Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2008

Πρώτη τους προπόνηση για Τζιμπούρ και Πελετιέρι


Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, έγινε το απόγευμα της Τρίτης η προπόνηση της ΑΕΚ παρουσία και δύο νέων προσώπων, του Ραφίκ Τζιμπούρ και του Αγκουστίν Πελετίερι.

Τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης στην καλοκαιρινή περίοδο έκαναν ην πρώτη τους προπόνηση με την νέα τους ομάδα, ενώ πριν από αυτή ο τεχνικής της Ένωσης Γιώργος Δώνης τους παρουσίασε στους υπόλοιπους παίκτες.

Παρουσιάζεται ο "Ρίμπο"


Η Μπουνιουντκόρ προανήγγειλε την παρουσίαση του Ριβάλντο, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη.

Αρχικά, ο μέχρι πρότινος σούπερ σταρ της ΑΕΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (14.00) σε πολυτελές ξενοδοχείο της Τασκένδης και θα φωτογραφηθεί με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Στη συνέχεια (15.00) σύμφωνα με το πρόγραμμα των "χελιδονιών" θα μεταβεί στο "Στάδιο MHSK" όπου θα κάνει υπό το βλέμμα των οπαδών του συλλόγου επίδειξη υψηλής τεχνικής και θα φωτογραφηθεί.

Φιλικό μεταξύ Ιωνικού και Ολυμπιακού !

Φιλικό μεταξύ Ιωνικού και Ολυμπιακού θα διεξαχθεί το Σάββατο (20:30) στο γήπεδο της Νεάπολης. Η γενική είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ.

Μάντσεστερ Σίτι : Ετοιμάζουν πρόταση 135 εκατομμυρίων λιρών για Κριστιάνο Ρονάλντο!


Μια νέα υπερδύναμη φαίνεται να ανατέλλει στο χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι, τα οικονομικά της οποίας μετά την αγορά της από τους Άραβες, έχουν εκτοξευθεί. Μετά την «αρπαγή» του Ρομπίνιο από την Τσέλσι, έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ, ο νέος πρόεδρος των «πολιτών», Σουλεϊμάν Αλ-Φαχίμ, προανήγγειλε ότι το Γενάρη θα προσφέρει 135 εκατομμύρια λίρες για τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Επίσης, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα είναι πολύ πιθανό να κινηθεί και για τους Φερνάντο Τόρες και Σεσκ Φάμπρεγκας!

«Ο Κριστιάνο έχει πει ότι θέλει να παίξει για τον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. Θα δούμε τον Ιανουάριο αν το εννοούσε. Η Ρεάλ από ότι ξέρουμε, προσέφερε γύρω στα 90 εκατομμύρια λίρες. Όμως, για να αποκτήσεις έναν τέτοιο παίκτη, πρέπει να προσφέρεις πολλά περισσότερα, υπολογίζω κοντά στα 135 εκατομμύρια λίρες», δήλωσε ο Αλ-Φαχίμ, που οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι δέκα φορές πλουσιότερος από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Καταλήγοντας, ο ίδιος, εξήγησε: «Και γιατί να μην τα δώσουμε; Σκοπεύουμε να γίνουμε ο μεγαλύτερος σύλλογος στον κόσμο, πιο ισχυροί από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μαζί. Θέλουμε μια ομάδα που θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Δε θα ξοδεύουμε απλά χρήματα. Αν μπορούμε να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και αν τους θέλει ο προπονητής, τότε θα τους πάρουμε».

Σκέπτεται... Ρόμα ο απογοητευμένος Κρέσπο


Η επιλογή του Ζοζέ Μουρίνιο να αφήσει εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ τον Ερνάν Κρέσπο έχει προκαλέσει την αντίδραση του 33χρονου Αργεντινού που μέσω του μάνατζερ του διαμήνυσε πως στο μυαλό του υπάρχει πάντα η σκέψη της... Ρόμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του παίκτη δήλωσε πως στο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά των «τζιαλορόσι» για τον πελάτη του και πως δεν αποκλείεται να γίνει κάτι τον Δεκέμβρη, όταν θα μπορεί να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε άλλη ομάδα. Λεπτομέρεια: Ο Κρέσπο έχει ήδη αγωνιστεί στο παρελθόν και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία στην «μισητή» αντίπαλο της Ρόμα, την Λάτσιο.

«Ο Ερνάν πάντα έβλεπε με καλό μάτι την Ρόμα και ήταν πολύ κοντά στο να πάει εκεί όταν ήταν στην Τσέλσι. Είχε έρθει σε επαφή τότε με τους «τζιαλορόσι» αλλά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. Ο παίκτης δεν είναι ικανοποιημένος με αυτό που έγινε την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και τώρα πρέπει να προσπαθήσει αν αποδείξει την αξία του στην Serie A και το Coppa Italia. Κανείς από την Ρόμα δεν ήρθε σε επαφή μαζί μου αλλά θα δούμε τι θα γίνει τον Γενάρη. Τώρα ο Κρέσπο πρέπει να αποδείξει στην Ίντερ πως έκανε λάθος που δεν τον επέλεξε για το Τσάμπιονς Λιγκ», υποστήριξε ο μάνατζερ του Κρέσπο, Φερνάντο Χιντάλγκο.

Στα... μαλακά ο Ολυμπιακός


Ο φόβος για τιμωρία της έδρας σε ένα ή περισσότερα ματς του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ευτυχώς για τους ανθρώπους του Ολυμπιακού δεν θα επιβεβαιωθεί, καθώς τα όσα συνέβησαν πριν την ρεβάνς με την Ανόρθωση στο Καραϊσκάκη θα κοστίσουν στους πρωταθλητές Ελλάδος ένα βαρύ πρόστιμο. Καμία αναφορά για τα γεγονότα της προπόνησης.

Ανανέωσε για άλλα τρία χρόνια με το Eurosport o Ολυμπιακός


Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνίας συνεργασίας με το EUROSPORT για τα ερχόμενα 3 χρόνια για την αναμετάδοση των αγώνων της ομάδας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα σε 43 χώρες, σε 11 διαφορετικές γλώσσες και περίπου 130 εκ. τηλεθεατές.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα μπάσκετ με την οποία το EUROSPORT έχει απευθείας συμφωνία τηλεοπτικής αναμετάδοσης των αγώνων της για το έτος 2008-2009.

Ο Δ/ντης Marketing & Εμπορικής Ανάπτυξης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Νίκος Λεπενιώτης δήλωσε για την ανανέωση της συνεργασίας: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τη συνέχιση της συνεργασίας μας με έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους media παγκοσμίως και την επέκταση της συμφωνίας για τα ερχόμενα 3 χρόνια. Η διάρκεια της συνεργασίας μας δείχνει την εμπιστοσύνη του EUROSPORT για την αξία και τις μελλοντικές επιτυχίες της ομάδας του Ολυμπιακού. Πρόκειται για την επέκταση της πολύ επιτυχημένης περυσινής συνεργασίας μας η οποία εγκαινίασε την διεθνή προβολή και ανάπτυξη του brand του Ολυμπιακού, εκτός των συνόρων της Ελληνικής Επικράτειας καθώς οι αγώνες της ομάδας μας θα μεταδίδονται σε μαγνητοσκόπηση από το EUROSPORT 2 και το EUROSPORT ASIA-PASIFIC.

Το ενδιαφέρον για τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού είναι παγκόσμιο, το είδαμε άλλωστε όλο το φετινό καλοκαίρι και πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας να παρακολουθήσει και να θαυμάσει την ομάδα μας.».

Τετάρτη (03/09): Η μεγάλη μέρα της ΑΕΚ για το προπονητικό


Από τις πλέον σημαντικές ημέρες της διοίκησης Νικολαΐδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ θα πρέπει να χαρακτηριστεί η αυριανή (Τετάρτη, 03/09), καθώς αναμένεται να γίνουν γνωστές οι -οριστικές- εξελίξεις σχετικά με το προπονητικό κέντρο της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Συγκεκριμένα, και όπως είχε προαναγγελθεί από την περασμένη βδομάδα, στις 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα σε ποια περιοχή θα ανεγερθεί το νέο προπονητήριο, πότε θα ξεκινήσουν τα έργα και πότε θα ολοκληρωθούν.

Ένα έργο, που αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους του Ντέμη Νικολαΐδη και των συνεργατών του από τότε που ανέλαβαν τα ηνία της Ένωσης και που όπως φαίνεται φτάνει στην επίτευξή του. Αξίζει να θυμίσουμε ότι βασικός χρηματοδότης είναι ο Νίκος Νοτιάς και το κόστος της κατασκευής του αθλητικού κέντρου θα φτάσει τα 15 εκ. ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ προσκαλεί τους εκπροσώπους του Τύπου, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στις 12.00, στο Holiday Inn Attica (αίθουσα Central) στη συνέντευξη Τύπου για το Αθλητικό Κέντρο της ομάδας. Απαραίτητη για την είσοδο στη συνέντευξη Τύπου θα είναι η επίδειξη δημοσιογραφικής ταυτότητας.

Σοριάνο: Απέρριψα πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Βίγια


Μετά την πώληση του Ρομπίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι, έναντι 42 εκατομμυρίων ευρώ, η Ρεάλ Μαδρίτης, προσπάθησε να καλύψει το κενό του Βραζιλιάνου, με τον Νταβίντ Βίγια, χωρίς ωστόσο η πρότασή της να γίνει αποδεκτή.

Την είδηση, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βαλένθια, Βιθέντε Σοριάνο, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον ομόλογό του στους Μαδριλένους, Ραμόν Καλντερόν, ο οποίος του ζήτησε τον Ισπανό επιθετικό.

«Του ξεκαθάρισα ότι δεν πουλάμε. Του είπα ότι ο Βίγια είναι το έμβλημά μας και θέλουμε να τον κρατήσουμε. Δεν είχε να κάνει με τα λεφτά. Επίσης, με τέσσερις ώρες να απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, δεν είχαμε χρόνο να αντιδράσουμε, ενώ είχαμε ανανεώσει και το συμβόλαιό του. Τέλος, είχα υποσχεθεί στους φιλάθλους μας ότι ο Βίγια θα μείνει την ομάδα», δήλωσε ο Σοριάνο στην εφημερίδα Las Provincias.

Ποσό-ρεκόρ για τις μεταγραφές στην Αγγλία


Τίναξαν την μπάνκα στον αέρα οι σύλλογοι της Premiership! Το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για την ενίσχυση των ομάδων της κατηγορίας ανέρχεται στα 620 εκατ. ευρώ και ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ. Η αντίστοιχη περσινή «επίδοση», μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, ήταν 583 εκατ. ευρώ.

«Το ποσό αυτό είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα της Ευρώπης», δήλωσε ο Πολ Ρόουνσλεϊ, διευθυντής της «Deloitte», η οποία έκανε τη συγκεκριμένη έρευνα.

Τσέλσι ονειρεύονται να κάνουν την Μάντσεστερ Σίτι οι εξ Αραβίας νέοι ιδιοκτήτες


Σε νέα εποχή έχει μπει πλέον η Μάντσεστερ Σίτι μετά την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από την Αμπού Ντάμπι Γιουνάιτεντ Γκρουπ (ADUG). Μάλιστα τα νέα αφεντικά του αγγλικού συλλόγου θέλησαν να δείξουν από νωρίς τις προθέσεις τους με τη μεταγραφή του Ρομπίνιο από τη Ρεάλ έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέραν όμως από τις εντυπωσιακές μεταγραφές ο πρόεδρος της εταιρίας, Σουλεϊμάν Αλ-Φαχίμ ονειρεύεται μεγάλες διακρίσεις για την ομάδα του Μάντσεστερ με την κατάκτηση πολλών τίτλων, παρομοιάζοντας παράλληλα τους "πολίτες" με την Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

"Νομίζω ότι θα είναι το ίδιο με την Τσέλσι. Θέλουμε να δούμε τη Μάντσεστερ Σίτι να παλεύει για τρόπαια σε κάθε διοργάνωση" τόνισε αρχικά ο Αλ Φαχίμ, ενώ συνέχισε λέγοντας: "Στόχος μας δεν είναι η Σίτι να διεκδικεί τίτλους μόνο στην Αγγλία, αλλά και στο Champions League. Θέλουμε από την ομάδα να κυνηγάει κάθε διαθέσιμο τρόπαιο".

"Η κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League θα είναι ένα μεγάλο άλμα σε σχέση με την τελευταία σεζόν. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε με τον προπονητή, να μάθουμε τους παίκτες που θέλει και να φέρουμε τους σωστούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Η φετινή χρονιά θα θέλαμε να είναι πολύ καλύτερη από την τελευταία και διψάμε για τρόπαια την επόμενη σεζόν".

Τέλος ο Αλ Φέχιμ θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα στους φιλάθλους της αγγλικής ομάδας τόνισε χαρακτηριστικά: "Δίνουμε την υπόσχεση μας ότι ήμαστε εδώ για να στηρίξουμε το σύλλογο και να καταστήσουμε τη Μάντσεστερ Σίτι ανταγωνιστική για την κατάκτηση τροπαίων στο πιο υψηλό επίπεδο".

Αντωνίου: Η ομάδα χρειάζεται χρόνο, αν κάναμε λάθη θα φανεί και θα το παραδεχτούμε


Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sentra Fm, o Κώστας Αντωνίου είπε :

«Δεν αιφνιδιάστηκα από την κακή εμφάνιση, αλλά από τον τρόπο που ήρθε. Υπάρχουν πολύ μεγάλες προσδοκίες για τον Παναθηναϊκό, από τη στιγμή όμως που έχει έρθει ένας νέος προπονητής, πολλοί καινούριοι παίκτες η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δεθεί. Παρ όλα αυτά, η μέχρι τώρα πορεία του Παναθηναϊκού είναι καλή»

Για να συνεχίσει: «Καταφέραμε να προκριθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και ίσως έπειτα από αυτό να χαλαρώσαμε. Δεν μπορείς να βγάλεις όμως συμπέρασμα από ένα μόνο παιχνίδι. Εξάλλου η κατοχή της μπάλας ήταν με το μέρος μας και το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε ήταν μια κακιά στιγμή».

«Μπορεί να λειτουργήσει θετικά η ήττα. Να προσγειωθούμε. Εξάλλου δεν τελειώνει το πρωτάθλημα με ένα χαμένο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Η λογική των μεταγραφών ήταν να προσθέσουμε στην ομάδα ποιότητα και ταχύτητα. Προσθήκες εμπείρων παικτών, αλλά και νέων με φιλοδοξία».

Σχετικά με την ενίσχυση ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου, είπε: «Συζητάω με τον προπονητή και έχουμε καταλήξει να κάνουμε ποιοτικές μεταγραφές. Δεν έχουμε εμμονή στη θέση του αμυντικού. Θα φανεί στο τέλος αν έχουμε κάνει κάποιο λάθος. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Πολλές φορές μια προσθήκη, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Να χαθούν οι ισορροπίες. Ας περιμένουμε. Μην βάζουμε τόση πίεση. Αν κάνουμε λάθος θα το παραδεχτούμε».

Μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη η προθεσμία για τους ελεύθερους παίκτες


Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου μπορούν να συμφωνήσουν για συνεργασία με ΠΑΕ-ΤΑΠ ελεύθεροι παίκτες, που δεν εγγράφηκαν σε κάποιο σωματείο μέχρι την 1/09/2008. Αυτό αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ σχετικά με το θέμα:

«Με απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 29/8/2008, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (Ελληνες ή Αλλοδαποί), τα συμβόλαια των οποίων έληξαν ή λύθηκαν έως τις 30.06.2008 και δεν έχουν εγγραφεί σε ΠΑΕ-ΤΑΠ έως τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου (01.09.2008), μπορούν να συνάπτουν συμβόλαιο με ΠΑΕ-ΤΑΠ έως τις 15.09.2008».

Kάλεσε Πλιάτσικα ο Ρεχάγκελ!


Ό Ότο Ρεχάγκελ έκανε την έκπληξη και κάλεσε τον Βασίλη Πλιάτσικα της ΑΕΚ στην αποστολή της Εθνικής ανδρών για τα πρώτα παιχνίδια στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ του 2010 με αντιπάλους το Λουξεμβούργο(6/9) και την Λετονία(10/9).

« Kόκκινος Διάβολος» ο Μπερμπάτοφ


Αίσιο τέλος είχε το σίριαλ της μετακίνησης του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ από την Τότεναμ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ολοκληρώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή της μεταγραφικής περιόδου. Η συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους επήλθε στα 37,7 εκατ. ευρώ και ο Βούλγαρος επιθετικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μάλιστα, η μεταγραφή ανακοινώθηκε 45 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας για τις μεταγραφές (2:45). Πέρα από χρήματα οι Λονδρέζοι θα πάρουν για την παραχώρηση του 27χρονου άσου και τον νεαρό φορ Φρέιζερ Κάμπελ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, ενώ απέσυραν την απειλή να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για παράνομη προσέγγιση του ποδοσφαιριστή.

Αιχμές Πατέρα για Ολυμπιακό-ΑΕΚ!..


Δηλώσεις μετά τη λήξη της πρώτης συνεδρίασης του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, πριν λίγη ώρα, πραγματοποίησε ο Νίκος Πατέρας. Ο νέος πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στην ήττα της ομάδας του στο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής εναντίον της ΑΕΚ (θέμα που συζητήθηκε και κατά την 25 λεπτή διάρκεια της συνεδρίασης), τονίζοντας ότι «χάθηκε μια μάχη, όχι, όμως, ο πόλεμος. Δεν μας πιάνει πανικός. Αν πανικοβαλλόμαστε εμείς, τι να κάνουν οι άλλες ομάδες που αποκλείστηκαν από την Ευρώπη»!

Ο κ. Πατέρας επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη σε παίκτες και τεχνικό τιμ, που σε συνδυασμό με την ομόνοια και το πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει στην ομάδα, θα βοηθήσουν να πάνε όλα καλύτερα: «Χάθηκε μια μάχη, όχι ο πόλεμος. Δε μας πιάνει πανικός. Αν πανικοβαλλόμαστε εμείς, τι να κάνουν οι άλλες ομάδες που αποκλείστηκαν από την Ευρώπη. Εμπιστευόμαστε τον προπονητή και τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός θα πάει μπροστά. Όλα βαίνουν καλώς. Υπάρχει ομόνοιας και πνεύμα συνεργασίας. Η διοίκηση είναι συσπειρωμένη. Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για τη διαιτησία του ντέρμπι και οι αρμόδιοι πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους. Ξεκινάμε καλόπιστα αλλά αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο θα πάρουμε τα μέτρα μας».

Παύλος: Θα φτάσουμε εκεί που θέλει ο κόσμος

Από την πλευρά του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι είναι λογικό σε μια ομάδα να υπάρχουν νίκες και ήττες, ενώ τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει εκεί που θέλει ο κόσμος του... «Υπάρχουν νίκες και ήττες. Ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός και η ομάδα θα πάει εκεί που θέλει ο κόσμος». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δε συζητήθηκε η κάλυψη των 15 εκ. ευρώ που υπολείπονται για να φτάσουν στα 80 που είχε προαναγγείλει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

«Χαρούμενος που επέστρεψα»

Δηλώσεις έκανε και ο Δημήτρης Σαραβάκος, μέλος του ΔΣ, τονίζοντας τη χαρά και τη συγκίνησή του που είναι μέλος ξανά της «πράσινης» οικογένειας: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Παναθηναϊκό».

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσαν όλοι οι μεγαλομέτοχοι και τα μέλή του ΔΣ, πλην του Θανάση Γιαννακόπουλου, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Στέφανο Αυγουλέα.

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο Κρέσπο


Ο έμπειρος Αργεντινός φορ, που έμεινε αυτό το καλοκαίρι στην Ίντερ παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από τις Σαμπντόρια και Παλέρμο, δεν θεωρήθηκε υπεραπαραίτητος για τους "νερατσούρι" για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αποτέλεσμα να μην δηλωθεί στη λίστα της UEFA για τους αγώνες της πρωταθλήτριας Ιταλίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πολίτης» ο Ρομπίνιο!


Ο καημός του Ρομπίνιο να μεταγραφεί στην Τσέλσι δεν έγινε πραγματικότητα, αλλά δεν θα παραμείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα» έκανε δεκτή την πρόταση 42 εκατ. ευρώ που κατέθεσε η Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του 24χρονου Βραζιλιάνου, ο οποίος θα μετακομίσει στους «πολίτες» και θα εισπράττει έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Η συμφωνία ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 2:00. Νωρίτερα, ένας όμιλος επιχειρηματιών από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Σίτι από τον Ταξίν Σιναβάτρα και η νέα ιδιοκτησία έδειξε αμέσως τις... άγριες διαθέσεις της, αποκτώντας τον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Αναγνώριση για Κυργιάκο....από Μουρίνιο !


Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκε για το «αλάνι» ο Ζοσέ Μουρίνιο έπειτα από την εμφάνιση που είχε ο Έλληνας αμυντικός στο ντέρμπι.Το πάθος του και το γεγονός ότι κέρδισε όλες τις μονομαχίες ήταν σημεία αναφοράς για τον προπονητή των «νερατζούρι».
Ενθουσιασμένος έδειξε ο Πορτογάλος τεχνικός της Ίντερ για την εμφάνιση του Σωτήρη Κυργιάκου στο ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έπαψε στιγμή να εκθειάζει τον αμυντικό της ΑΕΚ στο γεύμα που του παρέθεσε ο Ντέμης Νικολαϊδης μετά την λήξη του ματς.

Ο προπονητής των «νερατζούρι» που αυτή την εποχή ..πάσχει από κεντρικό αμυντικό ελλείψει των τραυματιών Κίβου και Σάμουελ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Μουρίνιο με τον πρόεδρο της ΑΕΚ είναι άριστες ενώ ο γνωστός τεχνικος σε τυχαία συνάντηση που είχε με τον Όττο Ρεχάγκελ του έστειλε ανοιχτή πρόσκληση για την Εθνική ώστε να έρθει να προπονηθεί στην Ιταλία.

«Χυλόπιτα» σε Μπλάκμπερν από Γκαλέτι


Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι αποτελεί τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού και όπως είναι φυσικό δεν είναι λίγες οι ομάδες που θέλουν να αποκτήσουν τον Αργεντινό άσο. Στο Καραϊσκάκη βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον Γκαλέτι άνθρωπος της αγγλικής ομάδας μετά από επιθυμία του Πολ Ινς. Μάλιστα οι Άγγλοι προσέγγισαν και τον πατέρα του 28χρονου ακραίου για να του δείξουν κι έμπρακτα το ενδιαφέρον τους.

Η απάντηση όμως του πρώην παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν αρνητική, αφού δεν ενδιαφέρεται να συνεχίσει την καριέρα του σε μία μικρομεσαία ομάδα της Αγγλίας.

Ξεκινάει την προετοιμασία της η Εθνική Ελλάδας


Σήμερα ξεκινάει την προετοιμασία της η Εθνική Ελλάδας για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου το 2010, χωρίς τον τραυματία Γιάννη Αμανατίδη ο οποιος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο εβδομάδες.


Στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά αρχίζει σήμερα στις 19.00 η πρώτη προπόνηση (ανοιχτή για το κοινό) του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στο μυαλό όλων είναι τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που ακολουθούν με Λουξεμβούργο και Λετονία. Μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον Όττο Ρεχάγκελ είναι η απουσία του Γιάννη Αμανατίδη ο οποίος τραυματίστηκε αγωνιζόμενος με την φανέλα της Άιντραχτ και αναμένεται να επανέλθει σε δύο εβδομάδες περίπου.

Θεοδωρίδης: «Μαγκιά» Κόκκαλη που έκλεισε Ντιόγκο! Μου αρέσει ο Βαλβέρδε, ας τον στηρίξουμε


Στον πλευρό του Ερνέστο Βαλβέρδε βρίσκεται ο Σάββας Θεοδωρίδης. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και εκπρόσωπός του στην Σούπερ Λίγκα πιστεύει στις δυνατότητες του Ισπανού τεχνικού και θεωρεί ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα ακόμα πιο ψηλά, εφόσον βέβαια του δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να μπορέσει να περάσει στους «ερυθρόλευκους» τη δική του φιλοσοφία. Παράλληλα, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τον Ντιόγκο, υπογραμμίζοντας όμως ότι «πρέπει να φύγουν τα φώτα από πάνω του για να εξελιχτεί όπως πρέπει».

«Αν αφήσουμε τον Βαλβέρδε να δουλέψει όπως ξέρει τότε θα μας κάνει μεγάλη ομάδα. Κι έχω την αίσθηση ότι σε λίγο καιρό ο Ολυμπιακός θα βάζει πολλά γκολ. Πιστεύουμε πολύ στο νέο προπονητή της ομάδας. Μπορεί να ήρθε ο αποκλεισμός-σοκ από την Ανόρθωση, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε στο χθες. Κοιτάμε μπροστά», είπε, αρχικά, ο Θεοδωρίδης και πρόσθεσε:

«Ολοι μας πικραθήκαμε, αλλά δεν έχει νόημα να μείνουμε σε μία αποτυχία, όταν μάλιστα υπάρξουν ενδείξεις για ένα καλύτερο αύριο. Το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Ολυμπιακό, αφού εκτός από την ιδιαιτερότητα της πρεμιέρας υπήρχε και το βάρος του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ».
«Διαθέτουμε παίκτες μεγάλης κλάσης»

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη Σούπερ Λίγκα εξήγησε και τους λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ξεκινήσουν με το δεξί... τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα: «Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αντιδράσει γιατί διαθέτει παίκτες μεγάλης κλάσης και, δεύτερον, γιατί είχε βοήθεια από τον πάγκο. Τις έκανε τις κινήσεις ο Βαλβέρδε και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Και έπαιξε και μπάλα ο Ολυμπιακός».
«Μου αρέσει ο Βαλβέρδε»
Στη συνέχεια, δεν μπόρεσε να κρύψει την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του Βαλβέρδε: «Βλέπω κάποια πράγματα στον Βαλβέρδε που μου αρέσουν. Μου έχει κάνει εντύπωση που ο προπονητής υπολογίζει το ρόστερ της ομάδας και δείχνει να σέβεται όλους τους παίκτες του. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, αφού τους δίνει μεγάλο κίνητρο όταν γνωρίζουν πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να έχουν θέση βασικού. Μου αρέσει επίσης που ο Βαλβέρδε ζητάει από τους παίκτες του να παίζουν με κάτω τη μπάλα».

«Μόνο ο Ολυμπιακός παίζει μπάλα»
Ο Θεοδωρίδης θεωρεί ότι μέχρι στιγμής μόνο ο Ολυμπιακός παίζει μπάλα: «Από τη μέχρι τώρα παρουσία των ομάδων μόνο τον Ολυμπιακό έχω δει να παίζει μπάλα. Τις φάσεις που έχει κάνει ο Ολυμπιακός δεν τις έχουν κάνει κάποιες άλλες ομάδες που απλώς διαφημίζονται από τα ΜΜΕ. Ο Βαλβέρδε, όμως, όπως καταλαβαίνω, είναι προπονητής της σκληρής δουλειάς και όχι των εφημερίδων».
«Να πέσουν οι τόνοι για Ντιόγκο»

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο ντεμπούτο του Ντιόγκο: «Καταπληκτικός παίκτης όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή, αλλά τώρα θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι. Ο Ντιόγκο είναι ακόμα στο «Α» και θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο. Πρέπει να φύγουν τα φώτα από πάνω του για να εξελιχτεί όπως πρέπει. Οι παίκτες άλλωστε και οι προπονητές κρίνονται στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Ετσι δεν είναι;».

«Στηρίζει την ομάδα ο πρόεδρος»

Τέλος, υπογράμμισε: «Η μαγκιά του Κόκκαλη ήταν ότι έκλεισε τη μεταγραφή του Ντιόγκο μετά το 3-0 της Κύπρου, όταν όλη ξέραμε ότι ήταν πολύ δύσκολη η υπόθεση της πρόκρισης, άσχετα αν δεν θέλαμε να συμβιβαστούμε με τη σκληρή πραγματικότητα. Ο πρόεδρος, όμως, έδειξε εμπράκτως το πόσο στηρίζει την ομάδα και πόσο επενδύει σε καλούς ποδοσφαιριστές. Θα έκαναν πολλοί αυτή την κίνηση; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Οι περισσότεροι θα την άφηναν τη μεταγραφή για να σώσουν τα λεφτά τους».

Λουτσέσκου: Δεν είμαστε ηλίθιοι να δανείσουμε τον Καστίγιο, στην ομάδα που μας τον πούλησε


Ο Καστίγιο είχε δύο ημέρες άδεια και την Τετάρτη θα πρέπει να βρίσκεται κανονικά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Σαχτάρ. Αυτό αναφέρει με δηλώσεις του ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, τεχνικός του ουκρανικού συλλόγου, που θεωρεί ότι θα ήταν μεγάλη... βλακεία της ομάδας του να παραχωρήσει δανεικό το νεαρό Μεξικανό, στο σωματείο από το οποίο τον απέκτησε πέρσι:

«Δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό φέτος ο Καστίγιο. Εγώ του έχω δώσει άδεια για δύο ημέρες και τον περιμένω να ενταχθεί την Τετάρτη στην ομάδα. Είναι παίκτης της Σαχτάρ και πρέπει να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του απέναντι στην ομάδα», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Εξέδρα», για να συμπληρώσει: «Θεωρείτε τους ανθρώπους της Σαχτάρ ηλίθιους; Πληρώσαμε 20 εκ. ευρώ πέρσι και θα τον δώσουμε δανεικό στην ομάδα που μας τον πούλησε»!

Θέλει την διαγραφή του Σαϊραδάρη ο ΠΑΟ

Μπορεί η παραπομπή στην Πειθαρχική Επιτροπή, του βοηθούν διαιτητή του ματς με την ΑΕΚ, Δημήτρη Σαϊραδάρη να ήταν δεδομένη, μετά το δεδομένο σφάλμα που έκανε να πάρει στον λαιμό του τον Βασάρα στην φάση του πέναλτι, ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν θέλουν μόνο μια απλή τιμωρία, αλλά την διαγραφή του από τους πίνακες της Σούπερ Λιγκ

Στα άκρα ο Νέρι!


Ούτε χθες επήλθε συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σαχτάρ -οι απαιτήσεις των Ουκρανών κρίθηκαν υπερβολικές- ωστόσο, ο Νέρι Καστίγιο δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προσπάθεια και είναι έτοιμος να βάλει σε εφαρμογή το εναλλακτικό του σχέδιο, προκειμένου να φορέσει ξανά τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Οπως του διεμήνυσαν οι δικηγόροι του, ο Ουρουγουανός επιθετικός μπορεί να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, που δεν είναι άλλη από το γυρίσει στο λιμάνι, δια της δικαστικής οδού.

Εχει πεισμώσειι

Την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε γεφυρώσει το οικονομικό χάσμα που υπήρξε με τη Σαχτάρ, οι Ουκρανοί ανέβασαν κι άλλο τις απαιτήσεις του, δηλαδή από τα 2 εκατ. ευρώ στα 3 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να εγκαταλείψουν την υπόθεση. Ομως, ο 24χρονος άσος δεν είναι αποφασισμένος να παραδώσει τόσο εύκολα τα όπλα και να επιτρέψει στην ομάδα του Ντόνετσκ να του καταστρέψει τα σχέδια.

Προσωρινό δελτίο

Ο Νέρι, λοιπόν, σκέφτεται να ζητήσει από την FIFA να του βγάλει προσωρινό δελτίο -κάτι που δύσκολα δεν θα γίνει αν προβεί σε αυτή την ενέργεια- και στη συνέχεια να αγωνισθεί στον Ολυμπιακό για έξι μήνες, περιμένοντας ταυτόχρονα την ετυμηγορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Αυτό μπορεί να το κάνει, καθώς ο νεαρός άσος έλυσε πριν λίγες μέρες το συμβόλαιό του με την Μάνστεστερ Σίτι (τον είχε πάρει ως τον Γενάρη) και αφού δεν πήγε σε άλλη ομάδα και δεν θέλει να γυρίσει στο Ντόνετσκ θεωρείται ελεύθερος ως στο τέλος του χρόνου.

Τι θα γίνει με τα 20 εκατ. ευρώ

Η ερώτηση, βέβαια, που προκύπτει είναι το τι θα γίνει με τα 20 εκατ. ευρώ που ξόδεψε πέρυσι η Σαχτάρ για να τον αποκτήσει. Πάνω σε αυτό, η πλευρά του Καστίγιο υπογραμμίζει ότι η FIFA βγάζει προσωρινά το δελτίο στον παίκτη (για να μην μείνει χωρίς δουλειά) και στη συνέχεια επιδικάζει ένα ποσό που πρέπει να πληρωθεί.

Αλλά και πάλι, αν δικαιωθεί δεν θα μπορέσει να αγωνισθεί στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, καθώς η προθεσμία έληξε χθες βράδυ. Θα μπορεί από τον Ιανουάριο, που οι ομάδες έχουν δικαίωμα να αλλάξουν τις λίστες τους, αλλά μέχρι τότε...

Σαριέγκι: Πληρώσαμε την εμφάνισή μας στο πρώτο μέρος


Καλύτερο ρυθμό είχε η ΑΕΚ σε σχέση με τον Παναθηναϊκό από την αρχή του αγώνα, κι αυτό τη βοήθησε να πάει καλύτερα και εν τέλει να νικήσει τους "πράσινους". Αυτό αναφέρει σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα ο Γιόσου Σαριέγκι, τονίζοντας ακόμη ότι η βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του στο δεύτερο μέρος, δεν άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού:

«Θεωρώ ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν πήγαμε καθόλου καλά. Οι αντίπαλοί μας τα πήγαν καλύτερα. Ήταν πιο δυνατοί και μπήκαν καλύτερα από μας στο ρυθμό του ματς. Βελτιωθήκαμε κάπως στο δεύτερο μέρος, αλλά μετά το δεύτερο τέρμα που είχαμε δεχτεί, όλα ήταν πιο δύσκολα. Παίζαμε με μια καλή ομάδα και σαφώς τίποτα δεν ήταν εύκολο. Νομίζω ότι εν τέλει αυτό που πληρώσαμε ήταν η εμφάνισή μας στο πρώτο μέρος».

Τεν Κάτε στον Πατέρα: Εγώ ο υπεύθυνος. Τι είπε για το «κλειστό» παιχνίδι της ΑΕΚ


Την ευθύνη για την ήττα, αλλά και την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του εναντίον της ΑΕΚ, ανέλαβε ο Χενκ τεν Κάτε. Ο Ολλανδός τεχνικός δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλο του στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τους Νίκο Πατέρα και Κώστα Αντωνίου, τονίζοντας, όμως, παράλληλα, ότι δεν ανησυχεί για το μέλλον. Ο 53χρονος προπονητής θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η δημιουργία φάσεων και σε αυτόν τον τομέα θα προσπαθήσει να βρει λύσεις κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος:

«Δεν περίμενα ποτέ ότι μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα, θα παίξει τόσο αμυντικά και θα μας περίμενε στο 1/3 του γηπέδου. Φαίνεται ότι εκεί έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι το κομμάτι που θέλει περισσότερη δουλειά και περισσότερο χρόνο. Δεν μπορεί, όμως, να αντιμετωπιστεί από τη μια μέρα στην άλλη. Πιστεύω ότι θα βρούμε τις λύσεις για το δημιουργικό κομμάτι, κι ο χρόνος είναι υπέρ μας σε αυτό», είπε αρχικά ο Ολλανδός τεχνικός.

«Εγώ ο υπεύθυνος»

Στη συνέχεια, ο Τεν Κάτε ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα και την αγωνιστική παρουσία, ενώ στάθηκε και σε προσωπικά λάθη κάποιων παικτών που έγιναν και στοίχισαν: «Από τη στιγμή που η ομάδα έχασε και παρουσίασε αυτή την εικόνα, ασφαλώς υπεύθυνος είμαι εγώ και οι παίκτες».
«Αλλάξτε»

Από την πλευρά των Πατέρα και Αντωνίου, η κοινή διαπίστωση ότι η ομάδα δεν πήγε καλά, οδήγησε σε μια μόνο εντολή: να αλλάξει άμεσα η εικόνα της! Στον Παναθηναϊκό φέτος δόθηκαν πολλά χρήματα για ενίσχυση και παιχνίδια όπως αυτό εναντίον της ΑΕΚ επιβάλλεται να κερδίζονται. Αυτό το ξέρουν καλά και οι τρεις άνδρες, που επιθυμούν αυτή τη χρονιά να μπουν οι βάσεις για κάτι πολύ καλό.

Στο "Ολντ Τράφορντ" ο Μπερμπάτοφ, αντιδρά η Τότεναμ


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φαίνεται τελικά να κερδίζει τη μάχη της διεκδίκησης του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, εκμεταλλευόμενη και την επιθυμία του παίκτη να μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Σε ένα μεταγραφικό σίριαλ άνευ προηγουμένου τα αγγλικά μέσα αναφέρουν πως ο Βούλγαρος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις στο «Ολντ Τράφορντ» και αυτό που περιμένει είναι να τα βρει η Τότεναμ με τους πρωταθλητές Αγγλίας για να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Η διαφορά των δύο ομάδων αγγίζει τις 5 εκ. λίρες, αλλά αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο τη διοίκηση των «πετεινών» είναι ότι ο 27χρονος επιθετικός δεν έχει πάρει την άδεια τους για να υπογράψει στη Γιουνάιτεντ, την ώρα που αυτή έχουν κάνει αποδεκτή την πρόταση 30 εκ. λιρών της Σίτι.

Ο Μπερμπάτοφ δεν επιθυμεί να γίνει «πολίτης» και είναι σίγουρο πως το σίριαλ θα έχει δυνατό φινάλε. Απ’ ότι όλα δείχνουν ο Βούλγαρος θα τεθεί τελικά υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 40 εκ. ευρώ ο Ρομπίνιο!


Η επιθυμία του Ρομπίνιο να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για την Premier League έγινε πραγματικότητα, μόνο που ο προορισμός δεν ήταν τελικά αυτός που επιθυμούσε ο παίκτης. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου, η Μάντσεστερ Σίτι συμφώνησε με τη Βασίλισσα για τον βραζιλιάνο άσο έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ, αφήνοντας "στα κρύα του λουτρού" την Τσέλσι.

Ο Ρομπίνιο είχε ξεκαθαρίσει την πρόθεσή του να αφήσει την Πρωταθλήτρια Ισπανίας, τονίζοντας, όμως, ότι επιθυμία του είναι να πάρει μεταγραφή στην Τσέλσι.

Παρ` όλα αυτά, η προσφορά των "Πολιτών" ικανοποίησε τελικά τη διοίκηση των μερένγκες, η οποία, αν και επέμενε ότι ο παίκτης δεν πωλείται, υπέκυψε τελικά στην πρόταση της αγγλικής ομάδας, η οποία αναμένεται να αποφέρει στον Ρομπίνιο 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της η Ρεάλ έκανε την ύστατη προσπάθεια να αποκτήσει τον Νταβίντ Βίγια, αλλά εισέπραξε άλλη μια αρνητική απάντηση από τη Βαλένθια, η οποία δήλωσε αδύναμη να βρει τον αντικαταστάτη του τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου.

Aνακοίνωσε Σαχά η Έβερτον


Παίκτης της Έβερτον είναι από τη Δευτέρα (1/9) και επίσημα ο Λουΐς Σαχά, καθώς ανακοινώθηκε η μεταγραφή του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο 30χρονος Γάλλος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με τα "ζαχαρωτά" και εγκαταλείπει το "Ολντ Τράφορντ", όπου δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Βέβαια, ήταν πολύ άτυχος, καθώς αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς, όμως στα 4,5 χρόνια παραμονής του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να πετύχει 42 γκολ σε 124 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.