Πέμπτη, Ιουνίου 26, 2008

Αφηνιασμένοι Τάυροι !


Η Ισπανία είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει την Γερμανία στο μεγάλο τελικό του EURO την Κυριακή στην Βιέννη. Οι «φούριας ρόχας» σε μια επανάληψη της πρεμιέρας των ομίλων στο Σαλτσμπουργκ στις 10/6, φιλοδώρησαν με το εντυπωσιακό 3-0 την Ρωσία και μετά από 24 χρόνια θα διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Η επικράτηση των Ισπανών ήταν δίκαιη, κυριάρχησαν απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο και με σκόρερ τους Τσάβι Χερνάντεζ στο 49΄, Γκουίθα στο 73΄ και Σίλβα στο 82΄ «καθάρισαν» τον ημιτελικό.

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Γκούους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Β.Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Ζιριάνοφ, Σέμακ, Σεμσόφ (56΄ Μπιλιαλέτντινοφ), Σαένκο (57΄ Σίτσεφ), Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα, Τσάβι (69΄ Τσάμπι Αλόνσο), Σίλβα, Βίγια (34΄ Φάμπρεγας), Τόρες (69΄ Γκουίθα)

Διαιτητής: Φ. Ντε Μπλέκερε
Βοηθοί: Π. Χέρμανς, Α. Βερστράετεν
Τέταρτος: Κ. Βασσάρας
Κίτρινες: Ζιρκόφ, Μπιλιαλετίνοφ (Ρωσία)

Τα γκολ του αγώνα

1-0

2-0


3-0

Επέστρεψε στην εθνική Ιταλίας ο Λίπι


Ο 60χρονος τεχνικός, μετά τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και τον τελικό με αντίπαλο τη Γαλλία επιστρέφει στον πάγκο της "σκουάντρα ατζούρα" με στόχο να την καθοδηγήσει και πάλι στην κορυφή του κόσμου, ύστερα από το "στραπάτσο" στο Euro 2008.

Το συμβόλαιο του... Πολ Νιούμαν του ιταλικού ποδοσφαίρου είναι διετές και αφορά την προσπάθεια της εθνικής Ιταλίας στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το 2010.

ΠΑΟ: Τέλος Μόρις και Παπαδόπουλος


Δυσάρεστη η εξέλιξη των πραγμάτων για τους Νασίφ Μόρις και Δημήτρη Παπαδόπουλο, καθώς ενημερώθηκαν πως δεν βρίσκονται στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε για την νέα αγωνιστική σεζόν. Η είδηση αυτή ήρθε στο περιθώριο της πρώτης συνάντησης που είχαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με τον νέο τους τεχνικό το πρωί της Πέμπτης.

"ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΣ" Ο Oσκαρ !


Η πρώτη (και πιο εύκολη) από τις τρεις μεταγραφές που διαπραγματεύεται ο Ολυμπιακός στην Ισπανία είναι γεγονός. Η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε πως ο 25χρονος Ισπανός επιθετικός της Σαραγόσα, Οσκαρ Γκονζάλεθ Μάρκος. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν σε όλα με τη Σαραγόσα αντί 1,5 εκάτ. ευρώ για τρία χρόνια. «Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την συμφωνία της με την Σαραγόσα για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Οσκαρ Γκονζάλεθ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας τριετούς διάρκειας».

Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Χρυσικόπουλος, βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στην Ισπανία και στόχος του είναι να ολοκληρώσει άλλες δύο μεταγραφές, αυτή του 28χρονου Πορτογάλου μέσου της Σεβίλλης, Ντούντα, και του 29χρονου Αργεντινού αμυντικού μέσου της Σανταντέρ, Άλντο Ντούσερ.

Παράλληλα στον Πειραιά, θα ενημερωθεί μέσα στο διήμερο ο Λούα Λούα για το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει για αυτόν, τόσο ομάδα του Κατάρ όσο και ομάδα της Αγγλίας, ενώ αναμένεται να λύσουν τα συμβόλαιά τους οι Ζούλιο Σέζαρ και Ντιντιέ Ντομί.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ























Ένα βήμα πριν τον τελικό του EURO 2008 βρίσκονται Ρωσία και Ισπανία και σήμερα το βράδυ θα δώσουν τη μεγάλη μάχη στο στάδιο "Ερνστ Χάπελ" της Βιέννης (21:45) για τη μεγάλη πρόκριση. Στα προημιτελικά η Ρωσία έκανε την έκπληξη και παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο απέκλεισε την Ολλανδία (3-1), ενώ η Ισπανία πήρε την πρόκριση στα πέναλτι από την Ιταλία.

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε

Πιθανές ενδεκάδες:

ΡΩΣΙΑ: (Γκούους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Σέμακ, Μπιλιαλετντίνοφ, Ζιριάνοφ, Σεμσόφ, Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο

ΙΣΠΑΝΙΑ: (Λουίς Αραγονές): Κασίγιας, Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα, Τσάβι, Σίλβα, Βίγια, Τόρες.

Ανατροπή με Αιμάρ!


Οι δηλώσεις των ισπανών αργά χθες το βράδυ, έφερναν τον παίκτη μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό, αλλά με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ, Νίκου Πατέρα, στον ελληνικό Τύπο η περίπτωση απόκτησης του Αιμάρ, ακυρώθηκε.

"Είχαμε κλείσει τον Αιμάρ πράγματι. Τα είχαμε βρει με τη Σαραγόσα σε ένα ποσό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, αλλά τελικώς αποφασίσαμε να ακυρώσουμε την συμφωνία και να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας. Οι λόγοι ήταν τεχνικοί και προέκυψαν από το επιτελείο μας.

Η εισήγηση ήταν ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή έτσι όπως είναι το ρόστερ μας, θα εξυπηρετούσε περισσότερο για λόγους μάρκετινγκ και λιγότερο ουσιαστικά την ομάδα".

Οι παραπάνω δηλώσεις στην ουσία τελειώνουν την υπόθεση, αλλά με την εξέλιξη αργά χθες το βράδυ (τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Σαραγόσα) περιπλέκουν την κατάσταση και ίσως να υπάρχουν... επεισόδια.

Ο Σκολάρι θέλει Ροναλντίνιο στη Τσέλσι


Να προχωρήσει στην απόκτηση του Ροναλντίνιο από την Μπαρτσελόνα ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "THE SUN", μίλησε με τον συμπατριώτη του σούπερ σταρ και του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Ροναλντίνιο είναι εκτός πλάνων στη Μπαρτσελόνα και ψάχνει ομάδα για να συνεχίσει τη καριέρα του. Πρώτη του προτεραιότητα ήταν η Μίλαν, αλλά το ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας έχει ατονήσει και η Τσέλσι μπορεί να είναι ο επόμενος σταθμός στη καριέρα του.

Eκλεψε τη συνταγή της Τουρκίας !


Στον τελικό του EURO 2008 προκρίθηκε η Γερμανία νικώντας με 3-2 την Τουρκία μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ προηγήθηκε στο 22’ με τον Μποράλ, αλλά στο 27’ ο Σβαϊνστάιγκερ με κοντινό πλασέ ισοφάρισε. Στο 79’ ο Κλόζε με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στα «πάντσερ», αλλά οι εφτάψυχη Τουρκία ισοφάρισε στο 86’ με γκολ του Σεντούρκ. Αυτή τη φορά ο τελευταίος λόγος ανήκε στη Γερμανία, η οποία έφτασε στη νίκη με κοντινό πλασέ του Λαμ στο 90ο λεπτό. Αντίπαλος της ομάδας του Γιόακιμ Λεβ θα είναι στον τελικό της Κυριακής, που θα γίνει στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης, η νικήτρια του ημιτελικού της Πέμπτης ανάμεσα σε Ρωσσία και Ισπανία.

Οι συνθέσεις

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ):
Λέμαν, Φρίντριχ, Λαμ, Μετσέλντερ, Μερτεζάκερ, Ρόλφες (46' Φριγκς), Μπάλακ, Χιτσλπέργκερ, Σβάινσταϊγκερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Τουρκία (Φετίχ Τερίμ): Ρουστού, Μπαλτά, Ζαν, Τοπάλ, Αουρέλιο, Σεντούρκ, Μποράλ, Καζίμ, Ακμάν, Σαρίογλου, Άλτιντοπ.

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)
Βοηθοί διαιτητή: Ματίας Αρνέτ (Ελβετία), Στεφάν Κουά (Ελβετία)
Τέταρτος διαιτητής: Πέτερ Φλόϊφερτ (Σουηδία)
Κίτρινες κάρτες: - (Γερμανία), Σεντούρκ (Τουρκία)
Κόκκινες κάρτες: -
Γήπεδο: "St. Jakob-Park", Βασιλεία

Τα γκολ του αγώνα


1-0

1-1

2-1

2-2

3-2