Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Skoda Ξάνθη-ΑΕΚ 2-1


Προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Hellas On Line πήρε η Skoda Ξάνθη νικώντας με 2-1 την απογοητευτική ΑΕΚ στα Πηγάδια. Η «Ένωση» προηγήθηκε με ανύπαρκτο πέναλτι του Μπλάνκο στο 5’.

Στο 44’ ο Άμπραχαμ με βολίδα από 40 μέτρα ισοφάρισε σκοράροντας στο ντεμπούτο του, ενώ στο 68’ ο Ντόσεκ με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ο ίδιος παίκτης είχε ακυρωθέν γκολ στο 85’. Τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Ζουέλα, Τζιωρτζιόπουλος, Άμπραχαμ, Κωστούλας, Πόι, Κιντάνα (63’ Παππάς), Σουάνης (80’ Γκζέλακ), Αγκάλι (63’ Ντόσεκ).

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Κουτρομάνος, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Πελετιέρι, Πλιάτσικας (77’ Πλιάτσικας), Ενσαλίβα, Σκόκο (60’ Ταχτσίδης), Μπλάνκο, Εντίνιο (60’ Μαντούκα).

Βαλβέρδε: Όταν κερδίζεις είναι όλα καλά, όταν χάνεις... όχι!


Απογοητευμένος από την εικόνα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Σεντ Ετιέν, εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της αναμέτρησης.

«Τέτοια πράγματα μπορούν να συμβούν σε ευρωπαϊκά παιχνίδια και απέναντι σε καλές ομάδες. Κάναμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο και σε έναν προκριματικό, ένα κακό ημίχρονο μπορεί να σημαίνει και τον αποκλεισμό σου. Δεν μπορώ να κάνω εκτίμηση για το ποιους παίκτες έπρεπε να βάλω και ποιους όχι, είμαστε εδώ για να εκτιμήσουμε το παιχνίδι. Η Σεντ Ετιέν ήταν καλύτερη από εμάς και έχει καλούς παίκτες. Από την στιγμή που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, τεθήκαμε εκτός παιχνιδιού κατά 15 λεπτά.

Προσπαθήσαμε, παλέψαμε για να ισοφαρίσουμε αλλά δεχθήκαμε το τρίτο γκολ... Μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει.
Όταν κερδίζεις όλα είναι καλά, όταν γνωρίζεις την ήττα χάνεται η οργάνωση. Κλειστήκαμε πολύ πίσω πάντως», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.

«Δύσκολο το έργο μας»

Όταν ρωτήθηκε, για το αν θα ξεκουράσει τους παίκτες του στον επαναληπτικό, ενόψει του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (1 Μαρτίου), ο Βαλβέρδε είπε: «Χρειαζόμαστε χρόνο για να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει και να δούμε πως θα κινηθούμε στα επόμενα παιχνίδια και πού θα ρίξουμε το βάρος. Πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε, σίγουρα κάθε ήττα είναι σκληρή, όμως πρέπει να να δούμε μπροστά στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Στον επαναληπτικό με τη Σεντ Ετιέν θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό όμως το έργο μας θα είναι αρκετά δύσκολο».

Ντιόγκο: "Δίκαιο το αποτέλεσμα"


Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Ντιόγκο: "Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε καλή ημέρα αλλά θα προσπαθήσουμε στη Γαλλία για το καλύτερο. Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Είναι μία καλή ομάδα με ποιότητα. Απλά δεν παίξαμε καλά εμείς".

Ζανό: "Κερδίσαμε απλά το πρώτο ημίχρονο... Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι. Χτυπήσαμε στην επίθεση, κρατήσαμε την άμυνα και πήραμε τη νίκη. Είχαμε μελετήσει τον Ολυμπιακό στο βίντεο. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Περιμένουμε ένα πιο σκληρό παιχνίδι στην Γαλλία και ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη".

Πηλαδάκης: "Είναι ένα δύσκολο σκορ για τον Ολυμπιακό. Το να δέχεσαι γκολ στο 12 και στο 43' είναι κακό. Είμαι υπέρ των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη καθώς προσφέρουν βαθμούς στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο στη Γαλλία".

Ταυλαρίδης: "Δεν το περίμενα να κερδίσουμε τόσο εύκολα. Μπήκαμε πολύ δυνατά. Είχαμε την κυκλοφορία. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κυριαρχήσει, ενώ στο δεύτερο ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες από στημένες φάσεις. Ευτυχήσαμε να βάλουμε ένα τρίτο, πανέμορφο, γκολ με το Γκομίς που είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης.

Δεν πιστεύω ότι έχει κριθεί η πρόκριση, υπάρχουν ακόμα 90 λεπτά. Στο δικό μας το γήπεδο θα παίξουμε ακόμα πιο ωραία για να πάρουμε την πρόκριση".

Oλυμπιακός-Σεντ Ετιέν 1-3 (BINTEO)


Ελαχιστοποιήθηκαν οι ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση, καθώς στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του κυπέλλου UEFA, γνώρισε την ήττα με 3-1 από τη Σεντ Ετιέν στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Οι Γάλλοι σκόραραν με τους Ιλάν (12'), Ντερνίς (43'), Γκομίς (90’+), ενώ είχε μειώσει προσωρινά ο Τζόρτζεβιτς με πέναλτι στο 63'.

Το ματς ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, αφού στο 12' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ένα ολέθριο λάθος του Ντομί, ο οποίος επιχείρησε έξω από την περιοχή να ντριπλάρει τον Μασάδο και έχασε την μπάλα, έφερε τον Ιλάν απέναντι στον Νικοπολίδη και ο Βραζιλιάνος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Νωρίτερα, στο 3' είχε ακυρωθεί ορθώς ως οφ-σάιντ γκολ του Τοροσίδη κι αυτή ήταν η μοναδική επιθετική ενέργεια των «ερυθρολεύκων» ως το 38'. Όλο αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, γεμάτη αμυντικά κενά και με μεσαία γραμμή που αδυνατούσε και να δημιουργήσει και να ανακόψει τους αντιπάλους. Μάλιστα οι Γάλλοι είχαν κι άλλη σπουδαία ευκαιρία στο 14', όταν το πρώτο σουτ του Ντερνίς απέκρουσε ο Νικοπολίδης και στην επαναφορά ο Ιλάν, εντελώς μόνος του, πλάσαρε διαγώνια άουτ.

Σε όλο το α’ ημίχρονο η πειραϊκή ομάδα φάνηκε μόνο για ένα πεντάλεπτο. Στο 38' και σε σέντρα του Γκαλέτι, ο Τζόρτζεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 41' ο Γκαλέτι μέσα στην περιοχή σούταρε διαγώνια άουτ. Όμως, τότε που πίεσε ο Ολυμπιακός για να ισοφαρίσει πριν πάει στα αποδυτήρια, δέχθηκε κι άλλο γκολ, καθώς βρέθηκε ακάλυπτος πίσω και σε αντεπίθεση των Γάλλων στο 43', ο Ντερνίς με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 0-2.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει δυνατά και να αλλάξει την άσχημη τροπή των πραγμάτων. Στο 54' και σε κόρνερ του Τζόρτζεβιτς, ο Ντουντού έπιασε την κεφαλιά και ο Ζανό απέκρουσε με υπερένταση. Νέο κόρνερ και νέα κεφαλιά του Ντιόγκο, μόλις άουτ. Η προσπάθεια καρποφόρησε στο 63', έστω κι αν το πέναλτι που δόθηκε ήταν έξω από την περιοχή. Ο Βαρό ανέτρεψε τον Πατσατζόγλου πριν περάσει τη γραμμή, ο Κορτέζ Μπατίστα καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, και ο Τζόρτζεβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε και μείωσε σε 1-2.

Στο 71' και σε νέο κενό της "ερυθρόλευκης" άμυνας, η "βολίδα" του Παγιέ πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 83' και σε φάουλ του Μπελούτσι, ο Ντουντού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ζανό.

Οι τελευταίες προσπάθειες του Ολυμπιακού για να ισοφαρίσει και να κάνει κάπως καλύτερη την κατάσταση ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο "Ζοφρουά Γκισάρ" στις 26 Φεβρουαρίου δεν απέδωσαν και, σαν να μην έφτανε αυτό, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκομίς με σουτ που κόντραρε στον Ντομί έκανε το 1-3 με αποτέλεσμα η πειραϊκή ομάδα γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα στο γήπεδο Καραϊσκάκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος (46' Ζεβλάκοφ), Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι (65' Ντάρμπισαϊρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (77' Οσκαρ).

Σεντ Ετιέν (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό, Ταβλαρίδης (75' Μπεναλουάν), Παγιέ, Μιραλάς, Ντερνίς (54' Οτκέρ), Ματουϊντί, Νταμπό, Μασάδο, Μπαγιάλ, Ιλάν (46' Γκομίς).



0-1


0-2


1-2


1-3

Εντουάρντο: «Δεν το είδα ποτέ…»(ΦΩΤΟΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είδε το σοκαριστικό βίντεο του τραυματισμού του και ούτε πρόκειται να το δει ο Εντουάρντο της Άρσεναλ. Όσοι παρακολούθησαν το βίντεο με το «θανατηφόρο» τάκλιν του Μάρτιν Τέιλορ της Μπέρμιγχαμ στον 25χρονο άσο, ένα χρόνο πριν, σε μια αναμέτρηση της ομάδας του με την ομάδα του Λονδίνου, είναι σίγουρο πως δεν το έχουν ξεχάσει. Με αφορμή την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους(στις 16/2 απέναντι στην Κάρντιφ), ο διεθνής Κροάτης παραχώρησε συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα «Sun», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του από τη δυσάρεστη εμπειρία την οποία βίωσε.

«Δεν το είδα ποτέ, δεν θέλω. Δεν πρόκειται ποτέ να παρακολουθήσω ένα βίντεο με ό,τι είχε γίνει στο Μπέρμιγχαμ, όταν τραυματίστηκα. Δεν έχω διαβάσει κάποια εφημερίδα, δεν είδα τα δελτία ειδήσεων και ούτε μπήκα στο ίντερνετ. Ήθελα να αποφύγω να δω πώς τραυματίστηκα», τόνισε ο επιθετικός των «κανονιέρηδων» και για ό,τι θυμάται από το περσινό τραυματισμό του, είπε.

«Στην αρχή δεν είχα καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν, όταν τραυματίστηκα στο Μπέρμιγχαμ. Όταν έπεσα κάτω, όμως, ξαφνικά δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση γύρω μου. Συζητούσαν από πάνω μου μεταξύ τους και άκουσα κάποιον που είπε ότι πρόκειται να χάσω το πόδι μου… δεν μπορούσα να καταλάβω. Είχα φοβηθεί πολύ. Οι γιατροί μου είχαν δώσει τόση μορφίνη για να μην πονάω, που είχα ζαλιστεί»

Η προιστορία του Ολυμπιακού με Γαλλικές ομάδες

Όλα τα ματς του Ολυμπιακού με γαλλικές ομάδες:

Ημερομηνία Αγώνας Σκορ Διοργάνωση
20/11/63 Λυών-Ολυμπιακός 4-1 Κυπελλούχων
30/11/63 Ολυμπιακός-Λυών 2-1 Κυπελλούχων
22/11/89 Ολυμπιακός-Οσέρ 0-0 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
06/12/89 Οσέρ-Ολυμπιακός 1-0 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
21/10/92 Μονακό-Ολυμπιακός 0-1 Κυπελλούχων
04/11/92 Ολυμπιακός-Μονακό 0-0 Κυπελλούχων
13/09/94 Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-2 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
27/09/94 Μαρσέιγ-Ολυμπιακός 3-0 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
27/09/00 Ολυμπιακός-Λυών 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ
07/11/00 Λυών-Ολυμπιακός 1-0 Τσάμπιονς Λιγκ
25/09/01 Λιλ-Ολυμπιακός 3-1 Τσάμπιονς Λιγκ
17/10/01 Ολυμπιακός-Λιλ 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ
19/10/04 Μονακό-Ολυμπιακός 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ
03/11/04 Ολυμπιακός-Μονακό 1-0 Τσάμπιονς Λιγκ
17/02/05 Ολυμπιακός-Σοσό 1-0 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
24/02/05 Σοσό-Ολυμπιακός 0-1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ
19/10/05 Λυών-Ολυμπιακός 2-1 Τσάμπιονς Λιγκ
01/11/05 Ολυμπιακός-Λυών 1-4 Τσάμπιονς Λιγκ

Χάνει τη Βιγιαρεάλ ο Μάτος;


Οι "πράσινοι" συνεχίζουν την προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου με τον Πανιώνιο, όπου θέλουν να επιστρέφουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ισοπαλία στο Καυταντζόγλειο με τον Ηρακλή.

Από το παιχνίδι με τους κυανέρυθρους θα λείψει ο τραυματίας Μαρσέλο Μάτος, που όπως όλα δείχνουν θα χάσει και το πρώτο ματς με τη Βιγιαρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η σοβαρότητα, πάντως, της κατάστασης του θα φανεί μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Ο Αντρέας Ίβανσιτς ταλαιπωρείται από μια ίωση, αλλά αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών στο παιχνίδι του Σαββάτου. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Άντε Ρουκάβινα, που την Τρίτη ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Kύπελλο: ΑΕΚ-ΞΑΝΘΗ


Να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας θέλει η ΑΕΚ, που φιλοξενείται από την Ξάνθη στα Πηγάδια, στο πλαίσιο της 6ης φάσης του θεσμού. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν υπολογίζει τους Τζιμπούρ, Λαγό, Καφέ και Χουανφράν, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και έμειναν εκτός αποστολής.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου είναι για φέτος ένας εκ των βασικών στόχων των "κιτρινόμαυρων" που σε αντίθεση με πέρσι θέλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της "ακριτικής" ομάδας.