Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2008

Μόνη πρώτη η Βαλένθια, εκτός έδρας νίκη για «Μπάρτσα»






















Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:
Μάλαγα-Χετάφε 2-1
Μπάχα 31’, Ντούντα 38’ / Σολδάδο 10’
Σανταντέρ-Λα Κορούνια 0-0
** Στο 88’ αποβλήθηκε ο Λουσέν της Σανταντέρ

Μπέτις-Μαγιόρκα 3-0
Νταμία 1’, Παβόνε 42’, Εμάνα 83’

Χιχόν-Οσασούνα 2-1
Καρμέλο 12’, Μπίλιτς (πέναλτι) 40’ / Εθκέρο 14’
Βαλένθια-Νουμάνθια 4-0
Βίγια 5’, 87’, Μάτα 72’, Βιθέντε 82’

Βαγιαδολίδ-Ουέλβα 1-1
Βίκτορ 90’ / Ρούμπεν 45’
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 0-1
Ετό 63’

Αλμερία-Σεβίλλη (σε εξέλιξη) Χθες: Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
Σιμάο 90’ / Φαν Νιστελρόι 1’, Χιγκουαϊν (πέναλτι) 92’
** Στο 30’ αποβλήθηκε ο Περέα της Ατλέτικο
** Στο 39’ αποβλήθηκε ο Φαν Νιστελρόι της Ρεάλ
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 0-0
** Στο 72’ η Εσπανιόλ έχασε πέναλτι με τον Ραούλ Ταμούδο

Σάντος: Πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, Τεν Κάτε: Αν άξιζε μία ομάδα τη νίκη, αυτή ήταν ο ΠΑΟ


Σάντος: Μπορούσαμε τη νίκη

«Ήμασταν ξεκάθαρα καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, όπου ελέγχαμε τον ρυθμό και κυκλοφορούσαμε με ασφάλεια τη μπάλα. Είχαμε επίσης μια ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ και σε τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει να την αξιοποιείς. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι. Η αναγκαστική αλλαγή του Πάμπλο Γκαρσία μας επηρέασε αρνητικά και για το 20λεπτο που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος. Στη συνέχεια όμως ισορροπήσαμε το παιχνίδι», ανέφερε ο Φερνάντο Σάντος και συνέχισε:

«Οι δύο ομάδες είχαν από δύο ευκαιρίες στο τέλος. Ο Χαλκιάς αντέδρασε σωστά σε αυτή του Παναθηναϊκού, ενώ ο Μπακαγιόκο δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Θεωρώ ότι η ομάδα μου θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι γιατί είχε πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Γενικότερα όμως ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από την ένταση».

Από εκεί και πέρα, μίλησε:

Για τη φάση του Μουσλίμοβιτς: «Θα το δω στην τηλεόραση. Από την οπτική γωνία που ήμουν μου φάνηκε σαν πέναλτι, αλλά θέλω να το δω στο βίντεο. Στα ντέρμπι γίνονται 4-5 ευκαιρίες και κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ».

Για την απουσία του Κοντρέρας: «Δεν μπορούσε να αγωνιστεί διότι αισθανόταν πολύ κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από το ταξίδι. Ο Γκαρσία τραυματίστηκε στο τέλος του ημιχρόνου, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και θα πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, αφού υπάρχει ο φόβος μήπως έσπασε κάτι. Ο Βερόν ένιωθε κράμπες. Επί της ουσίας, δεν έφταιγε η απουσία του Κοντρέρας για τη μη εξασφάλιση της νίκης, αν και είναι ένας ηγέτης για μας, αφού η ομάδα έχει συνηθίζει να παίζει με τον Κοντρέρας».

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί: «Θεωρητικά είναι εύκολα τα παιχνίδια. Για μένα δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες που σημαίνει ότι δεν πρέπει να μειωθεί η δική μας ένταση».

Τεν Κάτε: Δεν σταθήκαμε τυχεροί, ξεκάθαρο πέναλτι του Μάντζιου

Στην αντίπερα όχθη, ο Χενκ Τεν Κάτε στάθηκε στην ατυχία. «Χάσαμε μερικές ευκαιρίες οι οποίες θα μπορούσαν να μας δώσουν το γκολ. Συνολικά είχαμε καλή εικόνα, αλλά δεν σταθήκαμε τόσο τυχεροί. Πριν το παιχνίδι ήξερα ότι ο ΠΑΟΚ στην έδρα του είναι μια δύσκολη ομάδα και γνώριζα επίσης ότι η ατμόσφαιρα θα ήταν εκρηκτική. Αν όμως δει κανείς το παιχνίδι, μόνο μια ομάδα άξιζε τη νίκη κι αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός. Συνεπώς, μπορούμε να μιλήσουμε για απώλεια δύο βαθμών. Μόνο στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες», σημείωσε και συνέχισε, σχολιάζοντας την ανατροπή του Μάντζιου:

«Είναι το πέμπτο παιχνίδι μου στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο καθένα από τα προηγούμενα δεν μας δίνονται 1-2 πέναλτι. Αναρωτιέμαι τι πρέπει να γίνει για να μας δίνονται τα πέναλτι. Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλη φάση επειδή δεν είμαι σίγουρος. Αλλά η περίπτωση του Μάντζιου ήταν μια ξεκάθαρη περίπτωση πέναλτι».

Μολότοφ σε πούλμαν οπαδών της ΑΕΛ, αποδοκιμάστηκε από τους «βυσσινί» ο Δώνης


Η παρουσία των 1.500 φίλων της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ στο ματς με την ΑΕΚ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα, τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, κατά την αποχώρησή τους είχαμε ένα δυσάρεστο περιστατικό...

Ένα πούλμαν των «βυσσινί» δέχθηκε επίθεση με μολότοφ και πέτρες, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

«Προδότη...»

Λίγες ώρες νωρίτερα, οι οπαδοί της ΑΕΛ είχαν δώσει βροντερό παρόν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους, αλλά και κατά του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του, που πέρυσι δούλευαν στον Κάμπο. Μάλιστα, υπήρχε και ένα μικρό πανό, το οποίο αποκαλούσε τον Έλληνα τεχνικό προδότη.

Από τους φίλους της Λάρισας πετάχτηκαν αρκετές κροτίδες στη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ από κάποιο βεγγαλικό, πήρε φωτιά ένα κάθισμα στην κενή ζώνη, με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί ένας μικρός πυροσβεστήρας για να σβηστεί.

ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 0-0


Από έναν βαθμό μοιράστηκαν ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής. Οι δύο ομάδες χωρίς πολλές ευκαιρίες μπροστά στις αντίπαλες εστίες δεν έδειξαν απειλητικές και έμειναν στο 0-0.

Σ' ένα παιχνίδι τακτικής από τους δύο προπονητές στην σκακιέρα της Τούμπας, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος είχε την εδαφική υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ο "δικέφαλος του Βορρά" παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε άλλους δύο βαθμούς στην προσπάθεια για την κορυφή.

Χαλκιάς και Τζόρβας χρειάστηκαν να επέμβουν σε δύο "κλασικές" ευκαιρίες (σουτ Γκάμπριελ και σουτ Μπακαγιόκο) και τα κατάφεραν με τα πόδια να διατηρήσουν το μηδέν για την εστία τους. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για μια φάση στο 22' όταν ο Σπυρόπουλος έδιωξε την μπάλα ανάμεσα στον Μουσλίμοβιτς που έπεσε από την παρέμβαση του διεθνή αμυντικού.

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Δάρλας, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Γκαρσία (46' Μπιζέρα), Βερόν (71' Μπαλάφας), Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Κωνσταντινίδης (60' Μπακαγιόκο), Μουσλίμοβιτς.

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Μάτος (71' Τζιόλης), Σιμάο, Ιβανσιτς (80' Καραγκούνης), Γκάμπριελ, Σαλπιγγίδης (66' Ρουκάβινα), Μάντζιος.

Oλυμπιακός-Πανθρακικός 2-0


Δίχως να πατήσει "γκάζι" ο Ολυμπιακός πέτυχε την πέμπτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού στο "Καραϊσκάκη" και παρέμεινε μόνος πρώτος στην βαθμολογία της Superleague έπειτα από 6 αγωνιστικές.

Με κορυφαίο τον Λουτσιάνο Γκαλέτι που πέτυχε τα δύο γκολ
και με την απόδοση του ανέβασε τον ρυθμό της ομάδας του, οι ερυθρόλευκοι κατέκτησαν το τρίποντο της νίκης κόντρα στον Πανθρακικό που προσπάθησε δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν για άλλον έναν αγώνα το σύνδρομο του κακού πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν τους κόστισε αφού στην επάναληψη ανέβασαν στροφές και κατέκτησαν τη νίκη.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει διαφορά 6 βαθμών από τον Παναθηναϊκό που έχει έναν αγώνα λιγότερο, 7 βαθμούς από την ΑΕΚ και 4 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ραούλ Μπράβο (38' Πάντος), Στολτίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος (52' Μπελούτσι), Γκαλέτι, Λέτο, Κοβάσεβιτς, Ντιόγκο (75' Όσκαρ).

Πανθρακικός (Εμίλιο Φερέρα): Ρόκα (53' Βρονταράς), Βελάσκο, Κλέμεντ, Αγγελόπουλος, Ζαπρόπουλος, Κανωτίδης (81΄Πονσέ), Ολίσε, Κωνσταστινίδης, Ριέρα, Ντιαλό, Ενρίκες (74' Ρομπίνιο).

AEK-Λάρισα 1-1


Το γκολ του Σαρμιέντο στις καθυστερήσεις του αγώνα, έδωσε τον πολύτιμο βαθμό στην Λάρισα στον αγώνα του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Το γκολ της Ένωσης είχε πετύχει με πέναλτι ο Μπλάνκο.

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπλάνκο στο 83', όμως η Λάρισα αντέδρασε άμεσα και με γκολ του Σαρμιέντο στις καθυστερήσεις έφυγε με έναν πολύτιμο βαθμό από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Κουτρουμάνος (66' Λαγός), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Πλιάτσικας (46' Ζορμπάς), Πελετιέρι, Μπασινάς (46' Καφές), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (85' Τσίγκας), Κυριάκος (77' Κατσιαρός), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης (63' Ααράμπ), Ιγκλέσιας, Ζουράφσκι.

Ηρακλής-Εργοτέλης 0-0


Αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 54', ο Εργοτέλης έμεινε... όρθιος στη Θεσσαλονίκη, καθώς έφυγε με το πολύτιμο 0-0 στο "Καυταντζόγλειο" κόντρα στον Ηρακλή, στην μία από τις δύο αναμετρήσεις με τις οποίες άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

ΟΦΗ-Θρασύβουλος 1-3


Την πρώτη του νίκη στη Super League πήρε ο Θρασύβουλος, που επικράτησε του ΟΦΗ με 3-1 στο "Παγκρήτιο".

"Χρυσός" σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Κόζλεϊ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, στο 31', στο 57' με πέναλτι και στις καθυστερήσεις του αγώνα. Το σκορ για τον ΟΦΗ είχε "ανοίξει" στο 5ο λεπτό ο Εντόι.

Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε και από τα συνθήματα των φιλάθλων του ΟΦΗ, που αποθέωναν τον Νίκο Μαχλά, ενώ ταυτόχρονα αποδοκίμαζαν τον Φανούρη Βατσινά.

Serie A: Ξέσπασε η Μίλαν


Με δύο γκολ του Ροναλντίνιο η Μίλαν επικράτησε της Σαμπντόρια (3-0) στο "Σαν Σίρο" και πλέον απέχει μόλις έναν βαθμό από την κορυφή του Καμπιονάτο, την οποία μοιράζονται Ουντινέζε, Νάπολι και Κατάνια (!).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:


Σάββατο
Φιορεντίνα - Ρετζίνα 3-0 (40' πεν. Πατσίνι, 75' και 81' Τζιλαρντίνο)
Νάπολι - Γιουβέντους 2-1 (64' Χάμσικ, 80' Λαβέτσι / 61' Αμάουρι)

Κυριακή
Μπολόνια- Λάτσιο 3-1 (5΄Βόλπι, 12' και 26' Ντι Βάιο / 51' Ρόκι)
Κατάνια - Παλέρμο 2-0 (69' Μαρτίνεζ, 87' Μασκάρα)
Κιέβο - Αταλάντα 1-1 (45΄Μαντοβάνι / 61' Φερέιρα Πίντο)
Τζένοα - Σιένα 1-0 (20' Μπιάβα)
Λέτσε - Ουντινέζε 2-2 (32' Τιρομπόκι, 53'αυτ. Ντομίτσι / 58' Σάντσεζ, Ντ'Αγκοστίνο)
Μίλαν - Σαμπντόρια 2-0 (55' πεν. και 66' Ροναλντίνιο)
Τορίνο - Κάλιαρι 0-1 (86' Ακουφρέσκα)
Ρόμα - Ίντερ (21:30)

Μίλαν-Σαμπτόρια

Χωρίς Γένσεν με ΠΑΟ


Με μία σημαντική απουσία θα ταξιδέψει στην Αθήνα η Βέρντερ Βρέμης, για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον αντίποδα, στη διάθεση του Τόμας Σάαφ για το κρίσιμο ματς της Τετάρτης θα βρίσκονται τόσο οι Νάλντο και Ντιέγκο, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ντόρτμουντ "κληρονόμησαν" κάποιους τραυματισμούς. όσο και ο Ρόζενμπεργκ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Η αναγνώριση για τον Φερνάντο Μπελούτσι


Η αναγνώριση για τον Φερνάντο Μπελούτσι και τις εμφανίσεις του με τον Ολυμπιακό, έρχεται από τον Τύπο της Αργεντινής, που τον θεωρεί ιδανικό αντικαταστάτη του Χουάν Ρικέλμε.

Η ήττα της Αργεντινής από την Χιλή στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η παραίτηση του Άλφιο Μπαζίλε από την τεχνική ηγεσία των "αλμπισελέστε", έχουν δώσει "τροφή" για αλλαγή στην εθνική ομάδα.

Ο Τύπος θεωρεί ότι ο Μπελούτσι είναι άξιος αντικαταστάτης του Χουάν Ρικέλμε, με δεδομένη την αδυναμία της Αργεντινής να έχει ανταγωνιστικό κέντρο. Η εμφάνιση των Μασεράνο, Καμπιάσο και Λεντέσμα στον αγώνα με την Χιλή ήταν απογοητευτική.

Η πορεία του Μπέλουτσι με την φανέλα του Ολυμπιακού και την Ρίβερ Πλεϊτ, αποτελούν διαβατήριο για συμμετοχή του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Βέβαια, σύμφωνoς με τις υποδείξεις του Τύπου θα πρέπει να είναι ο νέος προπονητής της Aργεντινής και αν θα έχει στην λίστα με τους παίκτες που θα καλέσει τον 24χρονο μέσο του Ολυμπιακού.

Σενάρια με Μανσιέν για ΠΑΟ


Στον 20χρονο αμυντικό της Τσέλσι, Μάικλ Μανσιέν έχει απλώσει τα δίχτυα του, ο Χενκ Τεν Κάτε σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Ο άσος της Τσέλσι, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και δεξί μπακ βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο του Ολλανδού τεχνικού του Παναθηναϊκού που παρακολουθεί την εξέλιξη του.

Όπως αναφέρεται, η μετακίνηση του ενδεχομένως να μην πραγματοποιηθεί με την μορφή δανεισμού. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει περάσει με επιτυχία από όλες τις εθνικές ομάδες της Αγγλίας πλην της Ανδρών.

Μάλιστα, ήταν αρχηγός της Εθνικής Νέων. Τα τελευταίο δύο χρόνια είχε παραχωρηθεί δανεικός στην ΚΠΡ, συμπληρώνοντας 58 συμμετοχές.

Η ομάδα του Σκολάρι τον επανένταξε, ωστόσο θεωρείται απίθανο να βρει θέση στην Τσέλσι.

«Ρίμπο»: Το Ουζμπεκιστάν είναι παράδεισος! Δεν έφυγα από την ΑΕΚ για τα χρήματα...


Πανευτυχής με την επιλογή του να αφήσει την ΑΕΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουνιοντκόρ είναι ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ, ο οποίος πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει πρόεδρος της βραζιλιάνικης Μότζι Μιρίμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε πως είναι πολύ ενθουσιασμένος από τον τρόπο ζωής στο Ουζμπεκιστάν και μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά βρέθηκε στον... παράδεισο! Παράλληλα, θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν έφυγε από την Ενωση για τα χρήματα.

«Πολλοί φίλοι μου είπαν ότι είμαι ανόητος που έρχομαι στο Ουζμπεκιστάν αλλά δεν έδωσα σημασία. Πίστεψα στους ανθρώπους που με κάλεσαν. Ήλθα, είδα τα πάντα μόνος μου και μπορώ να πω ότι το Ουζμπεκιστάν είναι παράδεισος», είπε αρχικά ο «Ρίμπο» και πρόσθεσε:

«Βρέθηκα σε πολλές χώρες και αγωνίστηκα με συμπαίκτες και αντιπάλους διαφορετικών φυλών, εθνών και κουλτούρας. Η Μπουνιοντκόρ είναι η νέα ομάδα της καριέρας μου. Δεν ήλθα στο Ουζμπεκιστάν για τα χρήματα αλλά για να βοηθήσω το ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί».
Στη συνέχεια, ο Ριβάλντο επεσήμανε πως θα ήθελε να δημιουργήσει μία νέα ομάδα με μικρούς σε ηλικία παίκτες (17-18 ετών), ενώ αποκάλυψε πως μίλησε πρόσφατα με τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίο αντάλλαξε τηλέφωνο στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό.
«Ο Ζοσέ μου τηλεφώνησε μετά το παιχνίδι με την Αδελαΐδα. Μου είπε ότι είδε το ματς και μου ευχήθηκε καλή τύχη για τον επαναληπτικό. Συχνή επαφή έχω και με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ενώ μιλάμε και με τους Κακά, Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος και Ροναλντίνιο», υποστήριξε.

Στο τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει στο Ουζμπεκιστάν και μετά το καλοκαίρι: «Αν η διοίκηση με πιστέψει και μου δώσει την ευκαιρία, ενδεχομένως να παραμείνω στην Τασκένδη».

Οι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα»


Tη λίστα των τριάντα ποδοσφαιριστών που είναι υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα», το βραβείο που δίνεται στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, ανακοίνωσε το περιοδικό «France Football». Μεταξύ των υποψήφιων είναι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, φαβορί για τον φετινό τίτλο, ο περσινός νικητής, Κακά και επτά μέλη της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ (Τόγκο, Άρσεναλ)
Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή, Ατλέτικο Μαδρίτης)
Αντρέι Αρσάβιν (Ρωσία, Ζενίτ)
Μίχαελ Μπάλακ (Γερμανία, Τσέλσι)
Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία, Λιόν)
Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία, Γιουβέντους)
Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού, Τσέλσι)
Σαμουέλ Ετό (Καμερούν, Μπαρτσελόνα)
Σεσκ Φάμπρεγκας (Ισπανία, Άρσεναλ)
Φερνάντο Τόρες (Ισπανία, Λίβερπουλ)
Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία, Λίβερπουλ)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία, Ίντερ)
Κακά (Βραζιλία, Μίλαν)
Φρανκ Λάμπαρντ (Αγγλία, Τσέλσι)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα)
Πέπε (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου)
Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Μάρκος Σένα (Ισπανία, Βιγιαρεάλ)
Σέρχιο Ράμος (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Λούκα Τόνι (Ιταλία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Έντουιν Φαν Ντερ Σαρ (Ολλανδία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ (Ολλανδία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Ολλανδία, Ρεάλ Μαδρίτης)
Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία, Βαλένθια)
Τσάβι Ερνάντεθ (Ισπανία, Μπαρτσελόνα)
Γιούρι Ζιρκόφ (Ρωσία, Ζενίτ)


Ολοταχώς για τον τίτλο ο Χάμιλτον, που πήρε τη νίκη στη Κίνα. Ζωντανός ο Μάσα


Το περσινό του πάθημα στο Grand Prix της Κίνας έγινε μάθημα φέτος στον Λούις Χάμιλτον! Ο Βρετανός οδήγησε συντηρητικά και πήρε με ευκολία την καρό σημαία στη Σαγκάη, βάζοντας στο σακούλι του δέκα πολύτιμους βαθμούς, βαθμοί που του δίνουν το δικαίωμα να ονειρεύεται την κατάκτηση του τίτλου του Παγκόσμιου πρωταθλητή στη Βραζιλία. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φελίπε Μάσα, αφού του παραχώρησε τη θέση του ο Κίμι Ράικονεν, που τελικά τερμάτισε τρίτος. Δεύτερη συνεχής εγκατάλειψη για τον Χέικι Κοβαλάινεν, λόγω προβλήματος στα φρένα.



Τα αποτελέσματα του αγώνα:


1. Χάμιλτον McLaren-Mercedes (B) 1h31.57.403
2. Μάσα Ferrari (B) + 14.925
3. Ράικονεν Ferrari (B) + 16.445
4. Αλόνσο Renault (B) + 18.370
5. Χάιντφελντ BMW Sauber (B) + 28.923
6. Κούμπιτσα BMW Sauber (B) + 33.219
7. Γκλοκ Toyota (B) + 41.722
8. Πικέ Renault (B) + 56.645
9. Φέτελ Toro Rosso-Ferrari (B) + 1:04.339
10. Κούλθαρντ Red Bull-Renault (B) + 1:14.842
11. Μπαρικέλο Honda (B) + 1:25.061
12. Νακαζίμα Williams-Toyota (B) + 1:30.847
13. Μπουρντέ Toro Rosso-Ferrari (B) + 1:31.457
14. Γουέμπερ Red Bull-Renault (B) + 1:32.422
15. Ρόζμπεργκ Williams-Toyota (B) + 1 lap
16. Μπάτον Honda (B) + 1 lap
17. Φιζικέλα Force India-Ferrari (B) + 1 lap

Fastest lap: Χάμιλτον, 1:36.325

Εγκατέλειψαν:

Κοβαλάινεν McLaren-Mercedes (B) 50
Σούτιλ Force India-Ferrari (B) 14
Τρούλί Toyota (B) 3

Βαθμολογία Οδηγών:

1. Χάμιλτον 94
2. Μάσα 87 2.
3. Κούμπιτσα 75
4. Ράικονεν 69
5. Χάιντφελντ 60
6. Αλόνσο 53
7. Κοβαλάινεν 51
8. Φέτελ 30
9. Τρούλι 30
10. Γκλοκ 22
11. Γουέμπερ 21
12. Πικέ 19
13. Ρόζμπεργκ 17
14. Μπαρικέλο 11
15. Νακαζίμα 9
16. Κούλθαρντ 8
17. Μπουρντέ 4
18. Μπάτον 3

Βαθμολογία Κατασκευαστών:

1. Ferrari 156
2. McLaren-Mercedes 145
3. BMW Sauber 135
4. Renault 72
5. Toyota 52
6. Toro Rosso-Ferrari 34
7. Red Bull-Renault 29
8. Williams-Toyota 26
9. Honda 14

Oλυμπιακός: Κίνηση για «ΠΑΠ» από τώρα;


Για την απόκτηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου ενδέχεται να κινηθεί από τώρα ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ενημερώθηκαν ότι ο παίκτης δεν έχει υπογράψει συμφωνητικό με τον Παναθηναϊκό ότι δεν θα ενταχθεί τώρα στη δύναμή τους ή της ΑΕΚ, αλλά ότι υπάρχει μόνο προφορική συμφωνία ότι θα αγωνιστεί σε άλλη ομάδα και το καλοκαίρι θα αποφασίσει αν θα παίξει στους Πειραιώτες ή την «Ένωση».

Δεν είναι γνωστό αν ο Ολυμπιακός θα κινηθεί από τώρα για να πείσει τον παίκτη να φορέσει από τον Ιανουάριο τα «ερυθρόλευκα», είναι όμως πολύ πιθανό ότι θα το κάνει αφού το θέμα πλέον για τον Παπαδόπουλο είναι μόνο ηθικό. Στις διαπραγματεύσεις σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο φίλος του διεθνή επιθετικού και τερματοφύλακας των Πειραιωτών, Αντώνης Νικοπολίδης.

Αν τελικά ο Παπαδόπουλος αρνηθεί συνεργαστεί από τώρα με τον Ολυμπιακό, τότε είναι πιθανό να αγωνιστεί για έξι μήνες σε κάποια άλλη ομάδα της Super League και το καλοκαίρι να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας μαζί του.

Serie A: Πρώτη η Νάπολι με νίκη επί της "Γιούβε"(ΒΙΝΤΕΟ)


Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η Νάπολι, έστω ενδεχομένως και για ένα βράδυ, έπειτα από την σπουδαία νίκη που πέτυχε κόντρα στην Γιουβέντους στο "Σαν Πάολο" με 2-1.

Οι "μπιανκονέρι" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 61' με τον Κριστιάν Αμάουρι, όμως τρία λεπτά μετά ο Μάρεκ Χάμσικ απάντησε και την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Εζέκιελ Λαβέτσι στο 80'.

ΝΑΠΟΛΙ: Ιέτσο, Σαντακρόσε, Πάολο Καναβάρο, Κοντίνι, Μάτζιο, Μπλάζι, Γκαργκάνο, Χάμσικ, Βιτάλε (46' Μανίνι), Ζαμπαλέτα (68' Ντένις), Λαβέτσι.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μάνινγκερ, Γκριγκέρα, Κνέζεβιτς, Κιελίνι, Μολινάρο (83' Τζιοβίνκο), Σαλιχάμιτζιτς, Πόουλσεν (75' Έκνταλ), Μαρκίσιο, Νέντβεντ, Αμάουρι, Ντελ Πιέρο (71' Ντε Σέλιε).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Φιορεντίνα - Ρετζίνα 3-0 (40' πεν. Πατσίνι, 75' και 81' Τζιλαρντίνο)
Νάπολι - Γιουβέντους 2-1 (64' Χάμσικ, 80' Λαβέτσι / 61' Αμάουρι)

Κυριακή
Μπολόνια- Λάτσιο (16:00)
Κατάνια - Παλέρμο
Κιέβο - Αταλάντα
Τζένοα - Σιένα
Λέτσε - Ουντινέζε
Μίλαν - Σαμπντόρια
Τορίνο - Κάλιαρι
Ρόμα - Ίντερ (21:30)

Fiorentina-Reggina


Νάπολι - Γιουβέντους 2-1

Νίκησε την Χρόνινχεν ο Άγιαξ, ήττα για την Αϊντχόφεν

Ο Άγιαξ, με γκολ του Ισπανού αμυντικού Ολεγκέρ, κατάφερε να επιβληθεί της Χρόνινχεν και να πλησιάσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο γήπεδο της Μπρέντα, η τοπική ομάδα παρουσιάστηκε ψυχωμένη και κατάφερε να λυγίσει την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν με 2-1.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Τβέντε-Χέρακλες Αλμέλο 2-0
Ερναούτοβιτς 81’, Ελία 90’

Μπρέντα-Αϊντχόφεν 2-1
Σίμονς (αυτογκόλ) 13’, Αμόα 87’ / Αφελάι 90’

Ρόντα-Χιρενφέιν 2-2
Σισέ 60’, Μποντόρ 79’ / Γκριντχάιμ 38’, Σμάρασον 87’

Άγιαξ-Χρόνινχεν 1-0
Ολεγκέρ 37’

Χθες:

Ντεν Χάαγκ-Φόλενταμ 2-0
Ίμερς 59’, Μέριτς 83’

Ligue 1: Η Νις το ντέρμπι, 2η η Μπορντό


Η Νις ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του Νότου στην Γαλλία, καθώς επικράτησε της Μονακό με 2-1 μέσα στο "Λουΐ II", η Μπορντό επικράτησε της Τουλούζ με το ίδιο σκορ και την έπιασε στην 2η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μονακό - Νις 1-2 (39' Κουφρέ / 9' Μπαμογκό, 57' Φαέ)
Παρί Σ.Ζ. - Λοριάν 3-2 (22' Πανγκράτ, 49' Ορό, 87' Αρνόντ / 12' Σαϊφί, 37' Αμπριέλ)
Καέν - Γκρενόμπλ 2-2 (24' Σαβιντάν, 58' Φλορεντίν / 19' Ακρούρ, 74' Μορεϊρά)
Ναντ - Σεντ Ετιέν 1-0 (28' Μπεκαμενγκά)
Μπορντό - Τουλούζ 2-1 (29' Γκουρκούφ, 40' Μπεγιόν / 90' Καπουέ)
Σοσό - Χάβρη 1-1 (72' Μπιρσά / 44' Αλασανέ)
Λιόν - Λιλ (22:00)

Κυριακή

Οσέρ - Ρεν (18:00)
Λε Μαν - Νανσί
Βαλενσιέν - Μαρσέιγ (22:00)

Primera Division: Νίκη-θρίλερ για Ρεάλ στο "Καλντερόν"


Ο Τζον Χάιτινγκα με ένα ανόητο πέναλτι στο 95' ανάγκασε την Ατλέτικο Μαδρίτης να γνωρίσει την ήττα από την Ρεάλ μέσα στο "Βιθέντε Καλντερόν" με 1-2.

Ο Ολλανδός αμυντικός ανέτρεψε τον συμπατριώτη του, Ρόιστον Ντρέντε, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε από τα έντεκα βήματα τον Λέο Φράνκο, ο οποίος ακούμπησε την μπάλα, άλλα όχι τόσο όσο για μην καταλήξει στα δίχτυα.

Το ντέρμπι ήταν συγκλονιστικό και επεισοδιακό. Ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ άνοιξε το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με εξαιρετικό σουτ, ενώ στο 90' ισοφάρισε ο Σιμάο Σαμπρόσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Περέα αντίκρυσε απευθείας κόκκινη κάρτα (αγκωνιά) στο 30' και ο Νίστελροϊ επτά λεπτά αργότερα (τάκλιν).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Λέο Φράνκο, Περέα, Χάιτινγκα, Ουιφαλούσι (70' Λουίς Γκαρθία), Πέρνια (46' Σιμάο), Πάουλο Ασουνσάο, Ραούλ Γκαρσία (37' Αντόνιο Λόπεζ), Μανίς, Μπανέγκα, Αγκουέρο, Φορλάν.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καναβάρο, Μαρσέλο, Γκάγκο, Σαλγκάδο (84' Ντρέντε), Χάιντσε (77' Χάβι Γκαρσία), Σνάιντερ (67' Φαν Ντερ Φάαρτ), Ιγκουαΐν, Φαν Νίστελροϊ.