Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009

Προκ. Mουντιαλ 2010: Ελλάδα-Λετονία 5-2

Αν και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η Ελλάδα επικράτησε της Λετονίας με 5-2 και παρέμεινε «ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα (4’, 47’, 57’ και 90’) ενώ το… κερασάκι έβαλε ο Σαμαράς στο 72’ με γυριστό ψαλιδάκι.

Η Ελλάδα δεν ήταν καλή στο πρώτο μέρος, σε αντίθεση με την επανάληψη όταν και… πέταγε φωτιές μπροστά. Σε αυτό βοήθησαν πάρα πολύ και οι αλλαγές του Ότο Ρεχάγκελ στην ανάπαυλα (Πατσατζόγλου – Αμανατίδης). Στην αντίπερα όχθη, οι Λετονοί αποδείχθηκαν σκληρός αντίπαλος, καθώς με δύο γκολ του Βερπακόφσκις στο 12’ και στο 40’ ανέτρεψαν το 1-0, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ.


Η χαρά κράτησε λίγο…


Με αρκετές εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός διατήρησε το 4-3-3, ωστόσο άλλαξε αρκετά πρόσωπα σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, καθώς κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τζόρβας, στην τετράδα της άμυνας οι Σεϊταρίδης, Μόρας, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης, ενώ στα χαφ ξεκίνησαν οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τζιόλης. Η τριάδα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Γκέκα. Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στο παιχνίδι, καθώς μόλις στο 4’ ο Καραγκούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκέκας με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με μικρή βοήθεια από το δοκάρι.

Τα πανηγύρια όμως για το γκολ δεν κράτησαν πολύ, καθώς στο 12’ ο Τοροσίδης γύρισε λανθασμένα τη μπάλα στην περιοχή της Εθνικής, ο Γκορκς έπιασε το σουτ από κοντά, ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά, ωστόσο στη συνέχεια της φάσης ο Βερπακόφσκις με «ψαλιδάκι» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους φιλάθλους, όχι όμως και τους παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οι οποίοι προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως, αλλά δεν ήταν τυχεροί αφού το μακρινό σουτ του Καραγκούνη στο 14’ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά η Ελλάδα συνέχισε να απειλεί με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Σεϊταρίδη που έφυγε λίγο άουτ, ενώ και οι Λετονοί από την πλευρά τους έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Βερπακόφσκις να πλασάρει άουτ από κοντά στο 24’ και τον Λέιζανς να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Τζόρβα από πολύ μακριά στο 27’.

Ο Σαμαράς έχανε, ο Βερπακόφσκις πανηγύριζε…

Μετά το πέρας των πρώτων τριάντα λεπτών ο ρυθμός του αγώνα έπεσε σημαντικά, με την Εθνική να δείχνει κουρασμένη και ανήμπορη να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Στο 39’ όμως ύστερα από κόντρες η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Σαμαρά, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Αυτό που δεν μπόρεσε όμως να κάνει επιθετικός της Σέλτικ, το έκανε για λογαριασμό της Λετονίας και πάλι ο Βερπακόφσκις στο 40’, όταν ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Ρούμπινς και Κάρλσονς δέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 1-2! Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Ολική ανατροπή!

Η Εθνική ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές στην ενδεκάδα της, καθώς ο Ότο Ρεχάγκελ αποφάσισε να περάσει στο παιχνίδι τους Πατσατζόγλου και Αμανατίδη αντί των Τζιόλη και Σαλπιγγίδη. Οι κινήσεις αυτές αποδείχθηκαν γούρικες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς μόλις στο 47’ ο Σαμαράς κέρδισε το πέναλτι από τον Κλάβα, ο Γκέκας ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε έτσι νωρίς – νωρίς το 2-2. Το γκολ αυτό ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των διεθνών, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά πίεσαν και για τρίτο τέρμα. Στο 50’ ο Καραγκούνης επιχείρησε το μακρινό σουτ και υποχρέωσε τον Βάνινς σε μία δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 57’ ήρθε τελικά και το γκολ.

Ο Τοροσίδης έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Φάνης Γκέκας πήρε μία πολύ δύσκολη γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Λετονών για το 3-2! Η εικόνα της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά εξαιρετική και για αυτό άλλωστε ήρθε τόσο γρήγορα και η ανατροπή του σκορ. Οι διεθνείς πάντως δεν σταμάτησαν να πιέζουν και στο 67’ έφτασαν και πάλι μία ανάσα από το γκολ, όταν ο Σεϊταρίδης έβγαλε πολύ ωραία τετ α τετ τον Γκέκα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε αυτή τη φορά να πλασάρει σωστά, με αποτέλεσμα ο Βάνινς να διώξει με τα πόδια σε κόρνερ.

Το κερασάκι στην τούρτα…

Ο Γκέκας έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει στο 72’, όταν ο πορτιέρο των Λετονών απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε εντός περιοχής. Ο Βάνινς όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην αμέσως επόμενη φάση, όταν ο Σαμαράς με ανάποδο ψαλίδι από πολύ κοντά διαμόρφωσε το 4-2. Στα επόμενα λεπτά η Εθνική μείωσε κάπως τους ρυθμούς και πρόσεξε περισσότερο την άμυνά της. Οι Λετονοί από την πλευρά τους προσπάθησαν να αντιδράσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ωστόσο ο Τζόρβας ήταν εκεί και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Τα τρία γκολ όμως δεν έφταναν στον Γκέκα, ο οποίος στις καθυστερήσεις ύστερα από σέντρα του Σεϊταρίδη και λάθος έξοδο του Βάνινς έγραψε από κοντά το 5-2!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομ Χένινγκ Οβρεμπο (Νορβηγός)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 50’ Σαμαράς, 51’ Σεϊταρίδης, 79’ Πατσατζόγλου

ΕΛΛΑΔΑ: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Τζιόλης (46' Πατσατζόγλου), Κατσουράνης, Καραγκούνης (89' Πλιάτσικας), Γκέκας, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (46' Αμανατίδης).
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Ιβάνοφς, Κασάνοφς, Γκορκς, Κολεσνιτσένκο, Λάιζανς, Κάουνα, Ρούμπινς (79' Σολονίκινς), Βερπακόφσκις (84' Περεπλόκινς), Κάρλσονς (71' Γκρέμπις).

πηγή: sportdog

Προκ. Moυντιαλ 2010: Κύπρος-Βουλγαρία 4-1

Μπορεί η Κύπρος να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως αυτό δεν την απέτρεψε από να συντρίψει την Βουλγαρίας με 4-1 και να τις κόψει τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες της για συμμετοχή στα μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δύο γκολ σημείωσε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης κι από ένα οι Μιχάλης Κωνσταντίνου και Στάθης Αλωνεύτης
. Το γκολ των Βούλγαρων, που είχαν δύο δοκάρια με το Γκεοργκίεφ, σημείωσε ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

Οι συνθέσεις:

Κύπρος: Αυγουστή, Σατσιάς, Χρίστου, Ηλία (75' Νικολάου), Μιχαήλ, Ντομπρασίνοβιτς, Χαραλαμπίδης, Μακρίδης, Αλωνεύτης (86' Εφραίμ), Αβραάμ, Κωνσταντίνου (90' Παπαθανασίου).

Βουλγαρία: Ιβάνκοφ (68' Μιχαίλοφ), Μίνεφ, Μποζίνοφ (63' Ντομοσίνσκι), Γκερογκίεφ, Νικόλοφ, Ανγκέλοφ, Ιβανόφ, Στογιάνοφ, Στ. Πετρόφ (68' Γιάνεφ), Μ. Πετρόφ, Μπέρμπατοφ.



Μάντσεστερ Σίτι: 82 εκ. ευρώ για Ριμπερί !

Το ποσό των 82 εκ. ευρώ έχει σκοπό να ξοδέψει τον Ιανουάριο η Μάντσεστερ Σίτι προκειμένου να κάνει δικό της τον Φράνκ Ριμπερί.

Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα, οι «πολίτες», θα καταθέσουν πρόταση στην Μπάγερν, για να αποκτήσουν τον Γάλλο, και το ποσό αυτό θα αποτελέσει ρεκόρ μεταγραφής για το αγγλικό πρωτάθλημα.

Το γεγονός ότι ο Ριμπερί δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή των "Βαυαρών" Λουίς Φαν Χαλ, αναμένεται να είναι υπέρ της ομάδας του Μάντσεστερ.

Τζιοβάνι: «Μπορεί να έρθει ο Αντριάνο»

Την άποψη ότι είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Αντριάνο εξέφρασε ο Τζιοβάνι, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΕΞΕΔΡΑ”. Ο πρώην άσος των «ερυθρολεύκων», επισήμανε το εξής σχετικά με τον επιθετικό της Φλαμένγκο: «Ο Ζίκο είναι μια μεγάλη μορφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και θα μπορούσε να πείσει τον Αντριάνο να έρθει».

Ερωτηθείς τί γνωρίζει για τον Φερναντίνιο, της Μπαρουέρι, απάντησε με ειλικρίνεια πως «δεν έχει τύχει να τον παρακολουθήσω πολύ, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αφού μάλιστα θέλουν να τον αποκτήσουν οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Βραζιλίας».

Oλυμπιακός-Σαν Αντόνιο Σπέρς (HIGHLIGHTS BINTEO)

Mπάσκετ: Σπερς-Ολυμπιακός: 107-89

Μετά το τρακ και τις μεγάλες διαφορές του πρώτου ημιχρόνου, ο αξιοπρεπής Ολυμπιακός μείωσε ακόμη και στους οκτώ πόντους για να χάσει τελικά από τους Σπερς με 107-89, η οποία είναι η μικρότερη σε διαφορά ήττα ελληνικής ομάδας από αντίστοιχη του ΝΒΑ. Επόμενο ραντεβού με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η νίκη δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αξιόμαχος, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν χωρίς άγχος και τρακ κοίταξε στα μάτια τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Τζος Τσίλντρες και Βον Ουέιφερ οι κορυφαίοι για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ενώ καλό παιχνίδι έκανε και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Στα βαθιά με επιτυχία και ο Κώστας Παπανικολάου!

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να φαίνεται ότι έχει άγχος, ίσως και δέος απέναντι στην ομάδα του Τιμ Ντάνκαν, του Μανού Τζινόμπιλι και του Τόνι Πάρκερ. Μέσα σε πέντε λεπτά αγώνα το σκορ είχε γίνει 29-9 και ο φόβος για... συντριβή ήταν ορατός, αλλά ο Τζος Τσίλντρες μαζί με τον Μίλος Τεόντοσιτς ξεκόλλησαν τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός ήταν άνετος, έμπειρος από τέτοιες καταστάσεις, ενώ σιγά σιγά προσπαθούσαν και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι να βρουν τα πατήματά τους.

Βέβαια, οι Σπερς είχαν βρει ρυθμό και η διαφορά ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλη, ενώ όσο φτάναμε στο τέλος του ημιχρόνου φαινόταν πως ο Ολυμπιακός δύσκολα θα άντεχε. Μάλιστα, οι 66 πόντοι που δέχθηκε στο πρώτο μέρος ήταν πολλοί. Όμως, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν από τα αποδυτήρια εντελώς διαφορετικοί και με ένα επιμέρους σκορ 12-2 μείωσαν στους 10 πόντους! Ο Ουέιφερ ανέβηκε, ο Σχορτσανίτης πρωταγωνίστησε και ο Τσίλντρες συνέχισε να είναι καλός, για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι και σε απόσταση οκτώ πόντων, εκνευρίζοντας τον Πόποβιτς.

Στη συνέχεια, οι Σπερς σοβαρεύτηκαν, ο Ρότζερ Μέισον πήρε τη σκυτάλη από τον εξαιρετικό Τζορτζ Χιλ και κάποια λάθη του Ολυμπιακού έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να τρέξουν και να τιμωρήσουν τον αντίπαλό τους για την όποια επιπολαιότητά του. Το τελικό 107-89 είναι άκρως... δικαιολογημένο σκορ, αν και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος -όπου ο Πόποβιτς κράτησε για αρκετή ώρα εκτός γηπέδου τους βασικούς- έδειξε ότι θα μπορούσε να κατακτήσει και ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Επόμενο ματς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στις 02:00, τα ξημερώματα της Τρίτης. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα του αγώνα απέκτησε το conn-x tv.

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πρώτο δωδεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός έχει βγει στον αγωνιστικό χώρο, μαζί τους και οι Σαν Αντόνιο Σπερς. Παίζουν όλοι από τους Σπερς, τόσο ο Τιμ Ντάνκαν, ο Μανού Τζινόμπιλι και ο Τόνι Πάρκερ.

Το γήπεδο έχει αρκετό κόσμο, αλλά δεν είναι γεμάτο. Συνολικά χωράει 18.000 φιλάθλους.

Εικόνα, πάντως από το ματς δεν υπάρχει τελικά. Παρότι οι φήμες και οι... ιντερνετικές διευθύνσεις διαδόθηκαν καλά, τηλεοπτική κάλυψη δεν υπάρχει.

Με Τεόντοσιτς, Τσίλντρες, Βασιλόπουλο, Κλέιζα και Σχορτσανίτη ο Ολυμπιακός. Μπόνερ, Τζέφερσον, Ντάνκαν, Μπόγκανς και Πάρκερ για τους Σπερς.

Από νωρίς οι Σπερς ξεκινούν καλά. Το 7-0 είναι γεγονός. Για να δούμε, θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός;

Πρώτο καλάθι για τους ερυθρόλευκους από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Απαντάει ο Πάρκερ με γκολ φάουλ και 10-2.

Ο Ντάνκαν ευστοχεί σε δύο βολές και το σκορ γίνεται 16-7. Ο Τεόντοσιτς το παλεύει πάντως γενικότερα. Μπήκε και ο Τζινόμπιλι, στο πόδι το γήπεδο. Ένα ακόμη καλάθι από τον Μίλος. 17-9 το σκορ. Λέτε, ο Σέρβος να κυνηγάει θέση στο επόμενο ντραφτ;

Τελειώνει η πρώτη περίοδος και το σκορ είναι ήδη 37-18. Ξεφεύγουμε. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλές φάσεις και αυτό είναι το θετικό. Καλάθι και φάουλ από τον Παπαλουκά, τρία δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Τέλος δωδεκαλέπτου 39-21 με δύο βολές του Χιλ.

Ο Ουέιφερ πετάει την μπάλα από τη μια άκρη του γηπέδου και η μπάλα μπαίνει! Όμως, δεν μετράει το καλάθι, έχει λήξει η περίοδος. Σημείωση: οι διαιτητές το τσέκαραν στο ριπλέι. Για να μην ξεχνιόμαστε. Η πίεση των Σπερς προκάλεσε προβλήματα στον Ολυμπιακό που ήταν άστοχος σε αρκετά σουτ. Το 29-9 του Σαν Αντόνιο στα μισά της περιόδου έκοψε κάπως τα πόδια των παικτών του Γιαννάκη. Αλλά στη συνέχεια, συνήλθαν.

Δεύτερο δωδεκάλεπτο

Πολλά φάουλ, σφυρίγματα, διακοπές συνέχεια. Όμως, ο Ολυμπιακός μειώνει στους 15 πόντους και ο Πόποβιτς παίρνει τάιμ άουτ. Ζορίστηκε; Καλάθι και φάουλ από τον Γλυνιαδάκη απέναντι στον Ντάνκαν. Αυτά είναι... Καλάθι από τον Φίνλεϊ και 51-33.

Προς το παρόν οι Σπερς δεν ανεβάζουν άλλο τη διαφορά. Λάθος. Φίνλει και πάλι και το σκορ 54-33. Δεν λέγαμε τίποτα άλλο;

Εύστοχος ο Χαλπερίν και 56-38, ο Πάρκερ συνεργάζεται με τον Ντάνκαν και σκορ 60-40. Καλάθι από τον Τσίλντρες και ο Πάρκερ άστοχος σε τρίποντο. Η διαφορά στους 18 πόντους με τρία λεπτά να απομένουν για το ημίχρονο.

Πολύ κρατάνε τα ματς στο ΝΒΑ, να δούμε πόσο θα αντέξουν οι ερυθρόλευκοι σε αυτούς τους ρυθμούς. Ήδη οι 60 των Σπερς είναι πολλοί για πόντοι. Τέλος ημιχρόνου 66-46.

Τρίτο δωδεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός μπήκε διαφορετικά και μείωσε στους 10 πόντους! Για να δούμε, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τους ερυθρόλευκους που έκαναν ένα επιμέρους σκορ 12-2. Κρατάει ο Ολυμπιακός με το σκορ να είναι 71-58. Ο Πόποβιτς καλεί τάιμ άουτ. Έξω ο Σόφο, μέσα ο Μπουρούσης. Όλοι οι ερυθρόλευκοι έχουν παίξει ως τώρα, εκτός του Σλούκα. Ο Κώστας Παπανικολάου μπήκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Τρομερή τάπα του Τσίλντρες και αμέσως μετά κάρφωμα του Ουέιφερ. Μειώνει ο Ολυμπιακός σε 71-60. Θέλει 4 λεπτά για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Πόποβιτς χρησιμοποιεί τους αναπληρωματικούς και φαίνεται ότι θα επαναφέρει τους βασικούς στην τελευταία περίοδο. Οπότε, ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει κοντά στο σκορ μέχρι να τελειώσει το τρίτο δωδεκάλεπτο.

Τάιμ άουτ και η μασκότ των Σπερς μπαίνει στο παρκέ με πλακάτ που λέει "I need a... gyro" και στο άλλο χέρι ένα σουβλάκι. Τυλιχτό! Βολές για τον Μπουρούση, χάνει την πρώτη, χάνει και τη δεύτερη, η διαφορά μένει στους 12 πόντους. Καλάθι από τον ΜακΝτάις και 79-64, αλλά ο Τσίλντρες που είναι πολύ καλός μειώνει. Μπλερ έχει την απάντηση και σκορ 81-66. Move, move φωνάζει ο Γιαννάκης. Τελειώνει η περίοδος, με σκορ 83-66. Μια χαρά ο Ολυμπιακός σε αυτή την περίοδο.

Τέταρτο δωδεκάλεπτο

Κοντά στους 14 πόντους ο Ολυμπιακός διαρκώς που το παλεύει και συγχρόνως το διασκεδάζει. Μόνο ο Σλούκας δνε έχει παίξει ακόμη. Ο Κώστας Παπανικολάου ξεψάρωσε και αποδίδει, δείχνοντας το ταλέντο του ακόμη και πέρα από τον Ατλαντικό. Οι Σπερς, βέβαια, δεν χαμπαριάζουν και παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας. Καλάθι από τον Τεόντοσιτς και το σκορ 89-77.

Τρίποντο από τον Μπέβερλι και η διαφορά στους εννιά πόντους! 89-80! Ο Τζορτζ Χιλ σκοράρει (είναι μακράν ο καλύτερος των Σπερς), αλλά ο Τσίλντρες ευστοχεί σε τρίποντο και μειώνει στους οκτώ πόντους, 91-83. Μπορεί ο Ολυμπιακός; Αντέχει; Θέλει επτά λεπτά ακόμη... Ο Ρότζερ Μέισον απαντάει από μακριά και 94-83, ο Μέισον κλέβει πάλι την μπάλα και καρφώνει. Στο τσακ μπαμ, η διαφορά στους 13 πόντους. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά στο μαγικό πλανήτη.

Ο Μέισον σκοράρει και πάλι και οι Σπερς περνάνε τους 100 πόντους, συγκεκριμένα 101-85. Στους 16 πόντους η διαφορά, έχει κρατήσει στον πάγκο ο Πόποβιτς τους βασικούς, ο Γιαννάκης ετοιμάζει τον Κώστα Σλούκα και το ματς πλησιάζει προς το τέλος του. Δύο λεπτά έχουν απομείνει. Τέλος αγώνα 107-89.

Τα δωδεκάλεπτα: 39-21, 66-46, 83-66, 107-89

Σπερς (Πόποβιτς): Μπόγκανς 3 (1), Ντάνκαν 10 (5ρ.), Μπόνερ 6, Τζέφερσον 4, Πάρκερ 12 (6/7δίπ.), Τζινόμπιλι 7 (5ασ.), Φίνλεϊ 7 (1), Χιλ 17 (5/7δίπ., 0/1τρίπ., 7/8β.), Χάισλιπ 2, Ράτλιφ 3, Μπλερ 9, Μέισον 10 (2/2δίπ., 2/3τρίπ.), Χέρστον 3, Τζέρελς 3, Γουίλιαμς, Μαχίνμι 7, Τζόουνς, ΜακΝτάις 4

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Βασιλόπουλος, Τσίλντρες 15 (5/9δίπ., 1/3τρίπ., 2/2β., 9ρ., 2ασ., 3κλ., 4λ.), Σχορτσιανίτης 16 (5/10δίπ., 6/6β.), Κλέιζα 4 (2/6δίπ., 0/1τρίπ., 6ρ), Τεόντοσιτς 9 (3/4δίπ., 1/3τρίπ.), Μπέβερλι 3 (1/4δίπ., 1/2τρίπ.), Μπουρούσης 7 (2/3δίπ., 1/2τρίπ., 2/4β., 4ρ., 2κλ., 1λ.), Παπαλουκάς 5 (2/3δίπ., 0/3τρίπ., 1/1β., 3ρ., 4ασ., 3λ.), Γουέιφερ 11 (4/8δίπ., 1/2τρίπ., 2ρ., 2ασ., 3κλ.), Χαλπερίν 5 (1/4δίπ., 1/2τρίπ., 3ρ., 2ασ.), Βούιτσιτς 4 (2/3δίπ.), Γλυνιαδάκης 5 (2/3δίπ., 1/1β., 3ρ.), Παπανικολάου 5 (1/2δίπ., 1/1τρίπ.), Σλούκας (0/1τρίπ.)

πηγη: sport24