Παρασκευή, Νοεμβρίου 28, 2008

Χωρίς πέντε ο ΠΑΟΚ στη Φυλή


Με πέντε, αναγκαστικές, απουσίες στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Θρασύβουλο. Λαβωμένη αλλά με την ψυχολογία στο ζενίθ η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ταξίδεψε στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Θρασύβουλο στον οποίο θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες Κοντρέρας, Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαγγελή και τον τιμωρημένο Ιβιτς.

Πάλι καλά δηλαδή που επιστρέφουν οι Δάρλας και Πάμπλο Γκαρσία. Οι απουσίες σηματοδοτούν και αλλαγές στην 11άδα όχι όμως και στο σχήμα, καθώς ο Σάντος αναμένεται να διατηρήσει το 4-4-2.

Νοκ άουτ ο Κοβάσεβιτς


Χωρίς τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός την Κυριακή (30/11) απέναντι στον Πανιώνιο, αλλά πιθανότατα και την προσεχή Τετάρτη, στην αναμέτρηση του Κυπέλλου UEFA με τη Μέταλιστ Χάρκιβ στην Ουκρανία.

Ο Σέρβος επιθετικός αισθάνεται ενοχλήσεις στο δεξιό γαστροκνήμιο και, παρά το γεγονός ότι το υπερηχογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε σήμερα δεν έδειξε κάτι το ανησυχητικό, θα ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας για 5-7 ημέρες.

Όλη η δράση του Σαββατοκύριακου













Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στα σημαντικότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης:


Premier League - 15η αγωνιστική:
Σάββατο
Άστον Βίλα - Φούλαμ (17:00)
Μίντλεσμπρο - Νιούκαστλ
Στόουκ - Χαλ
Σάντερλαντ - Μπόλτον
Γουΐγκαν - Γουέστ Μπρομ
Κυριακή
Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Πόρτσμουθ - Μπλάκμπερν (17:00)
Τότεναμ - Έβερτον
Τσέλσι - Άρσεναλ (18:00)
Δευτέρα
Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ (22:00)

Serie A - 14η αγωνιστική
Σάββατο

Κατάνια - Λέτσε (19:00)
Γιουβέντους - Ρετζίνα (21:30)
Κυριακή
Αταλάντα - Λάτσιο (16:00)
Κάλιαρι - Σαμπντόρια
Τζένοα - Μπολόνια
Ίντερ - Νάπολι
Ρόμα - Φιορεντίνα
Σιένα - Τορίνο
Ουντινέζε - Κιέβο
Παλέρμο - Μίλαν (21:30)

Primera Division - 13η αγωνιστική
Σάββατο

Χετάφε - Ρεάλ Μαδρίτης (21:00)
Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα (23:00)
Κυριακή
Μπιλμπάο - Νουμάνθια (18:00)
Εσπανιόλ - Χιχόν
Βαγιαδολίδ - Μαγιόρκα
Αλμερία - Ντεπορτίβο
Μάλαγα - Οσασούνα
Ουέλβα - Βιγιαρεάλ
Βαλένθια - Μπέτις (20:00)
Ατλέτικο - Σανταντέρ (22:00)

Bundesliga - 15η αγωνιστική
Παρασκευή

Χέρτα - Κολωνία (21:30)
Σάββατο
Βέρντερ Βρέμης - Φρανκφούρτη (16:00)
Λεβερκούζεν - Μπάγερν Μονάχου
Ανόβερο - Καρλσρούη
Γκλάντμπαχ - Κότμπους
Χόφενχαϊμ - Αρμίνια
Κυριακή
Στουτγκάρδη - Σάλκε (18:00)
Μπόχουμ - Αμβούργο
Ντόρτμουντ - Βόλφσμπουργκ

Ligue 1 - 16η αγωνιστική
Σάββατο

Οσέρ - Μονακό (20:00)
Χάβρη - Ναντ
Λε Μαν - Καέν
Λιλ - Λοριάν
Λιόν - Βαλενσιέν
Νις - Γκρενόμπλ
Σοσό - Μπορντό (22:00)
Κυριακή
Νανσί - Σεντ Ετιέν (18:00)
Τουλούζ - Μαρσέιγ
Ρεν - Παρί Σ.Ζ. (22:00)

Liga Sagres - 10η αγωνιστική
Παρασκευή

Λεϊσόες - Ναβάλ (22:30)
Σάββατο
Μπελενένσες - Μαρίτιμο (20:45)
Κυριακή
Πάκος Φερέιρα - Αμαδόρα (18:00)
Τροφένσε - Ρίο Άβε
Μπράγκα - Νασιονάλ (20:00)
Σπόρτινγκ - Γκιμαράες (22:15)
Δευτέρα
Πόρτο - Ακαδέμικα (20:15)
Μπενφίκα - Σετουμπάλ (22:30)

Eredivisie - 13η αγωνιστική
Παρασκευή

Γκρόνινγκεν- Αλκμάαρ (21:45)
Σάββατο
Ντε Γκράαφτσαπ - Ρόντα (19:45)
Χέρακλες - Βίλεμ (20:45)
Ντε Χάαγκ - Τβέντε
Χέερενφεεν - Αϊντχόφεν (21:45)
Κυριακή
Άγιαξ - Ουτρέχτη (13:30)
Φίτεσε - Φέγενοορντ
Ναϊμέγκεν - Φόλενταμ (15:30)
Σπαρτα Ροτ. - Μπρέντα

Schottish Premier League - 16η αγωνιστική
Σάββατο

Χαρτς - Ρέιντζερς (14:30)
Αμπερντίν - Μάδεργουελ (17:00)
Σέλτικ - Ινβερνές
Φολκέρκ - Χιμπέρνιαν
Χάμιλτον - Κιλμάρνοκ
Σεντ Μίρεν - Νταντί Γιουν.

Süper Lig - 13η αγωνιστική
Παρασκευή

Καϊσέρισπορ - Τράμπσονσπορ (20:00)
Σάββατο
Άνκαρασπορ - Ανγκαραγκουτσού (14:00)
Εσκισέχιρσπορ - Ντενίζλισπορ
Σίβασπορ - Γκαζιάντεπσπορ
Φενέρμπαχτσε - Μπεσίκτας (19:00)
Κυριακή
Κοτσαέλισπορ - Κόνιασπορ (14:00)
Γκεντσλερμπιρλιγκί - Ισπαμπούλ
Μπούρσασπορ - Αντάλιασπορ
Γαλατάσαράι - Χατσέτεπε (19:00)

Κύπρος - 11η αγωνιστική
Σάββατο

Εθνικός - Ένωση (15:30)
ΑΕΛ - ΑΠΟΠ/Κινύρας (16:00)
Δόξα - Αλκή (18:00)
ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ (19:00)
Κυριακή
Aνόρθωση - Ατρόμητος (18:00)
ΑΕΠ - Ομόνοια
Δευτέρα
ΑΠΕΠ - Απόλλων (19:00)

Tα γκολ Ολυμπιακός - Μπενφίκα (ΒΙΝΤΕΟ)

1-0


2-0


3-0


3-1


4-1


5-1

"Δένει" Φάμπρεγκας η Άρσεναλ


Ο νέος αρχηγός της Άρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγκας, πρόκειται να δεχτεί μία τεράστια οικονομική πρόταση από την Άρσεναλ, προκειμένου να παραμείνει στο Λονδίνο.

Η απόφαση να γίνει ο Φάμπρεγκας μόνιμος αρχηγός της ομάδας δεν προκάλεσε έκπληξη με δεδομένη την έλλειψη αρχηγών.

Η απόφαση του Αρσέν Βενγκέρ να δώσει το περιβραχιόνιο στον Ισπανό χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως κίνηση τακτικής, καθώς ο Βενγκέρ θα ήθελε να παραμείνει ο διεθνής μέσος στο Λονδίνο για ένα ή δύο ακόμα χρόνια

Η "Sun" σήμερα Παρασκευή αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Φάμπρεγκας πρόκειται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης, καθώς οι "κανονιέρηδες" είναι έτοιμοι να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα και να του προσφέρουν συμβόλαιο 100.000 λιρών την εβδομάδα.

Πρόκειται για μία απόφαση που εμπεριέχει ρίσκο, καθώς ο Φάμπρεγκας δεν βρίσκεται φέτος στα γνωστά του επίπεδα απόδοσης, που τον έκαναν περιζήτητο στην αγορά.

Ψάχνει λύσεις ο Μπάγεβιτς


Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ψάχνει τρόπους για να γίνει η ομάδα του περισσότερο ανταγωνιστική και εξετάζει διάφορα σχήματα και πρόσωπα, λίγο πριν το παιχνίδι με το Λεβαδειακό.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ, εντοπίζεται στο δημιουργικό κομμάτι, εκεί όπου πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση, για να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Ο Μπάγεβιτς ξέρει πως να… ανασταίνει ομάδες και αναμένεται να μαζέψει την κατάσταση, πριν το παιχνίδι χαθεί για την "Ένωση".

Οι προπονήσεις της εβδομάδας, φανέρωσαν πολλές από τις σκέψεις του έμπειρου τεχνικού, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα, από τη στιγμή μάλιστα που έγιναν πολλές παραλλαγές, σε σχήματα και παίκτες.

Ο Σάχα αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια και δύσκολα χάνει τη θέση του, ενώ στην αμυντική γραμμή δοκιμάστηκαν οι Ενσαλίβα, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς και Κυργιάκος. Στο χώρο του κέντρου ο Μπάγεβιτς έβαλε τους Μπασινά, Καφέ, Μαντούκα και Εντίνιο, ενώ στην επίθεση χρησιμοποίησε τους Σκόκο και Μπλάνκο.

Τέλος, αδικαιολογήτως απών είναι ο Ράμος, ο οποίος είχε ζητήσει άδεια από την ΠΑΕ ΑΕΚ, για να λύσει προσωπικό του πρόβλημα στη Βραζιλία, αλλά ακόμα να φανεί! Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις πάνω στο θέμα…

Ετοιμάζει αλλαγές ο Τεν Κάτε


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χενκ τεν Κάτε, αναμένεται να προβεί σε κάποιες αλλαγές παικτών κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, για να… φρεσκάρει την ομάδα του.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με τη σπουδαία νίκη μέσα στο Μιλάνο και προέτρεψε τους παίκτες του να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό.

Ο Αστέρας Τρίπολης εξάλλου έρχεται στο ΟΑΚΑ και σίγουρα δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος, αλλά αντιθέτως χρειάζεται προσοχή, κάτι που έχει συνειδητοποιήσει ο έμπειρος κόουτς.

Κόντρα στους Αρκάδες, αναμένονται αλλαγές στο σχήμα που έφερε το "διπλό" απέναντι στην Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο. Σίγουρη η επιστροφή Πετρόπουλου στην επιθετική γραμμή, ενώ πολλές πιθανότητες να ξεκινήσουν τον αγώνα, έχουν οι Σαλπιγγίδης, Ίβανσιτς και Μάτος.

Εν τω μεταξύ, πρόβλημα προέκυψε με τον Σιμάο, που έχει ακόμα πόνους από κλοτσιά αντιπάλου στο ματς με τους Ιταλούς και δύσκολα θα βρίσκεται στην ενδεκάδα του "τριφυλλιού", ενώ μπορεί να αποκλειστεί και από την αποστολή, για να προφυλαχθεί και να ξεκουραστεί.

Η επόμενη μέρα του θριάμβου


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή τον… παλιόφιλο Τάκη Λεμονή και την ομάδα του, σε ένα παιχνίδι που χρίζει προσοχής από την ομάδα του Πειραιά, η οποία πρέπει να αφήσει πίσω της τη μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα.

Το μυαλό όλων στο λιμάνι, βρίσκεται σίγουρα ακόμα στην Μπενφίκα και στο απίστευτο 5-1, αλλά η συνέχεια είναι δύσκολη και απαιτητική, με τον Πανιώνιο να έρχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και να απειλεί μέσω ενός γνωστού κι αγαπημένου.

Ο Τάκης Λεμονής επιστρέφει στον Πειραιά, αυτή τη φορά ως αντίπαλος της αγαπημένης του ομάδας και θα κοιτάξει το συμφέρον του Πανιωνίου, που χρειάζεται βαθμούς, έχοντας μείνει αρκετά πίσω.

Οι προπονήσεις που απομένουν μέχρι την Κυριακή, θα φανερώσουν και τις απουσίες που σίγουρα θα έχει ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του Ζεβλάκοφ στην αποστολή, αλλά δύσκολα θα συμπεριληφθούν σε αυτή, οι Τοροσίδης, Λεονάρντο και Στολτίδης, αν και για τους δύο πρώτους κρατάμε μία μικρή επιφύλαξη, από τη στιγμή που αισθάνονται πολύ καλύτερα τις τελευταίες ημέρες.

Τέλος, ικανοποίηση για τη νίκη κόντρα στους Λουζιτανούς, επικρατεί στη διοίκηση του συλλόγου, η οποία βλέπει την υπομονή και τη στήριξη, να αποδίδουν καρπούς. Μάλιστα, σε δηλώσεις του, ο Σωκράτης Κόκκαλης τόνισε πως η ομάδα βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη.