Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2009

Παρουσιάστηκε η νέα McLaren


Τα αποκαλυπτήρια του νέου μονοθεσίου της McLaren-Mercedes έγιναν την Παρασκευή (16/01) στο "άντρο" του βρετανικού κολοσσού, στο Woking.

Η MP4-24 σχεδιάστηκε σύμφωνα με όλες τις νέες προδιαγραφές και ο Ron Dennis ευχήθηκε αυτή τη φορά να φέρει τον πολυπόθητο τίτλο των κατασκευαστών, τον οποίο η ομάδα στερείται από 1998. "Οι αλλαγές στους κανονισμούς απλώς ενίσχυσαν τη φιλοδοξία μας να παραμείνουμε σε επίπεδο ανταγωνιστικό. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: θέλουμε και τους δύο τίτλους", ξεκαθάρισε ο ισχυρός άνδρας της McLaren.

Μολονότι ο χρωματισμός που επιλέχθηκε είναι ο ίδιος (ασημί-κόκκινο), εξωτερικά το νέο μονοθέσιο της McLaren διαφέρει σε πολλά σημεία από τα αμέσως προηγούμενα. Εξ όσων γίνονται αντιληπτά, η μπροστινή πτέρυγα της MP4-24 είναι πιο φαρδιά, σε αντίθεση με την πίσω μέρος που απέκτησε μικρότερο πλάτος.

Περίπου 350 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η μεταγραφή Κακά!


Απίστευτα είναι τα χρήματα που θα δαπανήσει η Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Κακά από τη Μίλαν και ο παίκτης παραμείνει στον σύλλογο για πέντε χρόνια. Συγκεκριμένα, η αγγλική ομάδα θα ξοδέψει 243 εκατ. λίρες(περίπου 350 εκατ. ευρώ), όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Sun».

Οι «ροσονέρι» θα εισπράξουν 108 εκατ.λίρες(157 εκατ. ευρώ), ενώ το συμβόλαιο του 27χρονου Βραζιλιάνου θα τους κοστίζει, μαζί με τα έξοδα της εφορίας, 13, 28 εκατ. λίρες(19 εκατ. ευρώ) τον χρόνο, δηλαδή 255.000 λίρες την εβδομάδα και αν μείνει ο παίκτης για πέντε χρόνια στο «City of Manchester stadium», θα ξοδευθούν συνολικά όσα λεφτά θα πάρει και η νυν ομάδα του παίκτη από τη μεταγραφή. Επίσης, πολλά είναι και τα λεφτά που θα δώσει ο αγγλικός σύλλογος και στους μάνατζερ που έχουν μεσολαβήσει για να υπάρξει θετικό τέλος, καθώς θα βγουν από τα ταμεία της 27 εκατ. λίρες(39 εκατ. ευρώ).

Ο Κακά δεν είναι αρνητικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά έχει θέσει κάποιους όρους για να πει το «ναι» και οι οποίοι είναι:

•Ο Σίκι Μανσούρ να παραμείνει ο μέτοχος του συλλόγου με σημαντικές επενδύσεις.

•Να καταφέρει να προκριθεί η ομάδα στο Τσάμπιονσ Λιγκ το μάξιμουμ σε δύο χρόνια, διαφορετικά θα έχει το δικαίωμα να φύγει.

•Να μην πουληθεί ο Ρομπίνιο, ώστε η συνεργασία των δύο άσων να καταστήσει τον σύλλογο έναν εκ των ισχυρότερων παγκοσμίως.

•Να παραμείνουν οι αντιπρόσωποί του κύριοι διαχειριστές για τον Κακά, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά του.

Όλη η ποδοσφαιρική δράση του Σαββατοκύριακου
















Αναλυτικά το πρόγραμμα των σπουδαιότερων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη:

Premier League - 22η αγωνιστική
Σάββατο

Μπλάκμπερν - Νιούκαστλ (17:00)
Μπόλτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Τσέλσι - Στόουκ
Μάντσεστερ Σίτι - Γουΐγκαν
Σάντερλαντ - Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ - Μίντλεσμπρο
Χαλ - Άρσεναλ (19:30)
Κυριακή
Γουέστ Χαμ - Φούλαμ (15:30)
Τότεναμ - Πόρτσμουθ (18:00)
Δευτέρα
Λίβερπουλ - Έβερτον (22:00)

Serie A - 19η αγωνιστική
Σάββατο

Σιένα - Ρετζίνα (19:00)
Μίλαν - Φιορεντίνα (21:30)
Κυριακή
Αταλάντα - Ίντερ (16:00)
Κάλιαρι - Ουντινέζε
Κατάνια - Μπολόνια
Κιέβο - Νάπολι
Λέτσε - Τζένοα
Σαμπντόρια - Παλέρμο
Τορίνο - Ρόμα
Λάτσιο - Γιουβέντους (21:30)

Primera Division - 19η αγωνιστική
Σάββατο

Μπαρτσελόνα - Ντεπορτίβο (21:00)
Σεβίλλη - Νουμάνθια (23:00)
Κυριακή
Ρεάλ Μαδρίτης - Οσασούνα (18:00)
Βαγιαδολίδ - Μπέτις
Χετάφε - Σανταντέρ
Βιγιαρεάλ - Μαγιόρκα
Μάλαγα - Εσπανιόλ
Ουέλβα - Χιχόν
Μπιλμπάο - Βαλένθια (20:00)
Αλμερία - Ατλέτικο (22:00)

Ligue 1 - 21η αγωνιστική
Σάββατο

Γκρενόμπλ - Λιόν (20:00)
Λοριάν - Βαλενσιέν
Μαρσέιγ - Χάβρη
Νις - Οσέρ
Σεντ Ετιέν - Λε Μαν
Τουλούζ - Νανσί
Ναντ - Μπορντό (22:00)
Κυριακή
Καέν - Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. - Σοσό
Λιλ - Ρεν (22:00)

Eredivisie - 18η αγωνιστική
Παρασκευή

Χέερενφεεν - Φέγενοορντ (21:45)
Σάββατο
Ντε Γκράαφτσαπ - Βίλεμ (19:45)
Τβέντε - Φίτεσε (20:45)
Ντε Χάαγκ - Χέρακλες
Μπρέντα - Ουτρέχτη (21:45)
Κυριακή
Ρόντα - Αϊντχόφεν (13:30)
Σπάρτα Ρότ. - Γκρόνινγκεν (15:30)
Φόλενταμ - Αλκμάαρ
Ναϊμέγκεν - Άγιαξ

Scottish Premier League - 22η αγωνιστική
Σάββατο
Χάμιλτον - Ινβερνές (17:00)
Χιμπέρνιαν - Σεντ Μίρεν
Κιλμάρνοκ - Χαρτς
Ρέιντζερς - Φόλκερκ
Κυριακή
Αμπερντίν - Σέλτικ (16:00)
Νταντί Γ. - Μάδεργουελ (17:00)

Κύπρος - 18η αγωνιστική
Σάββατο
Εθνικός - Δόξα (15:30)
AEΠ - Ανόρθωση (17:00)
ΕΝΠ - Απόλλωνας
Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ (19:00)
Κυριακή
ΑΕΚ - Αλκή (17:00)
ΑΠΟΠ/Κινύρας - Ατρόμητος
ΑΕΛ - ΑΠΕΠ (19:00)

Παναθηναϊκός: Ενδιαφέρον για Πάντελιτς


Την περίπτωση της απόκτησης του Μάρκο Πάντελιτς της Χέρτα εξετάζουν πολύ σοβαρά στον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Αντωνίου θα έχει σχετικές συζητήσεις με τον μάνατζερ του παίκτη, που βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Εξέδρα», ο διευθυντής ποδοσφαίρου των «πράσινων» είναι πιθανό να μεταβεί τις επόμενες μέρες στο Βερολίνο για να συζητήσει με τη διοίκηση της Χέρτα.
«Μόλις γυρίσω στη Γερμανία, στις 25 Ιανουαρίου, θα μιλήσω με τον μάνατζέρ μου για όλες τις προτάσεις που έχει δεχτεί> Είμαι δεμένος με την Ελλάδα, έχω πολλούς φίλους εκεί. Σέβομαι τον Παναθηναϊκό σαν ομάδα, πρέπει όμως να δώσει πολλά χρήματα για να με αποκτήσει. Όμως, πρώτα θα μιλήσω με τη Χέρτα στην οποία έχω περάσει τέσσερα υπέροχα χρόνια», είπε ο Πάντελιτς.

Ανσελότι: "Μπορούμε και χωρίς Κακά"


Στον απόηχο των πληροφοριών που φέρουν τη Μάντσεστερ Σίτι να προσφέρει στη Μίλαν ένα αστρονομικό ποσό (ύψους 120 εκ. ευρώ!) για την απόκτηση του Κακά, ο Κάρλο Αντσελότι θέλησε περάσει σήμερα το μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμη και χωρίς τον Βραζιλιάνο σταρ.

Ο προπονητής των "ροσονέρι", αφού παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να έχει υπό τις οδηγίες του για πολλά ακόμη χρόνια τον 26χρονο μέσο, τόνισε:

"Οι στόχοι μας δεν θα διαφοροποιηθούν αν φύγει. Η ομάδα μας θα παραμείνει ανταγωνιστική, ακόμη κι αν χάσει έναν σπουδαίο παίκτη"

Ο Αντσελότι αναγνώρισε ότι δεν έχει λόγο στην τελική απόφαση, την οποία, όπως τόνισε, θα πάρει η διοίκηση από κοινού με τον ποδοσφαιριστή και περιμένει και αυτός να μάθει ποια θα είναι η απάντηση της Μίλαν στην πρόταση της Σίτι.

Η Σίτι έπεισε τη Μίλαν για Κακά!


Τελικά η επιμονή της Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς η Μίλαν, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του καναλιού της ομάδας, εξετάζει την πρόταση που έκαναν οι Άγγλοι.

Οι "πολίτες", όπως έγινε γνωστό, έκαναν νέα προσφορά στους "ροσονέρι" αυξάνοντας την αρχική προσφορά των 100 εκατομμυρίων ευρώ στα 120 εκατομμύρια ευρώ για τον Βραζιλιάνο σταρ. Μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό του συλλόγου ανακοινώθηκε πως οι άνθρωποι των Μιλανέζων εξετάζουν την πρόταση της Σίτι, όμως ξεκαθαρίστηκε πως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια συμφωνία ή κάποια απόφαση.

"Εξετάζουμε την πρόταση για τον Κακά που μας έχει στείλει η Μάντσεστερ Σίτι. Το ότι την εξετάζουμε δεν σημαίνει ότι έχουμε αποφασίσει κάτι ή ότι υπάρχει μια συμφωνία. Δεν μιλάμε για κάποια συμφωνία αυτή την στιγμή", δήλωσε ο διευθυντής του Milan Channel Μάουρο Σούμα.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ατζέντη του Κακά, η Μίλαν έχει ήδη δώσει το πράσινο φως και ο ποδοσφαιριστής μπορεί να διαπραγματευτεί με τους ανθρώπους της αγγλικής ομάδας. "Η Μίλαν έδωσε το ΟΚ άρα οι συζητήσεις μεταξύ του ποδοσφαιριστή και των ανθρώπων της ομάδας μπορούν να ξεκινήσουν", δήλωσε στο Associated Press o ατζέντης του Βραζιλιάνου, Ντιόγκο.

"Έκλεισε" Μανούτσο η Χαλ


Την επιθετική της γραμμή ενίσχυσε η Χαλ που απέκτησε με την μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της σεζόν τον Μανούτσο Γκονσάλβες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ανγκολέζος επιθετικός, που αγωνίστηκε πέρσι στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, θα ενισχύσει για το υπόλοιπο της σεζόν τις προσπάθειες των νεοφώτιστων.

Από το καλοκαίρι ο 25χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής με την Γιουνάιτεντ και για αυτό παραχωρήθηκε δανεικός για μια ακόμη φορά.

Καλοβλέπει Φαρίας ο Ολυμπιακός για την επίθεση


Τελειωμό δεν έχουν οι προτάσεις των μάνατζερ στον Ολυμπιακό, για απόκτηση επιθετικού που θα καλύψει το κενό το οποίο αφήνει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Ο Ερνέστο Φαρίας της Πόρτο, το τελευταίο όνομα που μπήκε στη λίστα και "παίζει" δυνατά. Θετικός σε ενδεχόμενη μεταγραφή εμφανίζεται ο ποδοσφαιριστής.

Η φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καλά για τον Αργεντινό επιθετικό της Πόρτο, που έχει ελάχιστες συμμετοχές στην ενδεκάδα των "δράκων" και ο Ολυμπιακός προσπαθεί να επωφεληθεί της ευκαιρίας, αποκτώντας ως δανεικό για έξι μήνες τον έμπειρο ποδοσφαιριστή.

Είναι μία περίπτωση που αξίζει προσοχής και δεδομένα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά, καλύπτοντας επάξια το κενό του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, που σταματάει την εκπληκτική πορεία του στους αγωνιστικούς χώρους.

Η Πόρτο συζητά ενδεχόμενο δανεισμό, φυσικά με ένα ποσό που θα την ικανοποιεί, ενώ για αγορά του 29χρονου άσου, απαιτούνται 2 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα όχι υπερβολικά για το ταλέντο του Φαρίας.

Με τη φανέλα της Πόρτο, έχει σημειώσει 7 τέρματα σε 21 συμμετοχές, ενώ όταν αγωνιζόταν στην Αργεντινή, είχε πετύχει 94 γκολ με τη φανέλα της Εστουντιάντες και 35 με εκείνη της Ρίβερ Πλέιτ.

Ο Φαρίας είναι παιδικός φίλος του Λουτσιάνο Γκαλέτι, με τον οποίο αγωνίστηκαν μαζί στην Εστουντιάντες, αλλά και στις μικρές Εθνικές της Αργεντινής. Η φιλία τους παραμένει "ζεστή" και ίσως αποδειχθεί ένας ακόμα λόγος, για να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα "Goal News", ο Φαρίας τόνισε πως επιθυμεί να έρθει στον Ολυμπιακό και να γίνει μέλος της παρέας των… Λατίνων.

"Είμαι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Πλέον περιμένω να δω και επίσημα τι θα γίνει. Γνωρίζω ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα και ότι σε περίπτωση που επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον και έρθω στην Ελλάδα θα βρω και συμπατριώτες μου. Με τον Μπελούτσι ήμασταν μαζί στη Ρίβερ και τον ξέρω καλά, όπως ξέρω και τους Λέτο, Γκαλέτι. Θα ήθελα να γίνω μέλος αυτής της παρέας. Ανήκω στην Πόρτο και από αυτήν εξαρτάται η έκβαση των γεγονότων. Από την πλευρά μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθω στον Ολυμπιακό, αν γίνει μία καλή πρόταση που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές", δήλωσε ο 29χρονος επιθετικός.



Παραιτήθηκε από την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης ο Καλντερόν


Ο Ραμόν Καλντερόν παραιτήθηκε από την προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της «βασίλισσας» δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά τις καταγγελίες ότι άτομα που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου συμμετείχαν στη διαδικασία για την έγκριση του ισολογισμού της Ρεάλ, αλλά και για οικονομικές ατασθαλίες.Ο Καλδερόν, η θητεία του οποίου λήγει του χρόνου, αρνείται τις κατηγορίες.

Τη θέση του θα πάρει ο αντιπρόεδρος Βιθέντε Μπολούντα, ενώ σύντομα θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο Κάκος "σφυρίζει" ΟΦΗ-Ολυμπιακός


Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει το παιχνίδι της πέμπτης φάσης του Κυπέλλου hellas online ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό στο "Παγκρήτιο".

Πιο αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί των αγώνων την επόμενη εβδομάδα είναι:




ΠΑΝΣΕΡΡΑÏΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ ΑΕ 1964- ΗΜ.-ΩΡΑ- 21.1.09/16:45


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Καλόπουλος Δ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

ΒΟΗΘΟΣ Βασιλειάδης Λ. ΣΔΠ Θεσ/νίκης

ΒΟΗΘΟΣ Θανασακούδης Α. ΣΔΠ Θες/νικης

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κεμεντσετσίδης Ι. ΣΔΠ Κιλκίς

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Βέλλιος Α. ΣΔΠ Ξάνθης

ΟΦΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΗΜ.-ΩΡΑ- 21.1.09/20:00

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κάκκος Α. ΣΔΠ Κέρκυρας

ΒΟΗΘΟΣ Γενναίος Χ. ΣΔΠ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Ακρίβος Χ. ΣΔΠ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παπασταμάτης Κ. ΣΔΠ Αθηνών

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κουκλάκης Α. ΣΔΠ Χανίων

ΑΕΚ-ΚΕΡΚΥΡΑ Α0 ΗΜ.-ΩΡΑ-22.1.09/16:45

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ζωγράφος Χ. ΣΔΠ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Ιωσηφόγλου Ν. ΣΔΠ Αθηνών

ΒΟΗΘΟΣ Καλαïτζίδης Χ. ΣΔΠ Αθηνών

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Χατζής Γ. ΣΔΠ Δυτικής Αττικής

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Κακλαμάνος Α. ΣΔΠ Αρκαδίας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΗΜ.-ΩΡΑ- 20.1.09/16:45/

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Παμπορίδης Β. ΣΔΠ Κιλκίς

ΒΟΗΘΟΣ Μπιτσίδης Δ. ΣΔΠ Θράκης

ΒΟΗΘΟΣ Τρύφων Π. ΣΔΠ Δράμας

4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Κωνσταντινέας Π. ΣΔΠ Μεσσηνίας

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Σωμαρακάκης Φ. ΣΔΠ Αθηνών

Μπάγεβιτς: "Θέλω μόνο νίκη"


Ο Σερβοέλληνας προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του, τόνισε πως κόντρα στον Ηρακλή η "Ένωση" θέλει τους τρεις βαθμούς της νίκης και τίποτα λιγότερο. Εκτός "μάχης" οι Μαντούκα και Λαγός, μέσα ο Πελετιέρι.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς γνωρίζει ότι μόνο εύκολο δεν είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και προετοιμάζει τους παίκτες τους για μία... μάχη, που μπορεί να ανεβάσει βαθμολογικά ακόμα περισσότερο την ΑΕΚ.

Τα τελευταία ματς της "Ένωσης" αποδεικνύουν πως η ομάδα βρίσκεται (αγωνιστικά τουλάχιστον) σε καλό δρόμο και ο έμπειρος κόουτς θέλει μέσω της σκληρής δουλειάς, να φτάσει την ΑΕΚ δεύτερη στο πρωτάθλημα και πρώτη στον όμιλο των πλέι-οφ.

Το βάρος έχει πέσει στην ψυχολογία, εκεί όπου ποντάρει πολλά το προπονητικό τιμ, προσπαθώντας να περάσει τους παίκτες το μήνυμα "εμείς παίζουμε την μπάλα μας και δεν ασχολούμαστε με τα διοικητικά"...

Αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμεινε ο Γκουστάβο Μαντούκα, ο ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών. Αντίθετα ο Αγκουστίν Πελετιέρι θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον Ηρακλή.

Οι δύο ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έπρεπε να επιλέξει έναν εκ των δύο για την αποστολή και αυτός ήταν τελικά ο Πελετιέρι.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Παναγιώτης Λαγός, που επίσης προπονήθηκε μόνος του, όπως και ο Γιώργος Αλεξόπουλος, που ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας και ασκήσεις στο γυμναστήριο.

Στην αποστολή, που θα αναχωρήσει για Θεσσαλονίκη την Παρασκευή, μετά τη μεσημεριανή προπόνηση, συμπεριλήφθηκαν οι Σάχα, Μάχο, Ζεράλντο, Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Κυργιάκος, Ενσαλίβα, Γεωργέας, Πλιάτσικας, Κουτρομάνος, Πελετιέρι, Ζορμπάς, Χετεμάι, Μπασινάς, Εντίνιο, Παυλής, Τζεμπούρ, Μπλάνκο και Σκόκο.

Παναθηναϊκός: Υπέγραψε ο Νταβίντ


Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι από το βράδυ της Πέμπτης, ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός, Νταβίντ, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έκβαση της μεταγραφής του. Πενταετούς διάρκειας το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου πρώην άσου της Παλμέιρας.

Ο Νταβίντ Μπραζ ντε Ολιβέιρα Φίλιο, έκανε την πρώτη του προπόνηση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, την οποία και θα φοράει για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα "Derby", για τις πρώτες του ώρες στην Ελλάδα...

Πώς σου φάνηκε το αθλητικό κέντρο του Παναθηναϊκού;

"Οι εγκαταστάσεις εδώ είναι καλύτερες. Στην Παλμέιρας είχαν τρία γήπεδα, εδώ είναι εντυπωσιακό και πολύ ήσυχο το αθλητικό κέντρο".

Μίλησες με τον προπονητή ή τους Βραζιλιάνους;

"Ναι, μίλησα. Ο προπονητής είναι πολύ συμπαθητικός άνθρωπος, με υποδέχθηκε πολύ καλά. Ξέρω ότι έχει δουλέψει στην Τσέλσι και την Μπαρτσελόνα. Μίλησα επίσης με τον Γκάμπριελ, αλλά και τους άλλους Βραζιλιάνους. Ο Γκάμπριελ είναι φίλος μου από την εποχή που έπαιζε στη Σάο Πάολο κι εγώ βέβαια ήμουν στην Παλμέιρας".

Είδες τον Ζιλμπέρτο Σίλβα;

"Τον είδα και μιλήσαμε. Μου ευχήθηκε καλή τύχη. Χαίρομαι απίστευτα που θα είμαι μαζί του".

Ο Κλέιτον είναι και οπαδός της Παλμέιρας...

"Αλήθεια; Ωραίο αυτό!"

Εσύ θα είναι ο "νέος Λούσιο";

"Όχι ακόμη. Σε μερικά χρόνια ίσως (γέλια)".

Πώς σου φάνηκε η Ελλάδα;

"Το κλίμα απ' όσο έχω δει είναι σχεδόν το ίδιο με τη Βραζιλία. Η Αθήνα είναι όντως μία πανέμορφη πόλη".

ΑΡΗΣ: Τέλος ο Νεμπεγλέρας,πήρε τον Ντίαζ


Παρελθόν από τον Άρη αποτελεί ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Με μια λιτή ανακοίνωση η ΠΑΕ ανακοίνωσε την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή στον Ατρόμητο: "Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Κώστα Νεμπεγλέρα στην ΠΑΕ Ατρόμητος. Τον ευχαριστεί για όσα πρόσφερε στο σύλλογο και του εύχεται καλή επιτυχία στο νέο του ποδοσφαιρικό σταθμό".

Πρόκειται για την τέταρτη αποχώρηση για το σύλλογο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, καθώς είχαν προηγηθεί αυτές των Μάρκο Αουρέλιο, Φελίπε Σανσόν, Αλεχάντρο Ντελόρτε.

Πήρε Ντίαζ
Τον 22χρονο Αργεντινό επιτελικό μέσο Νταμιάν Ντίαζ, αποκτά ο Άρης. Ο ποδοσφαιριστής εντάσσεται στους κίτρινους δανεικός, με προοπτική αγοράς, για ενάμιση χρόνο, από την Μπόκα Τζούνιορς.