Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

ΑΕΚ-Κέρκυρα 1-0


Μ’ ένα γκολ του Νάτσο Σκόκο στο 89΄ η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Hellas Online επικρατώντας με 1-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ.
Η «Ένωση» είχε τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χάνοντας πολλές ευκαιρίες, ενώ «έσπασε» δύο φορές τα δοκάρια με τον Καφέ στο 80΄ και τον Εντίνιο στο 86΄. Πέναλτι στο 45΄ έχασε ο Πορτογάλος στέλνοντας τη μπάλα για μια ακόμη φορά στο δοκάρι, ενώ ο διαιτητής Ζωγράφος αρνήθηκε νέα εσχάτη ποινών στους «κιτρινόμαυρους» στο 58΄ σε χέρι του Σεντεμέντες που έπρεπε να δει και την κόκκινη κάρτα. Αξιοπρεπώς στάθηκαν οι Νησιώτες οι οποίοι είχαν και αυτοί ένα δοκάρι στο 88΄ με τον Ρεπερνέ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Μάχο, Πλιάτσικας, Μαϊστόροβιτς (46΄ Κυργιάκος), Ζεράλντο, Χουανφράν, Ζορμπάς (52΄ Σκόκο), Μπασινάς (75΄ Παυλής), Καφές, Μαντούκα, Εντίνιο, Τζεμπουρ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Νίκος Παντέλης): Αποστολίδης, Μπουτζίκος (63΄ Ρεπερνέ), Μουστογιάννης (56΄ Γκουστάβο), Αθανασιάδης (68΄ Σίλβα), Σεντεμέντες, Τσεμπερίδης, Πελαγίας, Βιτουλαδίτης, Γιαννιτσανάκης, Μακρυδημήτρης, Σουαρέ

Θέλει ΚΑΙ Ντρογμπά η Μ.Σίτι


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Sun», οι «πολίτες» θα κάνουν πρόταση ύψους 15 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, για την απόκτηση του διεθνή με την εθνική ομάδα της Ακτής του Ελεφαντοστού, επιθετικού. Άλλωστε ο προπονητής της «Σίτι», Μαρκ Χιουζ θεωρεί ότι η επιθετική γραμμή της ομάδας του χρειάζεται ενίσχυση, καθώς οι παίκτες που διαθέτει δεν έχουν ικανοποιήσει με την απόδοσή της και για αυτό το λόγο αποκτήθηκε πρόσφατα και ο Κρεγκ Μπέλαμι.

Διώχνει τέσσερις παίκτες η Ίντερ !


Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει σχετικά μεγάλη "μαύρη λίστα" στην Ίντερ και φαίνεται πως αποφάσισε να... ξεφορτωθεί τέσσερις από τους παίκτες που την αποτελούν.

Ο Πορτογάλος δεν περιλαμβάνει στα σχέδιά του Ερνάν Κρέσπο, Μάρκο Ματεράτσι, Νικόλας Μπουρντίσο και Ολιβιέ Ντακούρ και φέρεται να αποφάσισαν στον σύλλογο να τους βάλουν... πωλητήριο.

Aνακοίνωσε Γιαννακόπουλο η Λάρισα


Την απόκτηση του Στέλιου Γιαννακόπουλου για 1,5 χρόνο ανακοίνωσε και επίσημα το πρωί της Πέμπτης, η ΠΑΕ Λάρισα

Η διοίκηση της θεσσαλικής ΠΑΕ συμφώνησε σε όλα με τον 34χρονο διεθνή μέσο και την Τετάρτη (21/01) τα πράγματα διευκολύνθηκαν, καθώς η Χαλ Σίτι ανακοίνωσε τη λύση του συμβολαίου του.

Έτσι, ο "Stelios" θα επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα και για τον επόμενο ενάμισι χρόνο θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΛ.

Οι Αμερικάνοι γράφουν για Μάρμπουρι-ΟΣΦΠ


"Πηγές: Ο Ολυμπιακός βλέπει Μάρμπουρι"... Αυτός είναι ο τίτλος του κορυφαίου αθλητικού site, του ESPN, που αναφέρεται στις φήμες που θέλουν τους "ερυθρολεύκους" να έχουν βάλει στο μάτι τον γκαρντ των Νιου Γιορκ Νικς.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι άνθρωποι του Ολυμπιακού επικοινώνησαν με τη διοίκηση της Νέας Υόρκης νωρίτερα για να ξεκινήσουν διάλογο προκειμένου να δουν αν μπορούν να αποδεσμεύσουν τον "Στάρμπουρι" από το παχυλό του συμβόλαιο.

Ο Μάρμπουρι, που γνωρίζει το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με την ομάδα σύμφωνα με την ίδια πηγή που βρίσκεται κοντά στους Νικς. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει ως τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα στο ίδιο θέμα αναφέρεται η κατάσταση της υγείας του Τζος Τσίλντρες, που θα μείνει εκτός δράσης για 6-8 βδομάδες, αλλά και το περιστατικό με τον "αιώνιο" αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα: "Θα ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο, αλλά όχι αναπάντεχο, αν μια ελληνική ομάδα έσπαγε το συμβόλαιο μιας ομάδας ΝΒΑ κι ενός παίκτη. Το καλοκαίρι του 2007 όταν οι Ρόκετς απέκτησαν τα δικαιώματα του Λουίς Σκόλα από το Σαν Αντόνιο για τον Βασίλη Σπανούλη, ο Έλληνας γκαρντ ήθελε να αποχωρήσει ξεχνώντας τα 4 εκατομμύρια δολαρία που θα κέρδιζε.

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός, κατέληξε να πληρώσει στους Σπερς ένα ποσό (που δεν έγινε γνωστό) για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Σπανούλη"
.

Τελικός Λιγκ Καπ για Τότεναμ, μετά απο ένα ματς θρίλερ !


Μια Τότεναμ βγαλμένη από τους χειρότερους εφιάλτες των ανθρώπων και των οπαδών της, γλίτωσε κυριολεκτικά στο παρα... τρία τον πιο ξεφτιλιστικό αποκλεισμό της ιστορίας της! Έχοντας κερδίσει με 4-1 την Μπέρνλι στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για το League Cup, πήγε χαλαρά στην έδρα της ομάδας της Championship και παραλίγο να την πάθει.

Στην πραγματικότητα, αν η Αγγλική Ομοσπονδία δεν εφάρμοζε έναν δικό της κανόνα στη διοργάνωση, σύμφωνα με τον οποίο τα εκτός έδρας γκολ στο σύνολο των αγώνων δεν μετρούν στη διάρκεια του 90λέπτου, αλλά μετρούν στο τέλος της παράτασης (!), η Μπέρνλι θα ήταν σήμερα στον τελικό της 1ης Μαρτίου στο "Γουέμπλεϊ" απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού στο 90λεπτο κέρδισε με 3-0 (!), από τέρματα των Μπλέικ (34'), ΜακΚαν (73') και Ροντρίγκεζ (88').

Στην παράταση, έπεφταν κορμιά! Οι 20,000 φίλοι της Μπέρνλι είδαν το 1ο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς η ομάδα τους να απειληθεί ιδιαίτερα, ωστόσο αυτό δεν έγινε και στο τελευταίο 15λεπτο της παράτασης. Πρώτα ο Παβλιουτσένκο στο 117' και δύο λεπτά αργότερα ο Ντεφό έκοψαν τα... φτερά των γηπεδούχων και έσωσαν την παρτίδα για την ουραγό της Premier League, που θα έχει, πλέον, την ευκαιρία κόντρα στην ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο.





Στα ημιτελικά Ίντερ και η Σαμπντόρια


Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας πανηγύρισε η Σαμπντόρια, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-1 της Ουντινέζε. Ενάντια στην ροή του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με τον Πατσίνι στο 55ο λεπτό. Οι "ζέβρες", ωστόσο, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα έξι λεπτά αργότερα, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντι Νατάλε.

Ο ίδιος παίκτης είχε την ευκαιρία στο 89ο λεπτό να κλειδώσει τη νίκη-πρόκριση της Ουντινέζε στα ημιτελικά, αλλά αυτή τη φορά ήταν άστοχος από τα 11 βήματα. Στην παράταση το σκορ δεν άλλαξε, έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Στη... ρώσικη ρουλέτα ήρωας αναδείχθηκε ο κίπερ της Σαμπντόρια, Μιράντε, ο οποίος αποκρούοντας δύο πέναλτι των γηπεδούχων οδήγησε την ομάδα του στον ημιτελικό.

Στον άλλο αγώνα, η Ίντερ επικράτησε με 2-1 της Ρόμα και πήρε το δεύτερο εισιτήριο. Η ομάδα του Μουρίνιο προηγήθηκε με τον Αντριάνο στο 10'. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όμως η Ρόμα ήταν αυτή που σκόραρε με τον Ταντέι στο 60ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Ιμπραΐμοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ουντινέζε-Σαμπντόρια 1-1 (2-5 πέναλτι)
(63' πεν. Ντι Νατάλε - 55' Πατσίνι)
Ίντερ-Ρόμα 2-1

(10' Αντριάνο, 62' Ιμπραΐμοβιτς - 60' Ταντέι)

ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λάτσιο-Τορίνο

ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Νάπολι-Γιουβέντους