Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2008

Μια ανάσα από Μπασινά η ΑΕΚ


Μια ανάσα από τον Μπασινά βρίσκεται η ΑΕΚ καθώς έδωσε στον διεθνή παίκτη αυτό που ήθελε, δηλαδή συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών και αποδοχές που ανέρχονται στα 900.000 ευρώ τον χρόνο.

Η συμφωνία των δύο πλευρών δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, θεωρείται όμως βέβαιο ότι ο παίκτης θα αγωνίζεται με τα «κιτρινόμαυρα» τη νέα χρονιά, παρά το γεγονός ότι ζήτησε διορία δύο ημερών για να απαντήσει. Κι αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο που δεν κάνει τη μεταγραφή 100% βέβαιη, τουλάχιστον τυπικά.

Στην Αθήνα και ο Σόουζα


Έφτασε λίγο μετά τις 17.20 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το καινούργιο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Ροντρίγκο ντε Καρντόζο Σόουζα.

Τον Βραζιλιάνο επιθετικό υποδέχθηκε για λογαριασμό των «πράσινων», ο διευθυντής ποδοσφαίρου Κώστας Αντωνίου. Ο Σόουζα ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον μάνατζερ του, Κάρλος Λέισε και αμέσως μετά την άφιξη του έφυγε για το ξενοδοχείο ώστε να ξεκουραστεί για λίγη ώρα, αφού αργότερα θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει από κοντά την νέα του ομάδα στο πρώτο επίσημο φετινό της παιχνίδι.

Παρουσιάζεται ο Μίλκοβιτς


Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα το πρωί ο νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Ιβάν Μίλκοβιτς, τον κορυφαίο Σέρβο διαγώνιο.

Αρχικά θα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μετά θα βάλει την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στην συνέχεια θα γίνει η παρουσίαση του από το «ερυθρόλευκο» ΤΑΑ στα γραφεία εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Σέρβος άσος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στο World League με την Εθνική ομάδα της χώρας του και μάλιστα έφτασε έως τον τελικό.

Προτάθηκε ο Λιούνγκμπεργκ και απερίφθη !


Προτάθηκε ο Φρέντριγκ Λιούνγκμπεργκ χθές στον Ολυμπιακό, όμως το μόνο ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι... το όνομα του νυν της Γουέστ Χαμ και πρώην παίκτη της Άρσεναλ, καθότι αυτός αγωνίζεται κατά βάση ως δεξί χαφ, θέση η οποία έχει αυτή την στιγμή ο Λουτσιάνο Γκαλέτι !

Και επίσημα Μελίσσης!


Στο δυναμικό του Παναθηναϊκού ανήκει και επίσημα πλέον ο Χρήστος Μελίσσης, από το μεσημέρι της Τετάρτης. Όπως έγινε γνωστό από την «πράσινη» ΠΑΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα, ο 26χρονος άσος υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας, παράλληλα με το δανεισμό του Φίλιππου Δάρλα στο «δικέφαλο».

Η ΔΟΕ καταδιώκει τη Θάνου


Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα της Κατερίνας Θάνου και του 2004, αφού η ΔΟΕ με επιστολή με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2008 που απέστειλε στην αθλήτρια, την ενημέρωσε πως θα επανεξετάσει την υπόθεση του 2004 και κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

Η 33χρονη σπρίντερ έπιασε το ολυμπιακό όριο και πήρε νομίμως την πρόκριση για το Πεκίνο, ωστόσο η συμμετοχή της στους Αγώνες ενδέχεται να αντιμετωπίσει εμπόδια.

Το πέμπτο σκέλος της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ που εκδόθηκε στις 18 Αυγούστου του 2004 αναφέρει πως "οποιαδήποτε συμμετοχή του κυρίου Κωνσταντίνου Κεντέρη και της κυρίας Κατερίνας Θάνου, καθώς και του κύριου Χρήστου Τζέκου σε κάθε μελλοντική διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων θα υπόκειται σε νέα διαδικασία ενώπιον της ΔΟΕ".

Στην προκειμένη περίπτωση, η πειθαρχική επιτροπή της ΔΟΕ θα επανεξετάσει την υπόθεση και στη συνέχεια θα καταθέσει τις προτάσεις της στο εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ.

Κοντά σε Φαν ντερ Φάαρτ η Ρεάλ


Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ραφαέλ Φαν Ντερ Φάαρτ βρίσκεται η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική εφημερίδα "Marca", οι διοικούντες τους "μερένχες" έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση του Αμβούργου για τη μεταγραφή του νεαρού Ολλανδού μεσοεπιθετικού, έναντι περίπου δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Γαλλικά σενάρια για ΠΑΟ και Κέζμαν


Δημοσιεύματα από τη Γαλλία αναφέρουν δυναμικό «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Ματέγια Κέζμαν από τη Φενεμπαχτσέ. Τα εν λόγω δημοσιεύματα αποκαλύπτουν και ενδιαφέρον από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, σημειώνοντας πως ένας εκ των δύο θα είναι ο νέος σταθμός στην καριέρα του Σέρβου επιθετικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κέζμαν φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τριετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 2.5 εκατ. ευρώ, όμως η «Φενέρ» αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ, ενώ οι Παριζιάνοι επιθυμούν τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή .

2oς Προκριματικός Γύρος Champions League : ΠΑΟ-ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ


Ύστερα από τρία χρόνια απουσίας, ο Παναθηναϊκός θα δώσει σήμερα (30/7, 21:45, ΝΕΤ) το πρώτο του παιχνίδι στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι στην Ντιναμό Τιφλίδας και μπροστά στο κοινό τους, οι «πράσινοι» θα έχουν θεωρητικά εύκολο έργο και θα αναζητήσουν το ευρύ σκορ, που θα τους εξασφαλίσει από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στην επόμενη φάση. Περισσότεροι από 40.000 οπαδοί αναμένονται στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αναμένεται νέο, πιο δυνατό, «χτύπημα» από τους Σαουδάραβες για Μπλάνκο


Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, είναι έτοιμοι να καταθέσουν νέα, βελτιωμένη πρόταση τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον Αργεντινό επιθετικό ύψους 4,5 εκ. ευρώ.

Μπορεί το ποσό, βέβαια, να είναι πολύ μεγάλο, δύσκολα όμως η διοίκησης της Ένωσης θα πει «ναι» (αν υπάρξει τελικά επίσημη πρόταση), καθώς από την περσινή ομάδα έχουν ήδη αποχωρήσει πολλά βασικά στελέχη. Το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου και του περσινού πρωταθλήματος, θα διαταράξει τις ισορροπίες στην ενδεκάδα, καθώς θα χρειαστεί να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, ενώ θα προκαλέσει και θύελλα αντιδράσεων από τον κόσμο της ομάδας.

Τα σκάει... χοντρά για τον Μάτος, η Πόρτσμουθ, γράφει η «Sun»


Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Sun» η αγγλική ομάδα είναι διατεθειμένη να τα σκάσει... χοντρά για να κάνει δικό της έναν παίκτη που φλερτάρει εδώ και ένα μήνα, αφού βρίσκεται στην αναζήτηση αμυντικού χαφ μετά την πώληση του Σούλεϊ Μουντάρι στην Ίντερ.

Ο Βραζιλιάνος άσσος του Παναθηναϊκού, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές του τεχνικού της ομάδας Χάρι Ρέντναπ, που ποντάρει στην επιθυμία του παίκτη να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ. Το αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως στα ταμεία της ομάδας υπάρχουν αυτή την στιγμή χρήματα, αφού γύρω στα 18 εκατομμύρια Ευρώ μπήκαν, από την πώληση του Μουντάρι, με την διοίκηση της ομάδας να είναι σε θέση να δαπανήσει μεγάλο μέρος από αυτά, για τον Μάτος.

Τινάζει την μπάνκα στον αέρα o Oλυμπιακός !

Το σήριαλ με τον Ντιόγκο αναμένεται να τελειώσει είτε θετικά είτε αρνητικά για τον Ολυμπιακό τα ξημερώματα της Πέμπτης (31/7) - ώρα Ελλάδας - όταν και θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πορτουγκέζα προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα παραχωρήσει τον παίκτη στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος, από την πλευρά του, πιέζει τη διοίκηση της ομάδας του, ώστε να πάρει μεταγραφή στον πρωταθλητή Ελλάδας. Ο 21χρονος άσος έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο τετραετούς ή πενταετούς διάρκειας έναντι συνολικών απολαβών πέντε εκατομμυρίων ευρώ (!) και επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος του πειραϊκού συλλόγου μπορεί να είδε την πρώτη επίσημη πρόταση προς την Πορτουγκέζα, ύψους επτά εκατομμυριών ευρώ, να απορρίπτεται, όπως και τη δεύτερη (ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ), αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε εντολή να ανέβει η προσφορά, η οποία θα αγγίξει τα έντεκα εκατομμύρια ευρώ!

Στο μεγάλο λιμάνι επικρατεί αισιοδοξία, καθώς η τρίτη βελτιωμένη και τελική πρόταση του Ολυμπιακού είναι εξαιρετική για να την αρνηθεί ο βραζιλιάνικος σύλλογος, ο οποίος συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο (στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, 22:00 ώρα Βραζιλίας) προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο παραχώρηση του παίκτη στον νταμπλούχο Ελλάδας.

Να σημειωθεί πως η Πορτουγκέζα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σκοπεύει να παραχωρήσει τον Ντιόγκο στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Η βραζιλιάνικη ομάδα λέγεται πως έχει στην κατοχή της το 70% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, ο οποίος μαζί με τον μάνατζέρ του διαθέτουν το υπόλοιπο 30%. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Πορτουγκέζα θα εισπράξει μόνο το 30% από τα χρήματα που θα δαπανηθούν για τη μεταγραφή, καθώς το άλλο 40% (από το 70%) ανήκει στην πορτογαλική τράπεζα "BANIF".

Φουλάρει και για αμυντικό μέσο


Η υπόθεση του Άγγελου Μπασινά πήρε τελικά αρνητική τροπή, όμως στον Ολυμπιακό διαβεβαιώνουν πως ο αμυντικός μέσος που θα αποκτηθεί θα προκαλέσει αίσθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία, οι Πειραιώτες ενδιαφέρονται για τον άσο της Βαλένθια, Νταβίντ Αλμπέλδα!

Ο Ισπανός ανασταλτικός χαφ είναι προς πώληση, καθώς οι "νυχτερίδες" προτίθενται να παραχωρήσουν αρκετούς παίκτες, καθώς ο σύλλογος είναι χρεωμένος. Σύμφωνα με τους Ισπανούς, η Βαλένθια αξιώνει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα τόσα φέρεται να ζητά για ετήσια αμοιβή ο 31χρονος ποδοσφαιριστής. Παράλληλα, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Πορτογάλο, Μανίς, της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις, οι οποίες δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.







Περιμένει το δια
βατήριο ο Λέτο

Την Παρασκευή (1/8) θα ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα της απόκτησης με τη μορφή δανεισμού του Σεμπαστιάν Λέτο. Η Λίβερπουλ προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια εργασίας στον ποδοσφαιριστή προκειμένου να τον κρατήσει στο "Άνφιλντ". Η λύση θα δοθεί στα δικαστήρια, όπου ο Λέτο θα παραστεί με τους δικηγόρους του στην ακροαματική διαδικασία προκειμένου να εξετάσουν τη σχετική αίτηση της Λίβερπουλ για την έκδοση της άδειας.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, θα έχει τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση. Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στην εφημερίδα "SportDay": "Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν περισσότερες ελπίδες από ότι την προηγούμενη εβδομάδα για να εξασφαλίσω την άδεια εργασίας. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και δεν μπορούμε να μιλάμε με ποσοστά", υποστήριξε ο 22χρονος Αργεντινός αριστερός μέσος και σχολίασε το ενδεχόμενο να απορριφθεί το αίτημα της Λίβερπουλ...

"Τότε ο Ολυμπιακός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσω την καριέρα μου. Έχω άλλες δύο προτάσεις στα χέρια μου (από Σανταντέρ και Αταλάντα), αλλά είμαι πιο κοντά στον Ολυμπιακό. Δεν έχω συμφωνήσει πάντως με καμία ομάδα, αφού περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου", κατέληξε.

Μίρνες Σίσιτς δήλωσε πως ο Ολυμπιακός απέρριψε προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες για την απόκτησή του (πιθανότατα από Σανταντέρ και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας). Ο Σλοβένος άσος φέρεται, πάντως, να βρίσκεται στη "μαύρη" λίστα του προπονητή του.

Ερνέστο Βαλβέρδε ειδοποίησε τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Λευτέρη Ματσούκα και Βασίλη Λαμπρόπουλο πως θα εξακολουθήσουν να προπονούνται με την πρώτη ομάδα, αλλά θα συμμετέχουν στα παιχνίδια της ομάδας Νέων του πειραϊκού συλλόγου.

«Με πνεύμα νικητή»


Στην συνέντευξη Τύπου της Τρίτης που παραχώρησε ο Ολλανδός τεχνικός, μιλώντας για την Ντιναμό Τιφλίδας, επεσήμανε ότι είναι ομάδα που χρειάζεται προσοχή, ότι περιμένει να αγωνιστεί με ένα επιθετικό, πως είναι σε καλύτερο επίπεδο από την ομάδα του όσον αφορά την φυσική κατάσταση, όμως κατέληξε συμπερασματικά, λέγοντας ότι οι παίκτες του διαθέτουν περισσότερη ποιότητα και ότι θα φτάσουν στην νίκη.

Για τους αποκλεισμούς

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» επεσήμανε ότι η δουλειά που έχει γίνει μέχρι στιγμής επιτρέπει σε εκείνον αλλά και τους παίκτες του να θεωρούν πως είναι σε θέση να κερδίσουν αύριο, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για τον αποκλεισμό των Κλέιτον και Μάλαρζ από την αποστολή, απάντησε πως δεν χωράνε 27 παίκτες σε μία 18αδα...

Σχετικά με τις μεταγραφές απέφυγε να πει αν ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις μετά και την απόκτηση του Μελίσση και είπε ότι το αν θα αποκτηθεί κι άλλος ποδοσφαιριστής, θα εξαρτηθεί από την γενναιοδωρία του προέδρου, Νίκου Πατέρα.

Τέλος, σε ερώτηση για το ποιος πιστεύει ότι θα είναι ο ηγέτης της «πράσινης» άμυνας ανέφερε τον Σαριέγκι, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και χιούμορ λέγοντας πως δεν θα πρέπει οι εκπρόσωποι του Τύπου να παίρνουν πάντα στα σοβαρά ό,τι λέει, καθώς είναι της άποψης πως... το ποτήρι πρέπει να είναι πάντα μισογεμάτο (δείχνοντας ένα ποτήρι με νερό που βρισκόταν μπροστά του και ήταν μισογεμάτο)!

Τέλος και ο Εθκέρο ! Επιστροφή στη δράση για Μπελούτσι !


Τέλος και ο Εθκέρο !

Μετά τον Μπασινά χάθηκε ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που ήταν μάλιστα από αυτούς που ήθελε ο Βαλβέρδε και από τους θεωρητικά εύκολους να έρθουν. Ο λόγος για τον Εθκέρο που “έκλεισε” στην Οσασούνα για 2+1 χρόνια.

Επανέρχεται στη δράση ο Μπελούτσι

Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας γυμνάστηκαν την Τρίτη (29/7) στις 08:30. Ο Μπελούτσι, που έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε (τράβηγμα στον αριστερό ορθό μηριαίο), ακολούθησε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, ενώ ο Λεντέσμα έκανε ατομική προπόνηση στο γήπεδο, όπως και ο Ντομί, ο οποίος το απόγευμα θα προπονηθεί με την ομάδα. Από την προπόνηση απουσίασε ο Λεονάρντο, που έχει άδεια. Οι ερυθρόλευκοι προπονήθηκαν και το απόγευμα στις 19:30. Ο Μπελούτσι συνέχισε το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που ακολούθησε και το πρωΐ, ενώ ο Λεντέσμα έκανε ατομική προπόνηση στο γήπεδο. Κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ντομί. Από την προπόνηση απουσίασε ο Λεονάρντο, ο οποίος έχασε την πτήση επιστροφής του από τη Βραζιλία. Ο ποδοσφαιριστής θα είναι στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης (30/7), όπου οι Πειραιώτες θα προπονηθούν στις 08:30.


Αμετακίνητη η Πορτουγκέζα στις απαιτήσεις της


Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Fanaticos per Futebol», το ΔΣ της Πορτουγκέζα απάντησε αρνητικά στην πρόταση ύψους 7 εκ. ευρώ των ερυθρολεύκων για την απόκτηση του 50% των δικαιωμάτων του παίκτη.

Όπως επαναλαμβάνει ο πρόεδρος του συλλόγου, Μανουέλ Ντα Λούπα, ο 21χρονος επιθετικός δεν παραχωρείται με λιγότερο από 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εμφανίζεται ξαφνικά και μια ρήτρα του συμβολαίου του που αγγίζει τα... 40 εκατομμύρια! Επίσης, ο Ντε Λούπα, εξέφρασε την πρόθεσή του να κρατήσει τον Ντιόγκο, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα της Βραζιλίας.

Oι ερυθρόλευκοι φέρεται να έχουν συμφωνήσει με τον πάιχτη για τετραετές συμβόλαιο έναντι συνολικών αποδοχών 5 εκατομμυρίων ευρώ.