Τετάρτη, Μαΐου 27, 2009

Champions League: "Κυρίαρχος" η Μπάρτσα !












Ο Σαμουέλ Ετό με εξαιρετική ατομική προσπάθεια στο 10’ και ο Λιονέλ Μέσι με κεφαλιά (!) στο 71’ πέτυχαν τα γκολ της νίκης για τους Καταλανούς. Καλοί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι «διάβολοι», που κατέρρευσαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και παρέδωσαν το στέμμα τους στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, η οποία ολοκλήρωσε το τρεμπλ!

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στη Γιουνάιτεντ. Οι Αγγλοι με μπροστάρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησαν τρεις φορές, και τις τρεις με τον Πορτογάλο. Στην πρώτη της φάση η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ, με μια ενέργεια ενδεικτική της κλάσης του Σαμουέλ Ετό. Ο Καμερουνέζος έκανε σμπαράλια την άμυνα της Μάντσεστερ, και αφού ξεπέρασε σαν σταματημένο τον Βίντιτς νίκησε και τον Φαν ντερ Σαρ. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον ήταν για κλάματα. Να κάνει μια ολοκληρωμένη επιθετική προσπάθεια δεν μπορούσε, την ίδια στιγμή που η μεσαία γραμμή των Καταλανών ήταν απλά για φίλημα.

Οι φίλοι της Γιουνάιτεντ παρακολουθούσαν την ομάδα τους να απέχει έτη φωτός από τη Μάντσεστερ που έβλεπαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με την αλεπού Φέργκιουσον να μην είναι σε θέση να αλλάξει κάτι. Η μεσαία γραμμή της ομάδας του δυσλειτουργούσε, ενώ οι Ισπανοί έβγαιναν πάντα πρώτοι πάνω στη μπάλα και η άμυνά τους έπαιζε συνεχώς το τεχνητό οφ-σάιντ. Κάτι που τους βγήκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Θα νόμιζε κανείς πως η Μάντσεστερ θα έβρισκε τον τρόπο να κάνει ότι έκανε το 1999, να ανατρέψει δηλαδή το εις βάρος της 1-0 σε 2-1. Αμ δε… Οι Καταλανοί έπαιζαν μπάλα που όμοιά της χρόνια είχε να δει ο φίλαθλος κόσμος.

Η ώρα περνούσε και το λεπτό έδειχνε το 70’. Μια μαγική μπαλιά του Τσάβι στην καρδιά της περιοχής του Φαν ντε Σαρ, βρήκε τον Μέσι ο οποίος έστησε το σώμα του με τέτοιο τρόπο και η κεφαλιά του βρήκε δίχτυα. 2-0 για τους Καταλανούς, μια ονειρική γι' αυτούς βραδιά.

Οι συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πουγιόλ, Σιλβίνιο, Πικέ, Τουρέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα (91' Πέδρο), Τσάβι, Μέσι, Ανρί (72’ Κεϊτά), Ετό.

Μαν. Γιουνάιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Ο Σέι, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Άντερσον (46' Τέβες), Κάρικ, Γκιγκς (76’ Σκόουλς), Παρκ (66’ Μπερμπάτοφ), Ρούνεϊ, Ρονάλντο.


1-0

Link: Barcelona 1-0 Man Utd



2-0

Link: Barcelona 2-0 Man Utd

Ολυμπιακός: Kρίσιμη η αυριανή μερα για Μπομπό και Ντάρπισιρ

Ο μάνατζερ του Μπομπό, Χούαν Φίχερ θα βρίσκεται το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα και το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννη Χρυσικόπουλο και του υπεύθυνο του τμήματος σκάουτινγκ, Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκτιμούν πως με ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ μπορούν να κάνουν δικό τους τον Μπομπό, ο οποίος είναι θετικός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά.

Πλην του Μπομπό, στη κουβέντα με τον Φίχερ λέγεται πως θα συζητηθούν και άλλα ονόματα, όπως αυτό του Λουγκάνο.

Να τελειώσει με Ματ
Όπως προαναφέραμε, την Πέμπτη αναμένονται εξελίξεις και για τον Ματ Ντάρμπισιρ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άγγλος εκπρόσωπος του παίκτη θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Μπλάκμπερν, μεταφέροντας την επίσημη προσφορά του Ολυμπιακού, που αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με δεδομένο ότι ο Ντάρμπισιρ έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στους «ερυθρόλευκους», αλλά και το ότι η Μπλάκμπερν θέλει να τον πουλήσει, στην πειραϊκή ΠΑΕ εκτιμούν πως το θέμα θα κλείσει θετικά, ακόμη και αύριο

Πήρε Αμπουμπακάρι ο ΠΑΟΚ

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν από λίγη ώρα η ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση:

«H Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ανακοινώνει την απόκτηση του 23χρονου Mohammed Abubakari, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα 4 χρόνια στον ΠΑΟΚ».

Ολυμπιακός: Υπέγραψε ο Κετσπάγια !

Προπονητής του Ολυμπιακού είναι και επίσημα, πλέον, ο Τιμούρ Κετσπάγια, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Ο Γεωργιανός τεχνικός βρέθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία του συλλόγου, στην πλατεία Αλεξάνδρας, βάζοντας την υπογραφή του στ συμβόλαιο με τους νταμπλούχους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας της με τον προπονητή κ. Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 28 Μαΐου και ώρα 13:00, στα γραφεία της Π.Α.Ε. στην πλατεία Αλεξάνδρας».

Τα είπε με Χρυσικόπουλο


Στο μεταξύ, ο Τιμούρ Κετσπάγια συναντήθηκε σήμερα με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα γύρω από την ομάδα και, κυρίως, για τις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου.

Mπλόκο της ΑΕΚ για Κατσουράνη !

Αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί, αφενός για να μη βγει ζημιωμένη και αφετέρου για να αποκτήσει τον Κώστα Κατσουράνη είναι η ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της «Ένωσης» στο άκουσμα ότι η Μπενφίκα σκέφτεται να αφήσει ελεύθερο τον Έλληνα μέσο και ότι ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην απόκτησή του, έκαναν κίνηση για να προφυλάξουν τα δικαιώματα της ΑΕΚ.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός ενδιαφερόταν να αποκτήσει τον διεθνή άσο, αλλά ο ειδικός όρος που είχε υπογράψει και αφορούσε αποζημίωση στην ΑΕΚ εφόσον επιστρέψει στο ελληνικό πρωτάθλημα, «τρέναρε» τις διαδικασίες. Η πληροφορία, όμως, ότι οι «αετοί» σκέφτονται σοβαρά να τον αφήσουν ελεύθερο, αυτομάτως διαγράφει τον παραπάνω όρο και το «τριφύλλι» δεν θα πληρώσει απολύτως τίποτα στην «Ένωση».

Προκειμένου, λοιπόν, να μην χαθούν τα χρήματα, η ΑΕΚ αποφάσισε να επέμβει. Μάλιστα, πέραν της επιστολής την οποία έστειλαν προς την Μπενφίκα και τη ΦΙΦΑ, στην οποία ζητούν να μάθουν τον λόγο της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο Κατσουράνης, οι ιθύνοντες των «κιτρινόμαυρων» ξεκαθάρισαν στους Πορτογάλους ότι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν χρήματα για να κάνουν δικό τους τον Έλληνα διεθνή μέσο.

Champions League: O "μεγάλος" Τελικός

Τα ψέματα τελείωσαν για τις δύο φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα του Πέπ Γκουαρντιόλα αντιμετωπίζει την νυν κάτοχο του τροπαίου που μετρά 3 κατακτήσεις, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «Ολίμπικο», στο παιχνίδι που προλογίζεται ως η απόλυτη μονομαχία των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λίο Μέσι.

Οι απόντες


Τείνει να εξελιχθεί σε παράδοση, κάθε τελικός μεγάλης διοργάνωσης να διαθέτει και τους μεγάλους απόντες λόγω τιμωρίας. Στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχουν τρεις τέτοιοι, οι δύο εξ αυτών, όμως, ποτέ δεν κατάλαβαν για ποιο λόγο τους στερήθηκε η δυνατότητα να αγωνιστούν στο κορυφαίο παιχνίδι.

Οι τύποις γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ντάνι Αλβες, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες στον επαναληπτικό ημιτελικό με την Τσέλσι και δικαίως (γλίτωσε και την αποβολή σε ορισμένα σημεία) δεν θα δώσει το "παρών". Αντιθέτως, το κυριολεκτικά άλλο άκρο σε αυτήν την περίπτωση, ο αριστερός μπακ των "μπλαουγκράνα", Ερίκ Αμπιντάλ, αποβλήθηκε ως υπαίτιος για τον... αέρα που ανέτρεψε τον Νικολά Ανελκά και "δένει" τα χέρια του Πεπ Γκουαρντιόλα για την άμυνα.

Παρόμοια παράπονα υπάρχουν και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θεωρώντας ότι το μαρκάρισμα του Ντάρεν Φλέτσερ στον Τσεσκ Φάμπρεγκας σε εκείνο το αδιάφορο χρονικό σημείο του επαναληπτικού ημιτελικού με την Αρσεναλ (οι "κόκκινοι διάβολοι" προηγούνταν με 3-0) δεν άξιζε κόκκινη κάρτα, ωστόσο η ΟΥΕΦΑ δεν πείστηκε και διέγραψε άμεσα κάθε πιθανότητα να εξετάσει την υπόθεση και να "σβήσει" την αποβολή.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και οι απουσίες λόγω τραυματισμών, που δεν προκαλούν (πλέον) "πονοκεφάλους" στους δύο προπονητές. Ο Ράφα Μάρκεζ έχει χάσει τη σεζόν εδώ και καιρό, οι Αντρές Ινιέστα και Τιερί Ανρί θα προλάβουν τελικά, ο Αλβες εκτός από τραυματίας είναι και τιμωρημένος και οι Γκάμπι Μιλίτο, Αλμπερτ Τζουρκέρα και Βίκτορ Σάντσεθ αποτελούν δευτερότριτες επιλογές. Στον αντίποδα, από τη στιγμή που ο Ρίο Φέρντιναντ θα καταφέρει να αγωνιστεί, μόνο ο τρίτος τερματοφύλακας, Μπεν Φόστερ, είναι εκτός εύρους επιλογής του σερ Αλεξ Φέργκιουσον λόγω τραυματισμού.

Η προϊστορία

Εννέα φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο σύλλογοι και η προϊστορία είναι μοιρασμένη, αν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ευνοηθεί περισσότερο από τα αποτελέσματα. Εξάλλου, ένα παιχνίδι αφορούν τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων του 1991, στο οποίο οι Αγγλοι νίκησαν με 2-1 και κατέκτησαν το τρόπαιο. Συνολικά οι "μπλαουγκράνα" έχουν δύο νίκες, οι "κόκκινοι διάβολοι" τρεις και τέσσερα ματς έχουν έρθει ισόπαλα.

Συνολικά η Μπαρτσελόνα απέναντι σε αγγλικές ομάδες μετρά 20 νίκες, 17 ισοπαλίες και 15 ήττες. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι σε ισπανικές ομάδες μετρά 10 νίκες, 16 ισοπαλίες και 11 ήττες. Σε επίπεδο τελικών διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, οι αγγλικοί σύλλογοι έχουν επικρατήσει των ισπανικών σε 5 και το αντίθετο συνέβη 4 φορές.

Οι πιθανές συνθέσεις

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Πουγιόλ, Τουρέ, Πικέ, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Ανρί, Ετό

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: φαν ντερ Σαρ, Ο’ Σέι, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Ρονάλντο, Σκόουλς, Παρκ, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)



Oλυμπιακός: Κοντά σε Μποτινελι, 3,4 εκατ. ζητά η Λίβερπουλ για Λέτο !

Στην Ελλάδα βρίσκονται από χθες το βράδυ τα αδέλφια Κοσεντίνο και είχαν συνάντηση με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον Δημήτρη Θεοδωρίδη για να μιλήσουν για το θέμα της απόκτησης του Σεμπατιάν Λέτο και του Τζόναθαν Μποτινέλι. Όπως αναφέρει η «SportDay», ο Αργεντινός θέλει να μείνει για έναν ακόμα χρόνο δανεικός, αν και η Λίβερπουλ (στην οποία ανήκει) προσανατολίζεται να τον πουλήσει.

Επισήμως δεν διέρρευσε κάτι από τη συνάντηση ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υπόθεση του Μποτινέλι βρίσκεται σε καλό δρόμο για τους Πειραιώτες.

Ο Αργεντινός αμυντικός είναι θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και λέγεται πως είναι πιθανό ακόμη και μες τις επόμενες μέρες να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

2,5 εκατομμύρια για Λέτο


Αναφορικά με τον Λέτο και με δεδομένη την επιθυμία του ίδιου να συνεχίσει στον Ολυμπιακό, οι πληροφορίες θέλουν τους «ερυθρόλευκους» να προτείνουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ στη Λίβερπουλ για την αγορά του.

Φαίνεται πάντως, πως το ζήτημα θα πάρει παράταση, μια και η Λίβερπουλ περιμένει την απόφαση για την άδεια εργασίας του, ενώ όπως προκύπτει από την Αγγλία, φέρεται να ζητά 3,4 εκ. ευρώ για να τον παραχωρήσει.

Αν προκύψει αγεφύρωτη διαφορά στο οικονομικό, ίσως ο Ολυμπιακός προτείνει να αγοράσει ποσοστό των δικαιωμάτων του Αργεντινού μέσου.

Ξεκαθαρίζει για Ματ

Αναφορικά με τον Ματ Ντάρμπισιρ, την Παρασκευή (29/6) αναμένεται η πλέον καθοριστική επαφή με τη Μπλάκμπερν.

Στον Ολυμπιακό παραμένουν αισιόδοξοι για την απόκτηση του Άγγλου επιθετικού, με ένα ποσό ανάμεσα στα 2,5 με 3 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΟ: Κοντά σε Κατσουράνη !

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές του Παναθηναϊκού με τον Κώστα Κατσουράνη, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους»! Αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν αναφέραμε το «φλερτ» μεταξύ των δύο πλευρών, νέες πληροφορίες όμως σχολιάζουν ότι ο Έλληνας διεθνής είχε συνάντηση με τους Πατέρα-Αντωνίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, με τις εξελίξεις να είναι άμεσες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, ο Κατσουράνης θα μείνει ελεύθερος την επόμενη εβδομάδα από την Μπενφίκα και στη συνέχεια θα βάλει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι». Η προεργασία που έγινε στη συνάντηση του παίκτη με τους ανθρώπους της ομάδας, φαίνεται ότι υπήρξε καθοριστική και δεν αποκλείεται το όνομα του να ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα!

Το αβαντάζ

Αντωνίου και Τεν Κάτε θεωρούν την περίπτωσή του εξαιρετική, ενώ οι «πράσινοι» υπολογίζουν πολύ ένα ακόμη... αβαντάζ που έχει η εξέλιξη της υπόθεσης, από τη στιγμή που οι «αετοί» τον αφήνουν ελεύθερο. Ποιο είναι αυτό; Ότι δεν χρειάζεται να καταβληθεί στην ΑΕΚ η ρήτρα των πέντε εκ. ευρώ, ένα ποσό που θα εκτόξευε στα ύψη το συνολικό κόστος της μετακίνησης.

Τώρα, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει μόνο την αμοιβή του, κατ’ επέκταση θα στοιχίσει πολύ λιγότερο!

Συμφωνούν και οι Γερμανοί
Αργά χθες το βράδυ, πάντως, ρεπορτάζ από τη Γερμανία ανέφεραν ότι ο Κατσουράνης δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στο Αμβούργο (ήταν στη μεταγραφική του λίστα), αφού θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό. Μια μεταγραφή που αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα ενισχύσει πολύ τους «πράσινους» στο χώρο του κέντρου.

sportdog.gr