Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

«Βλέπει» Μέτζελντερ ο ΠΑΟ, τα ονόματα που ακούγονται...

Την περίπτωση του Κριστόφ Μέτζελντερ εξετάζουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής του συλλόγου! Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», με τον διεθνή σέντερ μπακ να δεσμεύεται από συμβόλαιο συνεργασίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης για έναν ακόμη χρόνο.

Προσπάθησε για Ντζέκο!

Το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Ντζέκο προσπάθησε να κάνει ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, Κώστας Αντωνίου! Ο παλαίμαχος άσος βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Γερμανία και κατέθεσε πρόταση ύψους δέκα εκ. ευρώ στη Βόλφσμπουργκ, για την απόκτηση του Βόσνιου φορ. Μια πρόταση που απορρίφθηκε από τους πρωταθλητές της Μπουντεσλίγκα (ζητούν τουλάχιστον 15 εκ.), δείχνει, όμως, τα «ψάρια» που κυνηγούν φέτος οι «πράσινοι».

Σενάρια με Ντρέντε

Ανοικτό είναι σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, ο Ρόιστον Ντρέντε.

Ο βραχύσωμος αριστερός μπακ της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μετεγγραφική λίστα του Χενκ Τεν Κάτε.

"Μετά τις διακοπές μου θα αρχίσω να σκέφτομαι την επόμενη σεζόν.

Τώρα χρειάζομαι λόγο χρόνο για να ξεκουραστώ
" τόνισε χαρακτηριστικά ο 22χρονος άσος.

Ο Ντρέντε έχει ενημερωθεί από την διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης πως δεν υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν στους "μερένχες".

Δικός του ο Καντέ

Σε προφορική συμφωνία με τον Σεντρίκ Καντέ έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή του είναι ζήτημα ημερών. Την ερχόμενη εβδομάδα ο διεθνής αμυντικός από το Μάλι θα περάσει τις ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει το νέο του, τριετές συμβόλαιο.

Η παραμονή Τεν Κάτε φέρνει... Ταμούδο, σύμφωνα με την «As»

Ένα περίεργο δημοσίευμα φιλοξενεί στη σημερινή της έκδοση η ισπανική εφημερίδα «As», αφού ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση του Ραούλ Ταμούδο, μόνο αν ο Τεν Κάτε βεβαιώσει τους «πράσινους» ότι θα παραμείνει την ομάδα!

Νέα πρόταση για Αντουχάρ και Φούλοπ. Φήμες για Ντε Σάνγκτις!

Ο Παναθηναϊκός απλώνει σε διάφορες κατευθύνσεις τα δίχτυα του για την απόκτηση τερματοφύλακα!

Αρχικά, νέα πρόταση για τον γκολκίπερ Αντουχάρ, φαίνεται να έκαναν οι «πράσινοι» σύμφωνα με τα μέσα της Αργεντινής η οποία θα εξεταστεί από τη διοίκηση Εστουντιάντες και θα αποφασίσει για την παραχώρησή του.

Στη συνέχεια, όσον αφορά τον Φούλοπ, από την Αγγλια διέρρευσε χθες η πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός έκανε κρούση στη Σάντερλαντ για την απόκτησή του ύψους 1.5 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, φήμες αναφέρουν ότι 32χρονος Ιταλός τερματοφύλακας, Μόργκαν Ντε Σάνγκτις, ενδιαφέρει τους «πράσινους»!

Ο διεθνής πορτιέρο αγωνιζόταν πέρυσι ως δανεικός στη Γαλατάσαραϊ από τη Σεβίλλη, αλλά η τουρκική ομάδα δεν πλήρωσε την οψιόν αγοράς του ύψους 1.5 εκατ. ευρώ. Στα ίδια λεφτά με την πρόταση του Φούλοπ δηλαδή "παίζει" ο Ιταλός τερματοφύλακας...

Ολυμπιακός: Μεταγραφική λίστα....

Μπορεί όταν έγινε γνωστή η συμφωνία του Τιμούρ Κετσπάγια με τον Ολυμπιακό, πολλοί να θεώρησαν ότι Γεωργιανός θα πρότεινε την αγορά παικτών από το πρωτάθλημα της Κύπρου, οι πληροφορίες από του Ρέντη, όμως, τους διαψεύδουν. Πλην του Μέλμπεργκ, ο 41χρονος προπονητής ζήτησε την απόκτηση και του Κιμ Κάλστρομ της Λιόν, για να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Ντουντού στη μεσαία γραμμή!

Ο Σουηδός χαφ ανήκει στη Λιόν και όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωταθλητής» η τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο κυμαίνεται γύρω στα εφτά εκ. ευρώ! Ποσό σχεδόν... απαγορευτικό για ελληνική ομάδα, αφού δεν υπολογίζεται η προσωπική του αμοιβή!

Μόνο αν...


Στο Λιμάνι θα συζητήσουν την περίπτωσή αγοράς του μόνο αν πωληθεί ένας παίκτης, με τον Φερνάντο Μπελούτσι να βρίσκεται πρώτος στη σχετική λίστα. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είναι πολλοί ευχαριστημένοι από την παρουσία του Αργεντινού χαφ, από τη στιγμή, όμως, που ο Κετσπάγια προσανατολίζεται να παρατάσσει την ομάδα με «4-4-2», ο βραχύσωμος μέσος δεν «χωράει» στα πλάνα του.

Αν υπάρξει με άλλα λόγια μια καλή πρόταση για τον Μπελούτσι, ύψους τουλάχιστον εφτά εκ. ευρώ, πιθανότατα θα παραχωρηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει κίνηση απόκτησης του Κάλστρομ.

Ελάνο, Εντού, Σεβαντόν και άλλοι!

Στο μεταξύ, συνεχή είναι τα δημοσιεύματα καθημερινά στην Ευρώπη, αναφορικά με ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για διάφορους παίκτες. Ένα από αυτά, αναφέρει ότι οι «ερυθρόλευκοι» εξετάζουν την περίπτωση του διεθνή φορ Ελάνο, της Μάντσεστερ Σίτι, για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης! Μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται από του Ρέντη, δεδομένου ότι η ομάδα έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ενίσχυση της γραμμής κρούσης και η τιμή του Ελάνο είναι απαγορευτική!

Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και για τον Εντού, που αξιώνει περίπου 2,5 εκ. ευρώ ως προσωπική αμοιβή! Ακόμη και να μην είχαν αποκτήσει τον Μπομπό οι «ερυθρόλευκοι», δηλαδή, πολύ δύσκολα θα ασχολούνταν με την περίπτωση του 30χρονου Βραζιλιάνου.

Η περίπτωση του Σεβαντόν (επιθετικός-Σεβίλλη) αλλά και του Μαρκ Γκονζάλες (χαφ-Μπέτις) ήρθαν στο προσκήνιο για τους νταμπλούχους σύμφωνα με κύκλους μάνατζερ, οι τιμές τους όμως είναι επίσης υψηλές για τα ελληνικά δεδομένα.

Για Λέτο...!

Τα 5εκατ. ευρώ που φαίνεται να αξιώνει η Λίβερπουλ για την πώληση (μόνο) του Σεμπαστιάν Λέτο, είναι ένα ποσό που στον Ολυμπιακό σκέφτονται σοβαρά να το δώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «κόκκινοι» δεν πρόκειται να δώσουν πάλι δανεικό τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, ούτε καν συζητούν την πιθανότητα συνιδιοκτησίας. Μόνο πώληση. Και πόσο φτάνει αυτή; Κοντά στα 5εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την Sportday οι «ερυθρόλευκοι» πληροφορήθηκαν τις απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας και όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά φαίνεται να πάρθηκε η απόφαση να δοθούν τα παραπάνω χρήματα! Από το περιβάλλον των μάνατζερ που έχουν αναλάβει την υπόθεση, διέρρευσε ότι όλα κυλούν ομαλά και ίσως τις επόμενες μέρες να προκύψουν οριστικές εξελίξεις. Αν δεν αλλάξει κάτι και οι Πειραιώτες δώσουν τα 5εκατ. ευρώ, τότε ο Λέτο θα υπογράψει νέο τριετές ή τετραετές συμβόλαιο!

Πιέζει ο Ντάρμπισαϊρ

Από τη στιγμή που το τοπίο… παραείναι θολό, αποφάσισε να λάβει δράση από μόνος του. Ο Ματ Ντάρμπισαϊρ θα ασκήσει πίεση στη διοίκηση της Μπλάκμπερν, προκειμένου να ρίξει τις απαιτήσεις της (5εκατ. ευρώ) και να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Μέχρι την Πέμπτη ο μάνατζερ του Άγγλου επιθετικού θα μεταφέρει στα «ρόδα» την επιθυμία του πελάτη του και αν γίνει αποδεκτή έχει καλώς… Σε διαφορετική περίπτωση οι νταμπλούχοι θα στραφούν σε άλλες λύσεις για την επίθεση. Το σίγουρο είναι πως τόσο υψηλό ποσό δεν πρόκειται να δαπανήσουν… Ανάμεσα στα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα είναι των Φιλομένο του Αστέρα Τρίπολης και Μακίνουα της Κιέβο.

Δεν τα παρατάει για Άλεξ

Την ίδια ώρα, πάντως, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού συνεχίζουν να έχουν ως προτεραιότητα την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Η περίπτωση του Άλεξ Σίλβα κάθε άλλο παρά αδιάφορους τους αφήνει και δεν αποκλείεται σύντομα να γίνει κίνηση για την απόκτησή του από το Αμβούργο, ίσως με τη μορφή δανεισμού.

Οι νταμπλούχοι εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις αμυντικών, με το όνομα του Λούκας Νιλ και του Ολυμπιακού να συνδέονται καθημερινά σε ρεπορτάζ των αγγλικών Μ.Μ.Ε.

«Ole»: Το 50% του Παλάσιο θέλει ο ΠΑΟ, τι γίνεται με Σάντ..

Σύμφωνα με την «Ole» οι «πράσινοι» ενδιαφέρονται για την απόκτηση του ικανότατου επιθετικού της Μπόκα Τζούνιορς και μάλιστα προτίθενται να καταθέσουν πρόταση για την αγορά του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Όσο για τον Σαντ, τα μέσα στη «χώρα του τανγκό» επιμένουν ότι βρίσκεται μια ανάσα από το «τριφύλλι» αφού οι επαφές του Παναθηναϊκού με την Λανούς και τους εκπροσώπους του παίκτη είναι σε προχωρημένο επίπεδο.

Σύμφωνα, πάντα, με τους Αργεντινούς η ομάδα του Σαντ αξιώνει 7 εκ. δολάρια και το θέμα θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα...

ΑΕΚ: Μάκος, Ρεκόμπα, Λεονάρντο oι στόχοι !

Ο Γρηγόρης Μάκος, ο Αλβάρο Ρεκόμπα και ο Λεονάρντο του Λεβαδειακού, είναι οι πρώτοι στόχοι των κιτρινόμαυρων.
Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου και του αντιπροέδρου της Ένωσης το μεσημέρι της Τρίτης, ο Νίκος Θανόπουλος είχε ραντεβού με τον ατζέντη του Μάκου, ώστε να συζητήσουν την περίπτωση μεταγραφής του παίκτη στην ΑΕΚ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής έχει εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί στον Δικέφαλο κάτω από τις οδηγίες του Ντούσαν Μπάγεβιτς κι αυτό διεμήνυσε ο μάνατζερ του παίκτη στον πρόεδρο της Ένωσης.

Την ίδια στιγμή η ΑΕΚ ετοιμάζει κίνηση και για τον Λεονάρντο! Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» θα επιχειρήσει νέα επαφή με τον Γιάννη Κομπότη, με τους ανθρώπους της Ένωσης να αισιοδοξούν για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Για Ρεκόμπα....

Ο Αλβάρο Ρεκόμπα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θέλει να αγωνιστεί σε μία ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό γιατί αυτό του έλειψε ένα χρόνο τώρα αγωνιζόμενος στη Νέα Σμύρνη . Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός μπορεί να προσθέσει την αίγλη που χρειάζεται η ΑΕΚ από ένα μεγάλο όνομα καθώς το παλμαρέ του είναι αξιοζήλευτο.

Ο Ρεκόμπα είναι “κλεισμένος” από τον Βασίλη Τσιάρτα ο οποίος πλησίασε και συμφώνησε με τον παίκτη ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον Πανιώνιο.

Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή έγραψαν ότι η ΑΕΚ εξετάζει την περίπτωση του 23χρονου επιτελικού μέσου της Μπόκα, Νταμιάν Ντίας.

Έκλεισε Κακά η Ρεάλ !

Επιμένει ο ισπανικός Τύπος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε τον Κακά από τη Μίλαν. Στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών χθες στη Μαδρίτη, η χρυσή τομή βρέθηκε στο απίστευτο ποσό των 65.000.000 ευρώ.

Εως τώρα, οι σύλλογοι δεν έχουν επιβεβαιώσει την είδηση, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με αποδοχές 9 εκ. ευρώ τον χρόνο.

«Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τον Κακά. Του προσφέρουν πολλά χρήματα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Μίλαν και πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Να σημειώσουμε ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της Μίλαν, Αντριάνο Γκαλιάνι, μαζί με τον πατέρα και μάνατζερ του Κακά, Μπόσκο Λέιτε είχαν ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να διαπραγματευτούν με τον Φλορεντίνο Πέρεθ τη μεταγραφή του διεθνή άσου.

Αυτή θα είναι και η δεύτερη πιο ακριβοπληρωμένη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά του Ζινεντίν Ζιντάν απ' τη Γιουβέντους στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 73 εκατ. ευρώ και πάλι υπό την προεδρία του Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ανακοίνωσε Γκρατσιάν ο Άρης !

Δίχως να χρονοτριβήσει, ο Άρης ανακοίνωσε από το βράδυ της Τρίτης την απόκτηση του Λεάντρο Γκρατσιάν από την Μπόκα Τζούνιορς με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο και την προοπτική αγοράς το επόμενο καλοκαίρι!

Οι «κίτρινοι» ήταν έτοιμοι να προβούν σε ανακοινώσεις με κάθε επισημότητα, από την στιγμή που τα είχαν βρει με τον σύλλογο της Αργεντινής. Ο Άρης θα πληρώσει 1 εκατομμύριο ευρώ στην Μπόκα και 3,5 το επόμενο καλοκαίρι αν θελήσει να αγοράσει τα δικαιώματα του, ενώ ο παίκτης θα πάρει 500.000 ευρώ.