Δευτέρα, Νοεμβρίου 17, 2008

Θέλει Σεβτσένκο η Ρεάλ Μαδρίτης


Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε αναζήτηση ενός επιθετικού, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον τραυματία Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ, που θα μείνει εκτός γηπέδων σχεδόν ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Μετά τις επαφές που έκαναν για τον Κρέσπο, με την Ιντερ όμως να ζητεί 10 εκατομμύρια ευρώ, οι "μερένγκες" στράφηκαν στον Αντρει Σεβτσένκο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Marca".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υπόθεση θα μπορούσε να έχει αίσιο τέλος για την Ρεάλ, καθώς ο τεχνικός διευθυντής της, Πέτζα Μιγιάτοβιτς, διατηρεί άριστες σχέσεις με τον εκτελεστικό διευθυντή των "ροσονέρι", Αντριάνο Γκαλιάνι.

Eπέστρεψε ο Πατέρας και.... πιάνει δουλειά !


Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος της "πράσινης" ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας.Την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον διευθυντή ποδοσφαίρου Κώστα Αντωνίου αλλά και τον προπονητή του "τριφυλλιού" Χενκ Τεν Κάτε για τεθούν επί τάπητος τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας.

Ο "ισχυρός άνδρας" αναμένεται να συζητήσει για την εικόνα της ομάδας, τα αποτελέσματά της, τα μεταγραφικά προκειμένου να συζητηθούν όλα και να αλλάξει το κλίμα. Ενα ακόμα θέμα που θα συζητηθεί είναι της διαιτησίας αλλά και των οπαδών μετά την τελευταία εικόνα που έδειξαν στην Λάρισα.

Τέλος καριέρας για Παουλέτα

Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς που ανέδειξε το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, ο Πέδρο Παουλέτα ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση.

"Πήρα αυτήν απόφαση στο τέλος της περασμένης περιόδου και συγκεκριμένα όταν έληξε το συμβόλαιο μου με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αν και δεν είναι απλό, εκτίμησα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσω", δήλωσε σχετικά ο 35χρονος άσος, που έκλεισε την καριέρα του ως πρώτος σκόρερ των Παριζιάνων με 109 γκολ και της εθνικής Πορτογαλίας με 47 τέρματα.

"Είχα ενδιαφέρουσες προτάσεις από την Ευρώπη, τον Περσικό κόλπο και τις ΗΠΑ και πιστεύω ότι με προετοιμασία ενός μηνός θα ήμουν ικανός να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Όμως πλέον δεν το σκέφτομαι", πρόσθεσε ο Πέδρο Μιγκέλ Καρέιρο Ρεσέντες, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Παουλέτα.

Στην πλούσια καριέρα του, ο Παουλέτα αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ του σαμπιονά το 2002 (με την Μπορντό), το 2006 και το 2007 (με την Παρί Σεν Ζερμέν), ενώ με τους "πρωτευουσιάνους" κατέκτησε δύο φορές το κύπελλο Γαλλίας (2004 και 2006).














ΠΑΟΥΛΕΤΑ ΕΝ ΔΡΑΣΗ


Βαριά καμπάνα περιμένει τον Γκαρσία


Με τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών κινδυνεύει ο Ουρουγουανός μέσος του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό.

Ο 31χρονος μέσος του ΠΑΟΚ αναμένεται να κληθεί από τον αθλητικό δικαστή με βάση το βίντεο του αγώνα για τη γροθιά στον Ντιόγκο και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας.


Ο Γάλλος Λοράν Λανού στο Ολυμπιακός-Μπενφίκα


Ο Γάλλος Στεφάν Λοράν Λανού, θα «σφυρίξει» την αναμέτρηση Ολυμπιακού-Μπενφίκα, στις 27 Νοεμβρίου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου UEFA

To κτύπημα του Γκαρσία στον Ντιόγκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζητάει 10 εκ. ευρώ για Κρέσπο η Ίντερ


Δημοσιεύματα στην Ισπανία μιλάνε για ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον 33χρονο επιθετικό, ο οποίος είναι παροπλισμένος από τον Ζοζέ Μουρίνιο στους Νερατζούρι. Ειδικά μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Φαν Νίστελροϊ που θα τον αφήσει εκτός γηπέδων μέχρι το τέλος της σεζόν, η Βασίλισσα ψάχνει απεγνωσμένα έναν παίκτη για να καλύψει το κενό.

Παρόλα αυτά η Ίντερ δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει τον Αργεντινό στράικερ όσο – όσο, αφού πληροφορίες από την Ισπανία θέλουν τον μάνατζερ του Κρέσπο να πλησίασε την Ρεάλ για τον πελάτη του, λέγοντας όμως ότι η τιμή του είναι δέκα εκ. ευρώ!

Όπως είναι λογικό ο διεθνής επιθετικός είναι εκνευρισμένος με την κατάσταση που βιώνει τελευταία στην Ίντερ και ψάχνει τρόπο να αποχωρίσει, όμως τα χρήματα που ζητούνται είναι απαγορευτικά αν αναλογιστεί κανείς την ηλικία του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: Πέταξαν πίσω τη φανέλα στον Μόρα!


Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έζησε ο Βαγγέλης Μόρας στη Μπολόνια. Ο Έλληνας αμυντικός, αμέσως μετά τη λήξη του ισόπαλου αγώνα (1-1) με τη Σιένα κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας του και τους πέταξε την φανέλα του, η οποία, όμως, του επιστράφηκε!

Το γεγονός στεναχώρησε πολύ τον Μόρα, ο οποίος δήλωσε ότι "...δεν μου έχει ξανατύχει κάτι τέτοιο, δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα". Ο αρχηγός της Μπολόνια, Κλαούντιο Τέρτζι, από την πλευρά του καταδίκασε το περιστατικό: "Είναι ντροπή αυτό που έγινε. Το σημερινό αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό για εμάς και δεν καταλαβαίνω αυτή την αντίδραση από την πλευρά των οπαδών μας. Ελπίζω να έγινε ένα λάθος από κάποιον μεμονωμένο φίλαθλο και να μην είναι κάτι παραπάνω".

Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Πιερ Τζιοβάνι Ρίκι, επεσήμανε: "Εμεινα άναυδος από την ενέργεια των οπαδών μας. Ελπίζω η φανέλα του Μόρα να κατέληξε σε κάποιον στις εξέδρες που δεν ξέρει τι σημαίνει η φανέλα της Μπολόνια, ώστε να μπορέσω να δικαιολογήσω εν μέρει αυτή την κίνηση. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους οπαδούς".

Αποχαιρέτισε τους παίκτες ο Δώνης


Ο Γιώργος Δώνης βρέθηκε στην πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ και αποχαιρέτησε, τους πρώην πλέον, ποδοσφαιριστές του, σε ένα σίγουρα "βαρύ" κλίμα. Το "παρών" έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος.

Ο Έλληνας προπονητής δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει όλα όσα ονειρεύτηκε με την "Ένωση" και αποχαιρέτησε νωρίς την ελληνική ομάδα, εμφανώς στενοχωρημένος από το τελικό αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

Μιλώντας στους παίκτες, ο Δώνης τόνισε την πίστη του σε εκείνους και στην ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης, πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι, με τις συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο των "κιτρινόμαυρων".

Από τους ποδοσφαιριστές, μίλησε μετά την αποχώρηση του Δώνη, ο Σωτήρης Κυργιάκος, εστιάζοντας στην επόμενη μέρα, προτρέποντας τους συμπαίκτες του να δείξουν στην πράξη (μαζί με εκείνον), τι σημαίνει ΑΕΚ.

Τέλος ο Δώνης


Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί από το βράδυ της Κυριακής (16/11) ο Γιώργος Δώνης, μετά τη μαραθώνια συνάντηση του με τους μετόχους. Κοινή συναινέσει η λύση του συμβολαίου, φαβορί να αναλάβει ο Νίκος Κωστένογλου.

ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας κ. Γιώργο Δώνη. Η διοίκηση της ομάδας ευχαριστεί τον κ. Δώνη για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του".

Αναφορικά με το διάδοχο του Δώνη, αυτός πιθανότατα θα είναι ο... προκάτοχος του, Νίκος Κωστένογλου. Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν οι οριστικές εξελίξεις τόσο στο θέμα του προπονητή, όσο και στο θέμα του τεχνικού διευθυντή, θέση την οποία επικρατέστερος να αναλάβει είναι ο Στέλιος Μανωλάς.