Τρίτη, Ιουλίου 08, 2008

Τον "νέο Τσάβι" θέλει ο Ολυμπιακός

Τον εξαιρετικά ταλαντούχο 20χρονο αμυντικό μέσο της Μπαρτσελόνα, Μαρκ Κρόσας, έχει βάλει στο στόχαστρο του ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Βαρκελώνης «SPORT».

Ο 20χρονος απόφοιτος της «Λα Μάσια», της περιώνυμης ακαδημίας των «μπλαουγκράνα», αγωνίστηκε πέρυσι ως δανεικός στη Λιόν, όπου πραγματοποίησε 8 «ξεψυχισμένες» εμφανίσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ολυμπιακός επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες για τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει γίνει αποδέκτης πολλών προσφορών, με κορυφαία εξ αυτών της Χετάφε.

Ο Κρόσας δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πεπ Γκουαρδιόλα και ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Πριμέρα Λίγκα.

Ο Βαλβέρδε σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει ζητήσει λίγο χρόνο ακόμη προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα της μετεγγραφής και να αποφασίσει.

Ίσως αυτή το «δάνειο χρόνου» να σχετίζεται και με την δοκιμή του Μικέλ Αλόνσο στο Ζέεφελντ και στο κατά πόσο ο αδερφός του Τσάβι μπορεί να πείσει τον Βάσκο προπονητή για την ετοιμότητα του.

Στο στρατόπεδο του Κρόσας, ο οποίος είναι εξάδελφος του γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα», Άλμπερτ Χορκέρα, έχει τεθεί ως προτεραιότητα η παραμονή στο ισπανικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως να έχει αποκλείσει, σαν τους Ντούσερ και Ντούντα, την έλευση του στην Ελλάδα.

Ο Κρόσας έχει συγκριθεί με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος Τσάβι, ενώ ήταν πέρυσι στο στόχαστρο του Ράφα Μπενίτεθ για την Λίβερπουλ, πριν αποκτηθεί από τη Λιόν.

Η κλήρωση της Ευρωλίγκα

Στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, στον δεύτερο ο Παναθηναϊκός και στον τέταρτο ο πιο... άτυχος Πανιώνιος.

Οι «ερυθρόλευκοι» στον πρώτο όμιλο θα αντιμετωπίσουν τις Μακάμπι, Μάλαγα, Τσιμπόνα, Λε Μαν και Αβελίνο. Οι «πράσινοι» στον δεύτερο όμιλο θα αναμετρηθούν με Σιένα, Μπαρτσελόνα, Ζαλγκίρις, Πρόκομ και Νανσί. Οι «κυανέρυθροι» στον τέταρτο όμιλο θα παίξουν με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρτιζάν, Ρεάλ Μαδρίτης, Εφές Πίλσεν και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.


A' ΌμιλοςΒ' ΌμιλοςΓ' ΌμιλοςΔ' Όμιλος
ΜακάμπιΣιέναΤάουΤΣΣΚΑ
ΟλυμπιακόςΜπαρτσελόναΦενέρ/ΟύλκερΠάρτιζαν
ΜάλαγαΠαναθηναϊκόςΡόμαΡεάλ
ΤσιμπόναΖαλγκίριςΟλίμπιαΈφες
ΛεΜάνΠρόκομΜπανταλόναΑρμάνι Μιλάνο
ΑβελίνοΝανσίΆλμπα Πανιώνιος

Δεν πάει Πεκίνο ο Λεονάρντο

Δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ο Λεονάρντο, με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να... τρίβουν τα χέρια τους στο άκουσμα της είδησης! Ο νεαρός αριστεροπόδαρος αμυντικός δεν κατάφερε να πείσει τον Κάρλος Ντούνγκα ότι αξίζει μια θέση στην αποστολή της «σελεσάο» που θα ταξιδέψει στην Κίνα, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο Σέεφλεντ για να ακολουθήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων».

«Άφαντος» ο Λούα Λούα, δεν ήρθε για τις εξετάσεις του

Ο Λούα Λούα δεν φάνηκε στο ραντεβού (χωρίς να ειδοποιήσει νωρίτερα), ενώ όπως έγινε γνωστό αργότερα, ο παίκτης με τον μάνατζερ του, βρίσκονται στο Λονδίνο, για... δουλειές. Το πιθανότερο πλέον είναι πως ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται στην αναζήτηση ομάδας, εκεί που θέλει να συνεχίσει την καριέρα του, στο πρωτάθλημα της Αγγλίας. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ποδοσφαιριστής είχε ραντεβού εκεί με εκπρόσωπο της ομάδας από το Κατάρ, που ενδιαφέρεται να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Όλα αυτά ενώ ο γιατρός, που του έκανε την επέμβαση, Κωσταντίνος Κωσταντινίδης τόνιζε χθες πως τον περιμένει σε μία εβδομάδα, για να τον εξετάσει και πάλι, ενώ σχετικά με την άδεια που του δόθηκε να μην πάει στο Σέεφελντ, τόνισε πως του την έδωσε εκείνος και όχι ο Ολυμπιακός. Όπως και να έχει ο Κογκολέζος σέντερ φορ, θεωρείται πλέον... ξένο σώμα και δεν αποκλείεται η λύση του συμβολαίου του να ανακοινωθεί σύντομα.

Πιέζει τον Πιζάρο, μιλάει με τον Κέζμαν

Το θέμα της απόκτησης δεύτερου επιθετικού μέσα στο καλοκαίρι αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού. Στη κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Κλάουντιο Πιζάρο, με τον οποίο είχε επικοινωνία ο Νίκος Πατέρας, ώστε να τον πείσει να έρθει στους «πράσινους». Εκτός του Περουβιανού στράικερ, το «τριφύλλι» καλοβλέπει την περίπτωση του Ματέγια Κέζμαν, που είχε προταθεί. Σήμερα αναμένεται να υπάρξει επαφή ανάμεσα στον Κώστα Αντωνίου και τον Τούρκο μάνατζερ του 29χρονου Σέρβου φορ, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις της πλευράς του παίκτη. Να σημειωθεί ότι η περίπτωση του παίκτη είναι «αλμυρή».

Έρχεται με… παρέα o Γκάμπριελ !

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθει ο Γκάμπριελ στην Ελλάδα για να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο 27χρονος δεξιός μπακ-χαφ της Φλουμινένσε δεν θα ταξιδέψει μόνος του, αφού θα έχει για… παρέα, τον Λουίζ Αλμπέρτο. Ποιος είναι αυτός; Πρόκειται για τον 31χρονο κεντρικό αμυντικό, αρχηγό της «Φλου», τον οποίο θέλει να εντάξει στο δυναμικό το «τριφύλλι». Όπως αναφέρουν στη «χώρα του καφέ», οι «πράσινοι» έχουν «τσεκάρει» εδώ και αρκετές ημέρες τον παίκτη. Το συμβόλαιο του Λουίζ Αλμπέρτο λήγει τον Δεκέμβριο και η βραζιλιάνικη ομάδα δεν φαίνεται να έχει υψηλές απαιτήσεις για να παραχωρήσει τον παίκτη

"Όχι" Ζενίτ σε Μπάρτσα για Αρσάβιν!

Η διοίκηση της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης γνωστοποίησε τη Δευτέρα (07/07) ότι απέρριψε πρόταση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από την Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Αντρέι Αρσάβιν.

«Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να βελτιώσει την αρχική προσφορά της των 15 εκατομμυρίων ευρώ, επομένως αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος στις διαπραγματεύσεις μας με τον ισπανικό σύλλογο», αναφέρουν οι πρωταθλητές Ρωσίας και κυπελλούχοι UEFA στην ανακοίνωση που εξέδωσαν και συμπληρώνουν: «Δεν έχουμε λάβει κάποιες προσφορές για τον Αρσάβιν από κάποιους άλλους συλλόγους, επομένως δεν διεξάγονται συζητήσεις αναφορικά με τη μεταγραφή του».

Την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της Ζενίτ πρότεινε στον Ρώσο διεθνή να επεκτείνει για ακόμη δύο χρόνια το τρέχον συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το 2010. Ο Αρσάβιν, ο οποίος εξέφρασε σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν την επιθυμία να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, πήρε δύο εβδομάδες προθεσμία, ώστε να αποφασίσει για το μέλλον του. Ο 27χρονος άσος δεν αγωνίστηκε στην κυριακάτικη (06/07) νίκη με 5-1 επί της Τομ Τομσκ, στον πρώτο αγώνα της Ζενίτ για το ρωσικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή για το Euro 2008, ενώ ο τεχνικός της ομάδας, Ντικ Άντβοκαατ, δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον παίκτη, μέχρι αυτός να λάβει την οριστική απόφασή του.

Οι... Μπιν Λάντεν θέλουν Νιούκασλ!

Η οικογένεια του Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι έτοιμη να προσφέρει 360 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποκτήσει την Νιούκασλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Sun".

Οι Λάντεν, ιδιοκτήτες μίας εκ των μεγαλυτέρων οικοδομικών επιχειρήσεων της Σαουδικής Αραβίας, ενδιαφέρονται επίσης, πάντα κατά το ρεπορτάζ, για κάποιους χώρους κοντά στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", προκειμένου να δημιουργήσουν εμπορικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νυν πρόεδρος των "ανθρακωρύχων", Μάικ Άσλεϊ, αγόρασε τη Νιούκασλ πέρσι έναντι περίπου 170 εκατομμυρίων ευρώ. Οι οπαδοί της ομάδας, πάντως, αντιτάσσονται αποφασιστικά σε μια τέτοια προοπτική, όπως αναφέρει η "Sun".

Οι δυναμικότητες της Ευρωλίγκα

Γνωστοποιήθηκαν τα γκρουπ δυναμικότητας της Ευρωλίγκα, ενόψει της κλήρωσης της Τρίτης (08/07) στο Βερολίνο. Στο 1ο γκρουπ, από το οποίο και θα προκύψουν οι επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων, δεν υπάρχει ελληνική ομάδα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε την τελευταία πορεία του (σ.σ. προημιτελικά) και μπήκε στο 2ο γκρουπ, ενώ ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στο 3ο. Τέλος, ο Πανιώνιος τοποθετήθηκε στο 6ο γκρουπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην α' φάση θα υπάρξει ισπανικός «εμφύλιος» και αυτό γιατί οι Ίβηρες θα εκπροσωπηθούν από πέντε ομάδες (Ταού, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Ρεάλ, Μπανταλόνα). Κάτι τέτοιο βέβαια δεν πρόκειται να ισχύσει για τις ελληνικές ομάδες.

Αναλυτικά τα γκρουπ

1ο: Τάου, Σιένα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ.

2ο: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Παρτιζάν, Μπαρτσελόνα, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

3ο: Μάλαγα, Ρόμα, Ρεάλ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

4ο: Ολίμπια, Τσιμπόνα, Εφές Πίλσεν, Ζαλγκίρις.

5ο: Μπανταλόνα, Λε Μαν, Μιλάνο, Πρόκομ Τρεφλ.

6ο: Αβελίνο, Άλμπα, Νανσί, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Με το δεξί η Ελλάδα στο "Ακρόπολις"

Αν και προβλημάτισε με τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας στα δίποντα (11/31), η Ελλάδα επικράτησε με 72-65 της Βραζιλίας στον πρώτο αγώνα της στο 22ο Τουρνουά «Ακρόπολις», πετυχαίνοντας την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους φιλικούς αγώνες, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Προολυμπιακό Τουρνουά (14-20 Ιουλίου).

Μπροστά σε περίπου 5.000 φιλάθλους, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δοκίμασε σχήματα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που επέλεξε στη δωδεκάδα.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Αντώνης Φώτσης με 19 πόντους και 4/5 τρίποντα. Βασίλης Σπανούλης και Γιάννης Μπουρούσης ήταν επίσης σε καλή ημέρα.

Εκτός δωδεκάδας άφησε ο Παναγιώτης Γιαννάκης τους Διαμαντίδη, Βουγιούκα, Γλυνιαδάκη, Καλαμπόκη και Ξανθόπουλο.

Στο τέλος οι Βραζιλιάνοι απείλησαν με διαδοχικά τρίποντα του Προμπστ, αλλά η Ελλάδα δεν έχασε το προβάδισμα.

Δεκάλεπτα: 21-15, 41-33, 56-53, 72-65.

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Τσαλδάρης 2, Ζήσης 8 (1), Σπανούλης 16 (3), Βασιλόπουλος 9 (2), Φώτσης 19 (4), Περπέρογλου, Μπουρούσης 10 (1), Τσαρτσαρής, Πρίντεζης 2, Σχορτσιανίτης 2, Πελεκάνος.

Βραζιλία (Μονσάλβε): Μ. Μασάδο 8 (2), Ε. Μασάδο 4, Μπέκερ, Μπρόμπστ 8 (2), Κιάντια, Χουέρτας 12, Γκαρσία 15 (1), Αραούζο 2, Μπατίστα 2, Ταβερνάρι 2, Σπλίτερ 12.

Στοχεύει Λυμπερόπουλο ο ΠΑΟΚ

Τη μια θέση του επιθετικού που θέλει να καλύψει για το ρόστερ του ο ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει να την καλύψει με την απόκτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ.

Ο διεθνής επιθετικός ποδοσφαιριστής ήταν και το καλοκαίρι του 2005 υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του "δικέφαλου", αλλά τότε αυτός επέλεξε την ΑΕΚ μετά την απομάκρυνση του από τον Παναθηναϊκό. Ηδη έγινε μια επαφή από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προς τον Πελοποννήσιο ποδοσφαιριστή και ο Φερνάντο Σάντος αναμένει απάντηση, αν και ο ίδιος ο παίκτης έχει προαναγγείλει πως επιθυμία του είναι να συνεχίσει στο εξωτερικό και ειδικά στη Γερμανία, όπου επιθυμεί και να κλείσει την καριέρα του.