Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

Ολυμπιακός: Διάψευση για Βενετίδη

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδονται από τον Ολυμπιακό οι φήμες που κυκλοφόρησαν για συμφωνία με τον Στέλιο Βενετίδη. Την ίδια στιγμή μάλιστα, στη Λάρισα θεωρούν δεδομένη την παραμονή του στον κάμπο, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο διεθνής αμυντικός έχει δώσει τα χέρια με τον Κώστα Πηλαδάκη για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Budesliga: Πρωταθλήτρια η Βόλφσμπουργκ

Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της πανηγυρίζει η Βόλφσμπουργκ μετά τη νίκη της με 5-1 επί της Βέρντερ Βρέμης για την 34η και τελευταία αγωνιστική της Bundesliga.
Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με 2-1 της Στουτγκάρδης και εξασφάλισε την 2η θέση και την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Η Στουτγκάρδη πάντως πήρε την τρίτη και θα πάει στα προκριματικά του Champions League, καθώς η Χέρτα έχασε την ευκαιρία να την προσπεράσει, αφού ηττήθηκε με 0-4 από στην Καρλσρούη, η οποία παρά την ήττα της υποβιβάστηκε μαζί με την Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Στην 16η θέση τερμάτισε η Ένεργκι Κότμπους, η οποία θα παίξει αγώνα μπαράζ με την 3η της δεύτερης κατηγορίας, η οποία θα είναι η Μάιντζ ή Νυρεμβέργη (στις 28 και 31 Μαΐου), ενώ η Νυρεμβέργη έχει εξασφαλίσει την άνοδο.

Η τελευταία αγωνιστική: Σάββατο 23/5 (16:30)

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ανόβερο 2-2
(2’ αυτ. Έγκιμαν, 90’ Βισνιάρεκ-57’ Στάινερ, 84’ Πίντο)

Μπάγερν Μονάχου-Στουτγκάρδη 2-1
(16’ αυτ. Μπουλαρούζ, 60’ Φαν Μπόμελ-63’ Γκόμες)

Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-1
(57’ Ντάντε-64’ Μπλαστσικόφσκι)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο 2-2
(61’ Μάιερ, 63’ Κάιο-22’ Γιάρολιμ, 58’ Όλιτς)

Κότμπους-Λεβερκούζεν 3-0
(50’, 69’ Γιουλά, 64’ Ρίβιτς)

Κολωνία-Μπόχουμ 1-1
(24’ αυτ. Γιάχια-18’ Κλίμοβιτς)

Σάλκε-Χόφενχαϊμ 2-3
(30’ Κρσταϊτς 34, Φαρφάν-27’ Μπα, 49’, 89’ Εντουάρντο)

Καρλσρούη-Χέρτα Βερολίνου 4-0
(33’ Φράις, 40’ Φραντς, 62’, 72’ Κένεντι)

Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 5-1
(6’ Μισίμοβιτς, 15’, 56’ Γκραφίτε, 26’ αυτ. Προντλ, 74’ Τζέκο-31’ Ντιέγκο)

Μπάσκετ: Sold out το ματς της Δευτέρας!

Ούτε καρφίτσα δεν θα πέφτει στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Δευτέρας (25/5, 21:30, ΑΝΤ1), αφού όπως ενημέρωσε επίσημα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια που υπήρχαν προς διάθεση.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τα εισιτήρια:
«Τα εισιτήρια για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος εξαντλήθηκαν. Τα εκδοτήρια στη Θύρα 10 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» θα παραμείνουν αύριο Κυριακή 24/5, κλειστά».

GP Μονακό: Ο Button την pole position !

O Button συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του κερδίζοντας ακόμη ένα pole position. Aπό την δεύτεη θέση θα ξεκινίσει ο Barrichello, από την τρίτη ο Kimmi Raikkonen, ενώ από την 4η ο Sebastian Vettel με τη Red Bull.



Grand Prix Μονακό - Κατατακτήριες

Θέση - Οδηγός - Ομάδα - Χρόνος - Διαφορά - Γύροι

1. Jenson Button Brawn GP 1:14.902 25
2. Kimi Raikkonen Ferrari 1:14.927 + 0.025 31
3. Rubens Barrichello Brawn GP 1:15.077 + 0.175 26
4. Sebastian Vettel Red Bull 1:15.251 + 0.349 27
5. Felipe Massa Ferrari 1:15.437 + 0.535 28
6. Nico Rosberg Williams 1:15.455 + 0.553 23
7. Heikki Kovalainen McLaren 1:15.516 + 0.614 24
8. Mark Webber Red Bull 1:15.653 + 0.751 20
9. Fernando Alonso Renault 1:16.009 + 1.107 24
10. Kazuki Nakajima Williams 1:17.344 + 2.442 28
11. Sebastien Buemi Toro Rosso 17
12. Nelson Piquet Jr. Renault 22
13. Giancarlo Fisichella Force India 18
14. Sebastien Bourdais Toro Rosso 19
15. Adrian Sutil Force India 19
16. Lewis Hamilton McLaren 4
17. Nick Heidfeld BMW Sauber 11
18. Robert Kubica BMW Sauber 12
19. Jarno Trulli Toyota 11
20. Timo Glock Toyota 12

Ρεάλ Μαδρίτης: «Βόμβα» 80εκατ. ευρώ για Κακά;

Το «μπαμ» του καλοκαιριού φέρεται σύμφωνα με την «Il Corriere Dello Sport» πως είναι έτοιμη να κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. η οποία ετοιμάζει πρόταση ύψους 80εκατ .ευρώ για να αποκτήσει τον μεσοεπιθετικό της Μίλαν, Κακά.

Τα όνομα του Κακά συνδέεται καθημερινά με αρκετά δημοσιεύματα που τον θέλουν να αλλάζει ομάδα, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής χθες πρόθεση του είναι να παραμείνει στο Μιλάνο αφού είναι πολύ ευχαριστημένος.

Ανταλλαγή Τρεζεγκέ με Μπενζεμά!

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Tuttosport» ο Τρεζεγκέ αποτελεί τον διακαή πόθο του προέδρου της Λυόν, Ζαν Μισέλ Ολάς ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να προτείνει τον Καρίμ Μπενζεμά ως αντάλλαγμα!

Ο Τρεζεγκέ αγωνίζεται εδώ και εννιά χρόνια στην «Γηραιά Κυρία» αλλά την φετινή σεζόν έχει μόλις εφτά συμμετοχές και ένα γκολ, κάτι το οποίο κάνει την Γιουβέντους να σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον πουλήσει. Από την άλλη ο Καρίμ Μπενζεμά αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στο γαλλικό πρωτάθλημα με ουκ ο λίγες ομάδες να ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους (Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Οι άνθρωποι των «μπιανκονέρι» δεν θα έλεγαν όχι σε μια τέτοια ανταλλαγή, αφού όπως τόνισε και ο Τρεζεγκέ αν του δινόταν η ευκαιρία να επιστρέψει στην πατρίδα του, θα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος.

Πρόταση για Μάντζιο η Ρόμα ;

Πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Βαγγέλη Μάντζιου κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση της Ρόμα, ύψους δύο εκ. ευρώ! Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας «forzaroma.info», συμπληρώνοντας ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν απαντήσει ακόμα στους «τζιαλορόσι», για τον αν την αποδέχονται ή όχι.

Σύμφωνα, πάντως, με το ρεπορτάζ, οι Ιταλοί αναμένεται να επανέλθουν τις επόμενες ημέρες για τον Έλληνα φορ, ίσως με αυξημένη προσφορά. Από τον Παναθηναϊκό είναι γνωστό ότι με μια πρόταση κοντά στα 2,5 με 3 εκ. ευρώ, ο παίκτης πωλείται.

Tα μεταγραφικά του ΠΑΟ !

Ποιά ονόματα ακούγονται:

Τα κορυφαία ονόματα που απασχολούν τους ανθρώπους της ομάδας, είναι λίγο πολύ γνωστά. Πιζάρο για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, Γιοβάνοβιτς για την αριστερή πτέρυγα, Πουιγκρενιέ για την άμυνα και Κατσουράνης (που επανέρχεται στο προσκήνιο σύμφωνα με την εφημερίδα «Εξέδρα»), ως αμυντικός μέσος στην περίπτωση που πωληθεί ο Σιμάο.

Η περίπτωση του Κλαούντιο Πιζάρο, είναι ίσως η πιο δύσκολη από όλες. Δεν είναι μόνο ότι χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, αφού υπάρχει και η δεδομένη επιθυμία του παίκτη να συνεχίσει σε πρωτάθλημα περισσότερο ανταγωνιστικό από το ελληνικό. Ο Αντωνίου αναμένεται να ταξιδέψει στη Γερμανία για να πείσει τον Περουβιανό φορ, που βρίσκεται την κορυφή της λίστας με τα ονόματα επιθετικών.

Στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Βέλγιο, είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο διευθυντής ποδοσφαίρου και για τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος άσος δεν έχει «κλείσει» την πόρτα στον Παναθηναϊκό, παρόλα αυτά θεωρεί δεδομένο ότι η ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του, θα πρέπει να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό το λόγο και η δική του περίπτωση, όπως και του Πιζάρο, δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα, τουλάχισοτν όχι πριν τη λήξη των πλέι οφ.

Για «Κατσουράνη»

Το όνομα του Κώστα Κατσουράνη βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας άσος δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, η μεταγραφή του όμως μπορεί να φτάσει ακόμη και τα δέκα εκ. ευρώ! Η περίπτωσή του θα προκριθεί μόνο αν πωληθεί ο Σιμάο και βρεθούν έξτρα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ, αφού έτσι κι αλλιώς η θέση του ανασταλτικού μέσου είναι πλήρης (Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Μάτος).

Τέλος, ο Πουιγκρενιέ της Μπόλτον, που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στη Ζενίτ, απασχολεί έντονα για την άμυνα. Οι Ρώσοι ίσως συνδυάσουν το ενδιαφέρον τους για τον Κλέιτον με την αγορά και παραχώρηση του Γάλλου από την αγγλική ομάδα στον Παναθηναϊκό, αρκεί να το επιθυμεί και ο ίδιος.

Τέλος ο Γκέκας από την Πόρτσμουθ

Παρελθόν από την Πόρτσμουθ αποτελεί, πλέον, ο Φάνης Γκέκας, καθώς την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού θα επιστρέψει αρχικά στη Μπάγερν Λεβερκούζεν στην οποία ανήκει.

Ο Γκέκας βρέθηκε ως δανεικός στον αγγλικό σύλλογο και είχε αγωνιστεί μόλις ένα λεπτό σε ολόκληρη την θητεία του εκεί, με αποτέλεσμα να μην θέλει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και οι Αγγλοι την παραμονή του.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός πήγε στην Αγγλία τον Φεβρουάριο και αποτελούσε προσωπική επιλογή του τότε προπονητή της Πόρτσμουθ Τόνι Ανταμς, ο οποίος απολύθηκε λίγο αργότερα.

Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Πολ Χαρτ, δεν υπολόγιζε τον Έλληνα άσο, καθώς θεωρούσε πως δεν ταίριαζε στο σύστημα.


Ο Γκέκας μετακόμισε στην Αγγλία το Γενάρη με τη μορφή δανεισμού από την Λεβερκούζεν όμως από τότε δεν έχει ούτε μια συμμετοχή με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας.

Πάντως ο πρώην άσος της Μπάγερ στάθηκε αρκετά άτυχος καθώς λίγες ώρες αφότου μετακόμισε στο "Φράτον Παρκ", απολύθηκε ο τότε προπονητής της Πόρτσμουθ Τόνι Άνταμς που είχε δώσει το οκ για αυτή τη μεταγραφή.

ΠΑΟΚ: Δικός του ο Κουτσιανικούλης !

Οι τυπικές λεπτομέρειες για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη από τον Εργοτέλη απέμειναν, ώστε να φορέσει τα ασπρόμαυρα.

Όλα δείχνουν ότι ο «Μέσι» της Κρήτης θα είναι σε λίγα 24ωρα και επίσημα κάτοικος Τούμπας. Για τη μεταγραφή εκτός από τα χρήματα θα δοθούν και παίκτες ως ανταλλάγματα στον Εργοτέλη, ενώ θα κανονιστούν και κάποια φιλικά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΠΑΟΚ πρόσφερε 1,6 εκατ. ευρώ, ποσοστό μεταπώλησης 30%, δανεικό τον Αθανασιάδη, με ελεύθερη μετακίνηση τον Μπιζέρα και έναν εκ των Βερόν ή Δάρλα στον Εργοτέλη καθώς και πληρωμένη τη μεταγραφή του Βαγγέλη Νάστου, από την Ασκολι!

Ξανά στον Ολυμπιακό ο Βενετίδης ;

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα την καριέρα του ο Στέλιος Βενετίδης, έπειτα από τρία χρόνια απουσίας! Ο 32χρονος αμυντικός μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τη Λάρισα και οι πληροφορίες αναφέρουν, όπως γράφει και το σημερινό "Φως των Σπορ" ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τους «ερυθρόλευκους», απομένοντας το τυπικό μέρος για να επισφραγιστεί η μετακίνηση.

Πληροφορίες λένε πως ο Λεονάρντο αναμένεται να ακολουθήσει τον αντίθετο δρόμο και να δοθεί δανεικός στην ΑΕΛ.