Κυριακή, Οκτωβρίου 12, 2008

ΠΑΟΚ: Ενσωματώνεται ο Κονσεϊσάο


Μετά το ρεπό του Σαββατοκύριακου οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρόκειται να επιστρέψουν από αύριο και πάλι στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος με το μυαλό όλων στις τάξεις της ομάδας στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής (19/10, 19:00) με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ αναμένεται από τη Δευτέρα να έχει και πάλι στην διάθεσή του τον Σέρζιο Κονσεϊσάο όπως και τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ με αμφότερους να είναι να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Ο Κονσεϊσάο μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου κι ενώ οι συμπαίκτες του απολάμβαναν το ρεπό τους ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα δείχνοντας να έχει ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός δράσης τις τελευταίες σχεδόν τρεις εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Α1














Στην πρεμιέρα της Α1 ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2008-09, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ολύμπια Λάρισας-Τρίκαλα 67-66 παράταση (57-57 κ.α.)
Αιγάλεω-Ολυμπιακός 65-90
Άρης-Πανελλήνιος 70-64
Kαβάλα-ΑΕΛ Αναβλήθηκε
ΑΕΚ-Κολοσσός Ρόδου 78-59
Παναθηναϊκός-Μαρούσι 82-54
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 15/10 (18.30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ( 1 αγώνας)

1. ΠΑΟ 2

2.Ολυμπιακός 2

3. ΑΕΚ 2

4. Αρης 2

5. Ολύμπια Λάρισας 2

6. Τρίκαλα 1

7. Πανελλήνιος 1

8. Κολοσσός Ρόδου 1

9. Αιγάλεω 1

10. Μαρούσι 1

11. ΑΕΛ

12. Καβάλα

13. Πανιώνιος

14. ΠΑΟΚ

* Ενα αγώνα λιγότερο έχουν ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Καβάλα, ΑΕΛ

Ο Τσίλντρες και οι NY Times


Ο Ολυμπιακός και ο Τζος Τσίλντρες άφησαν τα διαπιστευτήριά τους στο Αιγάλεω, η χρονιά μόλις άρχισε και οι New York Times, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες των ΗΠΑ, αφιερώνει ουκ... ολίγες γραμμές στην ελληνική περιπέτεια του Τσίλι.

Μια πολύ μεγάλη συνέντευξη του Τσίλντρες, δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, που αποκαλύπτει ότι ήδη έχει κάνει... έρευνα αγοράς για του χρόνου (!), αλλά και των ανθρώπων του Ολυμπιακού, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τον αντίκτυπο αυτής της μεταγραφής στο ΝΒΑ..............συνέχεια

Ρεάλ Μαδρίτης: Επιμένει για Κριστιάνο Ρονάλντο


H Ρεάλ Μαδρίτης δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μπερντ Σούστερ έσπευσε να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.

"Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά θα είναι λίγο περίπλοκο για την ομάδα του να τον κρατήσει. Υπάρχει ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά θα είναι μαζί μας", είπε πιο χαρακτηριστικά ο τεχνικός της "Βασίλισσας" για να συμπληρώσει:

"Χρειάζεται να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποκτήσουμε τον Ρονάλντο γιατί είναι ένας παίκτης που το αξίζει. Από την αρχή πίστευα ότι ήταν πιθανόν αν και ήταν δύσκολο. Πιθανώς γιατί ο παίκτης είχε δείξει ενδιαφέρον.

Η κλάση του, η θέση στα δεξιά και άλλους χώρους του γηπέδου, η δουλειά που κάνει στην επίθεση. Θα ήταν μία σημαντική μετεγγραφή. Δεν ήρθε αλλά στην ομάδα έχουμε τους παίκτες που θέλουμε και πρέπει να τους δείξουμε εμπιστοσύνη".

Ζήτησε Λουϊζάο ο Τεν Κάτε σύμφωνα με τη «Record»


Ο Λουϊζάο είναι ο αμυντικός ποδοσφαιριστής που θέλει να φέρει στον Παναθηναϊκό ο προπονητής του Χενκ Τεν Κάτε, καθώς πιστεύει ότι είναι ο κατάλληλος για να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» στη γραμμή αυτή.

Αυτό αναφέρει η πορτογαλική εφημερίδα «Record», που γράφει ότι ο Ολλανδός τεχνικός έχει ζητήσει από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να κινηθεί άμεσα για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή της Μπενφίκα.

Για τον παίκτη ο Παναθηναϊκός είχε ενδιαφερθεί και πέρσι, το θέμα όμως δεν προχώρησε, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Φέτος όμως το «τριφύλλι» είναι σε θέση να διαθέσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εκτιμάται ότι θα ζητήσει η πορτογαλική ομάδα. Το συμβόλαιο του Λουιζάο με τους «αετούς» της Λισσαβόνας λήγει το καλοκαίρι του 2011.

Ο Λουϊζάο έχει αγωνιστεί στις Κρουζέιρο, Γιουβέντους και Μπενφίκα, στην τελευταία ανήκει από το 2003. Είναι 27 φορές διεθνής με την εθνική Βραζιλίας, για την οποία έχει πετύχει δύο γκολ. Είναι 27 ετών και δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο.

Πωλείται ο Γιάγια Τουρε


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας "Tuttosport" η Μπαρτσελόνα έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης στον Γιάγια Τουρέ 10 εκ. ευρώ. Έτοιμη η Γιουβέντους για απόκτηση του Ιβοριανού άσου.

Μετά από περίπου δύο χρόνια στην Βαρκελώνη και την Ισπανία, ο Γιάγια Τουρέ, φαίνεται πως ετοιμάζει βαλίτσες για το Τορίνο και την Ιταλία. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν υπολογίζει τον Τουρέ για τη βασική ενδεκάδα και αυτό είναι κάτι που δυσαρεστεί τον πρώην άσο του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γιουβέντους είναι έτοιμη για την απόκτηση του 25χρονου μέσου και μάλιστα, τον Γενάρη θα καταθέσει πρόταση, με το συμβόλαιο που προσφέρεται στον παίκτη να φτάνει τα 4 εκ. ευρώ το χρόνο.

Η αξία του Τουρέ έφτασε ως τα 12 εκ. ευρώ (από την Μονακό στην Μπαρτσελόνα), αλλά τώρα σίγουρα η μετακίνηση του στη Γιουβέντους θα είναι τουλάχιστον 2 εκ. ευρώ κάτω.

Συνεχίζουν τα σενάρια με Ζιλμπέρτο-Γιουβέντους οι Ιταλοί. Τι γράφει η «Corriere dello Sport»


Μολονότι ο μάνατζερ του Ζιμπέλτο Σίλβα, Φρανκ Τρίπολι διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν τη Γιουβέντους να ενδιαφέρεται να αποκτήσει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον Βραζιλιάνο, οι Ιταλοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να εμπλέκουν το όνομα του πρώην άσου της Αρσεναλ με τους «μπιανκονέρι».

Συγκεκριμένα, με νέο δημοσίευμά της, η «Corriere dello Sport» αναφέρει για το φλερτ της «Μεγάλης Κυρίας» για τον έμπειρο άσο του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι σχεδόν έξω από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ελληνες μπορεί να τον βγάλουν προς πώληση. Η Γιουβέντους παρακολουθεί τον Ζιλμπέρτο Σίλβα από τότε που αγωνίζονταν στην Αρσεναλ».

Σύντομα η επαφή με Βολκάν για να πιάσει λιμάνι...


Γρήγορα θα κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Βολκάν Ντεμιρέλ, αφού μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει τις επαφές του με τον εκπρόσωπο του παίκτη. Οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να καταλήξουν το συντομότερο σε συμφωνία με τον Τούρκο τερματοφύλακα, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Φενέρμπαχτσε και έτσι τον Ιανουάριο θα μπορεί να αρχίσει διαπραγματεύσεις με όποια ομάδα θέλει.

F1:Δεύτερη σερί νίκη για Αλόνσο στην Ιαπωνία


Θρίαμβος για τον Φερνάντο Αλόνσο και στο ιαπωνικό Grand Prix! Μετά τη νίκη στη Σιγκαπούρη, ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την καρό σημαία και στο Φούτζι και να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν, βαθμοί που έδωσαν στην Ferrari πίσω την κυριαρχία στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Σε ότι αφορά τη μάχη» για τον τίτλο του φετινού Παγκόσμιου πρωταθλητή, Φελίπε Μάσα και Λούις Χάμιλτον θα λύσουν τις διαφορές τους στην Κίνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο, αφού οι μεταξύ τους διαφορά δεν άλλαξε ριζικά.

Μουντιάλ 2010: "Καθάρισαν" Μέσι και Αγκουέρο


Οι διάδοχοι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, οι Λιονέλ Μέσι και Σέρτζιο Αγκουέρο, σκόραραν αμφότεροι και οδήγησαν την Αργεντινή σε σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο
Βολιβία - Περού 3-0 (4' και 16' Μποτέρο, 81' Γκαρσία)
Αργεντινή - Ουρουγουάη 2-1 (6' Μέσι, 13' Αγκουέρο / 40' Λουγκάνο)
Κολομβία - Παραγουάη (02:20)

Ρεχάγκελ: Τώρα έρχονται τα δύσκολα. Αβραάμ, ο καλύτερός μας παίκτης


«Είχαμε πει ότι τα τρία πρώτα παιχνίδια έπρεπε να τα κερδίσουμε και το κάναμε. Αγωνιστικά οι Μολδαβοί είναι δύσκολη ομάδα. Τώρα έρχονται οι πραγματικοί αντίπαλοι Ελβετία και Ισραήλ. Αυτό που έγινε μετά το 3-0 δεν πρέπει να επαναληφθεί την Τετάρτη. Χρειάζεται να έχουμε διάρκεια και στα 90΄».

Για το μηδέν παθητικό στην άμυνα που αποτελεί ρεκορ για την ευρωπαϊκή ζώνη: «Αυτό οφείλεται στην σταθερότητα που έχουμε στην άμυνα. Σήμερα μετά το 3-0 χαλαρώσαμε. Την Τετάρτη θέλω να είμαστε το ίδιο σταθεροί πίσω».
Για την απουσία του κόσμου από το Καραϊσκάκη τόνισε: «Ίσως να ήταν το όνομα του αντιπάλου που δεν προσέλκυσε το κόσμο στο γήπεδο. Την Τετάρτη τους θέλουμε όλους κοντά μας, ενώ πιστεύω ότι και στο φιλικό με την Ιταλία το Νοέμβριο θα είναι στο πλευρό μας.»

Για την απόδοση του Αβραάμ Παπαδόπουλου σχολίασε: «Ήταν ο καλύτερος παίκτης μας ο Αβράαμ. Πειθαρχημένος, μαχητής ενώ βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε.»

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010:ΑΠΟΤΕΛEΣΜΑΤΑ

























Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


1ος Όμιλος
Ουγγαρία - Αλβανία 2-0 (49' Τόργκελε, 82' Ζούχαζ)
Δανία - Μάλτα 3-0 (10' και 47' Σόρεν Λάρσεν, 29' πεν. Άγκερ)
Σουηδία - Πορτογαλία 0-0

2ος Όμιλος
Ελβετία - Λετονία 2-1 (63' Φράι, 73' Ν'Κουφό / 71' Ιβάνοφς)
Λουξεμβούργο - Ισραήλ 1-3 (14' Πέτερς / 6' πεν. Μπεναγιούν, 52' Γκολάν, 82' Τοεμά)
Ελλάδα - Μολδαβία 3-0 (32' και 51' Χαριστέας, 40' Κατσουράνης)

3ος Όμιλος
Πολωνία - Τσεχία 2-1 (26' Μπρόζεκ, 52' Μπλασζτσικόφσκι / 87' Φένιν)
Σαν Μαρίνο - Σλοβακία 1-3 (45' Σέλβα / 32' Σέστακ, 39' Κόζακ, 50' Καρχάν)
Σλοβενία - Β. Ιρλανδία 2-0 (84' Νοβάκοβιτς, 85' Λιούμπιανκιτς)

4ος Όμιλος
Φινλανδία - Αζερμπαϊτζάν 1-0 (62' πεν. Φορσέλ)
Ουαλία - Λιχτενστάιν 2-0 (42' Έντουαντς, 80' Έβανς)
Γερμανία - Ρωσία 2-1 (9' Ποντόλσκι, 28' Μπάλακ / 51' Αρσάβιν)

5ος Όμιλος
Τουρκία - Βοσνία 2-1 (51' Αρντά Τουράν, 66' Ερντίνκ / 26' Ζντέκο)
Εσθονία - Ισπανία 0-3 (34' Χουανίτο, 38' πεν. Βίγια, 69' Πουγιόλ)
Βέλγιο - Αρμενία 2-0 (21' Σονγκ, 38' Φελαϊνί)

6ος Όμιλος
Αγγλία - Καζακστάν 5-1 (52' Φέρντιναντ, 65' αυτ. Κούτσμα, 77' και 86' Ρούνεϊ, 90' Ντεφόε/ 68' Κουκέγεφ)
Ουκρανία - Κροατία 0-0

7ος Όμιλος
Νησιά Φαρόε - Αυστρία 1-1 (47' Λόκιν / 49' Στραντζλ)
Σερβία - Λιθουανία 3-0 (6' Ιβάνοβιτς, 34' Κράσιτς, 82' Ζίγκιτς)
Ρουμανία - Γαλλία 2-2 (6' Πέτρε, 17' Γκοϊάν / 36' Ριμπερί, 69' Γκουρκούφ)

8ος Όμιλος
Γεωργία - Κύπρος 1-1 (73' Κομπιασβίλι / 66' Μιχ. Κωνσταντίνου)
Βουλγαρία - Ιταλία 0-0

9ος Όμιλος
Σκωτία - Νορβηγία 0-0
Ολλανδία - Ισλανδία 2-0 (15' Ματάισεν, 65' Χούντελααρ)

Οι βαθμολογίες

1ος Όμιλος
1. Δανία (3) _ _ _ _ 7
2. Σουηδία (3) _ _ _ 5
3. Αλβανία (3)_ _ _ 4
4. Πορτογαλία (3) _ 4
5. Ουγγαρία (3) _ _ 4
6. Μάλτα (3) _ _ _ _0

2ος Όμιλος
1. Ελλάδα (3) _ _ _ _ 9
2. Ισραήλ (3) _ _ _ _ 7
3. Ελβετία (3) _ _ _ _ 4
4. Λετονία (3) _ _ _ _ 3
5. Λουξεμβούργο (3) _3
6. Μολδαβία (3) _ _ _ 0

3ος Όμιλος
1. Πολωνία (3) _ _ 7
2. Σλοβενία (3) _ _7
3. Σλοβακία (3) _ _6
4. Τσεχία (2) _ _ _ 1
5. Β. Ιρλανδία (3) _1
6. Σαν Μαρίνο (2) _0

4ος Όμιλος
1. Γερμανία (3) _ _ _ 7
2. Ουαλία (3) _ _ _ _ 6
3. Φινλανδία (2) _ _ _4
4. Ρωσία (2) _ _ _ _ _3
5. Αζερμπαϊτζάν (3) _ 1
6. Λίχτενσταϊν (3) _ _ 1

5ος Όμιλος
1. Ισπανία (3) _ 9
2. Τουρκία (3) _ 7
3. Βέλγιο (3) _ _7
4. Βοσνία (3) _ _3
5. Αρμενία (3) _ 0
6. Εσθονία (3) _ 0

6ος Όμιλος
1. Αγγλία (3) _ _ _ _9
2. Ουκρανία (3) _ _ 7
3. Κροατία (3) _ _ _ 4
4. Λευκορωσία (2) _ 3
5. Καζακστάν (4) _ _3
6. Ανδόρα (3) _ _ _ 0

7ος Όμιλος
1. Σερβία (3) _ _ _ _ 6
2. Λιθουανία (3) _ _ 6
3. Αυστρία (3) _ _ _ _4
4. Γαλλία (3) _ _ _ _ 4
5. Ρουμανία (3) _ _ _4
6. Νησιά Φαρόε (3) _1

8ος Όμιλος
1. Ιταλία (3) _ _ _ _ 7
2. Ιρλανδία (2) _ _ _4
3. Μαυροβούνιο (2) _2
4. Βουλγαρία (3) _ _ 2
5. Κύπρος (3) _ _ _ _1
6. Γεωργία (3) _ _ _ _1

9ος Όμιλος
1. Ολλανδία (2) _6
2. Σκωτία (3) _ _ 4
3. Σκόπια (2) _ _ 3
4. Νορβηγία (2) _2
5. Ισλανδία (3) _ 1