Τρίτη, Οκτωβρίου 14, 2008

Προκριματική φάση Μουντιάλ 2010: Πρόγραμμα της Τετάρτης


Η προκριματική φάση της ευρωπαϊκής ζώνης για το Μουντιάλ του 2010 συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον την Τετάρτη. Το μενού έχει 22 αναμετρήσεις στα πλαίσια των 9 ομίλων, με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρόκριση να αρχίζουν να ξεχωρίζουν...

Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει από μια βασική της διώκτρια στον 2ο γκρουπ, την Ελβετία του Ότμαρ Χίτζφελντ, την οποία υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης στο Φάληρο. Αυτό θα συμβεί σε περίπτωση νίκης της «γαλανόλευκης» που είναι μία από τις τρεις ομάδες (Αγγλία, Ισπανία οι υπόλοιπες) που έχουν κάνει το «3 στα 3». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ματς της Ρίγα, ανάμεσα σε Λετονία και Ισραήλ ενώ το παιχνίδι του Λουξεμβούργου με την Μολδαβία δεν αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον όμιλο...

Το πραγματικά μεγάλο παιχνίδι θεωρητικά λείπει από το πρόγραμμα της Τετάρτης αν και το αναγεννημένο Βέλγιο απειλεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία με την πρώτη της ήττα στις Βρυξέλλες. Οι δύο ομάδες μοιράζονται τις πρώτες θέσεις του 5ου ομίλου αν και σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται και η Τουρκία που δοκιμάζεται στο Ταλίν στην αναμέτρηση με την Εσθονία.

Η Αυστρία του Αντρέας Ίβανσιτς περιμένει την Σερβία στα πλαίσια του 7ου όμιλου, του μοναδικού από τους 9 στον οποίο δεν υπάρχει αήττητη ομάδα μετά από 3 παιχνίδια. Δύσκολο βράδυ περιμένει την Κύπρο στο Δουβλίνο απέναντι στην πάντα αξιόπιστη Ιρλανδία ενώ για το ίδιο γκρουπ (8ο) η Ιταλία υποδέχεται στο Λέτσε το Μαυροβούνιο και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών αναμένεται να υπάρξει στον 3ο όμιλο. Η Τσεχία που βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την ήττα της στο Χορζόφ παίζει στο Τέπλιτσε με αντίπαλο την Σλοβενία ενώ οι Σλοβάκοι υποδέχονται τους Πολωνούς τους οποίους φιλοδοξούν να ρίξουν από την κορυφή, όντας έναν βαθμό πίσω τους. Πορτογαλία και Ρωσία παίζουν εντός με Αλβανία και Φινλανδία αντίστοιχα και πρέπει να αρχίσουν να νικάνε αν δεν θέλουν να μπουν από νωρίς σε ρόλο κυνηγού...

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των 9 ομίλων και οι αντίστοιχες βαθμολογίες:

1ος όμιλος

(20.30) Μάλτα-Ουγγαρία
(22.45) Πορτογαλία-Αλβανία
(Δανία και Σουηδία έχουν ρεπό)

Η βαθμολογία

1. Δανία (6-2) 7
2. Σουηδία (2-1) 5
3. Πορτογαλία (6-3) 4
4. Ουγγαρία (3-2) 4
5. Αλβανία (3-2) 4
6. Μάλτα (0-10) 0

2ος όμιλος

(19.00) Λετονία-Ισραήλ
(21.15) Λουξεμβούργο-Μολδαβία
(21.30) Ελλάδα-Ελβετία

Η βαθμολογία

1. Ελλάδα (8-0) 9
2. Ισραήλ (7-4) 7
3. Ελβετία (5-5) 4
4. Λετονία (3-5) 3
5. Λουξεμβούργο (3-7) 3
6. Μολδαβία (2-7) 0

3ος όμιλος

(18.30) Τσεχία-Σλοβενία
(21.30) Σλοβακία-Πολωνία
(21.45) Β.Ιρλανδία-Σαν Μαρίνο

Η βαθμολογία

1. Πολωνία (5-2) 7
2. Σλοβενία (5-2) 7
3. Σλοβακία (6-4) 6
4. Τσεχία (1-2) 1
5. Βόρειος Ιρλανδία (1-4) 1
6. Σαν Μαρίνο (1-5) 0

4ος όμιλος

(18.00) Ρωσία-Φινλανδία
(21.45) Γερμανία-Ουαλία
(Αζερμπαϊτζάν και Λιχτενστάιν έχουν ρεπό)

Η βαθμολογία

1.Γερμανία (11-4) 7
2. Ουαλία (4-2) 6
3. Φινλανδία (4-3) 4
4. Ρωσία (3-3) 3
5. Αζερμπαϊτζάν (0-2) 1
6. Λιχτενστάιν (0-8) 1

5ος όμιλος

(21.15) Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Αρμενία
(21.30) Εσθονία-Τουρκία
(21.45) Βέλγιο-Ισπανία

Η βαθμολογία

1. Ισπανία (8-0) 9
2. Βέλγιο (6-3) 7
3. Τουρκία (5-2) 7
4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη (8-3) 3
5. Αρμενία (0-8) 0
6. Εσθονία (2-13) 0

6ος όμιλος

(21.15) Κροατία-Ανδόρα
(21.30) Λευκορωσία-Αγγλία
(Ουκρανία και Καζακστάν έχουν ρεπό)

Η βαθμολογία

1. Αγγλία (11-2) 9
2. Ουκρανία (4-1) 7
3. Κροατία (4-4) 4
4. Λευκορωσία (3-2) 3
5. Καζακστάν (5-11) 3
6. Ανδόρα (1-8) 0

7ος όμιλος

(19.00) Λιθουανία-Ν. Φερόε
(21.30) Αυστρία-Σερβία
(Γαλλία και Ρουμανία έχουν ρεπό)

Η βαθμολογία

1. Σερβία (6-2) 6
2. Λιθουανία (5-3) 6
3. Αυστρία (4-4) 4
4. Γαλλία (4-5) 4
5. Ρουμανία (3-5) 4
6. Νησιά Φερόε (1-4) 1

8ος όμιλος

(19.30) Γεωργία-Βουλγαρία
(21.45) Ιρλανδία-Κύπρος
(21.50) Ιταλία-Μαυροβούνιο

Η βαθμολογία

1. Ιταλία (4-1) 7
2. Ιρλανδία (2-1) 4
3. Μαυροβούνιο (2-2) 2
4. Βουλγαρία (2-2) 2
5. Κύπρος (2-3) 1
6. Γεωργία (2-5) 1

9ος όμιλος

(20.00) Νορβηγία-Ολλανδία
(21.00) Ισλανδία-Σκόπια
(Ρεπό η Σκωτία)

Η βαθμολογία

1.Ολλανδία (4-1) 6
2. Σκωτία (2-2) 4
3.Σκόπια (2-2) 3
4. Νορβηγία (2-2) 2
5. Ισλανδία (3-6) 1

Α1 Ολυμπιακός:"Έτοιμος για πρόταση στον Μπράιαντ"


Τρία ιταλικά μπασκετικά σάιτ (talkbasket.net, «basketground.it, «basketcentral.it) αποκάλυψαν ότι στο μέλλον οι αδερφοί Αγγελόπουλοι στοχεύουν να ντύσουν τον το αστέρι των Λέικερς, Κόμπι Μπράιαντ στα ερυθρόλευκα.

Τα ιταλικά κείμενα αναφέρουν ότι ο σύλλογος είναι έτοιμος να προσφέρει στον Κόμπι Μπράιαντ συμβόλαιο για 3 χρόνια με οικονομικές απολαβές που θα φτάνουν τα 60 εκατ. ευρώ, με πολλές ανέσεις μάλιστα, όπως:

Μια μεσογειακή βίλα που θα πληρωθεί από τον σύλλογο, προσωπικός μπάτλερ και καθαρίστρια πληρώνεται από την ομάδα, ένα αυτοκίνητο και προσωπικό οδηγό που πληρώνονται από τους "ερυθρόλευκους", ένα σκάφος και το πλήρωμα του σκάφους που πληρώνονται από τους Πειραιώτες, ακόμη και η διδασκαλία των παιδιών του Κόμπι στο μέλλον θα πληρώνεται από τον Ολυμπιακό.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Η αντεπίθεση του Όσκαρ


Την νοσταλγία του για το καλό... χαμόν θεωρεί ως το μόνο αρνητικό της προσώρας παρουσίας του στην Ελλάδα ο Όσκαρ Γκονθάλεθ, ο οποίος απαλλαγμένος από τον τραυματισμό του ετοιμάζεται για την αντεπίθεση του, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξη του σε ισπανικό μέσο ενημέρωσης από το σπίτι του στη Σαλαμάνκα.

"Αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, που πραγματοποίησε μια καλή αρχή στη σεζόν. Το μοναδικό αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη, είναι ισοπαλία και αυτό μας κάνει να είμαστε πιο άνετοι", είπε ο Όσκαρ, ο οποίος μάλλον θέλησε να ξορκίσει μια δια παντός το φάντασμα της Ανόρθωσης μη αναφερόμενος στον αποκλεισμό.

Ο Ισπανός μέσος, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να αποδειχθεί σε βασική επιλογή του Βαλβέρδε θεωρεί ότι λόγο σε αυτό το θέμα διαδραμάτισε και ο τραυματισμός του.

"Είμαι καλύτερα πλέον αν και υπάρχει μια μικρή δυσφορία που ελπίζω να εξαφανιστεί σύντομα. Αυτό το καλοκαίρι όλα πήγαν στραβά και αυτό μου κόστισε αλλά πλέον βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση", υποστηρίζει ο Όσκαρ που δείχνει να έχει προσαρμοστεί στην εν Ελλάδι ζωή του.

"Η Αθήνα μοιάζει πολύ με κάθε μεγάλη μεσογειακή πόλη. Είμαι θαυμάσια. Αγαπώ τόσο την χώρα όσο και την πόλη, παρότι είναι πολύ μεγάλη και πολλές φορές η κίνηση είναι χαοτική.

Οι Έλληνες σε πολλά πράγματα μοιάζουν με εμάς. Φυσικά μου λείπουν ορισμένα πράγματα από τα Ισπανικά έθιμα. Ιδίως πολλές φορές νοσταλγώ ένα καλό κομμάτι χαμόν",

Ο Κύρκος σφυρίζει στην Τούμπα


Ο Δημήτρης Κύρκος του συνδέσμου Ηπείρου, με βοηθούς τους Γούκο και Τάτση, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Από εκεί και πέρα, "άρχων" του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Λάρισα θα είναι ο Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας) ενώ ο Κωνσταντίνος Παπασταμάτης του συνδέσμου Αθήνας θα "σφυρίξει" στο Ολυμπιακός-Πανθρακικός.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο 18/10
Πανσερραϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)
Ηρακλής-Εργοτέλης: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Πανιώνιος-Άρης: Μιχάλης Ντάκος (Ξάνθης)

Κυριακή 19/10
ΟΦΗ-Θρασύβουλος: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Λεβαδειακός-Skoda Ξάνθη: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
ΑΕΚ-Λάρισα: Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας)
Ολυμπιακός-Πανθρακικός: Κωνσταντίνος Παπασταμάτης (Αθηνών)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Δημήτρης Κύρκος (Ηπείρου)

Συνάντηση Κόκκαλη με τους αρχηγούς


Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, μίλησε από κοντά με τους αρχηγούς των "ερυθρολεύκων", για τα πριμ και τα πρόστιμα της σεζόν, ενώ τους τόνισε πως θέλει να δει μία συνέχεια, στις καλές εμφανίσεις της ομάδας.

Οι Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, Στολτίδης και Νικοπολίδης, τα είπαν με τον Σωκράτη Κόκκαλη μετά το τέλος της προπόνησης, για να γίνουν γνωστοί και στους υπόλοιπους παίκτες, οι όροι του νέου εσωτερικού κανονισμού της ομάδας του Πειραιά.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ζήτησε συνέχεια των καλών εμφανίσεων, τονίζοντας ότι θέλει να βλέπει πάθος για τίτλους από τους παίκτες του. Θετικό το γενικότερο κλίμα στην ομάδα.

Ατομικό Ντουντού και Λεονάρντο
Το ατομικό τους πρόγραμμα, συνέχισαν οι Ντουντού και Λεονάρντο. Οι δύο Βραζιλιάνοι έκαναν ασκήσεις στο γυμναστήριο και το γήπεδο, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή τους, στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων της ομάδας. Τέλος, ο Τζόρτζεβιτς υποβλήθηκε σε θεραπεία και ακολούθως έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης από την αρθροσκόπηση που του έγινε στο γόνατο

Oλυμπιακός: Ψηλά στη λίστα ο Ντιέγκο Λόπεζ


Η ανάγκη απόκτησης τερματοφύλακα είναι γνωστή στον Ολυμπιακό και τα ονόματα που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα είναι ουκ ολίγα. Ένα από αυτά είναι του πορτιέρο της Βιγιαρεάλ, Ντιέγκο Λόπεζ, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των Πειραιωτών.

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα από τον Τύπο του εξωτερικού οι "ερυθρόλευκοι" πέραν της περίπτωσης του Ούρκο Πάρντο κρυφοκοιτάζουν και αυτή του 26χρονου γκολκίπερ της ισπανικής ομάδας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται ενδέχεται να κινηθούν για την απόκτηση του τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα γνωρίζοντας, όμως, ότι το έργο τους είναι αρκετά δύσκολο.

Και αυτό γιατί ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελεί αυτή τη στιγμή τη Νο1 επιλογή κάτω από τα δοκάρια του "κίτρινου υποβρυχίου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μακροσκελή λίστα των πρωταθλητών Ελλάδας σχετικά με τη θέση κάτω από τα δοκάρια προστέθηκε και το όνομα του βασικού γκολκίπερ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Βιάτσεσλαβ Μαλαφέεφ.

ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΧΡΗΜΑ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Στην απόφαση να εκταμιεύσουν 10 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ενταθούν οι εργασίες για το γήπεδο στο Βοτανικό προχώρησε στη χθεσινή σύσκεψη το ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η πρόταση έγινε από τους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Βαγγέλη Σαμαρά ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και εγκρίθηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό οι εκσκαφές θα ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου με την ελπίδα ότι το νέο γήπεδο θα είναι να έτοιμο να παραδοθεί μετά από 19 μήνες. Επίσης το συνολικό κόστος της κατασκευής του αναμένεται να φτάσει και τα 100 εκ. ευρώ.