Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Ατλέτικο Μαδρίτης: «Η κλήρωση είναι καλή»

Ικανοποιημένος από την κλήρωση είναι ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Άμπελ Ρεσίνο. Ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που ήθελε να τεθεί αντιμέτωπος καθώς Αρσεναλ και Λιόν είναι ένα επίπεδο παραπάνω.

Ο Ισπανός κόυτς ανέφερε για την κλήρωση «Η κλήρωση είναι καλή. Δεν θέλαμε την Αρσεναλ ή την Λιόν. Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι εύκολο αλλά είναι η ομάδα που θέλαμε και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Είναι ξεκάθαρο ότι η Άρσεναλ και η Λιόν είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τις υπόλοιπες. Θα δώσουμε τα πάντα. Θα παρακολουθήσουμε τον Παναθηναϊκό και αν έχουμε την ευκαιρία θα το κάνουμε και από κοντά. Πρέπει να συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες».

Europa League: Με Χέρενφεϊν ο ΠΑΟΚ-Με Bασλούι η ΑΕΚ

Με Χέρενφεϊν ο ΠΑΟΚ

Με την ολλανδική Χέρενφεϊν κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ για τα πρόκριματικά για τους ομίλους του Europa League. Οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα στις 20 Αυγούστου και ο επαναληπτικός στη χώρα της τουλίπας μια εβδομάδα αργότερα.

Η Χέρενφεϊν τερμάτισε πέμπτη στο περασμένο ολλανδικό πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε το Κύπελλο νικώντας στα πέναλτι την Τβέντε. Στον πάγκο της είναι ο γνωστός από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Τροντ Σόλιντ και διαθέτει γνωστούς ποδοσφαιριστές όπως ο Ιβοριανός φορ Μποναβεντούρ Καλού. Στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλη (0-0) εντός έδρας με τη Ρόντα.


Με Bασλούι η ΑΕΚ


Η Ρουμάνικη Βασλούι θά είναι η αντίπαλος της ΑΕΚ για την είσοδο της στο Εuropa League. H Βασλούι θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις της Ρουμανίας. Χρώματά της είναι το πράσινο και το κίτρινο, ιδρύθηκε μόλις το 2002, ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία μόλις τρία χρόνια αργότερα (αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα) και τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο περασμένο πρωτάθλημα.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Ομόνοια νικώντας με 2-0 στη Ρουμανία, ενώ ο επαναληπτικός στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας έληξε ισόπαλος 1-1. Προπονητής της είναι ο Κριστιάν Ντούλτσα και έδρα της το «Μουνισιπάλ» (9.200 θεατών). Κορυφαίος παίκτης της είναι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός Γουέσλεϊ. Στο ρόστερ της αριθμεί 14 ξένους.

Champions League: Με την Σέριφ ο Ολυμπιακός-Με την Ατλέτικο ο ΠΑΟ !

Με την Σέριφ ο Ολυμπιακός

Με την Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία κληρώθηκε ο Ολύμπιακός. Οι Πηραιώτες υποδέχτηκαν την κλήρωση πολύ θετικά.

Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας έδειξε τα δόντια της αποκλείοντας την Σλάβια Πράγας. Η ομάδα του Λεονιντ Κουτσούκ προκρίθηκε χάρη στο εκτός έδρας γκολ του Βραζιλιάνου Νάντσον στην τελευταία φάση του αγώνα (1-1) και ενώ το πρώτο ματς στο "Σέριφ" είχε λήξει χωρίς τέρματα.

Στον Β΄ προκριματικό γύρο οι Μολδαβοί υπερκέρασαν το εμπόδιο της φινλανδικής, Ίντερ Τούρκου (1-0, 1-0). Πρόκειται για σύλλογο που διαθέτει εκτός από Μολδαβούς, Βραζιλιάνους, Ρουμάνους, Αφρικανούς αλλά και παίκτες από την πρώην Σοβιετική Ένωση έχοντας την υποστήριξη πετρελαϊκής εταιρείας.

*Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Μολδαβία, στις 18-19 Αυγούστου

Με την Ατλέτικο ο ΠΑΟ

Η χειρότερη δυνατή κλήρωση περίμενε τον Παναθηναϊκό. Η κληρωτίδα έστειλε στο δρόμο των «πρασίνων» για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την ισπανική, Ατλέτικο Μαδρίτης. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στις 18- 19 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο επαναληπτικός 25- 26 του ίδιου μήνα η αναμέτρηση του «Βιθέντε Καλντερόν»!

Oι "ροχιμπλάνκος" τερμάτισαν στην τέταρτη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα και θέλουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά να βρεθούν στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τον Άμπελ Ρεσίνο στον πάγκο της και τα μεγάλα της αστέρια (Φορλάν, Αγουέρο, Μάξι Ροντρίγκες, Σιμάο, Ουιφαλούσι, Ραούλ Γκαρσία) η Ατλέτικο μπορεί να χαρακτηριστεί ομάδα φόβητρο.

Ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει ξανά πρόσφατα την ομάδα από την Μαδρίτη τον Δεκέμβριο του 2007 στο "Βιθέντε Καλντερόν" για τους ομίλους του Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν 2-1 αν και είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σαλπιγγίδη.

Champions League: Η κλήρωση για τα play-offs !


















Τα ζευγάρια της κλήρωσης


Η κλήρωση του τέταρτου προκριματικού γύρου των πρωταθλητών

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολβαδία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Βέντσπιλς (Λετονία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

Η κλήρωση του τέταρτου προκριματικού γύρου των μη πρωταθλητών

Λιόν (Γαλλία) - Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία) - Άρσεναλ (Αγγλία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλίας) - Φιορεντίνα (Ιταλία)
Παναθηναϊκός (Ελλάδα) - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Οι πρώτοι αγώνες στην τέταρτη φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στις 18-19 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί στις 25-26 του ίδιου μήνα.

Ζούλιο Σέζαρ, επί δύο

http://pounasetora.blogs.sportnet.gr/archives/375

Είμαι κατασυγκινημένος, το παραδέχομαι. Αυτό που όλοι οι Ελληνες ρομαντικοί φίλοι ονειρεύονταν, έγινε πραγματικότητα.

Ο Ολυμπος και ο Κίσσαβος μαζί.

Εξηγούμεθα…


Ζούλιο Σέζαρ του Ολυμπιακού
(όπως λέμε Γιώργος Γεωργιάδης του Σάββα)

Ο Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1978 στο Σάο Λουίς. Το 1994 ξεκίνησε την καριέρα του από την Κλαμπ Αμέρικα του Μεξικού. Εν συνεχεία έπαιξε στην Ονδούρα με τη Μάραθον και το 1996 πήγε στη Βαγιαδολίδ.

Στην Primera Division στέριωσε, έγινε βασικός στη Βαγιαδολίδ και το καλοκαίρι του ’99 ήρθε η μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, του χτύπησε την πόρτα και τον έκανε δικό της. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής όμως και αναγκάστηκε να ρίξει νερό στο κρασί του και να παίξει σε μια σαφώς μικρότερη ομάδα, τη… Μίλαν.

Τίποτε και εκεί. Πήγε δανεικός στη Σοσιεδάδ, πήγε δανεικός στην Μπενφίκα, πάλι τίποτα. Επαιζε αλλά δεν έπειθε τη Ρεάλ να τον επαναφέρει στο galactico ρόστερ της. Τη σεζόν 20002-03 έπαιξε (δανεικός φυσικά) στην Αούστρια Βιέννης, την περίοδο 2003-04 πήγε πάλι στη Βαγιαδολίδ και το 2004-05 στην Μπόλτον.

Φθάσαμε στο καλοκαίρι του 2005 και ο Ζούλιο Σέζαρ Σάντος Κορέια επέστρεψε στο Μεξικό, για λογαριασμό της Τίγκρες. Βασικούρα με 29 συμμετοχές αλλά του έλειπε η Ευρώπη. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Στο λιμάνι είχε 27 συμμετοχές στην πρώτη του χρονιά και 18 τη δεύτερη αλλά δεν έμεινε παραπάνω. Κορυφαία του στιγμή; Όταν σκόραρε, το 2006, επί τρία σερί ματς (με Ιωνικό, Αιγάλεω και Κέρκυρα).

Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό πήγε στη Ντινάμο Βουκουρεστίου αλλά του χρωστούσαν χρήματα και τον Ιανουάριο πήγε στην τουρκική Γκαζιαντέπσπορ, όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα, στα 30 του.

Ζούλιο Σέζαρ της ΑΕΚ

Ο Ζούλιο Σέζαρ ντα Σίλβα Σόουζα γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1980 στην Ιταγουάι. Ξεκίνησε να παίζει μπάλα το 1997 στη Φλουμινένσε και έμεινε στο Ρίο ως και το 2002, με λιγοστές συμμετοχές όμως.

Τότε ήρθε η ώρα της Ευρώπης και πήγε στη Μόσχα για λογαριασμό της Λοκομοτίβ. Βασικότατος στον ρωσικό σύλλογο αλλά δεν του άρεσε το κλίμα και έφυγε για πιο ζεστά μέρη. Για Πορτογαλία δηλαδή, όπου έβγαλε μια σεζόν (2003-04) βασικότατος με την Εστρέλα Αμαδόρα.

Η επόμενη περίοδος τον βρήκε εκ νέου στην Ιβηρική, παίζοντας με τη Ζιλ Βισέντε κι από εκεί τον απέκτησε η ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2005.

Σε τρεις σεζόν φορώντας τα κιτρινόμαυρα ήταν βασικότατος, ειδικά τις δύο τελευταίες. Επί συνόλου τρεισήμισι σεζόν έπαιξε σε 88 ματς πρωταθλήματος (18 γκολ) και 16 Κυπέλλου (2 γκολ). Βάλτε κι άλλα 19 στην Ευρώπη, σύνολο 123 ματς με την ΑΕΚ και 14 τέρματα. Κορυφαία του στιγμή το 2006 όταν σημείωσε πέντε γκολ σε τρία σερί ματς: δύο κόντρα στον Ιωνικό, δύο κόντρα στο Αιγάλεω και ένα με την Κέρκυρα. Σας θυμίζει κάτι το εν λόγω σερί;

Μετά την ΑΕΚ πήγε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου (μαζί με τον Ζούλιο Σέζαρ του Ολυμπιακού). Σε μια σεζόν έπαιξε σε 15 ματς και εδώ και ένα μήνα είναι και πάλι συμπαίκτης του συνονόματού του, στην Γκαζιαντέπσπορ!

Σημειωτέον πως αποδεσμεύθηκαν μαζί από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου στις 30 Νοεμβρίου, άρα είναι η δεύτερη φορά που συνυπάρχουν.

Europa League: ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 0-1

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην κατάμεστη Τούμπα από τη Βαλερένγκα με 1-0, αλλά χάρη στο διπλό (2-1) που πήρε στο Οσλο πριν από μία εβδομάδα μπαίνει την Παρασκευή στην κληρωτίδα για τη φάση των πλέι οφ του Europa League.

Ο Δικέφαλος πλήρωσε τη χαλαρότητά του στο πρώτο μέρος και την αστοχία του στο δεύτερο. Το τέρμα της νίκης των Νορβηγών σημείωσε μετά από αδράνεια στην άμυνα του ΠΑΟΚ, ο Μπέρε με κεφαλιά στο 59ο λεπτό.

Απίστευτες χαμένες ευκαιρίες στο τέλος για τον Δικέφαλο με Παπάζογλου και Κουτσιανικούλη, ενώ και στο πρώτο ημίχρονο χάθηκαν ευκαιρίες για την νίκη.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Πάμπλο Γκαρσία, Κονσεϊσάο (77 Παπάζογλου), Τσιρίλο, Αναστασάκος (73 Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Λίνο, Φωτάκης, Ίβιτς (64 Φιλομένο), Μπιζέρα, Σνάουτσνερ.

Βαλερέγκα:
Πέρκινς, Χάγκεν, Άντρεσεν, Μπέρε, Σετέρνες, Λέι (79 Μοχάμεντ), Χέσταντ, Αμπντελαουί, Ζάγιτς, Μπριξ, Νουρί.