Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15, 2008

Champions League : Αυλαία στη γιορτή


Το θέαμα αρχίζει...Το Τσάμπιονς Λιγκ για τη σεζόν 2008/2009 βρίσκεται στη σέντρα και οι 16 ομάδες των τεσσάρων πρώτων ομίλων ρίχνονται στη μεγάλη μάχη την Τρίτη (21:45).

Αυλαία λοιπόν για τους ομίλους 1-4 και με ματς ντέρμπι μόλις στο ξεκίνημα, όπως είναι εκείνο για τον 4ο όμιλο ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Λίβερπουλ στο «Βελοντρόμ».

Πρώτη συμμετοχή για την Ανόρθωση που θα αντιμετωπίσει στην Γερμανία την Βέρντερ Βρέμης, παιχνίδι που ενδιαφέρει και τον Παναθηναϊκό, καθώς οι δύο ομάδες είναι στον όμιλο του.

Επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση και στους ομίλους για την Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία θα δώσει το παρών έπειτα από δέκα χρόνια και θα ταξιδέψει στην Ολλανδία για να αντιμετωπίσει στο «Φίλιπς Στάντιον» την πρωταθλήτρια Αϊντχόφεν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος

Τσέλσι-Μπορντό

Ρόμα-Κλουζ

2ος όμιλος

Παναθηναϊκός-Ιντερ

Βέρντερ Βρέμης-Ανόρθωση

3ος όμιλος

Βασιλεία-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας

4ος όμιλος

Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης

Μαρσέιγ-Λίβερπουλ

ΒΕΡΝΤΕΡ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ:


Ούτε λόγο για φόβο από τους Τιμούρ Κετσπάγια και Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας ενόψει του αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης για τον β’ όμιλο του Champions League.

Ο Γεωργιανός τεχνικός έδωσε το σαφέστατο μήνυμα ότι αν και η "κυρία" δεν είναι το φαβορί, εντούτοις κατεβαίνει στο γήπεδο για να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατόν. Έκανε, μάλιστα, λόγο για θετικό αποτέλεσμα.

"Το έργο μας δεν θα είναι εύκολο, όπως δεν ήταν εύκολο ούτε στα προκριματικά του Champions League".

"Δείξαμε ότι μπορούμε να κοντράρουμε μεγάλες ομάδες" συμπλήρωσε ο κ. Κετσπάγια.

Στη συνέχεια είπε: "Έχουμε απουσίες, όμως, έχουμε εξίσου καλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Στόχος είναι μια καλή παρουσία και γιατί όχι καλό αποτέλεσμα".

Ο Τζέφρι Λεϊβακαμπέσι είπε "στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις. Εύχομαι να επιστρέψουμε στην Κύπρο με ένα καλό αποτέλεσμα. Θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".

Βαλβέρδε: "Πήραμε το μάθημά μας"


Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Ολυμπιακός πήρε το μάθημά του από την Ανόρθωση, με τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, συνεχίζει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και όπως τόνισε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου για το αυριανό ματς με τη Νόρτζελαντ, το πάθημα από τους Κύπριους πρέπει να γίνει μάθημα.

«Πρέπει να μας γίνει μάθημα ο αγώνας με την Ανόρθωση. Είναι εύκολο για μένα να πείσω τους ποδοσφαιριστές μου ότι χρειάζεται σοβαρότητα, αφού είναι πρόσφατο το πάθημα. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει την πολυτέλεια μιας κακίας βραδιάς στο πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα γιατί μία κακή βραδιά, μπορεί να σε θέσει εκτός συνέχειας, όπως συνέβη απέναντι στην Ανόρθωση. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να φοβάσαι, πρέπει να βλέπεις τα λάθη του και να προσπαθείς να τα διορθώνεις»
, επισήμανε χαρακτηριστικά ο Ισπανός τεχνικός.

Όπως και μετά το ματς με την Ξάνθη, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε ξανά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο και έστειλε στους παίκτες του το μήνυμα: «Είναι αλήθεια πως έχουμε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλό και το έχω πει στους παίκτες μου: Ό,τι κάνουμε στο δεύτερο μέρος, πρέπει να κάνουμε και στο πρώτο».

«Ξέρουμε τα πάντα για τον αντίπαλο»

Όπως ήταν φυσικό, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» ρωτήθηκε και για τη Νόρτζελαντ, την οποία χαρακτήρισε καλή ομάδα, ενώ τόνισε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη.

«Ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει τον αντίπαλο, αλλά εμείς ξέρουμε τα πάντα. Είναι πολύ καλή ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Είναι ένα σύνολο που παίζει με ενθουσιασμό και πάθος και πρέπει να μοχθήσουμε για να φτάσουμε στη νίκη», ήταν τα λόγια του.

«Κανένα ρίσκο με Ντιόγκο»

Ερωτηθείς για τον Ντιόγκο, η συμμετοχή του οποίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά και τη σημερινή τελευταία προπόνηση στη Δανία, ο Βαλβέρδε επισήμανε πως δεν πρόκειται να ρισκάρει, αν ο παίκτης δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

«Αν υπάρχει κίνδυνος δεν πρόκειται να ρισκάρω ούτε για τον Ντιόγκο, ούτε για κανέναν ποδοσφαιριστή. Έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αβραάμ: Από εμάς εξαρτάται
Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο διεθνής αμυντικός επισήμανε πως η Νόρτζελαντ θέλει μεγάλη προσοχή ωστόσο, εξέφρασε την πίστη του πως αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως πρέπει, θα πάρει τη νίκη.

«Η προετοιμασία σε κάθε ματς είναι η ίδια. Η Νόρντζελαντ θέλει προσοχή. Έχουμε προετοιμαστεί για να νικήσουμε. Αν παρουσιαστούμε όπως πρέπει, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Αυτά τα ματς κρύβουν παγίδες, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος για 90 λεπτά. Δεν μας πειράζει ο τίτλος του φαβορί, αφού φαβορί είμαστε σχεδόν σε όλα τα ματς που παίζουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», υποστήριξε ο Παπαδόπουλος.

Μουρίνιο: "Καλή ομάδα ο ΠΑΟ αλλά..."


Χαλαρός και με την αυτοπεποίθηση να... "ξεχειλίζει", παρουσιάστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης κόντρα στον Παναθηναϊκό για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

-Kάποιος κ. Μόνακο σχολίασε κάποια πράγματα για σας . Έχετε να σχολιάσετε κάτι;


"Ξέρω τα πρωτοσέλιδα που γίνονται για μένα και το περιεχομένό τους. Εχω κάποιους σπόνσορες και πληρώνομαι γι' αυτό, δεν χρειάζομαι άλλους. Δεν ξέρω κάποιο κ. Μόνακο. Γνωρίζω τη Μονακό, το Μόντε Κάρλο και τη Μπάγερν Μονάχου (στα ιταλικά προφέρεται Μόνακο) τους μοναχούς του Θιβέτ και το Γκραν Πρι του Μονακό!"

- Ο κύριος Ρανιέρι είχε πει... "Η Ιντερ παίζει με έναν επιθετικό, όπως η Τσέλσι. Όταν η Ίντερ μάθει να παίζει έτσι θα κάνει πολλές ζημιές". Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

"Δεν ξέρω τι από τα δύο είναι. Εμένα με ενδιαφέρει το ματς αύριο. Δεν με ενδιαφέρουν κρίσεις άλλων. Η ομάδα μου παίζει πάντα για να νικήσει. Παίζουμε με δύο μεσοεπιθετικούς που βοηθούν στην άμυνα. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι γι' αυτό".

-Θεωρείτε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Ίντερ και την Τσέλσι, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ;

"Δεν ξέρω κανέναν να έγινε εκατομμυριούχος, βάζοντας στοιχήματα στο καζίνο και στους μπουκμέικερς. Εμείς θέλουμε το τρόπαιο. Ξέρω μια ομάδα που έχει τα φόντα να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην Ιταλία, για παράδειγμα η Φιορεντίνα είναι καλή αλλά εδώ δεν έχει την εμπειρία. Η Μπάγερν Μονάχου, η Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης και κάποιες αγγλικές ομάδες έχουν την δυνατότητα. Θέλουμε να κερδίσουμε και εμείς τον τίτλο. Δεν είμαι ρεαλιστής. Είναι δύσκολο. Η υπόθεση του τίτλου θα κριθεί στις λεπτομέρειες."

- Στο επίπεδο Τσαμπιονς Λιγκ οι επιθετικοί πρέπει να αρπάζουν κάθε ευκαιρία να πετυχαίνουν γκολ;

"Για να σκοράρεις πρεπει να είσαι δημιουργικός. Πρέπει να προωθούνται οι μέσοι, να παίζεις από άκρα και όλα αυτά συντελούν να κάνεις λάθη. Στο επίπεδο αποτελεσματικότητας που είναι η Ίντερ είναι υψηλό πρέπει να βάζεις 2 ή 3 γκολ. Όταν ήρθα στην Ιντερ, έλεγα ότι θα υπογράψω και μπορεί να μείνω δύο μήνες, έξι, ένα χρόνο ή παραπάνω. Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να με αλλάξει. Ο τρόπος σκέψης μου είναι να παίζω επιθετικά. Μπορεί να το κάνω αν βρεθούμε με μια πολύ καλή ομάδα και να μας πιέσει. Μπορεί να το κάνει και ο Παναθηναϊκός σε κάποιο σημείο του ματς. Δεν πρόκειται να αλλάξω τρόπο σκέψης και δουλειάς".

- Ποιοι μπορεί να παίξουν στο ματς με Παναθηναϊκό;

"Έχω οκτώ παίκτες καινούργιους αλλά σίγουρα θα χρησιμοποιήσω τους Χούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Μάξγουελ, Βιερά, Καμπιάσο, Ζανέτι."

- Στο Καμπιονάτο το Σάββατο παίξατε με δέκα. Εδώ;

"Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ με Καμπιονάτο. Εδώ οι αντίπαλοι παίζουν καλύτερα αφού τα κίνητρα είναι έξτρα. Για να κερδίσεις πρέπει να παίζεις πολύ καλά για να κερδίσεις μάλιστα εκτός έδρας."

- Γιατί δεν πήγατε στο φόρουμ προπονητών...(ερώτηση από γυναίκα δημοσιογράφο)

"Αν ήσασταν άντρας δεν θα σας έλεγα καθόλου. Δεν αφορά η προσωπική μου ζωή αλλά κάποιοι προσωπικοί λόγοι δεν μου επέτρεψαν να πάω".

-Αισθάνεστε πίεση για εκτός από πρωτάθλημα να πάρει και το Τσάμπιονς Λιγκ.

"Υπάρχει μια ψύχωση για το Τσάμπιονς Λιγκ στην Ίντερ. Ο κ. Μοράτι δεν μου έχει πει τίποτα. Δεν μου έχει πει ότι για να κερδίσεις το τρόπαιο αυτό πρέπει να είσαι ο καλύτερος. Εμείς πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο παντού. Έφτασα σε υψηλό επίπεδο και έφτασα σε τελικό που το έχασα στα πέναλτι. Είναι μεγάλη εμπειρία. Το 2006 για όλη την σεζόν παίζαμε χωρίς κεντρικό αμυντικό, είχαμε προβλήματα με Καρβάλιο, Τέρι και αργότερα με Μπάλακ. Δεν δέχομαι αμφισβητήσεις της προσωπικότητάς μου, πάντα κάνω το καλύτερο στην δουλειά μου. Συνήθως η ομάδα μου πάντα κερδίζει κάτι στο τέλος."

- Ειναι δεδομένη η διαφορά των μπάτζετ των δύο συλλόγων. Έχει ο Παναθηναϊκός τους παίκτες που μπορούν να αλλάξουν κάτι στο ματς, και αν έχετε ετοιμάσει κάτι γι' αυτό;

"Για να πω την αλήθεια δεν γνωρίζω τα μπάτζετ. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα. Δεν είναι ομάδα που μπορεί να κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά όπως είδαμε μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση. Έχει δυνατότητες να περάσει, διαθέτει καλή έδρα. Εχει και Βραζιλιάνους παίκτες που δεν τους αρέσει το αμυντικό παιχνίδι. Αναμετρήθηκα με την ελληνική ομάδα όταν ήμουν στην Πόρτο δύο φορες. Δημιουργούν πολύ ωράια ατμόσφαιρα οι οπαδοί του. Σπουδαία έδρα. Δύσκολο να κερδίσεις"

- Αν χάσετε 2 ή 3 μηδέν είναι λόγος για να παραιτηθείτε; Σας τρομάζει η ατμόσφαιρα;

(γέλασε...) "Οι φίλαθλοι ελπίζω να μην τρώνε παιδιά".

Κόρντομπα: "Είμαι έτοιμος για την Τρίτη"

Ο Κολομιβιανός αμυντικός της Ίντερ, Ιβάν Κόρντομπα δήλωσε έτοιμος για την μάχη του ΟΑΚΑ:

- Για ένα τραυματισμό του: "Προσπάθησα να δω το θέμα με ηρεμία και ψυχραιμία. Ακολούθησα όλες τις οδηγίες του ιατρικού τιμ και τώρα νιώθω εντάξει. Φάνηκε η περίοδος τραυματισμού να περνάει πολύ καλά, αφού έτυχε να είναι περίοδος διακοπών. Και τώρα νιώθω καλύτερα."

- Για το ματς με την Κατάνια και την συμμετοχή του: "Είμαι έτοιμος για Τρίτη, αλλά και πριν από ματς του Σαββάτου. Εξάλλου οι προπονήσεις μου δίνουν σιγουριά και μπορώ να παίξω και αύριο (σ.σ. Τρίτη)"

- Το γεγονός ότι η ομάδα παίζει με ένα μέσο σας βοηθάει εσας τους αμυντικούς: "Δεν μπορώ να πω πολλά για το θέμα, αφού θέλουμε να αφήσουμε και ως έκπληξη για αύριο. Ωστόσο είναι σημαντικό να είναι ένας παίκτης μπροστά από τους αμυντικούς".

- Τι παιχνίδι περιμένει από την ομάδα του: "Περιμένω ένα ματς που θέλουμε να κυριαρχήσουμε από το πρώτο λεπτό. Να τους κάνουμε ζημιά και να εκμεταλλευθούμε κάθε στιγμή που θα μας δοθεί, αφού στο τέλος τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα".

- Για το Τσάμπιονς Λιγκ και τι θα κάνει φέτος η Ίντερ: "Είναι πολύ σημαντικό, δεν έχει σημασία αν το έχεις κερδίσει 2 ή 3 φορές το τρόπαιο. Έχουμε παίκτες που θέλουν να το κατακτήσουν. Εχουμε νοοτροπία νικητή".

- Τι περιμένει από Παναθηναϊκό αύριο (σ.σ. Τρίτη): "Πιστεύω ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα έχουν πολλά κίνητρα γιατί παίζουν στην έδρα τους. Εμείς θα πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα και να κάνουμε εμείς παιχνίδι. Το Σάββατο είχαμε ματς με Κατάνια, και τώρα προετοιμαζόμαστε για ματς αυτό. Από την σημερινή προπόνηση θα εστιάσουμε τα όσα πρέπει να κάνουμε στο ματς με τον Παναθηναϊκό".

ΤΕΝ ΚΑΤΕ : «Φαβορί για το τρόπαιο η Ίντερ»


«To επίπεδο στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι υψηλό. Δεν είναι τσίρκο». Τάδε έφη Χενκ Τεν Κάτε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ίντερ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των «πράσινων» στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ολλανδός τεχνικός κατέστησε σαφές το μέγεθος της πρόκλησης που περιμένει αύριο βράδυ τους παίκτες του ενώ παράλληλα δεν δίστασε να χρίσει τους «νερατζούρι» ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.
«Είναι προνόμιο να αρχίζουμε με ένα ματς στην έδρα μας απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Σύντομα θα δούμε πως θα διαμορφωθούν οι ισορροπίες στον όμιλο», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και τώρα ακόμη περισσότερο πρέπει να σεβαστούμε μία μεγάλη ομάδα σαν την Ίντερ. Έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο, που θέλουμε να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό. Το επίπεδο είναι υψηλό. Δεν είναι κάτι σαν τσίρκο. Αυτό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Αντιμετωπίζουμε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Η Ίντερ είναι σπουδαία ομάδα και είναι προφανές πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά. Πολλά πράγματα θα παίξουν ρόλο στον αγώνα. Πολύ απλά εμείς πρέπει να πιάσουμε την καλύτερη δυνατή μας απόδοση και ταυτόχρονα ελπίζουμε η Ίντερ να είναι σε κακή βραδιά. Μην ξεχνάμε πως ενδεχομένως ένας παίκτης της Ίντερ να στοιχίζει όσο όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν θα είναι εύκολο για μας, αλλά το ηθικό μας είναι ακμαίο, θα παλέψουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας».

Σε ερώτημα για το αν θα... κλείδωνε κάποιους παίκτες της Ίντερ στα αποδυτήρια, ο Ολλανδός ήταν απόλυτος. «Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την καλύτερη δυνατή Ίντερ, με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, ώστε να έχει μεγαλύτερη αξία ένα ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για μας».

«Πανέτοιμος ο “Κάρα”, σεβασμός σε Ζλάταν»

Ο Τεν Κάτε επιβεβαίωσε με τα λεγόμενα του πως ο Γιώργος Καραγκούνης θα ξεκινήσει βασικός αύριο αφού τόνισε πως είναι 100% έτοιμος.

«Είναι 100% έτοιμος, θα μπορούσε να παίξει και το Σάββατο. Ήταν απόφασή μας να μην παίξει επειδή ήταν καταπονημένος λόγω των υποχρεώσεών του με την εθνική Ελλάδος. Είναι ένας από τους τέσσερις παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας του για την ομάδα».

Όσο για την κατάσταση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και την υποψία... ντεφορμαρίσματος του Σουηδού άσου: «Είναι ένας παίκτης κλάσης. Όλοι οι παίκτες μπορούν να έχουν ένα κακό παιχνίδι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα παίξουν άσχημα και στο επόμενο. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο του Ιμπραΐμοβιτς, που δεν σημαίνει κάτι μία κάμψη που μπορεί να έχει στην απόδοσή του. Τέτοιους παίκτες πρέπει να τους σέβεσαι και να τους προσέχεις πάντα».

O Τεν Κάτε ευχήθηκε να ηττηθεί ξανά σε πρεμιέρα Τσάμπιονς Λιγκ η Ίντερ, κάτι που συμβαίνει συνεχώς τα τελευταία δύο χρόνια. «Ελπίζω να επαναληφθεί», απάντησε μετά από σχετικό ερώτημα.

Ζιλμπέρτο: Αν θες να είσαι πρώτος, παίζεις με τους πρώτους...

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Ζιλμπέρτο Σίλβα που εκπροσώπησε τους παίκτες του Παναθηναϊκού στην συνέντευξη Τύπου. Ο Βραζιλιάνος μέσος υποστήριξε πως οι «πράσινοι» θα αντιμετωπίσουν με σεβασμό και προσοχή τους πρωταθλητές Ιταλίας και πρόσθεσε πως ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες για κάτι καλό το βράδυ της Τρίτης.

«Ξέρω πως δεν θα είναι εύκολο το ματς με την Ίντερ. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση και η Ίντερ είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα με παίκτες με μεγάλη πείρα σε αυτό το επίπεδο. Αντίθετα εμείς δεν διαθέτουμε τόση εμπειρία, τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Έχουμε ελπίδα και πίστη πως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι μεγάλη πρόκληση για όλους. Αν θες να είσαι πρώτος πρέπει να αντιμετωπίζεις τους πρώτους. Δεν σκεφτόμαστε ότι αυτό το ματς θα είναι το δυσκολότερο στη σεζόν, γιατί πρέπει να βλέπουμε όλους τους αντιπάλους με προσοχή και με τον δέοντα σεβασμό. Έχουμε μεγάλες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε για αυτό».

Όσο για τους συμπαίκτες του στην «σελεσάο», Μαϊκόν και Ζούλιο Σέζαρ, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, Πατρίκ Βιεϊρά: «Δεν έχω κάποιο μήνυμα να τους στείλω. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Χαίρομαι που θα τους δω ξανά. Τους Βραζιλιάνους τους είδα πριν από λίγες μέρες, ωστόσο τον Βιεϊρά έχω να τον δω πολύ καιρό και χαίρομαι που θα τον δω ξανά»

Στην Μάντσεστερ Σίτι ο Ρονάλντο!


Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα "El Mundo Deportivo", το "φαινόμενο" αποδέχτηκε την πρόταση που του έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, με την συνεργασία των δύο πλευρών να τίθεται σε ισχύ από τον ερχόμενο Γενάρη, οπότε και αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέσο, το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών θα έχει διάρκεια ενός έτους, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 9 εκ.ευρώ, κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει πως θα ξεπεράσει -σε χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του- τον συμπατριώτη του Ρομπίνιο.

Εγκώμια από Νόρτζελαντ: Παρέλαση αστέρων από τον Ολυμπιακό


Για την καλύτερη ομάδα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Νόρτζελαντ σε διεθνές επίπεδο γίνεται λόγος στην ιστοσελίδα της δανέζικης ομάδας, εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. «Παρέλαση αστέρων από τον Ολυμπιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του κειμένου, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις του βοηθού προπονητή, Κάσπερ Χιούλαντ, που στην ανάλυσή του αναφέρεται με τα πλέον κολακευτικά λόγια για το «ερυθρόλευκο» σύνολο, καθώς και για αρκετούς παίκτες ξεχωριστά.

«Είναι αναμφίβολα ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, υψηλότατης κλάσης σε διεθνές επίπεδο. Έχουν ένα νεαρό Ισπανό τεχνικό, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το στυλ παιχνιδιού τους έχει χτιστεί πάνω στην απίστευτη ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες τους σε όλες τις θέσεις και αυτό μεταφράζεται σε υψηλή τεχνική, αυτοπεποίθηση, επιθετικότητα και πίεση απο ψηλά», αναφέρει αρχικά ο Χιούλαντ, για να προσθέσει:

«Το ρόστερ αποτελείται από πολλούς διεθνείς παίκτες. Πιθανότατα θα ξεκινήσουν με 4-5 Έλληνες και δυνατούς διεθνείς παίκτες από άλλες χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Σερβία. Έχουν μεγάλο βάθος και πολλές επιλογές, κάτι που μας δυσκολεύει στο να προβλέψουμε πως θα κατέβουν στο μεταξύ μας παιχνίδι».

Για όλους πλην Ντιόγκο

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στα περισσότερα «αστέρια» του Ολυμπιακού, χωρίς πάντως, να υπάρχει κάποιο σχόλιο για τον Ντιόγκο. Αναλυτικά όσα είπε ο Χιούλαντ:

Για τον Γκαλέτι: «Είναι ένα από τα αστέρια της ομάδας και κινείται στο δεξί φτερό. Ο Αργεντινός διεθνής ήταν ένας ολοκληρωμένος παίκτης από τότε που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων. Σκόραρε δυο φορές στον πρώτο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος».
Για τον Μπελούτσι: «Είναι ένα φανταστικό, παλαιάς... κοπής, κλασσικό δεκάρι. Δίνει ασίστ στα φτερά στους επιθετικούς και έχει τη δυνατότητα να απειλεί συνεχώς τον τερματοφύλακα με γκολ».

Για τον Κοβάσεβιτς: «Στην επίθεση έχουν έναν πολύ απειλητικό γκολτζή, τον Σέρβο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Την περσινή σεζόν ήταν ο πρώτος τους σκόρερ».

Για τον Ντουντού: « Αγωνίζεται στην καρδιά της μεσαίας γραμμής, μοιράζει φανταστικά το παιχνίδι».

Για τον Λέτο: «Είναι ένας νεαρός πολλά υποσχόμενος παίκτης που αποκτήθηκε από τη Λίβερπουλ».

Για Μπράβο και Λεονάρντο: «Στο αριστερό άκρο της άμυνας αγωνίζεται ο πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Ραούλ Μπράβο και ο πολύ δυνατός τεχνικά και επιθετικά ο Βραζιλιάνος Λεονάρντο».

Για τους Έλληνες: «Ο Νικοπολίδης είναι ένας πεπειραμένος γκολκίπερ, ήταν ο τερματοφύλακας στην κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004. Ο Τοροσίδης, ένας δυνατός δεξιός μπακ που αγωνίζεται στην εθνική ομάδα. Ο Αβ. Παπαδόπουλος ένας δυνατός κεντρικός στόπερ που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ο Στολτίδης ένας μέσος που σκοράρει αρκετά συχνά και έχει επιθετικότητα και δύναμη στο παιχνίδι του».

Στη Δανία οι «ερυθρόλευκοι»


Στη Δανία, όπου αύριο στις 7 μ.μ. θα αντιμετωπίσει τη Νόρντζελαντ για τον α’ γύρο του Κυπέλλου UEFA, βρίσκεται ήδη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν το πρωί από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τόσο ο προπονητής Ερνέστο Βαλβέρδε, όσο και οι ποδοσφαιριστές, δεν έκαναν δηλώσεις.

Ο Ισπανός τεχνικός θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις 7.30 μ.μ. και στη συνέχεια η ομάδα θα προπονηθεί στο «Φόρουμ Παρκ» όπου θα γίνει ο αγώνας. Την ομάδα ακολούθησε και ο Ντιόγκο, που είναι άγνωστο αν θα χρησιμοποιηθεί τελικά.

"Κάρα": "Θα νικήσουμε εμείς..."


Καραγκούνης: "Στο τέλος θα νικήσουμε εμείς"

Φόρεσε την φανέλα της Ιντερ και γνωρίζει καλά τα λημέρια στο Μιλάνο. Ο εκ των αρχηγών του "τριφυλλιού" Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε στην τηλεόραση του "Alpha" για την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Ιταλίας και τους έστειλε μήνυμα... στην μητρική τους γλώσσα, ότι η φιλοξενία θα είναι εξαιρετική αλλά θα ηττηθούν στο τέλος.
Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο διεθνής μέσος:

"Είναι ένα ενδιαφέρον παιχνίδι για μένα. Παίζει η ομάδα μου μετά από τρία χρόνια στο Champions League. Κόντρα σε ένα από τα φαβορί. Και παλιά μου ομάδα φυσικά. Θα δω και φίλους. Είναι ένα ιδιαίτερο ματς για μένα"

-Θα έχεις τρακ στην αρχή;
"Δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα. Στο ματς τα ξεχνάς όλα και εκεί δεν υπάρχουν ούτε φίλοι ούτε τίποτα. Μετά το ματς θα είσαι αγκαλιασμένος μαζί τους αλλά την ώρα του αγώνα δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί".

-Τι θυμάσαι από την Ίντερ;
"Μεγάλη τιμή για κάθε παίκτη να παίζει στην Ίντερ. Να φορά τη φανέλα. Έμεινα δύο χρόνια μεγάλη εμπειρία και μέσα και έξω από το γήπεδο. Μαθαίνεις πολλά. Εντάξει ήταν κάποια ματς ξεχωριστά όπως τα Ίντερ- Μίλαν και τα Ίντερ-Γιουβέντους".

-Η ατμόσφαιρα που θα ζήσεις θα είναι διαφορετική θα μπεις ως αρχηγός.
"Είναι ένα ματς Champions League και αυτό τα λέει όλα. Θα παίξουμε σε γεμάτο γήπεδο είναι γιορτή για την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Το βλέπουμε σαν ένα ματς που πρέπει να τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε τις δυσκολίες, αλλά θα δούμε".

-Ποιο είναι το αδύνατο σημείο της Ίντερ;
"Όταν μιλάμε για την Ίντερ, δεν υπάρχουν αδύνατα σημεία. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι και οι λεπτομέρειες να είναι με το μέρος μας. Να εκμεταλλευτούμε την έδρα. Θα μας δώσει ώθηση ο κόσμος. Για μένα η φετινή Ίντερ είναι στα δύο φαβορί για το κύπελλο. Παίζουμε ένα ματς που περιμένουν πολλά χρόνια οι οπαδοί μας. Παίζουμε στην έδρα μας και θα τα δώσουμε όλα. Όπως είπα η αγάπη μου για την Ίντερ παραμένει".

Ενα μήνυμα που θέλεις να τους στείλεις στους Ιταλούς, με στην "γλώσσα" τους...
"Σίγουρα η φιλοξενία θα είναι εξαιρετική για ομάδα και οπαδούς. Αλλά στο τέλος θα νικήσουμε εμείς".

Σκωτσέζικα σενάρια για Μπαλντέ


Τον 32χρονο αμυντικό της Σέλτικ, Μπόμπο Μπαλντέ «στέλνουν» στον Παναθηναϊκό σενάρια που κυκλοφόρησαν στην Σκωτία.

Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός από τη Γουινέα, δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας του συλλόγου, αλλά αρνήθηκε πρόσφατα να λύσει το συμβόλαιό του, αξιώνοντας όλα τα χρήματα στο ποσό της αποζημίωσης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από την Σκωτία, μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται να τον εντάξουν στο δυναμικό τους είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Μπαλντέ έχει αγωνιστεί 161 φορές με την Σέλτικ κι έχει σημειώσει 9 τέρματα.