Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2008

UEFA: 1η Αγωνιστική Αποτελέσματα



























Ολοκληρώθηκαν οι αναμετρήσεις της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Μία πρεμιέρα που άφησε πικρή γεύση στους φίλους του Ολυμπιακού, λόγω της ήττας στην Πόλη από την Γαλατασαράι με 1-0.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Group A

Σάλκε-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1
Μαμπιάλα (αυτογκόλ) 12’, Κουράνι 39’, Αλτιντόπ 69’ / Σαντόμ 90’

Τβέντε-Σανταντέρ 1-0
Ντένεμπουμ 6’

Group B

Γαλατασαράι-Ολυμπιακός 1-0
Κιούελ 65’

Χέρτα Βερολίνου-Μπενφίκα 1-1
Πάντελιτς 74’ / Ντι Μαρία 51’

Group C

Σεβίλλη-Στουτγκάρδη 2-0
Ρόμαριτς 15’, Ρενάτο 16’

Παρτιζάν Βελιγραδίου-Σαμπντόρια 1-2
Ντιαρά 34’ / Μπονατσόλι 20’, Ντεσένα 55’

Group D

Ουντινέζε-Τότεναμ 2-0
Ντι Νατάλε (πέναλτι) 24’, Πέπε 86’
** Στο 57’ αποβλήθηκε ο Ο’ Χάρα της Τότεναμ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ναϊμέγκεν 3-2
Μαντζούκιτς 3’, Μπάλαμπαν 81’, Βρντόλτζακ 84’ / Κάρλος (αυτογκόλ) 23’, Γιάνσεν 78’

Group E

Χιρενφέιν-Μίλαν 1-3
Πράνιτς (πέναλτι) 85’ / Γιονγκ Α Πιν (αυτογκόλ) 19’, Γκατούζο 23’, Ιντσάγκι 69’

Μπράγκα-Πόρτσμουθ 3-0
Αγκουϊάρ 8’, Κουέστα 46’, Άλαν 87’

Group F

Ζίλινα-Αμβούργο 1-2
Ρίλκε 69’ / Πέτριτς 15’, Όλιτς 44’

Άστον Βίλα-Άγιαξ 2-1
Λάουρσεν 8’, Μπάρι 45’ / Φερμίλεν 22’

Group G

Κοπεγχάγη-Σεντ Ετιέν 1-3
Σαντίν (πέναλτι) 59’ / Γκομίς 2’, Περέν 37’, Παγέ 65’
** Στο 4’ η Κοπεγχάγη έχασε πέναλτι με τον Νόρντστραντ

Ρόζενμποργκ-Κλαμπ Μπριζ 0-0

Group H

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λα Κορούνια 3-0
Τζαγκόεφ 9’, 12’, Βάγκνερ Λοβ 60’

Νανσί-Φέγενορντ 3-0
Ζέρκα 48’, Φερέτ 54’, Έλντερ 85’

Βαλβέρδε: Πολλά προβλήματα στην επανάληψη, κλειδί ο αγώνας με Μπενφίκα


«Ξεκινήσαμε καλά στην αναμέτρηση, μέχρι που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ. Δυστυχώς, φεύγουμε από εδώ χωρίς βαθμούς», είπε αρχικά ο Βαλβέρδε και συνέχισε:

«Στο α’ μέρος το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, όμως στην επανάληψη είχαμε σοβαρά προβλήματα, αφού δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλα μπροστά. Σε εκείνο το σημείο ξεφύγαμε κάπως από το παιχνίδι μας κι έτσι είχαμε προβλήματα και στην άμυνα μας, με αποτέλεσμα η Γαλατασαράι να έχει 2-3 καλές ευκαιρίες. Στο τέλος βάλαμε περισσότερους επιθετικούς και στο τέλος είχαμε κάποιες ευκαιρίες με ψηλές μπαλιές, με κάποια από τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει. Η Γαλατά έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως οι Λίινκολν και Αρντά, που μας δυσκόλεψαν πολύ».

Όσο για τη συνέχεια και τον αγώνα με την Μπενφίκα στο Καραϊσκάκη σε δύο αγωνιστικές (υπάρχει ρεπό την επόμενη αγωνιστική), ο Βαλβέρδε ήταν ξεκάθαρος. «Ναι, είναι πολύ σημαντικός αγώνας. Από τη στιγμή που χάνεις τον πρώτο παιχνίδι, ο δεύτερος αγώνας μετατρέπεται σε ματς κλειδί, γιατί σε αυτή τη διοργάνωση πρέπει να κερδίσεις τουλάχιστον δύο αγώνες για να περάσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Γαλατασαράι-Ολυμπιακός 1-0: Ήττα και κάκιστη εμφάνιση (βιντεο)


Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA ήταν το χειρότερο δυνατό. Ήττα μέσα στην Τουρκία από τη Γαλατασαράι με 1-0, συνοδευόμενη με κάκιστη εμφάνιση.
Στην κυριολεξία, οι «ερυθρόλευκοι» δεν φάνηκαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης ικανοί να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω και δίκαια αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημείωσε με κεφαλιά ο Χάρι Κιούελ (26’). Λίγα λεπτά αργότερα ο Ντιόγο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή (39’), αλλά ο διαιτητής αρνήθηκε λανθασμένα να δώσει πέναλτι. Τα πάντα θα είχαν τελειώσει νωρίς για τους Πειραιώτες, αν το σουτ του Λίνκολν δεν είχε χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι (55’).

Η τύχη γύρισε την πλάτη για δεύτερη φορά στον Βραζιλιάνο, μια και το απευθείας φάουλ του προσέκρουσε στο ίδιο σημείο (88’)… Μια κεφαλιά του Κοβάσεβιτς και μία του Ντιόγο, οι μοναδικές στιγμές που αξίζουν αναφοράς από πλευράς φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Μίκαελ Σκίμπε): Ντε Σάνκτις, Εμρέ Ασίκ, Σερβέτ, Χακάν, Μπαλτά, Αρντά, Αϊχάν (72' Βολκάν), Λίνκολν, Κιούελ (86' Μεχμέτ), Μπάρος (79' Νοντά), Σαμπρί Σαρίογλου

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Παντος (58' Λέτο), Αβρ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Ντομί, Αντζας, Πατσατζόγλου (74' Όσκαρ), Γκαλέτι (79' Κοβάσεβιτς), Τοροσίδης, Μπελούτσι, Ντιόγο

Διαιτητής: Εδουάρδο Ιτουράλντε Γκονζάλες (Ισπανία)

Κίτρινες: Λίνκολν, Αϊχάν, Εμρέ Ασίκ - Πατσατζόγλου, Άντζας, Γκαλέτι, Ντομί

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Φενέρ: Στην έξοδο Αραγονιές και Γκουΐθα


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία δεν αποκλείεται οι Λουίς Αραγονιές και Ντάνι Γκουΐθα να αποτελέσουν παρελθόν για την Φενέρμπαχτσε σε περίπτωση που η ομάδα δεν κερδίσει στο επόμενο ματς το Σάββατο με την Μπούρσασπορ.

Η Φενέρ έχει χάσει στα τέσσερα από τα επτά ματς μέχρι στο πρωτάθλημα και η πίεση έγινε πολύ έντονη έπειτα από την εντός έδρας ήττα από την Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, σε μία χρονιά που ξεκίνησε με πολλά όνειρα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, έδωσε πολλά λεφτά το καλοκαίρι, όμως τώρα κατηγορείται από τους φιλάθλους για τις επιλογές του. Ο Αραγονιές είναι πλέον πολύ πιθανό να απολυθεί από την τεχνική ηγεσία, ενώ το μεγάλο απόκτημα, ο Ντάνι Γκουΐθα είναι πολύ πιθανόν να τον ακολουθήσει στην έξοδο περισσότερο γιατί το συμβόλαιό του είναι πολύ μεγάλο και ήδη υπάρχουν φήμες περί ενδιαφέροντος της Μάντσεστερ Σίτι.

Σε τρεις εβδομάδες επιστρέφει ο Εντουάρντο (ΒΙΝΤΕΟ)


Αντίστροφα μετρά πια ο Εντουάρντο Ντα Σίλβα, προκειμένου να επιστρέψει στη δράση. Οκτώ μήνες έχουν περάσει από τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με τη Μπέρμιγχαμ και όπως δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ, ο άσος της Άρσεναλ θα είναι έτοιμος σε τρεις εβδομάδες.

Ο Κροάτης επιθετικός έσπασε το πόδι του τον περασμένο Φεβρουάριο στην αναμέτρηση με την Μπέρμπιγχαμ από το τάκλιν του Μάρτιν Τέιλορ.
Η αποθεραπεία του πήγε πολύ καλά και ο προπονητής του ανέφερε πως θα η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα.

"Ο Εντουάρδο είναι τρεις εβδομάδες μακριά από την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση", δήλωσε συγκεκριμένα ο Βενγκέρ, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τον Τόμας Ροσίτσκι, εκτίμησε πως θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και πάλι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, με τον Τσέχο άσο να έχει τραυματιστεί στον δικέφαλο από τον περασμένο Ιανουάριο.

O Τραυματισμός του σε Βίντεο

Ολυμπιακός: Η μεγάλη στιγμή


Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA απέχει μόλις ώρες και η αποστολή των ερυθρολεύκων στην Τουρκία κόντρα στην Γαλατασαράι (21:15 MEGA) μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το καλύτερο σε μια από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης.

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού υπάρχει αισιοδοξία αλλά και πίστη πως μπορούν να τα καταφέρουν παρά τις πολλές απουσίες κάτι που τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Όσο για την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει ο Βάσκος τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδας ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιός θα είναι παρτενέρ του Χρήστου Πατσατζόγλου στα χαφ. Η πρώτη επιλογή είναι να προωθηθεί ο Άντζας στο κέντρο και την θέση του στην άμυνα να πάρει ο Ζεβλάκοβ, ενώ η άλλη λύση είναι ο Βασίλης Τοροσίδης να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ και στο δεξί άκρο της άμυνας να βρίσκεται ο Τάσος Πάντος ή ακόμα και ο Γκαλίτσιος.

Αυτοί πάντως που θεωρούνται σίγουροι στο αρχικό σχήμα είναι οι Νικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι και Ντιόγκο.

Όπως όλα δείχνουν ο Βαλβέρδε θα προτιμήσει να ξεκινήσει μ' έναν επιθετικό αν και ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι απρόβλεπτος...

Χωρίς οπαδούς ο ΠΑΟ στη Νέα Σμύρνη


Ευθύνες στην Αστυνομία σχετικά με το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν φίλοι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στον αγώνα της 8ης αγωνιστικής, ρίχνει με ανακοίνωση της η ΠΑΕ Πανιώνιος.

H ανακοίνωση:

"Μία εβδομάδα προ της συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, οι ΠΑΕ Πανιώνιος και Παναθηναϊκός έπειτα από αλληλογραφία είχαν συμφωνήσει την αμοιβαία ανταλλαγή 500 εισιτήριων για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων φιλάθλων στους αγώνες Πανιώνιος-ΠΑΟ και ΠΑΟ-Πανιώνιος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Κατά την διάρκεια της σημερινής συσκέψεως και ενώ απέμεναν μόνο οι υπογραφές για να οριστικοποιηθεί η παρουσία 500 φιλάθλων του Παναθηναϊκού στη θύρα 8 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, ετέθη θέμα ασφάλειας από τον Ταξίαρχο των ΥΑΤ κ. Κούρβα και ζητήθηκε να μείνει κενή η μισή θύρα 7 του γηπέδου, άποψη που υιοθέτησε και ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών κ. Σγουρός μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης.

Πριν τεθεί αυτό το ζήτημα ασφάλειας, σχετικά με την παρουσία των 500 φιλάθλων του Παναθηναϊκού τα μέτρα ασφαλείας από μέρους της ΕΛ.ΑΣ ήταν τα ίδια με αυτά του αγώνα Πανιώνιος-Αρης όταν και είχαν φιλοξενηθεί 500 φίλαθλοι του Άρη στην ίδια θύρα.

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα Πανιώνιος-Άρης όπως είχε προβλεφθεί και για τον αγώνα Πανιώνιος-ΠΑΟ, υπήρχε «νεκρή ζώνη» μεταξύ των φιλάθλων στη θύρα 8 του γηπέδου η οποία αντιστοιχούσε σε 350 καθίσματα. Το αίτημα του Ταξίαρχου κ. Κούρβα για «νεκρή ζώνη» και στην θύρα 7 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, η ΠΑΕ Πανιώνιος το απέρριψε και ως εκ τούτου η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε την παρουσία φιλάθλων του Παναθηναϊκού στον εν λόγω αγώνα.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι πριν τον αγώνα Πανιώνιος-Άρης, Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. εκ των οποίων και ο Ταξιαρχός κ. Κούρβας είχαν εισηγηθεί για βελτιώσεις στην θύρα 8 του γηπέδου της Νέας Σμύρνης που αφορούσαν την ασφάλεια των φιλάθλων, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να εκφράσουμε μόνο την απογοήτευσή μας στο γεγονός ότι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα, κάποιοι Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. απαγορεύουν την παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων στο γήπεδο. Κάθε ποδοσφαιρικός αγώνας είναι γιορτή που πρέπει να παίρνουν μέρος οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων".

Ο Αλέφαντος για την αναγέννηση Γκαλέτι, το (αταίριαστο) δίδυμο Ντιόγκο-Ντάρκο και τον... «ΠΑΠ»!


Για τις πολύ καλές εμφανίσεις του Λουτσιάνο Γκαλέτι φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα, μίλησε ο Νίκος Αλέφαντος. Ο Έλληνας τεχνικός εξήγησε τους λόγους που ο Αργεντινός σκοράρει πιο συχνά και γίνεται ακόμη πιο πολύτιμος για την ομάδα του.

«Είδε τι γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και κατάλαβε ότι είναι κρίμα απέναντι σε τέτοιες άμυνες να μην βάζει γκολ! Χώνεται, λοιπόν, φέτος στο κενό μεταξύ αριστερού στόπερ και αριστερού μπακ και κυνηγάει το γκολ κλίνοντας προς τα μέσα», είπε στην εφημερίδα «ΦΩΣ».

Ο κ. Αλέφαντος μίλησε μεταξύ άλλων για:

Το δίδυμο Ντιόγκο-Ντάρκο: «Δεν ταιριάζουν αυτοί οι δύο! Έχουν το ίδιο στυλ. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, να παίζει ο Ντιόγκο σαν περιφερειακός λόγω Κοβάσεβιτς, θα τον χάσουν τον Βραζιλιάνο! Εκεί που παίζει, χάνεται».

Για τον Δ. Παπαδόπουλο: «Δεν το είχε σε μεγάλη εκτίμηση στον Παναθηναϊκό. Μια χρονιά έκανε σούπερ κι ύστερα έπεσε. Στον Ολυμπιακό, πάντως, αν έρθει, μπορεί να αναστηθεί. Πέραν του κόσμου, ο Ολυμπιακός έχει και τους παίκτες για να τον σηκώσουν αγωνιστικά».

Ελλάδα: Άνοδος στην 13η θέση

Χώρα Βαθμοί Ομάδες
1. Αγγλία 70.499 8/9
2. Ισπανία 67.141 8/8
3. Ιταλία 56.910 7/8
4. Γερμανία 48.695 7/8
5. Γαλλία 43.596 6/7
6. Ρωσία 41.375 3/4
7. Ρουμανία 38.908 2/7
8. Ολλανδία 35.963 6/6
9. Πορτογαλία 32.891 4/7
10. Ουκρανία 30.350 3/4
11. Τουρκία 29.475 2/4
12. Σκωτία 27.125 1/4
13. Ελλάδα 25.165 2/4
14. Ελβετία 25.050 1/5
15. Βέλγιο 22.825 2/4
16. Δανία 21.450 2/5
17. Βουλγαρία 21.250 0/4
18. Τσεχία 20.250 1/4

Στους 100 πιο δημοφιλείς ο Καραγκούνης!


Στους 100 παίκτες που ακολουθούν συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του Γιώργου Καραγκούνη.

Ανάμεσα τους συγκαταλέγονται αστέρια πρώτης γραμμής όπως οι Ρονάλντο και Κακά αλλά και άσοι με σπουδαίο όνομα στην πατρίδα τους (βλέπε Γιασέρ Αλ Καχτανί/Σαουδική Αραβία).

Πρόκειται για μία καταγραφή με εκπλήξεις. Το 2006 την κορυφή κατέκτησε ο Στίβεν Τζέραρντ, ενώ ένα χρόνο αργότερα τα σκήπτρα πήρε ο Μοχάμεντ Αμπουτρέικα.

Στη φετινή λίστα φιγουράρουν ποδοσφαιριστές από 58 χώρες.

Η IFFHS καλεί τους φίλους του ποδοσφαίρου να εκλέξουν διαδυκτιακά μέχρι τις 3 Ιανουαρίου 2008 τον πιο δημοφιλή. Ακολουθεί η λίστα με τους 100 ποδοσφαιριστές.

Χόσνι Αμπντραμπόχ (Αίγυπτος)
Χισάμ Αμπουσαραουάν (Μαρόκο)
Μοχάμεντ Αμπουτρέικα (Αίγυπτος)
Ντάνιελ Άγκερ (Δανία)
Σέρχιο Αγουέρο (Αργεντινή)
Φαϊζάλ Αγκάμπ Σίντο (Σουδάν)
Ιγκόρ Ακινφέεφ (Ρωσία)
Τζον Αλοΐζι (Αυστραλία)
Αχμάντ Σάαντ Αγιάμπ Αλ Αζεμί (Κουβέιτ)
Γιασέρ Αλ Καχτανί (Σαουδική Αραβία)
Χαμίτ Αλτιντόπ (Τουρκία)
Αντρέι Αρσάβιν (Ρωσία)
Μίχαελ Μπάλακ (Γερμανία)
Ντέιβιντ Μπέκαμ (Αγγλία)
Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία)
Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ (Βουλγαρία)
Μπάιχουνγκ Μπούτια (Ινδία)
Ζάρεντ Μποργκέτι (Μεξικό)
Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Ιταλία)
Βλάντιμιρ Μπιστρόφ (Ρωσία)
Τζον Κάριου (Νορβηγία)
Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία)
Πετρ Τσεχ (Τσεχία)
Χοσέ Φρανσίσκο Σεβάλος (Εκουαδόρ)
Μοχάμεντ Αμιν Τσερμίτι (Τυνησία)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία)
Ίντρα Σαχντάν Νταούντ (Σιγκαπούρη)
Ντέκο (Πορτογαλία)
Στίβεν Ντεφούρ (Βέλγιο)
Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (Ιταλία)
Ντιέγκο (Βραζιλία)
Λαμουρί Ντζεντιάτ (Αλγερία)
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού)
Γιασουχίτο Έντο (Ιαπωνία)
Σαμουέλ Ετό (Καμερούν)
Σεσκ Φάμπρεγας (Ισπανία)
Ρίο Φέρντιναντ (Αγγλία)
Μπάρι Φέργκιουσον (Σκωτία)
Αλεξάντερ Φρέι (Ελβετία)
Ντιέγκο Φορλάν (Ουρουγουάη)
Τζενάρο Γκατούζο (Ιταλία)
Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία)
Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία)
Χοσέ Πάολο Γκερέρο (Περού)
Τάμας Χάιναλ (Ουγγαρία)
Πενγκ Χαν (Κίνα)
Τιερί Ανρί (Γαλλία)
Ρενέ Χιγκίτα (Κολομβία)
Κλας Γιαν Χούντελαρ (Ολλανδία)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία)
Όλιβερ Καν (Γερμανία)
Κακά (Βραζιλία)
Φρεντερίκ Κανουτέ (Μάλι)
Γιώργος Καραγκούνης (Ελλάδα)
Ρόμπι Κιν (Λίβερπουλ)
Χάρι Κιούελ (Γαλατασαράι)
Ναμ-Ιλ Κιμ (Ν.Κορέα)
Φίλιπ Λαμ (Γερμανία)
Γιάρι Λιτμάνεν (Φινλανδία)
Μάρκος (Βραζιλία)
Ράφαελ Μάρκεζ (Μεξικό)
Μπράιαν ΜακΜπράιντ (ΗΠΑ)
Στίβεν ΜακΜάνους (Σκωτία)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)
Τέκο Μοντίσε (Ν.Αφρική)
Άντριαν Μούτου (Ρουμανία)
Γκιγιέρμο Οτσόα (Μεξικό)
Μάρτιν Παλέρμο (Αργεντινή)
Μπάμπανγκ Παμούνγκας (Ινδονησία)
Αντρέα Πίρλο (Ιταλία)
Λούκας Ποντόλσκι (Γερμανία)
Κάρλες Πουγιόλ (Ισπανία)
Ρικάρντο Κουαρέσμα (Πορτογαλία)
Ραούλ Γκονζάλεθ (Ισπανία)
Χοσέ Μανουέλ Ρέι (Βενεζουέλα)
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία)
Χουάν Ρομάν Ρικέλμε (Αργεντινή)
Ρομπίνιο (Βραζιλία)
Ροζέριο Σένι (Βραζιλία)
Ροναλντίνιο (Βραζιλία)
Γουέιν Ρούνεϊ (Αγγλία)
Οσβάλντο Χαβιέ Σάντσεζ (Μεξικό)
Ρόκε Σάντα Κρουζ (Παραγουάη)
Σεμίχ Σεντούρκ (Τουρκία)
Μάρτιν Σίλβα (Ουρουγουάη)
Εουσέμπιους Σμολάρεκ (Πολωνία)
Ταουάν Σρίπαν (Ταϋλάνδη)
Ντάριο Σρνα (Κροτία)
Όσκαρ Σουάζο (Ονδούρα)
Ντμίτρι Σιτσέφ (Ρωσία)
Κάρλος Τέβεζ (Αργεντινή)
Φερνάντο Τόρες (Ισπανία)
Φρανσέσκο Τότι (Ιταλία)
Αρντά Τουράν (Τουρκία)
Χόρχε Λουίς Βαλντίβια (Χιλή)
Αλιρέζα Νικμπάχτ Βαχέντι (Ιράν)
Ρουντ φαν Νίστελροϊ (Ολλανδία)
Νεμάνια Βίντιτς (Σερβία)
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία)
Τσάβι Ερνάντεθ (Ισπανία)

Δέλλας: "Περίμενα πιο δυνατή την Ίντερ"


"Είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, με παίκτες γεννημένους πρωταθλητές, και ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς", τόνισε με δηλώσεις του στην ιταλική αθλητική ιστοσελίδα Datasport.it o 32χρονος κεντρικός αμυντικός της Ανόρθωσης, και συνέχισε:

"Προσπαθήσαμε μέχρι τέλους να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το ματς, αν και δεν τα καταφέραμε. Περίμενα να βρω απέναντί μας μία ομάδα πολύ δυνατή, όμως κάναμε καλή δουλειά για να τους περιορίσουμε και είμαστε ικανοποιημένοι.

Δεν μπορέσαμε να τους κρατήσουμε στο 0-0, όμως μία ευκαιρία ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Τώρα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους από τη δεύτερη σειρά αγώνων, ώστε να αρπάξουμε τη 2η θέση του γκρουπ".

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα η Ρόμα, ομάδα της οποίας φόρεσε τη φανέλα για τρεις σεζόν (2002-05) με επιτυχία, ο "Κολοσσός" είπε: "Σίγουρα η Ρόμα είναι σε ιδιαίτερη στιγμή, όμως είναι μία σπουδαία ομάδα.

Θα καταφέρει να βγει από αυτή την κρίση με την βοήθεια του κόσμου της και διατηρώντας την ενότητά της στο εσωτερικό των αποδυτηρίων".

Τέλη Νοεμβρίου επιστρέφει ο Σαμαράς


Η Σέλτικ θα στερηθεί των υπηρεσιών του πρώτου της σκόρερ για τρεις με τέσσερις εβδομάδες ύστερα από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Δουβλίνο.

Έτσι ο Σαμαράς θα χάσει μεταξύ άλλων και την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 5 Νοεμβρίου για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι θα προλάβει το παιχνίδι με την Άαλμποργκ στα τέλη του μήνα.

Συγκλόνισε χθες βράδυ στη Βουλή "Ο γιός του Ταχυδρόμου"


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2008/10/blog-post_5693.html

Uefa cup: Πρεμιέρα των ομίλων


Πρεμιέρα για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων να είναι στραμμένο στη «μάχη» του Ολυμπιακού στην Τουρκία, απέναντι στην πάντα ισχυρή Γαλατασαράι.

Αναλυτικά οι αγώνες της Πέμπτης:

Group A
Σάλκε-Παρί Σεν Ζερμέν
Τβέντε-Σανταντέρ
Ρεπό η Μάντσεστερ Σίτι

Group B
Γαλατασαράι-Ολυμπιακός
Χέρτα Βερολίνου-Μπενφίκα
Ρεπό η Μέταλιστ
Group C
Σεβίλλη-Στουτγκάρδη
Παρτιζάν Βελιγραδίου-Σαμπντόρια
Ρεπό η Σταντάρ Λιέγης

Group D
Ουντινέζε-Τότεναμ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Ναϊμέγκεν
Ρεπό η Σπαρτάκ Μόσχας

Group E
Χιρενφέιν-Μίλαν
Μπράγκα-Πόρτσμουθ
Ρεπό η Βόλφσμπουργκ

Group F
Ζίλινα-Αμβούργο
Άστον Βίλα-Άγιαξ
Ρεπό η Σλάβια Πράγας

Group G
Κοπεγχάγη-Σεντ Ετιέν
Ρόζενμποργκ-Κλαμπ Μπριζ
Ρεπό η Βαλένθια

Group H
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Λα Κορούνια
Νανσί-Φέγενορντ
Ρεπό η Λεχ Πόζναν

Κετσπάγια: Τα παιδιά μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο, Μουρίνιο: Θαυμάζω τη δουλειά του Τιμούρ...

Απογοητευμένος από την ήττα, αλλά ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια, μετά το τέλος της ήττας της Ανόρθωσης από την Ίντερ στο Μιλάνο.

«Μετά από μια ήττα, δεν μπορεί κανείς να είναι ικανοποιημένος, όμως δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες. Έδωσαν παρά πολλά απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Είχαν αυτοπεποίθηση, χάσαμε μόνο την αυτοσυγκέντρωση μας σε μια φάση. Αυτό ήταν το μόνο κακό σημείο. Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού μάς κρατάει στη δεύτερη θέση. Έχουμε στη συνέχεια δυο παιχνίδια στην έδρα μας, όπου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς. Παίζουμε καλύτερα στην Κύπρο. Η αλήθεια είναι ότι είχαν περισσότερες ευκαιρίες από μας. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία ήταν ότι τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα για να πιστέψουν ότι μπορούν να παίξουν σε αυτό το επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γεωργιανός τεχνικός.

Από την πλευρά του, ο Αριάν Μπεκιάι, υποστήριξε: «Σταθήκαμε καλά. Αν κερδίζαμε έστω ένα βαθμό, θα ήταν πολύ σημαντικό. Δείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε σ' αυτό το επίπεδο. Με λίγη τύχη, ίσως παίρναμε την ισοπαλία. Το σημαντικότερο μήνυμα του αποψινού αγώνα, είναι ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι υπολογίσιμο και έχει παίκτες που αξίζουν».

Μουρίνιο: Θαυμάζω τη δουλειά που κάνει ο Τιμούρ

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε με κολακευτικά σχόλια για τη δουλειά που έχει κάνει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση. «Θαυμάζω τη δουλειά που έχει κάνει ο Τιμούρ Κετσπάγια στην Ανόρθωση, όμως η ομάδα του ήρθε εδώ για να αμυνθεί και περίμενε μέχρι τα τελευταία δέκα λεπτά για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Δεν είναι κριτική αυτή που κάνω, είναι απλώς ο τρόπος που οι αντίπαλοι προσέγγισαν το παιχνίδι», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Πράγματι, η εμφάνισή μας δεν ήταν εντυπωσιακή, αλλά μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι γιατί πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και είμαστε σε καλή θέση στον όμιλο. Περίμενα ότι η Ανόρθωση θα προέβαλε αντίσταση. Όποιος περίμενε ότι θα είχαμε εύκολο έργο, έκανε λάθος. Προσωπικά δεν ήμουν απ' αυτούς. Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα η Ανόρθωση και δύσκολα της βάζεις γκολ. Αν εμείς πετυχαίναμε και δεύτερο γκολ, ίσως ήταν διαφορετικό το παιχνίδι».

Σάαφ: Θα... ζήσουμε και με την ισοπαλία


Ο τεχνικός της Βέρντερ Βρέμης παραδέχτηκε πως η ομάδα του θα μπορούσε να ρισκάρει περισσότερο αλλά δήλωσε ικανοποιημένος από την αμυντική της λειτουργία.

«Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε, καταστρώσαμε καλύτερα τα πλάνα μας και παίξαμε πιο ήρεμα, δεχθήκαμε πίεση. Θα ήταν καλό και στο δεύτερο μέρος να διατηρήσουμε την ηρεμία μας. Είχαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε περισσότερο, αλλά και με τον βαθμό της ισοπαλίας μπορούμε να ζήσουμε. Δεν συγκρίνω τα παιχνίδια με Ιντερ και Παναθηναϊκό. Δεν συγκρίνω παιχνίδια. Απόψε ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην αμυντική λειτουργία».

Όσο για το γκολ του Μερτεσάκερ και τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού: «Άκουσα ότι υπήρχε χέρι, αλλά δεν μπορώ να κρίνω», σχολίασε ο Σάαφ.

Θλάση στα πλευρά ο Σπυρόπουλος


Ο νεαρός ακραίος αμυντικός του «τριφυλλιού» χτύπησε στα πλευρά στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Χενκ Τεν Κάτε να τον αντικαταστήσει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον Αντρέας Ίβανσιτς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ των «πρασίνων» κάνουν λόγο για θλάση στα πλευρά, αλλά για πιο σίγουρα αποτελέσματα, θα πρέπει να περιμένουμε την Πέμπτη όταν και θα υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις ο ποδοσφαιριστής.

ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! AΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙ-HOOLIGUNS


http://anti-hooliguns.blogspot.com/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΝΤΕΡ!!!


http://anti-hooliguns.blogspot.com/2008/10/blog-post_432.html

Κε Τεν Κάτε μετά από 3 αγωνιστικές στο Τσάμπιονς Λιγκ παρεμένετε τελευταίοι στον όμιλό σας. Τι έχετε να δηλώσετε;


http://anti-hooliguns.blogspot.com/2008/10/3.html

Τεν Κάτε: Είμαστε απογοητευμένοι. Βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα


Οι δηλώσεις του τεχνικού του ΠΑΟ: «Νιώθω απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε άτυχοι αφού είχαμε δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες πάνω στην γραμμή. Παίξαμε καλά σήμερα. Μας βοήθησε το χειροκρότημα του κόσμου αλλά και εμείς τους δώσαμε κάτι. Μαθαίνουμε από παιχνίδια όπως το σημερινό αλλά και σε ματς όπως με την Ίντερ Σίγουρα μείναμε πίσω στην βαθμολογία, αυτό είναι πραγματικότητα.

Τέτοιου είδους παιχνίδια σου δίνουν την ευκαιρία να δεις που βρίσκεσαι. Η ομάδα βελτιώνεται, χρειάζεται χρόνος. Ο βασικός μας στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα, θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη και αν συνεχίσουμε έτσι, θα είμαστε. Πιστεύω ότι πέντε πόντοι θα είναι αρκετοί για να προκριθούμε στο ΟΥΕΦΑ και επτά για να περάσουμε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Την επόμενη αγωνιστική πάμε στη Βρέμη. Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε στην Γερμανία.Είχα υποσχεθεί πως θέλαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο στο ελληνικό πρωτάθλημα ακι στην ευρώπη. Αυτό ομως δεν γίνεται αμέσως αλλά χρειάζεται χρόνος.»

Θα προσευχηθώ στους έλληνες θεούς!

Αρκετές ερωτήσεις δέχτηκε ο Ολλανδός προπονητής και στην συνέντευξη Τύπου. Σε ερώτηση για την απόδοση του Μάντζιου υποστήριξε: « Ο Μάντζιος ήταν καλός. Είναι σε φόρμα αυτό το καιρό αλλά δεν θέλω να μιλάω ξεχωριστά για τους παίκτες. Ολη η ομάδα πήγε καλά σήμερα.»
Σε αλλη ερώτηση αν φταίει η ατυχία που ο ΠΑΟ έχει ένα βαθμό στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, απάντησε: «Σίγουρα δεν φταίει η κακή τύχη μονο. Στην Κύπρο χασαμε απο την Ανόρθωση γιατί είμαστε κακοί. Πιστεύω η τύχη να αλλάξει στα επόμενα παιχνίδια. Θα προσευχηθώ για αυτό στους έλληνες θεούς. »

Champions League: Αποτελέσματα 3ης Αγωνιστικής (Τετάρτη)


Μία εκπληκτική Μπαρτσελόνα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να συντρίψει με το επιβλητικό 5-0 τη Βασιλεία και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον 3ο όμιλο.

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Ατλέτικο και Λίβερπουλ, ενώ η Τσέλσι έστω και δύσκολα επικράτησε της Ρόμα η οποία πλέον έχει πολύ λίγες ελπίδες για πρόκριση. Μεγάλο διπλό της Σπόρτινγκ στην Ουκρανία.




Group A


Bordeaux – Cluj 1-0
(54’ αυτογκόλ Καντού, αποβλήθηκε ο Τρίκα με δεύτερη κίτρινη στο 90’)

Chelsea– Roma 1-0

(77’ Τέρι)

Η βαθμολογία:
Τσέλσι 7
Κλουζ 4
Ρόμα 3
Μπορντό 3

Group B

Inter – Anorthosis 1-0
(44’ Αντριάνο)

Panathinaikos – Werder Breme 2-2

(36’ Μάντζιος, 68’ Μάντζιος / 29’ Μερτεσάκερ, 83’ Αλμέιδα)

Η βαθμολογία:
Ίντερ 7
Ανόρθωση 4
Βέρντερ 3
Παναθηναϊκός 1

Group C

Shakhtar – Sporting 0-1
(76’ Λιέντσον)

Basel – Barcelona 0-5

(4’ Μέσι, 15’ Μπούσκετς, 22’, 46’ Κρκιτς, 48’ Τσάβι)

Η βαθμολογία:
Μπαρτσελόνα 9
Σπόρτινγκ 6
Σαχτάρ 3
Βασιλεία 0

Group D

Athletico Madrid – Liverpool 1-1
(83’ Σιμάο / 14’ Κιν)

Psv Eindhoven – Marseille 2-0
(71’, 85’ Κούφερμανς)

Η βαθμολογία:
Ατλέτικο 7
Λίβερπουλ 7
Αϊντχόφεν 3
Μαρσέιγ 0

Ίντερ-Ανόρθωση 1-0: Είδε την Ιντερ στα μάτια …. (ΒΙΝΤΕΟ)


Εξαιρετικά στάθηκε η Ανόρθωση και μέσα στο «Τζιουσέπε Μεάτσα» όμως γνώρισε την ήττα από την πανίσχυρη Ίντερ με 1-0. Μαεστρικά στημένη στον αγωνιστικό χώρο η «Μεγάλη Κυρία» από τον Τιμούρ Κετσπάγια λύγισε σε μια στιγμή αδράνειας.

Το γκολ των Ιταλών , που είχαν μια ανούσια υπεροχή σε ολόκληρο τον αγώνα, ο Αντριάνο. Εκπληκτική παρουσία των 1300 φίλων της Ανόρθωσης. Η Ίντερ με την νίκη της έφθασε τους 7 βαθμούς, η Ανόρθωση έμεινε δεύτερη με 4 βαθμούς. Ισοπαλία 2-2 που βολεύει την Ανόρθωση στην Αθήνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Βέρντερ.

Οι Ιταλοί είχαν την κατοχή όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη της Ανόρθωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο οι Ιταλοί έκαναν μόλις δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 10 ο Μουντάρι μετά από πάσα του Μαντσίνι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση αλλά ο Μπεκιάϊ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του. Η δεύτερη ήταν και η καθοριστική.

Στο 44 ο Μαικόν σέντραρε από δεξιά και ο Αντριάνο μόνος στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Ανόρθωσης. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Κετσπάγια απείλησαν την εστία του Τόλντο στο 4, αλλά ο Ιταλός κήπερ απέκρουσε το σουτ- φάουλ του Δέλλα.

ΙΝΤΕΡ: Τόλντo, Κόρντομπα, Ζανέτι, Μαϊκόν, Καμπιάσο (82΄ Μπουρντίσο), Μουντάρι, Κίβου, Στάνκοβιτς, Ιμπραήμοβιτς, Αντριάνο (82΄ Κρουζ), Μαντσίνι (63΄ Κουαρέσμα).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Δέλλας Ντομπρασίνοβιτς (87΄ Φρούσσος), Λαμπάν, Μπαρντόν (75΄ Τσιταϊσβίλι), Σόσιν (46΄ Χαουάρ), Σάβιο.

1-0