Δευτέρα, Μαΐου 19, 2008

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2-0 - Ελαμψε ο Νίνης!

Προσθήκη εικόνας
Ο Σωτήρης Νίνης έδωσε θετική αύρα στην Εθνική ομάδα και θέτει υποψηφιότητα για την 23άδα του Euro! Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 2-0 της Κύπρου στο φιλικό παιχνίδι στην Πάτρα και ο πιτσιρικάς του Παναθηναϊκού έγινε ο νεότερος σκόρερ για την Εθνική, με το γκολ που πέτυχε (6΄). Το σκορ έκλεισε στο 59΄ με πέναλτι-δώρο ο Κώστας Κατσουράνης.

Οι τρείς κινδύνοι που απειλούν τη Γη!


Από τρεις κινδύνους απειλείται η υγεία των κατοίκων της Γης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ): Πρόκειται για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τον ιό Η5Ν1 που προκαλεί τη γρίπη των πτηνών και την επισιτιστική κρίση.

Η διευθύντρια του (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν, κατά την 61η ετήσια παγκόσμια σύνοδος για την Υγεία, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα (19/5) στη Γενεύη και θα διαρκέσει μία εβδομάδα δήλωσε:

«Αυτοί οι τρεις κρίσιμοι παράγοντες, αυτές οι απειλές για τη διεθνή ασφάλεια, είναι σε θέση να εκμηδενίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με τόσο κόπο όσον αφορά τον τομέα της υγείας»

Ακόμη πρόσθεσε ότι ενώ οι δύο από τις παραπάνω απειλές δεν εμπίπτουν στον τομέα της υγείας, είναι αυτή που «θα πληρώσει το τίμημα» για όλες. Ήδη ο ΠΟΥ και ο ΟΗΕ έχουν προσδιορίσει 21 περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου τα ποσοστά χρόνιου, σοβαρού υποσιτισμού είναι πολύ υψηλά.

Όπως επεξήγησε η Τσαν, οι φτωχές οικογένειες δίνουν μέχρι και το 75% των εσόδων τους για την αγορά τροφίμων, με αποτέλεσμα η αύξηση της τιμής των ειδών διατροφής να περιορίσει στο μέλλον δραματικά τα χρήματα που δίνονται για την υγεία.

Μιλανέζος για πάντα ο Γκατούζο!


Σε συμφωνία για νέο τριετές συμβόλαιο με τη Μίλαν ήρθε τη Δευτέρα (19/05) ο Τζέναρο Γκατούζο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ολοκληρώσει την καριέρα του στους "ροσονέρι".

Με από αυτή την εξέλιξη ο δυναμικός μέσος, ο οποίος μετά το τέλος τη φετινής σεζόν συμπλήρωσε εννέα χρόνια παρουσίας στο "Σαν Σίρο", έβαλε τέλος στα σενάρια (μετά και την έλευση στο Μιλάνο του Μάθιου Φλαμινί) περί μετακίνησης του σε διάφορες ομάδες, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Άρσεναλ και η Τότεναμ,

Ο 30χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι συνοδεία του ατζέντη του τη Δευτέρα (19/05) και συμφώνησε σε όλα για την υπογραφή του νέου συμβολαίου, το οποίο θα τον δεσμεύει μέχρι το καλοκαίρι του 2011.

"Παραμένουμε φίλοι όπως ήμασταν στο παρελθόν και θα παραμείνω στη Μίλαν για ακόμα τρία χρόνια, ολοκληρώνοντας εδώ την καριέρα μου" τόνισε χαρακτηριστικά αμέσως μετά τη συνάντηση ο Τζέναρο Γκατούζο, σκορπώντας ενθουσιασμό στους "τιφόζι" των "ροσονέρι", σε μια άσχημη σεζόν για την ομάδα.

Θέλει να φύγει από την Σεβίλλη ο Άλβες!


Νέες προκλήσεις στην καριέρα του αναζητεί ο αρχηγός της Σεβίλλης, Ντάνιελ Άλβες, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό από το δυναμικό της ισπανικής ομάδας μετά από έξι χρόνια παραμονής.

Το όνομα του 25χρονου Βραζιλιάνου διεθνή έχει απασχολήσει κατά καιρούς μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, όπως την Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάτι επίσημο.

"Θέλω πραγματικά να αποχωρήσω τώρα από τη Σεβίλλη και ελπίζω όλα να ξεκαθαρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο δεξιός αμυντικός της ανδαλουσιάνικης ομάδας, του οποίου η αποχώρηση από το "Σάντσεθ Πιθχουάν" θεωρείται θέμα χρόνου.

Επιμένει για Βίγια η Ρεάλ


Το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Νταβίντ Βίγια έχει αρχίσει να γίνεται πιο έντονο και έτσι οι πρωταθλητές Ισπανίας εξακολουθούν να «πιέζουν» τη Βαλένθια για τη μεταγραφή του διεθνούς Ισπανού επιθετικού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, οι «μερένχες» έχουν καταθέσει πρόταση 40 εκατομμυρίων ευρώ στις «νυχτερίδες» για την απόκτηση του πρώην παίκτη της Σαραγόσα, όμως οι Λεβαντίνοι δεν την έκαναν αποδεκτή.

Στα ίδια δημοσιεύματα, αναφέρεται πως πέρυσι το καλοκαίρι είχε καταθέσει παρόμοια πρόταση για τον παίκτη και η Τσέλσι, όμως και αυτή είχε την ίδια τύχη. Η Βαλένθια κοστολογεί τον παίκτη 10 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω.

Φέυγει και ο Ντομί από τον Ολυμπιακό!


Μετά τον Λούα Λούα ο Ντομί είναι ο δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού που ειδοποιήθηκε από την διοίκηση να βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Γάλλος αμυντικός είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή, Γιάννη Χρυσικόπουλο, ο οποίος του ξεκαθάρισε πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα της ομάδας για την νέα σεζόν.

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Ολυμπιακό, καθώς οι αποδεσμεύσεις δεν αποκλείεται να είναι περισσότερες από τις προσθήκες.

Άλλωστε πέρα από τον Ντομί, οι Ζούλιο Σέζαρ και Λεοζίνιο είναι δύο παίκτες που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποτελέσουν παρελθόν από τον Ολυμπιακό.

Όσο για την περίπτωση του Λούα Λούα όλα είναι ρευστά καθώς ο παίκτης ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε μετανιωμένος και δεν αποκλείεται η στάση της ερυθρόλευκης διοίκησης να αλλάξει.

Προς το παρόν πάντως οι ιθύνοντες του νταμπλούχων Ελλάδας εμμένουν στην απόφαση τους για τον Κονγκολέζο επιθετικό, όμως δεν πρέπει να λησμονεί κανείς πως η τιμή του παίκτη δεν είναι χαμηλή και η ομάδα που να καλύπτει τις απαιτήσεις των ερυθρολεύκων ίσως να μην βρεθεί.

Τέλος ο Χαλκιάς από τον Αρη


Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από τους «κίτρινους» ο Κώστας Χαλκιάς, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας. Είναι η δεύτερη αποχώρηση μετά από εκείνη του Μάρκο Αουρέλιο, που είναι κοντά σε συμφωνία με την Ανόρθωση.

«Οχι» για Λάζαρο


Πρόταση της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ και δανεικούς τους Ρομέρο-Δάρλα για την παραχώρηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στον Παναθηναϊκό απέρριψε η διοίκηση του ΠΑΟΚ, όπως κυκλοφόρησε στη Θεσσαλονίκη, αλλά διαψεύδεται από το «τριφύλλι». Το 50% των συμβολαίων των δύο ποδοσφαιριστών που θα πήγαιναν ως ανταλλάγματα θα ήταν πληρωμένο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι αρνητικός, αφού η τακτική του, όπως άλλωστε είχε πει και ο Θοδωρής Ζαγοράκης, είναι: «Πουλάμε, αλλά δεν ξεπουλάμε». Εξάλλου, η ρήτρα αποδέσμευσης του νεαρού άσου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ και τα χρήματα που προσέφεραν οι «πράσινοι» απέχουν κατά πολύ από εκείνη. Παρόλα αυτά, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Από την πλευρά του, ο Χριστοδουλόπουλος, που βρίσκεται στην Πάτρα με την Εθνική Ανδρών, αγωνιά για το μέλλον του.

Ανεπίσημο patch λύνει τα προβλήματα του SP3


Ένας πρώην προγραμματιστής της Microsoft ήρθε να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίσουν μερικοί μετά την εγκατάσταση του Service Pack 3 στα Windows XP. Ο προγραμματιστής Jesper Johansson παρατήρησε ότι η εγκατάσταση του SP3 προκαλούσε προβλήματα σε μερικούς υπολογιστές της HP, εξοπλισμένους με επεξεργαστές της AMD, τα οποία εκδηλώνονταν με επανεκκίνηση του υπολογιστή. Ο Johansson δούλευε παλιότερα ως Security Manager στη Microsoft ενώ τώρα εργάζεται στην Amazon.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων δημιούργησε ένα εργαλείο που υπόσχεται να τα αντιμετωπίσει. Όπως ισχυρίζεται ο εμπνευστής του, αυτό το εργαλείο αναγνωρίζει αν ένα συγκεκριμένο σύστημα επηρεάζεται ή όχι από το πρόβλημα, και ακολούθως αντιμετωπίζει αυτόματα την αιτία που το προκάλεσε.

Το μεγέθους 16ΚΒ VBScript του Johansson εξετάζει καταρχήν τον υπολογιστή για το αν υπάρχει επεξεργαστής της AMD. Ακολούθως, ψάχνει τη Registry για να διαπιστώσει αν κατά την εκκίνηση του PC φορτώνονται οι drivers που προκαλούν το πρόβλημα. Αν όντως φορτώνονται, τότε δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να τους απενεργοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα και οι υπολογιστής λειτουργεί σωστά μετά την εγκατάσταση του SP3.

O Jesper Johansson προσφέρει αυτό το εργαλείο, με την ονομασία removeIntelPPMonAMD.vbs, μέσω του blog του. Το VBScript περιέχει αναλυτικά, διευκρινιστικά σχόλια, ώστε, όποιος ενδιαφέρεται, να καταλάβει τι κάνει.

Η Microsoft δεν έχει ακόμα σχολιάσει την κυκλοφορία αυτού του ανεπίσημου patch. Συνήθως, ωστόσο, η εταιρεία τάσσεται κατά των όποιων ανεπίσημων λύσεων αντιμετωπίζουν προβλήματα στα προϊόντα της.

Πηγή: Jesper's Blog

O Mιχάλης δεν πάει πουθενά!


Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου τελικά μένει στον Ολυμπιακό σύμφωνα με δηλώσεις Σάββα Θεοδωρίδη όπου ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είναι η αδυναμία του.

Οι δηλώσεις του:

«Τι τον ρωτάτε, ρε παιδιά. Φυσικά και θα μείνει. Ο Μιχάλης δεν πάει πουθενά. Τέτοια σέντερφοράρα πού θα την αφήσουμε να πάει; Μην κοιτάτε φέτος τι έγινε» πρόσθεσε με νόημα, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για το γεγονός ότι δεν πήρε τις ευκαιρίες που αξίζει. Ο ίδιος ο Κωνσταντίνου, από την πλευρά του, στην ίδια ερώτηση δεν θέλησε να απαντήσει. «Είναι όλα καλά, θα δούμε» αρκέστηκε να πει, αρνούμενος ευγενικά να τοποθετηθεί στο θέμα.

Ραντεβού για ανανέωση
Μπορεί ο Κωνσταντίνου να μην απάντησε, όμως -από ό,τι φαίνεται- ο κ. Σάββας κάτι ήξερε που είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως το μέλλον του θα είναι «ερυθρόλευκο». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται την Τρίτη ή την Τετάρτη να γίνει ραντεβού ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη και τον Γιάννη Χρυσικόπουλο, για να συζητηθεί η ανανέωση της συνεργασίας του Κύπριου επιθετικού με τον Ολυμπιακό.

«Βόμβα» Ρικέλμε o ΠΑΟ!



Ο,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Παναθηναϊκός με τον Σαβιόλα, προσπαθεί να το πετύχει με τον Χουάν Ραμόν Ρικέλμε! Έγκυρες πληροφορίες από την Αργεντινή αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» έκαναν κρούση στον Αργεντινό προσφέροντας στον ίδιο το ποσό των 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο!
Την πρόταση μετέφερε ο Γιάσμιγκο Βέλιτς στον μάνατζερ του διάσημου άσου, στο διάστημα της παραμονής του τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ στην Αγγλία (παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα «επιστήμη και ποδόσφαιρο»).

Ο Ρικέλμε δέχτηκε να επιστρέψει τον περασμένο Δεκέμβριο στην Μπόκα Τζούνιορς(πλήρωσε 12 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει) με λιγότερες από τις μισές αποδοχές, συγκριτικά με το παχυλό του συμβόλαιο στη Βιγιαρεάλ (περίπου 2,6 εκ. ευρώ τον χρόνο) και υπόγραψε συνεργασία έως το καλοκαίρι του 2010.

Ο Παναθηναϊκός, για να πετύχει αυτό που μοιάζει με «θαύμα», πρέπει να πείσει τον παίκτη να γυρίσει στην Ευρώπη, την Μπόκα να τον παραχωρήσει με δανεισμό και ποντάρει στην καλύτερη προσφορά που είχε ποτέ ο παίκτης (στο συμβόλαιό του)...

Οι «πράσινοι» ανεβάζουν τον πήχη και στην περίπτωση του Ιβανσιτς! Για την αγορά του παίκτη, ίσως και σήμερα (18/5), καταθέσουν βελτιωμένη προσφορά στη Σάλτσμπουργκ, ύψους 1.5 εκ. ευρώ! Ενας άλλος Αργεντινός που απασχολεί το «τριφύλλι» είναι ο Πάμπλο Πιάτι, 19 χρόνων, μέσος της Εστουντιάντες και όχι (σε αυτό τον βαθμό), ο συνονόματός του, 23χρονος Ινάσιο Πιάτι της Γιμνάσια Λα Πλάτα...