Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Oλυμπιακός: Εξετάζει Αράνγκο...αντί για Γκονζάλες !

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν όλες τις πιθανές εκδοχές. Θέλουν να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, εφόσον δεν βρεθεί… άκρη στις διαπραγματεύσεις με τη Μπέτις για τον Μαρκ Γκονζάλες. Ο Χιλιανός, αριστεροπόδαρος μέσος βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αλλά σε περίπτωση που τελικά η μεταγραφή δεν έχει αίσια κατάληξη, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν έτοιμες τις εναλλακτικές. Σε αυτή την κατηγορία, δεσπόζει το όνομα του Χουάν Αράνγκο της Μαγιόρκα.

Ο 29χρονος άσος πρόβαρε τις τελευταίες μέρες τη φανέλα της Γκλάντμπαχ. Μάλιστα, τα πάντα είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές και απέμεναν οι επίσημες ανακοινώσεις. Όλα αυτά μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου… Γιατί εκείνη τη στιγμή, οι Πειραιώτες φαίνεται να μπήκαν «σφήνα» στην υπόθεση, προσεγγίζοντας την Μαγιόρκα.

Το αποτέλεσμα; Οι ιθύνοντες της ισπανικής ομάδας μύρισαν περισσότερο… ρευστό και ενημέρωσαν τον παίκτη πως υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη ελληνική ομάδα. Ζωηρότερο και πιο… ακριβό από της Γκλάντμπαχ (οι Ισπανοί λένε για 4.5εκατ. ευρώ, την ώρα που η Γκλάντμπαχ συμφώνησε αρχικά για 3.3). Πάντως τίποτα δεν θα προχωρήσει αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα με τον Γκονζάλες.

Όπως αποκάλυψε η «SportDay», ο Χιλιανός άσος έχει δώσει τα χέρια με τον Ολυμπιακό για τριετές συμβόλαιο και απομένει η συγκατάθεση της Μπέτις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ανδαλουσιάνοι αξιώνουν 7εκατ. ευρώ, την ώρα που στο λιμάνι προτίθενται να δαπανήσουν μέχρι πέντε (δεν επιβεβαιώνεται). Οριστικό τέλος θα δοθεί όταν υπάρξει κουβέντα με τον πρόεδρο των «πράσινων», Μανουέλ Ντε Λοπέρα. Προς το παρών ο ισχυρός άντρας της Μπέτις είναι άφαντος και αναγκαστικά οι νταμπλούχοι Ελλάδας πρέπει να κάνουν υπομονή…

ΠΑΟ: Επανέρχεται για Κρουζ, βλέπει Ζεμπινά ;

Έτοιμος να προσφέρει νέο, βελτιωμένο συμβόλαιο στον Χούλιο Κρουζ είναι ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Skysports Italia», το οποίο αναπαρήγαγε η ιστοσελίδα «.napolisport.net», οι «πράσινοι» είναι διατεθειμένοι να επανέλθουν για την απόκτηση του Αργεντινού επιθετικού, εμμένοντας στο διετές συμβόλαιο, αλλά αντί για 2.5εκατ. ευρώ το χρόνο θα ανέβουν στα 3εκατ. ευρώ.

Επιμένουν και για Ζεμπινά οι Ιταλοί

Αλλο δημοσίευμα από την γειτονική χώρα και ποιο συγκεκριμένα την ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", αναφέρει πως στο στόχαστρο των "πράσινων" είναι ο Τζόναθαν Ζεμπινά της Γιουβέντους.

Σύμφωνα με το άρθρο ο Παναθηναϊκός θέλει να εντάξει στο δυναμικό του, έναν ακόμα Γάλλο, ο οποίος όμως ταλαιπωρείται από τραυματισμούς τον τελευταίο καιρό.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου, είχε μόλις εννέα συμμετοχές την περασμένη περίοδο με τη φανέλα της "Μεγάλης Κυρίας".

Confederations Cup: Πήρε την τρίτη θέση η Ισπανία !

Ζορίστηκε πολύ η αλλαγμένη Ισπανία να φτάσει στην νίκη απέναντι στην αξιόμαχη Ν. Αφρική, αλλά τελικά ένα φάουλ του Αλόνσο στο 17ο λεπτό της παράτασης χάρισε τη νίκη στους «Ίβηρες» με 3-2. Γκουίθα και Μφέλα οι πρωταγωνιστές της ισόπαλης (2-2) κανονικής διάρκειας πετυχαίνοντας από δυο γκολ, τα τρία από αυτά στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα! Με τη νίκη τους αυτοί, οι Ισπανοί κατέλαβαν την τρίτη θέση στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Ο Μφέλα άνοιξε το σκορ για τους Αφρικανούς στο 73' και η "Furia Roha" δεν έδειχνε ικανή να αντιδράσει, αλλά ο Γκουΐθα έκανε την ανατροπή μόνος του.

Ο στράικερ της Φενέρμπαχτσε έφερε τα πάνω... κάτω μέσα σε ένα λεπτό και ενώ όλα έδειχναν νίκη της οικοδέσποινας, αφού σκόραρε στο 88' και το 89'.

Στο 88' από την μπαλιά του Σάντι Καθόρλα κατέβασε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κουν, όπως και ένα λεπτό αργότερα με σέντρα, η οποία όμως χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία εντός της εστίας.

Ο Μφέλα όμως απάντησε στο 93' και με εκτέλεση φάουλ-κεραυνό ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Όσο τυχερός ήταν ο Γκουΐθα στο δεύτερό του γκολ, άλλο τόσο ήταν και ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος στο 107' εκτέλεσε φάουλ από δεξιά θέλοντας ουστιστικά να κάνει σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Κουν.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ραούλ Αλμπιόλ, Πικέ, Καπτεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο, Σάντι Καθόρλα, Ριέρα, Μπούσκετς (81' Φερνάντο Γιορέντε), Βίγια (57' Σίλβα), Φερνάντο Τόρες (57' Γκουΐθα).

ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ: Κουν, Γκάξα, Μπουθ, Μοκοένα, Μασιλέλα, Ντιγκακόι, Σιμπάγια, Πίνααρ (64' Μφέλα), Μοντίσε (69' Φαν Χέερντεν), Τσαμπαλάλα (84' Μλόγκο), Πάρκερ.

Τα γκολ:
1-0


1-1


1-2


2-2


2-3

Tσέλσι: 60 εκατ. για Πάτο !

Σύμφωνα με δημοσίευμα του News Of the World η Τσέλσι επανέρχεται με μεγάλη πρόταση για τον Αλεχάντρο Πάτο.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα του Λονδίνου προσφέρει 60 εκατομμύρια ευρώ για τον ποδοσφαιριστή και η απάντηση των "ροσονέρι" αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά την πώληση του Κακά δεν υπάρχει πρόθεση να παραχωρηθεί άλλο αστέρι της ομάδας αλλά τέτοιες προτάσεις είναι δύσκολο να απορριφθούν.

Η Μάντσεστερ Γ. δίνει 55 εκατ. για τον Αγκουέρο !

Πρόταση ύψους 55 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι διατεθημένη να καταθέσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, προκειμένου να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Σέρχιο Αγκουέρο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αγγλικού Τύπου, οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι διατεθειμένοι να δώσουν 55 εκατ. Ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να κάνουν δικό τους τον 22χρονο επιθετικό, όμως στην Ατλέτικο δεν επιθυμούν να παραχωρήσουν. Ο Αργεντινός έχει ρήτρα 60 εκατ.ευρώ.

ΠΑΟ: Ποιές είναι οι επόμενες μεταγγραφικές κινήσεις...

Στα… φαβορί ο Ιλάν

Μετά την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ, στον Παναθηναϊκό ψάχνουν για ακόμα έναν επιθετικό που πιθανότατα θα κινείται στην περιφέρεια. Ο Αραούγιο Ιλάν όχι μόνο δείχνει απλά να έχει προταθεί στους «πράσινους», αλλά όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες παίζει και δυνατά.

Ο 29χρονος επιθετικός επιθυμεί ν’ αποχωρήσει απ’ τη Σεντ Ετιέν και οι «στεφανουά» δεν φέρονται να έχουν τρομερές απαιτήσεις, μιας και θα είναι ευχαριστημένοι με 2 εκατ. ευρώ. Ο Χενκ Τεν Κάτε πάντως θα ήθελε έναν περιφερειακό επιθετικό για να πλαισιώσει τον Σισέ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς σε πρώτο πλάνο αυτή τη στιγμή είναι η μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού.



Τα περί …Λούσιο και Φαν Μπούιτεν!

Ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της λίστας του για τη θέση του κεντρικού αμυντικού έχει τους Ματίας Μπιέρσμιρ και Κάρλος Μαρτσένα και χαμηλότερα τον Σεμπάστιαν Πουϊγκρενιέ. Πάντως στο «τριφύλλι» σύμφωνα με πληροφορίες απ’ τη Γερμανία κοιτούν τις περιπτώσεις των Λούσιο και Φαν Μπούτεν απ’ την Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα φαίνεται πως ρώτησαν για τον Ο 31χρονο διεθνή Βραζιλιάνο αμυντικό και οι πιθανότητες όπως γίνεται αντιληπτό είναι…ελάχιστες, δεδομένου του υψηλού του κασέ που κυμαίνεται από 3.5-4 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τον Βέλγο, έχει προταθεί και αν μείνει ελεύθερος ίσως υπάρξει κίνηση, μιας και το κασέ του είναι αρκετά χαμηλότερο.

Ξανά στο προσκήνιο ο Παλάσιο

Ο Ροντρίγκο Παλάσιο ήταν ένα απ’ τα ονόματα που απασχολούσε πριν αρκετό καιρό τον Παναθηναϊκό και χθες, ραδιοφωνικός σταθμός απ’ το Μπουένος Άιρες μετέδωσε ότι οι «πράσινοι» κινούνται δυνατά για την απόκτησή του. Όπως ανέφεραν οι Αργεντινοί κατατέθηκε πρόταση 4 εκατ. ευρώ στη Μπόκα Τζούνιορς για το 50% του 27χρονου επιθετικού, κάτι που διαψεύστηκε απ’ τους «πράσινους», χωρίς όμως να αποκλείουν τίποτα για τη συνέχεια.

«Σειρήνες» για Σιμάο

Η απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη έφερε πληθώρα επιλογών στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού καθώς υπάρχουν επίσης και οι Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο και Μαρσέλο Μάτος. Για τον Μοζαμβικανό άσο υπάρχει ενδιαφέρον από ρωσικές και αγγλικές ομάδες (σ.σ Πόρτσμουθ). Δεν αποκλείεται λοιπόν να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ σύντομα κάποια πρόταση και αν είναι ικανοποιηθούν ο παίκτης θα παραχωρηθεί.

Απ’ τη μεριά του ο Αντρέας Ιβανσιτς, έχει πάρει άδεια από τον Παναθηναϊκό και ελπίζει ότι άμεσα θα έχει στα χέρια του πρόταση απ’ το εξωτερικό, είτε για αγορά του είτε για δανεισμό.

Μπάριος και Καστίγιο

Πάντα, παίζει το όνομα του Λούκας Μπάριος της Κόλο Κόλο αλλά η τιμή του (7 εκ. ευρώ) είναι απογορευτική αλλά και του Καστίγιο, που στον Παναθηναϊκό δεν διαψεύδουν το φιλολογικό ενδιαφέρον.

Φήμες για Ταμούδο

Εν τω μεταξύ, ο μεγάλος αρχηγός της Εσπανιόλ, Ραούλ Ταμούδο, βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές στη Σαντορίνη! Οι φήμες, λοιπόν, τον θέλουν να συζητά με ελληνική ομάδα και ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι αυτή, μιας και ο παίκτης έχει προταθεί εδώ και καιρό στους «πράσινους». Εξάλλου, οι Ισπανοί γράφουν συνέχεια ότι ο επόμενος σταθμός του Ταμούδο θα είναι η Ελλάδα, μιλώντας για ενδιαφέρον και του Ολυμπιακού...

Ντάρμπισιρ: «Ο ΠΑΟ κάνει μεταγραφές εντυπωσιασμού και όχι ουσίας...»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Τι έχεις να πεις για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού;

«Κάθε μεταγραφική περίοδο περιμένεις από τον Παναθηναϊκό να παίρνει καλούς παίκτες γιατί είναι καλή ομάδα. Οχι τόσο μεγάλη όσο ο Ολυμπιακός, βέβαια. Παίρνουν παίκτες για να δείξουν στον Ολυμπιακό ότι έχουν χρήματα και μπορούν να ξοδέψουν. Αλλο μεταγραφές ουσίας και άλλο εντυπωσιασμού. Είμαι σίγουρος ότι και με τους παίκτες που φέραμε εμείς θα τα πάμε πάρα πολύ καλά και θα κατακτήσουμε και πάλι το πρωτάθλημα».

-Μια από τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού ήταν και ο Λέτο...

«Και τι έγινε;..».
-Δεν τον θεωρείς καλό παίκτη;
«Δεν θέλω να το σχολιάσω».
-Αν ο Παναθηναϊκός ερχόταν να σε αποκτήσει, όπως έκανε με τον Λέτο, τι θα έκανες;

«Ημουν εδώ για τρεις με τέσσερις μήνες, αλλά ένιωσα πολύ πιστός στον σύλλογο. Τώρα σας λέω ότι ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα πήγαινα εκεί».

-Είναι αλήθεια ότι πάλεψες πολύ για να γίνει η μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό.
«Ηταν όνειρο για μένα, με έκανε πολύ ευτυχισμένο που πήρα μεταγραφή σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πρώτα από όλα γιατί θα παίζω μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Είναι φανταστικοί. Η στήριξη που δίνουν στους παίκτες είναι φοβερή. Ελπίζω να παίζω πολλά χρόνια ακόμα γι’ αυτόν τον κόσμο».

«Φανταστικός ο Ολυμπιακός»
-Στην Αγγλία με ποιους οπαδούς θα έκανες σύγκριση; Ακούγονται πολλά για τους φίλους της Λίβερπουλ.

«Δεν υπάρχει ομάδα με τέτοιον κόσμο στην Αγγλία. Μόνο ο Ολυμπιακός έχει τέτοιους φιλάθλους. Κανείς άλλος».
-Με μια μόνο λέξη, πώς θα χαρακτήριζες τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός με μια λέξη; Φανταστικός!».

-Είναι πρόβλημα οι συχνές αλλαγές τεχνικών;

«Δεν είναι πρόβλημα οι αλλαγές προπονητών. Ολα τα παιδιά έχουν δουλέψει με πολλούς διαφορετικούς προπονητές στην καριέρα τους. Το μόνο που θα είναι διαφορετικό, θα είναι το παιχνίδι που θέλει να παίξει ο νέος προπονητής».

«Καλύτερο το 4-4-2»


-Φαίνεται να προτιμά το 4-4-2.


«Καλύτερο το 4-4-2. Πολύ πιο επιθετικό, θα πετύχουμε περισσότερα γκολ. Πέρυσι θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο πιεστικοί, αλλά υπήρχε ένας επιθετικός και άλλος ένας από πίσω. Νομίζω ότι το 4-4-2 θα ταιριάξει περισσότερο στην ομάδα και στους παίκτες».

-Με σένα υπάρχει το φοβερό στατιστικό να σκοράρεις πιο εύκολα όταν μπαίνεις αλλαγή απ’ ότι όταν ξεκινάς βασικός.

«Το ξέρω, αλλά δεν μου αρέσει ο κόσμος να νομίζει ότι είμαι μόνο για να έρχομαι από τον πάγκο. Ηρθα στον Ολυμπιακό για να παίξε και να βελτιωθώ. Προσπαθώ να βρίσκομαι σε θέσεις που μπορεί να δημιουργηθεί ευκαιρία για γκολ. Είχα καλά νούμερα από πλευράς σκοραρίσματος πέρυσι, αλλά δεν έπαιξα πολύ. Αν παίξω περισσότερο, θα έχω περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρω».

«Παίζω πολύ καλά με τον Ντιόγκο»


-Με τον Ντιόγκο μπορείς να αποτελέσεις καλό δίδυμο;

«Το έλεγα πέρυσι, θα το πω και φέτος. Παίζω πολύ καλά με τον Ντιόγκο. Συνδυαζόμαστε καλά, καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον, επικοινωνούμε καλά, κάτι που είναι σημαντικό για τους επιθετικούς».

-Για τον Μέλμπεργκ;

«Δεν ξέρω προσωπικά τον Μέλμπεργκ, αλλά έχω παίξει αντίπαλός του όταν ήμουν στην Αστον Βίλα και ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι πολύ καλός παίκτης. Εχει μεγάλη εμπειρία, είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει και ότι ο κόσμος θα τον λατρέψει».

-Πού μπορεί να φτάσει φέτος ο Ολυμπιακός;
«Νομίζω ότι αν δεν έχουμε τραυματισμούς, όπως είχαμε πέρυσι, δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην προχωρήσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, διότι έχουμε καλή ομάδα, έχουμε τον κόσμο να μας δίνει ώθηση και μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα».

AEK: Βλέπει Οκκά !

Στο στόχαστρο του Σερβοέλληνα τεχνικού βρίσκεται ο Γιάννης Οκκας και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της επανένταξης του Κύπριου άσου στο ρόστερ της Ενωσης.

Ο Μπάγεβιτς γνωρίζει ότι η υπόθεση της μεταγραφής του Οκκά στην ΑΕΚ δεν θα είναι εύκολη, αφού ο παίκτης αμείβεται από την Ομόνοια με 650.000 ευρώ. Εκτός και αν έριχνε τις απαιτήσεις του, στην προοπτική να αγωνισθεί ξανά στο ελληνικό πρωτάθλημα...

Ολυμπιακός: Απαντάει με Όουεν ;

Μια μεγάλη μεταγραφή φαίνεται πως ετοιμάζει ο Ολυμπιακός, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay». Οι Πειραιώτες φέρονται να εξετάζουν την περίπτωση να κάνουν τον Μάικλ Όουεν δικό τους! Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, χθες σε μεγάλο γραφείο μάνατζερ της Αγγλίας η κουβέντα περιστρεφόταν γύρω από την Ελλάδα. Στην κουβέντα αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες φέτος ρίχνουν πολλά λεφτά», και μάλιστα στέκονταν στις μεταγραφές του Τζιμπρίλ Σισέ και του Όλοφ Μέλμπεργκ σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Στους ατζέντηδες του Νησιού προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ότι οι δύο αυτοί παίκτες επέλεξαν να αγωνιστούν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης έπεσε και η… βόμβα. «Δεν είναι μόνο ο Σισέ και ο Μέλμπεργκ. Στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του και ο Μάικλ Όουεν»!

Ο 30χρονος στράικερ έμεινε ελεύθερος από την Νιούκαστλ και ψάχνει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. Ο Όουεν φέρεται να είχε προταθεί πρόσφατα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ασχοληθεί από τα νούμερα που είχαν φτάσει στα αυτιά τους. Τώρα, όμως, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Την υπόθεση φαίνεται πως έχει αναλάβει προσωπικά ο Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ τα δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν ότι οι προτάσεις (Χαλ Σίτι και Εβερτον έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον) που έχει ο Άγγλος φορ στα χέρια του δεν ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ.

Αφιέρωμα της ΦΙΦΑ για Ζιλμπέρτο Σίλβα !

«Πνευμόνι της Βραζιλίας», «ήρωα της Άρσεναλ» και «παρολίγον ξυλουργό!» χαρακτηρίζει τον Ζιλμπέρτο Σίλβα εκτενές αφιέρωμα της επίσιμης ιστοσελίδας της ΦΙΦΑ με αφορμή τη συμμετοχή του Βραζιλιάνου άσου του Παναθηναϊκού στον σημερινό τελικό του Κονφεντερέσιον Καπ κόντρα στις ΗΠΑ, όπου θα έχει την ευκαιρία να σηκώσει ακόμη μία «κούπα» στην καριέρα του.

«Αυτό είναι ο ρόλος μου»

Το δημοσίευμα της ΦΙΦΑ που παίζει βασικό στην πρώτη της σελίδα έχει τίτλο το «πνευμόνι της Βραζιλίας» και μάλιστα φιλοξενεί και δηλώσεις του μέσου του "τριφυλλιού" που μεταξύ άλλων λέει για την κριτική που του ασκείται γιατί δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της ομάδας του:

«Νιώθω πάντα άνετα όταν κάνω σκληρή δουλειά στη μεσαία γραμμή. Για μένα έιναι τιμή. Κάνω αυτό για το οποίο είμαι φτιαγμένος. Αν το κάνω σωστά, οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν τα δικά τους, να γίνουν δημιουργικοί και να σκοράρουν. Δείτε τους παίκτες που έχουμε. Κακά, Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο. Δεν χρειάζονται τον Ζιλμπέρτο για τη δημιουργία...».

«Ίσως να έφτιαχνε έπιπλα»

Η αναφορά για τον Ζιλμπέρτο συνεχίζεται ως εξής: «Γεννημένος στη φτώχεια, ο Ζιλμπέρτο μπήκε σε νεαρή ηλικία στη σκληρή δουλειά. Έπειτα από ένα ατυχές πέρασμα στις μικρές κατηγορίες με την Αμέρικα Μινέιρο, ο Ζιλμπέρτο μπορούσε να γίνει ξυλουργός. Αν δεν έκανε μια τέτοια προσπάθεια στην Ατλέτικο Μινέιρο, αυτή τη φορά για μια ποδοσφαιρική δόξα το 2000, τώρα ίσως να έφτιαχνε έπιπλα. Έτσι, προκάλεσε την προσοχή του Βενγκέρ και έγινε ο ήρωας του «Χάιμπουρι»!.

«Πάντα καλοί οι οπαδοί»

Ο Ζιλμπέρτο δηλώνει ακόμη: «η Άρσεναλ σημαίνει πολλά για μένα» και αφού η ΦΙΦΑ επισημαίνει ότι τώρα αγωνίζεται στην Ελλάδα για χάρη του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος προσθέτει: «οι οπαδοί είναι πάντα καλοί μαζί μου και αυτό είναι κάτι ξεχωριστό στην καριέρα μου».

«Εύκολο να κουραστείς...»

Τέλος, ο Ζιλμπέρτο αναφερόμενος στον σημερινό τελικό, τονίζει: «Οι Αμερικάνοι έκαναν καλό παιχνίδι με την Ισπανία. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι και θα είμαστε. Πιστεύουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας και ότι μπορούμε να νικήσουμε. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα. Το τουρνουά είναι πολύ δύσκολο. Μερικές από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο είναι εδώ. Και τα παιχνίδια γίνονται πολύ σύντομα. Είναι εύκολο να κουραστείς».