Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

Όλη η ποδοσφαιρική δράση του Σαββατοκύριακου















Αναλυτικά το πρόγραμμα των σημαντικότερων πρωταθλημάτων:


Premier League - 38η αγωνιστική
Κυριακή

Άρσεναλ - Στόουκ (18:00)
Άστον Βίλα - Νιούκαστλ
Μπλάκμπερν - Γουέστ Μπρομ
Φούλαμ - Έβερτον
Χαλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Λίβερπουλ - Τότεναμ
Μάντσεστερ Σίτι - Μπόλτον
Σάντερλαντ - Τσέλσι
Γουέστ Χαμ - Μίντλεσμπρο
Γουΐγκαν - Πόρτσμουθ

Serie A - 37η αγωνιστική
Τετάρτη

Λάτσιο - Ρετζίνα 1-0 (26' Ζάρατε)
Κυριακή
Κιέβο - Μπολόνια (16:00)
Λέτσε - Φιορεντίνα
Τορίνο - Τζένοα
Κάλιαρι - Ίντερ
Σιένα - Γιουβέντους
Κατάνια - Νάπολι
Αταλάντα - Παλέρμο
Μίλαν - Ρόμα
Σαμπντόρια - Ουντινέζε

Primera Division - 37η αγωνιστική
Σάββατο

Μπιλμπάο - Ατλέτικο (22:00)
Μπαρτσελόνα - Οσασούνα
Σεβίλλη - Ντεπορτίβο
Βαγιαδολίδ - Χιχόν
Αλμερία - Εσπανιόλ
Χετάφε - Νουμάνθια
Βιγιαρεάλ - Βαλένθια
Μάλαγα - Μπέτις
Ουέλβα - Σανταντέρ
Κυριακή
Ρεάλ - Μαγιόρκα (22:00)

Bundesliga - 34η αγωνιστική
Σάββατο
Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ (16:30)
Φρανκφούρτη - Αμβούργο
Μπάγερν - Στουτγκάρδη
Κότμπους - Λεβερκούζεν
Αρμίνια - Ανόβερο
Καρλσρούη - Χέρτα
Κολωνία - Μπόχουμ
Γκλάντμπαχ - Ντόρτμουντ
Σάλκε - Χόφενχαϊμ

Ligue 1 - 37η αγωνιστική
Σάββατο

Οσέρ - Σεντ Ετιέν (22:00)
Μπορντό - Μονακό
Χάβρη - Λιλ
Λε Μαν - Γκρενόμπλ
Λιόν - Καέν
Νανσί - Μαρσέιγ
Νις - Τουλούζ
Ρεν - Λοριάν
Σοσό - Ναντ
Βαλενσιέν - Παρί Σεντ Ζερμέν

Liga Sagres - 30ή αγωνιστική
Σάββατο

Λεϊσόες - Μαρίτιμο (19:00)
Γκιμαράες - Κοΐμπρα
Ναβάλ - Σετουμπάλ (21:45)
Ρίο Άβε - Αμαδόρα
Μπενφίκα - Μπελενένσες
Πάκος Φερέιρα - Τροφένσε
Κυριακή
Σπόρτινγκ - Νασιονάλ (21:00)
Πόρτο - Μπράγκα

Süper Lig - 33η αγωνιστική
Σάββατο

Καϊσέρισπορ - Χατσέτεπέ (20:00)
Κυριακή
Φενέρμπαχτσε - Κόνιασπορ (20:00)
Μπεσίκτας - Γαλατάσαράι
Σίβασπορ - Γκεντσλερμπιρλιγκί
Μπούρσασπορ - Γκαζιάντεπσπορ
Κοτσαέλισπορ - Ίστανμπουλ
Εσκισεχίρσπορ - Τράμπζονσπορ
Άνκαρασπορ - Αντάλιασπορ
Ανκαραγκουτσού - Ντενίζλισπορ

Scottish Premier League - 38η αγωνιστική (5η των play-off)
Σάββατο

Ινβερνές - Φόλκερκ (14:30)
Μάδεργουελ - Κιλμάρνοκ
Σεντ Μίρεν - Χάμιλτον
Κυριακή
Αμπερντίν - Χιμπέρνιαν (15:00)
Σέλτικ - Χαρτς
Νταντί Γιουνάιτεντ - Ρέιντζερς

ΑΕΚ:Έντονο φλερτ με Μάκο

Την πόρτα της ΑΕΚ χτύπησε με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Γρηγόρης Μάκος, ο οποίος μόνο τυχαία δεν επέλεξε να τονίσει ότι μόνο στην ΑΕΚ του Μπάγεβιτς θα μπορούσε να αγωνιστεί, κλείνοντας την πόρτα σε άλλους επίδοξους μνηστήρες.

Η Ένωση έχει κάνει μία πρώτη διευκρινιστική κρούση στον Πανιώνιο και κρατάει στα χέρια της δύο ισχυρά χαρτιά ώστε να ολοκληρώσει την μεταγραφή του νεαρού άσου των «Νεοσμυρνιωτών».

Πριν από λίγο καιρό, η ΑΕΚ επιχείρησε να μάθει τι προθέσεις του Πανιωνίου για την περίπτωση του Γρηγόρη Μάκου. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εκτιμάει πολύ τις ικανότητες του 22χρονου άσου και θα τον ήθελε πολύ να τον έχει στην ομάδα του.

Η απάντηση που πήραν από τους «κυανέρυθρους» είναι ότι έχουν ήδη κάνει πρόταση ανανέωσης στον ποδοσφαιριστή γιατί θέλουν να τον κρατήσουν, ωστόσο εκείνος δεν έχει ακόμα απαντήσει.

Απολογήθηκε ο Βαβζίνιακ

Απολογήθηκε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκα την Παρασκευή, ο Γιακούμπ Βαβζίνιακ που είχε βρεθεί θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών σε έλεγχο ντόπινγκ μετά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη.

Ο Πολωνός αμυντικός που κινδυνεύει με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα, ζήτησε την επιείκια της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για αμέλεια του που πήρε το συγκεκριμένο σκεύασμα και δεν ενημέρωσε την ομάδα του.

Πλέον η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ρεκόρ για Λάμπαρντ !

Ο διεθνής μέσος ψηφίστηκε από τους φιλάθλους της αγγλικής ομάδας για τρίτη φορά στην καριέρα του ως ο κορυφαίος παίκτης της σεζόν, επίτευγμα που κανείς άλλος στην ιστορία του συλλόγου δεν έχει καταφέρει και αποτελεί ρεκόρ. Ο Λάμπαρντ ξεπέρασε «θρύλους» όπως οι Ρέι Γουΐλκινς, Τζον Χόλινς, Ντένις Γουάιζ και Τζιανφράνκο Τζόλα, που κατάφεραν να τιμηθούν δύο φορές με το συγκεκριμένο βραβείο.

«Αισθάνομαι υπέροχα, γιατί βρίσκομαι σε μία λίστα με ανθρώπους που έχουν δοξάσει τη φανέλα της Τσέλσι. Ήθελα να κάνω καριέρα στην ομάδα, αλλά ποτέ δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά», τόνισε ο Λάμπαρντ στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Ολυμπιακός: Πακέτο Μπομπό και Λουγκάνο !

Νέα επαφή με τον μάνατζερ του Μπομπό, Χουάν Φίχερ, είχαν οι διοικούντες του Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ο ατζέντης του Βραζιλιάνου άσου αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, αν και ακούστηκε η φήμη ότι βρίσκεται ήδη ινκόγκνιτο στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο 24χρονος άσος μίλησε για το ενδεχόμενο να φύγει από την Τουρκία:

«Τα ΜΜΕ επικοινωνούν μαζί μου κάθε μέρα. Είμαι ευτυχισμένος κι εγώ και η οικογένειά μου και θέλουμε να μείνουμε στην Μπεσίκτας.

Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με δύο τρόπαια. Παρά πολύ σημαντικό γεγονός ότι θα παίξω στο Champions League. Θέλω να δείξω ότι μπορώ να σταθώ και σε αυτό το επίπεδο. Αν αποφασίσει η ομάδα να με πουλήσει, υπάρχει ενδιαφέρον που όπως γράφετε είναι από την Ελλάδα. Δεν ξέρω κάτι περισσότερο. Κι ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να πάω στην Ελλάδα, θα το ξεκαθαρίσω σε συνάντηση που θα έχω με τον μαναζέρ μου. Ξέρω καλά τον μάνατζέρ μου και δεν έχουμε τίποτα ως τώρα. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα μου αυτή τη στιγμή
».

Όπως αναφέρει το «Φως», ο Φίχερ πρότεινε στον Ολυμπιακό τον Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε. Ο Ουρουγουανός αμυντικός τη φετινή σεζόν έχει 24 συμμετοχές στο τουρκικό πρωτάθλημα, έχοντας σκοράρει 7 φορές.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-69

Στη ρουλέτα των βολών, ο ΠΑΟ «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού και με 10/11 βολές νίκησε στο ΣΕΦ με 67-69, που του δίνει αβαντάζ τίτλου για τη συνέχεια! Δυστυχώς ο αγώνας «χάλασε» 1.5 λεπτό πριν τη λήξη του, αφού οι ανεγκέφαλοι της εξέδρας διέκοψαν τον αγώνα για 12΄ με ρίψεις κροτίδων και πάσης φύσεως αντικειμένων. Το θρίλερ των βολών ξεκίνησε μετά την διακοπή του ματς όταν οι φιλοξενούμενοι προηγηθήκαν με 58-62. Ο Πρίντεζης μείωσε σε 60-62, ο «Σάρας» με βολές 20΄΄ έκανε το 60-64, ο Τσίλντρες με καλάθι-φάουλ έφερε το ματς στο 63-64! Οι Διαμαντίδης –«Σάρας» με 4/4 βολές πήγαν το σκορ στο 65-68 στα τελευταία 12΄΄ ο Χαλπερίν μείωσε με βολές 67-68 στα 8΄΄ , ο Μπατίστ με 1/ 2 βολές έκανε το 67-69, ο Παπαλουκάς προσπάθησε να ισοφαρίσει στην τελευταία επίθεση και αν στείλει τον αγώνα στην παράταση, αστόχησε στο λέι απ και η νίκη πήγε στον ΠΑΟ που έκανε το «0-1» !

Μορφή των νικητών οι Διαμαντίδης-"Σάρας" που δεν έχασαν βολή στο τέλος και έκριναν τον αγώνα μαζί με τους Νίκολας και Πέκοβιτς. Φοβεροί και τρομεροί οι Μπουρούσης (18π) Τσίλντρες (23π) που έπαιξαν με φοβερό πάθος και θέληση και παραλίγο να κερδίσουν μόνοι τους τον αγώνα!

Πλήγμα για τον Ολυμπιακό το πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Μπουρούσης στο 39΄ και ήταν υπερβολικά αυστηρό με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι διαμαρτυρίες των οπαδών του Ολυμπιακού και στη συνέχεια να έχουμε επεισόδια.

Η εξέλιξη του αγώνα
Αγχωμένος ξεκίνησε τον αγώνα ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα ο ΠΑΟ
να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να προηγηθεί 0-6 στο 2΄ με τον Πέκοβιτς. Ο Ολυμπιακός όμως «ξύπνησε» και με την είσοδο του Παπαλουκάς και τον εκπληκτικό Μπουρούση , έκανε σερί 7-0 και προηγήθηκε 7-6! Μάλιστα ο σέντερ του Ολυμπιακού έδωσε προβάδισμα 14-12 στο 8΄ μέσα σε αποθέωση.

Ο Ομπράντοβιτς πέρασε τον Μπατίστ ο οποίος πιο γρήγορος μέσα στη ρακέτα από τον Βούισιτς ισοφάρισε σε 14-14, ο Χαλπερίν έκανε το 16-14 στο 10΄ και ο Μπατίστ με φοβερό κάρφωμα έφερε το ματς στα ίσια, 16-16 πού ήταν το αποτέλεσμα του δεκάλεπτου. Εντυπωσιακός ο Μπουρούσης τελείωσε τη περίοδο με 8 πόντους ενώ ο Πέκοβιτς είχε 6 π. Σημαντικό στοιχείο τα 0/ 5 τρίποντα των «πρασίνων»

Στη δεύτερη περίοδο ο αγώνας ήταν πιο θεαματικός. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν και πάλι «ζεστοί» με 18-19 από τον Σπανούλη αλλά με σπουδαίο σερί 11-1 των «ερυθρόλευκων» που είχαν πρωταγωνιστή τον Τσίλντρες, πέρασε μπροστά με 29-20 στο 15΄. Ο ΠΑΟ αντέδρασε, «έσφιξε» την άμυνα του, πήγε το ματς σε αργό ρυθμό και κατάφερε να «απαντήσει» με σερί 7-0 σε 29-27 στο 18΄. Σκόρερ του σερί ήταν ο Νίκολας με 3 και ο Πέκοβιτς με 4.

Και πάλι με μπροστάρηδες του Μπουρούση, Βούσισιτς ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 33-27 στο 19΄. Με τον ψυχωμένο Τσίλντρες και τον Μπουρούση να κυριαρχεί στη ρακέτα ξέφυγε με 38-34 που ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Μάλιστα ο Μπουρούσης έφτασε τους 14 και ο Τσίλντρες τους 11 ενώ Νίκολας με 8 και Πέκοβιτς με 11 ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες των φιλοξενούμενων.

Υπόθεση του ΠΑΟ ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπλόκαραν τα ατού τον Ολυμπιακό και με σερί 11-4 πέρασαν μπροστά οι «πράσινοι» με 42-45 στο 27΄ με καλάθι του Νίκολας. Ο Πρίντεζης μείωσε με καλάθι με 44-45.

Οι «πράσινοι» με σερί 5-0 ξέφυγαν με 45-50 στο 29΄. Με καλάθι και φάουλ ο Νίκολας έδωσε σημαντικό προβάδισμα στο +8 (45-53) 40΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου. Ο παθιασμένος Τσίλντρες με 4 προσωπικούς πόντους μείωσε σε 49-53 που ήατν το αποτέλεσμα του δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδο ήταν και αυτή συγκλονιστική αφού ο ΠΑΟ ξέφυγε 49-55 στο 35΄, ο Ολυμπιακός με σερί 9-1 πέρασε μπροστά με 58-56, ο Διαμαντίδης ισοφάρισε σε 58-58 στο 39΄ και ο Πέκοβιτς έκανε το 58-60. Στη συνέχεια είχαμε το πέμπτο φάουλ του Μπουρούση και το θρίλερ του τελευταίου λεπτού με τις βολές!

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 38-34, 49-53, 67-69

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 5 (1), Πελεκάνος, Τσίλντρες 23 (2), Βούισιτς 8, Τεόντοσιτς, Μπουρούσης 18 (2), Χαλπερίν 5, Γκριρ 2, Πρίντεζης 6, Ερστεγκ, Σχορτσιανίτης.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 4, Κέτσμαν, Σπανούλης 9, Περπέρογλου, Μπατίστ 10, Φώτσης 9 (2), Νίκολας 15 (1), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 6, Πέκοβιτς 16.

sportdog.gr

Στην εθνική ο Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο Κάρλος Ντούνγκα εμπιστεύεται τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και το απέδειξε για ακόμη μία φορά, αφού ο νεαρός ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Βραζιλίας, έστειλε... φαξ στα γραφεία του Παναθηναϊκού, καθώς συμπεριέλαβε τον μέσο των "πρασίνων" στους 23 ποδοσφαιριστές για τα παιχνίδια με Ουρουγουάη (6 Ιουνίου στο Μοντεβιδέο) και Παραγουάη (10 Ιουνίου στο Ρεσίφε) για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Μάλιστα, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ θα έχει τη δυνατότητα να βρεθεί μαζί με υπόλοιπα αστέρια του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική, όπου θα διεξαχθεί το Κύπελλο Συνομοσπονδιών (14-28 Ιουνίου).

Αίσθηση προκαλεί η απουσία του ονόματος του Ροναλντίνιο από τη λίστα του Κάρλος Ντούνγκα, αν και ο ποδοσφαιριστής της Μίλαν δε διανύει και την καλύτερη περίοδο φόρμας.
Οι 23 παίκτες που κάλεσε ο Κάρλος Ντούνγκα:

Τερματοφύλακες
Ζούλιο Σέζαρ (Ίντερ), Γκόμες (Τότεναμ), Βίκτορ (Γκρέμιο)

Αμυντικοί
Μαϊκόν (Ίντερ), Ντάνιελ Άλβες (Μπαρτσελόνα), Άλεξ (Τσέλσι), Ζουάν (Ρόμα), Λούσιο (Μπάγερν Μονάχου), Λουιζάο (Μπενφίκα), Κλέμπερ (Ιντερνασιονάλ), Αντρέ Σάντος (Κορίνθιανς)

Μέσοι

Άντερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός), Ζόσουε (Βόλφσμπουργκ), Ραμίρες (Κρουζέιρο), Ελάνο (Μάντσεστερ Σίτι), Φελίπε Μέλο (Φιορεντίνα), Ζούλιο Μπαπτίστα (Ρόμα), Κακά (Μίλαν)

Επιθετικοί

Αλεχάντρε Πάτο (Μίλαν), Λουίς Φαμπιάνο (Σεβίλη), Νίλμαρ (Ιντερνασιονάλ), Ρομπίνιο (Μάντσεστερ Σίτι)