Τετάρτη, Νοεμβρίου 12, 2008

Χάλασε του Νέρι Καστίγιο στην Τσίβας


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γκουνταλαχάρα, Νέστορ Ντε Λα Τόρε, ο σύλλογος τα είχε όλα έτοιμα, καθώς είχε κανονίσει τα πάντα με την ομοσπονδία της χώρας αλλά και την Conmebol για την συμμετοχή του παίκτη στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος και του Copa Sudamericana, αλλά τελικά προέκυψε πρόβλημα με την Σαχτάρ, η οποία πολύ απλά δεν τον παραχωρεί ως δανεικό.

Ο Ντε Λα Τόρε υποστήριξε πως ο Χουάν Κάρλος Παντίγια, ένας εκ των εκπροσώπων του Καστίγιο, δεν του μετέφερε σωστά την κατάσταση. Ουσιαστικά, ο Παντίγια είχε πει στους Μεξικανούς πως η Σαχτάρ συμφώνησε στην παραχώρηση του παίκτη, χωρίς αυτό να έχει γίνει ποτέ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ HELLAS ONLINE:Αποτελέσματα







Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ 1-2

Καλλιθέα-Ξάνθη 1-3

Βέροια-Θρασύβουλος 3-1

Λαμία-Πανσερραϊκος 1-2

Κέρκυρα-Λεβαδειακός 0-0 (4-2 πέν.)

Ατρόμητος-Άρης 1-2

Εθνικός Αστ.-Εργοτέλης 0-2

Καβάλα-Παναθηναϊκός 0-3

Καβάλα-Παναθηναϊκός 0-3


Την πρόκριση στη φάση των «16» του Κυπέλλου Hellas OnLine πανηγυρίζει από την Τετάρτη ο Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Τεν Κάτε, χωρίς να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, νίκησαν την Καβάλα με 3-0 και «έκοψαν» εισιτήρια για τη συνέχεια του θεσμού.

Άξιοι αντίπαλοι οι Καβαλιώτες, που δυσκόλεψαν πολύ τον αντίπαλο και είχαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Κορυφαίες, το δοκάρι του Κάλατζιτς στο 27’ και το τετ-α-τετ του Πετκάκη στο 62’.

Τα γκολ των νικητών σημείωσε ο Ρουκάβινα (7’ και 69’)- απ’τα οποία στο πρώτο ο Κροάτης ήταν σε καθαρή θέση οφ-σάιντ- και ο Χριστοδουλόπουλος στο 89’. Στο τέλος του αγώνα αποθεώθηκε ο Τεν Κάτε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΒΑΛΑ (Ράινερ Μάουρερ): Κατεργιαννάκης, Κακιούζης, Τσιμπλίδης (83' Στάμος), Πετκάκης, Σαπάνης, Μπάρμας, Νιάνγκ, Κουέρντα, Κάλατζιτς, Ντρούλιτς (63' Άλβες), Σουλτανίδης (80' Ταρακούλσκι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σιόντης (46' Σαριέγκι), Γκούμας, Σπυρόπουλος, Μελίσσης, Μάτος, Νίνης (76' Κλέιτον), Ίβανσιτς (57' Χριστοδουλόπουλος), Τζιόλης, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης

sportfm

Σοκαριστικός τραυματισμός του Ντίαθ ντε Θέριο (ΒΙΝΤΕΟ)


Το ντέρπι Ρεάλ Σοσιεδάδ με την Εϊμπάρ για την 11η αγωνιστική της Segunda Division.
στιγματίστηκε από τον πολύ άσχημο τραυματισμό του Ινίγο Ντίαθ ντε Σέριο, του πλέον αξιόπιστου επιθετικού των γηπεδούχων.

Ο 24χρονος Βάσκος κυνήγησε μία χαμένη μπαλιά, ωστόσο ο αντίπαλος τερματοφύλακας τον πρόλαβε στην έξοδο. Κατά τη σύγκρουση των δύο παικτών (συγκεκριμένα πρόλαβε να κλοτσήσει τη μπάλα αλλά από τη δύναμη χτύπησε το πόδι του Ντίαθ), η δεξιά κνήμη του ποδοσφαιριστή υπέστη ολικό κάταγμα.


Πιθανή αναβολή για το τέλος της σεζόν της εγχείρησης στον ώμο του Τζιμπούρ


Το ενδεχόμενο να αναβάλει την χειρουργική επέμβαση στον δεξί του ώμο, εφόσον βέβαια αυτό είναι ιατρικώς αποδεκτό, ζήτησε ο Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός συναντήθηκε την Τρίτη με τον γιατρό της ομάδας, Γιάννη Λεβάκο και συζήτησαν αν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουν το νυστέρι, τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Επιστρέφει ο Κυργιάκος
Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, ο Σωτήρης Κυργιάκος υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένο υπερηχογραφικό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ικανοποιητική επούλωση στην περιοχή της θλάσης. Ο αρχηγός της ΑΕΚ αναμένεται αύριο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποθεραπείας με επανένταξη και μεθαύριο αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό.

Λεμονής για έξι μήνες!


Ο Τάκης Λεμονής θα είναι οριστικά ο νέος προπονητής του Πανιωνίου, αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε συμφωνία, η οποία συνδυάστηκε με την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον κ. Λεμονή, έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η πρώτη συνάντηση του κ. Λεμονή με τους ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη (ώρα: 14:00μμ) στο προπονητικό κέντρο του Πανιωνίου στο Κορωπί.

Την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00 μμ, ο κ. Λεμονής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Press Area του γηπέδου της Νέας Σμύρνης.

Συνεχίζει με Λεμονή ο Πανιώνιος


Ο Τάκης Λεμονής προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο του Πανιωνίου. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού συναντήθηκε σήμερα με τον μεγαλομέτοχο της "κυανέρυθρης" ΠΑΕ, Κώστα Τσακίρη, και τον πρόεδρο της εταιρείας, Φάνη Γαλλή, και για περίπου δύο ώρες συζήτησαν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, αλλά υπογραφές δεν μπήκαν, μιας και θα υπάρξει νέα επαφή μέσα στο επόμενο τριήμερο.

Από το περιβάλλον του κ. Τσακίρη έγινε γνωστό πως εξετάζονται και κάποιες άλλες περιπτώσεις αλλοδαπών προπονητών, χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάτι το ουσιαστικό.

Τέλος η σεζόν για Χάργκριβς


Άτυχος στάθηκε ο Όουεν Χάργκριβς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο Άγγλος μέσος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω προβλήματος που αντιμετωπίζει στα γόνατα του.

Ο παίκτης μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ, όπου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις που έδειξαν πως πρέπει να εγχειριστεί και στα δύο γόνατα, μιας και αντιμετωπίζει πρόβλημα με τους τένοντες. Η επέμβαση στο δεξί γόνατο έγινε ήδη και τώρα θα ακολουθήσει επέμβαση στο αριστερό γόνατο. Αυτή θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα και αυτόματα η σεζόν για τον άτυχο παίκτη λαμβάνει πρόωρα τέλος.

Ζιντάν: "Καλύτερη η Μπάρτσα"


Ο Ζινεντίν Ζιντάν παραδέχθηκε ότι η Μπαρτσελόνα παίζει πολύ καλύτερα από τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτή την περίοδο, αλλά αισιοδοξεί ότι η πρώην ομάδα του θα ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Την ώρα που η Ρεάλ δέχθηκε ένα ακόμα χτύπημα με τον αποκλεισμό της από το Copa Del Rey, η Μπάρτσα συνεχίζει να... λάμπει και ο Ζινtάν δεν φοβάται να το πει. "Είμαι άνθρωπος της Ρεάλ Μαδρίτης και θέλω πάντα να κερδίζουν αλλά είναι φανερό ότι η Μπαρτσελόνα παίζει καλύτερα τώρα, έστω και αν αυτό δεν σημαίνει κάτι τη συγκεκριμένη στιγμή", δήλωσε στη "Marca. Φαίνεται ότι περνούν μία δύσκολη περίοδο, ωστόσο πιστεύω ότι η Ρεάλ είναι δυνατή όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες, γι' αυτό πιστεύω ότι θα βελτιωθούν".

Ο "Ζιζού" αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Ραμόν Καλντερόν, για το ενδεχόμενο επιστροφής του στο "Μπερναμπέου" από άλλο πόστο. "Ο Καλντερόν μου ζήτησε να μιλήσουμε και με κάλεσε σε ένα παιχνίδι αλλά του είπα ότι θα ήταν καλύτερα αν συναντιόμασταν σε ένα εστιατόριο. Εκεί μιλήσαμε για όλα και για το ενδεχόμενο να κάνω κάτι στη Ρεάλ".

Επιλέγει Εθνική Ιταλίας ο Αμάουρι


Να αγωνίζεται με τα χρώματα της Ιταλίας και όχι της Βραζιλίας θα επιλέξει ο Αμάουρι, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής "Tuttosport". Ο γεννημένος στη Βραζιλία επιθετικός, που ακόμα περιμένει το ιταλικό του διαβατήριο, φαίνεται πως κατέληξε... επιτέλους ποια θα είναι η Εθνική ομάδας με τη φανέλα της οποίας θα αγωνιστεί.

Νέα επέμβαση για Τόμας Ροζίτσκι


Ο πολύπλοκος τραυματισμός του Τόμας Ροζίτσκι στον τένοντα εξακολουθεί να τον ταλαιπωρεί, καθώς η Άρσεναλ ανακοίνωσε ότι ο Τσέχος διεθνής ποδοσφαιριστής υποβλήθηκε σε επέμβαση ρουτίνας στη Γερμανία.

Την τελευταία φορά που ο Ροζίτσκι φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ, αντικαταστάθηκε μόλις εννιά λεπτά αργότερα. Μετά τον αγώνα για το κύπελλο Αγγλίας με τη Νιούκασλ στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ο Αρσέν Βενγκέρ είχε πει ότι "δεν είναι ένας σοβαρός τραυματισμός αλλά είναι περίεργος". Δέκα μήνες μετά, ο Ροζίτσκι δεν έχει κλωτσήσει μπάλα και υποβλήθηκε σε μία ακόμα χειρουργική επέμβαση για να θεραπεύσει το τραύμα του.

Παίκτης της χρονιάς στις ΗΠΑ ο Ντόνοβαν


Ο Λάντον Ντόνοβαν αναδείχθηκε για άλλη μία φορά κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς, στις ΗΠΑ.

Ο κορυφαίος σκόρερ της εθνικής ομάδας με 37 γκολ σε 105 αγώνες, παρέλαβε για πέμπτη φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο βραβείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 26χρονος άσος κατέκτησε την ίδια διάκριση το 2002, το 2003, το 2004 και το 2007.

Ο Ντόνοβαν, που ανήκει στους Λος Αντζελες Γκάλαξι και θα δοκιμασθεί στην Μπάγερν Μονάχου, άφησε στην δεύτερη θέση της σχετικής ψηφοφορίας τον τερματοφύλακα της Εβερτον, Τιμ Χάουαρντ και τον μέσο της Φούλαμ, Κλιντ Ντέμπσεϊ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Βλέπει την έξοδο ο Σούστερ


Το μέλλον του Γερμανού τεχνικού στο πάγκο των "μερένγκες" θεωρείται κάτι παραπάνω από αβέβαιο όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα μετά απο τον αποκλεισμό σοκ από την Ρεαλ Ουνιόν στο κύπελλο.

Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο των μαδριλένων συνεδρίασε έκτακτα μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ισπανίας και σύμφωνα με την "Marca" αν η Ρεάλ δεν πάρει το τρίποντο της νίκης στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Σαββάτου με την Βαγιαδολίδ για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, τότε ο Σούστερ θα δει την πόρτα της εξόδου και χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο τεχνικός διευθυντής, Μιγκέλ Άνχελ Πορτουγκάλ.

Τέλος το Κύπελλο για Λιόν!


Η Λιόν έπεσε θύμα έκπληξης στο Κύπελλο Γαλλίας καθώς ηττήθηκε με 3-1 από την Μετς στο "Ζερλάν" και αποκλείστηκε από την συνέχεια

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Σοσό-Λανς 0-1 παρ. (0-0 κ.α.)
Μπορντό-Γκινγκάμπ 4-2
Μονπελιέ-Σατορού 1-2
Νις-Κρετέιγ 3-0
Βαν-Οσέρ 2-0
Λιόν-Μετς 1-3
12/11 22:00 Χάβρη-Ρεν
12/11 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Νανσί

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

13/01 21:00 Μετς-Βαν
13/01 21:00 Νις-Χάβρη ή Ρεν
13/01 21:00 Μπορντό-Σατορού
13/01 21:00 Παρί Σεν Ζερμέν ή Νανσί-Λανς

Αποκλεισμός-σοκ για τη Ρεάλ!


Η Ρεάλ Μαδρίτης υπέστη ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο Ισπανίας από την Ρεάλ Ουνιόν, ομάδα τρίτης κατηγορίας, στο πλαίσιο της φάσης των "32"!

Οι Μαδριλένοι είχαν ηττηθεί με 3-2 στον πρώτο αγώνα, ενώ στον επαναληπτικό του "Μπερναμπέου" επικράτησαν με 4-3, σκορ όμως που δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους "μερένγκες" αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ έπειτα από γκολ του Αμπασόλο στο 14', όμως ο Ραούλ έκανε το 1-1 στο 36'.

Η Ουνιόν πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 49' με τον Σαλσέδο, όμως με δύο γκολ του Ραούλ (50', 86') και ένα του Μπουένο (68') η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε σε σκορ πρόκρισης (4-1) που όμως δεν κατάφερε να κρατήσει.

Στις καθυστερήσεις ο Ενέκο Ρόμο μείωσε σε 4-3 και έφερε την απογοήτευση στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου"

Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τη φάση των "32" του Κυπέλλου Ισπανίας (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων) έχει ως εξής:

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Ουνιόν 4-3 (2-3)
Βιγιαρεάλ-Πόλι Εχίδο 12/11 (0-5)
Εσπανιόλ-Θέλτα 12/11 (2-2)
Βαγιαδολίδ-Χέρκουλες 12/11 (5-1)
Μπαρτσελόνα-Μπενιντόρμ 12/11 (1-0)
Βαλένθια-Πορτουγκαλέτε 12/11 (4-1)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οριουέλα 12/11 (1-0)
Χιχόν-Νουμάνθια 12/11 (1-0)
Ουέλβα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 12/11 (0-2)
Μαγιόρκα-Μάλαγα 12/11 (1-1)
Αλμερία-Ράγιο Βαγεκάνο 12/11 (2-1)
Μπέτις-Καστεγιόν 12/11 (2-0)
Σανταντέρ-Μούρθια 12/11 (1-2)
Λα Κορούνια-Έλτσε 12/11 (2-0)
Οσασούνα-Χετάφε 13/11 (0-0)
Σεβίλη-Πονφεραντίνα 13/11 (0-1)



Στους "8" του Λιγκ Καπ Άρσεναλ και Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ!


Η Άρσεναλ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του Λιγκ Καπ Αγγλίας. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επιβλήθηκε εντός έδρας της Γουίγκαν με 3-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Τα τέρματα των "κανονιέρηδων" σημείωσαν οι Σίμπσον (42', 66') και Αλμπέρτο Βέλα (70').

Στο μεταξύ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε το πέναλτι του Τέβεζ στο 76' για να κάμψει την αντίσταση της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.

ΤΡΙΤΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Άρσεναλ-Γουίγκαν 3-0
Ντέρμπι Κάουντι-Λιντς 2-1
Στόουκ Σίτι-Ρόδεραμ 2-0
Σουόνσι-Γουότφορντ 0-1
Μάντσεστερ Γ. - ΚΠΡ 1-0

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τσέλσι-Μπέρνλι
Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν
Τότεναμ-Λίβερπουλ