Κυριακή, Ιανουαρίου 11, 2009

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0


Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι των δικεφάλων επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 45ο λεπτό ο κορυφαίος του αγώνα Ρέφικ Τζιμπούρ. Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ λόγω της αποβολής του Κοντρέρας στο 66’ για χτύπημα εκτός φάσης στον Εντίνιο.



Α.Ε.Κ.:

Σεμπάστιαν Σάχα, Νίκος Γεωργέας, Γκαρθία Χουανφράν, Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, Σωτήρης Κυργιάκος, Ταμαντάνι Ενσαλίβα , Παντέλης Καφές (91' Περπαρίμ Χετεμάι), Αγκουστίν Πελετιέρι, Αρνάλδο Εντίνιο (81' Βασίλης Πλιάτσικας), Ραφίκ Τζιμπούρ, Ισμαέλ Μπλάνκο (91' Μιχάλης Παυλής)

Π.Α.Ο.Κ.:

Κώστας Χαλκιάς, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Φίλιππος Δάρλας, Ελίας Μάρκος Αντόνιο, Πάμπλο Κοντρέρας, Παντελής Κωνσταντινίδης, Βασίλης Λάκης (24' Αντελίνο Βιεϊρίνια), Ρικάρντο Βερόν, Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ιβιτς (57' Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς



PRIMERA DIVISION: Διπλό η Ρεάλ Μαδρίτης, ήττα στην έδρα της η Ατλέτικο










ΣΑΒΒΑΤΟ, 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Λα Κορούνια-Σεβίλλη 1-3

(34' Ντίαζ - 50' Φαμπιάνο, 78' Ρενάτο, 90' Καπέλ)

Βαλένθια-Βιγιαρεάλ 3-3

(1' Μπαράχα, 10' Βίγια, 79' Εντού - 45' Φουέντες, 76' Γιορέντε, 86' πεν. Ρόσι)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μαγιόρκα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

(3’ Ρόμπεν, 17’ Ραούλ, 66’ Ράμος)

Νουμάνθια-Χετάφε 2-0

(8’ πέν. Μπαρκέρο, 80’ Αράντα)

Σανταντέρ-Ουέλβα 1-1

(34’ Τζόναθαν – 43’ Καμούνιας)

Χιχόν-Βαγιαδολίδ 2-1

(19’ Καρλέμο, 36’ Μπαράλ – 88’ Κάλβο)

Μπέτις-Μάλαγα 1-2

(38’ Εμάνα – 19’ πέν. Απόνιο, 90’ Ελισέου)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπιλμπάο 2-3

(16’ Αντόνιο Λόπεζ, 90’ Φορλάν – 45’ Κοϊκίλι, 50’, 66’ Γιορέντε)

Εσπανιόλ-Αλμερία 20:00

Οσασούνα-Μπαρτσελόνα 22:00

SUPERLEAGUE - 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αποτελεσματα


Μορφή του αγώνα στο Ηράκλειο ο Μιχάλης Κωνσταντίνου, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τον Ηρακλή στη νίκη με 3-2 κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Κωσταντίνου, στην τελευταία του παρουσία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (αφού αύριο Δευτέρα αναμένεται στην Κύπρο για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Ομόνοια) έδωσε μια σπουδαία νίκη στο "γηραιό" που τον βγάζει εκτός κινδύνου σε ότι αφορά τον υποβιβασμό.

Ο "Μιχαλάκης" πέτυχε το πρώτο γκολ στο 21' με ωραίο σουτ μετά από λάθος του Μπαρκαουάν (ισοφαρίζοντας σε 1-1) ενώ στο 29' έκανε το 1-2 μετά από σέντρα του Αγρίτη. Το σκορ άνοιξε στο 20' ο Εντόι, ο Κοστόφσκι ισοφάρισε στο 57' με τον Κατσαμπή στο 68' να κάνει το τελικό 2-3.

Αν και αγωνίστηκε με αριθμητική υπεροχή για περισσότερα από 75 λεπτά, ο Άρης δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Εργοτέλη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα (0-0), με τους Κρητικούς να μένουν με 10 παίκτες στο 13ο λεπτό μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Γελαδάρη.

Νίκη "ανάσα" πήρε ο Θρασύβουλος μέσα στη Φυλή, αφού σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 από τον Λεβαδειακό, παρ' όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με γκολ του Λεονάρντο στο 2'. Στο 61' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ανδράλα, και οι Παρασκευαϊδης (αυτογκόλ) στο 71', Κόζλεϊ στο 73' "πέτυχαν" την ανατροπή.

"Ποδαρικό" στις νίκες μέσα στο 2009 έκανε την Κυριακή η Λάρισα. Το θεσσαλικό συγκρότημα επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Αλκαζάρ και παρέμεινε στο "κόλπο" της Ευρώπης. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ζουράφσκι (38') και Φωτάκης (70'), ενώ για τον Αστέρα μείωσε ο Καούνος στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

PREMIER LEAGUE: Η Μαν.Γ διέλυσε την Τσέλσι


Πλώρη για το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στην Premier League έχει βάλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής, οι "μπέμπηδες" επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση της Τσέλσι με 3-0 και πλέον βρίσκονται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, αλλά έχουν και δύο παιχνίδια λιγότερα.

"Κλειδί" για την έκβαση του αγώνα έπαιξε το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ από τον Βίντιτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Στο 63’ ο Ρούνεϊ με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής "σφράγισε" τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, ενώ τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη ο Μπερμπάτοφ έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" με το κοντινό πλασέ από ασιστ του Ρονάλντο.

Serie A: Έχασε βαθμού η Ίντερ , πλησιάζει την κορυφή η Γιούβε !













Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:


Σάββατο
Τζένοα - Τορίνο 3-0 (18' Μπιάβα, 48' Γιάνκοβιτς, 85' Τιάγκο Μότα)
Ίντερ - Κάλιαρι 1-1 (76' Ιμπραΐμοβιτς / 65' Ακουαφρέσκα)

Κυριακή
Μπολόνια - Κιέβο 1-1 (45' πέν. Ντι Βάιο / 43' Πελισιέρ)
Φιορεντίνα - Λέτσε 1-2 (24' Φελίπε Μέλο / 6' Τζιακομάτσι, 28' Καστίγιο)
Γιουβέντους - Σιένα 1-0 (33' Ντελ Πιέρο)
Νάπολι - Κατάνια 1-0 (80' Μάτζιο)
Παλέρμο - Αταλάντα 3-2 (22' Μίκολι, 39' Μπρεσιάνο, 81' Καβάνι / 65' Φλοκάρι, 78' Φερέιρα Πίντο)
Ρετζίνα - Λάτσιο 2-3 (4' πέν. Κοράντι, 63' Κότσα / 14', 21' και 76' Πάντεφ)
Ουντινέζε - Σαμπντόρια 1-1 (62' Ντομίτσι / 57' Ντελβέκιο)
Ρόμα - Μίλαν (21:30)

Παναθηναϊκός: Στην Αθήνα ο Νταβίντ!


Στην Αθήνα μαζί με τον εκπρόσωπό του βρίσκεται ο Νταβίντ, από το απόγευμα της Κυριακής!

Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός ήρθε… αυτοβούλως στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί με τους «πράσινους» την μεταγραφή του. Το "τριφύλλι", πάντως, έχει ειδοποιήσει την πλευρά του παίκτη ότι δεν προτίθεται να μπει καν σε αυτή τη διαδικασία αν δεν λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από την βραζιλιάνικη Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ότι είναι ελεύθερος.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι στιγμής για το θέμα, ο Νταβίντ θα συμμετάσχει κανονικά τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού, κι αν ικανοποιήσει τον Χενκ Τεν Κάτε (και υπάρξει οριστική ενημέρωση για την υπόθεσή του), θα γίνει κίνηση για να αποκτηθεί.

Ενδιαφέρεται και για Μπελούτσι η Γιουβέντους


Τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη, παρακολούθησε ο σκάουτερ της Γιουβέντους, Μαρίνο Φραντζέσκο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ενδιαφέρεται μόνο για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι ή τον Ντιόγκο, αλλά και για τον Φερνάντο Μπελούτσι.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πάντως ότι στην Ελλάδα ακούγεται ότι η «γηραιά κυρία» ενδιαφέρεται για τον Γκαλέτι, στην Ιταλία όμως δεν υπάρχει σχετική πληροφόρηση. Αντίθετα, πιστεύουν ότι ο σκάουτερ των «μπιανκονέρι» πήγε στο φαληρικό στάδιο για να δει τον Ντιόγκο και τον Μπελούτσι.

Τον αγώνα με την Ξάνθη παρακολούθησε και ο σκάουτερ του Ανόβερο, Πίτερ Μπράουν, χωρίς να αποκαλύψει ποιοι ποδοσφαιριστές του έκαναν εντύπωση. «Βλέπω γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδα νωρίτερα και τον αγώνα ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Πανσερραϊκό, αλλά δεν μπορώ να πω ποιους παίκτες παρακολούθησα», δήλωσε ο Μπράουν.

Αναχωρεί για Ισπανία ο Κοβάσεβιτς


Σε επίσημη ενημέρωση για το θέμα που προέκυψε με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς,προχώρησε την Κυριακή η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως αναφέρεται ο Σέρβος επιθετικός παρουσίασε προηγούμενες ημέρες, αυξημένη αρτηριακή πίεση και ζήτησε να μεταβεί στην Ισπανία για να υποβληθεί σε εξετάσεις (στεφανιογραφία), πράγμα που έγινε δεκτό από την ΠΑΕ. Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας Ντάρκο Κοβάσεβιτς, παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες, αυξημένη αρτηριακή πίεση, παρά την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε, και υποβλήθηκε σε λεπτομερή εργαστηριακό έλεγχο (στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι) από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Από την αξονική στεφανιογραφία διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στον πρόσθιο κατιόντα και του συνεστήθη να υποβληθεί σε άμεσο στεφανιογραφικό έλεγχο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα της εξέτασης και να υπάρξει περαιτέρω αντιμετώπιση.

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ζήτησε να μεταβεί στην Ισπανία, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις (στεφανιογραφία), πράγμα που έγινε δεκτό και ο ποδοσφαιριστής θα ταξιδέψει σήμερα το απόγευμα, συνοδευόμενος από τον καρδιολόγο της ομάδας, Πάνο Σταματόπουλο και τον Διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος, Κυριάκο Δουρέκα".

Primera Division: Διπλό στο Ριαθόρ η Σεβίλλη, ,μεγάλο ματς στο Μεστάγια


Η Σεβίλλη μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ και με δέκα παίκτες στο "Ριαθόρ", αλλά κατάφερε να πάρει μεγάλο "διπλό" κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια με 3-1.

Ματσάρα και 3-3 στο "Μεστάγια"

Η Βαλένθια ξεκίνησε εντυπωσιακά το ματς στο "Μεστάγια" με την Βιγιαρεάλ και προηγήθηκε 2-0 με δύο γρήγορα γκολ από τους Μπαράχα και Βίγια στο 1ο και 10ο λεπτό, αλλά τελικά το "κίτρινο υποβρύχιο" πήρε την ισοπαλία με 3-3, ισοφαρίζοντας δύο φορές.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Ντεπορτίβο - Σεβίλλη 1-3 (34' Μποντίπο / 50' Λουΐς Φαμπιάνο, 78' Ρενάτο, 93' Καπέλ)
Βαλένθια - Βιγιαρεάλ 3-3 (1' Μπαράχα, 10' Βίγια, 79' Έντου / 45' Φουέντες, 76' Γιορέντε, 83' πέν. Ρόσι)

Ligue 1: Απόλεσε βαθμούς η Λυόν


Η Λιόν υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 από την Λοριάν μέσα στο "Ζερλάν", έτσι έδωσε το δικαίωμα στους... διώκτες της να την πλησιάσουν.

Συγκεκριμένα, η Ρεν επικράτησε της Γκρενόμπλ στο "Ρουτ ντε Λοριάν" με 1-0, έχοντας "χρυσό" σκόρερ τον Σο στο 46' και έτσι πλησιάσε στους δύο βαθμούς τους πρωτοπόρους, "λιονέ".

Τέσσερις βαθμούς πίσω τους βρίσκεται πλέον η Μαρσέιγ που πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Οσέρ μέσα στο "Αμπέ Ντεσάμπ", με τους Σαμασά (photo) και Βαλμπουενά να πετυχαίνουν τα τέρματά της.

Η απώλεια της Λιόν κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την αυριανή αναμέτρηση της Μπορντό με την Παρί Σεντ Ζερμέν, καθώς αν κερδίσουν οι γηπεδούχοι θα πλησιάσουν τους πρωταθλητές στον έναν βαθμό, ενώ σε περίπτωση νίκης τους οι Παριζιάνοι θα απέχουν τρεις βαθμούς από την κορυφή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σάββατο
Οσέρ - Μαρσέιγ 0-2 (43' Σαμασά, 77' Βαλμπουενά)
Χάβρη - Τουλούζ 0-1 (78' Ντιντό)
Λε Μαν - Λιλ (αναβολή)
Λιόν - Λοριάν 1-1 (9' Έντερσον / 42' Αμπριέλ)
Μονακό - Ναντ 1-2 (86' Λικατά / 6' Μπακαγιόκο, 41' Καπουέ)
Νανσί - Νις (αναβολή)
Ρεν - Γκρενόμπλ 1-0 (46' Σο)
Σοσό - Σεντ Ετιέν 1-0 (66' Περκίς)
Βαλενσιέν - Καέν (αναβολή)

Κυριακή
Μπορντό - Παρί Σ.Ζ. (22:00)