Κυριακή, Ιουλίου 05, 2009

ΠΑΟ: Ενδιαφέρον για Σιμποντά !

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πασκάλ Σιμποντά έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής «Sun» και της γαλλικής «L’Equipe». Ο 30χρονος δεξιός μπακ δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011 από την Τότεναμ, αλλά δεν φαίνεται να υπολογίζεται. Το βρετανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ των «πρασίνων» και του λονδρέζικου συλλόγου.

Oλυμπιακός: Ραγδαίες εξελίξεις

Ο Φερνάντο Μπελούτσι βρίσκεται προ των πυλών από την Πόρτο και μόνο αν προκύψει κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο θα χαλάσει πλέον η μεταγραφή του Αργεντινού μέσου στους «δράκους». Ο Ολυμπιακός, βάζοντας στο ταμείο του το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ από τους Πορτογάλους, θα φουλάρει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας για την υλοποίηση των υπόλοιπων μεταγραφών του, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Σωκράτης Κόκκαλης να ετοιμάζει κάποια μεγάλη έκπληξη για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής...

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ετοιμάζουν μεγάλο κόλπο μετά την πώληση του Μπελούτσι στην Πόρτο. Ενας εκ των βασικών τους στόχους είναι να πάρουν «πακέτο» τους Κιμ Κάλστρομ και Μαρκ Γκονζάλες, ιδιαίτερα τον πρώτο, αφού αποτελεί τον διακαή πόθο του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ωστόσο, η υπόθεση του Σουηδού χαφ συνεχίζει να είναι δύσκολη, αφού οι ιθύνοντες της Λιόν αποδεικνύονται σκληροί διαπραγματευτές, σε αντίθεση με αυτούς της Μπέτις που είναι ανοιχτοί να συζητήσουν για την παραχώρηση του Χιλιανού άσου, ακόμη και να μειώσουν τις απαιτήσεις τους. Οι Γάλλοι δεν πέφτουν κάτω από τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ ο 26χρονος άσος θέλει περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο για 3ετές ή 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Σε περίπτωση, πάντως, που οι «Λιονέ» δεν αλλάξουν στάση, ο Ολυμπιακός εξετάζει και κάποιες άλλες περιπτώσεις αμυντικών μέσων και δη αριστεροπόδαρων, όπως είναι ο Εντού της Βαλένθια, ενώ στο στόχαστρο των Πειραιωτών βρίσκεται και ο Βραζιλιάνος Λίνκολν, τον οποίο πουλάει η Γαλατασαράι, λόγω των πολλών πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχει υποπέσει ο παίκτης. Δύο ακόμη λύσεις που παίζουν για τα χαφ είναι ο Καμουρανέζος Μπίνια και ο Βραζιλιάνος Εντίνιο, αν και οι δύο πιάνουν θέση ξένου.

Πάντως, από τον πειραϊκό σύλλογο εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα βρουν τη «χρυσή τομή» με τη Λιόν σε ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ και θα ντύσουν τον Κάλστρομ στα «ερυθρόλευκα».

Γκιέγιερμε, Μπομπό, Μοριέντες

Σε ό,τι αφορά την επιθετική ενίσχυση του Ολυμπιακού, τα ονόματα που ακούγονται έντονα μέχρι στιγμής είναι αυτά των Γκιγιέρμε Μιλόμεν Γκουσμάο και Μπομπό, ενώ στα υπόψη υπάρχουν και οι Φερνάντο Μοριέντες, Χούλιο Κρουζ, οι οποίοι προτάθηκαν ξανά στους «ερυθρόλευκους» τις τελευταίες ημέρες. Σχετικά με τις απαιτήσεις των δύο εν λόγω παικτών που είναι ελεύθεροι, αυτές κυμαίνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, ο Ολυμπιακός έχει δείξει ενδιαφέρον και για τον Γιόσου Αλτιντορ της Βιγιαρεάλ, η οποία θέλει να τον δώσει δανεικό ώστε ο Αμερικανός επιθετικός να αποκτήσει εμπειρίες...

Oσο για τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγες, για τον οποίο η εφημερίδα record έγραφε χθες πως ο Ολυμπιακός έχει εκδηλώσει και επίσημα το ενδιαφέρον του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον μάνατζέρ του, οι Πειραιώτες διέψευσαν ότι είναι προετεραιότητά τους ο Ισπανός μεσοεπιθετικός. Και αυτό επειδή, ο πρώην άσος της Αρσεναλ και της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει και τη φήμη του καλύτερου... παιδιού από πλευράς εξωγηπεδικής ζωής...

sportdog.gr

Έκλεισε στην Πόρτο ο Μπελούτσι

Ραγδαίες οι εξελίξεις με Φερνάντο Μπελούτσι που τελικά οδεύει προς το λιμάνι του Οπόρτο και την Πόρτο.

Ο Αργεντινός ήταν δεδομένο ότι δεν βρισκόταν στην πτήση που μετέφερε τους "ερυθρόλευκους" από την Αυστρία με προορισμό την Ελλάδα αλλά σε άλλη που κατευθυνόταν στην Ισπανία.

Η φημολογία που είχε αναπτυχθεί αργά το απόγευμα ήθελε τον βραχύσωμο άσο να βρίσκεται στο στόχαστρο της Βιγιαρεάλ του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις ήρθαν για να επιβεβαιώσουν το αρχικό ρεπορτάζ (σ.σ. σχετικά με τον προορισμό) και να ανατρέψουν τα δεδομένα όσον αφορά το σύλλογο που θα συνεχίσει την καριέρα του. Αυτός δεν είναι άλλος από την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, Πόρτο.

Ο πρώην αρχηγός της Ρίβερ Πλέιτ μετέβη στην Ισπανία μαζί με τον Ραούλ Μπράοβο προκειμένου να συναντήσει τον μάνατζέρ του Πίνι Ζάχαβι και να διευθετήσει μαζί του τις τελευταίες λεπτομέρειες του deal.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολυμπιακός θα λάβει 4.5 εκατομμύρια ευρώ από τους δράκους για το 50%, ποσοστό που διατηρούν οι ερυθρόλευκοι _ ποσό που ικανοποιεί τη διοίκηση που είχε ξοδέψει τον Ιανουάριο του 2008 περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ_καθώς το υπόλοιπο 50% ανήκει στον Ισραηλινό εκπρόσωπό του.

Γιουνγκ Μπόις-Παναθηναϊκός 1-2

Κάτι παραπάνω από θετικά ήταν τα πρώτα δείγματα του Παναθηναϊκού στο πρώτο του φιλικό επι ελβετικού εδάφους καθώς με κατά διαστήματα καλή μπάλα οι "πράσινοι" επικράτησαν της Γιουνγκ Μπόις με 2-1 χάρις στα τέρματα των Σαλπιγγίδη (11') και Καραγκούνη (32' πεν.). Μείωσαν οι Ελβετοί στο 81' με τον Φρίμπονγκ.

Οι συνθέσεις:

Γιουνγκ Μπόις: Βέλφι, Ντούνταρ, Ντουμπία, Σουτέρ, Αφολτέ, Ντεγκέν, Χοστράσερ, Ρεγκατσόνι, Σνάιντερ, Σενούλι, Τραορέ

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Παντίδος, Μάτος, Γκάμπριελ, Καραγκούνης, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης