Πέμπτη, Απριλίου 29, 2010

Σηφάκης: «Νίκη… βάλσαμο»

Για τέταρτη φορά μέσα σε οχτώ χρόνια η ομάδα του Άρη έφτασε στην πηγή του Κυπέλλου Ελλάδας κι έμεινε με τη δίψα… την οποία τελικά φαίνεται πως ανακούφισε, μερικώς, στον πρώτο αγώνα πλέι-οφ, με τη νίκη του (2-0) επί του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αυτό ήταν και το στοίχημα του Άρη, όπως προμήνυε τις τελευταίες ώρες ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ και όπως επιβεβαίωσε και ο Μιχάλης Σηφάκης, μιλώντας στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό της ομάδας, “ΆΡΗΣ FM”. Ο τερματοφύλακας των «κιτρίνων» αναφέρθηκε στο ματς με τους «ερυθρόλευκους», ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την υποστήριξη και σχολίασε τον επόμενο αγώνα, με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, στέλνοντας μήνυμα νίκης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής γκολκίπερ:

Για το πώς αισθάνεται μετά την πρώτη νίκη στα πλέι-οφ απέναντι στον Ολυμπιακό: «Νομίζω ότι μετά το χθεσινό, δικαιούμαστε να είμαστε λίγο καλύτερα. Η ομάδα κατάφερε να ανταπεξέλθει και, μάλιστα, σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια των πλέι-οφ. Μέχρι χθες ήμασταν τρεις βαθμούς πίσω. Τώρα, που πήραμε τη νίκη, μπήκαμε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Ήταν μια νίκη βάλσαμο, θα λέγαμε, και θα είναι ακόμη καλύτερα αν ακολουθήσουν κι άλλες. Μας κράτησε ζωντανούς στο κυνήγι των αγώνων αυτών και αποτελεί κίνητρο για τη συνέχεια».

Για την παρουσία του κόσμου: «Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον κόσμο είναι μοναδικό και ό, τι και να πούμε θα είναι λίγο. Μείναμε έκπληκτοι και ευχαριστημένοι. Δε χρειάζεται να το λέμε συνέχεια. Μας έκανε εντύπωση το ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο, μετά από ήττα σε Τελικό. Τους ευχαριστούμε όλους».

Για τους παίκτες που αντικατέστησαν κάποιους βασικούς: «Σε μία ομάδα με 25 ποδοσφαιριστές, δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί. Υπάρχουν παίκτες με λιγότερα λεπτά συμμετοχής και όταν αυτοί κληθούν, τότε παίζουν. Ο Άρης έχει βάθος ,έχει παίκτες με ποιότητα και το απέδειξαν χθες».

Για την προσωπική του απόδοση στο ματς με τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα έχει νικήσει τον Ολυμπιακό εντός έδρας αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ατομικό άθλημα. Όσο για τα σουτ, το πρώτο ήταν σέντρα και η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αλλά το καλό είναι ότι δεν κατέληξε στα δίχτυα. Τον Ολυμπιακό θα μπορούσαμε να τον κερδίσουμε και στο Καραϊσκάκη, γιατί δε βρίσκεται στην καλύτερη κατάστασή του και αυτό φάνηκε. Τον δυσκολέψαμε αρκετά και μόνο τυχαία δεν είναι η χθεσινή νίκη».


Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Η ομάδα με την έλευση του Έκτορ Κούπερ απέκτησε σταθερότητα και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Είναι λογικό σε κάποια παιχνίδια να μη σου βγάνει το παιχνίδι, από την άλλη. Κρατάμε, όμως, την ταυτότητά μας και κρατάμε τα όσα θέλει ο προπονητής μας να κάνουμε».

Για τη βαθμολογία των ομάδων που αγωνίζονται στα πλέι-οφ: «Οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές και, για την ακρίβεια, οι διαφορές κρίνονται στη λεπτομέρεια. Θα μπορούσαμε κι εμείς να είμαστε πιο ψηλά. Τα παιχνίδια θα είναι ανοιχτά και δύσκολα. Θα κερδίσει ο πιο σταθερός, ο πιο αποφασιστικός. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ πιο έντονη και ελπίζουμε να δούμε καλό ποδόσφαιρο».

Για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι παίκτες τον χαμένο τελικό: «Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο όλο αυτό και ήταν και λογικό όταν χάνεις έναν Τίτλο. Η ψυχολογία δεν είναι στα καλύτερά της. Στο ποδόσφαιρο δε μένεις στο παρελθόν. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στην αποτυχία. Το καταφέραμε, όμως, και είμαστε επαγγελματίες. Δεν ξέρω αν ακούγεται κάπως όλο αυτό. Ο Τελικός ήταν το πιο κρίσιμο παιχνίδι που είχαμε μέχρι το επόμενο, χθες με τον Ολυμπιακό, και όλοι έπρεπε να ήμαστε εκεί.

Το χθεσινό παιχνίδι αποτελεί παρελθόν από τη λήξη του. Έτσι είναι η πραγματικότητα και δεν πρέπει να στεκόμαστε σε νίκη ή ήττα. Αυτό γίνεται μέχρι να τελειώσει η χρονιά. Κοιτάς τι έκανες λάθος για να το διορθώσεις, να είσαι καλύτερος στα επόμενα παιχνίδια και πάει λέγοντας».

Για τη φετινή σεζόν: «Γενικά, ήταν μία περίεργη χρονιά και πικρή, τα είχε όλα. Από τη μέρα που ήρθα στην ομάδα, υπάρχει σταθερότητα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα μας έχει 25-26 παλικάρια».

Για τα προγνωστικά του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (2/5, 21:15): «Από σήμερα ξεκινά ήδη η προετοιμασία για την Κυριακή. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και δυνατοί. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. Θα προετοιμαστούμε για το καλύτερο δυνατό».

Champions League: Στον τελικό και η Ίντερ !


Μετά από 38 χρόνια η Ιντερ θα παίξει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Τσάμπιονς Λιγκ, όπως μετονομάστηκε. Οι "νερατζούρι" μετά το 3-1 στο "Μεάτσα" επί της Μπαρτσελόνα, κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, παρά την ήττα τους με 1-0 στο "Καμπ Νου" από το γκολ του Πικέ στο 83'. Ετσι στις 22 Μαΐου θα συναντηθούν με τη Μπάγερν Μονάχου στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης