Δευτέρα, Οκτωβρίου 13, 2008

Γύρισε ο Νίλσον, ξανά απών ο Γκούμας


Με δύο προπονήσεις (πρωί-βράδυ) ξεκίνησαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού την εβδομάδα, το τέλος της οποίας θα τους βρει αντιμέτωπους με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην σημαντικότερη αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Ούτε την Δευτέρα, πάντως, κατάφερε να γυμναστεί ο Γιάννης Γκούμας. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή το προηγούμενο διήμερο για να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί και αποδεικνύεται... επίμονη. Στις προπονήσεις ωστόσο επέστρεψε όπως αναμενόταν ο Μίκαελ Νίλσον ο οποίος δεν έχει παιχνίδι με την Εθνική Σουηδίας την Τετάρτη καθώς οι Σκανδιναβοί έχουν ρεπό.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν το πρωινό πρόγραμμα με ζέσταμα και ολοκλήρωσαν με δίτερμα με έμφαση στη τακτική. Στο απογευματινό πρόγραμμα μετά από το ζέσταμα επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Ατομικά προπονήθηκε ο Σωτήρης Λεοντίου.

Όποιος πρόλαβε, την... Βέρντερ είδε

Ξεκινά την Τρίτη η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της επόμενης Τετάρτης με αντίπαλο την Βέρντερ Βρέμης στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 100 ευρώ και το ενδεχόμενο νέου “sold out” είναι ορατό με γνώμονα την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της «πράσινης» ΠΑΕ:
“Στη διάθεση των φιλάθλων μας θα τεθούν από την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, τα εισιτήρια του αγώνα Champions League ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - WERDER BREMEN, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 22/10/2008, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι τιμές των εισιτηρίων προς διάθεση κυμαίνονται από 20 ευρώ έως 100 ευρώ. Η διάθεσή τους θα γίνεται ως εξής:

Σημεία Διάθεσης 14-18/10 Κ-20-21/10/08* 22/10/08

- Λ. Αλεξάνδρας (Θύρα 4) 10:30-18:30 10:30 - 15:00
- Είσοδος Λ. Κύμης 10:30 - 18:30 14:00 - 21:45
- Σταθμός Ειρήνης (ΗΣΑΠ) 10:30 - 18:30 14:00 - 21:45
- Β.Α. Είσοδος ΟΑΚΑ (από Λ. Κηφισίας) - 19:00 - 21:45

Επίσης, διατίθενται και εισιτήρια για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο στην τιμή των 10 ευρώ στα εκδοτήρια της Λ. Αλεξάνδρας (θύρα 4) της Λ. Κύμης και Ειρήνης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (801 111 1908) καθημερινές 10:30΄ - 18:30΄.

Για την είσοδό τους στο γήπεδο παρακαλούνται τόσο οι κάτοχοι καρτών διαρκείας όσο και οι κάτοχοι απλών εισιτηρίων να φέρουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

* Την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου δεν θα διατίθενται εισιτήρια”.

Πάει Ρέντη ο Κόκκαλης, έτοιμος ο Στολτίδης


Στου Ρέντη αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τρίτης (14/10) ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές για τον εσωτερικό κανονισμό, ενώ αναμένεται να τους μιλήσει και για τις δύσκολες αγωνιστικές υποχρεώσεις που ακολουθούν. Πιθανότατα θα έχει και τετ α τετ με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στη προπόνηση της Δευτέρας είδε με ικανοποίηση να επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς βασικά στελέχη.

Η προπόνηση της Τρίτης είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 και πριν το ξεκίνημά της, οι «ερυθρόλευκοι» θα βρεθούν ενώπιον του προέδρου της ΠΑΕ. Ο Σωκράτης Κόκκαλης θα αναφερθεί στο νέο εσωτερικό κανονισμό που θα μοιραστεί στους παίκτες, ενώ αναμένεται και ομιλία του εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η διατήρηση των «σκήπτρων» εντός συνόρων αποτελεί και φέτος το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό, κάτι που ο Κόκκαλης σκοπεύει να υπενθυμίσει στους παίκτες. Επιπλέον, το «αφεντικό» των «ερυθρολεύκων» θέλει και μια καλή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς πιστεύει πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά.

Μέσα και ο «Ιέρο»

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, από τη Δευτέρα οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στις προπονήσεις. Μαζί και το χαμόγελο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς είδε βασικά στελέχη να προπονούνται κανονικά, εν όψει του αγώνα με τον Πανθρακικό.

Στολτίδης, Γκαλέτι, Λέτο, αλλά και οι Γκαλίτσιος, Κόβατς άφησαν πίσω τους τραυματισμούς τους και τέθηκαν στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού. Αντίθετα, οι Ντουντού και Λεονάρντο συνέχισαν τα προγράμματα αποκατάστασης, τα οποία περιλάμβαναν ασκήσεις με τρέξιμο στο γήπεδο και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο.

Από σήμερα ξεκίνησε πρόγραμμα αποκατάστασης με θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο ο Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Παναγόπουλος που ταλαιπωρείται από ελαφρά ίωση ακολούθησε πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο.

* Η ΟΥΕΦΑ ενημέρωσε σήμερα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ότι για το παιχνίδι ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ορίστηκε Security Officer ο Ιρλανδός Joe McGlue.

Πατέρας: "Μην ανησυχεί ο κόσμος"


Τελείωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του Παναθηναϊκού με την νέα σύνθεση του και στα νέα γραφεία της ομάδας, στην συμβολή των Λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος, Νίκος Πατέρας, Κώστας Αντωνίου, Δημήτρης Σαραβάκος κ.α.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ για το θέμα του γηπέδου, Βαγγέλης Σαμαράς, ο οποίος ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο θέμα που «καίει» τον Παναθηναϊκό και μονοπώλησε το ενδιαφέρον στο σημερινό Δ.Σ, όπως επιβεβαίωσε και σε δηλώσεις του ο Νίκος Πατέρας.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την έξοδο του από τα νέα γραφεία της ΠΑΕ στους Αμπελόκηπους και επισήμανε πως υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας καθώς και το ότι ο μεταγραφικός σχεδιασμός και το σχετικό μπάτζετ ενόψει Γενάρη θα συζητηθούν σε νέο συμβούλιο που θα γίνει τον Νοέμβρη.

«Συζητήσαμε διάφορα οργανωτικά θέματα που αφορούν το νέο γήπεδο. Είναι χαρά μας μεγάλη που το νέο Δ.Σ συνεδρίασε στο κέντρο της Αθήνας, στα νέα γραφεία. Τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Έχουμε πάρει τα μέτρα μας, έτσι ώστε η ομάδα να φτάσει ψηλά. Υπάρχει μια δυναμική, συζητιούνται διάφορες απόψεις. Υπάρχει σύμπνοια και αυτό είναι καλό. Δεν μιλήσαμε για το θέμα του μπάτζετ, αφού θα γίνει σε άλλο συμβούλιο τον Νοέμβριο. Ούτε για μεταγραφές. Δεν υπάρχει λόγος αφού έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Έχουμε και προπονητή και παίκτες οπότε δεν βιαζόμαστε...».
Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Πάντα είμαι αισιόδοξος. Τόσο για το ματς της Τούμπας, όσο και για το Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το νέο γήπεδο και την καθυστέρηση που υπάρχει: «Ζούμε στην Ελλάδα και πάντα υπάρχουν τα γνωστά γραφειοκρατικά προβλήματα. Το γήπεδο θα γίνει. Τώρα αν γίνει σε 18 ή σε 20 μήνες, το γήπεδο θα γίνει...»
Για το θέμα των αδιάθετων μετοχών: «Να μην ανησυχεί ο κόσμος. Η διοίκηση έχει λάβει όλα τα μέτρα».

Τι άλλο συζητήθηκε

Το θέμα του γηπέδου του Βοτανικού απασχόλησε για αρκετή ώρα τους συμβούλους και όπως έγινε γνωστό αργότερα στις 21 του τρέχοντος θα γίνει νέα συνάντηση των μετόχων, όπου θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση του πρότζεκτ στα μέλη του Δ.Σ.

Επίσης, εγκρίθηκε το οργανόγραμμα και η σύσταση 4μελούς διοικούσας επιτροπής, στην οποία θα συμμετάσχουν οι κύριοι Πατέρας, Αντωνιάδης, Βουτσαράς και Σκιάνης ενώ ορίστηκε αναπληρωματικός μέλος ο δεύτερος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Βεκρής.

Αποφασίστηκε η εξαγορά από την ΠΑΕ των εταιριών "GREEN TEAM A.E." και "ΓΗΠΕΔΟ ΕΛΑΙΩΝΑΣ Α.Ε.". Για τυπικούς λόγους η αγορά τους θα εγκριθεί από την γενική συνέλευση των μετόχων στις 7 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο προϋπολογισμός τον οποίο θα μελετήσουν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Σούστερ: Και 90 εκ. ευρώ για Κριστιάνο Ρονάλντο...


Σε δηλώσεις για το θέμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και τις πιθανότητες ο Πορτογάλος να μεταγραφεί στη Μαδρίτη, προχώρησε ο Μπερντ Σούστερ.

Ο Γερμανός τεχνικός, αν και γνωρίζει ότι δεν θα είναι του χρόνου στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, λειτουργεί επαγγελματικά και... έξυπνα, λέγοντας αυτά που θέλουν να ακούσουν οι φίλοι της ισπανικής ομάδας.

«Είναι η προτεραιότητά μου. Περιμένω από την διοίκηση της Ρεάλ να κάνει τα πάντα ώστε να μου φέρει αυτόν τον παίκτη. Αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ζητήσει 90 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσει, η Ρεάλ πρέπει να τα δώσει», τόνισε σχετικά ο Μπερντ Σούστερ.

Βέβαια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «μπέμπηδες» να μην είναι διατεθειμένοι να τον δώσουν πριν το καλοκαίρι του 2010.

Ο Τσίλντρες και στο ESPN


Μετά τους New York Times, άλλο ένα μεγάλο μέσο των ΗΠΑ, το ESPN βρέθηκε στην Ελλάδα για χάρη του Τζος Τσίλντρες.

Το νέο μεγάλο αστέρι του Ολυμπιακού μίλησε στο αμερικάνικο δίκτυο, για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, υπογραμμίζοντας πως ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει καλύτερος και να κερδίζει, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως στη χώρας μας τον εκτιμούν περισσότερο.

Αναφορικά με το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στο Αιγάλεω και την ατμόσφαιρα που συνάντησε ο "Τσίλι", δήλωσε: "To παιχνίδι με το Αιγάλεω δεν ήταν πολύ διαφορετικό, γιατί είχα ακούσει ότι θα παίζαμε σε ένα μικρό γήπεδο. Θα είναι διαφορετικά τα επόμενα παιχνίδια και κυρίως αυτά της Ευρωλίγκα. Αναμφίβολα μου αρέσει αυτή η σχέση με τους οπαδούς. Μετά το κάρφωμα που έκανα τους κοίταξα και κατάλαβαν ότι ήθελα να τους πω κάτι. Μου είχαν πει κάποια πράγματα στο ημίχρονο, αλλά δεν καταλάβα τίποτα και δεν με ενόχλησαν".

Ερωτηθείς για το τι του θύμισε το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα, υπογράμμισε: "Θα έλεγα ότι αυτό το παιχνίδι, μου θύμισε τους αγώνες στο Στάνφορντ με αντίπαλο το Όρεγκον Στέιτ. Κι εκεί οι οπαδοί είχαν μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα και φυσικά το Όρεγκον έπαιζε πάντα σκληρά απέναντι μας".

Για τις διαφορές που υπάρχουν στο παιχνίδι, ο Αμερικανός σούπερ σταρ τόνισε: "Εδώ το 70% του παιχνιδιού είναι ίδιο με το ΝΒΑ. Ένα 30% είναι διαφορετικό. Σίγουρα το παιχνίδι είναι πιο σκληρό και οι διαιτητές αφήνουν πολλές επαφές μέσα στη ρακέτα".

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αφήσει τον μαγικό κόσμο για χάρη του Ολυμπιακού, ο 25άχρονος άσος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ναι ξέρω γιατί ήρθα στην Ελλάδα. Για να γίνω καλύτερος, για να νικάω και να περνάω καλά. Δεν θα έλεγα ότι δεν με εκτιμούσαν στους Χοκς. Έπαιζα πολύ στο ΝΒΑ, αλλά εδώ με εκτιμούν πιο πολύ. Εκεί ήμουν εκτός παίκτης, εδώ έχω μεγαλύτερο ρόλο".

Στη συνέχεια, ο Τσίλντρες μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον ερχομό του ESPN στη χώρα μας: "Ο κόσμος θέλει να ξέρει πως πάει η μετάβαση μου και γι αυτό το λόγο ήρθε το ESPN. Απολαμβάνω μερικές συνεντεύξεις, αλλά κάποιες φορές κουράζομαι, όπως και κάθε άλλο νορμάλ άνθρωπος. Εγώ θέλω απλά να παίζω, να κάνω παρέα με τους συμπαίκτες μου και να διασκεδάζω. Αλλά η δημοσιότητα έρχεται μόνη της και δεν με εκνευρίζει. Ο κόσμος θέλει να ακούσει αυτά που έχω να πω".

Για την έλευση του Τσίλντρες στον Ολυμπιακό μίλησε ο Μαρκ Σουάρτζ, ο δημοσιογράφος που έστειλε το ESPN στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας: "Πιστεύω ότι αξίζει όλο αυτό το θόρυβο, είναι ο πρώτος 25χρονος από το ΝΒΑ που έρχεται στην Ευρώπη πάνω στην ακμή του. Οι υπόλοιποι ήταν παίκτες που βρίσκονταν στα τελειώματα, όπως ο Ντομινίκ Ουίλκινς και ο Μπομπ Μακ Αντού, είτε παίκτες που δεν είχαν καν καριέρα στο ΝΒΑ, όπως ο Αντονι Πάρκερ. Ο ΤΖος μετά από τέσσερα χρόνια στο ΝΒΑ, θα μπορούσε να βγάζει έξι εκατομμύρια δολάρια το χρόνο με τους Χοκς, αλλά εδώ θα κερδίσει περισσότερα. Αυτό το στοιχείο ήταν αρκετό για τον ίδιο να έρθει στην Ελλάδα, όπως και για το δικό μας ερχομό".

Όσο για το ενδεχόμενο να έρθουν κι άλλα μεγάλα αστέρια του NBA στην Ευρώπη ο Σουάρτζ, δήλωσε: "Αυτό είναι το άλλο προσπαθούμε να μάθουμε. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως δεν πρόκειται να έρθουν, κυρίως γιατί θέλουν να κερδίσουν κι άλλα πρωταθλήματα στο ΝΒΑ.

Επίσης γιατί δεν θα ένιωθαν άνετα σε μια ξένη χώρα, ίσως γιατί δεν θα ήταν οι πιο διάσημοι αθλητές σε αυτή τη χώρα. Αν ήταν ένας ποδοσφαιριστής ή ένας οδηγός φόρμουλα 1 δεν θα το εκτιμούσαν ιδιαίτερα. Ίσως στα τελειώματα της καριέρας του, ο Κόμπι που έζησε στην Ιταλία, να θέλει να έρθει και να πάρει 50 εκατομμύρια δολάρια, αν φυσικά υπάρχει κάποιος που μπορεί να του δώσει αυτό το ποσό".

Σους 3 κορυφαίους με Βραζιλία ο Ζιλμπέρτο


Μόλις προχθές τα ΜΜΕ της Βραζιλίας έγραφαν ότι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι το δεξί χέρι του Ντούνγκα στην εθνική ομάδα της χώρας και ότι ο προπονητής της «σελεσάο» του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Παρέθεταν επίσης δηλώσεις του βετεράνου Βραζιλιάνου διεθνή Κλέμπερσον, που έλεγε ότι ο άσος του Παναθηναϊκού έχει πάρα πολύ σταθερή απόδοση και δίκαια καταλαμβάνει μια θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Λίγες ώρες μετά, ο 32χρονος παίκτης τους επιβεβαίωσε ξανά. Ο Ζιλμπέρτο έπαιξε στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Βραζιλίας με τη Βενεζουέλα, που έληξε με θρίαμβο της ομάδας του με σκορ 4-0 και για άλλη μια φορά δικαιολόγησε απόλυτα την κλήση του.

Μπορεί η ομάδα του να μη δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση, ο ίδιος όμως ήταν άριστος στα καθήκοντά του. Έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνει, επενέβη και έδωσε τις λύσεις όπου χρειάστηκε. Ενδεικτικό είναι το σχόλιο της ιστοσελίδας «goal.com» στην κριτική των παικτών που αγωνίστηκαν στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σε... τρία δευτερόλεπτα!

«Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση περισσότερες από δύο επαφές με τη μπάλα και τρία δευτερόλεπτα, για να τη στείλει εκεί που έπρεπε, για να ενώσει την επιθετική με την αμυντική γραμμή της Βραζιλίας. Μια εμφάνιση-επιτομή του πως μπορεί ένας ποδοσφαιριστής να είναι ο τέλειος αμυντικός μέσος», γράφει ο ρεπόρτερ της έγκυρης ιστοσελίδας.

Η βαθμολογία των κορυφαίων

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ς «goal.com» βαθμολογεί τον παίκτη με 7,5, τον υψηλότερο βαθμό μετά το 9 του Ρομπίνιο και το 8 του Κακά, των παικτών δηλαδή που πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης.

Στομαχικό πρόβλημα

Και όλα αυτά, ενώ ο Ζιλμπέρτο δεν είχε κοιμηθεί καθόλου καλά την προηγούμενη νύχτα, όπως η πλειοψηφία των παικτών της «σελεσάο» λόγω του θορύβου που επικρατούσε στο ξενοδοχείο και ήταν ένας από τους τρεις (μαζί με τον Λούσιο και τον Μαϊκόν) που το ίδιο βράδυ αντιμετώπισαν στομαχικά προβλήματα, προφανώς από το φαγητό.

Εξηγείται έτσι και γιατί ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ Τεν Κάτε, πανηγύριζε όταν στις 7 Σεπτεμβρίου ο Ζιλμπέρτο δέχτηκε κίτρινη κάρτα στον αγώνα της Βραζιλίας με τη Χιλή, κάτι που του στερούσε το δικαίωμα να παίξει στην επόμενη αναμέτρηση με τη Βολιβία, διότι θα μπορούσε να τον έχει περισσότερες μέρες στη διάθεσή του.

Βαλβέρδε: Υποχρεωμένοι να προκριθούμε. Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα


Υποχρεωτική θεωρεί ο Ερνέστο Βαλβέρδε την πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ισπανική εφημερίδα, «El Mundo». Ο 44χρονος τεχνικός τόνισε ότι παραμένει πρώτος στόχος των «ερυθρόλευκων» το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, στο πρώτο διάστημα παραμονής στη χώρα μας και τέλος, στις διαφορές του ελληνικού και του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Φέτος, το επίπεδο στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA είναι πάρα πολύ ψηλό. Υπάρχουν δυνατές ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όποιον όμιλο και να πέφταμε θα ήταν δύσκολα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Γαλατασαράι. Βέβαια, παρά τις δυσκολίες, είμαστε υποχρεωμένοι να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στόχος μας είναι πρώτα απ’ όλα η κατάκτηση του πρωταθλήματος, το Κύπελλο Ελλάδος αλλά και μία καλή πορεία στην Ευρώπη», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίσαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μία διοργάνωση που προσδίδει πρεστίζ. Αντίθετα στο πρωτάθλημα ξεκινήσαμε δυνατά και είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Είναι υποχρέωσή μας να παραμείνουμε εκεί. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα και μία ήττα μπορεί να στοιχίσει»

«Κάθε χρόνο φαβορί»


Στη συνέχεια, ο κ. Βαλβέρδε αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα: «Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά απ’ ότι είχα συνηθίσει. Ο Ολυμπιακός είναι κάθε χρόνο το φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι υποχρεωμένος να νικάει. Πέρυσι, κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και είναι η πιο δημοφιλής ομάδα στη χώρα. Ο κόσμος της ομάδας μας δίνει μεγάλη ώθηση και μας ακολουθεί, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά όπου και να παίζουμε. Επίσης υπάρχουν πολλοί Έλληνες φίλοι του Ολυμπιακού και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία για παράδειγμα».

Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε ακόμη για:

Τις διαφορές σε ελληνικό και ισπανικό πρωτάθλημα: «Είναι διαφορετικό. Ο ρυθμός είναι πιο αργός. Η μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση δεν γίνεται τόσο γρήγορα. Στα μετόπισθεν των ομάδων δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ποιότητα στις ομάδες, εκτός αν παίζει με τις «μεγάλες» ομάδες του πρωταθλήματος. Στην Ισπανία το παιχνίδι έχει μεγαλύτερη ταχύτητα. Αν χάσεις τη μπάλα, ο αντίπαλος φτάνει στην περιοχή σου και απειλεί σχεδόν αμέσως».

Τις διαφορές των ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό, με τις άλλες. «Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης είναι πιο πάνω σε επίπεδο από τις υπόλοιπες ομάδες. Ωστόσο τα εκτός έδρας παιχνίδια εδώ είναι δύσκολα. Είναι πιο περίπλοκο πρωτάθλημα απ’ ‘ότι φαίνεται…».

Αυτά που του λείπουν από την Ισπανία: «Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι ιδιαίτερα. Δουλεύω και πολύ εδώ στην Ελλάδα και δεν έχω χρόνο να σκεφτώ αν μου λείπει κάτι. Πρέπει να προσαρμοστείς σε μία νέα χώρα, σε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο αλλά μέχρι στιγμής είμαι ικανοποιημένος. Επιπλέον, οι Έλληνες μοιάζουν αρκετά με τους Ισπανούς».

Για την ελληνική πραγματικότητα: «Εδώ υπάρχουν περίπου 14 καθημερινές αθλητικές εφημερίδες. Ωστόσο οι προπονήσεις μας είναι κλειστές και έτσι μπορούμε να συγκεντρωθούμε στα δικά μας. Χωρίς δημοσιογράφους και κόσμο να μας παρακολουθεί. Επίσης εκτός από τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου μετά τα παιχνίδια, είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε και μέσα στην εβδομάδα. Βέβαια η ελληνική γλώσσα είναι τόσο δύσκολη που δεν μπορούμε να καταλάβουμε πολλές φορές τι γράφεται».

Εγκωμιαστικά σχόλια των ξένων για Αβραάμ


Με αφορμή τις δηλώσεις Ρεχάγκελ, για τον Αβραάμ Παπαδόπουλου, για την καλή του εμφάνιση στο ματς της Εθνικής με την Μολδαβία, η ιστοσελίδα: «goal.com» είχε αφιέρωμα στον νεαρό διεθνή άσσο και πολλά εγκωμιαστικά σχόλια.

Το αφιέρωμα της ιστοσελίδας είχε τίτλο: «Ένα αστέρι γεννιέται» και μεταξύ άλλων έγραφε: «Στο ματς της Εθνικής είχε έξοχη απόδοση. Πέρυσι είχε ξεχωρίσει με την φανέλα του Άρη και ανάγκασε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να μονομαχήσουν γι’ αυτόν, με τον Ολυμπιακό να νικά».

Τουρέ: "Θέλω να πάω στη Γιουβέντους"


H Γιουβέντους αναζητεί έναν παίκτη που θα της λύσει το πρόβλημα που έχει εδώ και περίπου 1,5 χρόνο στη μεσαίας γραμμής, και ο Γιάγια Τουρέ τέθηκε στη διάθεση της "κυρίας" του ιταλικού ποδοσφαίρου...

Τα τελευταία δημοσιεύματα από την Ισπανία και την Ισπανία φέρνουν τους Τορινέζους να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν φαίνεται να διάγει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στη Βαρκελώνη, με τον ίδιο να εκφράζει δημόσια την προτίμησή του να μετακομίσει στον ιταλικό σύλλογο.

"Θέλω να πάω στη Γιούβε. Είναι μία τεράστια ευκαιρία για μένα, ακόμα και αν χάσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μία ευκαιρία που δεν μπορώ να την αφήσω ανεκμετάλλευτη και δεν θέλω να τη χάσω για κανένα λόγο", τόνισε με δηλώσεις του ο διεθνής Ιβοριανός αμυντικός μέσος, για να προσθέσει:

"Σε ένα μήνα ή το πολύ σε ενάμιση μήνα θα ξέρω τί θα γίνει με τη Μπάρτσα".

Τα 10 πιο τρελά παρατσούκλια παικτών!


Μετά από την αποκάλυψη ότι ο Γουίλιαμ Γκαλάς είχε το παρατσούκλι... "Mr Bean" στα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας, η αγγλική εφημερίδα "Mirror" φιλοξένησε αφιέρωμα, μέσω της ιστοσελίδας της, στα 10 καλύτερα (ή χειρότερα αν προτιμάτε) παρατσούκλια στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ιδού το απίστευτα ευρηματικό αφιέρωμα που σκαρφίστηκαν οι Άγγλοι συντάκτες:

Τζέισον ΜακΑτίρ - "Τρίγκερ": Ο Τζέισον ΜακΑτίρ έκανε καριέρα λέγοντας ηλίθια πράγματα. Κάποτε πήγε να αγοράσει πίτσα και ζήτησε να την κόψουν σε τέσσερα κομμάτια, καθώς δεν πεινούσε πολύ...

Τζόναθαν Γουντγκέιτ - "Βίλατζ": Παρόλο που το αρνείται, ο Γούντγκεϊτ ήταν γνωστός ως "Βίλατζ" (ηλίθιος), την εποχή που ήταν στη Λιντς. Εάν τον έχετε ακούσει ποτέ σε συνέντευξη μετά από ματς θα καταλάβετε το γιατί.

Φραντς Μπεκενμπάουερ - "Αυτοκράτορας" ή "Κάιζερ": Κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και ως προπονητής, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ δεν θα χρειαστεί να αγοράσει ποτέ ξανά μπύρα στη Γερμανία. Κέρδισε επίσης τα προσωνύμια "Ο Αυτοκράτορας", "Ο Κάιζερ" και "Θεός".

Στιούαρτ Πιρς - "Σάικο": Εάν έχετε δει τον Άγγλο αμυντικό σε δράση θα καταλάβετε πώς απέκτησε αυτό το προσωνύμιο. Το γεγονός πως ο Πιρς δεν τα παρατούσε ποτέ καθώς και τα επιθετικά του τάκλιν, ήταν στοιχεία που τρομοκρατούσαν τους αντιπάλους αλλά και τους συμπαίκτες του. Δείτε απλώς τον πανηγυρισμό του.

Τζενάρο Γκατούζο - "Μπρέιβχαρτ": Φανταστείτε τον σκληρό Ιταλό να είναι βαμμένος με τα χρώματα που ήταν ο Μελ Γκίμπσον στην πασίγνωστη ταινία "Braveheart". Αυτο έκαναν πάντως οι οπαδοί των Ρέιντζερς κατά το διάστημα της θητείας του εκεί στα τέλη της δεκαετίας του '90, ενώ τον αγαπούν μέχρι σήμερα. Ειδικά όταν η Ιταλία αντιμετωπίζει την Αγγλία.

Φιτζ Χολ - "Ένα μέγεθος": Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις για αυτό το παρατσούκλι.

Ρίτσαρντ Ράιτ - "Ρίτσαρντ Ρονγκ": Το προσωνύμιο αυτό αποτελεί φόρο... τιμής στον πρώην τερματοφύλακα της Άρσεναλ, της Έβερτον και της Εθνικής Αγγλίας, για τα αμέτρητα λάθη που έχει κάνει κάτω από τα γκολπόστ.

Φέρεντς Πούσκας - "Ο καλπάζων συνταγματάρχης": Μπροστά στο παρατσούκλι του σπουδαίου Φέρεντς Πούσκας, τα αντίστοιχα που υπάρχουν για τους Μπέκαμ (Μπεκς), Γκιγκς (Γκίγκσι) και Λάμπαρντ (Λαμπς) είναι απλοϊκά. Απέκτησε αυτό το παρατσούκλι επειδή έπαιξε για την ομάδα στρατού της Ουγγαρίας, όπου πήρε τον τίτλο του στρατηγού.

Γκάρι Ντόχερτι - "Ο κόκκινος Πελέ": Είμαστε σίγουροι ότι οι οπαδοί που ονόμασαν τον πρώην αμυντικό της Τότεναμ, Γκάρι Ντόχερτι, ως "κόκκινο Πελέ" ήταν ειρωνικοί, όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Έχει κόκκινα μαλλιά, ενώ με τον τρόπο παιχνιδιού του είχε τις δυνατότητες να γίνει μεγάλός όσο ο Πελέ...

Ρενέ Χιγκίτα - "Ο σκορπιός": Κέρδισε δικαιωματικά αυτό το προσωνύμιο εξαιτίας της σπουδαίας απόκρουσης που έκανε ο Κολομβιανός γκολκίπερ κόντρα στην Αγγλία.

Οι 10 κορυφαίοι της Πρέμιερ Λιγκ!


Την περασμένη σεζόν ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο που "βομβάρδιζε" τα αντίπαλα δίχτυα στο αγγλικό πρωτάθλημα (και όχι μόνο), ενώ φέτος ο Φερνάντο Τόρες φαίνεται αποφασισμένος να πάρει τη σκυτάλη και να κόψει αυτός πρώτος το νήμα στον πίνακα των σκόρερ, έχοντας ήδη πέντε τέρματα στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ποιός είναι όμως άραγε, ο κορυφαίος ξένος επιθετικός στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία αποτελεί κατά πολλούς το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο; Η αγγλική εφημερίδα "Sun" μπήκε στη διαδικασία να κάνει συγκρίσεις, και τελικά κατέληξε στην "χρυσή λίστα", με τους 10 σπουδαιότερους γκολτζήδες που έχουν ξεχωρίσει στο "Νησί".

Ιδού οι 10 κορυφαίοι ξένοι στράικερς, μαζί με τα σχόλια της αγγλικής εφημερίδας:

Νο 10. Τζίμι-Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ: Ο Χάσελμπαϊνκ εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα μέρης μας, όταν υπέγραψε το 1997 στη Λιντς. Ο ελάχιστα γνωστός τότε επιθετικός έγινε από τα πιο "καυτά" πιστόλια της Πρέμιερ Λιγκ με δύο εκθαμβωτικές σεζόν στο Έλαντ Ρόουντ. Και μετά από μία χρονιά στην Ισπανία, ο τρομερός Ολλανδός επέστρεψε για να συνεχίσει τη δουλειά του στην Τσέλσι.

Νο 9: Ντιντιέ Ντρογκμπά: Ο φορ της Τσέλσι μπορεί να μην είναι ο πιο δημοφιλής σταρ που ήρθε στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι αποτελεί μία διαρκή απειλή στη γραμμή κρούσης. Ο Ντρογκμπά είναι ένας από τους πιο δυνατούς επιθετικούς και τα γκολ του είναι καθοριστικά όσον αφορά στις πρόσφατες κατακτήσεις τροπαίων των "μπλε".

Νο 8: Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ: Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο θα κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Νορβηγός απέκτησε τη φήμη της σούπερ αλλαγής και η παραγωγικότητά του την εποχή που έπαιξε στην Αγγλία ήταν εκπληκτική. Ένας τραυματισμός στο γόνατο ανάγκασε δυστυχώς το αστέρι αυτό να δώσει πρόωρο τέλος στην καριέρα του την περυσινή σεζόν.

Νο 7: Γιούργκεν Κλίνσμαν: Η Τότεναμ έβγαλε λαγό από το καπέλο της, αποκτώντας τον Γερμανό επιθετικό 14 χρόνια πριν. Ο Κλίνσμαν είχε κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι εκείνη τη σεζόν, συνθέτοντας ένα φοβερό δίδυμο με τον Τέντι Σέρινχαμ. Τρία χρόνια μετά επέστρεψε στην ομάδα για ένα σύντομο πέρασμα, που ήταν πάντως εξίσου παραγωγικό.

Νο 6: Φερνάντο Τόρες: Ο χρόνος θα δείξει πόσο ψηλά θα σκαρφαλώσει ο Τόρες. Η ισπανική αποκάλυψη έχει διαπρέψει από τοτε που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Λίβερπουλ. Ο "Ελ Νίνιο" μετράει ήδη 29 γκολ σε 35 ματς που ξεκίνησε βασικός μέχρι στιγμής, ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα πετύχει και άλλα. Όμως για πόσο καιρό ακόμη οι "κόκκινοι" θα τον κρατήσουν στο Άνφιλντ;

Νο 5: Τζαφράνκο Τζόλα: Στις επτά σεζόν του στην Τσέλσι, ο Ιταλός έκανε αρκετά ώστε να ανακηρυχτεί ως ο σπουδαιότερος παίκτης που έχει φορέσει ποτέ τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Τζόλα ήταν κάτι σαν... φρέσκια αναπνοή, καθώς ήταν τακτικός σκόρερ, ενώ ενέπνεε τους συμπαίκτες του, που δεν ήταν τόσο ταλαντούχοι όσο αυτός. Τώρα δοκιμάζει τα μαγικά του ως προπονητής της Γουέστ Χαμ.

Νο 4: Ντένις Μπέργκαμπ: Η Άρσεναλ είχε αρκετούς σπουδαίους ξένους σκόρερ και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ολλανδός Ντένις ήταν ο καλύτερος από όλους. Ο Μπέργκαμπ έφτασε στο Βόρειο Λονδίνο 13 χρόνια πριν και ομόρφυνε την Πρέμιερ Λιγκ. Ένας παίκτης-κομπιούτερ που ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από το παιχνίδι.

Νο 3: Ρουντ φαν Νίστελροϊ: Αφού ξεπέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που απείλησε να χαλάσει τη μετακίνησή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολλανδός κατέληξε να γίνει ήρωας στο Ολντ Τράφορντ. Ο μέσος όρος του Φαν Νίστελροϊ ήταν δύο τέρματα ανά τρία ματς με τους "κόκκινους διαβόλους" και εξακολουθεί να πυροβολεί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Νο 2: Ερίκ Καντονά: Μπορεί να πιστεύετε πως ο Καντονά είναι τεμπέλης, αλαζόνας, βίαιος ή και τα τρία μαζί, ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που μπορούν να αμφισβητήσουν το τεράστιο ταλέντο του. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν μία από τις καλύτερες μεταγραφές του Άλεξ Φέργκιουσον και βοήθησε τη Γιουνάιτεντ να γεμίσει την τροπαιοθήκη της τη δεκαετία του '90. Παρά το γεγονός ότι σταμάτησε την καριέρα του σε ηλικία 30 ετών, παραμένει θρύλος στη Γιουνάιτεντ.

Νο 1: Τιερί Ανρί: Ο Ανρί νικάει στο φώτο-φίνις. Ο Γάλλος αρχικά δυσκολεύτηκε στην Άρσεναλ το 1999, όμως όταν αποχώρησε οκτώ χρόνια αργότερα, είχε βάλει το όνομά του στην ιστορία. Ο Ανρί είναι ο μεγαλύτερος ξένος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία των "κανονιέρηδων" τον 21ο αιώνα.


Τα 20 ομορφότερα γκολ με την υπογραφή του "κανονιέρη" Τιερί Ανρί:

Μουντιάλ 2010: "Πάρτι" στην Βενεζουέλα οι Βραζιλιάνοι


Με τους Κακά, Ρομπίνιο και Αντριάνο στην επίθεση να κάνουν ότι θέλουν, η Βραζιλία επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Βενεζουέλας με 4-0 μέσα στο Σαν Κριστομπάλ και έπιασε ξανά την Αργεντινή στην δεύτερη θέση του προκριματικού ομίλου της Νοτίου Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο
Βολιβία - Περού 3-0 (4' και 16' Μποτέρο, 81' Γκαρσία)
Αργεντινή - Ουρουγουάη 2-1 (6' Μέσι, 13' Αγκουέρο / 40' Λουγκάνο)
Κολομβία - Παραγουάη 0-1 (9' Καμπάνιας)

Κυριακή
Βενεζουέλα - Βραζιλία 0-4 (6' Κακά, 10' και 67' Ρομπίνιο, 19' Αντριάνο)
Εκουαδόρ - Χιλή 1-0 (71' Μπενίτεζ)