Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2008

Champions League: Η δέυτερη αγωνιστική




















Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες:
Group E

Άαλμποργκ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βιγιαρεάλ-Σέλτικ

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1
2. Βιγιαρεάλ 1
3. Σέλτικ 1
4. Άαλμποργκ 1

Group F

Φιορεντίνα-Στεάουα Βουκουρεστίου
Μπάγερν Μονάχου-Λυών

Η βαθμολογία
1. Μπάγερν Μονάχου 3
2. Φιορεντίνα 1
3. Λυών 1
4. Στεάουα Βουκουρεστίου 0

Group G

Άρσεναλ-Πόρτο
Φενέρμπαχτσε-Ντιναμό Κιέβου

Η βαθμολογία
1. Πόρτο 3
2. Άρσεναλ 1
3. Ντιναμό Κιέβου 1
4. Φενέρμπαχτσε 0

Group H

Ζενίτ-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάτε Μπορίσοφ-Γιουβέντους
Η βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 3
2. Γιουβέντους 3
3. Ζενίτ 0
4. Μπάτε Μπορίσοφ 0

Μπαγεβιτς:«Παραμένω ΑΕΚτζής»


Το «κιτρινόμαυρο» παρελθόν του στην ΑΕΚ θυμήθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς σε συνέντευξη. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός, σχολίασε τα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ αλλά και τα σενάρια που τον ήθελαν αντικαταστάτη του Ρεχάγκελ πριν ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι παραμένει «ΑΕΚτζής και επαγγελματίας», ενώ για την αμέσως προηγούμενη ομάδα του, τον Άρη, είπε ότι «είναι πάρα πολύ καλή».

Αναλυτικά, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είπε:

Για τις μεταγραφές: «Πολλές Ελληνικές ομάδες έκαναν καλές μετεγγραφές. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη είναι αρχή γι’ αυτό και δεν μπορούμε να έχουμε σωστή εικόνα και να πούμε ότι κάποια από αυτές ξεχωρίζει. Απλά μερικές ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ προς το παρόν. Περιμένουμε να δούμε με τον χρόνο τι θα γίνει με τις άλλες ομάδες».
Για τις τωρινές του ασχολίες: «Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι σπίτι με την οικογένειά μου. Έχω ορισμένες δουλειές, τρεξίματα. Πάω και στην πατρίδα μου. Κάνω ταξίδια με την γυναίκα μου. Αυτά. Προτάσεις είχα όμως δεν μπορώ να μιλήσω αυτή τη στιγμή».

Για τον Άρη: «Ο Άρης αξίζει κάτι περισσότερο γιατί είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για το επερχόμενο ντέρμπι Ολυμπιακού - ΑΕΚ: «Σε αυτό το παιχνίδι κάποιο προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός γιατί παίζει στο σπίτι του στο Καραϊσκάκη. Ξεκίνησε καλά. Πρέπει βέβαια να δούμε ποιοι παίκτες θα παίξουν και ποιες θα είναι οι απουσίες. Περιμένω βάσει μετεγγραφών και προετοιμασίας να δω ένα καλό παιχνίδι».

Για τα σενάρια που τον ήθελαν αντικαταστάτη του Ότο Ρεχάγκελ: «Μαζί μου δεν έχει μιλήσει κανείς. Ούτε χρειάστηκε να μιλήσει. Η εθνική ομάδα έχει προπονητή και καλό προπονητή. Ξέρουμε τι έχει πετύχει με την εθνική μας ομάδα. Έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καλά αυτή τη στιγμή και περιμένουμε να περάσει η εθνική μας στο παγκόσμιο κύπελλο».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ΑΕΚ: «Δεν το συζητάω πια. Είμαι ΑΕΚτζής. Αυτό δεν το έκρυψα ποτέ. Άλλο ποια ομάδα υποστηρίζεις και άλλο σε ποια ομάδα δουλεύεις».

Για την μέχρι τώρα εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκίνησε πολύ καλά αυτή την χρονιά. Έχουν αλλάξει ορισμένα πράγματα. Έχουμε και καινούργιους παίκτες και ξένους και πολύ καλούς και ονόματα μεγάλα».
Για την απόφαση του Ντέμη Νικολαϊδη να αποχωρήσει από την προεδρία της ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν: «Δεν μπορώ να κρίνω ούτε θέλω να το συζητάω. Είναι δικό του πρόβλημα. Αυτός ξέρει τους λόγους που το αποφάσισε. Δεν έχω να πω τίποτα για το θέμα».

H αποστολή του ΠΑΟ στην Κύπρο !


Δύο μίνι εκπλήξεις επεφύλασσε ο Χενκ Τεν Κάτε αναφορικά με την αποστολή που ανακοίνωσε για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ανόρθωση την προσεχή Τετάρτη. Η αποστολή του Παναθηναϊκού «πετάει» την Τρίτη για Κύπρο.

Ο Ολλανδός τεχνικός άφησε εκτός τους Μίκαελ Νίλσον και Άντε Ρουκάβινα, με τον δεύτερο να θεωρείται -προφανώς- ανέτοιμος, αφού προέρχεται από τραυματισμό. Από την άλλη, ο Σουηδός παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε βασικός στο πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ίντερ, έμεινε για δεύτερη σερί φορά (σ.σ. προηγήθηκε το παιχνίδι με τον Άρη) εκτός αποστολής.

Επίσης, δεν υπολογίζονται οι Καραγκούνης, Λεοντίου, Μάντζιος, Μελίσσης, Παπαδόπουλος και Σιόντης. Ωστόσο, ο «Κάρα» θα ακολουθήσει την «πράσινη» αποστολή στην Κύπρο, προκειμένου, ως αρχηγός που είναι, να ντοπάρει ψυχολογικά τους συμπαίκτες του για να πάρουν το «διπλό». Αντίθετα, επέστρεψε ο Γιάννης Γκούμας, που είχε αποκλειστεί από το ματς του Κλεάνθης Βικελίδης.

Προληπτικά ατομικό ο Μουν

Στην τελευταία προπόνηση, που έγινε επί αθηναϊκού εδάφους (την Τρίτη το πρωί αναχωρεί η αποστολή), ο Μπράις Μουν ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα για προληπτικούς λόγους, αφού είχε ένα χτύπημα στο μικρό δάκτυλο του ποδιού. Ατομικό έκαναν και οι Λεοντίου, Μάντζιος και Καραγκούνης.
Η 20μελής αποστολή: Γκαλίνοβιτς, Τζόρβας, Μουν, Σαριέγκι, Γκούμας, Γκάμπριελ, Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παντίδος, Μάτος, Νίνης, Κλέιτον, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος, Τζιόλης, Ίβανσιτς, Σόουζα, Σαλπιγγίδης, Πετρόπουλος.

Το πρόγραμμα με Ανόρθωση

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του προπονητή Χενκ Τεν Κάτε θα γίνει την Τρίτη 30/9 στις 18.00 στο στάδιο Γ.Σ.Π. της Λευκωσίας και η τελευταία προπόνηση των «πρασίνων» θα ξεκινήσει στο ίδιο μέρος μισή ώρα αργότερα.

Η συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Ανόρθωσης Τιμούρ Κετσπάγια θα γίνει την Τρίτη 30/9 στις 15.00 στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στη Λάρνακα, ενώ η προπόνηση των γηπεδούχων θα γίνει και πάλι στο Στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Θεοδωρίδης: Πρέπει να απονείμουν τη πράσινη φανέλα στον Μαζαράκο


Για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, τη διαιτησία του Μαζαράκου, αλλά και τη στάση που σκοπεύουν να κρατήσουν από εδώ και στο εξής οι «ερυθρόλευκοι» μίλησε ο Σάββας Θεοδωρίδης. «Δεν ήθελα τον Μαζαράκο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, που θυμήθηκε τη φωτογραφία του συγκεκριμένου διαιτητή με κασκόλ του Ολυμπιακού και σχολίασε πως πλέον θα πρέπει να του απονείμουν την πράσινη φανέλα.

Ο Θεοδωρίδης άφησε να εννοηθεί πως τα όσα έγιναν σε βάρος του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, ήταν προϊόν της προπαγάνδας του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα. Επανέλαβε πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να αφήσουν τη διαιτησία να κάνει τη δουλειά της, όμως, ξεκαθάρισε πως αν συνεχιστούν ανάλογα φαινόμενα, δεν μπορούν να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Μίλησε ακόμη για γκανγκστερικά χτυπήματα από πλευράς των παικτών του ΟΦΗ, ζητώντας να προστατευθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θεοδωρίδης στον «Sentra 103.3»:

Για την διαιτησία: Εγώ είπα την προηγούμενη φορά ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει να μιλάει για την διαιτησία. Τελεία και παύλα, ας αφήσουμε την διαιτησία ήσυχη να κάνει αυτό που πρέπει έτσι ώστε να μπορέσει να διαπρέψει. Αλλά ο Ολυμπιακός θα επαγρυπνεί συνέχεια και αν δει ότι κάτι πάει στραβά θα επέμβει αμέσως. Αυτό είπα εγώ. Και είδατε ότι ακόμα εμείς δεν έχουμε πει τίποτα για την διαιτησία, απλούστατα γιατί όλος ο κόσμος έχει δει, όλη η Ελλάδα αυτά τα οποία γίνανε στην Κρήτη, που δείχνουν ότι μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχτηκε στην Κρήτη. Εκεί πρέπει να γυμνάζεις ομάδα να την στέλνεις σε σχολή πολεμικών τεχνών για να παίξεις μπάλα. Και όλα αυτά δεν γίνανε τυχαία. Εδώ βγήκαν οι εφημερίδες και γράφανε για πριμ και τέτοια. Εγώ δεν ξέρω για ποιον λόγο δόθηκε το πριμ αυτό. Για να γίνει αυτό το μακελειό εις βάρος του Ολυμπιακού... Ρωτήστε τους παίκτες του ΟΦΗ... το έχουν πάρει το περσινό πριμ για την νίκη με τον Παναθηναϊκό... Και κάτι άλλο ακόμα, ότι μόλις ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό έδιωξαν τον λεβέντη τον προπονητή τον Παράσχο. Για να τα βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Τώρα μιλάτε μαζί μου που ξέρω ορισμένα πράγματα. Ο Παράσχος είναι ένας λεβέντης προπονητής, ένας άριστος προπονητής, ο οποίος θέλει το όνομά του να γράφεται με χρυσά γράμματα στο ποδόσφαιρο. Τον έδιωξαν τον Παράσχο. Είχε προπονητή τότε ο ΟΦΗ.

Για το αν όσα έγιναν ήταν συνέχεια και αποτέλεσμα των παραπόνων του Παναθηναϊκού: Εσείς τι λέτε... Ας φωνάζουν όλοι. Είδε όλος ο κόσμος, είδαν οι κύριοι αυτοί που ασχολούνται με την διαιτησία το τι έγινε εκεί πέρα. Δεν έχουμε να πούμε τίποτα, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Εμείς δεν αρχίζουμε ούτε να γκρινιάζουμε ούτε να φωνάζουμε. Εμείς θέλουμε βάση της εικόνας που φάνηκε να αποδοθεί το δίκαιο. Τον κύριο Μαζαράκο τον είχαν εμφανίσει με κάτι κόκκινα κασκόλ κάτι εφημερίδες των αντιπάλων μας.

Εγώ ποτέ μα ποτέ δεν θέλω διαιτητές τέτοιους να διαιτητεύουν τον Ολυμπιακό γιατί ξέρω εκ των προτέρων τι θα συμβεί. Δεν θα ήθελα με τίποτα τον κύριο Μαζαράκο, σας το λέω τώρα. Και όσους διαιτητές εμπλέκονται σε κάτι τέτοια σχόλια. Μα έτσι όπως το πάνε δεν θα υπάρχει διαιτητής να μπορεί να διαιτητεύσει παιχνίδι. Και είδατε τα αποτελέσματα με τον κύριο Μαζαράκο. Μάλλον πρέπει να του απονείμουν την πράσινη φανέλα. Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα για την διαιτησία.
Θα αφήσουμε την διαιτησία να πάει όπως πάει με την ησυχία της. Αυτοί οι οποίοι συνέχεια βγαίνουνε και βάλουνε κατά της διαιτησίας πρέπει να καταλάβουν ότι κάνουν το μεγαλύτερο κακό. Αυτό δεν το κάνει ο Ολυμπιακός. Το κάνουν οι εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις και εξοργίζουν τον κόσμο. Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδος είναι Ολυμπιακός, τι θα πούμε εμείς στον κόσμο αυτό... Έχουμε υποχρέωση να λογοδοτήσουμε στον κόσμο αυτό. Θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό ανυπεράσπιστο...

Πρέπει να επέμβουμε. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδος, έχει τους διπλούς φιλάθλους, να αφήνουμε τον Ολυμπιακό να τον σφάζουν... Αυτά που γίνανε στην Κρήτη δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και βλέπετε ότι δεν κριτικάρω τα προηγούμενα ματς που και εκεί ξέρετε τι έγινε εις βάρος του Ολυμπιακού, ούτε θέλω να ρίξω λάδι στην φωτιά. Εμείς ούτε για την διαιτησία θα μιλούσαμε χθες. Εμείς θέλαμε να παίξει 50-50 και να τηρήσει τους κανονισμούς. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει ομάδα κατς ούτε ομάδα παλαιστική. Ομάδα ποδοσφαίρου έχει. Δίνουμε τόσα εκατομμύρια να φέρουμε ξένους παίκτες... και άμα σπάσουν τα πλευρά κανενός ή το πόδι άλλου θα ξανάρθει ποτέ ξένος παίκτης στην Ελλάδα της περιωπής αυτών... Και εν όψει κυπέλλου Ευρώπης που παίζουμε την Πέμπτη, στα ματς αυτά κοντεύουμε να χάσουμε την μισή ομάδα. Έχω δίκιο ή άδικο...
Πρέπει να γίνει ειδικό σεμινάριο. Σε όλη την Ευρώπη είδατε με τι ευκολία βγαίνει κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή όταν είναι για γκανγκστερικά χτυπήματα. Επίσης ποτέ δεν μιλάς εγώ άμα έχει κερδίσει η ομάδα, μιλάω μόνο για φάσεις που έχουν διαμορφώσει αποτέλεσμα. Το γκολ του Ντιόγκο για μένα και για όλον τον κόσμο δείξτε το σε όλους τους σταθμούς της Ευρώπης και θα σας πούνε ότι είναι από τα ωραιότερα γκολ που έχουν μπει τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τέτοια γκολ μπαίνουν πενήντα κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη. Η φάση εξελίχτηκε μέσα σε ένα δευτερόλεπτο και δεν υπάρχει υπόνοια φάουλ. Ελάτε να δείτε τον Ντούντου, τον Μπελούσι, τον Γκαλέτι, όλα τα παιδιά, όλοι κουτσαίνουν.

Για τον Ντούντου: Τον έχουν εδώ οι γιατροί, προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει. Όλο το ιατρικό τιμ έχει πέσει από το Σάββατο το βράδυ πάνω του. Αντί να πάμε σπίτια μας να κοιμηθούμε τρέχαμε στο νοσοκομείο του Ρέντη. Δεν είναι πράγματα αυτά. Δεν μπορεί να αναβαθμιστεί το ποδόσφαιρο αν αφήνουμε να γίνουν τέτοια αίσχη στα γήπεδα. Να χτυπάνε εν ψυχρώ. Σας λέω ότι και ο ΠΑΟΚ δικαίως φωνάζει. Δεν είναι μόνο για μας.
Για όσους λένε ότι ο στόχος του Ολυμπιακού είναι να δημιουργήσει κλίμα εν όψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ: Δεν έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός να καλλιεργήσει κανένα κλίμα. Έχει τα εργαλεία, έχει τους παίκτες και θα κατέβει να παίξει μπάλα. Δεν καλλιεργεί ποτέ κλίμα ο Ολυμπιακός. Δεν το δέχομαι ούτε για αστείο. Άλλοι το κάνουν μόνιμα αυτό. Εμείς δεν το έχουμε ανάγκη. Το κλίμα αυτό είναι εις βάρος μας. Θα κατέβει ο Ολυμπιακός με τους παιχταράδες που έχει πάρει ο πρόεδρός μας και θα παίξει την μπάλα που ξέρει στο γήπεδο. Μόνο αυτό.

Ολλανδία: Το γκολ της χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Tερματοφύλακας σκοράρει με κεφαλιά (vid)

Τιμωρίες για Μαζαράκο και Σταυρίδη


Μπορεί οι έξι στους επτά διαιτητές της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα να βαθμολογήθηκαν από τους παρατηρητές με πάνω από 7, ωστόσο οι μισοί τιμωρούνται ή παραπέμπονται.

Συγκεκριμένα, ο διαιτητής του αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός, Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας), βαθμολογήθηκε από τον Μ. Τεβεκέλη με 7,28, ωστόσο και οι δύο τίθενται σε διαθεσιμότητα για 3 αγωνιστικές.

Το ίδιο ισχύει και για τον διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, Λάζαρο Πολατιάν (Πέλλας), που βαθμολογήθηκε από τον Εμμ. Παπατριανταφύλλου με 7,32. Και οι δύο τίθενται σε διαθεσιμότητα επίσης για 3 αγωνιστικές.

Παραπέμπονται ο διαιτητής του αγώνα Ηρακλής-Πανθρακικός, Γιώργος Γιαννόπουλος (Αθηνών), γιατί βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων και ο βοηθός του Αντ. Καρατζίκας (Αθηνών), γιατί βαθμολογήθηκε με 5 από τον παρατηρητή Ι. Σπυρόπουλο, αλλά και ο διαιτητής του αγώνα Πανιώνιος-ΑΕΚ, Γιάννης Σταυρίδης (Πιερίας), γιατί βαθμολογήθηκε με 5 στην εφαρμογή και ερμηνεία των κανόνων από τον παρατηρητή Α. Σίπκα.

Αγγλία : Στους 10 καλύτερους Βραζιλιάνους ο Σίλβα


Η αγγλική εφημερίδα "Sun" με αφορμή την απόκτηση του Ρομπίνιο από την Μάντσεστερ Σίτι, την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου, δημοσίευσε ένα αφιέρωμα με τους δέκα καλύτερους παίκτες από τη "χώρα του καφέ" που άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ανάμεσα στα σπουδαία ονόματα της άτυπης λίστας και σε περίοπτη θέση βρίσκεται και εκείνο του μέσου του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα στην ιδιαίτερα τιμητική δεύτερη θέση, απόδειξη της προσφοράς και της αξίας του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Αναλυτικά η λίστα: (Προηγούμενη ομάδα-νυν ομάδα)

10. Ζεοβάνι (Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ)
9. Μιραντίνια (Νιουκάστλ)
8. Λούκας Λέιβα (Λίβερπουλ)
7. Αφόνσο Άλβες (Μίντλεσμπρο)
6. Ντενίλσον (Άρσεναλ)
5. Ελάνο (Μάντσεστερ Σίτι)
4. Άντερσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)
3. Εντού (Άρσεναλ-Βαλένθια)
2. Ζιλμπέρτο Σίλβα (Άρσεναλ)
1. Ζουνίνιο Παουλίστα (Μίντλεσμπρο)

Ο ΜΠΡΑΑΜΧΑΡ ΣΤΟ ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΠΑΟ: Ο διαιτητής που... πανηγυρίζει! (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο 42χρονος (13/10/1966) Ολλανδός διαιτητής Ερικ Μπράαμχαρ θα διευθύνει το παιχνίδι της Ανόρθωσης με τον Παναθηναϊκό για την 2η αγωνιστική του Champions League, την Τετάρτη στο ΓΣΠ.Το όνομα του Έρικ Μπράαμχαρ έγινε διεθνώς γνωστό τον Μάρτιο του 2007 όταν φάνηκε να πανηγυρίζει γκολ του Άγιαξ στο 5-1 με αντίπαλο την ΑΪντχόφεν!

Ο Ολλανδός ρέφερι τη στιγμή που επιτεύχθηκε το πέμπτο γκολ του "Αίαντα" από τον Κένεθ Πέρεζ, με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού φάνηκε να... χαίρεται το τέρμα! Η συγκεκριμένη κίνηση του Μπράαμχαρ έκανε το γύρο του κόσμου ενώ μετά το παιχνίδι ο τότε τεχνικός της PSV, Ρόναλντ Κούμαν, ήταν έξω φρενών με την... ξεκάθαρη τοποθέτηση των αισθημάτων του διαιτητή!

Από την πλευρά του ο Μπράαμχαρ παραδέχτηκε ότι πανηγύρισε το γκολ του Άγιαξ, όχι γιατί είναι οπαδός της ομάδας αλλά επειδή πήρε τη σωστή απόφαση στη συγκεκριμένη φάση. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή της φάσης από τον ίδιο: "Ασφαλώς και χάρηκα όταν σκόραρε ο Άγιαξ. Μάλιστα ήμουν ενθουσιασμένος! Αυτό λόγω του τρόπου που επιτεύχθηκε το γκολ. Έγινε φάουλ στον Τομ Ντε Μουλ (μέσο του Άγιαξ) όμως αποφάσισα να αφήσω το πλεονέκτημα και αμέσως μετά σημειώθηκε γκολ. Αυτό απέδειξε ότι πήρα τη σωστή απόφαση και γι’ αυτό πανηγύρισα, αφού ήμουν ευχαριστημένος με τον εαυτό μου. Είναι τόσο κακό αυτό;".



Χαμόγελα για Ντουντού, Σε φουλ ρυθμούς Τζόλε, Ντομί - Ατομικό ο Γκαλέτι


Χαμόγελα για Ντουντού

Ευχάριστα ήταν τα νέα από την εξέταση του Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος άσος υποβλήθηκε την Δευτέρα το πρωί, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, σε υπερηχογραφικό έλεγχο, ο οποίος ήταν αρνητικός, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι υπέστη τράβηγμα.

Ο διεθνής μέσος συνέχισε θεραπεία για την σύσπαση στον αριστερό μηριαίο δικέφαλο και γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκη".

Σε φουλ ρυθμούς Τζόλε, Ντομί - Ατομικό ο Γκαλέτι

Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε σ' ότι αφορά τους Τζόρτζεβιτς, Ντομί και Ραούλ Μπράβο καθώς πήραν μέρος κανονικά στην προπόνηση που ξεκίνησε στην 10:30 και υπολογίζονται για το κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκη".

Αντίθετα, ο Γκαλέτι ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε θεραπεία και ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο, ενώ ο Πατσατζόγλου που ταλαιπωρείται από ίωση, εξετάστηκε από τον γιατρό ο οποίος του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή και στη συνέχεια αποχώρησε για το σπίτι του.

Ο Λεονάρντο ακολούθησε πρόγραμμα που περιλάμβανε ατομική προπόνηση στο γυμναστήριο και στο γήπεδο και την Τρίτη αναμένεται να μπει στο πρόγραμμα της ομάδας.

Την Τρίτη οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα προπονηθούν στις 10:30, ενώ πριν από την προπόνηση (09:50) θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου ο Ερνέστο Βαλβέρε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τα Μ.Μ.Ε. για διάστημα 15 λεπτών.

Μπελούτσι: "Δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο"


Πιστός στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Φερνάντο Μπελούτσι, υπογραμμίζοντας πως δεν θα πήγαινε σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ γιατί σέβεται την αγάπη του κόσμου.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των ερυθρολεύκων τόνισε μεταξύ άλλων πως νιώθει πλέον πιο έτοιμος να δείξει την πραγματική του αξία.

Ο Μπελούτσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Εθνοσπόρ" μίλησε για την ζωή του στην Ελλάδα, τις παρέες εκτός γηπέδου, τους αντιπάλους στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον Ντιόγκο, τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση, του Νούνιες και Λεντέσμα αλλά και τις φιλοδοξίες του.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη

Για τον αγώνα με την ΑΕΚ:
"Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως το κάνει άλλωστε την τελευταία 12ετία. Αν κερδίσουμε την ΑΕΚ θα είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα και για τον φετινό τίτλο, αφού εκτός από βαθμολογικά θα μας βοηθήσει να ανέβουμε και ψυχολογικά. Ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ μας έκανε όλους να νιώθουμε πολύ άσχημα και ήταν ένα πολύ σκληρό χτύπημα για το γόητρό μας."

Για τον ΠΑΟ: "Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ κάθε χρόνο είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας για το πρωτάθλημα και σίγουρα τους σεβόμαστε, αφού πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες."

Για τις φιλοδοξίες του: "Πάντα θέλω να βελτιώνομαι, πάντα θέλω να πηγαίνω μπροστά και να διαπρέπω στον χώρο μου, στο ποδόσφαιρο. Αυτήν τη στιγμή στο μυαλό μου έχω μόνο να κατακτήσω ακόμα ένα πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Στο μέλλον θα ήθελα να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα όπως το ιταλικό ή το ισπανικό, τα οποία έχουν πολλά κοινά στοιχεία με το πρωτάθλημα της Αργεντινής."

Για το αν θα πήγαινε σε ΑΕΚ ή ΠΑΟ: "Οχι, όχι. Σέβομαι τον κόσμο του Ολυμπιακού, όπως σέβομαι και τους φιλάθλους της Ρίβερ Πλέιτ. Μου έχουν φερθεί πάρα πολύ καλά, μου έχουν δείξει την αγάπη τους όσο καιρό είμαι στην Ελλάδα και δεν θέλω να προδώσω αυτήν την αγάπη."

Για την φετινή χρονιά: "Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε πολύ άσχημα τη χρονιά και μας στενοχώρησε όλους ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως πιστεύω ότι σταδιακά βρίσκουμε τον ρυθμό μας και την ταυτότητά μας ως ομάδα και είμαι σίγουρος ότι έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης".

Για το αν το γέμιζε άγχος το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δαπάνησε 7.5 εκ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του: "Οχι, δεν είχα άγχος για τίποτα. Κυρίως η απόδοσή μου είχε να κάνει με τη φυσική μου κατάσταση. Είχα έναν τραυματισμό μέσα στη χρονιά και δεν μου επέτρεψε να κάνω την προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα και ένιωθα ότι είμαι πιο αργός στις κινήσεις μου. Παρότι ήθελα να παίξω όπως αγωνιζόμουν στην Αργεντινή, δεν με ακολουθούσε το σώμα μου. Τώρα νιώθω πολύ πιο δυνατός και μπορώ σιγά σιγά να δείξω την πραγματική μου αξία".

Για τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση: "Κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην Κύπρο και το πληρώσαμε. Εκεί κρίθηκε η πρόκριση για μένα, καθώς χάσαμε με το βαρύ 3-0 και στη ρεβάνς ήταν πάρα πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε αυτό το σκορ. Ο αντίπαλός μας είχε κλειστεί στην άμυνα και παρά το γεγονός ότι εμείς προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να φτάσουμε στην επίτευξη τριών γκολ, δεν τα καταφέραμε.

Για μένα η βασική αιτία του αποκλεισμού ήταν η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης της ομάδας. Δεν ξέρω αν έφταιξε το γεγονός ότι κάποιες μεταγραφές έγιναν αργά, αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να προκριθεί ακόμα και αν είχε κάποιες ελλείψεις. Οταν όμως δέχεσαι ένα γκολ με το που ξεκινάει το παιχνίδι και στο 15ο λεπτό το σκορ είναι 2-0 εις βάρος σου, είναι πολύ δύσκολο μετά να ανατρέψεις την κατάσταση και να βρεις τον ρυθμό σου. Ηταν αλήθεια ότι στην Κύπρο βρεθήκαμε σε πολύ άσχημη μέρα και το πληρώσαμε με τον χειρότερο τρόπο".

Με ποιον παίκτη συνεργάζεται καλύτερα: "Κυρίως με τον Γκαλέτι, γιατί έχω την τάση να κινούμαι περισσότερο προς τη δεξιά πλευρά. Ομως με την άφιξη του Λέτο και στη θέση που αγωνίζομαι τώρα, πίσω από τον επιθετικό, έχω αρχίσει να συνεργάζομαι καλά και με την αριστερή πλευρά. Οταν παίζω δίπλα στο αμυντικό χαφ έχω άψογη συνεργασία με τον Ντιόγκο και τον Κοβάτσεβιτς."

Για τον Ντιόγκο: "Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία στο παιχνίδι του. Εχει αρχίσει και δείχνει την αξία του μέσα στο γήπεδο και σκοράρει συνεχώς. Ομως επειδή είναι μικρός στην ηλικία θέλει ηρεμία και να μείνει μακριά από υπερβολές, για να μπορέσει να φτάσει στο υψηλότερο σημείο που μπορεί."

Με ποιούς κάνει παρέα: "Λόγω γλώσσας στ αποδυτήρια μιλάω με τους συμπατριώτες μου και γενικά με όλους τους ισπανόφωνους. Εκτός γηπέδου κάνω παρέα και με τον Λέτο και με τον Σκόκο της ΑΕΚ, με τον οποίο παίζαμε μαζί από παιδιά στη Νιούελς Ολντ Μπόις. Βγαίνουμε για φαγητό οικογενειακά και κάνουμε παρέα."

Για τον Σκόκο: "Οχι, δεν θα πάμε για φαγητό, αλλά θα βάλουμε στοίχημα για το ποιος θα κεράσει το επόμενο τραπέζι. Και το σίγουρο είναι ότι μέσα στο γήπεδο δεν θα σκεφτώ ότι είναι φίλος μου και θα κάνω τα πάντα για να τον κερδίσω."

Για τους Λεντέσμα και Νούνιες: "Και οι δύο είναι πολύ καλοί παίχτες και αυτό το αποδεικνύουν στην Αργεντινή. Ισως δεν είχαν πολλές ευκαιρίες στον Ολυμπιακό για να δείξουν τι μπορούν να προσφέρουν. Αυτό ισχύει ειδικά για τον Νούνιες, ο οποίος δεν συμμετείχε σε πολλά παιχνίδια για να βρει τον ρυθμό του και να μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ο Λεντέσμα είχε περισσότερες ευκαιρίες και στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε πολύ καλά παιχνίδια.

Αυτές είναι αποφάσεις που αφορούν τον προπονητή και τη διοίκηση. Κάθε καλοκαίρι έρχονται νέοι παίχτες και φεύγουν κάποιοι παλιότεροι. Οπως φέτος ήρθαν ο Ντιόγκο και ο Ντουντού και ξεχνιούνται οι περσινοί. Ετσι όμως είναι το ποδόσφαιρο. Ελπίζω να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρά τους στις νέες ομάδες τους, γιατί και οι δύο είναι πολύ καλά παιδιά και πολύ καλοί ποδοσφαιριστές."

Μπάγερν-Λιόν σφυρίζει ο Βασσάρας


O Έλληνας διαιτητής ορίσθηκε από την αρμόδια επιτροπή της UEFA για την αναμέτρηση της Μπάγερν με την Λιόν, που θα διεξαχθεί την Τρίτη για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Βοηθοί του Βασσάρα, θα είναι οι Δημήτρης Σαραϊδάρης και Δημήτρης Μποζατζίδης, ενώ 4ος διαιτητής ο Μιχάλης Γερμανάκος.

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη 0-1 (ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΓΚΟΛ)


Ενα γκολ του Λουίς Φαμπιάνο στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης έκρινε τον αγώνα του "Βιθέντε Καλντερόν", με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, επιτρέποντας στη Σεβίλη να πάρει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη από την Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0 και να περάσει, μόνη, στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Μίλαν-Ίντερ 1-0 : O Ροναλντίνιο "καθάρισε" στο ντέρμπι (ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΓΚΟΛ)


Ηταν να μην πάρει μπροστά... Με γκολ του Ροναλντίνιο στο 36΄ η Μίλαν νίκησε 1-0 την Ιντερ στο ντέρμπι του Μιλάνου, σημείωσε την τρίτη συνεχή νίκη της και, ταυτόχρονα, υποχρέωσε τους "νερατζούρι" του Μουρίνιο στην πρώτη φετινή ήττα τους στο campionato, επιτρέποντας στη Λάτσιο να παραμείνει μόνη πρώτη.

Τελικά το goal του Κυργιάκου μάλλον ήταν φάουλ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ

Παιδιά η φωτογραφία δείχνει φαουλ του Σωτήρη Κυργιάκου στο ματς ΑΕΚ-Πανιώνιος και δεν θέλουμε να μας κράξετε. Εμείς λέμε τι βλέπουμε. Τον κατεβάζει με τον χέρι. Άρα σωστά το ακύρωσε ο διαιτητης.

http://troktiko.blogspot.com/