Σάββατο, Αυγούστου 23, 2008

Στη "σελεσάο" ο Ζιλμπέρτο


Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Βραζιλίας για τους αγώνες των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010 με τη Χιλή στις 7/9 και τη Βολιβία στις 10/9 και ο Κάρλος Ντούνγκα φαίνεται να κανονικά υπολογίζει τον μέσο του Παναθηναϊκού για τις υποχρεώσεις της "σελεσάο".
Το γεγονός πάντως αυτό δεν σημαίνει πως ο 32άχρονος άσος θα χάσει κάποιον αγώνα του Παναθηναϊκού, καθώς εκείνο το διάστημα διακόπτεται και το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά για το Μουντιάλ.

Στην Αϊντχόφεν ο πρώτος τίτλος


Οι πρωταθλητές Ολλανδίας νίκησαν με 2-0 την Φέγενορντ και πρόσθεσαν στην πλούσια τροπαιοθήκη τους το Σούπερ Καπ.

Το σκορ για τους πρωταθλητές άνοιξε στο 55΄ ο Λάζοβιτς, ενώ στο 66΄ ο Μαρσέλις έκανε το 2-0, σκορ που έμεινε μέχρι και το τέλος.

Στον ΑΠΟΕΛ το Σούπερ Καπ Κύπρου


Στον ΑΠΟΕΛ κατέληξε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στην Κύπρο! Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε στο «ΓΣΠ» της Ανόρθωσης στον τελικό του Σούπερ Καπ με 1-0, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Κοσόφσκι (23’).

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Νάγκι, Θεοδότου, Σαμάρας, Νικολάου, Κόστα (46΄ Λαμπάν), Ντομπρασίνοβιτς (46΄ Λεϊβακαμπέσι), Κωνσταντίνου, Παναγή, Μπαρντόν (46΄ Τικίνιο), Σάβιο (51΄ Τσιταϊσβίλι), Φρούσσος.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μορφής, Φλορέα, Χατζί (46΄ Ηλία), Χρίστου, Πουρσαϊτίδης, Παουλίστα (55΄ Χαραλαμπίδης), Κοσόφσκι, Μοραΐς, Μιχαήλ (55΄ Ζεβλάκοφ), Πίντο, Μιροσάβλιεβιτς.

Ήττα της Άρσεναλ στο «Κρέιβεν Κότατζ» από την Φούλαμ


Σπουδαία νίκη σημείωσε η Φούλαμ, που επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στο «Κρέιβεν Κότατζ», στο σημερινό μίνι ντέρμπι του Λονδίνου για την 2η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 21' ο Χάνγκελαντ.

Επιστρέφει στο Μιλάνο ο "Σέβα"!


Μετά από δύο αποτυχημένα χρόνια στην Τσέλσι, ο Ουκρανός στράικερ θα αγωνίζεται από φέτος ξανά στην αγαπημένη του Μίλαν, με την οποία μεγαλούργησε για μια επταετία (1999 – 2006). Κάτι που ανακοινώθηκε τόσο από τον αγγλικό σύλλογο, όσο και από τον ιταλικό.

"Ο Σεφτσένκο επιστρέφει στην Μίλαν. Η Τσέλσι συμφώνησε με τον Αντρέι Σεφτσένκο να επιστρέψει στην Μίλαν, με τις πληροφορίες της συμφωνίας να είναι εμπιστευτικές" αναφέρουν οι Λονδρέζοι στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Μίλαν: "Η Μίλαν ανακοινώνει οτι ο σύλλογος συμφώνησε με την Τσέλσι" αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των "ροσονέρι".

Κουβανός αθλητής του τάε-κβον-ντο επιτέθηκε στον διαιτητή (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟΣ)

Κουβανός αθλητής τάε-κβον-ντο επιτέθηκε στον διαιτητή επειδή αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού ενώ ήταν μπροστά στα σημεία (2-3).
























































Premier League: Αποτελέσματα




















Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:


Μπλάκμπερν-Χαλ 1-1
(38’ Ρόμπερτς - 40’ Γκαρσία)

Λίβερπουλ-Μίντλεσμπρο 2-1
(86' αυτ. Πόγκατετς, 94' Τζέραρντ - 70’ Μίντο)

Στόουκ-Αστον Βίλα 3-2
(31’ Λόρενς, 80' Φούλερ, 90' Σιντιμπέ - 63’ Κάριου, 84' Λάουρσεν)

Τότεναμ-Σάντερλαντ 1-2
(73’ Τζένας - 55’ Ρίτσαρντσον, 83' Σισέ)

Γουέστ Μπρομ-Εβερτον 1-2
(89' πέν. Μπέντναρ - 65' Οσμαν, 76' Αϊγεγκμπένι)

Νιούκαστλ-Μπόλτον 1-0
(71' Οουεν)

Κυριακή:

Γουίγκαν-Τσέλσι (15:30)
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα:

Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Pole position ο Μάσα !


Από την πρώτη γραμμή του grid θα ξεκινήσει τον αγώνα του αύριο (24/08, 15:00 ώρα Ελλάδος ) στο ευρωπαϊκό Grand Prix ο Φελίπε Μάσα, καθώς κατάφερε στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου να πάρει την pole-position στους δρόμους της Βαλένθια. Ο Βραζιλιάνος θα έχει στο πλευρό του τον Λούις Χάμιλτον, ενώ στην τρίτη θέση θα εκκινήσει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Τα αποτελέσματα:
1. Φελίπε Μάσα Ferrari 1:38.989 / 19
2. Λιούις Χάμιλτον McLaren-Mercedes 1:39.199
3. Ρόμπερτ Κούμπιτσα BMW Sauber 1:39.392
4. Κίμι Ράικονεν Ferrari 1:39.488 / 21
5. Χέικι Κοβαλάινεν McLaren-Mercedes 1:39.937
6. Σεμπάστιαν Φέτελ Toro Rosso-Ferrari 1:40.142
7. Γιάρνο Τρούλι*** Toyota 1:40.309
8. Νικ Χάιντφελντ BMW Sauber 1:40.631
9. Νίκο Ρόζμπεργκ Williams-Toyota 1:40.721
10. Σεμπαστιέν Μπουρντέ Toro Rosso-Ferrari 1:40.750

11. Καζούκι Νακαζίμα Williams-Toyota 1: 38.428
12. Φερνάντο Αλόνσο Renault 1:38.435
13. Τίμο Γκλοκ Toyota 1:38.499
14. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull-Renault 1:38.515
15. Νελσίνιο Πικέ Renault 1:38.744

16. Τζένσον Μπάτον Honda 1:38.880
17. Ντέιβιντ Κούλθαρντ Red Bull-Renault 1:39.235
18. Τζιανκάρλο Φιζικέλα Force India-Ferrari 1:39.268
19. Ρούμπενς Μπαρικέλο Honda 1:39.811
20. Αντριαν Σούτιλ Force India-Ferrari 1:39.943

***Χάνει πέντε θέσεις στο grid καθώς άλλαξε κιβώτιο ταχυτήτων

Βαλβέρδε σε παίκτες: Πίεση παντού! Τετ α τετ με τους αρχηγούς για το περιβραχιόνιο


Από χθες έχει ξεκινήσει η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Ανόρθωση. Ο τεχνικός της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε, έδωσε στους «ερυθρόλευκους» να καταλάβουν τον τρόπο που πρέπει να αγωνιστούν, με κύριο προσανατολισμό, την πίεση σε όλο το γήπεδο!

Αυτό φάνηκε στις ασκήσεις τακτικής οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στου Ρέντη, ζητώντας ειδικά από τους ακραίους να πιέσουν τα αντίπαλα μπακ, ώστε να βγουν αρκετές επιθέσεις χωρίς η κυπριακή ομάδα να έχει οργανωμένη άμυνα. Εκεί πιστεύει ο Ισπανός ότι βρίσκεται το κλειδί μιας ευρείας νίκης, που θα δώσει παράλληλα την πρόκριση.

Όλα εντάξει με Στολτίδη

Συνάντηση με τους αρχηγούς του Ολυμπιακού είχε χθες το απόγευμα ο 44χρονος προπονητής, στο γραφείο του, στου Ρέντη. Ο κ. Βαλβέρδε ζήτησε από τον Ιεροκλή Στολτίδη να συνεχίσει να είναι ένας από τους αρχηγούς (ο «Ιέρο» είχε αρνηθεί να φορέσει το περιβραχιόνιο στην αναμέτρηση με την Αλ Χιλάλ), με τον πολύπειρο μέσο να το αποδέχεται.

«Ασημένιος!» ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης


Τέσσερα χρόνια μετά το ασημένιο της Αθήνας, ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε μια ανάσα από το χρυσό, αλλά ηττήθηκε στον τελικό των +80kg με 5-4 από τον Κορεάτη, Ντονγκμίν Τσα, χάρη σε ένα χτύπημα που δέχθηκε στα τελευταία 20 δευτερόλεπτα κι ενώ προηγουμένως είχε ισοφαρίσει από 4-4 (από 4-2). Όπως και να έχει, ακόμα και το ασημένιο είναι μεγάλη επιτυχία για τον Θεσσαλονικιό αθλητή, που αποτελεί και το τέταρτο, συνοολικά, μετάλλιο της χώρας μας σε αυτούς τους αγώνες.

Πώς θα αγωνιστέι ο Ολυμπιακός με Ανόρθωση !


Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται ο Αντώνης Νικοπολίδης αφού φάνεται ότι ξεπερνα το πρόβλημα τραυματισμού του.

Ο Άντζας προβάρει φαβορί για τη μία από τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο δεύτερος θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ή ο Ζεβλάκοφ.

Το αριστερό άκρο θα καλύψει ο Λεονάρντο και το δεξί ο Τοροσίδης. Ντούντου και Στολτίδης έχουν προβάδισμα για τις θέσεις των αμυντικών χαφ. Την δεξιά πλευρά εκτός απροόπτου θα αναλάβει ο Γκαλέτι και για την αριστερή ένας εκ των Λέτο και Τζόρτζεβιτς. Όσον αφορά την επίθεση, μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Κοβάσεβιτς και πίσω του θα βρίσκεται ο Μπελούτσι.

Παίζει ο Νικοπολίδης με Ανορθωση !

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πήρε μέρος στο μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της Παρασκευής (22/08) και εκτός απρόοπτου θα δώσει το «παρών» στον αγώνα της χρονιάς για τους Ερυθρόλεκους.

Στον τελικό ο Νικολαΐδης!


Το τέταρτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου εξασφάλισε η Ελλάδα. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης επικράτησε με 3-2 στα σημεία του Νιγηριανού, Τσουκουμερίτζε, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της κατηγορίας +80 κιλών του τάεκβοντο. Μένει να δούμε τι χρώμα θα έχει το τελευταίο μετάλλιο της Ελλάδας στο Πεκίνο. Στις 15:45 (ΝΕΤ) o τελικός, κόντρα στον Κορεάτη Ντονγκμίν Τσα.

Θέλει Παπαδόπουλο η Λάρισα, αρνητικός ο παίχτης


Την πόρτα του Παναθηναϊκού χτύπησε η διοίκηση της Λάρισας, για να εντάξει στο δυναμικό της τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Οι «βυσσινί» θέλουν έναν ακόμη επιθετικό στο ρόστερ τους και η περίπτωση του Έλληνα φορ κρίθηκε ιδανική.

Ο παίκτης αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στον κάμπο επειδή η επιθυμία του Παπαδόπουλου είναι να αγωνιστεί σε σύλλογο του εξωτερικού.

Ολυμπιακός :Δύο ακόμα μεταγραφές και τέλος


Η απόκτηση του Ντιόγο ήταν επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό, αφού αναζητούσε ένα παίκτη που θα κάνει την διαφορά στην επίθεση. Ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός επιλογών, οδηγεί τον Ερνέστο Βαλβέρδε στην αναζήτηση ενός ακόμα παίκτη που θα στελεχώσει την γραμμή κρούσης των Πειραιωτών. Αυτός ο ποδοσφαιριστής θα είναι κοινοτικός, καθώς οι θέσεις ξένων έχουν καλυφθεί. Στα υπόψη είναι πάντα ο Ρέφικ Τζεμπούρ του Πανιωνίου. Από κει και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποκτήσουν και έναν ακόμα τερματοφύλακα, που θα προστεθεί σε Νικοπολίδη και Κόβατς.

"Ελεύθερος" να φύγει ο Ρομπίνιο


Η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Ρομπίνιο στις οποίες τόνισε για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να αποχωρήσει από το σύλλογο προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει την πρόθεσή της να πουλήσει τον διεθνή Βραζιλιάνο επιθετικό.

Αυτό που δεν καθίσταται σαφές είναι αν η «βασίλισσα» θα μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Τσέλσι για την πώληση του 24χρονου άσου ή θα βρεθεί μία άλλη φόρμουλα για τη λύση του συμβολαίου του, το οποίο έχει ρήτρα 150 εκατ. ευρώ και λήγει το 2010.

Πεκίνο 2008 :1-0 στον τελικό τη Νιγηρία η Αργεντινή !


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αργεντινή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς νίκησε στον τελικό τη Νιγηρία με 1-0! Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε στο 58ο λεπτό ο Άνχελ Ντι Μαρία.

Οι συνθέσεις:

ΝΙΓΗΡΙΑ (Σαμσόν Σιασία): Βανζέκιν, Οκόνκβο, Απαμ, Αντελέγιε, Καϊτά, Ομπίνα, Αϊζακ (70΄ Εκπο), Αζιλόρε, Οκορόνκβο (64΄ Ανισέμπε), Αντεφέμι, Οντεμβινγκί.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Σέρχιο Μπατίστα): Ρομέρο, Γκαράι, Μονζόν, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ρικέλμε, Ντι Μαρία (88΄ Μπανέγκα), Παρέχα, Μασεράνο, Μέσι (+90΄ Λαβέτσι), Αγουέρο (79΄ Σόσα).

Διαιτητής: Βίκτορ Κάσαϊ (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Ομπίνα, Απαμ - Ντι Μαρία, Μονζόν, Ρικέλμε

Το γκολ