Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

"Ναι" κόσμου στο γήπεδο του ΠΑΟ


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η VPRC και παρουσιάστηκε από το συνδυασμό "Ανοιχτή Πόλη", το 71% των Αθηναίων λέει "ναι" στην ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού.

Η έρευνα αναφέρει, πως από τα 680 άτομα που ερωτήθηκαν, στο διάστημα 5-9 Φεβρουαρίου το 71%, δηλαδή 7 στους 10, θεωρεί απαραίτητη την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην Αθήνα. Το 42% το κρίνει "πολύ απαραίτητο" και το 29% "αρκετά απαραίτητο". Το 11% "όχι και τόσο απαραίτητο", ενώ μόλις το 9% "καθόλου απαραίτητο".

Στην ερώτηση "Κατά τη γνώμη σας, η κατασκευή του γηπέδου πρέπει να επιβαρύνει οικονομικά..." δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:


Τον Παναθηναϊκό 70%
Το κράτος 10%
Τους οπαδούς του Παναθηναϊκού 7%
Τον Δήμο της Αθήνας 5%
Όλους τους παραπάνω 10%

Πετρόπουλος: "Είμαι ευτυχισμένος"


Ευτυχισμένος... δήλωσε μετά την ανανεωσή του συμβολαίου του ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Απόλυτα ικανοποιημένος αποχώρησε από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο εκ των σκόρερ του τριφυλλιού" και ταλαντούχος φορ, Αντώνης Πετρόπουλος. Ο υψηλόσωμος φορ δεν μπορούσε να κρύχει την χαρά του ενώ στις δηλώσεις του ευχαρίστησε όσους τον πιστεύουν...

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος που μένω στον Παναθηναϊκό. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι πολλά ακόμη χρόνια στην ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Χενκ Τεν Κάτε και την διοίκηση και θα παλέψω να τους δικαιώσω για την εμπιστοσύνη τους. Εγινε αυτό που ήθελα", υποστήριξε πριν αποχωρήσει μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Να θυμίσουμε πως ο επιθετικός του "τριφυλλιού" είχε συμβόλαιο μέχρι το 2012 και την Πέμπτη υπέγραψε την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το τέλος του 2013 με τριπλασιασμό των αποδοχών του, οι οποίες από 45.000 ευρώ θα φτάσουν τις 150.000 περίπου.

Λεντέσμα: "Επιστρέφω το καλοκαίρι"


Την επιθυμία του να επιστρέψει και να μείνει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι εξέφρασε γι ακόμη μία φορά ο Κριαστιάν Λεντέσμα.

Ο Αργεντινός χαφ τόνισε πως έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και εύχεται μέσω της “Sportday” να μην τον ξεχάσει ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα όταν έρθει στην Ελλάδα.

Κριστιάν, έχεις μιλήσει με τον Ερνέστο Βαλβέρδε για το θέμα της επιστροφής σου στον Ολυμπιακό; Τι σου έχει πει; "Εννοείται, αλλά είναι κάτι off the record. Καταλαβαίνεις. Πάντως, ο εκπρόσωπός μου (Αντριάν Καστεγιάνος) πριν από 10 ημέρες είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Προς το παρόν μέχρι τον Ιούνιο θα φοράω τη φανέλα της Σαν Λορέντζο".

Και μετά μαζεύεις τα μπαγκάζια σου και επιστρέφεις ξανά στην Ελλάδα; "Θεωρητικά ισχύει αυτό που λες. Εξάλλου, έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Το τι θα γίνει μόλις πάω στην Ελλάδα κανείς δεν το γνωρίζει".

Σεβαστό! Εσύ, όμως, είσαι "φτιαγμένος" για να γυρίσεις στον Ολυμπιακό; "Προφανώς... Κοίτα, η οικογένειά μου και εγώ στον ένα χρόνο που περάσαμε στην Ελλάδα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ο κόσμος μας συμπεριφερόταν άψογα, από τη διοίκηση του Ολυμπιακού όλοι ήταν κύριοι. Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει κανένας ενδοιασμός να γυρίσω στον Ολυμπιακό".

Έχεις επαφή με κανέναν από τους τέως συμπαίκτες σου; "Σχεδόν καθημερινά με τον Φερνάντο (σ.σ.: Μπελούτσι). Γνωρίζω ότι η ομάδα έχει ξεφύγει βαθμολογικά, όλα πάνε κατ' ευχήν και αυτός μου ακούγεται πολύ ενθουσιασμένος απ' αυτό που ζει. Εχει προσαρμοστεί απόλυτα κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο, όπως μου λέει".

Και για σένα θα πρέπει να θεωρείται τιμή το γεγονός ότι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι ισόβιος πρωταθλητής στην Ελλάδα, σε υπολογίζει... "Φυσικά και με εξιτάρει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν με ξέχασε και ποντάρει στην παρουσία μου. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο προπονητής με έχει στην άκρη του μυαλού του, μολονότι ο Ολυμπιακός τα πηγαίνει περίφημα και θεωρητικά η απουσία μου δεν φαίνεται".

Ποιο είναι το μεγαλύτερο δέλεαρ για τον Κριστιάν Λεντέσμα ώστε να γυρίσει ορεξάτος στον Ολυμπιακό; "Ο Ολυμπιακός αποτελεί πρόκληση από μόνος του. Σύλλογος που σε ετήσια βάση κάνει πρωταθλητισμό, συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχει 30.000 κόσμο σε κάθε παιχνίδι στην έδρα του και οι προπονητικές εγκαταστάσεις είναι υποδειγματικές. Θέλεις κι άλλα;".

Τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού βλέποντάς σε να πατάς ξανά το χορτάρι του Καραϊσκάκη έπειτα από ένα χρόνο; "Να ξέρουν ότι είμαι απολύτως υγιής. Έχω ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού μου. Έχω "γεμίσει" με παιχνίδια τα παπούτσια μου. Αντεπεξήλθα σε ανταγωνιστικό επίπεδο με τη Σαν Λορέντζο. Αν και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα με την παράλληλη ενασχόληση στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Πραγματικά, εύχομαι να πιάσω τα σημερινά στάνταρ απόδοσης και όταν πάω στην Ελλάδα".

Κάτι τελευταίο, που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο. Στα 31 σου και παρά την αλλαγή προπονητή θεωρείσαι μέλος της εθνικής Αργεντινής. "Αλήθεια; (γελάει)... Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με κάλεσε για το φιλικό με τη Γαλλία (σ.σ.: κέρδισαν οι Αργεντινοί με 2-0), αλλά δεν μπόρεσα να πάω. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζω ότι με έχει στην ατζέντα του. Με υπολογίζει. Ελπίζω όταν πάω στην Ελλάδα να μη με ξεχάσει".

Φιλικά: Μεγάλες νίκες Αργεντινής-Ισπανίας


Στις σημαντικότερες από τις φιλικές αναμετρήσεις της Τετάρτης, η Αργεντινή επικράτησε της Γαλλίας με 2-0, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, νίκησε με το ίδιο σκορ την Αγγλία.

Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο "Βελοντρόμ" της Γαλλίας, η Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα, με τα γκολ των Γιόνας Γκουτιέρεζ (41') και Λιονέλ Μέσι (83') επιβλήθηκε των "τρικολόρ".

Στη Σεβίλλη, η Ισπανία νίκησε την Αγγλία με το ίδιο σκορ. Σκόρερ για τους "φούριας ρόχας" οι Νταβίντ Βίγια (36') και Φερνάντο Γιορέντε (82').

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των φιλικών:

Τρίτη
Κύπρος - Σερβία 0-2 (25' Γιοβάνοβιτς, 42' Λάζοβιτς)
Σλοβακία - Ουκρανία 2-3 (41' Βίτεκ, 69' Χάμσικ / 9' Βαλιάγεφ, 47' Σελέζνιοφ, 81' πέν. Μιλιέφσκι)
Ανγκόλα - Μάλι (αναβλήθηκε)
Βραζιλία - Ιταλία 2-0 (13' Ελάνο, 27' Ρομπίνιο)

Τετάρτη
Λετονία - Αρμενία 0-0
Σκόπια - Μολδαβία 1-1 (53' Πάντεφ / 60' Αντρονίκ)
Λιβύη - Ουρουγουάη 2-3 (31' Εσνανί, 57' Φαζανί / 13' Εγκπυρέν, 70' Μαρτίνεζ, 74' Περέιρα)
Αίγυπτος - Γκάνα 2-2 (40' Σόνκι, 84' Μοτεάμπ / 52' πέν. Ασαμόα, 77' Μενσά)
Κουβέιτ - Αζερμπαϊτζάν 1-1 (45' Αλ Ανσάρι / 1' Γιαβάντοφ)
Ισλανδία - Λίχτενσταϊν 2-0 (28' Σμάρασον, 47' Γκούντιονσεν)
Εσθονία - Καζακστάν 0-2 (28' και 80' Μπάλτιγεφ)
Ισραήλ - Ουγγαρία 1-0 (77' Μπεναγιούν)
Σερβία - Ουκρανία 0-1 (16' Ναζαρένκο)
Κύπρος - Σλοβακία 3-2 (32' πέν. Μαραγκός, 74' Νικολάου, 81' Οκκάς / 88' Γεζ, 93' Γέντριτσεκ)
Λιθουανία - Ανδόρα 3-1 (44' Βελίκα, 53' Σέρνας, 83' Καβαλιάουσκας / 78' πέν. Σόλα)
Ουαλία - Πολωνία 0-1 (80' Γκουερέιρο)
Νότιος Αφρική - Χιλή 0-2 (45' Βαλντίβια, 66' Σάντσες)
Τουρκία - Ακτή Ελεφαντοστού 1-1 (11' Ουνάλ / 90' Ντρογκμπά)
Ρουμανία - Κροατία 1-2 (22' Μαρικά / 29' Ράκιτιτς, 75' Κράνιτσαρ)
Καμερούν - Γουινέα 3-1 (31' Γκέρεμι, 58' και 89' Ετο'ο / 84' Φεϊντουνό)
Μαρόκο - Τσεχία 0-0
Ελλάδα - Δανία 1-1 (61' Γκέκας / 49' Μπόρινγκ)
Αυστρία - Σουηδία 0-2 (58' Ελμ, 63' πέν. Σέλστρομ)
Γερμανία - Νορβηγία 0-1 (63' Γκρίντχαϊμ)
Ελβετία - Βουλγαρία 1-1 (45' Χούγκελ / 34' Ποπόφ)
Τυνησία - Ολλανδία 1-1 (66' Σαϊχί / 61΄Χούντελααρ)
Βέλγιο - Σλοβενία 1-0 (21' Φαν Μπούιτεν)
Γαλλία - Αργεντινή 0-2 (41' Γιόνας Γκουτιέρες, 83' Μέσι)
Πορτογαλία - Φινλανδία 1-0 (79' πέν. Κρ. Ρονάλντο)
Ισπανία - Αγγλία 2-0 (36' Βίγια, 82' Φ. Γιορέντε)

BINTEO
France 0-2 Argentina
0-1


0-2


Greece 1-1 Denmark
0-1


1-1


Spain 2-0 England
1-0


2-0


Portugal 1-0 Finland
1-0