Τρίτη, Μαΐου 20, 2008

Η ακτινογραφία του τρομακτικού τραυματισμού του Τσεχ


Στις 14 Οκτωβρίου του 2006 ο Πετρ Τσεχ έζησε ίσως την πιο τραγική στιγμή της καριέρας του στο παιχνίδι της Τσέλσι με την Ρέντινγκ, όταν ο Στέφεν Χαντ τον κλότσησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του σοβαρή ζημιά στο κρανίο. Από εκείνο το περιστατικό ο Τσέχος τερματοφύλακας δεν θυμάται τίποτα, ωστόσο όποτε το βλέπει σε βίντεο ανατριχιάζει, όπως έχει εξομολογηθεί.

Το ίδιο συνέβη όταν είδε και τις ακτινογραφίες από το τραυματισμένο κρανίο του, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας προσφάτως στην Αγγλία και τις σχολίασε στο "BBC".

"Είναι η πρώτη φορά που κάποιος το βλέπει. Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, αφού μπορείς να δεις το κρανίο λεπτομερώς, σαν να το κρατάς στο χέρι. Μπορείς να δεις τις μεταλλικές πλάκες που συγκρατούν ένα μεγάλο κομμάτι στο κάταγμα. Δύο τρύπες έγιναν στο κρανίο από τον χειρουργό ώστε να ανασηκωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του οστού πίσω στη θέση του, αφού είχε πιεστεί προς τα μέσα από τη σύγκρουση".

"Τα μικρά κομμάτια γύρω έσπασαν, τα τοποθέτησαν και πάλι στη θέση τους και θα ενωθούν με το πέρασμα του χρόνου. Στην ακτινογραφία φαίνεται και το τέλος του οστού. Στις δύο πλευρές του βρίσκεται ιστός. Είναι αρκετός για να απορροφήσει μέρος της σύγκρουσης, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και γι’ αυτό φοράω κράνος, ώστε να εξασφαλίσω ότι δεν πρόκειται να έχω ξανά πρόβλημα. Ακόμα αναρρώνω και νιώθω τους μύες να προστατεύουν το κρανίο. Ολη η περιοχή είναι σκληρή. Όταν το αγγίζω νιώθω τις μεταλλικές πλάκες. Εχω ακόμα πράγματα να κάνω και οι γιατροί προσπαθούν να μειώσουν την πίεση στο κρανίο, αλλά είμαι εντάξει".



Ο τραυματισμός!

Κόκκινο ή Μπλέ ;


Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι διασταυρώνουν το βράδυ της Τετάρτης τα ξίφη τους στον ξένο... αχυρώνα του «Λουζνίκι» της Μόσχας για τον τελικό του Champions League με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα μιας ήδη πετυχημένης χρονιάς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ οι «μπλε» θέλουν να ανέβουν για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης παίρνοντας παράλληλα γλυκιά εκδίκηση για την απώλεια του τίτλου της Premiership.

Στο στρατόπεδο των τυπικά γηπεδούχων, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει την πολυτέλεια να παρατάξει μία πλήρη ομάδα, αλλά πονοκεφαλιάζει για το γεγονός πως θα πρέπει να «κοπούν» από την αποστολή οι έξι από τους 24 ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στη Μόσχα. Η πιθανότερη σύνθεση για τους πρωταθλητές Αγγλίας είναι η ακόλουθη: Φαν Ντερ Σαρ (τερματοφύλακας), Μπράουν (δεξί μπακ), Φέρντιναντ, Βίντιτς (κέντρο άμυνας), Εβρά (αριστερό μπακ), Κάρικ, Σκόουλς (κεντρικά χαφ) Παρκ (δεξί χαφ), Γκιγκς (αριστερό χαφ), Ρονάλντο (μεσοεπιθετικός), Ρούνεϊ (σέντερ φορ).

Στον αντίποδα ο Άβραμ Γκραντ είδε τον Άσλεϊ Κόουλ να τραυματίζεται ελαφρά στον αστράγαλο στην προπόνηση της Τρίτης, ωστόσο ο διεθνής άσος αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος. Άλλα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο Ισραηλινός τεχνικός θα παρατάξει την ενδεκάδα του από μία πλήρη σύνθεση. Το πιθανότερο σχήμα για τους Λονδρέζους είναι το ακόλουθο: Τσεχ (τερματοφύλακας), Εσιέν (δεξί μπακ), Καρβάλιο, Τέρι (κέντρο άμυνας), Άσλεϊ Κόουλ (αριστερό μπακ), Μπάλακ, Μακελελέ, Λάμπαρντ (κεντρικά χαφ), Τζο Κόουλ (δεξιός μεσοεπιθετικός), Καλού (αριστερός μεσοεπιθετικός), Ντρογκμπά (σέντερ φορ).

Διαιτητής του μεγάλου τελικού θα είναι ο πολύπειρος Σλοβάκος Ρίνους Μίχελ. Βοηθοί του 40χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Ρομάν Σλίσκο και Μάρτιν Μπάλκο, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίσθηκε ο επίσης Σλοβάκος, Βλάντιμιρ Χρίνακ.

Τα στοιχεία του τελικού

*Είναι ο πρώτος τελικός του Champions League ανάμεσα σε δύο αγγλικές ομάδες και η τρίτη φορά που γίνεται εμφύλιος μετά από αυτόν του 2000 μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια και του 2003 μεταξύ Μίλαν-Γιουβέντους.

*Μόνο μία ακόμη φορά μέχρι σήμερα έχουν αναμετρηθεί δύο αγγλικές ομάδες σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το 1972 η Τότεναμ κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με συνολικό σκορ 3-2 κόντρα στην Γουλβς.

*Οι δύο ομάδες αναμετρώνται για 151η φορά, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να μετρά 65 νίκες, την Τσέλσι 41, ενώ 44 ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Επίσης είναι η τρίτη φορά που «διάβολοι» και «μπλε» συναντώνται σε μεγάλο τελικό. Το 1994 η Γιουνάιτεντ είχε κατακτήσει το Κύπελλο με 4-0 επί της Τσέλσι, ενώ το 2007 οι Λονδρέζοι πήραν ρεβάνς με το 1-0 στην παράταση στον τελικό του FA Cup.

*Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κατακτήσει τρία ευρωπαϊκά τρόπαια. Το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1968 (4-1 επί της Μπενφίκα), το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1991 (2-1 επί της Μπαρτσελόνα) και το Champions League το 1999 (2-1 επί της Μπάγερν Μονάχου). Η Τσέλσι με τη σειρά της έχει στην τροπαιοθήκη της δύο Κύπελλα Κυπελλούχων, αυτό του 1971 (κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης σε έναν τελικό που είχε διεξαχθεί στις 21 Μαΐου) και του 1998 (κόντρα στη Στουτγκάρδη). Οι δύο ομάδες είναι αήττητες σε τελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης (3/3 η Γιουνάιτεντ, 2/2 η Τσέλσι), κάτι που όμως δεν θα ισχύει πλέον για μία από τις δύο τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

*Πέντε παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν αγωνιστεί ξανά σε τελικό του Champions League. Πρόκειται για τους Φαν Ντερ Σαρ (1995 και 1996 με Άγιαξ), Χάργκριβς (2001 με Μπάγερν), Εβρά (2004 με Μονακό), Γκιγκς και Νέβιλ (1999 με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ). Οι Πολ Σκόουλς και Γουές Μπράουν ανήκαν στο ρόστερ των «διαβόλων» στον τελικό του 1999, αλλά ο πρώτος δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας, ενώ ο δεύτερος έμεινε στον πάγκο.

Από πλευράς Τσέλσι οκτώ παίκτες έχουν εμπειρία από τελικό του Champions League. Πρόκειται για τους Ανελκά (2000 με Ρεάλ Μαδρίτης), Μακελελέ (2002 με Ρεάλ Μαδρίτης), Μπάλακ (2002 με Λεβερκούζεν), Σεφτσένκο (2003 και 2005 με Μίλαν), Φερέιρα, Καρβάλιο (2004 με Πόρτο), Μπελέτι (2006 με Μπαρτσελόνα) και Άσλεϊ Κόουλ (2006 με Άρσεναλ).

*Η ομάδα που θα νικήσει θα χαρίσει στην Αγγλία το ενδέκατο τρόπαιο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Champions League ισοφαρίζοντας την αντίστοιχη επίδοση που έχουν Ιταλία και Ισπανία, που μοιράζονται ως σήμερα την κορυφή.

*Ο τελικός είναι ο 57ος φετινός αγώνας που δίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας απολογισμό 40 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες. Η Τσέλσι έχει δώσει πέντε ματς περισσότερα (61) και μετρά 39 νίκες, 15 ισοπαλίες και 7 ήττες.

*Οι 40 από τους 53 τελικούς Κυπέλλων Πρωταθλητριών ή Champions League έχουν κριθεί στην κανονική τους διάρκεια, τέσσερις στην παράταση, ενώ εννέα στα πέναλτι. Το πιο σύνηθες σκορ σε τελικό είναι το 1-0, που έχει «εμφανιστεί» 15 φορές.

*Σε περίπτωση που ο Ράιαν Γκιγκς αγωνιστεί, θα ξεπεράσει το ρεκόρ των 758 συμμετοχών του Μπόμπι Τσάρλτον με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα γίνει ο πρώτος σε εμφανίσεις στην ιστορία του συλλόγου.

*Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτήσει το τρόπαιο ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα γίνει ο 15ος προπονητής με δύο τρόπαια Κυπέλλου Πρωταθλητριών ή Champions League στην ιστορία. Ο μόνος που το έχει καταφέρει τρεις φορές είναι ο σερ Μπομπ Πέισλι, που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο τρεις φορές με τη Λίβερπουλ (1977, 1978 και 1981).

πηγή:sport-fm.gr

Βασιλόπουλος για πάντα στο λιμάνι !


Ύστερα από τις συζητήσεις που έγιναν, τις φήμες περί αποχώρησης που είχαν ακουστεί, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος παραμένει στον Ολυμπιακό, αφού ο ίδιος θέλει να γίνει ο επόμενος αρχηγός των ερυθρολεύκων και να οδηγήσει τους ερυθρόλευκους στην κορυφή.

Διοίκηση και τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήθελαν πάρα πολύ να «χτίσουν» τη νέα ομάδα γύρω από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανανέωση του συμβολαίου του 24χρονου φόργουορντ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (5,2 εκ) η παραπάνω επιθυμία αναμένεται να γίνει πραγματικότητα. Δεν ήταν όμως μόνο οι άνθρωποι των «ερυθρολεύκων» που επιζητούσαν αυτή την ανανέωση, αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας άσος, μια και «Ο Ολυμπιακός με έκανε αυτό που είμαι. Είναι η ομάδα μου και μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη για πολλούς. Για μένα είναι η καλύτερη και σιγά, σιγά θα φτάσουμε πολύ ψηλά».

Έφυγε ο Καλόν !


Ο επιθετικός από τη Σιέρα Λεόνα αποτελεί παρελθόν ΑΕΚ κάτι που αποτελούσε κοινό μυστικό τις τελευταίες ημέρες στους Θρακομακεδόνες. Οι διοικούντες την Ένωση αποφάσισαν να μην προσφέρουν νέο συμβολαίο συνεργασίας στον Μοχάμεντ Καλόν με αποτέλεσμα ο πρώην ποδοσφαιριστής των Ίντερ και Μονακό να μείνει ελεύθερος από τους "κιτρινόμαυρους" και να πρέπει πλέον να αναζητήσει αλλού τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Στο διαζύγιο του Καλόν με την ΑΕΚ σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξαν τόσο οι υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του παίκτη όσο και η άποψη του νέου τεχνικού του συλλόγου, Γιώργου Δώνη, που φαίνεται να μην επιθυμούσε την παραμονή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καλόν αποκτήθηκε ως ελεύθερος τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για έξι μήνες και στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Ελλάδα σημείωσε 3 τέρματα σε 13 συμμετοχές.

Πανικός για το χορτάρι του τελικού !


Την έντονη ανησυχία της UEFA, προκαλεί η κατάσταση του χλοοτάπητα του "Λουζνίκι" λίγο πρίν την έναρξη την Τετάρτη του τελικού του Champions League Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Αγγλος Ματ Φροστ, ο οποίος επίβλεψε την διαδικασία τοποθέτησης του νέου τάπητα, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC και εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την απογοήτευση του για την εξέλιξη των ετοιμασιών του μεγάλου τελικού.

Τόνισε πως ο νέος τάπητας εχεί στρωθεί μόλις πριν από 15 μέρες και έδειξε τους φόβους του όσον αφορά τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην εικόνα του αγώνα.

Επίσης αποκάλυψε πως χρειάσθηκε να πείσει τους υπεύθυνους να αλλάξουν το χορτάρι αφού είχαν σκοπό να χρησιμοποιήσουν το παλιό. «Κάτι το οποίο θα ήταν καταστροφικό» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της UEFA, Γουίλιαμ Γκέιλαρντ, ο οποίος ανησυχεί για την εμφάνιση του καινούργιου τάπητα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ποιότητα του, η οποία είναι η καλύτερη δυνατή.

Στο πλαίσια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές του τελικού, οι δύο προπονητές μίλησαν για τις ομάδες τους, χωρίς να αποκαλύψουν κάτι ξεχωριστό ενώ συμφώνησαν στο ότι οι δύο αντίπαλοι γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον και πως δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όσον αφορά τις ενδεκάδες.

Από πλευράς Τσέλσι, ο Αβραμ Γκραντ θα έχει στη διάθεσή του και τους Τζον Τέρι, Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Γη και Ηδορ για Βαλβέρδε!


Στρώνει κόκκινο χαλί και προσφέρει «γη και ύδωρ» για να ακούσει το πολυπόθητο «ναι» από τα χείλη του Ερνέστο Βαλβέρδε! Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν δελεαστική πρόταση στον Ισπανό τεχνικό, προσφέροντάς του ηγεμονικό συμβόλαιο, με απολαβές διπλάσιες από εκείνες που λαμβάνει στην Εσπανιόλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας προβλέπει τριετές συμβόλαιο, με τις συνολικές αποδοχές ύψους 5 εκατ. ευρώ, χωρίς τα έξτρα μπόνους…
Ο Βαλβέρδε αρχίζει να αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό θετικά. Μάλιστα, φέρεται να ζήτησε διορία μερικών εβδομάδων προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις του, ενώ έχει ήδη αρχίσει να συλλέγει πληροφορίες για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του θα παίξει και το γεγονός πως, σε αντίθεση με την Εσπανιόλ, ο Ολυμπιακός του δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

H Τσέλσι δίνει 35 εκ. για τον Ρομπίνιο!


Όπως μετέδωσε ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός "Radio Marca", η Τσέλσι σχεδιάζει να καταθέσει μία πρόταση τόσο υψηλή που να "υποχρεώσει" τη Ρεάλ να την δει με θετικό μάτι, και για το λόγο αυτό φέρεται αποφασισμένη να προσφέρει 35 εκ.ευρώ ώστε ο Βραζιλιάνος να κάνει το ταξίδι Μαδρίτη-Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι.

Τον τελευταίο λόγο πάντως σε αυτή την υπόθεση αναμένεται να έχει ο πρόεδρος της "βασίλισας", Ραμόν Καλδερόν, ο οποίος δήλωσε πως όχι μόνο δεν σκοπεύει να παραχωρήσει τον Ρομπίνιο, αλλά ετοιμάζει πρόταση για ανανέωση του συμβολαίου του 24χρονου επιθετικού.

Από την πλευρά του, ο παίκτης έχει εκφράσει και αυτός την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται με τη λευκή φανέλα, ωστόσο άγνωστο είναι αν οι αποδοκιμασίες που άκουσε από μερίδα του κόσμου που βρέθηκε στις εξέδρες του "Μπερναμπέου" για το ματς-φιέστα με τη Λεβάντε, τον έχουν επηρεάσει αρνητικά.

Φεύγει από την Ελλάδα ο Τζιμπούρ!


Την αποχώρηση του Ραφίκ Τζιμπούρ από τον Πανιώνιο, αλλά και την Ελλάδα, προανήγγειλε ο μάνατζέρ του, Κίμων Κοκορόγιαννης. «Θα φύγει κατά 99% από την Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας, αλλά και ακόμη από την Ιταλία», δήλωσε στην πορτογαλική «Record», ενώ για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπενφίκα αρκέστηκε να πει: «Η Μπενφίκα είναι σπουδαίος σύλλογος με μεγάλη παράδοση στην Ευρώπη».
Ο Γαλλοαλγερινός φορ, από την πλευρά του, επανέλαβε πως αποτελεί επιθυμία του να αλλάξει… εργασιακό περιβάλλον. «Ήδη, υπάρχουν επαφές με πολλές ομάδες, ακόμη και με την Μπενφίκα, αλλά προτιμώ να μην πω περισσότερα για την ώρα. Θα αποφασίσω για τη ζωή μου στο τέλος Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου».