Σάββατο, Ιουνίου 14, 2008

GAME OVER !


Euro ήταν και πάει… Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε (και) στο δεύτερο παιχνίδι του Δ’ ομίλου και αποχαιρέτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά ήταν η Ρωσία, που πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χάρη σε τέρμα του Ζιριανόφ- μετά από λάθος του Νικοπολίδη- στο 33’ (1-0). Ακυρώθηκε, σωστά, γκολ ως οφ-σαίντ στον Γκέκα (86’). Σαφώς, καλύτερη εμφάνιση από την ομάδα του Ρεχάγκελ, συγκριτικά του παιχνιδιού με τη Σουηδία, αλλά το αποτέλεσμα ίδιο…

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα(Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (40' Καραγκούνης), Τοροσίδης, Δέλλας, Κυργιάκος, Πατσατζόγλου, Μπασινάς, Κατσουράνης, Χαριστέας, Αμανατίδης(79΄Γιαννακόπουλος), Λυμπερόπουλος (60' Γκέκας).

Ρωσία(Γκους Χίντινγκ): Ακινφέεφ, Ιγκνασέβιτς, Τορμπίνσκι, Κολιντίν, Σέμακ, Μπιλιαλεντίνοφ (70' Σαένκο), Ζιριάνοφ, Ζίρκοφ (87' Ο Β. Μπερεζούτσκι), Παβλιουτσένκο, Σέμσοφ, Ανιούκοφ

Γήπεδο: EM Stadion Wals-Siezenheim
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροσέτι
Βοηθοί: Αλεσάντρο Γκρισέλι, Πάολο Καλγκάνο

To γκολ του αγώνα

Στους 8 η Ισπανία !


Ο Νταβίντ Βίγια με ένα καταληκτικό γκολ στο 92’, χάρισε τη νίκη στην Ισπανία με 2-1, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Σουηδία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του EURO. Έτσι, οι «φούριας ρόχας» έκαναν το «2 στα 2» και βρίσκονται κοντά στην πρόκριση στη δεύτερη φάση. Αντίθετα, οι Σκανδιναβοί θα πρέπει να νικήσουν τη Ρωσία την τελευταία αγωνιστική, για να ελπίζουν. Οι παίκτες του Λουίς Αραγονές ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, όμως δεν είχαν τα ατού τους σε καλή μέρα και δεν μπορούσαν να «διασπάσουν» την καλοστημένη άμυνα των Σουηδών, που απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο γκολ των Ισπανών ο Τόρες (15') και το γκολ των «κιτρινομπλέ» ο Ιμπραϊμοβιτς (34').

Οι συνθέσεις:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ): Ίσακσον, Νίλσον, Μέλμπεργκ, Χάνσον, Στόορ, Σβένσον, Λιούνγκμπεργκ, Ιμπραΐμοβιτς (46' Ρόζενμπεργκ), Ελμάντερ (78' Σ. Λάρσον), Χ.Λάρσον (87' Κάλστρομ), Άντερσον

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Μαρτσένα, Πουγιόλ (24' Αλμπιόλ), Ινιέστα (58' Καθόρλα), Βίγια, Τσάβι (58' Φάμπρεγκας), Τόρες, Καπντενβίλα, Ράμος, Σένα, Σίλβα

Διαιτητής: Πίτερ Βίνκ
Βοηθοί: Αντριαν Ινια, Χανς τεν Χουβε
Γήπεδο: Tivoli Neu

Τα γκολ του αγώνα

1-0 Τόρρες



1-1 Ιμπραίμοβιτς



2-1 Βίγια

Ισπανία - Σουηδία, Ελλάδα-Ρωσία

















Ισπανία - Σουηδία


Έχοντας κερδίσει η μία την Εθνική Ελλάδας (σ.σ Σουηδία) και η άλλη την εθνική Ρωσίας (σ.σ Ισπανία) κοντράρονται στο «Τίβολι» του Ίνσμπρουκ σε έναν αγώνα που ίσως κρίνει και την πρωτιά στον όμιλο μας.
Οι «φούριος ρόχας» φαντάζουν ως το φαβορί της αναμέτρησης, έπειτα και από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο Ντάβιντ Βίγια βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και αναμένεται να αποτελέσει και πάλι το «όπλο» των Ιβήρων, από τη στιγμή που ο Φερνάντο Τόρες αναλώνεται περισσότερο στη φημολογούμενη κόντρα του με τον Λουίς Αραγονές.

Πιθανές συνθέσεις:

Ισπανία: Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίγια, Σένα, Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα, Τόρες, Βίγια

Σουηδία: Ίσακσον, Χάνσον, Μέλμπεργκ, Στουρ, Νίλσον, Σ. Λάρσον, Σβένσον, Λιούνγκμπεργκ, Άντερσον, Ιμπραϊμοβιτς, Χ. Λάρσον.


Γήπεδο: Τίβολι (Ίνσμπρουκ, Αυστρία)
Διαιτητής: Πίτερ Φινκ (Ολλανδία)

Ελλάδα-Ρωσία

Χωρίς βαθμολογικά περιθώρια, μετά την ήττα από τη Σουηδία, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο (14/06, 21:45) τη Ρωσία για τη 2η αγωνιστική του Δ' Ομίλου. Αλλάζει τακτική ο Ότο Ρεχάγκελ επιλέγοντας το επιτυχημένο 4-3-3. Απαντήσεις θέλουν να δώσουν οι διεθνείς.
Πριν από τέσσερα χρόνια, στο Αλγκάρβε του Φάρο/Λουλέ, απέναντι στη Ρωσία η Εθνική σφράγισε, παρά την ήττα 2-1 και τα καρδιοχτύπια, την πρόκριση στα προημιτελικά. Εν έτει 2008, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης πλέον, το συγκρότημα του Ότο Ρεχάγκελ βρίσκει απέναντι της εκ νέου τη Ρωσία "παίζοντας" το μέλλον του στη διοργάνωση. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης θα το θέσει -πιθανότατα- εκτός συνέχειας.

Πιθανές συνθέσεις

Ελλάδα: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Τοροσίδης, Μπασινάς, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Αμανατίδης, Χαριστέας, Γκέκας

Ρωσία: Ακινφέεφ, Ανιουκόφ, Σιρόκοφ, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Σέμακ, Σεμσόφ, Ζιριάνοφ, Μπιλιαλεντίνοφ, Σίτσεφ, Παβλιουτσένκο


Γήπεδο: Βαλς-Ζίντσενχαϊμ (Σάλτσμπουργκ, Αυστρία)
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)
Βοηθοί: Αλεσάντρο Γκρισέλι, Πάολο Καλκάνιο (Ιταλία)

Σαν σήμερα πριν 21 χρόνια.......


Εικοσιένα ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 14 Ιουνίου, από την πρώτη μεγάλη διεθνή διάκριση του ελληνικού αθλητισμού σε εθνικό επίπεδο, την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ της Αθήνας το 1987. Τότε που η παρέα του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα, του Χριστοδούλου και των άλλων παιδιών οδήγησαν την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης και όλους τους Έλληνες στα ουράνια.

Η τελευταία επίθεση, οι βολές του Καμπούρη και τα πανηγύρια


Ο Νίκος Γκάλης σαρώνει στον τελικό


Στιγμές από τη μεγαλειώδη πορεία

Ποντάρουν στο όνομα του Τεν Κάτε για να φέρουν Γκούντγιονσεν


Στην καλή σχέση που έχει ο Γκούντγιονσεν για το νέο τεχνικό του Παναθηναϊκού
Τεν Κάτε, ποντάρουν στο «τριφύλλι», στην προσπάθεια να πειστεί ο ταλαντούχος επιθετικός να ντυθεί στα πράσινα.

Πάντως για τον παίκτη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον, πολλές ομάδες της Αγγλίας και της Ιταλίας, καθώς και η Φενέρμπαχτσε, κάτι που σημαίνει πως η περίπτωση της μεταγραφής, αυτή την στιγμή εξακολουθεί να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Διαπραγματεύσεις για Ντιόγο


Διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Ντιόγο με την Πορτουγκέσα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν διστακτικοί παρά την θερμή εισήγηση του Ανδρέα Νινιάδη αφού οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για απαιτήσεις της ομάδας του νεαρού ποδοσφαιριστή που ξεπερνούν ακόμα και αυτές της Ρίβερ για τον Μπελούτσι. Ωστόσο φαίνεται ότι ο σκάουτερ των Πειραιωτών έπεισε τον Σωκράτη Κόκκαλη πως αξίζει τον κόπο να επενδύσει στο κορυφαίο φορ της δεύτερης κατηγορίας του Βραζιλιάνικου πρωταθλήματος για την θέση του επιθετικού.

Παίχτης της ΑΕΚ ο Σκόκο !


Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Ιγνάσιο Σκόκο! Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Πούμας, ο 23χρονος μεσοεπιθετικός πωλήθηκε στην Ένωση, χωρίς να γίνει γνωστό κάτι περισσότερο. Πρόκειται για σημαντική μεταγραφική επιτυχία του «δικεφάλου», ο οποίος, παρά τα εμπόδια των τελευταίων ημερών, κατάφερε να «κλείσει» τη συγκεκριμένη μεταγραφή με ένα ποσό της τάξεως του 1.5 –2 εκ. ευρώ.

Ανασκόπιση της 7ης μέρας του EURO 2008 !


Σήμερα είχαμε τη 3η μέρα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων και στο πρόγραμμα είχαμε 2 παιχνίδια για τον 3ο όμιλο. Στο πρώτο παιχνίδι Ιταλία και Ρουμανία εξείλθαν ισόπαλές 1-1. Η Ρουμανία ανοιξε το σκόρ με τον Μούτου στο 55' μετά από λάθος του Ζαμπρόττα. Η απάντηση της Ιταλίας ήταν άμεση και στο αμέσως επόμενο λεπτό 56' ο Πανούτσι ισοφάρισε. Η Ρουμανία μπορούσε να πάρει τη νική αν ευστοχούσε στο πέναλτι ο Μούτου, αλλά ο Μπουφόν είχε αντίθετη άποψη και απόκρουσε το πέναλτι. Στο άλλο παιχνίδι η καταπληκτική Ολλανδία συνέτριψε τη Γαλλία με 4-1 και η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν εξασφάλισε την 1η θέση του "ομίλου του θανάτου". Τα τέρματα των Ολλανδών σημείωσαν οι Κάουτ (9'), Φαν Πέρσι (59'), Ρόμπεν (72') και Σνάιντερ (92'), ενώ για τους Γάλλους μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Ανρί στο 71'.

Δώστε το από τώρα στους "οράνιε"!


Εντυπωσιακή ήταν για άλλη μια φορά η Ολλανδία στο «Σταντ ντε Σουίς» της Βέρνης, καθώς επικράτησε της Γαλλίας με 4-1, σε αναμέτρηση για την 2η ημέρα του 3ου ομίλου του Euro 2008. Έτσι, η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν εξασφάλισε την 1η θέση του "ομίλου του θανάτου", ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο τελευταίο ματς με τη Ρουμανία. Τα τέρματα των Ολλανδών σημείωσαν οι Κάουτ (9'), Φαν Πέρσι (59'), Ρόμπεν (72') και Σνάιντερ (92'), ενώ για τους Γάλλους μείωσε προσωρινά σε 2-1 ο Ανρί στο 71'.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία(Μάρκο Φαν Μπάστεν): Φαν Ντε Σααρ, Όιερ, Ματάισεν, Φαν Μπρόχοστ, Ένγκελαρ(46’ Ρόμπεν), Φαν Νίστελροι, Σνάιντερ, Ντε Γιόνγκ, Κάουτ(54’ Φαν Πέρσι), Μπουλαρούζ, Φαν Ντε Φάαρτ(77’ Μπούμα)

Γαλλία(Ραϊμόντ Ντομενέκ): Κουπέ, Γκαλάς, Μακελελέ, Μαλουντά(61’ Γκομίς), Γκοβού(75’ Ανελκά), Ανρί, Εβρά, Τουράμ, Σανιόλ, Τουλαλάν, Ριμπερί


Τα γκολ του αγώνα !