Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 03, 2009

Superleague: Το πρόγραμμα της 3ης, 4ης και 5ης αγωνιστικής της Super League

Δεκτό έκανε η Σούπερ Λίγκα το αίτημα του Ολυμπιακού να μετατεθούν για Σάββατο τα εντός έδρας παιχνίδια του με Καβάλα και Πανιώνιο, την τρίτη και την πέμπτη αγωνιστική.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έκανε γνωστό σήμερα (3/9) το πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων των τριών επόμενων αγωνιστικών (3η, 4η, 5η). Το Σάββατο (12/9), στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί την Καβάλα, ενώ τα παιχνίδια Πανθρακικός-Παναθηναϊκός (19:00) και ΑΕΚ-Ηρακλής (21:15) θα διεξαχθούν Κυριακή.

Το μεγάλο ντέρμπι της τέταρτης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στην Τούμπα θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/9, 21:15), ενώ την ίδια μέρα θα γίνουν και τα ματς ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ (16:15) και Παναθηναϊκός-Άρης (19:00).

Σε ό,τι αφορά στην πέμπτη αγωνιστική, το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί την Κυριακή (27/9, 21:15), ενώ οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν το Σάββατο (16:45) τον Πανιώνιο.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 ΣΚΑΪ
ΑΡΗΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 ΝOVA
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 19:00 ΝΕΤ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Π.Α.Ο.Κ. 16:45 ΝOVA
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 16:45 ΝOVA
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 ΝOVA
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 ΝOVA
Α.Ε.Κ. – ΗΡΑΚΛΗΣ 21:15 ΝOVA

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 16:45 ΝOVA
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 16:45 ΣΚΑΪ
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 16:45 ΝOVA
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Α.Ε.Κ. 16:45 ΝOVA
SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝΕΤ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΡΗΣ 19:00 ΝOVA
Π.Α.Ο.Κ. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21:15 ΝOVA

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΑΡΙΣΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16:45 ΣΚΑΪ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16:45 ΝΕΤ
ΑΡΗΣ – SKODA ΞΑΝΘΗ 19:00 ΝOVA

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 16:45 ΝOVA
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 ΝOVA
Α.Ε.Κ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 21:15 ΝOVA

Η FIFA απαγόρευσε στην Τσέλσι να κάνει μεταγραφή μέχρι το 2011 !!!

Bαριά καμπάνα για την Τσέλσι καθώς η FIFA με σημερινή της απόφαση απαγορεύει στους «μπλε» την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεταγραφής για τις επόμενες δυο μεταγραφικές περιόδους, έπειτα από την προσφυγή της Λανς την για την υπόθεση της μεταγραφής του Γκαέλ Κακούτα στους «μπλε» το 2007.....


Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί πως έγιναν παραβάσεις από το Γάλλο επιθετικό ο οποίος «έσπασε» ο συμβόλαιο του με το γαλλικό σύλλογο. Παράλληλα έκρινε πως η αγγλική ομάδα είναι συνυπεύθυνη και την καλεί να καταβάλει στη Λανς το ποσό των 130,000 ευρώ ως αποζημίωση.

Ο 18χρονος επιθετικός θα πρέπει να πληρώσει στην πρώην ομάδα του 780.000 ευρώ και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για τους επόμενους 4 μήνες.

Η Τσέλσι θα έχει το δικαίωμα να ξανακάνει μεταγραφή από τον Ιανουάριο του 2011.

Δικηγόρος Ζόνας: Ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση από την ΑΕΚ!


Σε δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕ της πατρίδας του ο δικηγόρος του Ζόνας , ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη πρόταση από την Ένωση για την απόκτηση του 25χρονου φορ!...

Συγκεκριμένα μιλώντας στην ιστοσελίδα «Finalsports.com.br», ο δικηγόρος του Ζόνας, Τιάγκο Γκονσάλβες ανέφερε: «Ποτέ δεν έφτασε κάποιο επίσημο χαρτί από την ΑΕΚ.

Άκουγα για πρόταση ύψους 1 εκ και 2 εκ., αλλά μίλησα με τον Λουίς Ονόφρε Μέιρα και μου είπε ότι δεν έλαβε κανένα χαρτί. Ο Ζόνας θέλει να μείνει εδώ και να κάνει ένα καλό πρωτάθλημα».

Κατσουράνης: "Μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα"

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης του Κατσουράνη:

- για την απόφαση του να έρθει στον Παναθηναϊκό:

"Εγώ αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Πολλοί ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να φοράνε τη φανέλα του. Οι στόχοι μου είναι ίδιοι με του συλλόγου. Σε ένα πρωτάθλημα με 4-5 ομάδες μεγάλες, δεν μπορείς παρά να στοχεύεις στον τίτλο. Και στο κύπελλο. Και φυσικά σε μια πορεία στην Ευρώπη. Το όνομα του Παναθηναϊκού είναι συνδεδεμένο με επιτυχίες εκτός συνόρων."

- για το ξεκίνημα της ομάδας:

"Πράγματι ξεκινήσαμε με το δεξί τη σεζόν στην Ελλάδα αλλά ο δρόμος είναι μακρύς. Δεν είναι εύκολο να κατακτήσεις το πρωτάθλημα αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε. Το Europa League είναι μια σημαντική διοργάνωση. Συμμετέχουν πολλές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και κανείς δεν μπορεί να το υποτιμήσει. Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του Παναθηναϊκού να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

- για τους οπαδούς:

"Ναι, είναι πολύ σημαντικό το δέσιμο με τον κόσμο. Οι φίλαθλοι δένονται με κάποια πρόσωπα, ξέρουν ποδόσφαιρο και ξέρουν να εκτιμούν. Αυτό που θέλουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι να προσφέρω στην ομάδα. Αυτό σκοπεύω να κάνω και είμαι βέβαιος ότι θα σταθούν δίπλα μας. Δυστυχώς η έδρα μας δεν είναι τόσο "καυτή" όσο άλλες. Αυτό βέβαια οφείλεται στο ότι μιλάμε για στάδιο και όχι ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ακόμη και από απόσταση πάντως μπορούν να μας βοηθήσουν

- για το αν το ευρωπαϊκό DNA του Παναθηναϊκού του δίνει έξτρα κίνητρο:

"Σίγουρα! Ο Παναθηναϊκός, αν το δει κανείς προσεκτικά, έχει όλα τα φόντα ώστε να πετυχαίνει τα πάντα. Και να παίρνει τίτλους στην Ελλάδα και να πηγαίνει καλά εκτός συνόρων. Είναι - είμαστε - ομάδα για μεγάλα πράγματα".

- για την εθνική ομάδα, αναφορικά με τα αρνητικά σχόλια μετά το περσινό EURO:

"Για μια χώρα σαν την Ελλάδα το να πηγαίνεις στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης είναι τεράστια επιτυχία. Από κει και πέρα σε καμία περίπτωση δεν ξεφτιλιστήκαμε. Παλέψαμε τα ματς αλλά δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση. Νιώθαμε ξεζουμισμένοι και σε αυτό δεν φταίει ο προπονητής αλλά εμείς. Αλλά λείπει και η οργάνωση. Δεν μπορεί για παράδειγμα να κάνουμε ίδια προετοιμασία εγώ που έχω παίξει 45 ματς στη σεζόν με ένα άλλο παιδί που έχει δώσει 20 αγώνες".

Το "FthiotidaSport" άλλαξε πρόσωπο


Μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα τα αθλητικά νέα της Φθιώτιοδας στο

http://www.fthiotidasport.com/

"Πυρά" κατά Ντούνγκα για τις κλήσεις στη «σελεσάο»: Γιατί δεν πήρες τον Ντούντου;

Πυρά δέχεται από τον τύπο της χώρα του ο τεχνικός της Εθνικής Βραζιλίας-Κάρλος Ντούνγκα με αφορμή τις τελευταίες του κλήσεις στη «σελεσάο».

Σε δημοσίευμα της «Α Τarde» λέει ότι ο Ντούνγκα έχει «εμμονές» και βάζει τα δικά του «παιδιά» στην βασική ενδεκάδα αρνούμενος να προχωρήσει στην επιθυμητή ανανέωση.

Μάλιστα, σε κάποια φάση του δημοσιεύματος γίνεται εκτενή αναφορά στον άσο του Ολυμπιακού, Ντούντου Σεαρένσε!

«Υπάρχουν ένα σωρό ποδοσφαιριστές που μπορούν να πάρουν ευκαιρίες στη σελεσάο. Γιατί δεν πήρες τον Ντούντου; Πότε σκέφτεσαι να καλέσεις τον Ντούντου, τον Ρενάτο και τους άλλους; Όταν αποτύχεις; Θα έχουμε τα ίδια που συνέβησαν και με τους Ντίντα και Μπέμπετο στο παρελθόν όταν δεν καλούνταν από τους εκάστοτε ομοσπονδιακούς τεχνικούς;», αναρωτιέται ο Βραζιλιάνος δημοσιογράφος σε θέματα εθνικής, Αντρέζ Ουζέντα.

Αποκλεισμός ενός έτους για τον Ζαουρέγκι (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Με αποκλεισμό ενός έτους τιμωρήθηκε ο Βολιβιανός Σέρχιο Ζαουρέγκι, που έγινε γνωστός ως ο "δράστης" της τρομακτικής κλοτσιάς -σε στυλ χτυπήματος καράτε- στο λαιμό ενός αντιπάλου.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε στις 23 Αυγούστου και στον αγώνα Μπλούμινγκ-Οριέντε Πετρολέρο, για το πρωτάθλημα Βολιβίας. Ο Ζαουρέγκι, αμυντικός της Μπλούμινγκ, δέχθηκε αγκωνιά από τον επιθετικό της Οριέντε, Λεονάρντο Μεντίνα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύρραξη μεταξύ των παικτών. Αμφότεροι αποβλήθηκαν και τη στιγμή που ο Ουρουγουανός κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, ο Ζαουρέγκι με ένα φοβερό εναέριο χτύπημα, τον χτύπησε στο λαιμό!

Ο άτυχος άσος της Οριέντε έμεινε δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, όπου ο Ζαουρέγκι τον επισκέφθηκε, τού ζήτησε συγνώμη και προσφέρθηκε να καλύψει όλα τα έξοδα νοσηλείας. Η στάση του, ωστόσο, δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Π.Ο. της Βολιβίας, που τον στέλνει εκτός γηπέδων για έναν χρόνο.


TO BINTEO