Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2008

Η Βαγιαδολίδ «λύγισε» την Σεβίλλη, άφησε βαθμούς στην Αλμερία η Ρεάλ...


«Γκέλαρε» η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» δεν μπόρεσε να «σφραγίσει» τη νίκη με δεύτερο γκολ, μετά απ’ αυτό του Ραούλ στο πρώτο μέρος, δεχόμενη την ισοφάριση από την Αλμερία στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Σημαντική νίκη σημείωσε η Εσπανιόλ επί της Οσασούνα με 1-0, όπως και η Χιχόν σε βάρος της Νουμάνθια, με σκορ 3-1. Ουέλβα και Χετάφε αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Εσπανιόλ-Οσασούνα 1-0

Ραούλ Ταμούδο 60’

Ουέλβα-Χετάφε 1-1
Γκερέρο 49’ / Αλμπίν 82’
** Στο 61’ αποβλήθηκε ο Αμοέδο της Ουέλβα

Χιχόν-Νουμάνθια 3-1
Μοράν 33’, Μπίλιτς 65’, (πέναλτι) 76’ / Γκοϊρία 19’

Βαγιαδολίδ-Σεβίλλη 3-2
Γκονθάλεθ 43’, Κανόμπιο 50’, 63’ / Ρενάτο 18’, Νάβας 26’
** Στο 35’ αποβλήθηκε ο Λουίς Φαμπιάνο της Σεβίλλης

Αλμερία-Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
Πιάτι 82’ / Ραούλ 38’

Μπέτις-Λα Κορούνια (σε εξέλιξη) Χθες: Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 1-4
Ετσεμπερία 28’ / Ρόσι 24’, Πιρές 53’, Καθόρλα 59’, Αλτινόρ 90’

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα 2-0
Αγκουέρο 14’, 28’
Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 1-4
Ντούντα 13’ / Τσάβι 6’, 52’, Μέσι 19’, Ουέλινγκτον (αυτογκόλ) 81’
Βαλένθια-Σανταντέρ 2-4
Βίγια (πέναλτι) 28’, Χοακίν 70’ / Τσιτέ 24’, 49’, 80’, Αλμπέλδα (αυτογκόλ) 85’

Τα συνθήματα που έλεγαν κατά Ντέμη




«Κοίτα πως κατάντησες την ΑΕΚ ρε κοντέ»

«Εεε οοο βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ»

«Ντέμη γα… και άντε παραιτήσου»

«ΑΕΚ σ’ αγαπώ, Ντέμη δεν σε θέλουμε και φύγε από εδώ»

«Όποιος δεν μπορεί, να πάει να...»

«Παίκτες μπουρδ… βγάλτε τη φανέλα»

Super League: Ανασκόπηση 8ης αγωνιστικής


Σ'αυτήν την αγωνιστικη έγινε το ακριβώς αντίθετο με την προηγούμενη, οι τρείς "μεγάλοι" νίκησαν, αν και δύσκολα. Η ΑΕΚ κατέβαλε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε στις νίκες με 2 γκολ στις καθυστερήσεις. Μετα από αυτό τον αγώνα ο Ντέμης Νικολαϊδης παρετήθηκε από πρόεδρος της ΑΕΚ. Επιστροφή στις νίκες και για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι επικράτησαν με 2-1 μέσα στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και δύναμη για τον αγώνα της Τρίτης με την Βέρντερ.

Ο Ολυμπιακός από το 1ο ημίχρονο πέτυχε 2 γκολ και επικράτησε με 2-0 του Εργοτέλη, παραμένοντας στην κορυφή. Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Ηρακλή και ΠΑΟΚ.

Στα παιχνίδια Άρης-Λάρισα και Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός δεν μπήκε κανένα γκολ και τέλειωσαν 0-0! Την Κυριακή, η Ξάνθη πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το Ηράκλειο κόντρα στον απογοητευτικό ΟΦΗ, ενώ με 1-0 επικράτησε ο Πανθρακικός του Θρασύβουλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Λεβαδειακός-Πανσερραϊκός 0-0
Άρης-Λάρισα 0-0

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2


ΚΥΡΙΑΚΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΦΗ-Ξάνθη 0-2
Πανθρακικός-Θρασύβουλος 1-0
ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-1
Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1
Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 19

2. Ξάνθη 17

3. ΠΑΟΚ 16

4. Παναθηναϊκός 14

5. ΑΕΚ 13

6. Εργοτέλης 12

7. Λάρισα 12

8. Πανιώνιος 11

9. Άρης 10

10. Πανθρακικός 10

11. Λεβαδειακός 9

12. Πανσερραϊκός 8

13. Αστέρας 7

14. Ηρακλής 5

15. Θρασύβουλος 4

16. ΟΦΗ 4


Τα ΤΟΠ-5 γκολ του Σαβ/κου (ΒΙΝΤΕΟ)

Nτελ Πιέρο (Ρόμα-Γιουβέντους 0-2)



Nτιέγκο (Βέρντερ-Χέρτα 5-1)



Tσάβι (Μάλαγα-Μπαρτσελόνα 1-4)



Μαρσελάο (ΑΕΚ-Εργοτέλης 2-1)



Τζεμπούρ (ΑΕΚ-Εργοτέλης 2-1)



*** ΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΓΚΟΛ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ (ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ)

ΚΥΠΡΟΣ: Νίκη και πρωτιά για Ομόνοια


Στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Κύπρου πέρασε η Ομόνοια, η οποία επιβλήθηκε εκτός έδρας της ΑΠΕΠ με 3-1 για την έβδομη αγωνιστική, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Χριστοφή, που σημείωσε τα δυο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, ο Εθνικός Άχνας κέρδισε εύκολα την ΑΕΛ με 3-1, ενώ και η Δόξα Κατωκοπιάς επιβλήθηκε εντός έδρας της ΑΕ Πάφου με 1-0, χάρη σε γκολ του Σερτζιάο.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Παρασκευή 31/10

Ανόρθωση- ΑΠΟΠ/ Κινύρας 2-0
(88΄, 92΄Φρούσος )

Σάββατο 1/11

ΑΠΟΕΛ – Ενωσης Παραλιμνίου 1-0
(11΄Ονουάτσι )

Απόλλωνας Λεμεσού – ΑΕ Κιτίου 1-0
(82΄Σανγκόι πεν. )

Ατρόμητος Γεροσκήπου – ΑΛΚΗ Λάρνακας 0-0

Κυριακή 2/11

Δόξα Κατωκοπιάς– ΑΕ Πάφος 1-0
(60΄ Σερτζιάο)

ΑΠΕΠ – Ομόνοια 1-3
(58΄ Σάμι Γκτάρι – 31΄Αγκίρε πεν. , 63΄, 88΄Χριστοφής )

Εθνικός Άχνας – ΑΕΛ 3-1
(23΄Αλέκου , 45΄Λαχάι , 53΄Αλέκου – 50΄Σιντιμπέ αυτογκόλ)

Ιντερ: "Xάνει" και την Ανόρθωση ο Αντριάνο!


Ο Ζοσέ Μουρίνιο "συγχώρεσε" τον Χούλιο Κρους για την αγωνιστική απειθαρχία που επέδειξε ο Αργεντινός φορ στο ματς με τη Τζένοα, όχι όμως και τον Αντριάνο.

Ο "special one" εξακολουθεί να έχει στη "μαύρη λίστα" τον Βραζιλιάνο φορ, και αυτό φάνηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την Κυριακή, καθώς ο "αυτοκράτορας" δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των πρωταθλητών Ιταλίας για το ματς της Τρίτης με την Ανόρθωση στο "ΓΣΠ", για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πέρα από τον Αντριάνο, δεν θα ταξιδέψουν επίσης στην Κύπρο και οι τραυματίες Κίβου, Φίγκο, Χιμένες και Ρίβας.

Αναλυτικά η αποστολή της Ίντερ: Τόλντο, Ζούλιο Σέζαρ, Ορλαντόνι, Κόρδομπα, Μάξουελ, Μαϊκόν, Μπουρδίσο, Ματεράτσι, Σαντόν, Ζανέτι, Στάνκοβιτς, Βιεϊρά, Καμπιάσο, Μανσίνι, Μπολτσόνι, Τρεμολάντα, Κουαρέσμα, Ιμπραΐμοβιτς, Κρους, Ντέστρο, Μπαλοτέλι

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΜΕ ΘΑΥΜΑ !!!


Στο συγκλονιστικότερο φινάλε στην ιστορία της Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον με McLaren κατέκτησε τον Παγκόσμιο τίτλο!

Ο Βρετανός πέρασε στην τελευταία στροφή (!) τον Τίμο Γκλοκ για να ανεβεί στην 5η θέση (με την 6η έχανε το πρωτάθλημα) ξεπερνώντας τον Μάσα κατά ένα βαθμό!

Την "πρωτιά" στον αγώνα κατέλαβε ο Φελίπε Μάσα με Ferrari, ο οποίος έφτασε τους 97 βαθμούς, ωστόσο οι 98 βαθμοί του Χάμιλτον του έδωσαν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στους κατασκευαστές, Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Ferrari με 172, αφήνοντας τη McLaren στους 151.

Ηρακλής-ΠΑΟΚ 1-1


Θα αργήσει ακόμα η πρώτη φετινή ήττα του ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λίγκα, καθώς δεν ηττήθηκε ούτε στο «Καυτανζόγλειο» μένοντας στο 1-1 με τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 8η αγωνιστική.

Ο Ντιέ με εκτέλεση πέναλτι στο 4΄ άνοιξε το σκορ για τον «Γηραιό», που είχε την έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο «Δικέφαλος του Βορρά» με ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 71΄ με τον Μαλεζά.

Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-0


Επτά λεπτά αποδείχθηκαν αρκετά για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να κάνει το «5 στα 5» στο Καραϊσκάκη. Κοβάσεβιτς (28’) και Ντουντού (35’) πέτυχαν τα γκολ στη νίκη με 2-0 επί του Εργοτέλη, που διατήρησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοσή του, ο πρωταθλητής ήταν σοβαρός, αποφασιστικός και ουσιαστικός στο πρώτο μέρος, όταν και πέτυχε το στόχό του, ενώ βρήκε απέναντι του έναν μέτριο Εργοτέλη, που ελάχιστα μπόρεσε να απειλήσει.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι, Κοβάτσεβιτς (76' Όσκαρ), Ντιόγκο, Ζεβλάκοβ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Α.Παπαδόπουλος (90' Κ. Παπαδόπουλος), Λέτο (69' Τζόρτζεβιτς), Πάντος.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Πλάσενγκερ, Φερνάντες, Ορφανός, Ογκουνσότο, Κορδονούρης, Ζούνιορ (81' Φραγκουλάκης), Μπουντιμίρ, Γραμμόζης (59' Ρομάνο), Ροζέριο (59' Κουτσιανικούλης), Κένεντι.

Παραιτήθηκε ο Νικολαΐδης!


Την απόφαση να παραιτηθεί από την προεδρία της ΑΕΚ πήρε ο Ντέμης Νικολαΐδης, μετά τα συνθήματα που ακούστηκαν εις βάρος του από τους φίλους της Ένωσης, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης.

"Δεν περίμενα ποτέ ότι τα πιο απογοητευτικά συναισθήματα μου θα ήταν μετά από νίκη της ομάδας. Λόγω της συμπεριφοράς του κόσμου σήμερα. Είχα ως στόχο να αλλάξω νοοτροπία στον κόσμο, αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό δεν είναι καρφί για τον κόσμο, αλλά λάθος δικό μου. Δεν μπορώ να είμαι πρόεδρος μιας ομάδας που γιουχάρεται όταν πετυχαίνει γκολ. Όσο τραγικοί ήμασταν με τον Θρασύβουλο, τόσο συγκλονιστικοί ήμασταν σήμερα, όπου η ομάδα ήθελε χειροκρότημα και όχι γιούχα.

Αν ακόμη μπορώ να επηρεάσω μια μερίδα του κόσμου, τότε τους λέω πως πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα και ας γιουχάρουν μετά το 90ό λεπτό αν είναι κακό το αποτέλεσμα ή η απόδοση δεν είναι καλή. Αν γιουχάρουμε την ώρα του αγώνα, είναι σαν να σκάβουμε μόνοι τον λάκκο μας και αυτό η ΑΕΚ το κάνει χρόνια. Το πρόβλημα μας, είναι εσωτερικό. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει ΔΣ και θα μάθετε τον αντικαταστάτη μου. Εγώ φταίω γιατί δεν κατάφερα να δημιουργήσω ένα καλύτερο κοινό για την ομάδα. Δεν παίρνω αποφάσεις που μπορεί να μετανιώσω την επόμενη μέρα. Για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, με βλέπουν σαν εχθρό. Αρα είναι ίσως θετικό το ότι φεύγω για να συσπειρωθούν γύρω από την ομάδα.

Όπως πέρυσι ήταν καλή η αλλαγή του προπονητή, η οποία επίσης ήταν κόντρα στην φιλοσοφία μου. Είναι σοκαριστικό να γιουχάρουν μετά από γκολ και αυτοί που φώναζαν το σύνθημα για τους παίκτες, να βγάλουν τις φανέλες, ίσως πρώτα θα πρέπει να βγάλουν τα κασκόλ που φοράνε. Φεύγω ενώ γενικά η ΑΕΚ είναι σε άνοδο. Σύντομα θα έχετε νέα για το γήπεδο και για το αγωνιστικό κομμάτι, αν ο κόσμος πιστέψει σ' αυτή την ομάδα, θα πανηγυρίσει.

Μίλησα με τον Δώνη και θα μιλήσω και μετά. Ο μόνος λόγος που έμενα, είναι ο προπονητής και οι παίκτες που τους αγαπάω. Τώρα πρέπει να συσπειρωθούν όλοι δίπλα στην ομάδα. Έχουμε καλύτερο προπονητή και παίκτες από πέρυσι και χρειάζεται ψυχραιμία. Αν έχουν κακή απόδοση δεν σημαίνει πως είναι κακοί παίκτες. Δεν έχω μετανιώσει από τα 20 μου και μετά για καμία απόφαση μου. Κακό στην ομάδα μου δεν έκανα", δήλωσε ο Νικολαΐδης.

ΑΕΚ-Αστέρας Τρ. 2-1: Ανω-Κάτω η ΆΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ ΤΑ ΓΚΟΛ)


Η ΑΕΚ αποδοκιμάστηκε μέχρι το 90' από τους οπαδούς της, όμως μέσα σε 2 λεπτά οι Μαϊστόροβιτς και Τζιμπούρ γύρισαν το ματς!

Οι γηπεδούχοι… κατάφεραν το ακατόρθωτο, νικώντας με 2-1, χάρη σε τέρματα που σημείωσαν από το 90΄ και μετά!
Ο Μαϊστόροβιτς έφερε το ματς στα ίσα με τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα και ο Ρέφικ Τζεμπούρ έστειλε στην «Ένωση» στους… επτά ουρανούς με ένα εκπληκτικό «ψαλίδι» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Από πλευράς των Τριπολιτσιωτών, ο Μαρσελάο είχε ανοίξει το σκορ με απευθείας φάουλ στο 67’.

Διχασμός στην εξέδρα

Εικόνα απόλυτου διχασμού στην κερκίδα της ΑΕΚ. Από τη μία οπαδοί που αποδοκίμαζαν-ειδικά μετά το 0-1-παίκτες, προπονητή και τον Ντέμη Νικολαΐδη, ενώ δεν άλλαξαν στάση ακόμη και μετά την ανατροπή του σκορ (μάλιστα κάποιοι αποδοκίμαζαν στη στιγμή της ισοφάρισης και στο 2-1). Από την άλλη οι οπαδοί που χειροκρότησαν τους ποδοσφαιριστές, το Γιώργο Δώνη και τη διοίκηση και αποδοκίμαζαν όσους... αποδοκίμαζαν. Μάλιστα δεν έλειψαν και κάποια επεισόδια, που σταμάτησαν με την παρέμβαση ψυχραιμοτέρων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Γεωργέας, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Πελετιέρι (46' Ρίκκα), Καφές, Ζορμπάς (72΄ Λαγός), Σκόκο, Εντίνιο (46' Τζεμπούρ), Μπλάνκο

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Μπαστιά, Καρντόσο, Ζαϊρί, Νταμόντε (56' Κανακούδης), Φιλομένο, Ντουαλά (56' Τσέζαρεκ)

0-1



1-1



2-1

Scottish PL: Παρέμεινε στην κορυφή η Σέλτικ !


Η Σέλτικ επικράτησε με 2-0 της Χαρτς μέσα στο "Τάινκαστλ" και είναι και πάλι μόνη στην κορυφή, φυσικά με ένα ματς περισσότερο από την Ρέιντζερς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:


Σάββατο
Αμπερντίν - Κιλμάρνοκ 1-0 (51' Αλούκο)
Φόλκερκ - Νταντί Γιουν. 0-0
Μάδεργουελ - Χάμιλτον 2-0 (37' και 66' Πόρτερ)
Ρέιντζερς - Ινβερνές 5-0 (7' Νόβο, 14', 19' 28' πεν. Μπόιντ, 45' Μίλερ)
Σεντ Μίρεν - Χιμπέρνιαν 0-0

Κυριακή
Χαρτς - Σέλτικ 0-2 (7' Μαλόνεϊ, 19' Κάλντγουελ)

Α1: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: 80-71


Με τον Μίλος Τεόντοσιτς να βρίσκει τον (πολύ) καλό του εαυτό, τον Γιοτάμ Χαλπερίν να πυροβολεί ασταμάτητα στο πρώτο ημίχρονο και με μια συντήρηση... δυνάμεων -και ποιότητας- στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 80-71 και εξέτισε την ποινή του όσον αφορά το άδειο ΣΕΦ που είδαμε και πάλι.


Τα δεκάλεπτα:
22-17, 43-31, 65-47, 80-71

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Πελεκάνος (6ρ., 2ασ.), Τσίλντρες 7, Βούιτσιτς 4, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 5 (6ρ.), Χαλπερίν 18 (2/2β., 2/2διπ., 4/6τρ.), Γκριρ 10 (5/5διπ.), Έρτσεγκ 9, Πρίντεζης 3, Βουγιούκας 7, Τεόντοσιτς 17 (2/3δ., 4/4τρ., 2ασ.).

ΠΑΟΚ (Αργύρης Πεδουλάκης): Ουέσον 7 (6ρ.), Καυκής 14 (2τρ., 3ρ., 4ασ.), Χαρίσης 10 (2τρ.), Βασιλειάδης 13 (1τρ., 5ρ., 4ασ.), Κυρίτσης 4, Τσιάρας 7 (1τρ., 4ρ., 3ασ.), Ντιαρά 13 (3τρ., 5ρ.), Σίμτσακ, Μαρμαρινός 3.

Πανθρακικός-Θρασύβουλος 1-0

Την τρίτη του νίκη στη Super League πέτυχε ο Πανθρακικός, που επικράτησε με 1-0 του Θρασύβουλου στην Κομοτηνή, χάρις σε γκολ του Ριέρα στο 14ο λεπτό.

Με το τρίποντο αυτό, οι Θρακιώτες έφτασαν τους 10 βαθμούς και ξέφυγαν σημαντικά από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται η ομάδα της Φυλής, με μόλις 4 βαθμούς.

ΟΦΗ-Ξάνθη 0-2


Ο κατήφορος του ΟΦΗ συνεχίστηκε. Οι Κρήτες γνώρισαν την ήττα στο "Παγκρήτιο" και παρέμειναν στον "πάτο" της κατάταξης. Οι παίκτες του Φράντισεκ Στράκα, σε παιχνίδι κομβικής σημασίας είχαν κακή απόδοση, καθώς δεν δημιούργησαν ούτε μία κλασσική ευκαιρία και δίκαια γνώρισαν την ήττα.

Η Ξάνθη ήταν υποφερτή και εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες των γηπεδούχων. Ο Σουάνης έκανε την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, πετυχαίνοντας τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων.

Serie A: "Γκέλες" για Φιορεντίνα και Ουντινέζε!


Την Κυριακή για την 10η αγωνιστική της Serie A, η Ουντινέζε κατάφερε να ισοφαρίσει την Τζένοα, η οποία μέσα σε ένα τρίλεπτο πήρε την πρωτοπορία στο σκορ και απέσπασαν ισοπαλία 2-2 εντός έδρας.

Στο μεταξύ, η Παλέρμο επιβλήθηκε άνετα της Κιέβο με 3-0, ενώ η Μπολόνια, γνώρισε βαριά εκτός έδρας ήττα από την Κάλιαρι με 5-1.

Το Σάββατο (01/11) σημαντική νίκη πέτυχε η Γιουβέντους, καθώς στο ντέρμπι της αγωνιστικής, επικράτησε άνετα της Ρόμα με 2-0 και βελτίωσε αισθητά τη θέση της στην βαθμολογία. Παράλληλα, κατά μεγάλο ποσοστό έθεσε τους Ρωμαίους ουσιαστικά νοκ-άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου, όσο και αν είναι νωρίς στη σεζόν, αφού με μόλις επτά βαθμούς σε εννέα αγώνες θα πρέπει να ξεχάσουν για φέτος τα μεγαλεία...

Νίκη με... τη ψυχή στο στόμα πέτυχε και η Ίντερ, καθώς με τέρμα του Κόρντομπα στις καθυστερήσεις, η προσεχής αντίπαλος της Ανόρθωσης στο Champions League επιβλήθηκε με 3-2 εκτός έδρας της Ρετζίνα.

ΣΑΒΒΑΤΟ, 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ρετζίνα-Ίντερ 2-3

(34' Κότζα, 53' Μπριέντζα - 9' Μαϊκόν, 23' Βιεϊρά, 91' Κόρντομπα)

Γιουβέντους-Ρόμα 2-0
(37' Ντελ Πιέρο, 47' Μαρκιόνι)

ΚΥΡΙΑΚΗ, 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αταλάντα-Λέτσε 0-0

Κάλιαρι-Μπολόνια 5-1

(44’, 50’ Ακουαφρέσκα, 48’ Κόντι, 68’, 84’ Τζέντα – 18’ Ντι Βάιο)

Λάτσιο-Κατάνια 1-0

(85’ Φότζια)

Παλέρμο-Κιέβο 3-0

(23’ πεν. Μίκολι, 37’ Κιάερ, 45+1’ Καβάνι)

Σαμπντόρια-Τορίνο 1-0

(85’ Μπελούτσι)

Σιένα-Φιορεντίνα 1-0

(76’ Χάρτζα)

Ουντινέζε-Τζένοα 2-2

(4’ πεν. Ντ’ Αγκοστίνο, 78’ Κουαλιαρέλα – 64’ πεν. Μιλίτο, 67’ Σκούλι)

Superleague Formula: Μία από τα ίδια στην Ιταλία


Το μονοθέσιο του Ολυμπιακού συνεχίζει να ταλαιπωρείται από προβλήματα και δεν τερμάτισε ούτε στην Βαλελούνγκα με τον Κατσίμη να κάθεται πίσω από το τιμόνι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας πιλότος έτρεξε με τραυματισμένο χέρι από τις κατατακτήριες του Σαββάτου.

Click here to find out more!Στον πρώτο αγώνα ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από την 16η θέση του grid και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος του χωρίς να έχει την δυνατότητα να πιέσει τα προπορευόμενα μονοθέσια. Την κούρσα κέρδισε η ομάδα του Πεκίνου δείχνοντας για μία ακόμη φορά πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Στην δεύτερο αγώνα ο Κατσίμης ξεκίνησε από τις πρώτες θέσεις αλλά λίγα λεπτά πριν το τέλος και ενώ βρισκόταν σε πολύ καλή θέση έκανε ένα λάθος σε μία στροφή, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και παρέσυρε εκτός αγώνα και την Τότεναμ. Την καρό σημαία στον δεύτερο αγώνα πήρε η Πόρτο.

Ολυμπιακός: Θέλει να φύγει ο Λέτο ;


Ο Αργεντινός μέσος θέλει να φύγει από την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Goal" δεν έχει το παραμικρό κίνητρο στον Θρύλο, ενώ και οι σχέσεις του με τον Ερνέστο Βαλβέρδε δεν βρίσκονται και στο καλύτερο τους επίπεδο.

Βάση λοιπόν όσων εκμυστηρεύτηκε ο Αργεντίνος σε συμπατριώτη του το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται, ο 22χρονος τόνισε πως δεν τα πάει καλά με τον προπονητή του, καθώς έχει παράπονα απ' αυτόν.

"Ο Λέτο εκτιμά πως δεν ασχολείται μαζί του πια ο Βάσκος και αυτό συνιστά πρόβλημα, αφού πιστεύει πως δεν έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή και αυτό τον έχει επηρεάσει".

Όσον αφορά τον λόγο της επιλογής να έρθει το καλοκαίρι στον Θρύλο, ο φερόμενος ως φίλος του αποκάλυψε ότι έγινε μόνο και μόνο επειδή οι νταμπλούχοι θα συμμετείχαν στο Champions League.

"Ήταν μια εξαιρετική προοπτική να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση έφερε τα πάνω-κάτω στην ψυχολογία του.

Το UEFA είναι μια διοργάνωση που δεν ιντριγκάρει και ιδιαίτερα τον 22χρονο μέσο, αφού θεωρεί ότι δεν μπορεί να... φανεί όσο θα ήθελε έτσι ώστε να επιστρέψει στην Λίβερπουλ".

Αναφορικά με το μέλλον του Λέτο στον Πειραιά, επισήμανε πως θέλει το καλοκαίρι να γυρίσει στην Λίβερπουλ, ενώ ο μεγάλος του φόβος είναι ότι δεν μπορεί να φανεί σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, γιατί δεν έχει μεγάλη προβολή στο εξωτερικό.

Στο ενδεχόμενο που οι ερυθρόλευκοι θελήσουν να να τον διώξουν στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, ο συμπατριώτης του αριστερού μέσου ήταν κάθετος πως τότε θα διεκδικήσει όλα τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο του μέχρι τον Ιούνιο.

ΠΑΟ: Χωρίς τον Ίβανσιτς στη Βρέμη


Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε σήμερα την προετοιμασία του για το παιχνίδι της Τρίτης με τη Βέρντερ στη Βρέμη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ και ο προπονητής του Χενκ Τεν Κάτε ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που θα αναχωρήσουν αύριο στις 10 το πρωί, με πτήση τσάρτερ.

Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι Ίβανσιτς, Λεοντίου, που είναι τραυματίες και ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας, Λεοντίου, Μελίσσης, Σιόντης, Σόουζα και Πετρόπουλος.

Αύριο στις 6.30 μ.μ. ο Χενκ Τεν Κάτε θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ μισή ώρα μετά θα γίνει η τελευταία προπόνηση της ομάδας, στο «Βέζερσταντιον». Στις 3 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Τόμας Σάαφ, ενώ δύο ώρες μετά θα προπονηθεί η Βέρντερ.

«Όχι» Μπριάν στο «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον


Για την απόκτηση του επιθετικού Τζίμι Μπριάν, που αγωνίζεται στη Ρεν, έχει ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τη Γαλλία, όμως δεν υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ο 23χρονος παίκτης, που έχει συμβόλαιο με τη Ρεν μέχρι το 2010, δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Ο Μπριάν, που αγωνίζεται στην ίδια ομάδα από τότε που έγινε επαγγελματίας, έχει φέτος εννέα συμμετοχές στο γαλλικό πρωτάθλημα και πέτυχε τρία γκολ. Είναι δύο φορές διεθνής με την εθνική Γαλλίας.

Ο Ούγγρος Κασάι «σφυρίζει» στη Βρέμη


Ο Βίκτορ Κασάι θα διευθύνει την αναμέτρηση της Βέρντερ με τον Παναθηναϊκό την Τρίτη για την τέταρτη αγωνιστική του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνουν την Τρίτη, είναι:

Κλουζ-Μπορντό:
Μάσιμο Μπουσάκα (Ελβετία)
Ρόμα-Τσέλσι: Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο (Ισπανία)
Ανόρθωση-Ίντερ: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)
Βέρντερ-Παναθηναϊκός: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Σαχτάρ: Αλέν Αμέρ (Λουξεμβούργο)
Μπαρτσελόνα-Βασιλεία: Αλεξάντρου Νταν Τούντορ (Ρουμανία)
Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Μαρσέιγ-ΠΣΒ Αϊντχόφεν: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Ντούσερ: Βρέθηκα πολύ κοντά στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι...


Ο Αλντο Ντούσερ ήταν ένας από τους παίκτες που ήθελε να εντάξει στο ρόστερ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Αργεντινός αμυντικός της Σεβίλλης μίλησε στην ιστοσελίδα της πατρίδας του, «El Patagonico» και αποκάλυψε ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να φορέσει την φανέλα των «ερυθρόλευκων», ωστόσο, από τα λεγόμενά του φάνηκε πως δεν ήταν όνειρό του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

«Το καλοκαίρι βρέθηκα κοντά στο να μεταγραφώ στον Ολυμπιακό», ήταν τα πρώτα λόγια του Ντούσερ και πρόσθεσε: «Την πρώτη φορά η πρόταση που μου έκαναν δεν ήταν αυτή που ήθελα και γι’ αυτό σταματήσαμε τις συζητήσεις. Τη δεύτερη φορά φοβήθηκα ότι θα μείνω στη Ράσινγκ και είχαμε νέες επαφές, αλλά έπειτα από λίγο εμφανίσθηκε η Σεβίλλη».