Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2009

ΠΑΟ: Ποιός είναι ο Σισέ ;

O Σισέ πλέον βρίσκεται πιό κοντά από ποτέ για να ντυθεί στα πράσινα, εκτός αν γίνει πάλι κάποιο "ναυάγιο". Ποιός είναι όμως ο Γάλλος ;

Ο Τζιμπρίλ Σισέ γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου του 1981 κι άρχισε την καριέρα του στη Νιμ. Από το 1998 έως το 2004 αγωνίστηκε στην Οσέρ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε έναντι 16,5 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ για δύο χρόνια, προτού δοθεί δανεικός στη Μαρσέιγ. Το 2007 η ομάδα της Μασσαλίας αγόρασε τα δικαιώματά του από τη Λίβερπουλ έναντι περίπου 8 εκατ. ευρώ, αλλά τη φετινή περίοδο δόθηκε δανεικός στη Σάντερλαντ. Ο διεθνής άσος είχε φέτος 35 συμμετοχές και 10 γκολ στην Premiership, μία εμφάνιση κι ένα τέρμα στο Κύπελλο Αγγλίας, ενώ έπαιξε και σε δύο ματς του Λιγκ Καπ. Έχει κατακτήσε το Κύπελλο Γαλλίας το 2003, το Champions League και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2005, καθώς και το Κύπελλο Αγγλίας το 2006.

Έχει 37 συμμετοχές και 9 γκολ με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, στην οποία όμως δεν έχει αγωνιστεί τον τελευταίο χρόνο. Αγωνίστηκε με τους «τρικολόρ» στα Μουντιάλ του 2002 και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών τον επόμενο χρόνο, ωστόσο έχασε το EURO 2004 λόγω τιμωρίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο τελευταίο φιλικό της ομάδας του πριν την τελική φάση.

Η καριέρα του με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ στο πρωτάθλημα)

1998/99-Οσέρ: 1-0
1999/00-Οσέρ: 2-0
2000/01-Οσέρ: 25-8
2001/02-Οσέρ: 29-22
2002/03-Οσέρ: 33-14
2003/04-Οσέρ: 38-26
2004/05-Λίβερπουλ: 15-4
2005/06-Λίβερπουλ: 33-9
2006/07-Μαρσέιγ: 21-8
2007/08-Μαρσέιγ: 35-16
2008/09-Μαρσέιγ: 2-0
2008/09-Σάντερλαντ: 35-10

Oι τραυματισμοί του Σισέ !






























Ο Σισέ εν δράσει...






Παναθηναϊκός: Βόμβα Σισέ !!!

Αυτό που περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού έγινε πραγματικότητα. Οι "πράσινοι" έκξαναν το μεταγραφικό μπαμ και φέρνουν στην Ελλάδα την πέμπτη τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο διεθνής Γάλλος της Μαρσέιγ, έρχεται στην Αθήνα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", την Πέμπτη στις 18:00 και αναμένεται θερμή υποδοχή από χιλιάδες φίλους της ομάδας.

Μετά την απόκτηση του Κώστα Κατσουράνη και του Σεμπαστιάν Λέτο το βάρος των ανθρώπων του "τριφυλλιού" είχε πέσει στην απόκτηση ενός επιθετικού και μάλιστα οι πληροφορίες ήθελαν τους "πράσινους" να κυνηγούν ένα μεγάλο όνομα.

Ετσι τελικά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έπισημοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης πως συμφώνησε με την Μαρσέιγ για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ και φέρνει τον "παικταρά" στην Ελλάδα την Πέμπτη για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ετήσια αμοιβή του θα ανέρχεται στα 2.500.000 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ η γαλλική ομάδα πήρε 8.000.000 ευρώ.

Ο 28χρονος διεθνής άσος μάλιστα θα έρθει με το ιδιωτικό τζέτ του Νικόλα Πατέρα, με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" να κάνουν κίνηση "ματ" και να αντιστρέφουν πλέον το κλίμα στις τάξεις των οπαδών, που ήδη ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή στον εκπληκτικό και χαρισματικό σκόρερ.

Εν δράσει....


sport24.gr

Bαλβέρδε: Θα πρέπει να χέρεται ο Ολυμπιακός που δεν έμεινε Λέτο !

Οι δηλώσεις του Ισπανού:

«Ο Ολυμπιακός πρέπει να χαίρεται που δεν έμεινε ο Λέτο. Εχει καμία σχέση ο Λέτο με τον Τζόρτζεβιτς; Το Κύπελλο το πήραμε όταν έβγαλα τον Λέτο και μπήκε ο «Τζόλε». Υπήρχε περίπτωση να βγάλει ο Λέτο τη μπαλιά που έβγαλε ο «Τζόλε» στον Γκαλέτι στη φάση του γκολ του Λουτσιάνο στη παράταση; Ποτέ. Ο Λέτο είναι ένας παίκτης που δεν τρέχει προς τη μπάλα. Παίζει μόνο με τη μπάλα στα πόδια. Δεν κάνει κίνηση και ούτε απειλεί την αντίπαλη εστία»
,φέρεται να είπε ο Βαλβέρδε, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΦΩΣ».

Super League: Τέλος ο Πηλαδάκης

Παρελθόν αποτελεί από την προεδρία της Σούπερ Λίγκα ο Κώστας Πηλαδάκης!

«Δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω λάθη. Και αν έκανα λάθη, δεν είχα σε καμία περίπτωση συντεταγμένη γραμμή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πηλαδάκης και συνέχισε:

«Οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις και προσωπικοί λόγοι δεν μου δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσω από αυτή τη θέση. Το κάνω με βαριά καρδιά, επειδή ήθελα να ολοκληρώσω 2-3 θέματα. Δεν ήθελα να βάλω σε κίνδυνο τους φίλους μου, την οικογένειά μου. Υπάρχουν πάρα πολλοί άξιοι άνθρωποι που μπορούν να συνεχίσουν το έργο μου. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να βρίσκεται στα χέρια τεχνοκρατών», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΛ.

Μια ανάσα απο Μπομπό η Βέρντερ !

Σύμφωνα μα τον τουρκικό Τύπο ο Μπομπό βρίσκεται μια ανάσα για να πάει στην Βέρντερ.

"Η πρόταση της Βέρντερ είναι σοβαρή. Η μεταγραφή μπορεί να τελειώσει σε 1-2 μέρες" ισχυρίστηκε ο γνωστός Τούρκος μάνατζερ, Αχμέτ Μπουλούτ.

Ο γερμανικός σύλλογος, φέρεται να προσφέρει στη Μπεσίκτας περίπου 6,5 εκατομ. ευρώ ποσό που βρίσκεται κοντά στα στάνταρ που έχει θέσει ο πρόεδρος Ντεμιρορέν.

Όπως επισημαίνεται ο Ολυμπιακός "αναζωπύρωσε" το ενδιαφέρον του, ωστόσο η προσφορά του υπολείπεται κατά πολύ της αντίστοιχης της Βέρντερ.

Οι "ερυθρόλευκοι" ποντάρουν πλέον στην επιθυμία του Μπομπό να αγωνιστεί σε σύλλογο που μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΑΟ: Περιμένει απάντηση για Σισέ σε πρόταση 8 εκατ.

Ο Παναθηναϊκός φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση 8 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Τζιμπρίλ Σισέ! Ο ΠΑΟ περιμένει απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας αν και είναι πολύ δύσκολη περίπτωση. Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε στρέψει το ενδιαφέρον του σε άλλες λύσεις.

Τα άλλα ονόματα που ακούγονται για την θέση της επίθεσης είναι:
-Ζακί
-
Μπομπό
-
Αντουρίθ
-Μπάριος
-Τρεζεγκέ
-Κρουζ
-Βορονίν
-Σαχά
-Κάριου
-
Αφόνσο Άλβες

Ολυμπιακός: Κινείται για Γκονζάλες και Κάλστρομ, ποιοί οι μεταγγραφικοί στόχοι !

Κινείται για Γκονζάλες

Είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί αριστεροπόδαρος μέσος. Και από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον μέχρι πρότινος «ερυθρόλευκο», Σεμπάστιαν Λέτο, οι Πειραιώτες θα απαντήσουν με κάτι πιο δυνατό! Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Μαρκ Γκονζάλες, ένας παίκτης που την περσινή σεζόν έβγαλε μάτια με τη φανέλα της Μπέτις.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος γνωρίζουν ότι η περίπτωσή του κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Παρόλο που οι Ανδαλουσιάνοι έπεσαν κατηγορία, οι απαιτήσεις τους για την παραχώρηση του Χιλιανού άσου συνεχίζουν να είναι μεγάλες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη του επαφή ο Ολυμπιακός πληροφορήθηκε ότι το ποσό που αξιώνει η ισπανική ομάδα ξεφεύγει από τον προγραμματισμό του μπάτζετ. Συνέχισε, όμως, ζητώντας τον παίκτη δανεικό. Επίσης χωρίς αντίκρισμα… Η επόμενη κίνηση θα αφορά συνιδιοκτησία 50-50%. Τις επόμενες μέρες θα προκύψουν νεότερα στη συγκεκριμένη υπόθεση και στο λιμάνι ευελπιστούν ότι θα κάνουν το «deal» και ο παίκτης θα έρθει στην Ελλάδα.




Συνεχίζουν για Κάλστρομ

Σταματημό δεν έχουν τα δημοσιεύματα στη Γαλλία που ισχυρίζονται ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Λιόν για την απόκτηση του Κιμ Κάλστρομ. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται κοντά στον Σουηδό μέσο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η περίπτωσή του δεν ενδιαφέρει.

Ο Κετσπάγια τρελαίνεται και μόνο στην ιδέα να δει στα ερυθρόλευκα τον διεθνή άσο και θεωρεί ότι η ενδεχόμενη απόκτησή του θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Δεν αποκλείεται στο λιμάνι να ανιχνεύσουν τι «παίζει» με τον Κάλστρομ και εφόσον δεν καταφέρουν κάτι να στραφούν στον Τετέι της Ρόζενμποργκ.



Προτάθηκε ο Ντ΄Αλεσάντρο

Φυσικά, στη λίστα υπάρχουν και άλλες εξίσου ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Τις τελευταίες ημέρες εξετάζεται εξονυχιστικά και η περίπτωση του Ντ’ Αλεσάντρο, που αγωνίζεται στη Βραζιλία και πιο συγκεκριμένα στην Ιντερνασιονάλ. Η ομάδα του είναι διατεθειμένη να τον παραχωρήσει αλλά θέλει αρκετά χρήματα.

Αράνκο, Νενέ από Ισπανία...

Από Ισπανία, στον Ολυμπιακό έχει προταθεί ο Αράνκο, για τον οποίο έχει πολύ καλή άποψη ο Νινιάδης. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τον Νενέ (τους απασχόλησε πριν από δύο χρόνια), αλλά η Μονακό ζητάει 7 εκατ. ευρώ για να τον δώσει, ενώ δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο δανεισμού του (έπαιζε πέρυσι στην Εσπανιόλ). Πάντως, ο Κετσπάγια δεν τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση....

Μπαστός, Ροτέν από Γαλλία...

Επίσης, μια ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και αυτή του Μπαστός, αλλά η Λιλ δεν τον δίνει με λίγα χρήματα, ούτε συζητάει για συνιδιοκτησία, ενώ γαλλικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι και ο Ροτέν της Παρί βρίσκεται στη λίστα του Ολυμπιακού και έχει πολλές πιθανότητες να πιάσει... Λιμάνι.

Αντρε Σάντος και Λεονάρντο...

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει ξεχωρίσει και τον Αντρέ Σάντος. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ της Κορίνθιανς είναι παίκτης που παίζει όλη τη γραμμή, όπως ο Λεονάρντο, με τη διαφορά ότι βάζει εύκολα γκολ. Στα «μικρά γράμματα» της λίστα των «ερυθρόλευκων» είναι γραμμένο και το όνομα του Λεονάρντο του Λεβαδειακού και δεν αποκλείεται να ασχοληθούν με τη περίπτωσή του αν δεν προχωρήσει κάποια από τις υπόλοιπες...

Και Φρέντ για την επίθεση....


Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού για την επίθεση φέρεται να βρίσκεται ο Φρέντ, ο οποίος αγωνίζεται στη Φλουμινένσε, αλλά είναι διατεθειμένος να επιστρέψει εκ νέου στην Ευρώπη, αφού βρίσκεται σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρώην άσος της Λιόν είναι ο παίκτης που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να καλύψει επάξια τη θέση του κλασικού σέντερ φορ.

Αν τελικά οι πρωταθλητές Ελλάδος ασχοληθούν με την περίπτωσή του, θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν είτε με τη μορφή της αγοράς, είτε με το καθεστώς του δανεισμού ή της συνιδιοκτησίας...

Λέτο: «Πάω στον Παναθηναϊκό»

Ακόμη μία επιβεβαίωση από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ήρθε να αποδείξει ότι υπάρχει θέμα και μάλιστα βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την ολοκλήρωσή του. Ο Σεμπάστιαν Λέτο μίλησε στη «SportDay» και παραδέχτηκε ότι η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό θεωρείται «τελειωμένη»: «Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην με αγοράσει, έπρεπε να δω το μέλλον μου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός.

- Πριν από λίγο καιρό είχες πει ότι θέλεις να μείνεις στον Ολυμπιακό και να μην πας στον Παναθηναϊκό…

«Είμαι πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Είχα πει ότι ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό κι αυτό είναι αλήθεια. Το είχα πει πολλές φορές. Γι’ αυτόν τον λόγο συζητούσα στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην με αγοράσει, έπρεπε να δω το μέλλον μου. Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία πριν από δύο εβδομάδες που είχε έρθει ο μάνατζερ μου στην Αθήνα. Αρχικά είχε πει στον μάνατζερ μου ότι θα δώσει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και όλα ήταν έτοιμα για να φύγει το φαξ στη Λίβερπουλ. Ξαφνικά άλλαξε η απόφαση και από τότε δεν έγινε κάτι. Από τη στιγμή που τελείωσε η υπόθεση με τον Ολυμπιακό, είμαι παίκτης της Λίβερπουλ και όχι του Ολυμπιακού. Πρέπει να δω τι θα κάνω, που θα αγωνιστώ. Ο Παναθηναϊκός είναι επίσης μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα και έχει τη δυνατότητα να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

- Αυτή η προοπτική είναι σημαντική για σένα;

«Ναι, θέλω να αγωνιστώ σε αυτή τη διοργάνωση και ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε αυτή. Ξέρω την Ελλάδα, είναι ωραία χώρα και ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγάλες ομάδες. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και μου αρέσει η προοπτική να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό».