Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 03, 2008

AEK: Φιλική νίκη (2-0) επί του «Supporters Club»


Τα προνόμια τους ξεκίνησαν να απολαμβάνουν τα μέλη του «Supporters Club» της ΑΕΚ, καθώς την Τετάρτη έπαιξαν φιλική αναμέτρηση με την ομάδα της Ένωσης. Φυσικά, γνώρισαν την ήττα με 2-0, με το ματς να διαρκεί μισή ώρα (δύο ημίχρονα των 15 λεπτών).

Παίζει ο Τζιμπούρ

Στο μεταξύ, ευχάριστα νέα προέκυψαν σχετικά με τη συμμετοχή του Ράφικ Τζιμπούρ στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παρά την αποβολή του Γαλλοαλγερινού στο φιλικό του Πανιωνίου με την Γκρόιτερ Φιρτ, η διοίκηση της Ένωσης ενημερώθηκε ότι ο 24χρονος επιθετικός θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά.

Ριβάλντο: «Να τους το... ξεπληρώσω»


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χαίρομαι πολύ που πήραν την απόφαση να έρθω. Είμαι εδώ για να δουλέψω σκληρά και για να ικανοποιήσω τους φιλάθλους που θέλουν να δουν όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βοηθήσω τη νέα μου ομάδα. Μου έγινε μία εξαιρετική πρόταση και πρέπει να ανταποδώσω με την παρουσία μου στο γήπεδο, δείχνοντας τις ικανότητές μου», δήλωσε ο 36χρονος άσος.

Ερωτηθείς για το αν είχε άλλες προτάσεις απάντησε: «Είχα συμβόλαιο με την ΑΕΚ, αλλά όταν έληξε η συνεργασία μας, είχα προτάσεις από την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Η πιο σοβαρή πρόταση όμως ήταν αυτή από το Ουζμπεκιστάν και γι’αυτό την αποδέχτηκα», ενώ στο ερώτημα μέχρι πότε θα συνεχίσει να αγωνίζεται είπε: «Δεν ξέρω. Παίζω ποδόσφαιρο από παιδί και μόνο ο Θεός γνωρίζει μέχρι πότε θα αγωνίζομαι».

Αυτός είναι ο Άραβας της Μάντσεστερ Σίτι (ΦΩΤΟ)















Ατομικά προπονήθηκε ο Γκέκας, αύριο αναχωρεί για Λουξεμβούργο η Εθνική


Με τον Φάνη Γκέκα να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη και προ-τελευταία προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας επί ελληνικού εδάφους.

Ο επιθετικός δεν προπονήθηκε κανονικά μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για προληπτικούς λόγους και θα είναι στην διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ για το παιχνίδι του Σαββάτου με το Λουξεμβούργο (21:15), για την προκριματική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του 2010.

Όσο για τους Δέλλα, Καραγκούνη και Κυργιάκο, οι οποίοι είχαν κάνει ατομικό, ακολούθησαν κανονικά το πρόγραμμα που είχε ορίσει ο Γερμανός τεχνικός και οι συνεργάτες του.

Η τελευταία προπόνηση της ελληνικής ομάδας θα γίνει αύριο το πρωί (10:00) και θα είναι κλειστή για το κοινό, ενώ η αναχώρηση της αποστολής για το Λουξεμβούργο είναι προγραμματισμένη να γίνει μετά την ολοκλήρωσή της (το μεσημέρι).

Chrome: η Google κυκλοφορεί το δικό της browser


Κυκλοφόρησε σήμερα ένα νέο web browser από την Google που υπόσχεται να κάνει το surfing στο διαδίκτυο πιο εύκολο και πιο λειτουργικό. Το Google Chrome λειτουργεί προς το παρόν σε δοκιμαστική βάση (Beta) και περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες.

Μπορείτε να κατεβάσετε την beta έκδοση από εδώ.

Αποθέωση του Ρίμπο από τους Ουζμπέκους !


Μοναδικές στιγμές έζησαν σήμερα οι φίλοι του Ουζμπεκιστάν και ειδικά οι οπαδοί της Μπουνιόντκορ καθώς υποδέχθηκαν στην χώρα τους τον Βίτορ Μπόρμπα Φερέιρα Ριβάλντο, την μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της χώρας. Παρουσιάστηκε και φωτογραφήθηκε με την νέα φανέλα! «Χαίρομαι πολύ που ήρθα» ήταν τα πρώτα λόγια του «Ρίμπο».

Πήρε άδεια εργασίας ο Μανούτσο


Μετά τη σπουδαία μεταγραφή του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει από σήμερα μια ακόμη επιπλέον λύση για την επιθετική της γραμμής. Ο λόγος για τον γνωστό μας, Μανούτσο Γκονσάλβες, ο οποίος από τον Γενάρη έως και τον Μάη του 2008, έπαιξε ως δανεικός από τους «μπέμπηδες» στον Παναθηναϊκό.

Ο επιθετικός από την Ανγκόλα εξασφάλισε την απαραίτητη άδεια εργασίας από το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, καθώς συμπλήρωσε τον απαραίτητο αριθμό διεθνών συμμετοχών (75% επί του συνόλου των επίσημων αγώνων) στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Πάντως, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν μπορεί να υπολογίζει άμεσα στη βοήθεια του Μανούτσο, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, που θα τον κρατήσει εκτός για μερικές εβδομάδες ακόμη.

Τόρες, Νίστελροϊ και Χούντελαρ χτύπησε η Μάντσεστερ Σίτι!


Όπως αποκαλύπτει το skysports, τη Δευτέρα, οι «Πολίτες» πριν πάρουν τον Ρομπίνιο από τη Ρεάλ, έδωσαν στους Μαδριλένους «λευκή επιταγή» για τον Φαν Νίστελροϊ, χωρίς ωστόσο να αποσπάσουν θετική απάντηση.

Επίσης, χτύπησαν την πόρτα της Λίβερπουλ για τον Φερνάντο Τόρες, προσφέροντας μάλιστα 50 εκατομμύρια λίρες! Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική.

Την ίδια κατάληξη είχε η υπόθεση του Χούντελαρ, για τον οποίο
η Σίτι έδινε πάρα πολλά λεφτά (δεν έγινε γνωστό το ακριβές ποσό), όμως ο Άγιαξ δεν είχε χρόνο να βρει τον αντικαταστάτη του Ολλανδού επιθετικού και είπε «όχι»


«Ματσε»: Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού για ακόμη δύο χρόνια


Από την στιγμή που δεν έχει λάβει στα χέρια του κάποιο έγγραφο που αναγράφει την λύση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας θεωρεί τον εαυτό του παίκτη της ομάδας του Πειραιά και χαρακτηρίζει όλες εκείνες τις φήμες που τον θέλουν να αποτελεί παρελθόν από τους «ερυθρολεύκους», ανοησίες...

Σχετικά με τον τραυματισμό του και τον τόπο στον οποίο πραγματοποιούσε προπονήσεις ο Λιθουανός σταρ, είπε στο «atn.lt»: «Στην Κλαϊπέντα, αλλά όχι στο αθλητικό κέντρο της Νεπτούνας. Σε άλλο γήπεδο. Έκανα προπόνηση με φίλους, όχι επαγγελματίες παίκτες. Μπορώ εύκολα να το αποδείξω διότι υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που το είδαν. Είναι φυσιολογικό να έκανα προπονήσεις και να προετοιμαζόμουνα για τη νέα σεζόν. Εάν έπινα μπύρες, έτρωγα σεπελινάι θα επέστρεφα στην Ελλάδα 20 κιλά πιο βαρύς. Τότε ο Ολυμπιακός θα είχε έναν πραγματικά καλό λόγο για να με διώξει».

Όσο για τις φήμες που θέλουν τον Ολυμπιακό να τον διώχνει, ανέφερε: «Ακούω συνέχεια πως ο Ολυμπιακός θέλει να με διώξει, αλλά δεν έχω κανένα έγγραφο. Ανοησίες... Η διαδικασία της απόλυσης δεν μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες. Δεν σκέφτομαι άλλη ομάδα. Τώρα είμαι παίκτης του Ολυμπιακού για δύο ακόμη χρόνια».

Τέλος, σχετικά με το τι θα έκανε εάν η ομάδα του Πειραιά τον αποζημίωνε με τα μισά χρήματα του συμβολαίου του και εν συνεχεία του ζητούσε να αποχωρήσει από την ομάδα, εκείνος απάντησε: «Για τα χρήματα δεν το νομίζω. Είναι αφελές να μιλάει κανείς για 1 εκατ. όταν δεν το έχει στα χέρια του»...

Συμβόλαιο έως το 2014 στον Τότι


Συμβόλαιο έως το 2014 που σημαίνει ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του σε ηλικία 38 ετών, ετοιμάζεται να υπογράψει ο Φραντσέσκο Τότι με την Ρόμα.

Ο αρχηγός της ομάδας της Ρώμης που έκανε το ντεμπούτο του 1993 ετοιμάζεται έτσι να δεσμεύσει το μέλλον του με τον σύλλογο και μάλιστα οι ετήσιες αποδοχές του θα είναι 5,5 εκατομμύρια ευρώ έως το 2014.

«Λύμπε»-Αμαναντίδης: Είναι σίγουρο ότι θα προκριθούμε...


Κοινή συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA παραχώρησαν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Γιάννης Αμαναντίδης. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και νυν της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εθνική μας ομάδα θα προκριθεί σίγουρα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ παράλληλα κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφασή του να αποχωρήσει από τον «δικέφαλο» για να αγωνισθεί στη Μπουντεσλίγκα.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι είχαμε ένα άσχημο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τώρα συγκεντρωνόμαστε πλήρως στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Κάνουμε μια νέα αρχή και δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω παρά μόνο μπροστά. Είμαι σίγουρος ότι θα προκριθούμε στη Νότια Αφρική», είπε ο «Λύμπε» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφασή του να φύγει από την ΑΕΚ:

«Όταν κατάφτασε η πρόταση της Φρανκφούρτης δεν είχα αμφιβολίες. Στην ηλικία μου μια τέτοια ευκαιρία είναι σπάνια. Ευχαρίστησα την ΑΕΚ για τον τερματισμό μου συμβολαίου μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα κλείσω την καριέρα μου στην Μπουντεσλίγκα».

Αμαναντίδης: Δεν μετρά το σύστημα όταν κερδίζεις

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Αμαναντίδη, ο οποίος επεσήμανε: «Όταν κερδίζεις δεν μετρά κανένα σύστημα. Όταν χάνεις όλα σου φταίνε. Το ιδανικό σύστημα είναι αυτό που ταιριάζει στους παίκτες σου. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ στο μέλλον για να φτάσουμε στην τακτική τελειότητα. Αυτό είναι σημαντικότερο από το αν θα επιτύχουμε ή όχι. Κάθε ποδοσφαιριστής απογοητεύεται όταν δεν επιτυγχάνει τους στόχους τους. Τώρα αρχίζουμε την προκριματική φάση και δεν μπορώ να σκεφτώ πως θα νιώθω αν δεν προκριθούμε. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να επιτύχουμε».
Ο διεθνής άσος χαροποιήθηκε με το γεγονός ότι τώρα έχει τον «Λύμπε» συμπαίκτη του: «Γνωρίζω το Νίκο πάρα πολύ καιρό από την εθνική ομάδα και καλωσόρισα την απόφαση του. Ταιριάζει ο χαρακτήρας του με την ομάδα και διαθέτει διεθνή εμπειρία. Ποδοσφαιρικά είναι ένας ψυχρός εκτελεστής».

Διακόπτει τη συνεργασία του με Σεγκούρα ο Κόκκαλης


Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται αυτή την ώρα ο Χοσέ Σεγκούρα. Ο λόγος της έλευσης του Ισπανού τεχνικού στην πλατεία Αλεξάνδρας είναι για να του ανακοινώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης τη διακοπή της συνεργασίας τους, απόφαση που πάρθηκε από όλους τους ιθύνοντες του πειραϊκού συλλόγου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σεγκούρα την προηγούμενη σεζόν αντικατέστησε τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» μετά την απομάκρυνσή του (κατέκτησε το νταμπλ), ενώ το καλοκαίρι βοήθησε τους Πειραιώτες στο μεταγραφικό κομμάτι, αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα του ομάδα.

Ρεάλ Μαδρίτης: Προσφέρει 10ετές συβόλαιο στο Ράμος


Έτοιμη να προσφέρει δεκαετές συμβόλαιο στον Σέρχιο Ράμος είναι η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που γνωστοποίησε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Πρέντραγκ Μιγιάτοβιτς.

«Θα του προσφέρουμε εννεαετές ή δεκαετές συμβόλαιο, προκειμένου να έχει ξεκάθαρη ιδέα ότι η ποδοσφαιρική του καριέρα θα τελειώσει εδώ», τόνισε ο Μιγιάτοβιτς. Ο 22χρονος αμυντικός που αποτελεί κεφάλαιο για την «βασίλισσα» θα σπάσει κάθε ρεκόρ αν υπογράψει τέτοιο συμβόλαιο.

Να σημειωθεί πάντως πως ήδη έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους και οι Ραούλ. Φαν Νίστελροι και Γκούτι, που επίσης θεωρούνται βασικά στελέχη της ομάδας, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Ικέρ Κασίγιας στο τέρμα για πολλά ακόμα χρόνια..

AEK: This is Spata


Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ η σημερινή! Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, μέσω του διευθύνοντα σύμβουλου του συλλόγου, Νίκου Θανόπουλου, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ότι η τοποθεσία του νέου προπονητικού κέντρού του «δικέφαλου», τα έργα του οποίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009, θα βρίσκεται στα Σπάτα, μέσα στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Σπάτων. Τ νέο σπίτι της Ενωσης θα χρηματοδοτήσει, όπως είναι ήδη γνωστό, ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, θα κοστίσει γύρω στα 15 εκατ. ευρώ και η έκτασή της θα είναι 70 στρέμματα.

Αναλυτικά:

*
Το καινούργιο «σπίτι» της ΑΕΚ θα κατασκευαστεί στα Σπάτα και συγκεκριμένα μέσα στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Σπάτων.

* Η έκταση του αθλητικού κέντρου του Δήμου Σπάτων είναι 120-130 στρέμματα, ωστόσο, στην Ενωση θα ανήκει μόνο το 80%, δηλαδή τα 70 στρέμματα.

* Τη χρηματοδότηση του έργου έχει αναλάβει προσωπικά ο Νίκος Νοτιάς. Μάλιστα, επειδή η νομοθεσία δεν το επιτρέψει, το έργο θα ανήκει σε εταιρεία του μεγαλομετόχου της ΑΕΚ. Οταν η νομοθεσία αλλάξει και υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις θα περάσει στα χέρια της Ενωσης. Συνολικά θα κοστίσει 15 εκατ. ευρώ.

*Το έργο έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις. Από το Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009, από τον Φεβρουάριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2009 και το τρίτο από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010. Οπως διεμήνυσε ο κ. Θανόπουλος, από τον Ιούλιο του 2009 η ομάδα θα μπορεί να κάνει προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο.

*
Το προπομητικό κέντρο θα περιλαμβάνει: 4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο-φυσιοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης και Τύπου, χώρους Ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίες ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Στην 18η θέση η Eλλάδα στη FIFA

Στην 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και για τον Σεπτέμβριο του 2008, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIFA.

Οι πρώτες δέκα:

1. Ισπανία
2. Ιταλία (+1)
3. Γερμανία (-1)
4. Ολλανδία
5. Κροατία
6. Βραζιλία
7. Αργεντινή
8. Τσεχία
9. Πορτογαλία
10. Τουρκία (+3)

Ρομπίνιο: Η Σίτι έχει φιλοδοξίες να ξεπεράσει την Τσέλσι


Τις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι έκανε το νέο μεγάλο της απόκτημα ο Βραζιλιάνος άσος Ρομπίνιο. «Αντιλαμβάνομαι τη Σίτι σαν την Τσέλσι. Έχουν μεγαλύτερο γήπεδο, κάνουν μεγάλη προόδο. Έχουν δείξει ότι έχουν τις φιλοδοξίες για να γίνουν μεγαλύτεροι από την Τσέλσι», τόνισε μεταξύ άλλων ο νεαρός μεσοεπιθετικός.

Σχετικά με το πρώτο του παιχνίδι στην Πρέμιερ, που θα είναι κόντρα στους «μπλε» του Λονδίνου, ο Ρομπίνιο είπε: «Μου αρέσει αυτός ο αντίπαλος στον πρώτο αγώνα. Οι Βραζιλιάνοι έχουν συνηθίσει να παίζουν κάτω από πίεση. Θα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για να αποδώσω καλά».

Ολυμπιακός: Σχέδια… Ιανουαρίου στο λιμάνι


Με μια γλυκόπρικρη γεύση έκλεισε για τους φίλους του Ολυμπιακού η μεταγραφική περίοδος. Από τη μία το αίσιο τέλος στην υπόθεση Ντιόγκο, από την άλλη, το ναυάγιο στην σίγουρη τις τελευταίες ημέρες επιστροφή του Καστίγιο…

Οι «ερυθρόλευκοι» που πήραν το… μάθημα τους, με τις αργοπορημένες τους κινήσεις ετοιμάζονται ωστόσο από τώρα για να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι την επόμενη μεταγραφική περίοδο, αυτή του Ιανουαρίου. Οι άνθρωποι της ομάδας θα αρχίσουν από τώρα την αναζήτηση για τρεις ποδοσφαιριστές.

Πρώτα απ’ όλα επείγει η απόκτηση του επιθετικού. Αν ο Νέρι Καστίγιο λύσει τις διαφορές του, με την Σαχτάρ, τότε είναι ένας πιθανός στόχος, αλλιώς θα υπάρξουν άλλες εναλλακτικές λύσεις. Από εκεί και πέρα οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν για έναν τερματοφύλακα και για ένα αμυντικό χαφ.

Οι δύο τελευταίες μεταγραφές δεν αποτελούν επιτακτική ανάγκη, αλλά αν βρεθούν αξιόπιστες λύσεις οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα τις αγνοήσουν. Η εποχή που ο Αντώνης Νικοπολίδης θα κρεμάσει τα γάντια του πλησιάζει και στον Ολυμπιακό λογικό είναι να ψάχνουν από τώρα τον διάδοχο του…

Όσον αφορά το αμυντικό χαφ, ο Βαλβέρδε έχει διαγνώσει πρόβλημα στην θέση αυτή, αλλά προς το παρών θα κοιτάξει να το λύσει με το ήδη υπάρχον υλικό. Τόσο ο Τοροσίδης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μεσαία γραμμή, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε εκεί και τον Τζόρτζεβιτς σε κάποια ματς, αφού ο Λέτο προορίζεται για βασικός.

Ήταν πέναλτι ή δεν ήταν !

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει.


Ήθελε να πάρει και τον Φαν Νιστελρόι η Μάντσεστερ Σίτι


Δεν του έφτανε η μεταγραφή του Ρομπίνιο, ήθελε και τον Ρουντ Φαν Νιστελρόι! Ο λόγος για το νέο αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι, Σουλεϊμάν αλ Φαχίμ, ο οποίος από την αρχή δείχνει πως οι υποσχέσεις που έδωσε κάθε άλλο παρά… εντυπωσιασμού ήταν. Το όραμα του να κάνει τους «πολίτες» τη μεγαλύτερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ παίρνει «σάρκα και οστά» μετά την απόκτηση του Βραζιλιάνου επιθετικού και θα ήταν ακόμη πιο κοντά στην υλοποίησή του αν η Ρεάλ Μαδρίτης παραχωρούσε και τον Ολλανδό φορ.

Νοκ άουτ ο Σίλβα


Μετά τον Φερνάντο Τόρες, ένα ακόμη βασικό στέλεχος της εθνικής Ισπανίας τέθηκε εκτός μάχης από τις δύο πρώτες αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για τον Νταβίντ Σίλβα, που λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού στον αστράγαλο αποκλείστηκε από την αποστολή για τους εντός έδρας αγώνες απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη (6/9) και την Αρμενία (10/9). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, δεν θα καλέσει κάποιον ποδοσφαιριστή για να καλύψει το κενό του μεσοεπιθετικού της Βαλένθια

Παναθηναϊκός: Αρχίζουν κατεδαφίσεις


Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της ανέγερσης του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό. Όπως ενημέρωσε τα μέλη του νέου ΔΣ της ΠΑΕ, χθες, ο Βαγγέλης Σαμαράς (υπεύθυνος για το ζήτημα του γηπέδου), το αργότερο μέχρι αύριο Πέμπτη (4/09), θα έχει εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία η άδεια κατεδάφισης, με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα έργα στην περιοχή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η σχετική άδεια να εκδοθεί ακόμη και σήμερα.
Το γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2010, δηλαδή θα χρειαστούν 18 μήνες για την ολοκλήρωσή του.

Σκάουτερ της Τσέλσι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για Ντιόγκο


Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρωταθλητής», η Τσέλσι ενημέρωσε την ΠΑΕ Ολυμπιακός ότι ο σκάουτερ της, Πέλε Αντερσον, θα βρίσκεται στο Καραϊσκάκη στις 05 Οκτωβρίου, προκειμένου να παρακολουθήσει το ντέρμπι με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, αλλά όχι μόνο...

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι έχει ακούσει τα καλύτερα για τον Ντιόγκο -ιδιαίτερα μετά το ντεμπούτο του- και για να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερα ο «κατάσκοπος» των «μπλε» να έρθει στην χώρα μας για να δει εν δράση τον νεαρό φορ.

Κόκκαλης σε Καστίγιο: Ο Βαλβέρδε δεν είναι Μπάγεβιτς ή Σόλιντ!


Μπορεί η περίπτωση του Νέρι Καστίγιο να μην προχώρησε στον Ολυμπιακό, οι επαφές που είχε με τον Σωκράτη Κόκκαλη, όμως, είναι γεγονός. Οι δύο άνδρες μίλησαν μερικές φορές τηλεφωνικά, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να ξεκαθαρίζει στον αριστεροπόδαρο φορ ότι θα αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους» τη φετινή σεζόν! Ήταν τέτοια η βεβαιότητα των δύο πλευρών για συνεργασία, που σε μια από τις τελευταίες τηλεφωνικές τους επικοινωνίες, ο ισχυρός άνδρας της «κόκκινης» ΠΑΕ, είπε στον Καστίγιο:

«Δεν πιστεύω να έχουμε κανένα πρόβλημα με τον προπονητή! Να κάνεις τίποτα... κόλπα όπως με τον Μπάγεβιτς και τον Σόλιντ. Ο Βαλβέρδε είναι καλός προπονητής, θα το δεις κι εσύ», ήταν τα λόγια του Σωκράτη Κόκκαλη, που από ό,τι φαίνεται ήταν κι ίδιος πεπεισμένος ότι ο 24χρονος στράικερ θα πιάσει ξανά Λιμάνι.

Σήμερα η απόφαση του Καστίγιο
Σήμερα, πάντως, αναμένεται να πάρει την τελική του απόφαση ο Νέρι Καστίγιο, αναφορικά με το μέλλον του. Ο Μεξικανός θα συμβουλευτεί τους δικηγόρους του και θα πράξει ανάλογα. Θα αποφασίσει δηλαδή αν θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ ή θα συνεχίσει την καριέρα του στην Σαχτάρ, έστω μέχρι το Γενάρη.

Ο Καστίγιο είναι βέβαιος ότι θα δικαιωθεί από τη ΦΙΦΑ, καθώς η καταγγελία που σκοπεύει να κάνει, θα σχετίζεται με τη «διάθεση» της διοίκησης της ουκρανικής ομάδας, να του χαλάσει κάθε ευκαιρία για πάρει μεταγραφή.

Τώρα κατά πόσο αυτό θα τον φέρει κοντά στον Ολυμπιακό, θα φανεί με το χρόνο. Καλά πληροφορημένες πηγές της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αναφέρουν ότι στην ομάδα δε θέλουν να έχουν καμία εμπλοκή στις κινήσεις του ποδοσφαιριστή, που μπορεί αργότερα να βγουν ζημιογόνες για το σύλλογο.

Τζίγγερ: Σύντομα θα γίνει πραγματικότητα το γήπεδο


OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Από ό,τι φαίνεται σύντομα θα γίνει πραγματικότητα το νέο γήπεδο, κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο»
, είπε αρχικά, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Δεν υπάρχει νέος Παναθηναϊκός, πρόκειται για το νέο ΔΣ του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα τυπικό συμβούλιο, που έπρεπε να γίνει για να κλείσουμε κάποια θέματα. Θα γίνει νέο ΔΣ σε περίπου σε ένα μήνα, για να συζητήσουμε κάποια θέματα για τα οποία δεν ήμασταν έτοιμοι τώρα».

Στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρέθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης


Ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου είχε πολύωρη συνεργασία με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και άλλα στελέχη, και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, τις οποίες θα ανακοινώσει σύντομα - αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν. Παρών ήταν και ο Πέτρος Κόκκαλης, που με τη σειρά του είχε να συζητήσει αρκετά πράγματα και για την ερασιτεχνική.

Πάντως, ο Σωκράτης Κόκκαλης σκέφτεται να πηγαίνει πιο συχνά και στου Ρέντη. Είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες μέρες να περάσει ξανά από το προπονητικό κέντρο και να έχει νέο τετ α τετ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του.

«Κρέμασε» τα γάντια του ο Όλιβερ Καν


Η ποδοσφαιρική αυλαία έπεσε πριν από λίγο για τον Όλιβερ Καν. Ο βετεράνος τερματοφύλακας της Μπάγερν, της εθνικής Γερμανίας και σύμβολο της Μπουντεσλίγκα «κρέμασε» τα γάντια του.

Στο κατάμεστο «Αλιανζ Αρίνα» του Μονάχου και μέσα σε έντονη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, ο «λύκος» αποχαιρέτησε τους 69 χιλιάδες φιλάθλους οι οποίοι είχαν δώσει το παρών στο φιλικό αγώνα που διοργανώθηκε προς τιμήν του, μεταξύ της Μπάγερν και της εθνικής ομάδας.

Το ματς μπορεί να έληξε 1-1 αλλά την παράσταση έκλεψε η τελετή αποχώρησης του σπουδαίου Γερμανού τερματοφύλακα, ο οποίος 10΄ πριν την λήξη άφησε την εστία του και έκανε το γύρο του γηπέδου γνωρίζοντας την αποθέωση των φιλάθλων. Ο Καν με την σειρά του ανταπέδωσε το χειροκρότημα και κατευθύνθηκε στην σέντρα όπου τιμήθηκε από την διοίκηση της ομοσπονδίας αλλά και της Βαυαρικής ομάδας.

Στην συνέχεια πήρε το μικρόφωνο και ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά το κόσμο που πήγε στο γήπεδο αλλά και τους συμπαίκτες, προπονητές και παράγοντες , οι οποίοι έδωσαν το παρών. Κατόπιν ο ζωντανός θρύλος του Γερμανικού ποδοσφαίρου, με δάκρυα στα μάτια πήγε στα αποδυτήρια όπου έβγαλε τα γάντια του και αποχαιρέτησε οριστικά το ποδόσφαιρο με 24 τίλους.