Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2009

Κορυφαίος τερματοφύλακας για το 2008 ο Κασίγιας


Ο Ικερ Κασίγιας που ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην κατάκτηση της Primera Division από την Ρεάλ Μαδρίτης, ανακηρύχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του πλανήτη για το 2008, σύμφωνα με την Διεθνή ομοσπονδία Ιστορίας και στατιστικής του ποδοσφαίρου (IFFHS).

Οι πρώτοι πέντε τερματοφύλακες:

1. Ικερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης/Ισπανός) 249 βαθμοί

2. Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους/Ιταλός) 170

3. Εντβιν Φαν Ντερ Σάαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Ολλανδός) 143

4. Πετρ Τσεχ (Τσέλσι/Τσέχος) 108

5. Ιγκόρ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας/Ρώσος) 23

Μπάρτσα για Φαν Πέρσι, "Σεσκ"!


Δημοσιεύματα στον αγγλικό Τύπο αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Άρσεναλ για τους Ρόμπιν Φαν Πέρσι και Σεσκ Φάμπρεγκας το καλοκαίρι.

Η Μπάρτσα έχει μια από τις πιο ισχυρές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θέλει να ενισχυθεί περισσότερο το καλοκαίρι. Η "Daily Star" αναφέρει σήμερα ότι οι Καταλανοί ετοιμάζονται να καταθέσουν προσφορά στην Άρσεναλ για τους δύο παίκτες.

Το πρόβλημα για την Άρσεναλ φέτος είναι ότι κινδυνεύει να χάσει την 4η θέση από την Άστον Βίλα και να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη περίοδο. Αν αυτό συμβεί και οι "κανονιέρηδες" αποτύχουν να κατακτήσουν μία θέση που οδηγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ίσως κάποιοι παίκτες να διαβούν την πόρτα της εξόδου. Ο Φαν Πέρσι αποκτήθηκε το 2004 από τη Φέγενορντ, ενώ ο Φάμπρεγκας μετακόμισε στο Λονδίνο από τη Βαρκελώνη το 2003.

ΠΑΟΚ : Υπέγραψε για 1,5 χρόνο ο Λίνο


Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα ο Λίνο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 1,5 χρόνου και ανακοινώθηκε από την "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι απέκτησε από την FC Porto τον Βραζιλιάνο Dorvalino Alves Maciel, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο για τον επόμενο 1,5 χρόνο".

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του "δικεφάλου" έκανε μετά την υπογραφή του συμβολαίου ο Βραζιλιάνος αμυντικός: "Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές, ήρθαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο και με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και τους ευχαριστώ γι' αυτό. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς του ΠΑΟΚ.

Ήρθα για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, είμαι διψασμένος για μπάλα, έχω όρεξη να παίξω και θα το δείξω στον αγωνιστικό χώρο. Μου μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον ΠΑΟΚ. Μου είπαν ότι είναι μια μεγάλη μάδα και ευχαριστώ τους ανθρώπους που με έφεραν στην ομάδα. Τη σεζόν 2006-2007 έκανα ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην Ακαδέμικα, πήρα το νούμερο 16, το αγαπάω αυτό το νούμερο και αφού ήταν κενό, το επέλεξα.

Μου αρέσει να παίζω όπου με χρειάζεται ο προπονητής μου, είτε παίζω μπακ, είτε χαφ είτε εξτρέμ. Όπου μου ζητήσει ο προπονητής είμαι έτοιμος να προσφέρω. Οι συμπαίκτες μου, μου είπαν για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, για το πόσο στηρίζει την ομάδα και για αυτό ανυπομονώ να τους γνωρίσω".

Ο Κάκος στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης


Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου hellas online, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.



Πιο αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί των αγώνων που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα είναι:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ-SKODA ΞΑΝΘΗ ΗΜ.-ΩΡΑ-15.1.09/16:45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Mαζαράκος Η. ΣΔΠ Άρτας

ΒΟΗΘΟΣ Καρατζίκας Α. ΣΔΠ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Νικολακόπουλος Α. ΣΔΠ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Βοσκάκης Μ. ΣΔΠ Ρεθύμνου

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Καλύβας Δ. ΣΔΠ Βοιωτίας

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΗΜ.-ΩΡΑ-13.1.09/16:45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

ΒΟΗΘΟΣ Σαραïδάρης Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Πολατιάν Λ. ΣΔΠ Πέλλας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Μπριάκος Α. ΣΔΠ Ηπείρου

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑÏΚΟΣ ΗΜ.-ΩΡΑ-14.1.09/18:45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Δαλούκας Γ. ΣΔΠ Θεσσαλίας

ΒΟΗΘΟΣ Σταματόγλου Ι. ΣΔΠ Καβάλας

ΒΟΗΘΟΣ Αναστόπουλος Δ. ΣΔΠ Αρκαδίας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χαραλαμπίδης Ν. ΣΔΠ Καβάλας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Τεβεκέλης Μ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ ΗΜ.-ΩΡΑ-ΓΗΠ. 14.1.09/21:00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκος Α. ΣΔΠ Κέρκυρας

ΒΟΗΘΟΣ Δάλλας Κ. ΣΔΠ Ηπείρου

ΒΟΗΘΟΣ Βλάχος Κ. ΣΔΠ Γρεβενών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ντάκος Μ. ΣΔΠ Ξάνθης

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σκουφίτσας Β. ΣΔΠ Αθηνών

Τέλος ο Σολάνο από τη Λάρισα


Παρελθόν από το δυναμικό της Λάρισας αποτελεί ο Νολμπέρτο Σολάνο, καθώς η διοίκηση των βυσσινί γνωστοποίησε την Παρασκευή (09/01) τη λύση της συνεργασίας της με τον Περουβιανό μέσο.

Η ανακοίνωση του θεσσαλικού συλλόγου αναφέρει τα εξής: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 σεβόμενη την επιθυμία του ποδοσφαιριστή της, Νολμπέρτο Σολάνο, να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για προσωπικούς λόγους, προχώρησε στη λύση της συνεργασίας μαζί του. Αν και η διαδρομή του στην ΑΕΛ υπήρξε σύντομη, ο Σολάνο κόσμησε με την παρουσία του όχι μόνο το ποδόσφαιρο της Λάρισας, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα καταγράφοντας συνολικά 14 επίσημες συμμετοχές και 1 γκολ με τα βυσσινί χρώματα. Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα μας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".

Ετοιμάζει βασικό τον Εντίνιο


Ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ, Εντίνιο, προορίζεται από τον προπονητή του, Ντούσαν Μπάγεβιτς, για βασικός κόντρα στον ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι της Κυριακής, λόγω και της απουσίας του Σκόκο.

Ποια είναι τα πλάνα του Σερβοέλληνα τεχνικού, λίγο πριν το σπουδαίο αγώνα.

Ο Μπάγεβιτς θα παρατάξει την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1 και μοναδικό προωθημένο τον Ίσμαελ Μπλάνκο. Ο Σκόκο απουσιάζει και τη θέση του θα πάρει ο Εντίνιο, ο οποίος θα αγωνιστεί στα αριστερά της επίθεσης, με το Σερβοέλληνα τεχνικό να ποντάρει πολύ στην ταχύτητα του Πορτογάλου.

Ο Σάχα θα είναι ο τερματοφύλακας, ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν από τα αριστερά προς τα δεξιά, οι Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Πλιάτσικας. Στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Πελετιέρι, Ενσαλίβα, έχοντας μπροστά τους τον Καφέ. Στην επιθετική γραμμή, μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Μπλάνκο, που θα πλαισιωθεί αριστερά και δεξιά, από τους Εντίνιο και Τζιμπούρ, αντίστοιχα.

Σοβαρή υποψηφιότητα για την ενδεκάδα, έχει θέσει με την παρουσία του στις προπονήσεις και ο Μαντούκα, ενώ να σημειώσουμε πως ο Άγγελος Μπασινάς θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας του. Η προπόνηση της Παρασκευής, θα φανερώσει ακόμα περισσότερα για τον τελικό καταρτισμό των βασικών.

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Στηρίζουμε τον Τεν Κάτε,Μέχρι και 10 εκ. για παίκτη".


Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ανδρέας Βγενόπουλος, μίλησε στην SportDay Ελλάδας, για όλα όσα απασχολούν την ομάδα τον τελευταίο καιρό, δίνοντας έμφαση στην ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με το Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ διευκρίνισε πως θα διατεθούν χρήματα για καλούς ποδοσφαιριστές.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος βγήκε μπροστά και αναλύει τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στις σχέσεις της διοίκησης με τον προπονητή, Χενκ τεν Κάτε, ενώ μιλάει και για τη μεταγραφολογία που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο μήνα.

Οι δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου:

Πολλοί είπαν ότι η ανακοίνωση που εκδώσατε μοιάζει με άδειασμα στον προπονητή.

"Αυτά τα συμπεράσματα τα βγάζουν όσοι έχουν συνηθίσει να ζουν στον μικρόκοσμό τους και θέλουν η διοίκηση την Παρασκευή να στηρίζει τον προπονητή και τη Δευτέρα να τον απολύει. Το έχω δηλώσει πρόσφατα και θα το ξαναπώ. Στηρίζουμε απόλυτα τον κύριο Τεν Κάτε, θα μείνει για δύο χρόνια στην ομάδα και μετά θα κριθεί για το έργο του και μπορεί στη συνέχεια να μείνει και πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Δεν κάναμε καμία παρέμβαση στο έργο του, απλώς του είπαμε τη γνώμη μας. Όσον αφορά την ανακοίνωση και τη δημοσιοποίηση όσων είπαμε στη συνάντηση, το έκανα για να μη διαβάζουμε την άλλη μέρα στα παρασκήνια διάφορες ανακρίβειες που δεν θα ισχύουν".

Ο κόσμος, κύριε Βγενόπουλε, αδημονεί για τις μεταγραφές. Και ανησυχεί που ακόμα δεν έχουν γίνει...

"Ο κόσμος δεν αδημονεί πιο πολύ από μένα. Και εγώ αδημονώ. Εγώ θέλω να μιλάω για κάτι που εξαρτάται από μένα. Και αυτό δεν εξαρτάται από μένα. Γι' αυτό που μπορώ να μιλήσω είναι αυτό που διάβασα επίσης σήμερα, ότι ερμηνεύτηκε η αναφορά μας στις δυσκολίες που παρουσιάζει αυτός ο μήνας για τις μεταγραφές σαν ομολογία ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται. Ουδέν ψευδέστερον αυτού. Όχι μόνο έχουμε χρήματα να διαθέσουμε, αλλά είμαστε και διατεθειμένοι. Αν ένας παίκτης κοστίζει 10 εκατ. ευρώ και είναι επιπέδου αξίας Σίλβα, τότε θα προσπαθήσουμε να τον πάρουμε. Πρέπει να είμαστε τυχεροί, όμως, και να βρούμε τους κατάλληλους παίκτες, αλλά και να πάνε καλά οι διαπραγματεύσεις".

Πάμε σε μία πρόσφατη δήλωσή σας. Ότι αν δεν γίνει κάτι με το θέμα της βίας, θα αποχωρήσετε. Ισχύει;

"Ναι. Αν δεν δω βελτίωση, αν του χρόνου είναι ίδια και απαράλλαχτη η κατάσταση, δεν έχω λόγο να κάθομαι. Δεν μπορώ να πηγαίνω στο γήπεδο και να ακούω τους οπαδούς να βρίζουν μάνες, πατέρες. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα".

Κύριε Βγενόπουλε, όλοι απορούν για ποιο λόγο δεν ήταν ο κύριος Γιαννακόπουλος στη συνάντηση:

"Δεν ήταν συνάντηση μετόχων. Αν είχαμε συνάντηση οι μέτοχοι, θα είχαμε καλέσει και τον κύριο Γιαννακόπουλο, όπως και τους άλλους μετόχους. Ήταν δική μου πρωτοβουλία να ζητήσω από τον πρόεδρο, τον κύριο Τεν Κάτε και τον κύριο Αντωνίου ενημέρωση. Και η αφορμή δόθηκε μόλις διάβασα στις εφημερίδες ότι ο προπονητής ζήτησε από τους παίκτες να διαμαρτύρονται στους διαιτητές. Ζήτησα, λοιπόν, αυτό το ραντεβού και χθες το πρωί πήρα τον Γιάννη (σ.σ.: Βαρδινογιάννη) να του πω χρόνια πολλά. Μου είπε "να έρθω κι εγώ"; Και του είπα "έλα". Και έτσι μαζευτήκαμε. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κύριο Γιαννακόπουλο και καμία αντίθεση. Σας διαβεβαιώνω γι’ αυτό".

Κύριε Βγενόπουλε, με αφορμή και όσα είπατε για τον Τεν Κάτε μέσω της ανακοίνωσής σας, γράφτηκε ότι είστε εκτός πραγματικότητας.

"Δεν με απασχολεί τι γράφει η κάθε εφημερίδα. Φαίνεται ότι ο χώρος δεν είναι συνηθισμένος και του αρέσει να κατασκευάζει σενάρια, όπως αυτά για τον προπονητή. Θα σας το ξαναπώ. Έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας. Εγώ είπα μία άποψη. Για παράδειγμα, σε κάποια ματς θεωρητικά πιο εύκολα θα μπορούσαμε να δούμε τον Μελίσση στο κέντρο της άμυνας για να διαπιστώσουμε τι μπορεί να προσφέρει. Από κει και πέρα, αν εκείνος θελήσει να μη χρησιμοποιήσει παίκτες που δεν έχουν παίξει πολύ, δεν θα τους χρησιμοποιήσει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και εγώ πείτε ότι έχω ένα διευθύνοντα σύμβουλο που μου προτείνει ότι πρέπει να φτιαχτούν δύο εργοστάσια στη Θήβα και τη Λαμία. Μπορεί να έχω άλλη άποψη, αλλά αυτό θα γίνει και μετά στο τέλος τα αποτελέσματα θα δείξουν αν είχε δίκιο. Με λίγα λόγια, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον προπονητή, τον στηρίζουμε, θα ολοκληρώσει το έργο του, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να λέμε τη γνώμη μας; Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που λένε και δύο εκατομμύρια Παναθηναϊκοί;".

"Αιώνιες" ήττες στην Ευρωλίγκα

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 82-77 από τη Σιένα στην Ιταλία και αποχαιρετά τη 2η θέση του Β' ομίλου της Ευρωλίγκας. Το ματς έγινε στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Μάικ Μπατίστ. Ομως, οι 28 πόντοι που πέτυχε δεν ήταν αρκετοί για να χαρίσουν τη νίκη στους "πράσινους".



Δεκάλεπτα: 20-18, 43-37, 61-61, 82-77

Σιένα (Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 10 (2), ΜακΙντάιρ 21 (3), ΜακΝτόναλντ 6 (2), Εζέ 9, Καραρέτο 12 (4), Σάτο 6 (1), Λαβρίνοβιτς 10, Ρες, Λεχτάλερ, Στόουνρουκ 5.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 9 (3), Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 28, Φώτσης, Χατζηβρέττας 3 (1), Νίκολας 6 (2), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11 (1), Πέκοβιτς 2, Γιασικεβίτσιους 11 (1).

Έχασε και ο Ολυμπιακός, αλλά...

Ο Ολυμπιακός "έπεσε" στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι, αλλά κράτησε τη διαφορά από την πρώτη αναμέτρηση στο ΣΕΦ (84-65), που ίσως αποδειχθεί σωτήρια στην τελευταία αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 96-83 στη "Νόκια Αρίνα" και "εκθρονίστηκαν" από την κορυφή του Α' ομίλου, όπου πλέον βρίσκεται η Ουνικάχα, μετά τη νίκη της επί της Τσιμπόνα.

Δεκάλεπτα: 25-19, 47-45, 74-61, 96-83

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκέρσον): Μπράουν 15 (2), Σαρπ 3 (1), Αρόγιο 20 (2), Ελιγιάχου 18, Γκριν 2, Μπάρστεϊν 4, Σίμονς 3 (1), Κάσπι 14, Φάιζερ 2, Φίσερ 15.

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 11 (1), Τσίλντρες 15 (1), Βούισιτς 5, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 14 (3), Γκριρ 4, Πρίντεζης 6, Ερτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 10 (2), Σχορτσιανίτης 5.