Σάββατο, Ιανουαρίου 17, 2009

Mεγάλη νίκη το ΑΠΟΕΛ απέναντι σε Ομόνοια !


Ο ΑΠΟΕΛ θριάμβευσε στο ντέρμπι "αιωνίων"! Οι γαλαζοκίτρινοι κέρδισαν 1-0 την Ομόνοια το βράδυ του Σαββάτου (17/01) για τη 18η αγωνιστική με τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου να σημειώνει το "χρυσό" γκολ της αναμέτρησης στο 59’.

Χωρίς πολλές φάσεις αλλά με αρκετή δύναμη το ντέρμπι της Λευκωσίας, ένα γκολ ήταν αρκετό για τους τρεις βαθμούς της νίκης, που έδωσε την ευκαιρία στον ΑΠΟΕΛ να "πιάσει" το "τριφύλλι" στους 45 βαθμούς και να ανεβεί στην κορυφή της βαθμολογίας αφού οι γαλαζοκίτρινοι υπερτερούν στην ισοβαθμία λόγω των δύο νικών στους μεταξύ τους αγώνες.

Το μοναδικό του αγώνα πέτυχε στο 59’ ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου. Ο κύπριος μεσοεπιθετικός μπήκε στην περιοχή από αριστερά, "άδειασε" τον Νόελ Κασέκε και έκανε το πλασέ με την μπάλα, πριν καταλήξει στα δίχτυα, να κτυπάει στο χέρι του Πλετς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Εθνικός - Δόξα 2-0 (24' πέν. και 77' πέν. Πογιατζής)
AEΠ - Ανόρθωση 2-2 (64' Μπα, 75' Χαϊλής / 33' Τσιταϊσβίλι, 93' Σκοπελίτης)
ΕΝΠ - Απόλλωνας 0-3 (30' Οσένι, 76' Ρίσσο, 92' Μπαμπαγκίντα)
Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 0-1 (59' Αλεξάνδρου)

Κυριακή
ΑΕΚ - Αλκή (17:00)
ΑΠΟΠ/Κινύρας - Ατρόμητος
ΑΕΛ - ΑΠΕΠ (19:00)


SUPERLEAGUE - 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Αποτελεσματα

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1

Συνεχίζει την προέλασή του στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν νικηφόρα και από τις Σέρρες, επικρατώντας 1-0 του ουραγού Πανσερραϊκού, και έφτασαν τους 45 βαθμούς σε 18 αγώνες, διατηρώντας διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 26' ο Τοροσίδης.

Αστέρας Τρίπολης-Θρασύβουλος 3-0

Με τον Καούνο να βρίσκει δίχτυα σε δεύτερο σερί ματς και τον Φιλομένο να σκοράρει δις, ο Αστέρας επικράτησε άνετα 3-0 του Θρασύβουλου.

Ηρακλής-ΑΕΚ 0-1

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το πρώτο της διπλό με τον Μπλάνκο να σκοράρει σε μία αναμέτρηση που θα συζητηθεί πολύ για την απόφαση των διαιτητών να ακυρώσουν γκολ του Ηρακλή στο 50' όταν το σκορ ήταν 0-0. Κι όμως όλα αυτά (η πρώτη εκτός έδρας νίκη, το ακυρωθέν γκολ) περνάνε σε δεύτερη μοίρα όταν ένας άνθρωπος κινδυνεύει να χάσει τη ζωή σε ένα χώρο διασκέδασης.

Συγκεκριμένα μετά το τέλος της αναμέτρησης οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στο γήπεδο και έπειτα επενέβησαν τα ματ. Το πλήθος διαλύθηκε, έγιναν κάποιες συλλήψεις αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει. Στο ταρτάν του σταδίου πάνω σε ένα φορείο ένας άνθρωπος δεχόταν έντονες μαλάξεις στην καρδιά επί 20 λεπτά από τους γιατρούς πρώτων βοηθειών! Ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση αλλά το γεγονός πως οι γιατροί έκαναν μαλάξεις σίγουρα καθιστά την κατάστασή του σοβαρή. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο και οι προσπάθειες των ανδρών του ΕΚΑΒ να τον κρατήσουν στη ζωή είναι μεγάλες.

Premier League: Γλίτωσε την έκπληξη η Τσέλσι, πήρε τη νίκη στο 90' η Μαν.Γ

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 47 βαθμούς ανέβηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που επικράτησε εκτός έδρας της Μπόλτον με 1-0, σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Premier League. Το νικητήριο τέρμα της Γιουνάιτεντ σημείωσε ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης.

Δύο βαθμούς πιο κάτω βρίσκεται η Τσέλσι, που κατάφερε να ανατρέψει το 0-1 με το οποίο προηγήθηκε η Στόουκ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και να πάρει τη νίκη με 2-1, με τέρματα των Μπελέτι (89’) και Λάμπαρντ (+90’).

Στην 4η θέση παρέμεινε η Άστον Βίλα, που επίσης ανέτρεψε σκορ και πήρε τη νίκη στην έδρα της Σάντερλαντ με 2-1.

Από εκεί και πέρα, νίκες σημείωσαν Μάντσεστερ Σίτι και Μπλάκμπερν, που επικράτησαν των Γουίγκαν και Νιούκαστλ με 1-0 και 3-0 αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Μπλάκμπερν - Νιούκαστλ 3-0 (61' πέν. ΜακΚάρθι, 66' και 86' Ρόμπερτς)
Μπόλτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (90' Μπερμπάτοφ)
Τσέλσι - Στόουκ 2-1 (88' Μπελέτι, 94' Λάμπαρντ / 60' Ντέλαπ)
Μάντσεστερ Σίτι - Γουΐγκαν 1-0 (53' Ζαμπαλέτα)
Σάντερλαντ - Άστον Βίλα 1-2 (11' Κόλινς / 60' Μίλνερ, 80' πέν. Μπάρι)
Γουέστ Μπρομ - Μίντλεσμπρο 3-0 (4' Μπραντ, 54' και 67' Κόρεν)
Χαλ - Άρσεναλ 1-3 (65' Κάζιν / 30' Αντεμπαγιόρ, 82' Νασρί, 86' Μπέντνερ)

Κυριακή
Γουέστ Χαμ - Φούλαμ (15:30)
Τότεναμ - Πόρτσμουθ (18:00)

Δευτέρα
Λίβερπουλ - Έβερτον (22:00)



Νέο ΜΠΑΜ για Μαν.Σίτι: Χτυπάει Τέρι και Ματεράτσι


Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να περιμένει εναγωνίως την απάντηση του Κακά για να ολοκληρώσει την πιο ακριβή μεταγραφή που έγινε ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν κοιτά και σε άλλες γραμμές για ενίσχυση.

Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, ο επόμενος μεγάλος στόχος των "πολιτών" μετά τον κάτοχο της "Χρυσής Μπάλας" του 2007 είναι ένας κεντρικός αμυντικός παγκόσμιας κλάσης, με τους βασικούς "υποψήφιους" να είναι οι Τζον Τέρι και Τζουζέπε Ματεράτσι!

Σύμφωνα με την αγγλική "Sun", η Μάντσεστερ Σίτι είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε υπέρβαση και στην άμυνα, προσφέροντας τον ποσό των 40 εκ.λιρών για κάνει τον Τζον Τέρι τον επόμενο αρχηγό της, με τον Μαρκ Χιουζ να έχει εκμυστηρευτεί στον σείχη Μανσούρ πως η ομάδα-όνειρο για αυτόν θα περιελάμβανε το Ρομπίνιο σε ρόλο εκτελεστή, τον Κακά δημιουργό, και τον Τέρι οργανωτή της άμυνας.

Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ της ιταλικής ιστοσελίδας Sportmediaset.it αναφέρει πως ο αγγλικός σύλλογος είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση που είναι θεωρητικά αδύνατον να αρνηθεί η διοίκηση της Ίντερ για τον Μάρκο Ματεράτσι: 8 εκ.ευρώ στους "νερατζούρι" και 5,5 εκ.ευρώ στον παίκτη για δύο χρόνια, με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο.

Παναθηναικός: Eνδιαφέρον της Πόρτσμουθ για Σίλβα


Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα, εξέφρασε η Πόρτσμουθ.

Φυσικά η απάντηση του ΠΑΟ ήταν πως ο παίκτης δεν πωλείται.

Μελισσανίδης: "Το καλοκαίρι..."


Ανακοίνωση εξέδωσε την Παρασκευή (16/01) ο Δημήτρης Μελισανίδης που ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεγράψει την ΑΕΚ όμως αν κάνει κάποια κίνηση αυτή θα γίνει μετά το τέλος της σεζόν.
Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και κυρίως όσα γράφονται και όσα λέγονται νιώθω την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω τα εξής:

Ποτέ δεν έφυγε από τη σκέψη μου η αγαπημένη μας ομάδα. Πέρα όμως από το αυτό το συναισθηματικό δέσιμο με εξαναγκάζει να προχωρήσει σε μια ξεκάθαρη θέση.

Η ΑΕΚ είναι διαχρονική. Γεννήθηκε πριν από μας και θα υπάρχει μετά από μας, οπότε δεν είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιείται από κανέναν ως μέσο προβολής.

Το αύριο της ΑΕΚ απαιτεί λύσεις ριζικές και τελικές, που δεν θα προκύψουν υπό την πίεση καταστάσεων. Κάθε πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνει μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου
".