Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

Champions League: Αποτελέσματα 5ης αγωνιστικής (ΤΡΙΤΗ 24/11)













Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες σε 5ο, 6ο, 7ο και 8ο όμιλο.


5ος όμιλος


Ντεμπρετσένι-Λίβερπουλ 0-1
4’ Νγκογκ

Φιορεντίνα-Λιόν 1-0
28’ πεν. Βάργκας

Η βαθμολογία
Φιορεντίνα 12 (12-6)
Λιόν 10 (8-3)
Λίβερπουλ 7 (4-5)
Ντεμπρετσένι 0 (5-15)

Τελευταία αγωνιστική (09/12)
Λίβερπουλ-Φιορεντίνα
Λιόν-Ντεμπρετσένι

6ος όμιλος


Ρουμπίν Καζάν-Ντιναμό Κιέβου 0-0

Μπαρτσελόνα-Ίντερ 2-0
10’ Πικέ, 26’ Πέδρο

Η βαθμολογία

Μπαρτσελόνα 8 (5-2)
Ίντερ 6 (5-6)
Ρουμπίν Καζάν 6 (4-5)
Ντιναμό Κιέβου 5 (6-7)

Τελευταία αγωνιστική (09/12)
Ίντερ-Ρούμπιν Καζάν
Ντιναμό Κιέβου-Μπαρτσελόνα

7ος όμιλος

Ουνιρέα-Σεβίλλη 1-0

45’ αυτ. Ντραγκουτίνοβιτς

Ρέιντζερς-Στουτγκάρδη 0-2
16’ Ρούντι, 59’ Κουζμάνοβιτς

Η βαθμολογία

Σεβίλλη 10 (10-4)
Ουνιρέα 8 (7-5)
Στουτγκάρδη 6 (6-6)
Ρέιντζερς 2 (4-12)

Τελευταία αγωνιστική (09/12)
Σεβίλλη-Ρέιντζερς
Στουτγκάρδη-Ουνιρέα

8ος όμιλος

Αλκμάαρ-Ολυμπιακός 0-0

Άρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης 2-0
35’ Νασρί, 45+2 Ντενίλσον

Η βαθμολογία

Άρσεναλ 13 (12-4)
Ολυμπιακός 7 (3-5)
Σταντάρ Λιέγης 4 (6-8)
Άλκμααρ 3 (3-7)

Τελευταία αγωνιστική (09/12)
Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης-Αλκμάαρ

Champions League: Άλκμααρ-Ολυμπιακός: 0-0

Με νίκη θα πέρναγε. Όμως η ισοπαλία 0-0 του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ στην Ολλανδία, τον αναγκάζει να περιμένει μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Τότε, στην αυλαία των ομίλων, του αρκεί η ισοπαλία με την Άρσεναλ (που έχει ήδη προκριθεί) για να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Συντηρητική εμφάνιση από τους «ερυθρόλευκους» που προσπάθησαν σε όλο τον αγώνα να κρατήσουν το μηδέν.

Στις 9 Δεκεμβρίου λοιπόν, ο Ολυμπιακός περνάει στην επόμενη φάση με τρείς τρόπους. Με νίκη κόντρα στην Άρσεναλ, που λογικά θα έρθει στην Αθήνα με πολλούς αναπληρωματικούς, αλλά και με ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας οι «ερυθρόλευκοι χρειάζονται ήττα ή ισοπαλία της Σταντάρ Λιέγης με την Αλκμααρ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Σταντάρ Λιέγης ο Ολυμπιακός μένει εκτός Champions League και συνεχίζει στο Europa League.

Βαθμολογία:


1. Άρσεναλ (12-4)
2. Ολυμπιακός 7 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-8)
4. Άλκμααρ 3 (3-7)

Επόμενη αγωνιστική (09/12):

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης-Άλκμααρ

Το παιχνίδι:

Από τις πρώτες κιόλας εναλλαγές της μπάλας φάνηκε ότι ο δυνατός αέρας θα επηρέαζε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και θα διαμόρφωνε προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος σε φάσεις που δεν «μύριζαν» κίνδυνο. Σε μια τέτοια προσπάθεια με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Σβερτς σέντραρε από την δεξιά πτέρυγα όπως επιτίθεται η Άλκμααρ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και «έγλειψε» το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των Πειραιωτών.

Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύονταν άριστα τα λάθη των «ερυθρολεύκων» στο κέντρο και στην άμυνα, και έβγαιναν στην αντεπίθεση κυρίως με τον Λενς, αλλά και με τον Ντεμπελέ. Η σπουδαιότερη φάση όμως του πρώτου μέρους προήλθε από «ελληνικά πόδια». Στο 34’ ο Ζαϊρί βρέθηκε σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ρομέρο έπεσε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Με την έναρξη της επανάληψης η Άλκμααρ έσπευσε να αποδείξει ότι δεν σκοπεύει να περιοριστεί στην ισοπαλία, μα να κυνηγήσει την νίκη και ταυτόχρονα τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ξανά με αντεπιθέσεις, όπως επίσης και με μακρινά σουτ. Στην πιο επικίνδυνη φάση (64’) το σουτ του Βέρνμπλουμ κόντραρε σε σώμα αμυντικού, με συνέπεια η μπάλα να αλλάξει πορεία και να κατευθύνεται προς το «πλεκτό», τον κίνδυνο αποσόβησε με σωτήρια επέμβαση ο Νικοπολίδης, κρατώντας το μηδέν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΆΛΚΜΑΑΡ (Ρόναλντ Κούμαν): Ρομέρο, Σβερτς, Μορένο, Μοϊσάντερ, Ποκονιόλι, Σχααρς (88' Μάρτενς), Μέντες, Χόλμαν (77' Άρι), Λενς, Ντεμπελέ (68' Πελέ), Βέρνμπλουμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Λεονάρντο, Μαρέσκα, Ντουντού, Όσκαρ, Ζαϊρί (90+2 Πάντος), Μήτρογλου.

sport-fm.gr

Συναινετικό διαζύγιο Φλάβιο-Άρη

Παρελθόν αποτελεί από το μεσημέρι της Τρίτης (24/11) ο Φλάβιο Πίντο μετά το κοινή συναινέσει διαζύγιο του με την ΠΑΕ Άρης. Το γεγονός απλά επιβεβαιώνει της φήμες των τελευταίων ημερών, που ήθελα τον Βραζιλιάνο να εκφράζει ανοιχτά τα παράπονα του και τους φόβους του για τη μη ενεργή ένταξη του στα πλάνα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Δεδομένου του πλούσιου και σε ορισμένες θέσεις υπερπλήρους ρόστερ των κιτρινομαύρων, το στοίχημα στον Άρη είναι να κερδίσεις θέση βασικού και ο Αργεντίνος τεχνικός είχε ξεκαθαρίσει ότι όποιος ποδοσφαιριστής δεν επιθυμεί να παλέψει γι’ αυτήν, μπορεί να αποχωρήσει… και αυτό έκανε ο 28χρονος αμυντικός που επιθυμεί πλέον την επιστροφή στα γήπεδα της πατρίδας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Φλάβιο Ντε Σόουζα Πίντο. H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Στα αγωνιστικά, απών από τον αγώνα της 12ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο στο Κλεάνθης Βικελίδης θα είναι ο τιμωρημένος Μεντί Ναφτί ενώ στο επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό θα εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής ο Κάρλος Αράνος (4 κίτρινες κάρτες), όπως αποφάσισε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.