Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

Super League: 25η αγωνιστική

ΣΑΒΒΑΤΟ

(Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης - Αρης 16:45 ΝΕΤ
(Καυτανζόγλειο) Ηρακλής - Πανιώνιος 16:45 NOVA
(ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός - Λάρισα 19:00 ΝΕΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ

(Φυλή) Θρασύβουλος - Εργοτέλης 15:00
(Ηράκλειο) ΟΦΗ - Λεβαδειακός 16:45 NOVA
(Σέρρες) Πανσερραϊκός - ΑΕΚ 16:45 Alpha
(Τούμπα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 19:00 NOVA
(Ξάνθη) Ξάνθη - Πανθρακικός 19:00 ΝΕΤ





Η βαθμολογία έχει ως εξής :

01. Ολυμπιακός 58
02. ΠΑΟΚ 49
03. Παναθηναϊκός 47
04. ΑΕΚ 44
05. Λάρισα 38
06. Άρης 35
07. Πανιώνιος 29
07. Ξάνθη 29
07. Πανθρακικός 29
10. Εργοτέλης 27
11. Ηρακλής 26
11. Αστέρας Τρίπολης 26
13. Λεβαδειακός 25
14. Πανσερραϊκός 22
15. ΟΦΗ 20
16. Θρασύβουλος 13

Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός με ΠΑΟΚ



Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού όσον αφορά την κατάσταση του Βασίλη Τοροσίδη ενόψει του αγώνα της Κυριακής (19:00, Novasports 1) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο διεθνής μπακ-χαφ και ο Γιώργος Γκαλίτσιος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και στο γυμναστήριο, όπως έπραξε και ο Ντιντιέ Ντομί.

Βασικός ο Ντάρμπισαϊρ

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε φαίνεται πως σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ως βασικό τον Ματ Ντάρμπισαϊρ, αφού η απόδοσή του στον αγώνα της Τετάρτης με τους Θεσσαλονικείς ικανοποίησε τον Ισπανό τεχνικό, ο οποίος δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ντιόγο.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, με την οποία θα παραχθούν οι πρωταθλητές Ελλάδας απέναντι στους «ασπρόμαυρους», κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Νικοπολίδης και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, οι Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Λεονάρντο. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν οι Ντουντού και Πατσατζόγλου, έχοντας στα πλάγια τους Όσκαρ (δεξιά) και Τζόρτζεβιτς (αριστερά). Πίσω από τον προωθημένο Ντάρμπισαϊρ θα βρίσκεται ο Μπελούτσι.

Ντιόγο: «Δεν φέυγω από τον Ολυμπιακό»!


Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο της Βραζιλίας, ο επιθετικός των «ερυθρολεύκων» παραδέχτηκε πως στα άμεσα σχέδιά του είναι να μείνει στον Πειραιά, τονίζοντας ότι έχει υποχρέωση στον κόσμο: «να ανταποδώσω την αγάπη τους».
«Κατάφερα να πετύχω αρκετά γκολ από τότε που ήρθα στην ομάδα και οι οπαδοί με καλωσόρισαν με μεγάλη αγάπη. Η σχέση τους είναι διαφορετική με τους Βραζιλιάνους, διότι έχουν περάσει πολλοί σπουδαίοι παίκτες από εδώ. Ο Τζιοβάνι, για παράδειγμα, ήταν είδωλο για μεγάλο πλήθος κόσμου και περιμένουν όποιος Βραζιλιάνος έρχεται να μπορεί να επαναλάβει ό,τι έκανε εκείνος… Αυτό αυξάνει την υπευθυνότητα…», τόνισε αρχικά ο νεαρός στράικερ και συνέχισε αναφερόμενος στο όνειρο κάθε Βραζιλιάνου να κάνει καριέρα στην Ευρώπη:

«Ορισμένοι Βραζιλιάνοι αποκτούν κακή φήμη όταν μεταγράφονται στην Ευρώπη και επιστρέφουν. Αυτό φυσικά δεν θέλω να μου συμβεί. Όλοι οι παίκτες της Λατινικής Αμερικής ονειρεύονται να έχουν μια ευκαιρία για να πάνε στην Ευρώπη. Σε αυτό δεν διαφέρω εγώ. Τώρα χτίζω την καριέρα μου εδώ». Ήδη από τον πρώτο κιόλας καιρό στην Ελλάδα, ο Ντιόγο έχει αυξήσει τις μετοχές του και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων. Τι σκέφτεται όμως, να κάνει ο ίδιος; «Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2013 και δεν θέλω να φύγω τώρα από τον Ολυμπιακό, ούτε σκέφτομαι να επιστρέψω στη Βραζιλία. Θέλω να φτιάξω το όνομά μου στην Ελλάδα και να ανταποδώσω την αγάπη στον κόσμο. Βέβαια, είναι λογικό πως μελλοντικά, αν προκύψουν ενδιαφέρουσες προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, θα τις εξετάσω σοβαρά και θα σκεφτώ να αλλάξω ομάδα».

Όσον αφορά τον τραυματισμό στην Πορτουγκέζα, που ουσιαστικά του στέρησε τη συμμετοχή του στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας στους Αγώνες του Πεκίνου, είπε: «Ο τραυματισμός αυτός με πλήγωσε … Πιστεύω πως αν δεν είχα χτυπήσει, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και θα είχα επιλεγεί στην Ολυμπιακή ομάδα», για να καταλήξει ο Βραζιλιάνος, σχολίαζοντας την πρώην ομάδα του: «Έμαθα ότι η ομάδα αποκλείστηκε από το Κύπελλο, αλλά παράλληλα τα πάει καλά στο πρωτάθλημα. Αυτές οι εμφανίσεις είναι ικανές να την κρατήσουν στην πρώτη κατηγορία».

Συνεχίζεται ο εμφύλιος στον ΠΑΟ


Ο "πράσινος εμφύλιος" μαίνεται! Ανοικτή επίθεση κατά της εφημερίδας «Πράσινη» εξαπέλυσε ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ανδρέας Βγενόπουλος, λίγες μέρες μετά από αυτή του Νίκου Πατέρα.

«Η ομάδα χρειάζεται συμπαράσταση. Στην κατεύθυνση αυτή εντελώς αρνητικό ρόλο διαδραματίζει η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, η οποία με πρόσχημα την παναθηναϊκοφροσύνη και την αγανάκτηση έχει εκτραπεί», αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υψώνει ασπίδα προστασίας στους παίκτες και κάνει λόγο για ανεπιτυχή προσπάθεια υπονόμευσης της ενότητας του συλλόγου. Παράλληλα, ζητεί από τους οργανωμένους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα, αλλά με κόσμιο τρόπο, ενώ δίνει διευκρινίσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm» μετά τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό, που όπως ο ίδιος τονίζει παρερμηνεύτηκαν.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Επίθεση στην εφημερίδα «Πράσινη»:

«Πρέπει και οι οργανωμένοι φίλαθλοι, όσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους αναγνωρίζει μια σειρά από δικαιώματα, να καταλάβουν ότι η βασική τους υποχρέωση είναι να σέβονται την εκατοντάχρονη ιστορία, τις παραδόσεις και τις αρχές του Παναθηναϊκού. Η ομάδα χρειάζεται τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στις καλές και στις κακές στιγμές αλλά πάντα με κόσμιο τρόπο. Στην κατεύθυνση αυτή εντελώς αρνητικό ρόλο διαδραματίζει η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, η οποία με πρόσχημα την παναθηναϊκοφροσύνη και την αγανάκτηση, έχει εκτραπεί ακόμη και σε απευθείας εξύβριση ποινικού χαρακτήρα κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Τέτοιες συμπεριφορές, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό, υπονομεύουν, ανεπιτυχώς, τη σοβαρότητα, τις προσπάθειες και την ενότητα του Συλλόγου μας».

Για τη θέση του απέναντι στους οργανωμένους:

«Γράφτηκε επίσης ότι με τις θέσεις μου στρέφομαι εναντίον των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Και αυτό είναι ψευδές. Πέρσι τέτοιο καιρό δώσαμε όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έναν αγώνα για ν΄ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού και αποφασίσαμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε τους αγωνιστικούς (και όχι μόνο) στόχους μας. Σ΄αυτή την προσπάθεια πρωταρχικό ρόλο είχαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι, όμως από την πρώτη συνάντησή μου μαζί τους είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου ότι είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας, έστω και λεκτικής. Οι προσπάθειές μας, με λάθη που προσπαθούμε να διορθώσουμε, συνεχίζονται».

Για τις δηλώσεις του στον «Real Fm»:

«Σε χθεσινή μου συνέντευξη που δόθηκε στο Real FM, με αφορμή σοβαρές επιχειρηματικές εξελίξεις, αναφέρθηκα για λίγο και σε θέματα του ποδοσφαίρου όπου σε μια αποστροφή του λόγου είπα ότι «Προτιμώ να χάνει όπως έχασε ο Παναθηναϊκός από τον Πανσεραϊκό, παρά να κερδίζει όπως κέρδισε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ». Μερίδα του Τύπου παρέφρασε την αναφορά μου ότι δήθεν είπα «θα ντρεπόμουν να ήμουν Ολυμπιακός». Αυτό προφανώς δεν το είπα ποτέ. Θεωρώ ότι όλοι οι φίλαθλοι και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ κ.λπ. ορθώς είμαστε υπερήφανοι και αγαπάμε τις ομάδες μας.

Από εκεί και πέρα είναι επιλογή κάθε φιλάθλου αν επιθυμεί ή όχι το fair play και σε ποιο βαθμό θέλει αντί για φίλαθλος να είναι φανατικός οπαδός. Επιμένω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων όλων των ομάδων συμμερίζεται τις απόψεις που κατά καιρούς έχω εκφράσει για το ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς ο χώρος κυριαρχείται από επαγγελματίες ή/και ανεγκέφαλους παράγοντες και οπαδούς που έχουν εθιστεί στην παράβαση των νόμων με την ανοχή όλου του συστήματος
».

Σεβίλλη για Βαλβέρδε


Ακόμη μία ισπανική ομάδα προστέθηκε στη λίστα των ενδιαφερόμενων για την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, ο τεχνικός του Ολυμπιακού φαντάζει ως ο καταλληλότερος να αναλάβει τα ηνία της Σεβίλλης, μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Μανόλο Χιμένεθ στο τέλος της σεζόν.

Το συμβόλαιο του Βαλβέρδε με τον Ολυμπιακό εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και η επόμενη εβδομάδα κρίνεται καθοριστική για την παραμονή του. Μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους διοικούντες των Πρωταθλητών για να συζητήσουν το τι μέλλει γενέσθαι…

ΠΑΟΚ : Ελπίδες για Μάρκος Αντόνιο


Ο Φερνάντο Σάντος και οι ποδοσφαιριστές του από χθες το απόγευμα ξεκίνησαν την μίνι προετοιμασία τους θέλοντας να είναι έτοιμοι και ψυχολογικά για το ντέρμπι που τους περιμένει με τον Ολυμπιακό με διπλό στόχο. Αυτό γιατί με την νίκη ο ΠΑΟΚ θα παραμείνει μόνος του στην 2η θέση της βαθμολογίας ενώ θα πετύχει και την ακόμα περισσότερο μείωση της διαφοράς από την ομάδα του Πειραιά.

Στα ευχάριστα όπως φάνηκε από την χθεσινή προπόνηση η επιστροφή του Μάρκος Αντόνιο σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων με τον Βραζιλιάνο να τέθηκε στην διάθεση του Σάντος για τον κυριακάτικο αγώνα με τους «ερυθρόλευκους». Κι όσο για τον Βιεϊρίνια; Ο Πορτογάλος καταβάλλει τον δικό του αγώνα δρόμου με στόχο να προλάβει το ντέρμπι της Κυριακής με το ευχάριστο για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ ότι τον είδε να ενσωματώνεται στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας.

Λέτο: "Θέλω να μείνω"

Ο Λέτο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Sportday", επαναλαμβάνει την πρόθεση του να μείνει στον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Βλαβέρδε:

"Έχω μείνει έκπληκτος από τα πάντα: τον σύλλογο, την αγάπη του κόσμου, τη χώρα. Δεν ξέρω ακόμα τι θα συμβεί αλλά θα ήθελα να συνεχίσω να παίζω στον Ολυμπιακό.

Γιατί να τσακωθώ με τον προπονητή μου. Ενοχλήθηκα έντονα όταν με έκανε αλλαγή στον αγώνα με τον Πανθρακικό. Κλότσησα ένα μπουκάλι νερό πάνω στα νεύρα μου. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Μετά μίλησα με τον προπονητή μου και διευθετήσαμε το πρόβλημα. Ήταν μόνο μια διαφορά της στιγμής. Τίποτε περισσότερο. Γράφονται υπερβολικά πράγματα. Υπήρξε μια στιγμή έντασης, αλλά από την πρωτή στιγμή έδειξα διάθεση μεταμέλειας και πλέον δεν θεωρώ ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας
".

Ο Λέτο αναγνωρίζει ότι έχει πτώση στην απόδοση του το τελευταίο χρονικό διάστημα, ωστόσο, επαναλαμβάνει την πρόθεση του να μείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν: "H αθλήθεια είναι αυτή. Τον τελευταίο μήνα του περασμένου έτους ήμουν στα φόρτε μου. Ότι έκανα μου έβγαινε στο γήπεδο. Μετά έπεσα δεν μπορώ να το εξηγήσω. Γι αυτό έχασα την θέση μου στην 11αδα, αλλά θα συνεχίσω να δουλεύω για να επιστρέψω εκεί που είχα μείνει.

Εξαρτώμαι από την απόφαση της Λίβερπουλ. Η ομάδα έχει μονίμως έναν απεσταλμένο για να βλέπει πως πηγαίνω. Ο Ράφα με παίρνει τηλέφωνο ανά δύο εβδομάδες για να μαθαίνει νέα σχετικά με το αγωνιστικό μου επίπεδο. Αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά επιμένω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό
".