Κυριακή, Αυγούστου 09, 2009

Κατέκτησε το Κομιούνιτι Σιλντ η Τσέλσι νικώντας την Μάντσεστερ Γ.

Η Τσέλσι ήταν αυτή που κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία, καθώς επικράτησε, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, στα πέναλτι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον τελικό του Community Shield. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με το «χορταστικό» 2-2 -το οποίο προέκυψε μάλιστα από δύο ανατροπές- ενώ στη διαδικασία των πέναλτι η Τσέλσι πήρε ετεροχρονισμένη «εκδίκηση» για τον, προ διετίας, χαμένο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 4-1.

Η Μάντσεστερ προγήθηκε 1-0 με τον Νάνι στο 11'. Η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Καρβάλιο στο 52' και προγήθηκε με 2-1 με τον Λάμπαρντ στο 70'. Η Γιουνάϊντεντ ισοφάρισε 2-2 με τον Γ.Ρούνει στο 91' και έστηλε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι ο Πετρ Τσεχ, έκλεψε την παράσταση, καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις του Γκιγκς και του Εβρά. Οι παίκτες της Τσέλσι ήταν πιο ψύχραιμοι και με τελικό σκορ 4-1 κατέκτησαν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στην Αγγλία.

Τα γκολ σε ΒΙΝΤΕΟ:

1-0


1-1


1-2


2-2


ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ

Φιλικό: Τότεναμ-Ολυμπιακός 3-0

Στο τελευταίο του φιλικό πριν την αναμέτρηση με την Σερίφ, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" από την Τότεναμ με 0-3. Οι ερυθρόλευκοι που παρατάχθηκαν με σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και σύστημα 4-2-3-1 στάθηκαν αξιοπρεπώς μέχρι το 65' αλλά μετά κατέρρευσαν. Η αγγλική ομάδα είχε την υπεροχή καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα αλλά με την είσοδο των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της ανέβασε ταχύτητα και οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό της.

Στο 65' ο Παβλουτσένκο άνοιξε το σκορ και ακολούθησε ένα δεκάλεπτο... τρόμου, όπου Τσόρλουκα και Ντεφόε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Απέναντι σ' έναν δυνατό αντίπαλο, που βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας, οι αδυναμίες του Ολυμπιακού βγήκαν στην επιφάνεια και τα συμπεράσματα του αγώνα θα πρέπει να αξιολογηθούν σοβαρά τόσο από τον Κετσπάγια όσο και από την διοίκηση, ώστε να γίνουν οι κινήσεις που θα φέρουν τους πρωταθλητές Ελλάδας στο επιθυμητό επίπεδο.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντομί (77' Ραούλ Μπράβο), Ζεβλάκοφ (77' Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (Οσκαρ), Ντουντού (65' Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι (46' Ζαϊρί), Λεονάρντο (85 Σοϊλέδης), Μαρέσκα (55' Λεντέσμα), Ντιόγκο (55' Μήτρογλου)

Τότεναμ: Γκόμεζ, Εκοτό, Κινγκ, Νάουγκτον, Μπέντλεϊ, Χαντλστόουν, Ο' Χάρα, Ρόουζ, Κράουτς, Μπασόνγκ, Κιν
Στην επανάληψη έπαιξαν οι Λένον, Τσιμποντά, Ντεφόε, Παβλιουτσένκο, Τσόρνουκα, Μπόατενγκ

Φιλικό: Χόνβεντ-ΠΑΟ 2-2

Δύο διαφορετικά πρόσωπα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στη φιλική αναμέτρηση με την Χόνβεντ, η οποία έληξε ισόπαλη 2-2. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημείωσαν και τα δύο γκολ με τον Γκάμπριελ στο 41’ και τον Λέτο στο 43’, στην επανάληψη όμως η απόδοσή τους μειώθηκε αισθητά. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Μάτσο στο 45’ και στο 68’.

Χόνβεντ: Τοτ, Μπάξβα, Ντεμπρετσένι, Μπότις, Χαιντού, Μπένζαμιν, Χόρβατς, Ζόρναι, Μάτσκο, Φρίτς, Άμπραχαμ. Έπαιξαν και οι Φαζάκας, Αμπάς και Στέρβκο.
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μουν(86' Μελίσσης), Καντέ(80' Σαριέγκι), Μπίαρσμιρ, Σπυρόπουλος(58' Δάρλας), Μαχλελής, Γκαμπριέλ(46' Χριστοδουλόπουλος), Σιμάο, Λέτο, Πετρόπουλος, Νίνης(86' Ρουκάβινα)

Oλυμπιακός: Θέλει Γκουτιέρες, επιμένει για Μαντσίνι

Την περίπτωση του Γιόνας Γκουτιέρες εξετάζουν στον Ολυμπιακό, μετά το διαφαινόμενο «ναυάγιο» στην υπόθεση του Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός μεσοεπιθετικός της Μπέτις οδεύει προς τη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ, όμως ο Αργεντινός μέσος της Νιούκαστλ φαίνεται πως βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών.

Ο 26χρονος παίκτης κοστολογείται περίπου 7 εκατ. ευρώ και οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να μάθουν τις προθέσεις των Άγγλων όσον αφορά την παραχώρησή του. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα πιέσουν την αγγλική ομάδα, η οποία την περσινή σεζόν υποβιβάστηκε στην Championship. Αν οι Άγγλοι ζητήσουν πολλά χρήματα για την πώληση του παίκτη, τότε στον Ολυμπιακό θα ψάξουν το ενδεχόμενο δανεισμού του Γκουτιέρες (με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι).

Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία υποστηρίζουν ότι το θέμα του Μαντσίνι δεν έχει κλείσει για τους Πειραιώτες. Όπως ανέφεραν, ο Βραζιλιάνος μέσος της Ίντερ παραμένει αρνητικός στο ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, όμως οι «ερυθρόλευκοι» το «παλεύουν» και δείχνουν διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για να τον πείσουν. Παράλληλα, οι Ιταλικοί θεωρούν ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν έχουν σταματήσει να ενδιαφέρονται για τον Βίκτορ Ομπίνα, ο οποίος εξετάζεται για να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από τους Μιλανέζους.

Μία πηγή του συλλόγου είπε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής»: «δεν βιαζόμαστε και θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Εξετάζουμε κι άλλες λύσεις με σκοπό να καταλήξουμε στην καλύτερη. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, έχουμε κάνει προγραμματισμό μας εδώ και καιρό, βρισκόμαστε σε επαφές για διάφορους παίκτες και θα επιλέξουμε που πραγματικά μα ενδιαφέρουν».

Στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού, εκτός του Γκουτιέρες, βρίσκονται τα ονόματα του Νενέ της Μονακό, του Κανγκά Ακαλέ της Λανς, του Σίμον Βούκσεβιτς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και του Ρότζερ Γκερέιρο της Λέγκια Βαρσοβίας.

Πέθανε ο αρχηγός της Εσπανιόλ

Τη ζωή του έχασε από ανακοπή καρδιάς ο 26χρονος αρχηγός της Εσπανιόλ, Ντανιέλ Xάρκε. Σύμφωνα με ισπανικά Μέσα, ο παίκτης πέθανε στο Κοβερτσιάνο της Ιταλίας, όπου βρισκόταν η ομάδα του, προκειμένου να δώσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε δύο χρόνια, που το ισπανικό ποδόσφαιρο θρηνεί για την απώλεια ποδοσφαιριστή, μετά τον θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα της Σεβίλλης.

Ο Xάρκε υπέστη καρδιακή προσβολή από άγνωστους, μέχρι στιγμής, λόγους. Ο συμπαίκτης του, Φεράν Κορομίνας και ένας άνθρωπος του συλλόγου ήταν αυτοί που τον βρήκαν πρώτοι στο δωμάτιό του αναίσθητο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μέχρι στιγμής έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο Xάρκε έχασε τις αισθήσεις του, την ώρα που είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κοπέλα του.

Φιλικό:ΑΕΚ-Μπόκα 0-2

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η ΑΕΚ, από τη σαφώς πιο έτοιμη Μπόκα Τζούνιορς, στην πρώτη φιλική αναμέτρηση, που έδωσε μπροστά στους οπαδούς της. Η «Ένωση» παρουσιάστηκε ανέτοιμη να αντιμετωπίσει μια ομάδα του επιπέδου της Μπόκα και προβλημάτισε τους –περίπου- 16.000 οπαδούς της, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Τα τέρματα της Μπόκα σημείωσαν οι Παλέρμο στο 43ο και Μόουτσε στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης, στην οποία η "Ένωση" προδόθηκε από τα αμυντικά της κενά.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ(Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος (76' Γεωργέας), Καράμπελας (54' Χουανφράν), Κυργιάκος (71' Άλβες), Μαϊστόροβιτς, Ενσαλίβα (66' Γιαχάγια), Μάκος (79' Μπερνς), Μαντούκα (61' Ταχτσίδης), Λεονάρντο (46' Χετεμάι), Τζιμπούρ (71' Ιορντάκε), Σκόκο (61' Παυλής)

Μπόκα Τζούνιορς(Άλφιο Μπαζίλε): Αμπονταντζιέρι, Ιμπάρα, Παλέτα, Κάσερες, Μορέλ, Μπατάλια, Μέντελ, Ινσούα (63' Γκαϊτάν (87' Ντίαζ), Ρικέλμε, Μόουτσε (78' Νοϊρ), Παλέρμο (76' Βιάτρι)