Τετάρτη, Απριλίου 30, 2008

Θρίαμβος του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ


Ο Παναθηναϊκός κέρασε την ανύπαρκτη ΑΕΚ με τέσσερα γκόλ από το πρώτο ημίχρονο και θριάμβευσε με 4-1 φτάνοντάς τη στη βαθμολογία των πλέι οφ. Δύο γκολ από τον Ίβανσιτς, ένα από Παπαδόπουλο και Μάτος, ενώ για την ΑΕΚ σκόραρε ο Ρίβάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ενα αποθεωτικό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για τους παίκτες του Παναθηναϊκού να αποδείξουν ότι ήθελαν πολύ το ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Το 4-0 ήρθε πιο εύκολα και απ' όσο θα πίστευε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του "τριφυλλιού" που είδε την ομάδα του να αποδίδει εκπληκτικό ποδόσφαιρο για 45 λεπτά.

Παπαδόπουλος, Μάτος και Ιβανσιτς (2) οι σκόρερ των "πράσινων" που αποθεώθηκαν με την λήξη του πρώτου μέρους αλλά και της λήξης του ματς που βρήκε τον Παναθηναϊκό να νικάει στο πρώτο ντέρμπι των πλέι οφ με την "Ενωση" και να την φτάνει στους 11 βαθμούς στην πρώτη θέση.

Στον διασυρμό της ομάδας του Κωστένογλου μόνο ο Ριβάλντο φώναξε παρών ο οποίος έγινε ο πρώτος αντίπαλος παίκτης που σκόραρε στην Λεωφόρο και χειροκροτήθηκε (πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ).
Διαιτητής: Καλόπουλος Δ. (Θεσ/κης)
Βοηθοί διαιτητή: Παπαδόπουλος Δ. (Θεσ/κης), Βασιλειάδης Λ. (Θεσ/κης)
Κίτρινες: Σαριέγκι, Τζιόλης / Καφές, Μάχο, Ενσαλίβα, Παπασταθόπουλος, Καλόν
Κόκκινη: -
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Νίλσον, Σαριέγκι, Μόρις, Τζιόλης, Μάτος (76' Σιμάο), Ιβανσιτς, Καραγκούνης (68' Νίνης), Σαλπιγγίδης (86' Μανούτσο), Παπαδόπουλος.

ΑEK (Νίκος Κωστένογλου):
Μάχο, Πλιάτσικας, Μπούρμπος, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Καφές (62' Ζούλιο Σέζαρ), Τόζερ (33' Ενσαλίβα), Ριβάλντο, Εντίνιο, Λυμπερόπουλος (46' Καλόν), Μπλάνκο.

Η νέα Jaguar XF


Μια νέα εποχή ξεκίνησε για τη Jaguar στις 26 Νοεμβρίου 2007, που η πρώτη Jaguar XF βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Castle Bromwich. Oι παραγγελίες της έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πιστοί φίλοι της πρέπει να αναμείνουν λίγους μήνες.

Η Jaguar έχει επενδύσει σημαντικά στη νέα μονάδα στο εργοστάσιο του Castle Bromwich, όπου κατασκευάζεται η νέα XF με υψηλά standards σαν αυτά της S-TYPE.Η XF έρχεται με δυο βενζινοκινητήρες των 3.0lt και 4.2lt, και μια diesel έκδοση των 2.7lt. Η παράδοση των πρώτων παραγγελιών της XF αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο.

H Jaguar XF θα εξάγεται από το εργοστάσιο του Castle Bromwich σε 66 χώρες παγκοσμίως, ενώ η άφιξη του αυτοκινήτου στην ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 2008.Τις τιμές πώλησης της νέας Jaguar XF, ανακοίνωσε η Jaguar Hellas, η επίσημη αντιπροσωπεία της Jaguar στη χώρα μας. Η νέα XF, την οποία είδαμε τον Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, έρχεται να αντικαταστήσει τη γνωστή - αλλά γερασμένη - S-Type, με τιμές που ξεκινούν από τα 65.300€.

Προβλήματα στο GTA IV


Με το GTA IV να βρίσκεται από χθες και επίσημα στα ράφια των καταστημάτων και με την ανταπόκριση του κοινού να είναι δίχως προηγούμενο, την εμφάνισή τους έκαναν, δυστυχώς, και ορισμένα μικρά προβλήματα. Έτσι, πολλοί χρήστες παραπονέθηκαν για στιγμιαίο πάγωμα της οθόνης ή ακόμα χειρότερα για άρνηση της κονσόλας να διαβάσει τον δίσκο, με αποτέλεσμα να απαιτείται η επανεκκίνηση της. Αρχικά το πρόβλημα παρουσιάστηκε στο PlayStation 3, αλλά φαίνεται πως ούτε το Xbox 360 κατάφερε να το αποφύγει. Πάντως, το φαινόμενο είναι περισσότερο έντονο στην κονσόλα της Sony –τουλάχιστον όπως αναφέρουν οι χρήστες στα forums– και ειδικά σε ό,τι αφορά την έκδοση με τον σκληρό δίσκο των 60GB. Φυσικά η ίδια η Rockstar ενήργησε αστραπιαία, δηλώνοντας αφενός πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλης έκτασης και αφετέρου πως αν κάποιος χρήστης έρθει αντιμέτωπος με αυτό, το μόνο που απαιτείται να κάνει είναι να διαγράψει το αρχικό install και να εγκαταστήσει και πάλι το παιχνίδι, όπου και έπειτα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει άλλες δυσκολίες.

Από την άλλη, λόγω της μαζικής παραγωγής του τίτλου, το συγκεκριμένο πρόβλημα ίσως να οφείλεται σε κάποιο bug, που αν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις θα αντιμετωπιστεί με κάποιο patch

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΡΙΒΑΛΝΤΟ


Η απόφαση του Ριβάλντο να αποχωρήσει από την Ελλάδα γενικότερα και από το ελληνικό ποδόσφαιρο ειδικότερα, φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο λόγια. Χθες ο Βραζιλιάνος φαίνεται ότι προχώρησε και σε πράξεις, καθώς μεγάλος αριθμός αποσκευών του ίδιου και της οικογένειας του, «αναχώρησαν» αεροπορικώς για την χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι δεν πρόκειται τα λόγια του Ριβάλντο να ειπώθηκαν για το «θεαθήναι». Ο Βραζιλιάνος το είχε πει και στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον Πανιώνιο για τα πλέι οφ: «Είμαι πολύ ευγνώμων που παίζω στην ΑΕΚ. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο τις επόμενες μέρες. Όμως έχουν συμβεί πολλά πράγματα τον τελευταίο καιρό και είναι πολύ δύσκολο να παραμείνω».

Ο Ριβάλντο έστειλε συνολικά 29 αποσκευές προς την πατρίδα του και σε καμία περίπτωση αυτές δεν συνδέονται με φιλανθρωπικά ιδρύματα παρά για τελείως προσωπικά του είδη. Από το περιβάλλον του Βραζιλιάνου απορρέει το ίδιο συμπέρασμα: «Η απόφαση του Ρίμπο πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Δεν θέλει να συνεχίσει να παίζει εδώ».

Το μόνο που απομένει είναι αν και ο Ριβάλντο μια από τις επόμενες μέρες θα επιβιβασθεί σε ένα αεροπλάνο με προορισμό την Βραζιλία και με εισιτήριο χωρίς επιστροφή.

Ωστόσο από την διοίκηση και τον Ντέμη Νικολαΐδη έχει τονιστεί πως «εμείς τον αγαπάμε και τον θέλουμε πολύ στην ομάδα. Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, πολύ αγαπητός στον κόσμο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει». Θα φανεί τελικά αν η επιθυμία των ανθρώπων της ΑΕΚ θα μεταπείσει των Ριβάλντο.

TO NTEΡΠΙ ΚΡΙΝΕΙ CHAMPIONS LEAGUE


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ: Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι στο γήπεδο της Λεωφόρου, προβάλει καθοριστικό καθώς οι δύο αντίπαλοι μονομαχούν με θέα την επόμενη θέση για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περίοδου.

Το «τριφύλλι» δεν έχει άλλα περιθώρια μετά την ισοπαλία με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη και μόνο η νίκη θα τον διατηρήσει ζωντανό στο κυνήγι της δεύτερης θέσης και της πιθανότητας συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από την οποία απουσιάζει ήδη για καιρό.

Με νίκη λοιπόν η συνέχεια θα είναι διαφορετική καθώς σε άλλη περίπτωση η συνέχεια ουσιαστικά θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται αντίθετα σε πιο πλεονεκτική θέση καθώς έχουν διαφορά τριών βαθμών από τον αντίπαλο τους με αποτέλεσμα πλέον να πηγαίνουν στη Λεωφόρο έχοντας και την επιλογή της ισοπαλίας με την οποία θα διατηρήσουν το αβαντάζ έναντι του αντιπάλου τους.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ζοζέ Πεσέιρο δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

Στην αντίπερα όχθη ο Νίκος Κωστένογλου δεν υπολογίζει τους Μαντούκα και Γεωργέα ενώ επανέρχεται ο Παπασταθόπουλος που εξέτισε την ποινή του.

Στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-1(6΄Σαλπιγγίδης, 34΄Μάντζιος-42΄Λυμπερόπουλος).

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Δημήτρης Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης με βοηθούς τους Παπαδόπουλο και Βασιλειάδη του ίδιου συνδέσμου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ 11

2.Παναθηναϊκός 8

3.Άρης 3

4.Πανιώνιος 0

Ράικαρντ: "Δεν παραιτούμαι"!



Ο Φρανκ Ράικαρντ, από την άλλη, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του αλλά ήταν εμφανώς απογοητευμένος. Ακόμη ένας στόχος χάθηκε νωρίς για την Μπαρτσελόνα, η οποία προκειμένου να βρεθεί εκ νέου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ίσως χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών.

Οι δηλώσεις του:

"Είναι προφανές πως είμαστε λυπημένοι και απογοητευμένοι. Η ομάδα έδωσε τα πάντα, όμως δεν ήταν γραπτό να φτάσουμε στον τελικό.

Τώρα είναι πολύ εύκολο να επιτεθούμε σε κάποιον, όμως νομίζω ότι με τον τρόπο που έπαιξε αυτή τη ομάδα, θα πρέπει να έχει βοήθεια και σεβασμό.

Τώρα θα πρέπει απλά να τελειώσουμε τη σεζόν με ένα καλό σερί", τόνισε στις δηλώσεις του ο τεχνικός των Καταλανών, ο οποίος απέφυγε να κάνει πρόβλεψη για το αν θα παραμείνει στο "Καμπ Νόου" και τη νέα αγωνιστική περίοδο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αποφάσεις θα παρθούν το καλοκαίρι.

"Τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να μιλήσουμε για το θέμα της συνέχισης της συνεργασίας μου με τη Μπαρτσελόνα. Η ομάδα έχει κατάλληλα άτομα που θα πάρουν τις αποφάσεις.

Τώρα είναι μία δύσκολη στιγμή και θα πρέπει να συνεχίσουμε. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια και το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πω ότι "δεν θέλω να μείνω άλλο εδώ".

Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να συζητηθούν στο τέλος της σεζόν".

Τέλος, ο Ολλανδός τεχνικός αποκάλυψε ότι γνώριζω πως θα ήταν δύσκολο για την ομάδα του να διατηρηθεί στην κορυφή, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας και του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006.

"Είναι δύσκολο να μείνεις στην κορυφή. Αυτή η ομάδα τα κατάφερε, αλλά δεν είναι εύκολο. Πάντα έχω την ελπίδα να κατακτήσω κάτι, όπως και οι παίκτες. Πάλεψαν σκληρά.

Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, ήταν όμως μία δύσκολη σεζόν με τραυματισμούς και άλλα πράγματα",
κατέληξε χαρακτηριστικά.

O ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ MVP THΣ EUROLEAGUE


Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα παίκτες που ανακοίνωσε την Τρίτη η ULEB, η οποία το Σάββατο θα ανακοινώσει τους τελικοιύς νικητές.

Οι υποψήφιοι είναι:
  1. ΠΟΙΝΤ ΓΚΑΡΝΤ: Θοδωρής Παπαλουκάς (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τέρελ Μακ Ιντάιρ (Σιένα)
  2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ: Γιοτάμ Χαλπερίν (Μακάμπι), Τράιαν Λάνγκτον (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Ραϊμόνας Σισκάουσκας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπούτσι Θόρντον (Σιένα)
  3. ΨΗΛΟΙ: Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (Σιένα), Τέρενς Μόρις (Μακάμπι), Νίκολα Πέκοβιτς (Παρτιζάν), Τιάγκο Σπλίτερ (Ταού)

ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΑΡΝΤΟΖΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Ο Αργεντινός μέσος του Αστέρα Τρίπολης προκάλεσε εντύπωση με τις εμφανίσεις του, προσελκύοντας τα βλέμματα των «μεγάλων». Οι «ερυθρόλευκοι» ενδιαφέρονται για τον 29χρονο αμυντικό μέσο και έχουν γνωστοποιήσει την επιθυμία τους να τον ντύσουν στα κόκκινα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ομάδες βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και δεν αποκλείεται σύντομα ο Καρντόσο να αφήσει την Αρκαδία για τον Πειραιά.

Εκτός από το θέμα Καρντόσο, αναμένεται άμεσα να «προχωρήσει» και η υπόθεση Κλέιτον. Το τελευταίο διάστημα το θέμα έχει «παγώσει», με τον Ολυμπιακό να τονίζει ότι οι υπέρογκες απαιτήσεις της διοίκησης της Λάρισας οδηγούν σε ναυάγιο τη μεταγραφή. Η επιθυμία του Βραζιλιάνου να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό είναι το ισχυρό ατού των πρωταθλητών στην υπόθεση και ίσως τελικά το σήριαλ να έχει happy end.