Σάββατο, Νοεμβρίου 22, 2008

Πήρε το ντέρπι η Ίντερ, 1-0 την Γιουβέντους


Δίχως να εντυπωσιάσει, η Ίντερ νίκησε με 1-0 την Γιουβέντους στο «Μεάτσα» και θα διατηρηθεί πρωτοπόρος του ιταλικού πρωταθλήματος και μετά την ολοκλήρωση της 13ης αγωνιστικής.

Στο «Derby d’ Italia», οι «νερατζούρι» ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και αν έπρεπε οπωσδήποτε να αναδειχτεί νικητής σε αυτό το τυπικό ιταλικό ματς, άξιζαν να είναι αυτοί.

Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, πίεσε από την αρχή τους «μπιανκονέρι», αλλά κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μάνινγκερ στο 72’, μετά από σουτ του Ζλάταν που... κατέληξε ιδανική σέντρα για τον Μουντάρι, που από κοντά σημείωσε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση.

Η Γιουβέντους, που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τον βαθμό, με κεφαλιά του Ντελ Πιέρο στο 82’.

Οι συνθέσεις: ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Ματεράτσι, Σάμουελ, Μάξουελ, Μουντάρι (90’ Βιεϊρά), Καμπιάσο, Στάνκοβιτς (85’ Μπουρντίσο), Ζανέτι, Ιμπραϊμοβιτς, Αντριάνο (83’ Κρουζ).
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μάνινγκερ, Λεγκροτάλιε, Κιελίνι, Μολινάρο, Μαρκιόνι (67’ Καμορανέζι), Σισόκο, Τιάγκο (4’ Μαρκίζιο), Νέντβεντ, Αμάουρι (77’ Ιακουίντα), Ντελ Πιέρο.

Ligue 1: Ανέβηκε στη 2η θέση η Νις!


Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Μπορντό-Ρεν 1-1 (59' Γκουρκούφ / 19' Τομέρ)
Καέν-Οσέρ 1-0 (57' Λεμέτρ)
Γκρενόμπλ-Χάβρη 0-0
Λοριάν-Τουλούζ 1-0 (74' Γκαμέιρο)
Σεντ Ετιέν-Νις 0-1 (21' Εκουαφνί)
Βαλενσιέν-Σοσό 2-2 (62' Σαέζ, 68' Αουντέλ / 39' Ερντίνκ, 86' Πριβάτ)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν (22.00)

Bαλβέρδε: Φαβορί ναι, πρωταθλητές όχι


«Ο πρώτος στη βαθμολογία πάντα θεωρείται φαβορί, αλλά ακόμη δεν έχουμε πάρει κάποιο βραβείο. Θα το κερδίσουμε, εφόσον πάρουμε το πρωτάθλημα. Αυτός που ξεκινάει να πιστεύει ότι το πήρε, ουσιαστικά ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση γι' αυτόν για να το χάσει. Eχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας και πολλές δυσκολίες. Δεν είμαστε πρωταθλητές», είπε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο Βαλβέρδε και συνέχισε:
«Στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Και ο Ηρακλής έκανε τις δικές του ευκαιρίες, καλό τερματοφύλακα και άμυνα. Γενικότερα όμως, είχαμε τον έλεγχο γι' αυτό κερδίσαμε. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για μας, αφού θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να αυξήσουμε τη διαφορά από τους υπολοίπους που θα μας εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Εκτός από τη νίκη, αυτό που κρατάω είναι η ένταση και η θέληση που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή η ένταση δίνει νίκες. Ακόμη κι αν δεν σκοράραμε στο πρώτο μέρος, θα ήμουν ικανοποιημένος».
«Δεν το έκανε σκόπιμα»
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού κλήθηκε να τοποθετηθεί και για την αποβολή του Χρήστου Πατσατζόγλου. «Ήταν ένα ατύχημα. Δεν το έκανε σκόπιμα. Ασφαλώς και άξιζε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Επαναλαμβάνω, όμως, ότι δεν το έκανε επίτηδες, το είπε άλλωστε στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή», ήταν το σχόλιο του.

Τέλος, ρωτήθηκε και από έναν Πορτογάλο δημοσιογράφο που βρέθηκε στο γήπεδο, για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης με τη Μπενφίκα. «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι, όπως εξάλλου κάθε αγώνας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Είναι πολύ ιδιαίτερος αφού θα αντιμετωπίσω τον Κίκι Φλόρες, τον οποίον είχα αποκλείσει με την Εσπανιόλ. Η Μπενφίκα είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τεν Κάτε: Αν δεν μίλαγε ο Πατέρας, μάλλον θα είχαμε χάσει...


«Αν δεν είχε γίνει αυτή η ομιλία μάλλον θα είχαμε χάσει σήμερα!», είπε σχετικά ο 54χρονος τεχνικός και συμπλήρωσε: «Το θέμα είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να πάρεις τη νίκη. Ο κύριος Πατέρας έκρινε ότι έπρεπε να το κάνει και σωστά έπραξε».

O Ολλανδός δεν είχε πολλά να πει για το παιχνίδι, ενώ δέχτηκε ερωτήσεις σχετικά με την απόδοση του Πετρόπουλου αλλά και την μη χρησιμοποίηση του Μαρτσέλο Μάτος για ένα ακόμα ματς. «Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και τα τρία γκολ. Δεν μου άρεσε που δεν βάλαμε κι άλλα. Ο Πετρόπουλος αξιοποίησε το ταλέντο του και τη δύναμή του μέσα στην περιοχή. Ήταν πολύ καλός. Ο Πετρόπουλος είναι ένας παίκτης που δεν ταλαιπωρεί την μπάλα. Δεν κάνει πράγματα φαντεζί. Σκοράρει και έχει ουσία στο ματς. Βέβαια μερικές φορές τα πράγματα γίνονται από τύχη. Ο Ρουκάβινα και ο Μάντζιος ήταν τραυματίες και έπαιξε... Ο Μάτος είναι ένας ανασταλτικός αμυντικός μέσος σαν τον Σιμάο. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι πιο δημιουργικός. Θέλαμε να γίνει πιο παραγωγικός ο Παναθηναϊκός και γι' αυτό δεν έβαλα τον Μάτος. Δεν έχει να κάνει με πρόσωπα η αλλαγή. Ήταν θέμα τακτικής. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα γεγονός που δικαιώνει την επιλογή να παίξουμε με δύο πιο δημιουργικούς μέσους».

Για το παιχνίδι του Μιλάνου: «Είναι δύσκολο να παίζεις στο πρωτάθλημα με μια μικρή ομάδα και μετά να έχεις έναν αγώνα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους τον μεγάλο αγώνα. Ευτυχώς δεν το έκαναν σήμερα και είμαι χαρούμενος που δεν χάσαμε βαθμούς».

Πατέρας: Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, οι παίκτες χρειαζόντουσαν το ταρακούνημα!

Δηλώσεις κατά την έξοδο από το ΟΑΚΑ έκανε και ο Νίκος Πατέρας που παρακολούθησε από κοντά την ομάδα για πρώτη φορά μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στην Αμερική. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πήρε και αυτός θέση για τα όσα λέχθηκαν χθες το απόγευμα στην Παιανία.

«Οι παίκτες χρειαζόντουσαν ένα ταρακούνημα και σήμερα το έδειξαν...», είπε σχετικά ενώ μίλησε ακόμα για:

To ματς με την Ίντερ: «Για το Τσάμπιονς Λιγκ ισχύει ότι είπα στους παίκτες και για το πρωτάθλημα. Πρέπει να τα δίνουμε όλα στο γήπεδο, να έχουμε πνεύμα νικητή και να μην απογοητεύουμε τον κόσμο».
Το πρωτάθλημα: «Είναι νωρίς, είμαστε μέσα στο παιχνίδι και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια». Την συνάντηση μετόχων της Παρασκευής: «Μιλάμε πάντα σε φιλικό επίπεδο, ανταλλάσσουμε απόψεις... Δεν υπάρχουν δύο κατηγορίες μετόχων».
Την μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου: «Σε δέκα μέρες θα μιλήσουμε για μεταγραφές».

Παναθηναϊκός-Θρασύβουλος 3-0


Χρειάστηκε να περάσει ενάμιση μήνας (σ.σ. από το 2-0 με τον Λεβαδειακό) και να παρέμβει ο Νίκος Πατέρας για να έχει ο Παναθηναϊκός ένα ήσυχο απόγευμα στο πρωτάθλημα και να το συνοδέψει με καλή εμφάνιση…

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 3-0 του Θρασύβουλου στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Αντώνη Πετρόπουλο ο οποίος στην πρώτη του φετινή συμμετοχή ως βασικός πέτυχε δύο τέρματα (54΄, 57΄). Το σκορ είχε ανοίξει στο 7΄ ο Ίβανσιτς. Κυρίαρχοι και στα δύο 45λεπτα οι παίκτες του Τεν Κάτε είχαν ευκαιρίες να σημειώσουν και άλλα τέρματα. Πλέον το «τριφύλλι» στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο παιχνίδι της Τετάρτης με την Ίντερ στο «Μεάτσα» για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Τζιόλης (46΄ Ζιλμπέρτο), Σιμάο, Ίβανσιτς (82΄ Χριστοδουλόπουλος), Γκάμπριελ, Πετρόπουλος, Σαλπιγγίδης (66΄ Νίνης)

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (Σάκης Τσιώλης): Κωστάκης, Ροκάστλ, Σωτήρχος, Βασιλείου (41΄ Άλβες), Λιαπάκης, Δήμος (61΄ Μαυρογενίδης), Χλωρός (52΄ Πουλάκος), Μίχος, Βεντούρα, Γκονσάλβες, Κατσίκης

Ηρακλής-Ολυμπιακός: 0-3 (βιντεο)


Το «διπλό» που αναζητούσε ο Ολυμπιακός από τις 13 Σεπτεμβρίου, ήρθε στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή και μάλιστα, με τον πλέον πειστικό τρόπο. Στην καλύτερή τους ως τώρα φετινή εμφάνιση, οι πρωταθλητές συνδύασαν ουσία και θέαμα, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 και ενώ αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για ένα ολόκληρο ημίχρονο!, λόγω της αποβολής του Πατσατζόγλου στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο, είχαν φροντίσει να κάνουν τη δουλειά τους νωρίτερα. Παίζοντας πολύ καλή μπάλα, κυριάρχησαν από το πρώτο λεπτό και μέσα σε ένα πεντάλεπτο βρέθηκαν να προηγούνται 2-0, με τα γκολ των Τζόρτζεβιτς (34’) και Μπελούτσι (39’). Στην επανάληψη, έδωσαν χώρο στον Ηρακλή, κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν, χάρη στη εξαιρετική αληλλοκάλυψη και έφτασαν στο 3-0, λίγο πριν το φινάλε, με ένα καταπληκτικό γκολ του Ντουντού (81’) με αριστερό «κεραυνό», έξω από την περιοχή. Έτσι, η ομάδα του Βαλβέρδε έκανε ένα ακόμη βήμα προς την τίτλο, αφού διατήρησε – και ίσως αυξήσει – τη διαφορά από τους διώκτες της, αλλά κυρίως έδειξε πως μπορεί να παίξει καλά και μακριά από το Καραϊσκάκη, έχοντας μάλιστα, απουσίες βασικών στελεχών.

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Περπερίδης, Κατσαμπής (46` λ.τρ. Μάρτος), Παπαζαχαρίας, Φούφουλας, Ντιέ, Κονέ (58` Επστάιν), Μαρκές, Παπαστεργιανός (80` Γιάντσης), Κωνσταντίνου.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Γκαλέτι (84` Οσκαρ), Ντιόγκο (80` Κοβάτσεβιτς), Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπελούτσι (69` Μενδρινός), Πάντος.

0-1



0-2



0-3

Bundesliga: Σκόραρε 2 γκολ ο "Λύμπε"


Μεγάλη κερδισμένη της 14ης αγωνιστικής ήταν η Χοφενχάιμ, η οποία, συνεχίζοντας την τρελή πορεία της, επικράτησε εκτός έδρας με 3-1 της Κολωνίας και έμεινε μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Βένταντ Ιμπίσεβιτς, ο οποίος πέτυχε άλλα δύο γκολ και έφτασε τα 16. Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά δεν δυσκολεύτηκε να καταβάλει την αντίσταση της Κότμπους με 4-1. Επίσης, η Χέρτα άλωσε το Μπόχουμ, επικρατώντας με 3-2 της ομώνυμης ομάδας, ενώ με οδηγούς τον σεληνιασμένο (τελευταία) Γκραφίτε και τον εξαιρετικό Ντζέκο, η Βόλφσμπουργκ διέλυσε την Στουτγκάρδη με 4-1!

Σημαντική νίκη πέτυχε η Σάλκε (3-1 την Γκλάντμπαχ), ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν στραβοπάτησε στο Μπίλεφελντ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Αρμίνια, η οποία σημείωσε τη δεύτερη φετινή της νίκη.

Αναλυτικά:

Παρασκευή

Καρλσρούη – Ντόρτμουντ 0-1
Ζιντάν 20’

Σάββατο

Μπάγερν Μονάχου – Κότμπους 4-1
Ριμπερί 29’, Ντεμικέλις 38’, Κλόζε 54’, Τόνι 59’ / Σκέλα 25’

Αρμίνια Μπίλεφελντ – Λεβερκούζεν 2-1
Βίσνιαρεκ 53’, Χάλφαρ 69’ / Χέλμες 78’
** Αποβλήθηκε ο Ντουμ της Λεβερκούζεν στο 88’ με απευθείας κόκκινη.
** Ο Γκέκας μπήκε στο 72’ αντί του Βιντάλ.

Μπόχουμ – Χέρτα 2-3
Σέστακ 50’, Μίετσελ 74’ / Ράφαελ 25’, Κάτσαρ 33’, Σίσερο 39’

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ανόβερο 4-0
Λυμπερόπουλος 25’, 86’, Ρας 40’, Φένιν 90’+2’

Κολωνία – Χοφενχάιμ 1-3
Πετίτ 78’ / Ντεμπά Μπα 32’, Ιμπίσεβιτς 67’, 88’
** Αποβλήθηκε ο ΜακΚένα της Κολωνίας στο 52’ με απευθείας κόκκινη.
** Αποβλήθηκε ο Λουίς Γκουστάβο της Χοφενχάιμ στο 56’ με δεύτερη κίτρινη.

Σάλκε – Γκλάντμπαχ 3-1
Χαλίλ Άλτιντοπ 17’, 45’, Φαρφάν (πέναλτι) 24’ / Φριέντ 30’

Βόλφσμπουργκ – Στουτγκάρδη 4-1
Γκραφίτε 51’, 76’, Ντζέκο 79’, 85’ / Λάνιγκ 17’

Κυριακή (18.00)

Αμβούργο – Βέρντερ Βρέμης

«Γκέλες» για Τσέλσι και Λίβερπουλ, η Σίτι 3-0 την Άρσεναλ!


Τσέλσι και Λίβερπουλ «σπατάλησαν» την έδρα και παραχώρησαν «λευκές» ισοπαλίες σε Νιούκαστλ και Φούλαμ αντίστοιχα.

Νέο «χαστούκι» δέχτηκε η Άρσεναλ, γνωρίζοντας την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι με το ευρύ 3-0. Οι «κανονιέρηδες» σε κρίση...

Μεγάλο «διπλό» για την Μπόλτον, που επιβλήθηκε με 3-1 της Μίντλεσμπρο. Την ίδια ώρα, Πόρτσμουθ και Χαλ αναδεικνυόντουσαν ισόπαλες με 2-2. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος αγωνίστηκε από το 82’ και μετά, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Τρεις βαθμοί στο... σακούλι της πρόσθεσε η Στόουκ Σίτι, επικρατώντας με 1-0 της Γουέστ Μπρομ.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Τσέλσι-Νιούκαστλ 0-0


Λίβερπουλ-Φούλαμ 0-0


Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 3-0

Άιρλαντ 45’, Ρομπίνιο 56’, Στάριτζ (πέναλτι) 90’

Μίντλεσμπρο-Μπόλτον 1-3
Πόγκατετζ 77’ / Στέινσον 8’, Τέιλορ 10’, Ελμάντερ 78’

Πόρτσμουθ-Χαλ 2-2
Κράουτς 20’, Τζόνσον 63’ / Τέρνερ 54’, Πάμαροτ (αυτογκόλ) 89’

Στόουκ Σίτι-Γουέστ Μπρομ 1-0
Σιντιμπέ 84’

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
0-0


Μάντσεστερ Σ. - Άρσεναλ (Βιντεο)

1-0

2-0

3-0

Σκέφτεται να φύγει ο Φάμπρεγκας


Ο Σεσκ Φάμπρεγκας έχει αρχίσει να σκέφτεται το μέλλον του μακριά από την Άρσεναλ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Ο Ισπανός διεθνής είχε βάλει σαν στόχο να καθιερωθεί στην Άρσεναλ, κάτι το οποίο πέτυχε και μάλιστα με το παραπάνω.

Το γεγονός όμως ότι οι "κανονιέρηδες" αρχίζουν κάθε σεζόν φιλοδοξώντας να κατακτήσουν τίτλους και τελικά μένουν μακριά από αυτούς έχει κουράσει τον Φάμπρεγκας και αυτός είναι ένας λόγος που σκέφτεται το μέλλον του μακριά από το Λονδίνο.

Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δεν ήθελε να φύγει από την Άρσεναλ ήταν η αφοσίωση στο πρόσωπο του Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο είναι διψασμένος για τίτλους και κάθε μέρα που περνάει η σκέψη του να φύγει από το Εμιρέιτς ωριμάζει όλο και περισσότερο.

Ενδιαφέρον άλλωστε υπάρχει από ευρωπαϊκές ομάδες. Η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα είναι δύο ομάδες που τον θέλουν στις τάξεις τους.

Επέστρεψε στα γκολ ο Σαμαράς


Ο Γιώργος Σαμαράς επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα της Σέλτικ και την οδήγησε στην νίκη επί της Σεντ Μίρεν (1-3) με ένα γκολ και μία ασίστ..

Ο Έλληνας άσος άνοιξε το σκορ στο "Σεντ Μίρεν Παρκ" στο 63' με κοντινό πλασέ από την πάσα του Αντρέας Χίνκελ, ενώ δύο λεπτά αργότερα δημιούργησε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του, σερβίροντας με άψογο στυλ στον Σουνσούκε Νακαμούρα.









«Βλέπει» Αντριάνο η Λίβερπουλ


Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα, οι «κόκκινοι» είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν μέχρι και 12 εκατομμύρια Ευρώ για τον Βραζιλιάνο, που δεν υπολογίζεται από τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ενδιαφέρον πάντως έχουν εκφράσει και άλλα μεγάλα κλαμπ, όπως η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν

Άφησε εκτός τον Σόουζα ο Τεν Κάτε


Ο Τεν Κάτε έκανε ακόμη μια φορά την έκπληξη και άφησε τον Σόουζα εκτός αποστολής με τον Θρασύβουλο. Ο Σόουζα προφανώς δεν τον έπεισε πως είναι έτοιμος να επιστρέψει στην δράση…

O 54χρονος προπονητής εκτός από τον Βραζιλιάνο επιθετικό δεν θα έχει στη διάθεση του (για διάφορους λόγους) και τους Καρνέζη, Μουν, Λεοντίου, Γκούμα, Κλέιτον, Καραγκούνη και Μάντζιο.

Τετ α τετ Βαλβέρδε με Γιάννη Παπαδόπουλο


Τετ α τετ με τον Γιάννη Παπαδόπουλο είχε χθες ο Ερνέστο Βαλβέρδε, σε μια προσπάθεια να του τονώσει την ψυχολογία ενόψει του παιχνιδιού στο Καυτανζόγλειο.

Ο Ισπανός τεχνικός είπε στον νεαρό χαφ ότι υπολογίζει πολύ στις δυνατότητές του και θα πρέπει να είναι έτοιμος αν χρειαστεί να αγωνιστεί. Μια κίνηση που έδιωξε το άγχος από τον «Παπ», αφού βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού (μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ) και μπορεί να πάρει χρόνο συμμετοχής.