Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2008

Βέρντερ-Παναθηναϊκός: 0-3 (BINTEO TA ΓΚΟΛ)


Αυτός, ναι, είναι Παναθηναϊκός... Το «τριφύλλι», πρόσθεσε ακόμα μία ένδοξη σελίδα στην ιστορία του και έφυγε για τέταρτη φορά νικητής από την Γερμανία. Η... αφελέστατη Βέρντερ, αποτέλεσε το τέλειο θύμα για τον Παναθηναϊκό, που «άλωσε» την Βρέμη με σκορ 3-0 και ανανέωσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Μάντζιος (58’), Καραγκούνης (70’) και Τζιόλης (83’) σημείωσαν τα τέρματα του «πράσινου» θριάμβου, ενώ ο «Κάρα» είχε και δοκάρι στο 13ο λεπτό.

Πεντάδα στο κέντρο, ο Σιμάο πάνω στον Ντιέγκο
Ο Χενκ Τεν Κάτε «διάβασε» σωστά το παιχνίδι και κατέβασε τον Παναθηναϊκό με «γεμάτο» κέντρο. Οι Τζιόλης και Ζιλμπέρτο στα χαφ, μαζί με τον Σιμάο, που ήταν επιφορτισμένος με το μαρκάρισμα του «δαιμόνιου» Ντιέγκο. Ο Καραγκούνης στα αριστερά, ο Γκάμπριελ δεξιά, με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων ώστε να φτιάχνει παιχνίδι. Πιέζοντας σωστά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο 4ο λεπτό. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή, οι Γερμανοί αδράνησαν, αλλά ο Μάντζιος δεν μπόρεσε να στοπάρει και να βρεθεί τετ α τετ με τον Βίιζε. Η Βέρντερ απάντησε άμεσα με τον Ντιέγκο, αλλά στο σουτ του Βραζιλιάνου, ο Σιμάο πρόλαβε να βάλει την κόντρα.

Δοκάρι... από τον Θεό ο Καραγκούνης
Στο 13ο λεπτό, σημειώθηκε η φάση του πρώτου μέρους. Ο Καραγκούνης ανάλαβε να εκτελέσει ακόμα ένα φάουλ... Από μακρινή απόσταση και έχοντας δει τον Βίιζε εκτός θέσης, πήγε απευθείας, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Ο Μάντζιος πήρε την επαναφορά, αλλά ο Γερμανός τερματοφύλακας μπλόκαρε την έξυπνη κεφαλιά του.
Παραλίγο αυτογκόλ από τον Βράνιες...
Δέκα λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σάαφ επιτέθηκε μετά από ώρα. Ο Ρόζενμπεργκ σούταρε ευθύβολα και ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ ένα σουτ που, κανονικά, έπρεπε να μπλοκάρει. Στο 25’, από φάουλ του Καραγκούνη και πάλι, λίγο έλειψε ο Βράνιες να σημειώσει αυτογκόλ. Σειρά της Βέρντερ να απειλήσει στο 29’, από φάουλ του Ντιέγκο και κεφαλιά του Πιζάρο, που ενστικτωδώς απόκρουσε ο Γκαλίνοβιτς. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, η Βέρντερ ανέλαβε τον έλεγχο, αλλά η υπεροχή της ήταν μάλλον... φλύαρη. Ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις και καλή ψυχολογία εν όψει της επανάληψης.

Πρώτο «χτύπημα» από Μάντζιο...
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Φριτς είχε πάρει την θέση του Πρεντλ στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας άμεσα ενέργεια στην δεξιά πλευρά των γηπεδούχων. Η πρώτη φάση της επανάληψης, όμως, ανήκει στο «τριφύλλι». Στο 55’, από υπέροχη πάσα του Ζιλμπέρτο, ο Νίλσον κινήθηκε από τα δεξιά, σέντραρε, με τον Καραγκούνη να σημαδεύει πολύ ψηλά... Η προειδοποίηση του Παναθηναϊκού δεν έγινε αντιληπτή από τους Γερμανούς και στο 58’... το πλήρωσαν. Ο Τζιόλης πέρασε άψογη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Βέρντερ, ο Μάντζιος έγινε κάτοχος της μπάλας, «ζάλισε» τον Πασάνεν και ανάγκασε τον Βίιζε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του.

Δεύτερο από «Κάρα»...
Με την Βέρντερ σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση και τον Ντιέγκο εξουδετερωμένο, το ματς ήταν πια των «πράσινων»... Στο 65’, ο Νίλσον σέντραρε από δεξιά, αλλά ο Ζιλμπέρτο δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή και να διπλασιάσει τα τέρματα της ελληνικής ομάδας. Το 0-2 έγινε στο 70’, με... ανεπανάληπτο τρόπο. Ο Σπυρόπουλος εκτέλεσε πλάγιο από τα αριστερά και ο Γιώργος Καραγκούνης, με... απίθανο βολέ, «κρέμασε» τον Βίιζε και έκανε τον Τεν Κάτε να χοροπηδάει σαν τρελός στον πάγκο.

Τους αποτελείωσε ο Τζιόλης
Το μόνο που είχε να κάνει ο Παναθηναϊκός στα εναπομείναντα λεπτά, ήταν να κρατήσει γερά στην άμυνα και να συνεχίσει το ίδιο σοβαρά. Το... φάντασμα της Βέρντερ δεν μπορούσε να απειλήσει την ελληνική ομάδα και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στην εξέδρα που φιλοξενούσαν τους 1.500 φίλους του ΠΑΟ, είχαν αρχίσει να εντείνονται. Το... κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 83ο λεπτό. Ο Ζιλμπέρτο πέρασε άλλη μία καταπληκτική μπαλιά στα δεξιά, ο Μουν σέντραρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Τζιόλη που... πέφτοντας, έκανε το σουτ με τη μία και «έγραψε» το 3-0. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να σημειώσει και τέταρτο γκολ, στην αμέσως επόμενη φάση με τον Ζιλμπέρτο, αλλά και τα τρία... καλά είναι.

Με λίγα λόγια... «σεισμός-σεισμός Παναθηναϊκός στη Βρέμη» και οι ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση, αυξημένες...

Οι συνθέσεις: ΒΕΡΝΤΕΡ (Σάαφ / 4-4-2): Βίιζε, Πρεντλ (46’ Φριτς) (69’ Σανόγκο), Πασάνεν, Μερτεσάκερ, Νάλντο, Μπάουμαν, Βράνιες (64’ Χαντ), Έζιλ, Ντιέγκο, Πιζάρο, Ρόζενμπεργκ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τεν Κάτε / 4-5-1): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Νίλσον, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιόλης, Γκάμπριελ (75’ Μουν), Καραγκούνης (79’ Γκούμας), Μάντζιος (89’ Σαλπιγγίδης).

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

0-1


0-2


0-3


sportdog

AEK: Προσωρινοί αντιπρόεδροι


Την προσωρινή ευθύνη της λειτουργίας στην ΠΑΕ ΑΕΚ ανέλαβαν οι αντιπρόεδροι της ομάδας, Νίκος Κούλης και Γιάννης Κανελλόπουλος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, κατόπιν της παραίτησης του Ντέμη Νικολαϊδη από τη θέση του Προέδρου, αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση, εκ μέρους των κύριων μετόχων, του Τάκη Κανελλόπουλου και του Νίκου Κούλη, αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΑΕΚ, για την ευθύνη λειτουργίας της ΠΑΕ.

Πιστεύουμε ότι η θέση του Προέδρου της ΑΕΚ είναι ιδιαιτέρως σημαντική και η εύρεση κατάλληλου αντικαταστάτη δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να λυθεί εντός ολίγων ωρών. Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα θα συγκληθεί Δ.Σ. για την εκλογή του νέου Προέδρου.

Νίκος Νοτιάς
Γκίκας Γκούμας
Τάκης Κανελλόπουλος
Πέτρος Παππάς
Ντέμης Νικολαϊδης
Νάσος Θανόπουλος
Παντελής Αθηνής
Νίκος Κούλης
Στράτος Φαναρά
ς

Παίζει με Παναθηναϊκό ο Μπελούτσι


Με τον Φερνάντο Μπελούτσι να ακολουθεί μεγάλος μέρος της προπόνησης ξεκίνησε τη Δευτέρα (3/11) η προετοιμασία του Ολυμπιακού εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός άσος ανεβάζει στροφές μέρα με τη μέρα και αναμένεται να είναι έτοιμος για τη μεγάλη μάχη στο ΟΑΚΑ.

Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει η συμμετοχή του Παρασκευά Άντζα, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του με τρέξιμο στο γήπεδο και ασκήσεις στο γυμναστήριο ενώ την Τρίτη θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποκατάστασης. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Λεονάρντο, ο οποίος έχει τεθεί εκτός μάχης για τον αγώνα με τους "πράσινους".

Σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" θα απολαύσουν το ρεπό τους ενώ η προετοιμασία εν όψει ντέρμπι θα συνεχιστεί την Τετάρτη με την προγραμματισμένη για τις 10:30 προπόνηση, η οποία θα είναι ανοιχτή για τα Μ.Μ.Ε. Μετά το τέλος της ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (12:30).

Στο μεταξύ, αρκετοί ποδοσφαιριστές των νταμπλούχων Ελλάδος, όπως οι Ντιόγο, Ντουντού και Σεμπαστιάν Λέτο, θα δώσουν για πρώτη φορά το "παρών" στο ελληνικό "El Classico". Για το λόγο αυτό έχουν επιστρατευτεί οι "παλιοσειρές" Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Αντώνης Νικοπολίδης και Άκης Στολτίδης, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να βάλουν στο κλίμα του αγώνα τους "νέους" καθώς και να τους προετοιμάσουν για την καυτή ατμόσφαιρα.

Ο Δαλούκας στο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ


Ο Γιώργος Δαλούκας από το σύνδεσμο διαιτητών Θεσσαλίας ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που θα γίνει την Κυριακή (19:00) στο ΟΑΚΑ.

Τα βρήκαν Αντριάνο και Μουρίνιο


Ο μάνατζερ του Αντριάνο Γκιλμάρ Ρινάλντι διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν τον πελάτη του να αποχωρεί από την Ίντερ, μετά το επεισόδιο που είχε με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Σε δηλώσεις του ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου επιθετικού παραδέχθηκε το λάθος του πελάτη του, όμως ξεκαθάρισε ότι οι δυο άνδρες τα βρήκαν με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους.

"Όλα είναι καλά τώρα, οι δυο τους μίλησαν και έλυσαν την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί. Το μόνο που θέλει τώρα ο πελάτης μου είναι να βρει ξανά την φόρμα του και να βοηθήσει την Ίντερ στους στόχους της", δήλωσε ο μάνατζερ του Αντριάνο.

Η άσεμνη χειρονομία προς τον Αγεκμπένι! (ΒΙΝΤΕΟ)


Mπορεί ο Λουίς Σαχά να ήταν ο μεγάλος σταρ της αναμέτρησης Έβερτον-Φούλαμ το περασμένο Σάββατο, πετυχαίνοντας στο 87' το νικητήριο γκολ των "ζαχαρωτών" κόντρα στην παλιά του ομάδα, ωστόσο υπήρχαν δύο ακόμα πρωταγωνιστές που έλαμψαν στο "Γκούντισον Παρκ"...

Ο λόγος γίνεται για τον Νιγηριανό επιθετικό της Έβερτον, Γιακούμπου Αγεκμπένι, και τον Γκανέζο αμυντικό της Φούλαμ, Τζον Πάιντσιλ, με τους δύο Αφρικανούς παίκτες να μαλώνουν σαν τα... κοκόρια μέσα στη μικρή περιοχή, μέχρι τη στιγμή που έγινε η "έκρηξη" από πλευράς του παίκτη των φιλοξενουμένων.

Ο Πάιντσιλ, εκνευρισμένος προφανώς από την προσπάθεια του Αγεκμπένι να πάρει καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή, προχώρησε σε μία όχι και τόσο πρέπουσα χειρονομία, καθώς έπιασε τα... απόκρυφα σημεία του αντιπάλου του, γεγονός που μάλλον δεν θα έπρεπε να ήταν στις οδηγίες που είχε δώσει πριν το ματς ο Ρόι Χόγκτσον.

Γιουβέντους: "Φουλάρει" για Ντιέγκο ενόψει Ιανουαρίου


Για την απόκτηση του Ντιέγκο της Βέρντερ Βρέμης την περίοδο του Ιανουαρίου θα κινηθεί η Γιουβέντους σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο.

Οι οικονομικές απαιτήσεις της Βέρντερ Βρέμης φτάνουν τα 30 εκ. ευρώ αλλά σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι πιθανό τελικά η Γιουβέντους να καταφέρει να τον αποκτήσει με ένα ποσό κοντά στα 20εκ. ευρώ.