Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2008

Φιέστα με τριάρα η Ανόρθωση


Η Ανόρθωση κέρδισε 3-0 την αξιόμαχη ΑΠΕ Π στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" και ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης τoυ τίτλου της με τον καλύτερο τρόπο.

Τα γκολ για την ομάδα της Αμμοχώστου πέτυχαν

με πέναλτι ο Σόσιν στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου, ο Σάβιο στο 52’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντομπρασίνοβιτς με κεφαλιά.

Πριν το παιχνίδι οι περίπου 8 χιλιάδες φίλοι της κυρίας απόλαυσαν πάρτι πρόκρισης στους ομίλους του Champions League με ονομαστική υποδοχή των ποδοσφαιριστών κάτω από αρκετά πυροτεχνήματα και τον ύμνο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής

Ανόρθωση-ΑΠΕΠ 3-0
Απόλλωνας Λεμεσού-ΑΕ Λεμεσός 1-3
Ατρόμητος Γεροσκήπου-Εθνικός Άχνας 0-1
Αλκή Λάρνακας-ΑΕ Πάφος 2-2
ΑΠΟΠ-ΑΕ Κιτίον 1-1
ΕΝ Παραλαμνίου-Ομόνοια Λευκωσίας
ΑΠΟΕΛ-Δόξα Κατωκοπιάς 3-2


Χάλασε του Καστίγιο, κρατάει Ραούλ Μπράβο


Μπορεί οι φίλοι του Ολυμπιακού να ήθελαν πολύ να δουν τον Νέρι Καστίγιο ντυμένο στα «ερυθρόλευκα» και πάλι, ωστόσο η Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε αντίθετη άποψη! Η ουκρανική ομάδα ζήτησε τον ουρανό με τ’ άστρα για τον μονοετή δανεισμό του διεθνή, με το Μεξικό, ποδοσφαιριστή, κάτι που ανάγκασε τη διοίκηση της ΠΑΕ να κάνει πίσω και να μην ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή.

Συγκεκριμένα, η Σαχτάρ, που προφανώς θέλει να σπάσει τα νεύρα του 24χρονου μεσοεπιθετικού, ζήτησε από τον Ολυμπιακό το ποσό των 3 εκ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Νέρι δανεικό για ένα χρόνο, με την προοπτική να τον πουλήσει την επόμενη σεζόν με 8 εκ. ευρώ. Φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει η περίπτωση με αυτά τα δεδομένα και ο σύλλογος του Πειραιά έκανε πίσω.

Μένει ο Μπράβο

Εξελίξεις είχαμε και με το ζήτημα της λύσης της συνεργασίας με τον Ραούλ Μπράβο. Ο Ισπανός αμυντικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησε με τους ανθρώπους της, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποχωρήσει από την ομάδα. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ενδιαφερόταν έντονα για την απόκτηση του πρώην αμυντικού της Ρεάλ, αλλά υπήρξε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό και δεν προχώρησε η πώλησή του Ραούλ Μπράβο.

Η 25άδα του ΟΥΕΦΑ

Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε σήμερα, ως όφειλε, τη λίστα με τους 25 παίκτες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής τους στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μέχρι τον Ιανουάριο. Μέσα σε αυτούς βρίσκεται και ο Ντιόγκο, ο οποίος πήρε τη θέση του Ραούλ Μπράβο.

Αναλυτικά:

Φερνάντο Ντανιέλ Μπελούτσι
Ντιόγκο Λουίς Σάντο
Λεονάρντο Ντε Τζέσους Ζεράλντο
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς
Ντιντιέ Αρσέν Μαρσέλ Ντομί
Λουτσιάνο Μάρτιν Γκαλέτι
Γιώργος Γκαλίτσιος
Όσκαρ Χαβιέ Μάρκος Γκονζάλεθ
Πάβελ Κόβατς
Ντάρκο Κοβάσεβιτς
Σεμπάστιαν Εντουάρντο Λέτο
Κωνσταντίνος Μήτρογλου
Αντώνης Νικοπολίδης
Αβραάμ Παπαδόπουλος
Αλεχάντρο Σίλβα Ντε Σόουζα (Ντουντού Σεαρένσε)
Βασίλης Τοροσίδης
Μίχαλ Ρίζαρντ Ζεβλάκοφ
Κωνσταντίνος Μενδρινός
Τάσος Πάντος
Ιεροκλής Στολτίδης
Χρήστος Πατσατζόγλου
Παρασκευάς Άντζας

Λίστα Β

Λεωνίδας Παναγόπουλος

Aνακοινώθηκε και πήρε το 77 ο Κουαρέσμα


Τη μετακόμιση του στην Ίντερ ολοκλήρωσε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους «νερατζούρι».

Ο Πορτογάλος μέσος πέρασε από τα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μιλανέζους, το οποίο θα τον κρατήσει στο «Σαν Σίρο» ως το 2013.

Η Ίντερ ανακοίνωσε πως ο, σε λίγες ημέρες, 26χρονος διεθνής θα πάρει το Νο77, ενώ θα παρουσιαστεί την Τρίτη στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου.

Στο κόκκινο η αγωνία για Καστίγιο !


Εξαιρετικά δύσκολη μοιάζει πλέον η μεγάλη επιστροφή του Νέρι Καστίγιο στον Ολυμπιακό. Ο διεθνής με την εθνική Μεξικό παίκτης είναι στην Αθήνα και τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό, αλλά το πρόβλημα παρουσιάζεται από την ομάδα όπου ανήκει την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Συγκεκριμένα ο σύλλογος της Ουκρανίας ανέβασε τις τελευταίες ώρες τις απαιτήσεις του και ζητάει από τους πρωταθλητές Ελλάδος το ποσό των 3 εκ. ευρώ για να δοθεί δανεικός ο Νέρι για ένα χρόνο! Φυσικά οι «ερυθρόλευκοι» δεν το συζητάνε καν και έτσι αν τις επόμενες ώρες δεν πέσουν οι απαιτήσεις της Σαχτάρ το θέμα δεν θα έχει αίσιο τέλος για τον Καστίγιο και τον Ολυμπιακό.

Αίτηση διακοπής συμβολάιου του «Μάτσε» κατέθεσε η ΚΑΕ


Αίτηση διακοπής συμβολαίου του Ματσιγιάουσκας, κατέθεσε ο Ολυμπιακός στην επιτροπή οικονομικών διαφορών του ΕΣΑΚΕ πριν από λίγο η Πειραϊκή ΚΑΕ , η οποία εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση. Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» επικαλείται υπαιτιότητα του Λιθουανού και στηρίζεται στο γεγονός ότι ο τραυματισμός του συνέβη, σε προπόνηση άλλης ομάδας( Νεπτούνας) χωρίς την άδεια της ομάδας.

«Βλακείες ο τραυαματισμός μου με Νεπτούνας»

Ο «Μάτσε» που περιμένει να εισπράξει 4, 4 εκ.ευρώ απο το συμβόλαιο του, διέψευσε το γεγονός και δήλωσε:

«Τραυματίστηκα παίζοντας με παίκτες μη επαγγελματίες. Τι επαγγελματίες; Βλακείες! Κάποιος έγραψε ότι έκανα προπόνηση με τους παίκτες της Νεπτούνας. Ανοησίες! Μετά από αυτές τις φήμες οι Έλληνες θύμωσαν μαζί μου. Προπονούμουν μόνος μου, χωρίς ομάδα».

Επίσης ο Ματσιγιάουσκας υποστήριξε πως δεν θα χρειαστεί τελικά εγχείρηση για να ξεπεράσει τον τραυματισμό και πως θα είναι σε θέση να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα(!). «Ο τραυματισμός δεν είναι τόσο σοβαρός όσο έμοιαζε. Οι Φινλανδοί μου είπαν ότι δεν χρειαζόμουνα νάρθηκα. Μου είπαν πως μπορώ να περπατήσω. Περπατάω, αλλά όχι με μεγάλη ευκολία. Πιστεύω οτι σύντομα θα ξεκινήσω προπονήσεις».

Κατσικογιάννης: Ανανέωσε για 4 χρόνια και πήγε δανεικός για μια διετία στον Λεβαδειακό


Ο Γιώργος Κατσικογιάννης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Λεβαδειακό για δύο σεζόν. Πάντως, οι ερυθρόλευκοι έχουν το δικαίωμα να άρουν το δανεισμό εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:


«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την υπογραφή νέου συμβολαίου, τετραετούς διάρκειας, με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Κατσικογιάννη, ο οποίος παραχωρήθηκε, με την μορφή δανεισμού, για δύο χρόνια στον Λεβαδειακό».

Τα είπαν για το ντέρμπι Πατέρας, Αντωνίου και Τεν Κάτε. Το Γενάρη, οριστικά, για αμυντικό



Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η συνάντηση μεταξύ των Νίκου Πατέρα, Κώστα Αντωνίου και Χενκ τεν Κάτε. Οι τρεις άνδρες μίλησαν για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα στη χθεσινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ, χωρίς να γίνει καθόλου κουβέντα για το ενδεχόμενο να αποκτηθεί έστω και την τελευταία στιγμή, κάποιος αμυντικός.

Όπως έγινε γνωστό, θα καθιερωθούν μέσα στη χρονιά τέτοιου είδους συναντήσεις μετά από παιχνίδια της ομάδας. Πατέρας και Αντωνίου επιθυμούν να είναι όσον το δυνατόν πιο κοντά σε παίκτες και τεχνικό τιμ, δείχνοντάς το και έμπρακτα.


ΒΥΝΤΡΑ & ΣΑΡΙΕΓΚΙ
ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΥΔΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Και επίσημα «κιτρινόμαυρος» ο Πελετιέρι


Και με την... βούλα παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Αγκουστίν Πελετιέρι. Οι ιθύνοντες της Ενωσης είχαν έρθει σε συμφωνία με την Λανούς για το δανεισμό του 26χρονου μέσου από το Σάββατο (30/08), όμως για εντελώς τυπικούς λόγους οι Αργεντινοί ζήτησαν μια εγγυητική αποστολή και γι’ αυτό το λόγο η μεταγραφή ολοκληρώθηκε σήμερα.

Ο Πελετιέρι θα φοράει τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» για ένα χρόνο, παίρνοντας το ποσό των 350.000 ευρώ, ενώ ο «δικέφαλος» θα διατηρήσει την οψιόν αγοράς με το ύψος της να κυμαίνεται στα 2,5 εκατ. ευρώ.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ήρθα στην ΑΕΚ. Έχω μεγάλα όνειρα για την ομάδα και τον εαυτό μου ερχόμενος να αγωνιστώ στην Ευρώπη», τόνισε ο Πελετιέρι μετά την επίτευξη της συμφωνίας του με την ΑΕΚ.

Αποκλείστηκε ο Αμανατίδης


Μπορεί ο Ότο Ρεχάγκελ να είχε καλέσει τον Γιάννη Αμανατίδη στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για τα πρώτα παιχνίδια στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010, ωστόσο ο τραυματισμός του στον αγώνα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με την Βόλφσμπουργκ τον έθεσε νοκ-άουτ.

Ο διεθνής άσος αποκλείστηκε από την αποστολή η οποία θα συγκεντρωθεί την Τρίτη για τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με το Λουξεμβούργο(6/9) και την Λετονία(10/9).

Οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον Γερμανό προπονητή είναι οι:
Σεϊταρίδης (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κατσουράνης (Μπενφίκα), Σαμαράς (Σέλτικ), Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Γκέκας (Λεβερκούζεν), Λυμπερόπουλος (Αϊντραχτ Φρανκφούρτης), Παπασταθόπουλος (Τζένοα), Δέλλας (Ανόρθωση), Τοροσίδης (Ολυμπιακός),

Πατσατζόγλου (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυργιάκος (ΑΕΚ), Μπασινάς (ΑΕΚ), Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Τζόρβας (Παναθηναϊκός), Νίνης (Παναθηναϊκός), Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Σαλπιγγίδης (Παναθηναϊκός), Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός) και Τζιόλης (Παναθηναϊκός).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Νέος πρόεδρος ο Γαλλής


Η αποχώρηση του Κωσταντίνου Τσακίρη από τη θέση του προέδρου είχε προαναγγελθεί εδώ και μερικές ημέρες, ενώ οριστικοποιήθηκε -ουσιαστικά- χθες το βράδι, μετά την ήττα από την Ξάνθη που συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες.

Αντικαταστάτης του θα είναι, όπως ψηφίστηκε ομόφωνα στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων ο Φάνης Γαλλής.

Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους: Παναγιώτη Πάλα (Α’ Αντιπρόεδρος), Γιάννη Οικονομάκη (Β’ Αντιπρόεδρος), Χριστόφορο Μαυρόπουλο (Διευθύνων Σύμβουλος) Θανάση Ατζινά, Γιώργο Ζερβακάκο, Δημήτρη Ματζαβίνο, Γιώργο Τσέλιο και Δημήτρη Χανιωτάκη (μέλη)

Καραγκούνης : «Πιστέψτε μας..»


Μιλώντας στην Sentra FM στους 103,3 ο Καραγκούνης δήλωσε:

«Η ΑΕΚ έπαιζε με το σύστημα των αντεπιθέσεων. Αυτό εμείς το... πληρώσαμε σε μία ανύποπτη φάση. Το πρώτο της γκολ ήταν πολύ καλό. Η άλλη φάση που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ήταν εκείνη του πέναλτι, χωρίς αυτό ν' αποτελεί δικαιολογία για εμάς. Άλλο είναι να πηγαίνεις στ' αποδυτήρια με το 1-0 και άλλο με το 2-0.

Πάντα ένα ντέρμπι είναι ένα ντέρμπι. Δεν παίζει ρόλο σε ποιά αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η κάθε ομάδα. Εμείς προερχόμασταν από μεγάλη πρόκριση και η ΑΕΚ από έναν αποκλεισμό. Είμαστε όμως δύο μεγάλες ομάδες. Εμείς πήγαμε να παίξουμε το παιχνίδι μας αλλά δεν μας βγήκε. Κάποιες λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Εμείς δεν μπήκαμε με το πάθος που θέλαμε. Το πρώτο γκολ άλλαξε τις ισορροπίες ενώ καθοριστικό σημείο ήταν και το 2-0».

Στην συνέχεια αναφοράς του τόνισε πως «η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά στην άμυνα. Ο Μπλάνκο ήταν πέντε μέτρα κάτω από την σέντρα. Εμείς δεν είχαμε τις κατάλληλες λύσεις απέναντι σε αυτήν την άμυνα. Δεν εκμεταλλευθήκαμε τα στήμενα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι».

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο ΠΑΟ παράτησε το ματς μετά το 2-0: «Δε νομίζω ότι παρατήσαμε το παιχνίδι. Απλά δεν μας βγήκαν οι φάσεις. Δεν είχαμε την ουσία. Είχαμε μία ανούσια υπεροχή. Ήμασταν κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ και προσπαθούσαμε. Σε καμία περίπτωση δεν μείναμε στην φάση του πέναλτι. Άλλο η φάση, άλλο η αντίδραση».

Ακόμη απευθυνόμενος στον κόσμο της ομάδας του επισήμανε: «όταν χάνεις ένα ματς το χάνει όλη η ομάδα. Δεν το χάνει ούτε η άμυνα, ούτε η επίθεση. Ποτέ δεν χάνεται μόνο από την άμυνα ή μόνο από την επίθεση ένα παιχνίδι. Χάσαμε ένα ντέρμπι. Δεν είναι ότι καλύτερο, όμως είναι ακόμη αρχή. Δεν σημαίνει πως χάσαμε την θετική μας αύρα. Έχουμε πετύχει μία μεγάλη πρόκριση. Έχουμε μεγάλα
παιχνίδια μπροστά μας. Έρχεται το ματς-γιορτή με την Ίντερ.

Ο κόσμος δεν πρέπει να χάνει την εμπιστοσύνη του στην ομάδα. Έχουμε νέο προπονητή. Θέλει τον χρόνο του. Δε νομίζω ότι μία ήττα σ' ένα ντέρμπι θα μας στοιχίσει τόσο
».

Κοντά στη Σαραγόσα ο Ραούλ Μπράβο


H Ρεάλ Σαραγόσα θα αποτελέσει εκτός απροόπτου τον επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική καριέρα του Ραούλ Μπράβο.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στην ημέρα. Ο Ραούλ Μπράβο γνωρίζει καλά το ισπανικό ποδόσφαιρο, έχοντας 135 συμμετοχές, ενώ η Σαραγόσα βρίσκεται κοντά στη γενέτειρα του (Βαλένθια).

Σημειώνεται πάντως ότι η Σαραγόσα δεν προτίθεται να αποκτήσει τον Ραούλ Μπράβο με ελεύθερη μετεγγραφή αλλά με την μορφή δανεισμού

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2:58

Σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ο Ραούλ Μπράβο, για να βρεθεί μια φόρμουλα και να μείνει ελεύθερος. Ο Ισπανός αμυντικός είναι διατεθειμένος να "σπάσει" το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους», όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, όμως, μόνο αν είναι... ιδιαίτερα παχυλή η αποζημίωση θα πει το «ναι» για να συνεχίσει αλλού την καριέρα του.

Δεν πρόκειται, βέβαια, να ψάξει πολύ. Ο 27χρονος μπακ είναι κοντά σε συμφωνία με την Λα Κορούνια, που δεν προτίθεται να δώσει χρήματα για να του σπάσει το συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Μπράβο είχαν επιδείξει οι Χετάφε και Σαραγόσα.

Πλιάτσικας: Να κάνει υπομονή ο κόσμος


Αισιόδοξος, αλλά πολύ προσγειωμένος, παρουσιάστηκε ο Βασίλης Πλιάτσικας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θέλαμε πολύ τη νίκη, δείξαμε θράσος στο παιχνίδι και την κατακτήσαμε. Όταν παίζεις σε ντέρμπι πρέπει να έχεις πάθος αλλιώς δεν καταφέρνεις τίποτα», τόνισε ο Πλιάτσικας και συνέχισε: «Ο προπονητής μας ζήτησε να έχουμε διάθεση και όλα τα άλλα θα έβγαιναν και όντως έτσι έγινε».

Για την θέση που αγωνίστηκε χθες (στο κέντρο και όχι μπακ), ο νεαρός άσος της Ένωσης είπε: «Δύο χρόνια αγωνίστηκα στην θέση του μπακ, ευχαριστώ τον κ. Δώνη που με στήριξε και πλέον παίζω στην φυσική μου θέση. Ήταν ωραίο που ξεκίνησα βασικός στην πρεμιέρα. Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και θέλω να δικαιώσω όλους όσους με εμπιστεύονται».

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό: «Είναι μια καλή ομάδα με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, θα το δείξει στην συνέχεια», ενώ για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είπε: «Είναι τιμή για εμένα που αντιμετώπισα έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης, που είναι αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας».

Για το μέλλον τέλος ο Πλιάτσικας τόνισε: «Ακόμα είναι η πρώτη αγωνιστική, το πρωτάθλημα κρίνεται σε όλα τα παιχνίδια Έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη. Δυσαρεστήσαμε τον κόσμο με την Ομόνοια, θα ήμασταν σε δύσκολη θέση αν χάναμε το ντέρμπι το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει πολύ».

Παραπέμπεται ο Σαϊραδάρης, με 7.76 βαθμολογήθηκε ο Βασάρας


Παραπέμπεται και αναμένεται να τιμωρηθεί ο βοηθός διαιτητή του ντέρμπι της πρεμιέρας, Δημήτρης Σαϊραδάρης, ο οποίος βαθμολογήθηκε με 5 από τον παρατηρητή Παπαδάκο Σ. (ΣΔΠ Λακωνίας).

Ο βοηθός του Βασάρα, αναμενόταν και τελικά όντως «πλήρωσε τη νύφη», αφού υπέδειξε στον ρέφερι ένα πέναλτι που δεν έγινε. Από την άλλη πλευρά ο «άρχοντας» του αγώνα βαθμολογήθηκε με 7.76.


Δύο εβδομάδες εκτός ο «Τζόλε», γλίτωσε το χειρουργείο


Ο «Τζόλε» γλίτωσε το χειρουργειο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 15 μέρες . Αυτό σημαίνει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα τον έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα με τη Ξάνθη (14/09) στο πρωτάθλημα, ενώ υπολογίζεται ότι δεν θα προλάβει την αναμέτρηση με τη Νόρτζελαντ (16/09) για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Ο Επικεφαλής του Ιατρικού Επιτελείου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ κ. Παντελής Νικολάου εξέτασε σήμερα το πρωί, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έχει υποστεί μικρή ρήξη μηνίσκου και ιγνυακού τένοντα δεξιού γόνατος, προκειμένου να καθοριστεί ο τρόπος αποκατάστασης του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή. Μετά και την εξέταση αποφασίστηκε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να ακολουθήσει πρόγραμμα συντηρητικής, και όχι χειρουργικής, αποκατάστασης του τραυματισμού του για τις επόμενες 15 περίπου ημέρες, διάστημα που θα χρειαστεί για την επάνοδό του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας».

Οι μεταγραφές της τελευταίας στιγμής στην Ευρώπη !


Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει για χώρες της Ευρώπης και οι σύλλογοι τις ολοκληρώνουν προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ τους.

Ιταλία

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα θα φορέσει τελικώς τη φανέλα της Ιντερ, αφού οι "νερατζούρι" τα βρήκαν έστω και την τελευταία στιγμή με την Πόρτο στα 24,6 εκατομμύρια ευρώ

Αγγλία

Η μεταγραφή του Ρομάν Παβλιουτσένκο ολοκληρώθηκε και τυπικά. Ο Ρώσος επιθετικός θα ανήκει στην Τότεναμ για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στους Λονδρέζους θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν και ο 22χρονος δεξιός μπακ Βέντραν Τσόρλουκα, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Χαλ Σίτι νίκησε στη... στροφή τη Νιούκαστλ και την Εβερτον και απέκτησε τον 23χρονο αμυντικό από τη Γουινέα Καμίλ Ζαγιάτ, ο οποίος αγωνιζόταν στη Γιουνγκ Μπόις.

Ο υποβιβασμός της Νυρεμβέργης στη Zweiteliga οδήγησε τον Βραζιλιάνο αμυντικό Γκλάουμπερ στη Μάντσεστερ Σίτι, όπου υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους.

Στη Νιούκαστλ θα συνεχίσει την καριέρα του ο 22χρονος Ισπανός επιθετικός Τσίσκο, ο οποίος αποχωρεί από τη Λα Κορούνια για επτά εκατομμύρια ευρώ.

Γαλλία

Από την Σεούλ στη Μονακό θα βρεθεί ο Τσου Γιουνγκ Παρκ, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο τριών ή τεσσάρων ετών.

Μετά από μία σύντομη θητεία στη Νυρεμβέργη, ο Ζακ Αμπαρντοναντό επιστρέφει στην Γαλλία, για λογαριασμό της Βαλενσιέν, με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Ενισχύσει τα μετόπισθεν η Μονακό, η οποία αναμένεται να αποκτήσει τον Ελβετό Πάτρικ Μίλερ από την Λιόν για δύο χρόνια.

Ισπανία

Στη Μάλαγα κατέληξε ο 30χρονος Ισπανός Αλμπερτ Λούκε, για τον οποίο έληξε η άσχημη περιπέτειά του στον Αγιαξ μένοντας ελεύθερος.

Γερμανία

Αμερικανική απόβαση στη μεσαία γραμμή της Γκλάντμπαχ, η οποία απέκτησε τον 23χρονο Μάικλ Μπράντλεϊ από την Χέρενφεν.

Πορτογαλία

Την τελευταία της προσπάθεια να αποκτήσει τον Γιούρκα Σεϊταρίδη από την Ατλέτικο Μαδρίτης πραγματοποιεί η Μπενφίκα.

Στο περιθώριο της μετακίνησης του Ρικάρντο Κουαρέσμα στην Ιντερ, η Πόρτο θα αποκτήσει τον 21χρονο Πορτογάλο μέσο Πελέ από τους "νερατζούρι".

Αλέφαντος: Θάνατος για τις άμυνες το δίδυμο Ντιόγκο-Νέρι!


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΦΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ''ΦΩΣ''

«Είδα ένα Βραζιλιάνο που έχει στοιχεία όχι μόνο βραζιλιάνικα, αλλά και ευρωπαϊκά, είναι ένα μίγμα πολύ ενδιαφέρον. Καταρχάς, είναι παιδαράς! Εχει πολύ κορμί, έχει και το πάθος, είναι τσαμπουκάς, έχει τη δίψα και τη φιλοδοξία. Φάνηκε να ταιριάζουνε πολύ τα χνώτα του με τον κόσμο του Ολυμπιακού, φάνηκε να απολαμβάνει αυτόν τον κόσμο και να γουστάρει ότι που βρίσκεται εδώ. Εδειξε σαν να ήταν στην ομάδα χρόνια», είπε ο Αλέφαντος και συνέχισε:
«Δεν είναι ο Τζιοβάνι όταν ήρθε από τη Μπαρτσελόνα. Είναι άλλο πράγμα αυτός. Δεν είναι ο πολύ φαντεζί Βραζιλιάνος, έχει όμως όλα τα στοιχεία να δουλευτεί και να αφήσει εποχή. Πρέπει να δουλευτεί, επειδή δεν έχει ψηθεί σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα δεν είναι ο πολύ μεγάλος φορ, έχει όλα τα φόντα. Ηδη είναι μπελάς για τα σέντερ μπακ».

«Στιλ Ιμπραϊμοβιτς, όχι Τζιοβάνι»

Ο Ντιόγκο του θύμισε πιο πολύ το στιλ του Ιμπραϊμοβιτς και όχι του Τζιοβάνι: «Αυτό το στιλ φορ είναι. Ιμπραϊμοβιτς. Καλός στα πόδια, καλός και στο κεφάλι, χώνεται στις φάσεις δυνατά, σ’ όλες τις φάσεις χώνεται και κυνηγάει το γκολ. Μπαίνει κατά μέτωπο, θέλει να ντριμπλάρει, θέλει να χωθεί, θέλει να κυνηγάει όλες τις φάσεις και έχει καλά πόδια, σουτάρει καλά και με τα δύο πόδια. Είναι από τα κορμιά που αν δουλευτεί μπορεί να γίνει... τανκ! Θηρίο είναι, μπορεί να πάρει και άλλη δύναμη, χωρίς να είναι αργοκίνητο καράβι. Αντίθετα, σπιρτόζος είναι, αέρινος είναι».

«Θα κλειδώσει το πρωτάθλημα με Νέρι»

Ο Αλέφαντος θεωρεί ότι δεν φτάνει να έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός μόνο τρεις επιθετικούς, γι’ αυτό θα πρέπει να πάρει τον Καστίγιο: «Δεν φτάνουν μόνο τρεις επιθετικούς. Είδες, τώρα χτύπησε ο Τζόρτζεβιτς για παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός θέλει και άλλον κυνηγό και συγκεκριμένα σφαιράτο στην ταχύτητα περιφερειακό στιλ Λούα Λούα, στιλ Καστίγιο, θέλει ειδικά τον Καστίγιο. Ο πρόεδρος θα κάνει τη μεγάλη κίνηση και θα κλειδώσει το πρωτάθλημα, παίρνοντας Καστίγιο. Με Ντιόγκο και Καστίγιο θα τρελαθεί το Καραϊσκάκη. Θα τρελάνουν κόσμο».

«Τον χρειάζεται ο Ντιόγκο»

Στο τέλος, εξήγησε τους λόγους που ο Ντιόγκο με τον Καστίγιο θα γίνουν ένα συγκλονιστικό δίδυμο: «Ο Ντιόγκο χρειάζεται δίπλα του έναν κυνηγό τεχνίτη και σούπερ γρήγορο, όπως είναι ο Καστίγιο. Ο ένας συμπληρώνει τα προσόντα του άλλου. Με το πάθος τους, την τεχνική και την ασύλληπτη ταχύτητα ο ένας, με το κορμί, τη δύναμη και την πείνα για γκολ ο άλλος, θα είναι θάνατος για τις άμυνες. Είτε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, είτε σε αντεπιθέσεις! Θα μπορεί να παίζει σε όλα τα μοτίβα ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τον Καστίγιο, την τεχνική του πάνω στη κίνηση, αυτήν τη φοβερή ταχύτητα. Το κοντρόλ και την ντρίμπλα πάνω στην ταχύτητα που έχει ο Καστίγιο δεν τα έχει κανένας παίκτης στον Ολυμπιακό».

SOS !!!!!! Το κότερο βουλιάζει !!!!!!!!!

Νινιάδης: Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα από Ντιόγκο


Η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ντιόγκο στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν προκάλεσε έκπληξη στον Ανδρέα Νινιάδη. Ο αρχισκάουτερ των «ερυθρόλευκων» περίμενε ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα ενθουσιάσει το κοινό της ομάδας με τον τρόπο του παιχνιδιού του, αφού γνωρίζει καλά τις δυνατότητες που έχει ο παίκτης, ενώ υποστήριξε πως ο νεαρός φορ έχει να δείξει ακόμη περισσότερα στη συνέχεια.

«Υπάρχει φλέβα χρυσού στη Βραζιλία»

«Ακόμη δεν έχετε δει τίποτα από τον Ντιόγκο. Εγώ έχω δει πολύ περισσότερα και καλύτερα. Πού να τον δείτε στη συνέχεια. Μην ξεχνάτε ότι είναι μόλις 21 ετών και ήταν το πρώτο του παιχνίδι. Η αρχή ήταν καλή
», είπε ο Νινιάδης στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» και συνέχισε: «Στη Βραζιλία υπάρχει φλέβα χρυσού και πολλοί ακόμη νεαροί παίκτες που θα χρυσοπληρωθούν». Ρεχάγκελ: Όντως καλός παίκτης

Από το ντεμπούτο του Ντιόγκο ενθουσιάστηκαν και οι Οτο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης και Τάκης Φύσσας. «Είναι όντως καλός παίκτης», είπε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, για να προσθέσει με τη σειρά του ο στενός συνεργάτης του «Χερ Οτο»: «Είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ουμπιακό». Φύσσας: Φοβερός παίκτης

Ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού» και νυν τιμ μάνατζερ της Εθνικής επεσήμανε: «Αυτός είναι πλήρης παίκτης! Είναι γρήγορος, έχει πολύ καλό κοντρόλ, φοβερός ποδοσφαιριστής. Πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να «πιάσει» και να κάνει μεγάλη καριέρα».

Πιέζει ο Νέρι!


Η επιθυμία του Νέρι Καστίγιο να επιστρέψει στον Ολυμπιακό υπάρχει πιθανότητα να υλοποιηθεί, αν και οι δυσκολίες δεν λείπουν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν έχασε χρόνο και μόλις ήρθε στην Αθήνα (σ.σ: το μεσημέρι της Κυριακής) επικοινώνησε αμέσως με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος του είπε να περιμένει ειδοποίησή του, καθώς εκείνος έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν συμφωνήσει με τον παίκτη, ωστόσο αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο οικονομικό και με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Αν όλα πάνε καλά, μπορεί το θέμα να τελειώσει τώρα.

Πληρώνει για να καλυφθεί η διαφορά
Ο Ολυμπιακός πρόσφερε σε πρώτη φάση στη Σαχτάρ τα διπλάσια από ότι έδινε η Μπέτις για να κάνει δικό της τον Καστίγιο, δηλαδή 1 εκατ. ευρώ, αλλά οι Ουκρανοί ζητούν 2 εκατ. ευρώ.

Όμως, ο 24χρονος άσος θέλει τόσο πολύ να φορέσει ξανά τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», και προκειμένου να γίνει αυτό, φέρεται να είναι διατεθειμένος να πληρώσει και εκείνος ένα ποσό (όχι παραπάνω από 500.000 ευρώ) για να καλυφθεί η διαφορά.

Πίεση στη Σαχτάρ από Νέρι

Mάλιστα, ο 24χρονος άσος, μέσω του μάνατζέρ του, διεμήνυσε στους Ουκρανούς ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στο Ντόνετσκ και αν δεν καταφέρει να κλείσει στους πρωταθλητές Ελλάδος τότε είναι αποφασισμένος να σταματήσει ακόμη και το ποδόσφαιρο. Σε αυτή την ακραία περίπτωση, ο παίκτης θα προπονείται με τους Πειραιώτες, αλλά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρις ότου του το επιτρέψει η FIFA.
Από κοινού τις τελευταίες ενέργειες

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει προγραμματίσει να συναντηθεί σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην πλατείας Αλεξάνδρας με τον Καστίγιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαζί της εξελίξεις και να ρυθμίσουν από κοινού τις τελευταίες ενέργειές τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί θετικά η υπόθεση.

Πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι η Σαχτάρ έριξε τις απαιτήσεις, αλλά χωρίς να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. Πάντως, ο Νέρι έλεγε χθες στο στενό του περιβάλλον ότι «ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου, πρέπει να γίνει κάτι, μία μέρα έμεινε», πράγμα που έδειχνε την αγωνία του για το αν θα καταφέρει τελικά να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Βαλβέρδε στους παίκτες: Να με ακούτε...


Ομιλία προς τους παίκτες του Ολυμπιακού περιελάμβανε η χθεσινή προπόνηση των «ερυθρόλευκων», με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να μοιράζει συγχαρητήρια.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη σας, για την εμφάνιση αλλά και την προσπάθεια που κάνατε στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψετε το σκορ. Κάνατε όσα είχαμε πει. Παίξατε γρήγορα, απλά και με καθαρό μυαλό. Το γρήγορο ποδόσφαιρο δε σημαίνει βιασύνη. Σημαίνει μετατόπιση της μπάλας μπροστά με τη μια. Χωρίς υπερβολές. Θέλω, όμως, να μη δίνουμε δικαίωμα στον αντίπαλο. Να «καθαρίζουμε» το ματς από την αρχή. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια το ρυθμό που παρουσιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Να με ακούτε, κι όλα θα πάνε καλά», είπε ο 44χρονος τεχνικός στους «ερυθρόλευκους».

Την Τετάρτη ξανά στου Ρέντη
Χαλάρωμα περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα των παικτών του Ολυμπιακού. Ο κ. Βαλβέρδε δεν ήθελε να επιβαρύνει κι άλλο τους ποδοσφαιριστές του μετά την προσπάθεια που κατέβαλαν στην αναμέτρηση με τους «Αρκάδες». Για αυτό το λόγο τους έδωσε δύο ημέρες ρεπό, ώστε να ξεκουραστούν ψυχολογικά και σωματικά, ενόψει της συνέχειας.

Θα "πληρώσει " ο βοηθός για το ανύπαρκτο πέναλτι

Υψηλή βαθμολογία αναμένεται να πάρει ο Κύρος Βασάρας, για την διαιτησία του στο ντέρμπι της πρεμιέρας, παρά το γεγονός ότι το ανύπαρκτο πέναλτι βαραίνει κυρίως αυτόν και ας τον πήρε στον λαιμό του ο βοηθός...

Αντίθετα ο Δημήτρης Σαϊραδάρης, ο οποίος είδε πέναλτι στην φάση του 45’ και το υπέδειξε στον ρέφερι (άσχετα αν δεν έγινε ποτέ), αναμένεται να παραπεμφθεί για να τιμωρηθεί.

Σκέψεις να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο ο Τσακίρης.


Σκέψεις να αποχωρήσει από τη διοίκηση του Πανιωνίου κάνει ο Κωνσταντίνος Τσακίρης. Ο λόγος που οδήγησε τον ισχυρό άνδρα των «κυανέρυθρων» να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο παραίτησής του από την ομάδα είναι η φραστική επίθεση που δέχθηκε από οπαδούς της ομάδας μπροστά στην κόρη του.

Το σκηνικό έλαβε χώρα μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Ξάνθη, κατά την οποία οι Νεοσμυρνιώτες δέχθηκαν την ήττα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 1-0. Οι οπαδοί ήταν αγανακτισμένοι με την εμφάνιση της ομάδας του Εβαλντ Λίνεν κόντρα στους Ακρίτες και καταφέρθηκαν κατά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ φωνάζοντας «ξεπούλησες την ομάδα, σήκω και φύγε Τσακίρη…».

Ο Τσακίρης απαντούσε σε όλα όσα του έλεγαν, όμως αυτό που δεν μπορούσε να δεχθεί ήταν η συμπεριφορά τους απέναντί του, αφού δεν έλειψαν οι βωμολοχίες. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή του από την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Κατσουράνης: Του χρόνου ίσως επιστρέψω στην ΑΕΚ


Στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκε χθες το βράδυ και ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος, ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο χώρο αν πρόκειται να επιστρέψει στην ΑΕΚ. «Φέτος όχι, του χρόνου θα δούμε», ήταν η απάντηση του πολύπειρου μέσου, που άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό για την επόμενη περίοδο.

Καραγκούνης: Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δίνεται αυτό το πέναλτι...


Καραγκούνης: «Είχαμε τον έλεγχο. Η ΑΕΚ έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ. Δεν έπρεπε να αφήσουμε τον Εντίνιο να πάει τόσο κάτω. Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μετά είχαμε και πάλι τον έλεγχο, η ΑΕΚ έπαιζε πίσω για να διαφυλάξει το σκορ και πήγαμε στα αποδυτήρια με δεύτερο γκολ. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δίνεται αυτό το πέναλτι. Αν και δεν είναι δουλειά δική μας, όπως μίλησα και με τους συμπαίκτες μου, δεν υπάρχει πέναλτι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος πιέσαμε, δεν είχαμε φάσεις, η ΑΕΚ αμύνθηκε σωστά, έπαιξε πιο ψυχωμένα και στο τέλος οι λεπτομέρειες δεν ήταν με το μέρος μας. Ελπίζω να παίζουμε καλύτερα, πιο ουσιαστικά. Είχαμε την υπεροχή στον αγώνα, αλλά όχι τις ευκαιρίες που θέλαμε. Μετά δεν εκμεταλλευτήκαμε τα στημένα. Δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε με ήττα σε ένα ντέρμπι, γιατί σίγουρα είναι η 1η αγωνιστική. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά είναι ένα ντέρμπι. Πρέπει να παίζουμε με μεγαλύτερο πάθος και να έχουμε πιο μεγάλη ουσία».

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Δεν υπήρχε πέναλτι. Είναι κρίμα που δόθηκε. Είναι λανθασμένη επιλογή του βοηθού διαιτητή. Ήταν πολλοί παίκτες στη μεγάλη περιοχή. Ήμουν κι εγώ εκεί και το είδα. Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχθεί κανείς μία τέτοια ήττα. Είναι ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό που μεσολαβεί η διακοπή και εκεί πρέπει να σκεφτούμε τα λάθη μας. Είχαμε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Στην πορεία θα κοιτάξουμε πώς να βελτιώσουμε αυτό το στοιχείο του παιχνιδιού μας και θα κοιτάξουμε το μέλλον μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Σαριέγκι: «Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη. Εμείς δεν παίξαμε καλά. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία. Δεν υπάρχει πέναλτι. Υπήρχαν πολλοί παίκτες μπροστά στο βοηθό και όταν τον ρωτούσαμε ποιος το έκανε δεν μας έλεγε, δεν ήξερε. Σίγουρα επηρέασε το αποτέλεσμα. Πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα και να βελτιωθούμε. Έχουμε χρόνο και πρέπει να παλέψουμε».

Αντωνίου: Θα πρέπει να διαγραφεί ο βοηθός του Βασσάρα


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Η απόφαση που πήρε ο διαιτητής στη φάση του 45’ έπαιξε σημαντικό ρόλο. Από αυτό που είδα στην τηλεόραση, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το μεμπτό. Δεν είναι δυνατόν με τέτοιες αποφάσεις να κρίνονται παιχνίδια και να χάνονται βαθμοί. Ελπίζω στη συνέχεια να είναι καλύτεροι. Αν όντως κρίνουν οι αρμόδιοι για τους διαιτητές ότι αυτό ήταν ένα λάθος, τότε θα πρέπει ο υπαίτιος να τιμωρηθεί αυστηρά, να διαγραφεί από τους πίνακες», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:

«Επειδή αρχίζει το πρωτάθλημα και θέλω να αρχίσει καλά για όλους, οι αρμόδιοι διαιτητές πρέπει να είναι πάρα πολύ αυστηροί. Εμείς ως Παναθηναϊκός, αν δούμε ότι όλα αυτά ήταν λάθος απόφαση για εμάς, θα περιμένουμε αυτόματα αυστηρή τιμωρία στον υπεύθυνο. Από εκεί και πέρα, για το μέλλον του Παναθηναϊκού όλα θα πάνε καλά. Υπάρχουν ακόμα 29 παιχνίδια για να διορθώσουμε τα πράγματα».

Ρίμπο: Η ΑΕΚ μπορεί τον τίτλο


Κοντά στην ομάδα της ΑΕΚ βρέθηκε ο Ρίμπο, ο οποίος πήγε στο ΟΑΚΑ, παρακολούθησε το μεγάλο ντέρμπι ενώ είχε συνομιλία με τον τεχνικό της Ίντερ, Ζοζέ Μουρίνιο που βρέθηκε στις εξέδρες για να κατασκοπεύσει τους «πράσινους».

Ο Βραζιλιάνος με τα τον αγώνα έκανε δηλώσεις και εξέφρασε την πίστη, πως η ομάδα του Δώνη μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα. Παράλληλα χαρακτήρισε δίκαια την επικράτησης της Ένωσης:

«Αξιζε αυτή τη νίκη η ΑΕΚ. Επαιξε καλά και συγκεντρωμένα. Φεύγω χαρούμενος γιατί η ΑΕΚ ξέρω ότι έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Εχει όλα τα προσόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αν και θα αντιμετωπίσει κάποιες δυσκολίες γιατί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν καλές ομάδες. Τα πράγματα στην ΑΕΚ είναι σε καλό δρόμο»

Δώνης: Από εδώ και πέρα ρόμβος. Μπήκαμε αποφασισμένοι και κερδίσαμε τον κόσμο

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ήταν δίκαιη η επικράτησή μας, σε ένα δυνατό παιχνίδι, όπου είχαμε καλή διάθεση. Τα θετικά του παιχνιδιού μας ήταν η απόδοσή μας σχετικά με την οργάνωση στην άμυνα, όταν προηγηθήκαμε κι έπειτα. Λειτουργήσαμε τέλεια στον αγωνιστικό χώρο, ήμασταν πολύ καλοί στην επανάληψη, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να περάσει μπάλες στη μεγάλη περιοχή, με εξαίρεση μια φάση. Το σημαντικό είναι ότι οι παίκτες μας μπήκαν δυνατά και αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό είχε ως συνέπεια να ξεσηκωθεί ο κόσμος, γιατί έβλεπε μία ομάδα με μεγάλο εγωισμό, ικανή να παλέψει μέχρι τέλους.

«Δυσαρεστημένος με το δημιουργικό»

Σχετικά με το δημιουργικό κομμάτι δεν είμαι ευχαριστημένος, καθώς σε σχέση με αυτό που θέλω να χτίσουμε είμαστε μακριά. Θέλω η κυκλοφορία της μπάλας να είναι καλύτερη και να μην κάνουμε αβίαστα λάθη. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα το δουλέψουμε πολύ τώρα στη διακοπή, μαζί με τις δύο μεταγραφές και πιστεύω ότι θα παρουσιάσουμε μια καλύτερη ομάδα με περισσότερες επιλογές. Θα χαρούμε σήμερα και από την Τρίτη ξανά δουλειά.

«Συγχαρητήρια στον Βασίλη»

Όταν ήρθα έπρεπε να αξιολογήσω το υλικό. Είναι διαφορετικά να βλέπεις τους παίκτες από την τηλεόραση και διαφορετικά από το να τους ζεις από κοντά. Πρέπει να παραδεχθώ ότι ο Πλιάτσικας ήταν εκτός πλάνων εντελώς. Εγώ τον είχα για δεξί μπακ και δεν μου άρεσε. Κάθε μέρα, όμως, κέρδιζε την εμπιστοσύνη μου στην προετοιμασία μου, και τελικά κάπου στη μέση του ανακοίνωσα ότι θα κερδίσει θέση στο ρόστερ. Μου αρέσει η ενεργητική του άμυνα, ήταν πολύ σκληρός. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Βασίλη, ένα παιδία που ταλαιπωρήθηκε πολύ ψυχολογικά και του αξίζουν συγχαρητήρια.

«Πλέον ρόμβος»

Όταν παρουσιάζεις κάτι άσχημο θα υπάρχει και ανάλογη κριτική και μερικές φορές νομίζουμε ότι είναι άδικη. Δεν είναι πολύ εύκολο, όταν μία ομάδα αλλάζει όλο τον κορμό, φεύγουν πολλοί παίκτες, έρχονται 12 μεταγραφές και γίνεται προσπάθεία να περάσει άλλη φιλοσοφία. Νομίζουν κάποιοι ότι είμαι κολλημένος με 4-3-3. Η ΑΕΛ έπαιζε σε ρόμβο στη Β’ Εθνική. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να ανταποκριθούν και στα δύο συστήματα. Θεωρώ ότι το 4-3-3, στο ανασταλτικό κομμάτι και όταν προηγείσαι, είναι το πιο ενεργητικό σύστημα.

Υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που ξέρουν τι έγινε στην προετοιμασία. Υπήρχαν διαφοροποιήσεις και μεταγραφές πλέον στο ρόστερ. Δεν είναι εύκολο να ενσωματώσεις σε αυτά που έχεις δουλέψει παίκτες όπως οι Πελετιέρι, Μπασινάς, Τζιμπούρ, Εντίνιο, που δεν δούλεψαν καθόλου για διαφορετικούς λόγους το καλοκαίρι.

Το πιο βασικό μας σύστημα πλέον θα είναι ο ρόμβος, με δύο επιθετικούς μπροστά. Όταν να προηγηθούμε σε κάποιο ματς, θα γυρίζουμε το σύστημα σε 4-3-3. Θα δουλέψουμε και στα δύο συστήματα. Εγώ από την προετοιμασία είχα δουλέψει το σύστημα με ρόμβο. Ακόμα και πριν τη φυγή του Ριβάλντο, ήδη ψάχναμε επιθετικό».

Η Λυών το ντέρμπι, Τα αποτελέσματα














Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


ΣΑΒΒΑΤΟ:

Νανσί-Χάβρη 2-1
(72΄ Μπριζόν, 88΄ Αντρέ Λουίζ - 23΄ Φορέ)

Καέν-Παρί ΣΖ 0-1
(5΄ Οαρό)

Λοριάν-Οσέρ 0-2
(33΄ Γέλεν, 73΄ Πεντρετί)

Ναντ-Λε Μαν 1-4
(20΄ Ντο - 22΄ Χέλσταντ, +45΄ Μαϊγκά, 83΄ Κουταντέρ, +90΄ Ζερβίνιο)

Γκρενόμπλ-Μονακό 1-0
(18΄ Μορεϊρά)

Νις-Βαλανσιέν 2-0
(53΄ Μπαμόγκο, 86΄ Ρεμί)

Μαρσέιγ-Σοσό 2-1
(39΄ Ζιανί, 60΄ Κονέ - 72΄ Ερντιντς)


ΚΥΡΙΑΚΗ:

Λιλ-Μπορντό 2-1
(31΄ Μίτσελ Μπάστος, 75΄ Ομπράνιακ - 28΄ Καβενάγκι)

Τουλούζ-Ρεν 0-0

Σεντ Ετιέν-Λιόν 0-1
(56΄ Μπενζεμά)

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ














Σάββατο 30/8


Απόλλων Λεμεσού- ΑΕΛ 1-3
(16΄ Σανγκόι- 3΄ Οφορίκουε, 29΄ Μιχαλτσέα, 45΄ Ουόν)

Ατρόμητος Γεροσκήπου- Εθνικός Άχνας 0-1
(78΄ Κεμπάτζε)

Κυριακή 31/8

Αλκή-Πάφος 2-2
( Ηλία 69΄,Φέριντον Ζάντι 85΄/Χαϊλή 59', 71΄)
ΑΠΟΠ Κινύρας- Α.Ε Κιτίου διεκόπη

Δευτέρα 1/9

ΑΠΟΕΛ-Δόξα Κατωκοπιάς(19.00)
Ένωση Παραλιμνίου- Ομόνοια(19.00)
Ανόρθωση-ΑΠΕΠ(20.00)

Serie A: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ












Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:


Σάββατο 30/8

Ουντινέζε-Παλέρμο 3-1
(9’, 33’ Ντι Νατάλε, 70’ Ινλέρ-69’ Μπρεσιάνο)

Σαμπντόρια-Ίντερ 1-1
(68' Ντελβέκιο-33' Iμπραΐμοβιτς)

Κυριακή 31/8 (16:00)

Μίλαν-Μπολόνια 1-2
(18΄ Ντι Βάιο, 79΄ Βαλιάνι-41΄ Αμπροζίνι)

Αταλάντα-Σιένα 1-0
(15΄ Παντόιν)

Κάλιαρι-Λάτσιο 1-4
(31΄ Λαριβέι-62΄,71΄ Ζαράτε, 64΄ Φόγκια, 84΄ Πάντεφ)

Κατάνια-Τζένοα 1-0
(61΄ Μασκάρα)

Κιέβο-Ρετζίνα 2-1
(76΄ Μαρκολίνι, 88΄ Ιταλιάνο-72΄ Κοραίντι)

Ρόμα-Νάπολι 1-1
(29΄ Ακουιλάνι-55΄ Χάμσικ)

Τορίνο-Λέτσε 3-0
(29΄ Ροσίνα, 33΄ Ζανέτι, 75΄ Μπιάνκι)

Φιορεντίνα-Γιουβέντους 1-1
(88’ Τζιλαρντίνο-38’ Νέντβεντ)

Primera Division: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ












Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας:


Σάββατο 30/08

Εσπανιόλ-Βαγιαδολίδ 1-0
(48’ Λουίς Γκαρσία)

Βαλένθια-Μαγιόρκα 3-0
(34’ Βίγια, 38’ Μάτα, 82’ Βιθέντε)

Κυριακή 31/08

Οσασούνα-Βιγιαρεάλ 1-1
(68’ πεν. Νεκουνάμ-53’ Σένα)

Νουμάνθια-Μπαρτσελόνα 1-0
(13’ Μάριο)

Σανταντέρ-Σεβίλλη 1-1
(76’ Χουάνχο-71’ Λουίς Φαμπιάνο)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Χετάφε 1-2
(35’ Κάστρο-15’ Αλμπίν, 86’ Κασκέρο)

Μπέτις-Ουέλβα 0-1
(36’ Κολούνγκα)

Ατλέτικο Μ-Μάλαγα 4-0
(26’ Χάιτινχα, 38’, 43’ πεν. Φορλάν, 81’ Σιναμά Πονγκόλ)

Μπιλμπάο-Αλμερία 1-3
(56’ Βελέζ-8’ Πεγεράνο, 33’ Νεγκρέδο, 50’ Χουάνμα)

Λα Κορούνια-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
(26’ Μίστα, 52’ Λόπο-47’ Φαν Νίστελροϊ)

Επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 09/09

Αλμερία-Βαλένθια(18:00)
Μπαρτσελόνα-Σανταντέρ
Χετάφε-Μπέτις
Μάλαγα-Μπιλμπάο
Μαγιόρκα-Οσασούνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Νουμάνθια
Ουέλβα-Εσπανιόλ
Σεβίλλη-Σπ. Χιχόν
Βαγιαδολίδ-Ατλ. Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ-Λα Κορούνια

Εντίνιο: "Με έσπρωξε ο αντίπαλος"


Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνισή του, αλλά και από τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ, Εντίνιο.

"Ήμουν πολύ αισιόδοξος πριν αρχίσει το παιχνίδι. Από την αρχή πίστευα ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για το γκολ που πέτυχα. Στη φάση του πέναλτι, ο αντίπαλος με έσπρωξε και ευτυχώς που ο επόπτης μπόρεσε να το δει. Έχουμε καινούριους παίκτες και δουλεύουμε πολύ. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν εδώ και μας συμπαραστάθηκε".

Ο Καραγκούνης, από την πλευρά του, δήλωσε πως η ομάδα του είχε την υπεροχή, αλλά όχι και τις ευκαιρίες που χρειάζονταν προκειμένου να σκοράρει.

"Είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Η ΑΕΚ έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ. Δεν έπρεπε να αφήσουμε τον παίκτη να σουτάρει. Η ΑΕΚ, από τη στιγμή που προηγήθηκε, έπαιξε πίσω. Δεν είχαμε τις ευκαιρίες που θέλαμε, ούτε εκμεταλλευτήκαμε τα στημένα. Από το πουθενά πήγαμε στα αποδυτήρια με δύο γκολ πίσω. Άλλο να πας στα αποδυτήρια με 1-0 κι άλλο με 2-0. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που δίνεται πέναλτι εδώ. Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και πιο ψυχωμένα, είχε την ουσία και το πάθος και πήρε το παιχνίδι. Δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε με ήττα και μάλιστα σε ντέρμπι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ".