Κυριακή, Μαΐου 10, 2009

ΑΕΚ-Λάρισα 3-2


Σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 της Λάρισας στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των πλέι οφ κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Οι «βυσσινί» προηγήθηκαν δύο φορές χάρη στα γκολ των Πάρα (9΄) και ίλιτς (24΄), όμως μετά τις απαντήσεις σε κάθε γκολ που ήρθαν απ’ τους Παυλή (15΄) και Μαντούκα (40΄), ο Μπλάνκο (79΄) έδωσε απ’ το σημείο του πέναλτι τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην «Ένωση», που την έφεραν στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω απ’ τον Παναθηναϊκό και έναν μπροστά απ’ τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 (BINTEO)


Το προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της συμμετοχής στο Champions League πήρε ο Παναθηναϊκός, καθώς σε αγώνα της 1ης ημέρας των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με γκολ του Καραγκούνη στο 88'.






F1: 1-2 ΓΙΑ BRAWN ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ


Από τη θέση που ξεκίνησε τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον στο Grand Prix της Βαρκελώνης.

Ο Βρετανός πιλότος της Brawn άρχισε από την pole position και ολοκλήρωσε τον αγώνα τερματίζοντας πρώτος και επιτυγχάνοντας την τέταρτη νίκη στους συνολικά πέντε αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα.

Στη δεύτερη θέση ήταν ο Βραζιλιάνος Ρούμπενς Μπαρικέλο με τη δεύτερη Brawn, ενώ τρίτος ήταν ο Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ της Red Bull, με τον άλλο οδηγό της ομάδας, Σεμπάστιαν Φέτελ, να τερματίζει τέταρτος.

Πέμπτος τερμάτισε ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο με Renault, ενώ ο Φελίπε Μάσα πήρε την έκτη θέση και μαζί τους πρώτους του φετινούς βαθμούς, έστω κι αν ο αγώνας της Ferrari ήταν για μία ακόμα φορά γεμάτος από λάθη και προβλήματα.

Η πρώτη οκτάδα

1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Brawn GP) 1 ώρα 37:19.202
2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn GP) +13.056
3. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) +13.924
4. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) +18.941
5. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Renault) +43.166
6. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Ferrari) +50.827
7. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW) +52.312
8. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Williams) +1:05.211

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ

1. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/Brawn GP) 41 βαθμοί

2. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Brawn GP) 27

3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 23

4. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 15,5

5. Γιάρνο Τρούλι (Ιταλία/Toyota) 14,5

6. Τίμο Γκλοκ (Γερμανία/Toyota) 12

7. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/McLaren) 9

8. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Renault) 9

9. Νικ Χάιντφελντ (Γερμανία/BMW) 6

10. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Williams) 4,5

11. Χέικι Κοβαλάινεν (Φινλανδία/McLaren) 4

12. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Ferrari) 3

13. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari) 3

14. Σεμπαστιάν Μπουέμι (Ελβετία/Toro Rosso) 3

15. Σεμπαστιάν Μπουρντέ (Γαλλία/Toro Rosso) 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Brawn 68 βαθμοί

2. Red Bull 38,5

3. Toyota 26,5

4. McLaren 13

5. Renault 9

6. BMW 6

7. Ferrari 6

8. Williams 4,5

9. Toro Rosso 4

Βαριά τιμωρία περιμένει τον Ντρογκμπά !

Η συμπεριφορά του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο δεύτερο ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, ίσως στοιχίσει στον επιθετικό των "μπλε" τη συμμετοχή του σε αγώνες του Champions League για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η UEFA, σύμφωνα με πληροφορίες, σκέφτεται να αποβάλλει τον Ντρογκμπά για έξι μήνες από αγώνες του Champions League, εξαιτίας της συγκεκριμένης συμπεριφοράς απέναντι στο Νορβηγό διαιτητή της αναμέτρησης.

Ο επιθετικός της Τσέλσι προπηλάκισε τον Τομ Χένινγκ Όβρεμπο, ενώ στη συνέχεια γύρισε προς την τηλεοπτική κάμερα και έκανε κάποιες κινήσεις, με τις οποίες υπονοούσε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Ο Ιβοριανός απολογήθηκε δημόσια, όμως η συγνώμη αυτή μάλλον δεν τον γλιτώνει από τα χειρότερα.

Τόσο ο Ντρογκμπά όσο και η Τσέλσι αναμένεται να κατηγορηθούν από την UEFA, με τη "Sunday People" να αναφέρει ότι ο επιθετικός ίσως αποβληθεί για έξι μήνες. Η βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει πολύ σοβαρά αυτό το περιστατικό και έχει προειδοποιήσει τον Ντρογκμπά να περιμένει μία βαριά τιμωρία.

"Η επιθετικότητα που έδειξε στον Τομ Χένινγκ Όβρεμπο ήταν εντελώς απαράδεκτη", δήλωσε ο Ρομπ Φόλκνερ, εκπρόσωπος της UEFA. Η Τσέλσι αναμένεται να κατηγορηθεί γιατί δεν μπόρεσε να ελέγξει τους παίκτες της, ενώ με ποινές κινδυνεύουν οι Μπάλακ και Μποσίνγκουα.

TO ΒΙΝΤΕΟ:


Ολυμπιακός: Αποθέωση !!!


Ο Ολυμπιακός γιόρτασε το 12ο πρωτάθλημα τα τελευταία 13 χρόνια, με τον κόσμο της ομάδας να αποθεώνει ξεχωριστά τον συγκινημένο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που κρεμάει τα παπούτσια του, αλλά και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος άκουσε ουκ ολίγες φορές το όνομά του από την εξέδρα. Δεν κατέβηκε στο γήπεδο τη στιγμή της απονομής ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης. Αποθέωση και για τον Κοβάσεβιτς, που έβαλε δυο γκολ στο οικογενειακό διπλό

Το οικογενειακό διπλό

Πολλά γκολ και αποθέωση για όλους τους παίκτες είχε το μενού στο οικογενειακό διπλό. Οι κόκκινοι νίκησαν τους άσπρους με σκορ 6-4, με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να πετυχαίνει δυο γκολ και να μην θέλει να βγει από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που τελικά έκανε και αποθεώθηκε. «Ήθελα να παίξω για να ευχαριστήσω τον κόσμο που με στήριξε αυτά τα δυο χρόνια. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν ήθελα να γίνω αλλαγή γιατί ήλπιζα να βάλω άλλο ένα γκολ και να κερδίσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, αγαπάω τον Ολυμπιακό, αλλά προς το παρόν θα ξεκουραστώ λίγο» δήλωσε ο Σέρβος λίγο πριν κάτσει στον πάγκο και αποθεωθεί από τον κόσμο των ερυθρόλευκων.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς που αποσύρεται από την ενεργό δράση είχε την ευκαιρία να σκοράρει και αυτός με πέναλτι και να ακούσει το όνομα του για μια ακόμη φορά από την εξέδρα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρακολούθησε την αναμέτρηση από τον πάγκο σκεπτικός και σηκώθηκε μόνο για να πείσει τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Το όνομα του Ισπανού έγινε πολλές φορές σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Ολυμπιακού, αλλά η κατάσταση δεν ξέφυγε σε κανένα σημείο.

Το γκολ που έψαχνε ο Τάσος Πάντος δεν ήρθε ούτε στη φιέστα αφού ο Παναγόπουλος απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε.

Τα γκολ για τους κόκκινους πέτυχαν οι: Ντουντού (αυτογκόλ), Λέτο, Πατσατζόγλου, Κοβάσεβιτς (2), Γ. Παπαδόπουλος

Για τους άσπρους σκόραραν οι: Τζόρτζεβιτς, Ντουντού, Μπελούτσι (2)

Άσπροι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Γκαλίτσιος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Λεονάρντο, Ντουντού, Μενδρινός, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς, Ντιόγκο, Σοϊλέδης.

Κόκκινοι: Κόβατς, Τοροσίδης, Κ. Παπαδόπουλος, Άντζας, Πάντος, Ντομί, Όσκαρ, Πατσατζόγλου, Γ. Παπαδόπουλος, Λέτο, Ντάρμπισάιρ, Κοβάτσεβιτς, Νικλητσιώτης.

Οι βραβεύσεις

Αντίο στον Ολυμπιακό είπαν Άντζας, Κοβάσεβιτς και Πατσατζόγλου. Ο Σέρβος επιθετικός αναγκάστηκε να βάλει τέλος στην καριέρα του λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, ο Παρασκευάς Άντζας αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ενώ ο Χρήστος Πατσατζόγλου θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του, με πιθανότερο προορισμό την Ομόνοια.

Και οι τρεις παίκτες τιμήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της φιέστας από τον Γιάννη Χρυσικόπουλο.

Νωρίτερα το βραβείο του MVP της σεζόν παρέλαβε νωρίτερα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι.

«Είναι πολύ σημαντικό και ζηλεύω με την καλή έννοια τους ποδοσφαιριστές που παίζουν με αυτόν τον κόσμο δίπλα τους» δήλωσε ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Βασίλης Κουρνέτας για την ατμόσφαιρα στη φιέστα.

Αποθέωση για Τζόρτζεβιτς

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, αρχηγέ, αρχηγέ», ήταν το σύνθημα που επικρατούσε τη στιγμή που ο συγκινημένος Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς παραλάμβανε το βραβείο του απ’ τον Σωκράτη Κόκκαλη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ωστόσο δεν παρέμεινε στο γήπεδο την ώρα της απονομής.

Η ώρα της κούπας

Η μεγάλη στιγμή έφτασε και οι παίκτες του Ολυμπιακού άκουγαν ένας, ένας τα ονόματά τους για να παραλάβουν τα μετάλλια τους απ’ τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Κώστα Πηλαδάκη. Όταν ήρθε η ώρα του Ερνέστο Βαλβέρδε όλο το γήπεδο τον αποθέωσε φωνάζοντας το όνομά του και του και χειροκροτώντας τον, ενώ θερμής υποδοχής έτυχε όπως αναμενόταν και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

«Ήθελα πολύ να υπογράψω νέο συμβόλαιο όπως και έγινε και ελπίζω να συνεχίσω να ζω τέτοιες στιγμές με τον Ολυμπιακό», επεσήμανε ο Μίχαελ Ζεβλάκοφ.

«Με κάνει πολύ χαρούμενο που είμαστε πρωταθλητές και είμαστε σήμερα εδώ. Προτάσεις υπάρχουν και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», είπε ο Κώστας Μενδρινός.

«Είναι φανταστικές στιγμές για την καριέρα ενός ποδοσφαιριστή, θα συνεχίσω να παίζω στον Ολυμπιακό και τον επόμενο χρόνο», τόνισε ο Ντιντιέ Ντομί.

Ο Τζόρτζεβιτς σήκωσε τον 37 τίτλο και αμέσως τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα έκαναν την εμφάνισή τους και ακολούθησε ο γύρος του θριάμβου.

* Στις 25 Μαΐου θα παραχωρήσει πιθανότατα συνέντευξη Τύπου ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

sport-fm