Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 04, 2008

Άδεια σε Ραούλ Μπράβο, πρόβλημα και ο Άντζας


Για την Ισπανία αναχώρησε ο Ραούλ Μπράβο, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποιο προσωπικό του θέμα. Ο παίκτης απουσίασε από την απογευματινή προπόνηση, ενώ έχει εξασφαλίσει τετραήμερη άδεια, που έρχεται να επιβεβαιώσει και πάλι πως δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει με άλλα πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί, καθώς βλέπει τα προβλήματα τραυματισμών να αυξάνονται. Νέο «θύμα» ο Παρασκευάς Άντζας, ο οποίος αποχώρησε λίγο πριν το τέλος της απογευματινής προπόνησης, λόγω ισχιαλγίας.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει από χθες και ο Στολτίδης, ο οποίος το απόγευμα έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο. Θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο ακολούθησε ο Λεονάρντο, ενώ ο Τζόρτζεβιτς που έκανε θεραπεία το πρωί, θα συνεχίσει αύριο το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί.

Την Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν στις 09:30.

Συνέχισε τη δουλειά στο 4-4-2 ο Δώνης. Από εργομετρικά πέρασαν Τζιμπούρ, Πελετιέρι


Ακόμα πιο εντατική δουλειά στην εφαρμογή του 4-4-2 έκανε σήμερα ο Γιώργος Δώνης, ωστόσο φάνηκε ότι χρειάζεται χρόνος για να αφομοιωθούν ορισμένα πράγματα. Πόσο μάλλον όταν απουσιάζουν πολλοί από τους βασικούς, όπως οι Μπασινάς, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Ρίκκα και Πλιάτσικας.

Ο Έλληνας τεχνικός παρατήρησε πως τη μεγαλύτερο πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή είναι το θέμα της σωστής κυκλοφορίας της μπάλας στη μεσαία γραμμή, με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Μάλιστα, στο τέλος της προπόνησης ο Δώνης τους εξήγησε για αρκετή ώρα πώς επιθυμεί να κινούνται, όταν εφαρμόζουν το 4-4-2 σε ρόμβο.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να αναφέρουμε ότι με την πρώτη ομάδα προπονήθηκαν και οι τέσσερις παίκτες από τα τμήματα υποδομής κι ένας υπό δοκιμή. Πρόκειται για τους Σταμάτη Καλαμιώτη, Χρήστο Τρίψα, Νίκο Μουστάκη, Μιχάλη Τσαμουρλίδη, καθώς και ο υπό δοκιμή στην ομάδα κάτω των 20, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Άλεν. Χετεμάι, Μαντούκα και Άλβες συνέχισαν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ το πρωί Τζιμπούρ και Πελετιέρι υποβλήθηκαν σε εργομετρικές εξετάσεις.

** Η προπόνηση της Παρασκευής θα γίνει στις 18.00 και θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους φιλάθλους.

Την τρίτη η εκδίκαση της λύσης συμβολαίου του «Μάτσας»


Την Τρίτη θα εκδικαστεί η αίτηση διακοπής συμβολαίου του Ματσιγιάουσκας, που κατέθεσε πριν λίγες μέρες ο Ολυμπιακός. Στην επιτροπή οικονομικών διαφορών του ΕΣΑΚΕ, η διοίκηση θα καταθέσει τον ιατρικό φάκελο του Λιθουανού αλλά και την μαρτυρία πρώην προπονητή του Ματσιγιάουσκας ο οποίος επιβεβαίωσε ότι ο διεθνής παίκτης έκανε προπονήσεις με την Νεπτούνας, στην διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε και υπέστη βαρύ διάστρεμμα που θα τον κρατήσει εκτός για τρεις μήνες!

Οι «ερυθρόλευκοι» επίσης θα επικαλεστούν ότι ο «Μάτσας» ξεκίνησε προπονήσεις με δική του πρωτοβουλία με την συγκεκριμένη ομάδα και χωρίς την άδεια της Πειραϊκής ομάδας.

Ολυμπιακός-Ιωνικός:Και Ντάρκο και Ντιόγκο!


Το Σάββατο (6/9, 20:30) ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Ιωνικό, σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νεάπολης. Μπορεί να απουσιάζουν οι πέντε διεθνείς, όμως, ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίθεται να κάνει πρόβα ενδεκάδας ενόψει του αγώνα με την Ξάνθη στα Πηγάδια (13/9).

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί πολύ δύσκολο το παιχνίδι που ακολουθεί για την ομάδα του, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και στο φιλικό ματς με τον Ιωνικό θέλει να δοκιμάσει, σε μεγάλο βαθμό, το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Ακρίτες.

Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και Ντιόγκο Λουΐς Σάντο δεν αποκλείεται να αρχίσουν για πρώτη φορά ως επιθετικό δίδυμο στην εντεκάδα της πειραϊκής ομάδας κόντρα στον Ιωνικό, αφού στην πρεμιέρα της Super League η κοινή παρουσία τους συνέπεσε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κόντρα στην Ξάνθη, πάντως, η παρουσία τους στο βασικό σχήμα θεωρείται δεδομένη.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να δοκιμάσει τους δύο σχηματισμούς που έχει στο μυαλό του για τη μεσαία γραμμή, στο φιλικό ματς με τον Ιωνικό. Ο Βαλβέρδε σκέπτεται την τετράδα του κέντρου, στο 4-4-2 που θα παίζει ο Ολυμπιακός από εδώ και πέρα (εκτός από τα αμφίρροπα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη), τόσο στη μορφή ρόμβου όσο και στην ευθεία, με δύο αμυντικούς μέσους. Οι δύο σχηματισμοί θα εναλλάσονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας του κάθε αγώνα.

Οι ώρες των αγώνων στον πρώτο γύρο


Την Πέμπτη (4/9) ανακοινώθηκαν επίσημα από τη Super League οι ώρες των αγώνων από τη 2η έως τη 15η αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι, τις περισσότερες φορές, θα αγωνιστούν στις 19:00. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα αγωνιστούν δέκα φορές Κυριακή και τέσσερις Σάββατο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων:

2η Αγωνιστική

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου: SKODA Ξάνθη-Ολυμπιακός 16:45 (NET)

3η Αγωνιστική

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός 19:00 (NET)

4η Αγωνιστική

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 19:00 (NOVA)

5η Αγωνιστική

Κυριακή 5 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 21:15 (NET)

6η Αγωνιστική

Κυριακή 19 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-Πανθρακικός 19:00 (NET)

7η Αγωνιστική

Κυριακή 26 Οκτωβρίου: Άρης-Ολυμπιακός 19:00 (NET)

8η Αγωνιστική

Κυριακή 2 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός-Εργοτέλης 19:00 (NET)

9η Αγωνιστική

Κυριακή 9 Νοεμβρίου: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 19:00 (NET)

10η Αγωνιστική

Κυριακή 16 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:00 (ΝΕΤ)

11η Αγωνιστική

Σάββατο 22 Νοεμβρίου: Ηρακλής-Ολυμπιακός 19:00 (NOVA)

12η Αγωνιστική

Κυριακή 30 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός-Πανιώνιος 19:00 (NET)

13η Αγωνιστική

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 19:00 (NET)

14η Αγωνιστική

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου: Λάρισα-Ολυμπιακός 16:45 (ALPHA)

15η Αγωνιστική

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Θρασύβουλος 19:00 (NET)

Παναθηναϊκός: Ρεκόρ... διαρκείας


Ο κόσμος του Παναθηναϊκού, πήρε το ρεκόρ από τους οπαδούς της ΑΕΚ που ήταν 25.492 την περσινή σεζόν. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού με ανακοίνωσε που εξέδωσε ευχαριστεί τον κόσμο για την συμπαράσταση στην ομάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι η ολοκλήρωση της διάθεσης των καρτών διαρκείας βρήκε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να έχει καταρρίψει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ.

Ο αριθμός των 26.002 καρτών που διατέθηκαν είναι μεγαλύτερος που έχει διατεθεί ποτέ από Ελληνική ομάδα. Αυτή η έκφραση υποστήριξης και πίστης στην ομάδα μας, η οποία δεν έχει προηγούμενο, μας υποχρεώνει να ευχαριστήσουμε θερμά τους φιλάθλους και να εντατικοποιήσουμε την προσπάθειά μας σε όλα τα επίπεδα ώστε ο Παναθηναϊκός να σταθεί στο ύψος που τον θέλει ο κόσμος του".

Γαλλής: Ένα δώρο του Τσακίρη με πολλαπλά ο οφέλη η μεταγραφή του Ρεκόμπα


Επιβεβαίωσε την μεταγραφή του Άλβαρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Φάνης Γαλλής με δηλώσεις που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας της Νέας Σμύρνης παραδέχθηκε ότι ο Ουρουγουανός σταρ είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, με μεγάλη ιστορία και χαρακτήρισε αυτήν την κίνηση που είναι ένα δώρο του Κωνσταντίνου Τσακίρη, ως μία με πολλαπλά οφέλη για τους «κυανέρυθρους», τα νέα παιδιά, αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Σίγουρα είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Είναι ένα δώρο του Κωνσταντίνου Τσακίρη στην ΠΑΕ. Ολοι έχουμε να κερδίσουμε από αυτή τη μεταγραφή και φυσικά η ομάδα. Αυτή είναι μια κίνηση που είχε κάνει ο κ.Τσακίρης τον Ιούνιο. Είχαν γίνει κάποιες επαφές. Ημουν ενήμερος για αυτή τη διαδικασία. Δεν είχαμε, όμως, εξελίξεις τον τελευταίο καιρό και θεωρούσα ότι δεν θα προχωρήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος.

Τινάζει τη μπάνκα για Μπουφόν η Σίτι!


Θα τρελάνουν ολόκληρο τον κόσμο οι νέοι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι. Μετά την απόκτηση του Ρομπίνιο από την Ρεάλ Μαδρίτης με 42 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η αγγλική ομάδα είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση 70 εκατ. ευρώ(!) στην Γιουβέντους ώστε να εντάξει στο δυναμικό της τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο πρόεδρος της Σίτι, Σουλαίντ Αλ Φαχίμ, με δηλώσεις που έκανε, τόνισε πως στην ομάδα του θέλει μόνο τους καλύτερους ποδοσφαιριστές: «Αν μπορούμε να πάρουμε τους καλύτερους θα το κάνουμε. Θέλουμε μόνο τους καλύτερους».

Τσίλντρες: "Θα μάθω ελληνικά"


Ο Τζος Τσίλντρες έδωσε συνέντευξη στο site της πρεσβείας mosaiko.gr, εξηγώντας τους λόγους που τον έκαναν να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ, την Εθνική Ελλάδας και για την επιθυμία του να μάθει την ελληνική γλώσσα.

Πως πήρατε την απόφαση να έρθετε να παίξετε στην Ελλάδα;
Πήρα την απόφαση να παίξω στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα. Μου αρέσει πολύ η πόλη και ο Ολυμπιακός είναι μια αξιόλογη ομάδα.

Ποια η γνώμη σας για το ελληνικό μπάσκετ;
Απ' ότι έχω παρακολουθήσει, το ελληνικό μπάσκετ είναι εξαιρετικό. Απολαμβάνω το πόσο σκληρά αγωνίζονται οι ομάδες και το πόσο παθιάζονται οι φανς. Ήταν όμως δύσκολο να παρακολουθήσω πολλά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της προηγούμενής μου σεζόν, γι' αυτό και σκοπεύω να ζητήσω από την ομάδα περισσότερα DVD's ώστε να εξοικειωθώ με το στυλ που παίζουν εδώ.

Μερικοί από τους αγαπημένους σας μπασκετμπολίστες;
Ο αγαπημένος μου παίκτης όλων των εποχών είναι ο Scottie Pippen. Απολαμβάνω τα παιχνίδια του γιατί είναι τόσο ευπροσάρμοστος και πάντα νικητής. Είχε την ικανότητα να ελέγχει τον αγώνα χωρίς να σκοράρει όμως ούτε πόντο.

Πείτε μας πως ήταν να παίζεις με την Atlanta και στο NBA. Σε τι διαφέρει με τη νέα σου αγωνιστική περίοδο εδώ στην Ελλάδα;
Το να παίζω με την Atlanta και στο NBA ήταν φοβερή εμπειρία. Έμαθα πολλά παίζοντας ενάντια στους μεγαλύτερους παίκτες του κόσμου. Παρατηρώ πως η μεγαλύτερη διαφορά έγκειται στο στυλ του παιχνιδιού. Το NBA είναι περισσότερο ένας προς έναν, ενώ το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ένα ομαδικό παιχνίδι.

Έχετε ένα αξιοσημείωτο μέσο όρο 3.5 στο πανεπιστήμιο του Stanford. Πως καταφέρατε να συνδυάσετε το μπάσκετ με τις σπουδές σας;
Για να είμαστε ειλικρινείς, το μέσο όρο 3.5 τον είχα στο σχολείο. Ακόμα πασχίζω να ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο Stanford. Όμως δεν θα παραλείψω να ενημερώσω τους πάντες για το μέσο όρο μου μόλις τελειώσω!

Τι πιστεύετε για τους φετινούς Ολυμπιακούς αγώνες; Η Ελλάδα είναι στην ίδια κατηγορία με την Αμερική...
Πιστεύω πως οι Ολυμπιακοί είναι μια μοναδική παράθεση κορυφαίων αθλητών οι οποίοι αγωνίζονται για τις πατρίδες τους. Σχετικά με το ματς Ελλάδας-Αμερικής, νομίζω πως θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας. Δύο ομάδες με εξαιρετικούς παίκτες και θρυλικούς προπονητές. Έμαθα επίσης πως η πλειοψηφία των παικτών θα είναι συμπαίκτες μου την ερχόμενη σεζόν. Σίγουρα θα τον παρακολουθήσω!

Πως εξελιχθήκατε σε τόσο καλό παίκτη; Φυσικό ταλέντο ή πολύ δουλειά...;
Πιστεύω πως έφτασα στο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα εν μέρη εξ' αιτίας του φυσικού ταλέντου. Η επιπρόσθετη σκληρή εργασία με έκαναν να παραμείνω έως και σήμερα πιστός στο στόχο μου να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ να γίνω. Αυτό το συνεχές κίνητρο με βοηθά να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα.

Ποιες πιστεύετε είναι οι πιο σημαντικές αρετές για έναν καλό μπασκετμπολίστα;
Πιστεύω πως οι σημαντικότερες αρετές για έναν μπασκετμπολίστα είναι να μπορεί να «διαβάζει» καταστάσεις και να είναι σωστός συμπαίκτης. Τα υπόλοιπα τακτοποιούνται από μόνα τους.

Έχετε μάθει κάποιες ελληνικές λέξεις;
Έχω μάθει ορισμένες ελληνικές λέξεις αλλά δεν έχω ιδέα πως να τις συλλαβίσω. Σκοπεύω όμως να μάθω τη γλώσσα.

Τα σχέδια σας για το μέλλον;
Το μοναδικό σχέδιό μου για το μέλλον είναι να μπορέσω να γίνω όσο καλύτερος άνθρωπος γίνεται με ότι αποφασίσω να καταπιαστώ και θα δουλέψω όσο σκληρά και αν χρειαστεί για να το κάνω αυτό πραγματικότητα.

Αλβάρο Ρεκόμπα: Γκολ και θέαμα (Βίντεο)

Απολαύστε τον να σκοράρει και να ντριμπλάρει τους αντιπάλους του, όπως μόνο αυτός ξέρει!

Ρεχάγκελ: Εμείς το φαβορί στο ματς με Λουξεμβούργο


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η Ελλάδα είναι το φαβορί και το Λουξεμβούργο το αουτσάιντερ. Χρειάζεται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή στο παιχνίδι. Στην πορεία μετά από εκείνα τα προκριματικά, οι βαθμοί που είχαν λείψει από την Εθνική ομάδα ήταν αυτοί με την Αλβανία. Για παράδειγμα, την πρόκριση για το Euro 2008 μας την έδωσαν οι δύο νίκες που σημειώσαμε απέναντι στη Μάλτα». «Θα φύγουμε νικητές»

Λίγο πριν ολοκληρώσει τις δηλώσεις του, ο Γερμανός επεσήμανε ότι αν κάνουν οι ποδοσφαιριστές του ότι τους ζητήσει, τότε θα φύγουν νικητές από γήπεδο: «Απομένουν δύο ημέρες ακόμα να δουλέψουμε. Εάν βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ζήτησα, το πιθανότερο είναι να φύγουμε νικητές»

«Μπαμ» με Ρεκόμπα o Πανιώνος !


Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας μεταγραφής φαίνεται πως βρίσκεται ο Πανιώνιος. Ο λόγος για τον Αλβάρο Ρεκόμπα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ιντερ. Οι Νεοσμηρνιώτες, μέσω του Λάμπρου Χούτου, κατάφεραν να πείσουν τον Ουρουγουανό σούπερ σταρ να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και να φορέσει τα «κυανέρυθρα». Ο 32χρονος άσος θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια και θα τεθεί αμέσως στη διάθεση του Εβαλτ Λίνεν. Την είδηση μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός «NovaΣΠΟΡFM 94,6».

Υπόσχεση για...βόμβες στη "Σίτι"


Ο τεχνικός διευθυντής Γκάρι Κουκ πιο συγκεκριμένα ανέφερε:"Ποτέ μην λες ποτέ στο παιχνίδι. Αλλάζει σε καθημερινή βάση. Πριν από δύο χρόνια αυτός ο σύλλογος έψαχνε για άλλο στυλ παίκτη.

Τώρα τίποτα δεν μας σταματά. Όταν προχωράς μπροστά τον σύλλογο, δεν σταματάς πουθενά για να πάρει τους καλύτερους παίκτες. Είναι περίπλοκο αλλά πρέπει να έχεις τη συγκατάθεση του προπονητή και την επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί στον σύλλογο.

Έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Μπαίνουμε σε μία νέα φάση.Οι οπαδοί θα δουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Γι΄αυτό ανυπομονούν.Ο Μαρκ(σ.σ Χιουζ) θα έχει περισσότερα λεφτά να ξοδέψει τον Ιανουάριο. Θέλει να φέρει καλύτερους παίκτες στην ομάδα αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μία από τις καλύτερες ακαδημίες στην Πρέμιερ Λιγκ".

Ενοχλήσεις ο Λεονάρντο, ατομικό Στολτίδης-Τζόλε


Eνοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού μηρού ένιωσε ο Λεονάρντο, ο οποίος δεν πήρε μέρος στην πρωϊνή προπόνηση του Ολυμπιακού, όπως άλλωστε και οι Στολτίδης-Τζόρτζεβιτς, που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Η σοβαρότητα της κατάστασης του Βραζιλιάνου αμυντικού θα εκτιμηθεί εντός της ημέρας. Οι «ερυθρόλευκοι» άλλωστε θα βρεθούν και το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, αφού ο Βαλβέρδε έχει προγραμματίσει προπόνηση στις 19:30.

Κέρδισε κούπα και στο Κατάρ ο Λούα Λούα !


Κούπα και στο Κατάρ κέρδισε ο Λούα Λούα! Ο Κογκολέζος διεθνής άσος σήκωσε με την Αλ Αραμπί το Κύπελλο Sheikh Jassim , πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Μάλιστα έβαλε και γκολ στον τελικό με την Αλ Ραγιάν (3-0)!

Ο Αφρικανός πρώην φορ του Ολυμπιακός στο τέρμα που έβαλε έκανε... πλάκα με την αντίπαλη άμυνα. Απέδειξε περίτρανα το πόσο καλός ποδοσφαιριστής παραμένει...

Ξανφικό πρόβλημα με Δέλλα


Ξανφικό πρόβλημα προέκυψε στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει του αγώνα με το Λουξεμβούργο καθώς στην τελευταία προπόνηση επί Ελληνικού εδάφους ο Τραϊανός Δέλλας υπέστη διάταση συνδέσμων και είναι αμφίβολος για το παιχνιδι του Σαββάτου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός ενδεχομένως να χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του καθώς ο αμυντικός της Ανόρθωσης προορίζοταν για βασικός στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Σωτήρη Κυργιάκο.

Πιθανός αντικαταστάτης του σε περίπτωση που ο "Κολοσσός" δεν τα καταφέρει είναι ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του στην ΑΕΚ, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στις κλήσεις του Γερμανού τεχνικού.

Στην Πορτογαλία ο Βέλιτς, «τσέκαρε» παίκτες


Στη Πορτογαλία βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Γιάσμινκο Βέλιτς, για να παρακολουθήσει παιχνίδια της «ΣούπερΛιγκ». Όπως έγινε γνωστό, ο Βόσνιος είδε το ντέρμπι μεταξύ των Πόρτο και Μπενφίκα, καθώς και την αναμέτρηση της Μπράγκα εναντίον της Σπόρτινγκ.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βέλιτς σημείωσε τα ονόματα κάποιων παικτών στο μπλοκάκι του και δεν αποκλείεται σύντομα να μεταβεί ξανά στην Πορτογαλία, για να τους παρακολουθήσει.

Πάλι στα γραφεία της ΠΑΕ ο Κόκκαλης. Τι είπε για ακαδημίες και μεταγραφή ελεύθερου παίκτη


Και χθες βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην πλατεία Αλεξάνδρας, ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» συναντήθηκε με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο και μερικούς ακόμη συνεργάτες του, συζητώντας διάφορα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, η κουβέντα περιστράφηκε και γύρω από τις ακαδημίες του συλλόγου. Η διακοπή της συνεργασίας με τον Βερμιούλεν πριν λίγο καιρό, έχει αφήσει... ακέφαλη την ακαδημία, γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο από τους υπεύθυνους. Για αυτό το λόγο ο κ. Κόκκαλης ζήτησε να βρεθεί άμεσα μια λύση στο θέμα, ίσως με ένα παλαίμαχο παίκτη της ομάδας στη θέση του επικεφαλής.

«Προχωράμε όπως είμαστε»

Καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι οι Κόκκαλης και Χρυσικόπουλος μίλησαν και για το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Ολυμπιακός έναν ελεύθερο παίκτη, στις 11 μέρες που απομένουν μέχρι να λήξει η σχετική προθεσμία. Ονόματα όπως αυτά των Ρεκόμπα, Άπια, Λέκι, Λιούνμπεργκ, Γκράβενσεν, Τακινάρντι, Ρονάλντο αλλά και του Στέλιου Γιαννακόπουλου μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα χωρίς να χρειαστεί, μάλιστα, ούτε ένα ευρώ για την αγορά τους. Παρόλα αυτά, πηγές του συλλόγου αναφέρουν ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης δε σκέφτεται την απόκτηση άλλου ποδοσφαιριστή τη δεδομένη χρονική περίοδο.

«Δυο μήνες μιλούσαμε με Ριβάλντο», αποκάλυψαν οι Ουζμπέκοι


Ο αντιπρόεδρος της Μπουνιοτκόρ, Ταβακάλ Ισμαϊλοφ, σε δηλώσεις του κατά την επίσημη παρουσίαση του Ριβάλντο με τη φανέλα της ομάδας, αποκάλυψε πως οι Ουζμπέκοι χρειάστηκαν δύο μήνες για να πείσουν τον Βραζιλιάνο άσο να αποχωρήσει από την ΑΕΚ και να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ουζμπεκιστάν. Πριν δύο μήνες, ο «Ρίμπο» υποστήριζε ότι δεν πρόκειται να «σπάσει» το συμβόλαιό του με την Ενωση και τελικά, όπως αποδείχθηκε, μόνο αλήθεια δεν έλεγε...

«Οι διαπραγματεύσεις μαζί του κράτησαν δύο μήνες. Σε αυτές συνείσφερε ο ειδικός συνεργάτης μας, Εμανουέλ Πετί, που καθοδήγησε τις συζητήσεις με τον μάνατζερ του Ριβάλντο», είπε, αρχικά ο Ισμαϊλοφ για να καταλήξει χαριτολογώντας: «Το μόνο που λείπει από τη συλλογή του Ριβάλντο είναι το ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη βοήθεια του Θεού θα έρθει και αυτό τη φετινή περίοδο».

Εντυπωσίασαν τα αποτελέσματα των εργομετρικών του Ντιόγκο


Εξαιρετικά ήταν τα αποτελέσματα του Ντιόγκο στα εργομετρικά τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, στου Ρέντη. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έδειξε ότι βρίσκεται σε παρά πολύ κατάσταση, παρά το γεγονός ότι για ένα διάστημα περίπου 20 ημερών, ήταν παραγκωνισμένος από το τεχνικό τιμ της Πορτουγκέζα.

Βέβαια, ότι ο 21χρονος φορ είχε ξεκινήσει νωρίτερα την προετοιμασία από ότι οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό. Αυτό, όμως, που προκάλεσε εντύπωση στα αποτελέσματά του, ήταν ότι φάνηκε ότι δεν τον επηρέασε καθόλου το διάστημα που βρισκόταν στο «ψυγείο» της Πορτουγκέζα.

Και ο Ντουντού

Πολύ καλά ήταν τα αποτελέσματα των εργομετρικών τεστ και του Ντουντού. Και για τον έτερο Βραζιλιάνο, όμως, υπάρχει εξήγηση, καθώς κι αυτός είχε ξεκινήσει νωρίτερα προετοιμασία με την ΤΣΣΚΑ και είχε αρκετά παιχνίδια στα πόδια του.

Αγγίζει το τα ρεκόρ διαρκείας ο ΠΑΟ


Το ρεκόρ των 25.500 εισιτηρίων διαρκείας θέλουν να ξεπεράσουν στον Παναθηναϊκό, σήμερα, τελευταία μέρα διάθεσης των καρτών από τους συνδέσμους της ομάδας. Όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ, έχουν πωληθεί ήδη 25.100 κάρτες διαρκείας και απομένουν λίγες ώρες για να... γράψει ιστορία το «τριφύλλι» και να ξεπεράσει τις 25.495 που πούλησε πέρσι η ΑΕΚ, αριθμός ρεκόρ για μια ελληνική ομάδα!

Σκαρφάλωσε 24 θέσεις στην ευρωπαϊκή βαθμολογία το «τριφύλλι»

Σύμφωνα με την υπηρεσία στατιστικής και ιστορίας ο Παναθηναϊκός σκαρφάλωσε στην 19η θέση, από την 43η που βρίσκονταν το προηγούμενο διάστημα. Κάτι που σημαίνει άνοδο 24 θέσεων.

Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή βρίσκεται πολύ πίσω, αφού είναι στην 40η θέση.

Γυρίζει στη Σίτι και δεν πάει στη FIFA ο Νέρι


Στην Μάντσεστερ Σίτι ανήκει ακόμα ο Νέρι Καστίγιο, ο οποίος δεν θα προσφύγει τελικά στη FIFA, έπειτα απο συμβουλή, τόσο των δικών του όσο και των νομικών συμβούλων του Ολυμπιακού.

Οι νομικοί σύμβουλοι της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ, δεν είχαν διαφορετική αντίληψη της υπόθεσης από εκείνους του ίδιου του Νέρι Καστίγιο και αποφάνθηκαν πως μια τέτοια προσφυγή δεν θα έχει καμία τύχη, καθώς ο ποδοσφαιριστής έχει ομάδα και αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία ο δανεισμός του ισχύει ακόμα.

Έτσι, ο 24χρονος επιθετικός, αποχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, με προορισμό την Αγγλία, ώστε να ενταχθεί και πάλι στους "Πολίτες" του Ρομπίνιο και της νέας διοίκησης, οι οποίοι όμως έχουν σαφώς πιο δυνατό ρόστερ από πέρυσι. Κάτι που σημαίνει πως ο "Νιντέντο" θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να βρει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του Μάρκ Χιούζ.

Πάλι από Γενάρη
Ολα αυτά τα ενημερώθηκε ο Καστίγιο όταν πήγε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όχι από τον Σωκράτη Κόκκαλη, πιθανότατα από τον Γιάννη Χρυσικόπουλο. Ομως του υπογράμμισαν έμμεσα πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την περίπτωσή του και θα ασχοληθούν ξανά μαζί του από τον Γενάρη, όταν και τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Νέρι έφυγε προβληματισμένος από την πλατεία Αλεξάνδρας, αλλά όπως πληροφορήθηκε χθες του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στη Σίτι, αφού οι «πολίτες» τον δήλωσαν ξανά στο ρόστερ τους.


Πρόβλημα με Στολτίδη !


Μετά το διήμερο ρεπό που είχε δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα στις προπονήσεις, ενώ το πρωί υποβλήθηκαν σε εργομετρικές εξετάσεις. Πρόβλημα προέκυψε με τον Άκη Στολτίδη, χωρίς πάντως, να υπάρχει ανησυχία.

Ο έμπειρος μέσος δεν πήρε μέρος στο τελευταίο μέρος του προγράμματος, λόγω οσφυαλγίας ωστόσο, άμεσα θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Ο Τζόρτζεβιτς συνέχισε τη θεραπεία του, ενώ όλοι οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με εξαίρεση του διεθνείς (Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Παπαδόπουλος Α., Ζεβλάκοφ, Σίσιτς, Μήτρογλου και Παπαδόπουλος Γ.).

Το πρωί της Πέμπτης, οι ερυθρόλευκοι θα υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και ακολούθως θα προπονηθούν (08.30).