Πέμπτη, Νοεμβρίου 06, 2008

Τσιμπόνα-Ολυμπιακός: 85-76


Δεν τα κατάφερε στο Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός που γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα με 85-76 από την Τσιμπόνα. Προβλημάτισαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ήταν κακοί στην περιφερειακή άμυνα και παράλληλα πολύ άστοχοι. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν καλή μόνο στην τελευταία περίοδο, αλλά τραγική στο δεύτερο και τρίτο δεκάλπτο με αποτέλεσμα η ήττα να έρθει φυσιολογικά.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι με την Τσιμπόνα να προηγείται 7-2. Η μπάλα δεν γύριζε σωστά στην επίθεση και συνδυασμό με την αδυναμία στο αμυντικό ριμπάουντ ο Ολυμπιακός βρέθηκε νωρίς στο -8 (12-4). Σε αυτό το σημείο πέρασε στο παρκέ ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος προς στιγμήν βελτίωσε την εικόνα της ομάδας του επιτρέποντας της να κάνει ένα σερί 9-0 και να κλείσει την πρώτη περίοδο προηγούμενη 18-14.

Τα προβλήματα για τους «ερυθρόλευκους» όμως συνεχίστηκαν και στην δεύτερη περίοδο. Η Τσιμπόνα τιμωρώντας την κακή περιφερειακή άμυνα της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Μάρσαλ και Κους έκανε ένα σερί 9-0 (όλοι οι πόντοι από τα 6,25) και πέρασε μπροστά 24-20. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Ολυμπιακού «έσπαγαν τα καλάθια», μια και τα 8/24 2π. που είχαν στο πρώτο ημίχρονο είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε. Έτσι οι Κροάτες ανέβαζαν όλο και περισσότερο τη διαφορά (+12 η μεγαλύτερη τιμή της) κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +11 (39-28).

Οι Κροάτες είχαν επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται γρήγορα στο -17 (46-29). Ένα τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς έδωσε το έναυσμα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι μείωσαν σε 46-36 και έδειξαν πως δεν ήταν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν από τόσο νωρίς. Μπορεί η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και στην άμυνα. Έτσι η Τσιμπόνα κατάφερε να ξεφύγει και πάλι με +17 (59-42). Ο Θοδωρής Παπαλουκάς συμμάζεψε κάπως τα πράγματα και με τον Ολυμπιακό να ρίχνει τη διαφορά στους 10 πόντους (61-51). Το να παίζουν καλά όμως οι «ερυθρόλευκοι» μόνο κατά διαστήματα δεν ήταν αρκετό και έτσι το τέλος της περιόδου τους βρήκε στο -12 (67-55).

Τα περιθώρια δεν ήταν πολλά και έτσι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πιέζοντας περισσότερο στην άμυνα μείωσε σε 68-63. Κάποια χαμένα αμυντικά ριμπάουντ όμως επέτρεψαν στους Κροάτες να προηγηθούν και πάλι με διψήφια διαφορά (73-63). Ο χρόνος όμως δεν ήταν σύμμαχος του Ολυμπιακού, ο οποίος μείωσε σε 78-74 στα 44’’ πριν το τέλος. Και αυτό γιατί οι παίκτες της Τσιμπόνα ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και έφτασαν σε μια πολύ σημαντική νίκη.


Tα δεκάλεπτα: 14-18, 39-28, 67-55, 85-76

ΤΣΙΜΠΟΝΑ (Περάσοβιτς): Χόμαν 7, Κους 12 (3), Πρκάτσιν 10, Τρόχα 3 (1), Βούκουσιτς 9 (1), Άντριτς, Κάλογουεϊ 17 (1), Πριντς 3 (1), Ρόζιτς 6, Μάρσαλ 15 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9 (5ασ.), Πελεκάνος, Τσίλντρες 8 (5ρ.), Βούιτσιτς 7, Μπουρούσης 14 (9ρ.), Χαλπερίν 2, Γκριρ 14 (2), Πρίντεζης 11 (3), Έρτσεγκ 5 (1), Τεόντοσιτς 5 (1), Σχορτσανίτης 1

sport-fm

AEK: Καφές και Μπασινάς στην αποστολή για την Ξάνθη


Ο Παντελής Καφές ολοκλήρωσε το πρόγραμμα προπόνησης χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα και τέθηκε στη διάθεση του Γιώργου Δώνη για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη. Ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή ο Έλληνας τεχνικός, χειρουργήθηκε ο Ρίκκα.

Πολύ πιο γρήγορα απ' ότι είχε υπολογιστεί, θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Δώνη ο Παντελής Καφές. Ο 30χρονος άσος έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα προπόνησης της Πέμπτης και πλέον είναι στην κρίση του προπονητή του το αν θα τον χρησιμοποιήσει στον αγώνα του Σαββάτου με αντίπαλο την Ξάνθη.

Έτσι, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα με τους «ακρίτες», κάτι που έγινε και με τον Άγγελο Μπασινά, ο οποίος έδειξε από την Τρίτη ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο στο φιλικό με τους Νέους.

Η 20μελης αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Μάχο, Γεωργέας, Κουτρομάνος, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Χουανφράν, Άλβες, Γκέντσογλου, Ζορμπάς, Μπασινάς, Πλιάτσικας, Καφές, Πελετιέρι, Χετεμάι, Λαγός, Μπλάνκο, Εντίνιο Σκόκο, Τζιμπούρ.


Μάντζιος: Τίτλος, τελεία και παύλα!


Μεγάλη συνέντευξη στο περιοδικό «Παναθηναϊκό Τριφύλλι» που κυκλοφορεί το Σάββατο 07/11, παραχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζιος.

Αναλυτικά, μέρος όσων είπε ο Μάντζιος στο «Παναθηναϊκό Τριφύλλι»:
- Στο ξεκίνημα της σεζόν, υπήρχε η αίσθηση πως θα αποχαιρετούσες την Παιανία. Ο Χενκ Τεν Κάτε παρ’ όλα αυτά επέλεξε να σε… κατεβάσει από το πούλμαν. Πως το εισέπραξες εσύ όλο αυτό;

«Επιστρέφοντας από την Άιντραχτ και τη Μπουντεσλίγκα, όπου για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν πετυχημένη η παρουσία μου- αγωνίστηκα 10 φορές και σημείωσα μόνο ένα γκολ- το είχα, είναι η αλήθεια ακούσει και αυτό. Δεν ήταν κάτι που μου άρεσε, νιώθω δεμένος με την ομάδα και θέλω να προσφέρω σε αυτήν. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να προσπαθήσω να δείξω την αξία μου μέσα από τις προπονήσεις και να κερδίσω τη θέση μου σε αυτήν».
- Πιστεύεις πως το στυλ σου, το ότι μοιάζεις... υπερβολικά ήρεμος μέσα στο γήπεδο, κάνει τον κόσμο να σε παρεξηγεί;

«Είναι αλήθεια πως το στυλ παιχνιδιού μου αποπνέει ηρεμία και αυτό ίσως αρκετός κόσμος μπορεί να το βλέπει για κακό. Να φαντάζεται ότι… βαριέμαι. Τι να κάνω όμως, είναι το στυλ μου, δεν μπορώ να το αλλάξω. Το αστείο είναι ότι έξω από το γήπεδο είμαι πιο νευρικός. Έχω, ας πούμε, παίξει ξύλο αρκετές φορές, αλλά όχι για το ποδόσφαιρο».
- Από την περίοδο της προετοιμασίας ακόμα, ο Τεν Κάτε επέμενε να μη βγαίνεις στο πλάι, να μη γυρνάς πίσω. Να παραμείνεις στην περιοχή, γιατί εκεί είναι η θέση σου. Σε… έπεισε;

«Είναι αλήθεια πως νιώθω ακόμα κάποιες φορές κάτι να με τραβάει να βγαίνω στο πλάι. Μου αρέσει να ντριμπλάρω, να κερδίζω φάουλ, να δημιουργώ. Από την άλλη, δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει γκολ, άρα… ναι»!

- Σε έχουν χαρακτηρίσει ποδοσφαιριστή ψυχολογίας. Τι σημαίνει αλήθεια η φράση για εσένα;
«Πως άμα δεν είμαι καλά ή όταν νιώθω ότι αδικούμαι παρασύρομαι σε λάθος σκέψεις. Ενεργώ λάθος. Είναι κάτι που θα ήθελα να αλλάξω. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που άμα τους βρίσεις στο ματς ανεβαίνει η απόδοσή τους. Εγώ- περισσότερο παλιότερα- έπεφτα».

- Τι λες αλήθεια να κάνουμε φέτος;

«Τι άλλο; Θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Τελεία και παύλα».

Η ώρα της επιστροφής για Φερνάντο Τόρες


Αισιόδοξοι είναι στην Λίβερπουλ ότι ο Τόρες θα επιστέψει στα γήπεδα το Σάββατο απέναντι στην Γουέστ Μπρομ.

Ο Ισπανός αντιμετώπιζε πρόβλημα στον δικέφαλο και αναμενόταν να προλάβει το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Άνφιλντ" για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην ρισκάρουν με την χρησιμοποίησή του.

Ο Τόρες τραυματίστηκε στην τελευταία κλήση του στην εθνική Ισπανίας τον περασμένο μήνα και έχει χάσει από τότε έξι παιχνίδια με τους "κόκκινους".

Αμφίβολος για το ντέρμπι ο Αντζας


Αμφίβολη συνεχίζει να θεωρείται η συμμετοχή του Παρασκευά Αντζα για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο 32χρονος αμυντικός δεν κατάφερε στη σημερινή προπόνηση να ολοκληρώσει όλο το πρόγραμμα, πράγμα που προβλημάτισε έντονα τον Ερνέστο Βαλβέρδε

Ακόμη και αν ο έμπειρος άσος των «ερυθρόλευκων» καταφέρει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων της Παρασκευή, δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει στο ματς με το «τριφύλλι», λόγω κυρίως της πολυήμερης απουσίας του.

Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός ήρθε σήμερα αντιμέτωπος με ακόμη ένα πρόβλημα. Ο Κώστας Μήτρογλου αποχώρησε από την προπόνηση με κάκωση στην ποδοκνημική. Η σοβαρότητα του τραυματισμού του νεαρού άσου θα διαπιστωθεί την Παρασκευή, όταν και θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία. Συν τοις άλλοις, ο Λεονάρντο συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Δεν αλλάζει ενδεκάδα ο Τεν Κάτε με Ολυμπιακό !


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ τεν Κάτε, προετοιμάζει την ομάδα του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας στο μυαλό του την ίδια περίπου ενδεκάδα, με εκείνη της Βρέμης. Η μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Βέρντερ έχει αλλάξει άρδην το κλίμα στα αποδυτήρια, εκεί όπου άπαντες ασχολούνται με το παιχνίδι της Κυριακής. Νίκη επί του Ολυμπιακού, θα φέρει το "τριφύλλι"ακόμα πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ θα πετύχει καίριο πλήγμα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Ο Ολλανδός τεχνικός, σκέφτεται να παρατάξει ενδεκάδα παρόμοια με εκείνη της Βρέμης, αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει πολλά, σε μία ομάδα που φιλοδώρησε με τρία "τεμάχια" μία γερμανική ομάδα στην έδρα της.