Σάββατο, Οκτωβρίου 18, 2008

Super League Ελλάδα: Αποτελέσματα Σαββάτου


Ηρακλής-Εργοτέλης 0-0

Αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 54', ο Εργοτέλης έμεινε... όρθιος στη Θεσσαλονίκη, καθώς έφυγε με το πολύτιμο 0-0 στο "Καυταντζόγλειο" κόντρα στον Ηρακλή, στην μία από τις δύο αναμετρήσεις με τις οποίες άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.


Ηρακλής (Άνχελ Πεντράθα):
Κοβαλέφσκι, Μπούρμπος, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Παπαστεργιανός (85' Μάρτος) Γκαρσία, Κονέ (89' Κομβολίδης), Μάρκες, Κωνσταντίνου, Κίκο (67' Αγρίτης)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Πλάσνεγκερ, Φερνάντες, Χιμπλίνγκερ, Ογκουνσότο (75' Μπούντιμιρ), Ορφανός, Γραμμόζης, Κουτσιανικούλης (63' Κένεντι), Ρομάνο (88' Φραγκουλάκης), Κορδονούρης, Γελαδάρης

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)


Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0


Σε ένα παιχνίδι που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο μέρος του, Πανσερραϊκός και Αστέρας Τρίπολης αναμετρήθηκαν για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 στο "Δημοτικό Στάδιο Σερρών".


Πανσερραϊκός (Γ. Παπακώστας):
Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Αμπουμπακαρί, Κόλιν, Μιλένκοβιτς, Ζουντί (73' Χέρες), Μπαϊκαρά, Τάντιτς (83' Γεωργιάδης), Γκουγκουλιάς (46' Μπανγκουρά)

Αστέρας Τρίπολης (Κ. Καρβαλιάλ): Αμπάρης, Λαζαρίδης, Ζεάν Κάρλος (80' Καμπούροφ), Μαρσελάο, Μπαστία, Ζορζίνιο, Φλάβιο, Καρντόσο, Ντουαλά (85' Κανακούδης), Τσέζαρεκ (60' Ζαϊρί), Φιλομένο

Πανιώνιος-Άρης 2-1

Με δημιουργό το Ρεκόμπα και εκτελεστές τους Μανιάτη και Άντερσον, ο Πανιώνιος έκανε την ανατροπή επί του Άρη (2-1). Ο Πανιώνιος έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 2ο λεπτό, από το γκολ του Χαβίτο, όμως με τις μοναδικές εμπνεύσεις του Ρεκόμπα κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι σε 2-1. Ο "Ελ Τσίνο" σέρβιρε δύο φορές και οι Μανιάτης και Άντερσον, χάρισαν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη στην ομάδα τους.

Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ρεκόμπα, Κουτσόπουλος , Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιάνοφ (82' Τζαβέλλας), Ντελούρα (59' Άντερσον), Κοντοές, Λάνγκαμπ, Χούτος (74' Λουρένσο)

Άρης (Κίκε Ερνάντεθ): Κέλεμεν, Λέμπο, Ρονάλντο, Ρομπέρζ (45' Βαγγέλι), Νεμπεγλέρας, Βίτολο, Μάρκο Αουρέλιο, Χαβίτο, Κάλβο (72' Βλοντάρτσικ), Σανσόν (45' Σιστόν), Κόκε

Α1 ΑΝΔΡΩΝ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Ο Ολυμπιακός εύκολα 74-57 τον Άρη


Το 2 στα 2 πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Α1 μπάσκετ των ανδρών, αφού επιβλήθηκε άνετα του Άρη στο -κεκλεισμένων των θυρών - Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 74-57, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη ήττα τους στη διοργάνωση.
Δεκάλεπτα: 10-8, 32-24, 50-42, 74-57.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πελεκάνος, Τσίλντρες 19, Βούιτσιτς 7, Τεόντοσιτς 4, Χαλπερίν 7, Γκριρ 9 (2), Πρίντεζης 13, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ, Σχορτσιανίτης 8.
ΆΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 10 (1), Μάρσαλ 8, Τσαλδάρης 2, Νέλσον 6, Σέκουλιτς 8, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 12, Παπανικολάου, Αγαδάκος, Μπάρλος 11 (2).

Α1 ΑΝΔΡΩΝ - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ : Περίπατος του Παναθηναϊκού στη Ρόδο


Σε περίπατομετέτρεψε ο Παναθηναϊκός τον αγώνα με τον Κολοσσό στη Ρόδο, αφού επιβλήθηκε άνετα του αντιπάλου του στο "Βενετόκλειο" με 92-66, σε αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι "πράσινοι" πέτυχαν το 2 στα 2, υποχρεώνοντας τους νησιώτες στη δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμους αγώνες.

Δεκάλεπτα
: 11-27, 29-53, 49-73, 66-92.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάρις 2, Παντελιάδης, Παπανικολόπουλος 8 (2), Βασίλιεβιτς 12 (2), Τζόκο, Ασημακόπουλος 9 (1), Σμιθ 10, Χαρίσης 4, Τσάμης 12, Τσέρανιτς 9.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν 4, Βεργίνης, Περπέρογλου 15 (1), Μπατίστ 8, Φώτσης 7 (1), Χατζηβρέττας 2, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 15 (3), Πέκοβιτς 12, Γιασικεβίτσιους 15 (2).

Bundesliga: Κέρδισε η Μπάγερν...






















Παρασκευή (21.30)


Μπόχουμ – Γκλάντμπαχ 2-2
(55’ Νταμπρόφσκι, 77’ Καλόγλου / 30’ Γκοχούρι, 79’ Κλάινε)


Σάββατο

Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ 3-3 (68’ Μπάουμαν, 88’, 90’+1’ Πιζάρο / 59’ πεν. Φράι, 72’ Χούμελς, 90’+2’ Ζιντάν)

Βόλφσμπουργκ - Αρμίνια Μπίλεφελντ 4-1 (5’, 34’ Μισίμοβιτς, 54’ Μάντλουνγκ, 64’ Γραφίτε / 60’ Λάας)

Ανόβερο – Χοφενχάιμ 2-5 (48’ Σουλτζ, 63’ Στάινερ / 36’, 83’ Ιμπίσεβιτς, 70’ Ομπάσι, 72’ Σαλίχοβιτς, 80’ Ντεμπά Μπα)

Φρανκφούρτη – Λεβερκούζεν 0-2 (6’ πεν. Χέλμες, 61’ Βιντάλ)

Χέρτα – Στουτγάρδη 2-1 (29’ Νίκου, 87’ Κάτσαρ / 51’ Κακάου)

Καρλσρούη – Μπάγερν 0-1
(86’ Κλόζε)

Κολωνία – Κότμπους 1-0 (39’ Νοβάκοβιτς / αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Μιτρέσκι στο 29’)

Κυριακή (18.00)

Αμβούργο – Σάλκε

Ολυμπιακός: Εκτός αποστολής Ντομί και Τοροσίδης, για λόγους ξεκούρασης


Μικρές, αλλά αναμενόμενες εκπλήξεις επιφύλασσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε το Σάββατο, ανακοινώνοντας την αποστολή για τον αγώνα με τον Πανθρακικό. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε τις επιλογές του, έχοντας στο μυαλό του και το δύσκολο ματς της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Γαλατασαράι.

Έτσι, άφησε εκτός αποστολή τον Ντιντιέ Ντομί, ο οποίος είναι ο μοναδικός αριστερός μπακ διαθέσιμος αυτή τη στιγμή, μαζί με τον Ραούλ Μπράβο. Όμως, ο τελευταίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (σ.σ. δεν δηλώθηκε από τον ΟΣΠΦ), οπότε είναι προτιμότερο να παίξει την Κυριακή αυτός και την προσεχή Πέμπτη ο Γάλλος.

Εκτός έμεινε και ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος μπορεί να προπονήθηκε κανονικά τις δύο τελευταίες μέρες, είναι κουρασμένος, όμως, από τους αγώνες της Εθνικής (είχε κι ένα μικρό διαστρεμματάκι) και προτιμήθηκε να ξεκουραστεί. Ακόμα, εκτός έμειναν και οι Παναγόπουλος, Ντομί, Λεονάρντο, Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Μενδρινός, Ντουντού και Σίσιτς.

Η 18μελης αποστολή: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Στολτίδης, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Πατσατζόγλου, Ρ. Μπράβο, Γκαλέτι, Όσκαρ, Μπελούτσι, Λέτο, Ντιόγκο, Γ. Παπαδόπουλος και Κοβάσεβιτς.

Καλύτερα Ντουντού και Λεονάρντο

Στα της προπόνησης όλο και πιο ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με την πορεία της υγείας των Ντουντού και Λεονάρντο. Ο πρώτος ακολούθησε πιο έντονο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο, ενώ ο δεύτερος, του οποίου η κατάσταση παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο.

Κανονικά με την ομάδα γυμνάστηκε ο Σίσιτς, ενώ ο Τζόρτζεβιτς συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί με ατομική προπόνηση στο γήπεδο.

Κύπρος: Πέταξε βαθμούς η Ανόρθωση, έχασε πέναλτι στο 95’ ο Σόσιν...


Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν ήταν καλή και παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην ΑΕΠ. Η Ανόρθωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σόσιν έχασε πέναλτι...

Στα άλλα ματς της ημέρας, ο ΑΠΟΠ νίκησε εκτός έδρας τον Ατρόμητο Γεροσκήπου με 2-0, ενώ ο Απόλλων Λεμεσού επιβλήθηκε εύκολα της Ένωσης Παραλιμνίου με 4-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς: Ατρόμητος Γεροσκήπου-ΑΠΟΠ 0-2
Βασκοντσέλος 2’, Μιγκέλ 47’
** Στο 74’ αποβλήθηκε ο Μεδέιρος του ΑΠΟΠ

Απόλλων Λεμεσού-Ένωση Παραλιμνίου 4-0
Σανγκόι 4’, 16’, Μπαμπανγκίντα 80’, Σολωμού 93’
Ανόρθωση-ΑΕΠ 0-0
** Στο 95' η Ανόρθωση έχασε πέναλτι με τον Σόσιν

Στα άκρα με Εντίνιο!


Συνέχεια στο ζήτημα Εντίνιο είχαμε το Σάββατο... Ο Πορτογάλος επιθετικός δεν προπονήθηκε, για αδιευκρίνιστους λόγους, και όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, την προσεχή Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του Ντέμη Νικολαΐδη.

Όπως όλα δείχνουν, ο Πορτογάλος δεν γλιτώνει το πρόστιμο, που αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλο, ενώ δεν αποκλείεται να τιμωρηθεί και με ακόμα μεγαλύτερη ποινή.

Premier League:Περίπατος της Τσέλσι στο "Ρίβερσαϊντ"&Αποτελέσματα


Επίδειξη δύναμης έκανε η Τσέλσι στο "Ρίβερσαϊντ", καθώς επικράτησε της Μίντλεσμπρο με 5-0 και διατηρήθηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Σάλομον Καλού άνοιξε το σκορ στο 14' και σκόραρε εκ νέου στο 53', ενώ δύο λεπτά νωρίτερα ο Μπελέτι είχε πετύχει με εξαιρετικό σουτ το καλύτερο τέρμα του ματς. Ο Λάμπαρντ στο 63' και ο Μαλουντά στο 67' έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της ομάδας του Λουίς Φελίπε Σκολάρι.

Ανατροπές για Λίβερπουλ και Άρσεναλ

Η Λίβερπουλ είδε τον... χάρο με τα μάτια της, όμως επικράτησε της Γουΐγκαν με 3-2, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με την Τσέλσι. Σπουδαία ανατροπή πέτυχε και η Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς" επί της Έβερτον (3-1).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Σάββατο
Μίντλεσμπρο - Τσέλσι 0-5 (14' και 53' Καλού, 51' Μπελέτι, 63' Λαμπάρντ, 67' Μαλουντά)
Άρσεναλ - Έβερτον 3-1 (48' Ναρσί, 70' Φαν Πέρσι, 90' Γουόλκοτ / 9' Οσμάν)
Άστον Βίλα - Πόρτσμουθ 0-0
Μπόλτον - Μπλάκμπερν 0-0
Φούλαμ - Σάντερλαντ 0-0
Λίβερπουλ - Γουίγκαν 3-2 (37' και 85' Κάιτ, 80' Ριέρα / 29' και 45' Ζακί)
Μαν. Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 4-0 (56' Ρούνεϊ, 69' Ρονάλντο, 71' Μπερμπάτοφ, 90' Νάνι)

Κυριάκη
Χαλ - Γουέστ Χαμ (17:00)
Στόουκ - Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα
Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Βίντεο
Μίντλεσμπρο - Τσέλσι



Μάντσεστερ - Γουέστ Μπρομ 4-0

Χωρίς Ζιλμπέρτο Σίλβα στην Τούμπα ο ΠΑΟ


Εκτός αποστολής για το ματς με τον ΠΑΟΚ άφησε, τελικά, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ο Χενκ Τεν Κάτε, αφού ο έμπειρος μέσος επέστρεψε ιδιαίτερα καταπονημένος από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βραζιλίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Εκτός του Ζιλμπέρτο, στην Τούμπα δεν θα ταξιδέψουν οι Ροντρίγκο Σόουζα (τραυματίας), Γιάννης Γκούμας (γέννησε η γυναίκα του και δεν προπονήθηκε τις δύο τελευταίες μέρες) και Σωτήρης Λεοντίου (ανέτοιμος).

Από εκεί και πέρα, ο Χενκ Τεν Κάτε πήρε στην αποστολή όλους τους ετοιμοπόλεμους ποδοσφαιριστές του, σε μια προσπάθεια να μην διαταράξει το καλό κλίμα που υπάρχει στον σύλλογο.

Η αποστολή αποτελείται από τους Γκαλίνοβιτς, Τζόρβα, Μουν, Σαριέγκι, Μελίσση, Σιόντη, Γκάμπριελ, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Μάτος, Νίνη, Κλέιτον, Χριστοδουλόπουλο, Καραγκούνη, Τζιόλη, Ιβανσιτς, Νίλσον, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδη, Μάντζιο, Πετρόπουλο, Παντίδο και Καρνέζη.

«Ντιόγκο, ο τιμωρός!» Ιταλικό δημοσίευμα για μια τετράδα νεαρών άσων


Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα φιλοξενεί η ιταλική ιστοσελίδα «Sport.it», με θέμα τα νέα μεγάλα ταλέντα που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μεταξύ αυτών, συμπεριέλαβε και τον Ντιόγκο, με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για την αξία του, αφού φτάνει μέχρι το σημείο να τον συγκρίνει με τον Βραζιλιάνο άσο της Μίλαν, Αλεϊσάντρε Πάτο!

Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται οι περιπτώσεις τεσσάρων παικτών, και έχει γενικό πρόλογο: «Είναι μεταξύ 16 και 21 ετών (οι Τζακ Γουίσλερ-Άρσεναλ, Γκάμπριελ Ομπερτάν- Μπορντό, Στίβεν Ντεφούρ- Σταντάρ Λιέγης και Ντιόγκο-Ολυμπιακός) και έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Μιλάμε για τα νέα ταλέντα, λιγότερο γνωστά στον πολύ κόσμο, τα οποία, όμως, βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων της Ευρώπης».

Για τον Ντιόγκο, το δημοσίευμα αναφέρει: «Ο πιο μεγάλος της παρέας, είναι Βραζιλιάνος και λέγεται Ντιόγκο Λουίς Σάντο ή πιο απλά Ντιόγκο. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1987 στην Ουμπεράμπα και παίζει ως δεύτερος φορ στον Ολυμπιακό. Οι Έλληνες για να πάρουν το 70% των δικαιωμάτων του πλήρωσαν στην Πορτουγκέζα ένα ποσό κοντά στα 13 δολάρια. Πραγματικός τιμωρός μέσα στην περιοχή, σουτάρει άψογα και με τα δύο πόδια. Πολλοί τον θεωρούν ανώτερο του νεαρού άσου της Μίλαν, Αλεϊσάντρε Πάτο».

Τεν Κάτε σε Κλέιτον: «Με έχεις τρελάνει»

Πολλά και διάφορα περιελάμβανε η χθεσινή προπόνηση των παικτών του Παναθηναϊκού, πλην της επίσκεψης των οργανωμένων οπαδών.

Ύστερα από μια κακή εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον, ο Τεν Κάτε κατευθύνθηκε έξαλλος προς το μέρος του Βραζιλιάνου, λέγοντας: «Με έχεις τρελάνει, δεν μπορείς να εκτελείς κόρνερ και η μπάλα να σηκώνεται ένα μέτρο», ήταν τα λόγια του Ολλανδού, που υποχρέωσε τον 25χρονο μέσο να το εκτελέσει ξανά. Και κάπου εκεί, ξεκίνησε η... πλάκα! Ο Κλέιτον δεν μπορούσε να πετύχει αυτό που ζητούσε ο προπονητής του, με τον Τεν Κάτε να φωνάζει «again» (σ.σ. πάλι), έπειτα από κάθε αποτυχημένη προσπάθεια! Την... 8η φορά, η μπάλα πήρε τη σωστή τροχιά και το διπλό συνεχίστηκε!

Ποδοσφαιρο:Η... άσεμνη χειρονομία της χρονιάς


Ο Κάρλος Αλμπέρτο μάλλον θα το ξανσκεφτεί να... απλώσει χέρι πάνω σε αντίπαλό του.

Στο Λιμάνι στέλνουν τον Νέρι δημοσιεύματα από το Μεξικό


Το γεγονός ότι ο Νέρι Καστίγιο κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Μεξικού, δεν έχει περάσει απαρατήρητο από ΜΜΕ της πατρίδας του. Ο 24χρονος επιθετικός θα δώσει το «παρών» στη φιλική αναμέτρηση με το Εκουαδόρ, στις 12 Νοεμβρίου, και τα δημοσίευμα σχετικά με το ποδοσφαιρικό του μέλλον δίνουν και παίρνουν!

Χθεσινά ρεπορτάζ, ανέφεραν ότι ο αριστεροπόδαρος φορ προσπαθεί να βρει μια λύση για να επιστρέψει στο Λιμάνι, μετά το τέλος του δανεισμού του στην Μάντσεστερ Σίτι, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συνεχίσει στις... ΗΠΑ: «Εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του πρωταθλήματος, ταξίδεψε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την ενός έτους κόρη του, για να τακτοποιήσει κάποια θέματα. Δεν αποκλείεται να είχε συνάντηση με ανθρώπους του Ολυμπιακού, αφού είναι δεδομένη η επιθυμία του να επιστρέψει στους πρωταθλητές Ελλάδας. Για τον διεθνή άσο ενδιαφέρεται επίσης και η Σικάγο Φάιαρ, από τις ΗΠΑ», γράφουν στο Μεξικό.

Μάντσεστερ-Νιούκαστλ για Κυριάκο Παπαδόπουλο !


Μπορεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος να αποτελεί τον "βενιαμίν" του Ολυμπιακού και να έχει ελάχιστα παιχνίδια στα πόδια του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, όμως έχει καταφέρει να "συγκινήσει" ήδη αρκετούς από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, που ψάχνουν για "λαβράκια" σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Η Σέλτικ έχει δείξει εδώ και καιρό ενδιαφέρον για τον γεννημένο το 1992 κεντρικό αμυντικό, τα αγγλικά ΜΜΕ του έχουν κάνει ανά καιρούς αφιερώματα παρακινούμενα από την εξαιρετική παρουσία που είχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών που συμμετείχε αυτό το καλοκαίρι, ενώ απ'ότι φαίνεται τον παίκτη "γλυκοκοιτάζουν" και άλλοι μνηστήρες...

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Φως", άνθρωποι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιούκαστλ έχουν διαμηνύσει στη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας πως ενδιαφέρονται για τον 16χρονο στόπερ, με το ενδιαφέρον τους μάλιστα αυτό να μην περιορίζεται σε φιλολογικό επίπεδο, αλλά να έχουν κάνει λόγο για ποσά, με την προσφορά τους να αγγίζει και τα 4 εκ.ευρώ.

Από την πλευρά τους, η ερυθρόλευκη ΠΑΕ εμφανίζεται ικανοποιημένη από την μεγάλη... ζήτηση που υπάρχει για τον παίκτη της, με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αντιμετωπίζεται όμως ως ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να "μοσχοπουληθεί" σε τόσο νεαρή ηλικία.

Το γεγονός μάλιστα πως το συμβόλαιό του με τους Πειραιώτες λήγει τον Ιούνιο του 2011, ενώ υπάρχει και ρήτηρα 6 εκ.ευρώ σε αυτό, αποδεικνύει πως οι άνθρωποι του συλλόγου πιστεύουν πολύ στις δυνατότητες εξέλιξης και βελτίωσης που έχει αυτός ο παίκτης, και δεν σκέφτονται -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να παρασυρθούν από τις ευρωπαϊκές σειρήνες που ηχούν στα αυτιά τους αναφορικά με τον Παπαδόπουλο.

Τεν Κάτε στους οργανωμένους: Συγνώμη για την ήττα στην Κύπρο, έφταιγα εγώ


Την απόλυτη ευθύνη για την ήττα στην Κύπρο, από την Ανόρθωση, ανέλαβε ο Χενκ Τεν Κάτε, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τους οργανωμένους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Ολλανδός τεχνικός ευχαρίστησε τους οπαδούς για την παρουσία τους τόσο στα εντός όσο και στα εκτός έδρας ματς, υποσχόμενος, μάλιστα, ότι θα ανταποδώσει στην πράξη αυτός και οι ποδοσφαιριστές του, αυτή την υποστήριξη.

Ο 54χρονος προπονητής, είπε στην αντιπροσωπεία των οργανωμένων που βρέθηκαν στην Παιανία: «Θέλω να σας πω ότι όσον αφορά το παιχνίδι στην Κύπρο με την Ανόρθωση. Ξέρω πόσο πολύ σας πίκρανε αυτή η ήττα και θέλω να ζητήσω συγνώμη. Για αυτό που έγινε στην Κύπρο, φταίω εγώ. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για την ήττα και δεν έχουν καμία ευθύνη οι παίκτες».
«Κοιτάμε μπροστά, κόουτς»
Σε εκείνο το σημείο, ένας από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρισκόταν στο χώρο, είπε : «Κόουτς, «ok», τελείωσε αυτό. Κοιτάμε μπροστά τώρα και πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Νίκη στην Τούμπα»! Ο Τεν Κάτε χαμογέλασε και συμπλήρωσε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη μεγάλη συμπαράστασή σας, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Βλέπουμε ότι είστε κοντά μας στα δύσκολα και θα προσπαθήσουμε να ανταποδώσουμε αυτή την υποστήριξη».

Βιντεοθεραπεία από Βαλβέρδε


Το πρόγραμμα της Παρασκευής εκτός από προπόνηση περιελάμβανε και βιντεοθεραπεία για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε στους ποδοσφαιριστές του φάσεις από τον αγώνα με την ΑΕΚ και τόνισε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία που έδειξε η ομάδα του στην αναμέτρηση αυτή. Μάλιστα στις φάσεις των δύο γκολ μίλησε με θετικά λόγια στους ποδοσφαιριστές τους για τον τρόπο με τον οποίο πίεσαν τους αντιπάλους τους.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να πρεσάρουμε την αντίπαλη ομάδα. Να την αναγκάζουμε σε λάθη και να είμαστε συνεχώς μπροστά» είπε ο Ισπανός για να συνεχίσει τονίζοντας στους ποδοσφαιριστές του και τα αρνητικά του παιχνιδιού τους: «Όταν γίνεστε κάτοχοι της μπάλας και θέλετε να την σπρώξετε στην επίθεση πρέπει να έχετε μεγαλύτερη υπομονή και πάνω απ’ όλα να μην είστε επιπόλαιοι. Να αγωνίζεστε με ταχύτητα αλλά όχι με βιασύνη».

Η προπόνηση της Παρασκευής, κατά τα άλλα περιείχε πολύ δουλειά στις στημένες φάσεις ενώ, ουσιαστικά ο Βαλβέρδε έκανε και μία πρόβα για την 11αδα του προσεχούς παιχνιδιού με τον Πανθρακικό. Ο Ισπανός έδειξε να σκέφτεται να ξεκουράσει τους διεθνείς του και με δεδομένη αυτή την επιθυμία του δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν βασικοί οι Τάσος Πάντος, Ραούλ Μπράβο και Γιώργος Γκαλίτσιος. Στο παιχνίδι με την ομάδα της Κομοτηνής αναμένεται να κάνει την επανεμφάνισή του στην βασική 11αδα και ο Ιεροκλής Στολτίδης.

Εκτός ο Εντίνιο


Αποκλείστηκε από την αποστολή της Ένωσης για το παιχνίδι με την Λάρισα ο Εντίνιο. Ο Γιώργος Δώνης τιμώρησε με αυτόν τον τρόπο τον Πορτογάλο μέσο για την απειθαρχία του στις τελευταίες προπονήσεις. Για την ακρίβεια τα πάντα είχαν ξεκινήσει την Πέμπτη όταν ο Εντίνιο αντέδρασε σε μια παρατήρηση του Δώνη και ο τελευταίος τον έστειλε στα αποδυτήρια. Το θέμα όμως δεν τελείωσε εκεί όπως φαίνεται.

Μια μέρα αργότερα ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός 18αδας τον ακραίο μέσο. Οι δυο τους δεν τα πηγαίνουν καλά και αυτό είναι δεδομένο καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει διαφωνία ανάμεσά τους αλλά μετά από αυτό το επεισόδιο τα πράγματα αρχίσουν να σοβαρεύουν πολύ και εξελίξεις αναμένονται μετά το παιχνίδι της Κυριακής.

Ένα μήνα εκτός ο Σαμαράς


Για ένα μήνα θα χάσει τον Γιώργο Σαμαρά η Σέλτικ. Ο Έλληνας φορ υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση για καθαρισμό μηνίσκου και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα.

Ο Έλληνας διεθνής αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο πριν από το παιχνίδι με τη Μολδαβία, αλλά οι πόνοι έγιναν εντονότεροι μετά τον αγώνα και οι γιατροί των «καθολικών» αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την επέμβαση.

Δεν φεύγει ο Τέβεζ


Για να ολοκληρώσει την απόκτηση του Κάρλος Τέβεζ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 37 εκ. ευρώ στην εταιρεία MSI που έχει τα δικαιώματα του παίκτη. Σε αντίθετη περίπτωση οι «κόκκινοι διάβολοι» θα κινδυνεύσουν σοβαρά να χάσουν τον παίκτη.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη την κατάσταση τα ΜΜΕ και με δεδομένη την φημολογούμενη δυσαρέσκεια του Αργεντινού επιθετικού για την θέση που τον χρησιμοποιεί ο Φέργκιουσον είδαν το φως της δημοσιότητας φήμες περί αποχώρησής του. Αξίζει να σημειωθεί πως ακούστηκε και το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης ως ενδιαφερόμενου για την απόκτησή του. Όμως ο Λατινοαμερικάνος άσος με δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα διακοπής της συνεργασίας του με τον αγγλικό σύλλογο.

«Δεν έχω δώσει συνεντεύξεις που να λέω ότι έχω δυσκολίες στην
Premier League. Δεν έχω απολύτως καμία ιδέα για το από πού προήλθαν αυτές οι αναφορές. Δεν με ανησυχεί η θέση μου στο γήπεδο και δεν νιώθω καμία παραπάνω πίεση αγωνιζόμενος στην Premier League απ’ ότι σε άλλα πρωταθλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο 24χρονος φορ.