Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2009

Europa League:Βασλούι-ΑΕΚ 2-1 (BINTEO)

Την ήττα με 2-1 από την Βασλούι δέκτηκε η ΑΕΚ στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην άμυνα και θα πρέπει να παρουσιαστούν εμφανώς καλύτεροι την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα για να πάρουν την πρόκριση. Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με τον Γουέσλει στο 29’, ενώ η Ένωση ισοφάρισε στο 68’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο. Με τον ίδιο τρόπο στο 83’ ο Γουέσλει και πάλι χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους.

ΒΑΣΛΟΥΪ: Χαϊζάν, Γκέντσεφ, Ζερλέμ, Ακάκπο, Ζουμπάρ, Μπάλατσε, Τεμβανγέρα (91' Γιοβάνοβιτς), Λιουμπίνκοβιτς, Πάβλοβιτς (76' Γκανγκιοβεάνου), Φάρκας, Γουέσλεϊ

ΑΕΚ:
Σάχα, Ζεράλντο, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Κουτρομάνος, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Μάκος, Λεονάρντο (93' Γκέντσογλου), Τζεμπούρ, Μπλάνκο.

Στα χέρια Τεν Κάτε και Σπυρόπουλος

Επεισόδικη ήταν η σημερινή προπόνηση της Πέμπτης στην Παιανία καθώς οι Τεν Κάτε και Σπυρόπουλος, μια ημέρα μετά την ήττα του "τριφυλλιού" από την Ατλέτικο στο ΟΑΚΑ με 3-2 πιάστηκαν στα χέρια.

Συγκεκριμένα λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ο Τεν Κάτε μίλησε στους παίκτες του για τον χθεσινό αγώνα. Οι περισσότερες παρατηρήσεις είχαν ως αποδέκτες του Μπράις Μουν και Νίκο Σπυρόπουλο, με τον τελευταίο να αντιδρά στα λεγόμενα του Ολλανδού τεχνικού.

Ο Τεν Κάτε από την πλευρά του θύμωσε πολύ με την συμπεριφορά του Έλληνα διεθνή αριστερού μπακ με αποτέλεσμα να τον βρισει στα Αγγλικά, με τον Σπυρόπουλο να εκνευρίζεται και να απαντά σε έντονο ύφος, ενώ λίγο αργότερα οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια!

Την κατάσταση έσωσε ο Κώστας Αντωνίου αλλά και ο Μπράις Μουν που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό. Πλέον μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της διοίκησης, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός απέκλεισε τον Σπυρόπουλο από το ματς στην Κρήτη.

Europa League: ΠΑΟΚ-Χέρενφεϊν 1-1 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην Τούμπα, μένοντας στο 1-1 με την Χέρενφεϊν, για τη φάση των πλέι-οφ του Europa League. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου(45+1) με τον Ενρίκε, ενώ ο Ίβιτς στο 55’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.


Πλέον, μετά από αυτό το αποτέλεσμα το πλεονέκτημα για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης το έχει το συγκρότημα του Τρόντ Σόλιντ, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν δύσκολο έργο στον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κονσεϊσάο (66' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (66' Φιλομένο)

ΧΕΡΕΝΦΕΪΝ: Λειζάλ, Μπρούερ, Ντιγκστανγκ, Ποπόφ, Λοσάντα (90' Τζανμάτ), Σβετς, Γκρινταχαιμ, Μπέερενς (20' Ενρίκε), Παπαδόπουλος (82' Σίμπον), Κόνινγκ, Καλού


Τα γκολ

0-1


1-1

Nέο Παγκόσμιο ρεκόρ ο Μπόλτ στα 200μ !

Φοβερός ο Ουσέιν Μπόλτ ακόμη μια φόρα. Ο Τζαμαϊκός με 19.19 έκανε ακόμα ένα Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ και έκανε πλάκα στους αντιπλάους του στον τελικό του αγωνίσματος. Μάλιστα, ο Μπολτ είχε και κόντρα άνεμο 0.3 εκατοστά.

Αποτελέσματα τελικού 200μ.

1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 19.19 (νέο παγκόσμιο ρεκόρ)
2. Αλόνσο Έντουαρντ (Παναμάς) 19.81 (ρεκόρ Νοτίου Αμερικής)
3. Γουάλας Σπίρμον (Η.Π.Α.) 19.85
4. Σον Κρόφορντ (Η.Π.Α.) 19.89
5. Στιβ Μάλινγκς (Τζαμάικα) 19.98
6. Τσαρλς Κλαρκ (Η.Π.Α.) 20.39
7. Ραμίλ Γκουλίεφ (Αζερμπαϊτζάν) 20.61
8. Νταβίντ Αλέρτ (Γαλλία) 20.68


F1: Οι νέοι κανονισμοί 2010


Το διοικητικό σώμα της Φόρμουλα ανακοίνωσε τους νέους αθλητικούς και τεχνικούς κανονισμού για το 2010.

Αρχικά το σύστημα βαθμολόγησης δεν αλλάζει, αυτό όμως δεν συμβαίνει και στον τρόπο που θα γίνονται και οι κατατακτήριες δεδομένου του ότι θα υπάρχουν 26 μονοθέσια.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς από την πρώτη περίοδο θα αποχωρούν οι οχτώ πιο αργοί, το ίδιο θα συμβαίνει και στην ημιτελική φάση. Οι δέκα που θα μένουν, θα τρέχουν στην τρίτη περίοδο για την κατάκτηση της pole position.

Επίσης καταργείται πλέον ο ανεφοδιασμός. Αυτό σημαίνει πως τα μονοθέσια θα μπορούν να τρέχουν με καύσιμα στο Q3 των κατατακτήριων, τα οποία δεν θα είναι απαραίτητα να υπάρχουν στην εκκίνηση της Κυριακής. Εκεί τα αυτοκίνητα θα είναι γεμάτα από καύσιμα (620 λίτρα), καθώς δεν θα μπορούν να ανεφοδιαστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες στα ελαστικά θα διατηρηθούν. Οι κατασκευαστές θα εξακολουθούν να έχουν στην διάθεσή τους οχτώ μηχανές, παρόλο τις φήμες που κάνουν λόγο για μείωση τους στις πέντε.

Ο κανονισμός για το κιβώτιο ταχυτήτων εξακολουθεί να ισχύει. Δηλαδή, οι κατασκευαστές θα μπορούν να το αλλάζουν ανά τέσσερις αγώνες

Το σύστημα KERS επίσημα θεωρείται νόμιμο, παρόλο την απόφαση των οχτώ ομάδων της FOTA να μην το χρησιμοποιήσουν την επόμενη χρονιά. Γεγονός που δεν αναγκάζει τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική.

AEK: Χορηγός η COSMOTE !

Σε συμφωνία με την γνωστή εταιρία κινητής τηλεφωνίας Cosmote ήρθε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για τις αγωνιστικές περιόδους 2009-10 και 2010-11. Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Χορηγός της ΠΑΕ ΑΕΚ για τις αγωνιστικές περιόδους 2009-2010 και 2010-2011 θα είναι η COSMOTE, στηρίζοντας ενεργά έναν από τους πιο ιστορικούς και αξιόλογους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους.

Η COSMOTE επενδύει σε μια ομάδα ανταγωνιστική, με υψηλούς στόχους και φιλοδοξεί μέσα από σημαντικές εμπορικές ενέργειες και εξειδικευμένες υπηρεσίες, αλλά και με έντονη παρουσία στα γήπεδα, να φέρει την ΑΕΚ ακόμη πιο κοντά στους φιλάθλους της.

Από τη Νova θα μεταδοθεί τελικά η αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Βασλούι στη Ρουμανία το βράδυ της Πέμπτης (20/08, 21:00), στο πλαίσιο της φάσης των πλέι οφ του Europa League.

Oλυμπιακός: Φούλ για αριστερό χαφ !

Μετά από την συνάντηση που είχαν πριν από λίγο ο πρόεδρος Σωκράτης Κόκκαλης και ο Γιάννης Χρυσικόπουλος, αποφάσισαν να προχωρήσει ο Ολυμπιακός για την απόκτηση αριστερού χαφ!

Η μεταγραφή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα γινει μετά
ντέρμπι με την ΑΕΚ και ίσως μετά την αναμέτρηση με την Σέριφ στον επαναληπτικό του «Καραϊσκάκη». Αυτό γιατί ενδέχεται ο Σωκράτης Κόκκαλης στη σημερινή συνάντηση να προσδιόρισε νέο στόχο αριστερού χαφ επομένως χρειάζεται περισσότερος χρόνος διαπραγματεύσεων.

Τίποτα, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται ακόμη, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται συνάντηση μεταηξύ Κόκκαλη-Κετσπάγια.

Όσον αφορά τους παίκτες που παίζουν για τον Ολυμπιακό για αριστερά είναι οι Γκουτιέρες, Ομπράνιακ και Γκερέιρο με τον πρώτο να βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα.

Ανακοίνωση της ΑΕΚ: Στα 3 εκατ. ευρώ η συμφωνία με Λίβερπουλ για Κυργιάκο !

Aνακοίνωση στην οποία διαψεύδει τα περι δανεισμού του Κυργιάκου στην Λίβερπουλ εξέδωσε η ΑΕΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσης ΑΕΚ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι μόλις τώρα συμφωνήσαμε με τη Liverpool FC στο οικονομικό σκέλος, για την πώληση του ποδοσφαιριστή Σωτήρη Κυργιάκου στο καθαρό ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους παράγοντες της Liverpool και συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις για να πετύχουμε και άλλα οφέλη υπέρ της ομάδας μας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Μόλις οριστικοποιηθούν όλα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση».

Τέλος και ο Ντιούφ!


«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ελ Χατζί Ντιούφ και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του», αναφέρει χαρακτηριστικά η επίσημη ανακοίνωση του «κιτρινόμαυρου» συλλόγου.

Ολυμπιακός: "Οχι" της Νάπολι για Ντένις

Στην αποκάλυψη πως ο Ολυμπιακός ζήτησε από τη Νάπολι την απόκτηση του Χέρμαν Ντένις με τη μορφή δανεισμού έκανε ο εκπρόσωπος του Αργεντινού επιθετικού, Αλεχάντρο Νακαράτο, μιλώντας σε ιταλική ιστοσελίδα.

«Ο Χέρμαν αισθάνεται καλά στη Νάπολι, είναι χαρούμενος. Θέλει να μείνει και να παλέψει για μία θέση στην ενδεκάδα. Έχει χαρακτήρα πολεμιστή και δεν τα παρατά. Επιβεβαιώνω το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ζήτησε τον Χέρμαν με τη μορφή δανεισμού, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αμέσως. Η θέση του Χέρμαν είναι ξεκάθαρη: καλύτερα να μείνει στη Νάπολι, παρά σε έναν σύλλογο λιγότερο γνωστό», δήλωσε ο ατζέντης του Ντένις και πρόσθεσε: «Ακόμη και μία αγγλική ομάδα τον ζήτησε δανεικό προσφέροντας ένα εκατ. ευρώ, αλλά η Νάπολι είπε όχι. Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν βέβαια και αν μία ομάδα πρόσφερε αύριο 10 εκατ. ευρώ, θα άλλαζαν τα πράγματα και για τη Νάπολι και για μας. Όμως αυτή τη στιγμή το βέβαιο είναι πως ο Χέρμαν σκέφτεται μόνο τη Νάπολι, πιστεύει στον εαυτό του και θέλει να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα».

Πρώτος στόχος ο Ομπίνα


Ο Βίκτορ Ομπίνα φαίνεται ότι είναι ο πρώτος στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού, για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Ο Νιγηριανός φορ δεν υπολογίζεται από τον Ζοσέ Μουρίνιο και είναι δεδομένη η επιθυμία της Ίντερ να τον παραχωρήσει δανεικό.

Στο Λιμάνι έχουν εξαιρετική άποψη για την αξία του, παρότι δεν είναι στο στυλ του επιθετικού που έχει ζητήσει ο Κετσπάγια (ψηλός και σωματώδης), αφού υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός χαφ-εξτρέμ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν εξελίξεις, αφού οι δύο ομάδες έχουν έρθει από καιρό σε συμφωνία για τον δανεισμό του.

Θριαμβευτικά σχόλια από τον ισπανικό τύπο για την νίκη της Ατλέτικο !

As: «Περίπατος στην κόλαση»

«Δίκαιος θρίαμβος για την Ατλέτικο στην Αθήνα απέναντι σε έναν κατώτερο Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν πολύ αδύναμος όταν η ομάδα του Ρεσίνο αποφάσισε να πατήσει το γκάζι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και μετά την ισοφάριση του Σαλπιγγίδη. Ο Φορλάν και ο Αγουέρο απέδειξαν ότι αποτελούν ένα από τα καλύτερα επιθετικά δίδυμα στον κόσμο και το αποτέλεσμα, το οποίο θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερο, μοιάζει να είναι παραπάνω από αρκετό για να περάσει τα πλέι οφ χωρίς προβλήματα»

Marca: «Από την κόλαση στο Τσάμπιονς Λιγκ»

«Η Ατλέτικο έσβησε την κόλαση και χαϊδεύει το Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη νίκη με 3-2 επί του Παναθηναϊκού. Ο Μάξι, ο Φορλάν και ο Αγουέρο υπέγραψαν τα τρία γκολ. Ο Σαλπιγγίδης το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει προσωρινά. Ο Λέτο με προσωπική προσπάθεια έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία λεπτά».

El Mundo Deportivo: «Πλησιάζει τους ομίλους»

«Η Ατλέτικο νίκησε στην Αθήνα και πλησίασε κι άλλο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πολύ καλό παιχνίδι από την Ατλέτικο και ένα φοβερό γκολ του Αγουέρο σε μία αναμέτρηση όπου ο Παναθηναϊκό δεν παραδόθηκε ποτέ».

TVE (κρατική τηλεόραση): «Ο καταπληκτικός Κουν»

«O Aγκουέρο σφράγισε την πρόκριση. Οι ροχιμπλάνκος επιβλήθηκαν με 3-2 του Παναθηναϊκού. Το καταπληκτικό γκολ του Κουν τελείωσε ουσιαστικά την πρόκριση».

UEFA.COM: «Η δυναμική Ατλέτικο πήρε τον έλεγχο»


«Τα γκολ των Μάξι Ροντρίγκες, Ντιέγκο Φορλάν και Σέρχιο Αγουέρο έδωσε στην Ατλέτικο ξεκάθαρο προβάδισμα στη μονομαχία της με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από ένα συγκλονιστικό 3-2 στην Αθήνα».

Λίβερπουλ: Ανακοινώθηκε η συμφωνία με ΑΕΚ για Κυργιάκο

Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της η Λίβερπουλ ανακοίνωσε την απόκτηση του Σωτήρη Κυργιάκου.

Ο Κυργιάκος θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις πριν από το Σαββατοκύριακο, ενώ ο προπονητής Ράφα Μπενίτεθ με δηλώσεις του πλέκει το εγκώμιο του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας του:

«Είναι παίκτης που διαθέτει εμπειρία και ελπίζω πως μπορεί να μας βοηθήσει στην άμυνα. Θέλαμε έναν παίκτη με πείρα. Έχει εμπειρία στο βρετανικό ποδόσφαιρο παίζουντας με τους Ρέιντζερς. Μετά πήγε στη Φρανκφούρτη και έχει παίξει και στην Εθνική ομάδα. Είναι ικανός στον αέρα, δυνατός και δυναμικός. Θα περάσει από εξετάσεις μέσα στην εβδομάδα, η μεταγραφή πρέπει να γίνει πριν από το Σαββατοκύριακο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο προπονητής της αγγλικής ομάδας.

Παράλληλα, ο Μπενίτεθ υπογράμμισε ότι από την παρουσία του Κυργιάκου στη Λίβερπουλ θα ωφεληθούν και οι νεαροί αμυντικοί της ομάδας, Μάρτιν Κέλλυ και Ντάνιελ Αγιάλα: «Οι νεαροί παίκτες ξέρουν ότι πρέπει να αποκομίσουν εμπειρίες και το να μάθουν δίπλα σε ποδοσφαίριστές με μεγάλη πείρα (σ.σ. όπως ο Κυριάκος) είναι καλύτερα»

Φιλικός: Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι 0-1 (BINTEO)

Με σκόρερ τον Μάρτιν Πετρόφ στο 28ο λεπτό η Σίτι νίκησε την Μπαρτσελόνα στο Κάμπ Νου! Οι «μπλαουγκράνα» παρατάχθηκαν με πολλά νέα πρόσωπα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη ο Πεπ Γκουαρντιόλα έριξε στο γήπεδο τους Ιμπραΐμοβιτς, Μέσι και Άλβες, χωρίς όμως να αποτραπεί η ήττα.

Premier League: Ήττα για Μάντσεστερ Γ, 4αρα η Λίβερπουλ !














Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:


Τρίτη 18/08

Σάντερλαντ-Τσέλσι 1-3
(18’ Μπεντ – 52’ Μπάλακ, 61' πεν. Λάμπαρντ, 70’ Ντέκο)

Γουίγκαν-Γουλβς 0-1

(6’ Κέογκ)

Τετάρτη 19/08

Μπέρμιγχαμ-Πόρτσμουθ 1-0
(+90'πεν. ΜακΦάντεν)

Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γ. 1-0
(19΄ Μπλέικ)

Χαλ-Τότεναμ 1-5
(25' Χαντ - 10' 45',90' Ντεφόου, 14' Παλάσιος, 78' Κιν)

Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι 4-0
(4' Τόρες, 45' Τζόνσον, 78' Κάιτ, +90' Ν' γκονγκ)

Έριξε πεντάρα στην Ντόρτμουντ η Ρεάλ ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Champions League: Αποτελέσματα Τετάρτης (19/08/2009)


















Αναλυτικά:


Σάλτσμπουργκ-Μακάμπι Χάιφα 1-2
57’ Τσίκλερ / 22’ Γκαντίρ, 84’ Αρμπέιτμαν

Βέντσπιλς-Ζυρίχη 0-3
12’ Φονλάντεν, 55’ Αεγκέρτερ, 75’ Τζούριτς

Λέφσκι-Ντέμπρετσεν 1-2
51’ Μπαρντόν / 12’ Μποντναρ, 76’ Τσβίτκοβιτς

Λιόν-Άντερλεχτ 5-1
10’ Πιάνιτς, 15’ πεν. Λισάντρο Λόπεζ, 39’ Μπαστός, 42’, 63’ Γκομίς / 58’ Σουάρεζ